Japan - Solens rike

group-tour
Gruppresa med Albatros reseledare

Det nya och det gamla Japan – från moderna Tokyo till historiska Kyoto

Har du alltid drömt om att se och uppleva Japan? Följ med på den här resan och få en autentisk reseupplevelse som tar dig till alla Japans höjdpunkter.

Vi upplever Tokyo och besöker både tempel och kejsarpalats, Hamarikyu-trädgården och Odaiba, samt neonljusens hemvist Shibuya. Vi tar det berömda snabbtåget Shinkansen till Kyoto, den gamla kejsarstaden som bågnar av kultur och historia, vackra geishor och ett sofistikerat kök och det historiska Nara

Den välsmakande, varierade och nyttiga japanska maten är en viktig del av resans fokus: från färsk sushi  i Tokyo till det kända wagyu-köttet som vi avrundar resan med under vår sista kväll.

Utflykterna på den här resan är en del av utflyktspaketet som ska bokas separat.

Klicka på kartan för att se den i större format
 • Typ Rundresor, Tågresor

 • Reseledare Svensk

 • Visum Nej

 • Vaccination Nej

 • Valuta Yen

Dagsprogram 10 dagar
Dag 1
Avresa från Stockholm
Dag 2
Ankomst till Tokyo, Japan. Shintotemplet Meiji Jingu och Shibuya. Välkomstmiddag.
Dag 3
Tokyo. Asakusa-templet, tv-tornet Skytree, Ginza, Tokyo International Forum och parken vid Kejsarpalatset
Dag 4
Tokyo på egen hand
Dag 5
Tokyo – med Shinkansen-tåget till Kyoto. Shintotemplet Fushimi Inari-taisha, Nishiki-marknaden och det charmiga geisha-distriktet Gion
Dag 6
Kyoto. Guldpaviljongen, Nijo-borgen, besök i zen-trädgård med bambu-stig i förstaden Arashiyama
Dag 7
Kyoto. Utflykt till Nara
Dag 8
Tid på egen hand i Kyoto. Avskedsmiddag med wagyu-kött
Dag 9
Buss till Kansai-flygplatsen. Flyg till Stockholm
Dag 10
Ankomst till Stockholm

Bilder

Avresedatum

Avresa Resans längd Pris Avresa från OBS:
32 998:–
Stockholm
33 998:–
Stockholm
31 998:–
Stockholm
Klicka på ett datum för att se tillhörande program

Dagsprogram vid bokning av utflyktspaket

Hämta hela programmet OBS. Några av våra resor finns i flera olika versioner. Det är viktigt att du väljer rätt datum innan du skriver ut.

Dag 1
Avresa från Stockholm

Vi möts på Arlanda och sätter kurs på Tokyo, Japans huvudstad. Det är helpension ombord på flyget.

Dag 2
Ankomst till Tokyo, Japan. Shintotemplet Meiji Jingu och Shibuya. Välkomstmiddag.
Shintohelgedomen Meiji Jingu

Vi landar vanligtvis i Tokyo mitt på dagen och ger oss strax ut för att ta oss an alla upplevelser som väntar oss. Tokyo var en gång ett litet fiskeläge, men är idag en av världens absolut största storstäder. En förunderlig blandning av gammalt och nytt. Tokyo består av många stadsdelar, var och en med sin helt egna karaktär och stämning, och de följande dagarna ska vi besöka några av de mest spännande platserna.

Efter en god första lunch i Japan, består dagens utflykt av ett besök vid Japans mest kända shinto-tempel, Meiji Jingu. Templet stod färdigt 1920 och är en symbol över kejsarens viktiga roll i det japanska samhället från den tiden – både som politiskt och religiöst överhuvud. Först efter andra världskriget fick kejsaren sin nuvarande status som opolitisk symbol för Japan. På väg in i templet går vi under en stor torii-port och fortsätter genom den fridfulla skogen som omger själva templet, en veritabel botanisk trädgård. Träden här planterades som en gåva från hela Japan till kejsarens tempel då det byggdes.

Därefter ska vi till ett av stadens mest berömda områden – både bland japaner och turister – nämligen Shibuya, vars station är en av Tokyos trafikknutpunkter. I Shibuya-korsningen överöses vi av neonljus och storskärmar med reklam och musikvideor från höghusen, och hundratals upptagna japaner - från affärsmän till skolelever i sina skoluniformer och trendiga unga människor med det senaste hårmodet – skyndar sig ut på övergångsställena när ljuset blir grönt. Framför stationen finns det en liten staty av en hund – Hachikostatyn – som är staden mest kända mötesplats. Historien om den lojala hunden Hachiko, som dag efter dag trofast väntar på sin ägare framför stationen – även efter ägarens bortgång – filmatiserades i Japan under 1980-talet, innan den 2009 kom i en Hollywood-version med Richard Gere i huvudrollen som hundens ägare.

På kvällen börjar vårt japanska äventyr på allvar med en välkomstmiddag på en japansk restaurang. Det japanska köket är ett av världens sundaste och mest varierade med massor av fisk och grönsaker, och det rymmer många fler spännande rätter än sushi. Maten är i sig själv en stor del av upplevelsen, när man besöker Solens Rike. På en del restauranger finns det bilder på rätterna – ja, till och med plastmodeller i naturlig storlek av vissa rätter – så det finns gott om möjligheter att prova något nytt och spännande!

(Dagens utflykt och middag ingår inte i resans pris, men är en del av ett utflyktspaket som kan köpas separat. Läs mer efter dagsprogrammet.)

Beroende på vilken tid vi anländer på ankomstdagen till Tokyo kan dagsprogrammet komma att variera något. Det är därför inte helt säkert att vi hinner med alla programpunkter på ankomstdagen. Det gäller också välkomstmiddagen som kan komma att flyttas till följande dag. Alla upplevelser som beskrivs i programmet hinns dock med under vår vistelse i Tokyo – men de kanske senareläggs till följande dagar.

Dag 3
Tokyo. Asakusa-templet, tv-tornet Skytree, Ginza, Tokyo International Forum och parken vid Kejsarpalatset

På dagens utflykt som sker med tunnelbana och till fots, börjar vi med ett besök i Asakusa, en gammal stadsdel, som ligger i den ”låga staden” längs Sumida-floden. Här ska vi se Sensoji-templet och Kaminari-porten (Torden-porten) med sina markanta och stora röda lanternor och trähus som överlevde andra världskrigets förödelser. Gå på upptäcktsfärd på de små gatorna omkring templet, där de små handelsbodarna frestar med både sött och salt. Prova till exempel nylagade senbei, de berömda japanska salta kexen, som finns i en mängd olika smaker och storlekar. De finns inte bättre än just här.

Letar du intressanta japanska köksartiklar till ditt kök hemma – eller kanske bara en Tokyo-upplevelse utöver det vanliga – ta vägen förbi köksgatan Kappabashidori, som ligger på gångavstånd från templet. Här hittar du allt till köket: från plastmatmodeller till grytor, ätpinnar, japansk keramik, tekannor gjutjärn, grönt te, vassa knivar och mycket annat.

Efter Asakusa besöker vi Tokyos högsta byggnad, tv-tornet Skytree, på andra sidan Sumida-floden och beundrar utsikten över den gigantiska miljonstaden från tornets topp.

Vi tar Ginza Line, stadens äldsta tunnelbanelinje, nästan hundra år gammal, till stadsdelen Ginza. Ginza betyder ’silversmedja’ och har i många år varit Tokyos mest exklusiva shopping-område. Här finns alla dyra märkesvaror från Japan och hela världen representerade. Vi går en tur nerför Ginzas livliga och tjusiga huvudgata, där inte bara människor som shoppar utan också affärsmän präglar gatubilden. Ginza är berömd för sin otraditionella arkitektur och byggnadskonst av alla former: Här finns allt från futuristiska stora byggnader till trista kontorshus – en blandning av stilarter överallt. Meningarna om Tokyos arkitektur och stadsplanering är många, men en sak är säker: Det är allt annat än tråkigt att gå på upptäcktsfärd på Tokyos gator. 

Från Ginza fortsätter vi till fots till en sann arkitektonisk pärla. Vi går en tur genom det stora konferenscentret Tokyo International Forum från 1996, där stora stål- och glaskonstruktioner liknar skrovet på ett mycket långt fartyg. Här arrangeras konferenser, mässor, konserter och utställningar. Vidare på vår promenad besöker vi parken vid Kejsarpalatset och samtalar om kejsardömet och den nuvarande kejsarfamiljen.

(Utflykten ingår inte i resans pris, utan är en del av utflyktspaketet som kan bokas separat. Se längre ner programmet).

Dag 4
Tokyo på egen hand
Asakusa Kannon-templet är Tokyos äldsta tempel

Dagen är avsatt till att gå på upptäcktsfärd i Tokyo på egen hand. Tokyo är ett ymnighetshorn av spännande intryck och möjligheter, oavsett om man gillar shopping, museer eller vill dyka ner i de många kulinariska frestelserna som staden är känd för. Tokyo har fler Michelin-restauranger än Paris och London tillsammans, men också på de små mer ödmjuka ställena är det gastronomi på hög nivå. Många matställen har förmånliga lunchmenyer, så prova dig fram.

Det går enkelt och snabbt att ta sig fram i staden med tunnelbana, och reseledaren kan alltid hjälpa till med goda råd och vägledning.

Intill Shibuya ligger stadsdelen Harajuku, där unga japaner – många i kläder inspirerade av japanska manga-serier – kommer för att shoppa i områdets små specialbutiker, inte minst på gatan Takeshitadori. Alldeles intill ligger den ganska exklusiva shoppinggatan Omotesando, där du hittar ett hav av både japanska och utländska märken.

I stadsdelen Roppongi, som tidigare var mest känd som centrum för stadens diskotekliv och sportbarer, hittar man idag en koncentration av moderna konstmuseer av internationell klass. Och i stadsdelen Akihabara, Tokyos ’elektroniska stad’ finns både gammaldags elektronikaffärer, stora elektronikkedjor, butiker med dataspel, manga (tecknade serier), anime (tecknad film) samt caféer av alla slag.

Dag 5
Tokyo – med Shinkansen-tåget till Kyoto. Shintotemplet Fushimi Inari-taisha, Nishiki-marknaden och det charmiga geisha-distriktet Gion
Snabbtåget Shinkansen

Vi ska resa med det berömda japanska snabbtåget, Shinkansen, till Kyoto. Under tågresan får vi en inblick i hur tättbefolkat Japan är, och om vädret tillåter kan vi under resan se det heliga Fuji-berget. På lite drygt två och en halv timme färdas vi de 513 kilometerna till Kyoto. Innan vi kliver ombord på tåget är det möjligt att köpa en ”o-bento”, ett typiskt japanskt matpaket till tåget. En o-bento fås i många olika varianter och består vanligtvis av ris och olika sorters läckra tillbehör och smårätter som fisk, kött, grönsaker och olika sallader. Mycket gott och inte särskilt dyrt!

Efter ankomsten till den gamla kejsarstaden Kyoto tar vi tunnelbanan till vårt hotell. Vi bor centralt, och efter inkvartering tar vi itu med dagens utflykter. Kyoto har fler än 1 600 buddhistiska tempel och 270 shintotempel. Dessutom finns här kejsarpalatset, shogunens Nijo-borg, kejserliga villor och trädgårdar och flera av Japans bästa museer.

Kyoto var den enda japanska storstad som skonades från bombangrepp under andra världskriget. Det sägs vara på grund av stadens enastående kulturskatter. 

Kyoto har fortfarande långt fler gamla trähus än många andra städer i Japan, och vissa stadsdelar har fortfarande karaktär av ett levande friluftsmuseum, även om stora sammanhängande kvarter med vackra trähus idag nästan är försvunna. Framför allt i stadens utkant känner man sig förflyttad till en annan tidsålder, där estetiken spelade huvudrollen.

Vi besöker shintotemplet Fushimi Inari-taisha och går en tur genom templets långa arkad av orangeröda torii-portar, som ligger i hundratals efter varandra uppför bergssluttningen, där det är fin utsikt över hela Kyoto. De orangeröda portarna står i vacker kontrast till den gröna omgivande skogen! 

På eftermiddagen besöker vi också den berömda Nishiki-marknaden. Här finns ett stort urval av det japanska kökets ingredienser presenterade – från frukt och grönt till fisk, kött, pickles, snacks och så vidare. Marknaden är en färgstark upplevelse och här bjuds man ofta på smakprover. I Gion-kvarteret nere vid Kamo-floden ligger stämningsfulla matställen sida vid sida med traditionella, diskreta tehus, där stadens berömda vit-sminkade geishor utövar sin konst. Om vi har tur ser vi några av dem trippa fram i sina vackra kimonor och uppsatta hår.

(Dagens utflykt och middag ingår inte i resans pris, men är en del av ett utflyktspaket som kan köpas separat. Läs mer efter dagsprogrammet.)

Dag 6
Kyoto. Guldpaviljongen, Nijo-borgen, besök i zen-trädgård med bambu-stig i förstaden Arashiyama
Guldpaviljongen i Kyoto

I stadens nordvästra utkant ligger den berömda Guldpaviljongen. Den vackra guldklädda paviljongen är en exakt kopia av den över 500 år gamla byggnaden vilken brändes ner flera gånger, senast 1950, då en förvirrad ung munk satte eld på den.

Den militära överbefälhavaren under samuraj-epokens Japan var shogunen. Under längre perioder av landets historia var han också den mäktigaste personen i landet. Kejsarens roll var mer tillbakadragen och av symbolisk karaktär. Andra har regerat i hans namn.

År 1603 uppförde den tongivande shogunfamiljen Tokugawa, Nijo-borgen. Byggnaderna i denna borg är Japans bäst bevarade och av mycket hög kvalitet. De bästa hantverkarna byggde borgen, och dåtidens främsta konstnärer utsmyckade den. Näktergalsgolvet är ett bra exempel på detta. Golvet är konstruerat så att det knarrar när man går på det, så att eventuella lönnmördare inte kunder närma sig utan att höras. Träsniderierna, och de många målningarna som pryder väggarna och taken, är i original och har stort konstnärligt värde.

Vi besöker samma dag förstaden Arashiyama vid foten av bergen i den västra delen av Kyoto. Här ser vi det UNESCO-fredade templet Tenryu-ji, berömt för sin vackert anlagda zen-trädgård från 1300-talet. Templet stod färdigt 1339 och är en del av Rinzai-skolan i den japanska buddhistiska världen. Vi besöker den vackra bambu-stigen där en massiv vägg av meterhög bambu skapar en exotisk stämning, och vi går en tur längs floden.

(Dagens utflykt ingår inte i resans pris, men är en del av ett utflyktspaket som kan köpas separat. Läs mer efter dagsprogrammet.)

Dag 7
Kyoto. Utflykt till Nara

Vi reser söder om Kyoto till den trevliga och historiska pärlan, Nara, som var en av Japans tidiga huvudstäder. Nara har åtta UNESCO-skyddade attraktioner med några av de äldsta och mest imponerande byggnaderna i landet. Här besöker vi en av världens största träbyggnader, Todaiji-templet, som är stort som ett tolvvånings bostadshus och bland annat rymmer världens största bronsfigur, en 22 meter hög Buddha.

Vi besöker också Kasuga Taisha, ett 1335 år gammalt shintotempel. Vägen dit flankeras av hela 3000 sten- och bronslyktor. I hela Nara-parkens område finns fler än 1 000 shikahjortar. Många har efter hand blivit så tama att de nästan stjäl maten ur händerna på besökarna.

Vi äter lunch i Nara innan vi återvänder till Kyoto. Kvällen är på egen hand, och det finns tid att utforska de mysiga smala gatorna med restauranger, lite shopping eller återbesöka Gion, och kanske möta några geishor på vägen.

(Dagens utflykt ingår inte i resans pris, men är en del av ett utflyktspaket som kan köpas separat. Läs mer efter dagsprogrammet).

Dag 8
Tid på egen hand i Kyoto. Avskedsmiddag med wagyu-kött
Historiska japanska masker

Idag finns det tid att gå på upptäcktsfärd i Kyoto på egen hand. Reseledaren hjälper till med goda råd och rekommendationer. Det finns många goda möjligheter att bland annat köpa traditionellt japanskt konsthantverk och grönt te, som Kyoto är berömt för. 

Inte färre än åtta UNESCO-fredade attraktioner ligger i parken. På kvällen sätter vi en trevlig punkt för vårt Japan-äventyr med en middag på en av Kyotos många bra restauranger. På menyn står det berömda wagyu-köttet, läckert marmorerat japanskt oxkött. En kulinarisk upplevelse man sent glömmer med det mycket möra köttet som nästan smälter på tungan. 

(Avskedsmiddag med wagyu-kött ingår inte i resans pris, men är en del av ett utflyktspaket som kan köpas separat. Läs mer efter dagsprogrammet.)

Dag 9
Buss till Kansai-flygplatsen. Flyg till Stockholm

Beroende på tidpunkten för avresa har vi dagen i Kyoto på egen hand. När det blivit dags att lämna hotellet, kör vi mot flygplatsen för att sätta oss till rätta på flyget hem. (På vissa avgångar flyger vi hem på kvällen och landar dagen därpå.)

Dag 10
Ankomst till Stockholm

Shinkansen

I Japan tar vi oss runt med Japan Rails berömda höghastighetståg Shinkansen som sedan 1964 har förbundit Tokyo med (fler och fler av) Japans större städer. Maxhastigheten är 320 km/h och tåget förflyttar årligen cirka 300 miljoner passagerare runt i landet. Tågen kan bestå av upp till 16 vagnar och vara 400 meter långa. Eftersom Shinkansentågen kör på särskilda spår som de är de enda som kan använda förekommer mycket få förseningar på sträckorna – den genomsnittliga förseningen per tåg var ynka 36 sekunder 2012. Tågen är bekväma, med gott om benutrymme och vridbara säten så man alltid kan sitta framåtvänd. Rökning är bara tillåter på de nyaste tågen som är utrustade med speciella rökkabiner. Läs mer på http://english.jr-central.co.jp/about/.

Utflyktspaket

 • Svensk reseledare
 • Meiji Jingu-templet i Tokyo
 • Vandringstur i Ginza, Tokyos mest exklusiva shoppingområde
 • Konferenscentret Tokyo International Forum
 • Tv-tornet Skytree
 • Parken vid Kejsarpalatset
 • Tokyos berömda Shibuya-kvarter
 • Shintotemplet Fushimi Inari-taisha i Kyoto
 • Kyotos berömda geisha-distrikt, Gion
 • Guldpaviljongen i Kyoto
 • Shogun-borgen Nijo
 • Promenad i Arashiyama
 • Todaiji-templet i Nara
 • All transport i förbindelse med utflykter (metro och lokalbuss)
 • Lunch dag 7
 • Middag dag 2 och 8

Pris: 4 998 kr per person

Shintotemplet Fushimi Inari-taisha i Kyoto

Prisinformation

Resans pris

Från 31 998:– kr per person i delat dubbelrum.
Se priser för alla avresedatum

Tillägg för enkelrum
4 998:–
OBS
Svensk reseledare endast vid bokning av utflyktspaketet.
Priset inkluderar
 • Flyg Stockholm – Tokyo och Osaka – Stockholm med mellanlandning
 • Transport från flygplatsen till hotellet t/r
 • Bagagehantering från Tokyo till Kyoto
 • Tågresa med Shinkansen från Tokyo till Kyoto
 • 4 nätter i delat dubbelrum på hotell i Kyoto (tillägg för enkelrum)
 • 3 nätter i delat dubbelrum på hotell i Tokyo (tillägg för enkelrum)
 • Frukost dagligen
 • Skatter och avgifter
Priset inkluderar inte
 • Avbeställningsförsäkring 7 % av resans pris
 • Gouda reseförsäkring/komplement till hemförsäkringen 
 • Eventuella extra arrangemang
 • Personliga förnödenheter
 • Tillägg för enkelrum
 • Utflyktspaket
 • Administrationsavgift 150 kr per faktura (bortfaller vid online-bokning)
 • Allt som inte är nämnt under "Priset inkluderar"

Inför din resa

Resan omfattas av Albatros Travels resevillkor, som deltagarna förutsätts ha tagit del av.

Information om resan

Bagagehantering

På denna resa använder vi det japanska höghastighetståget Shinkansen, där det är begränsad plats för bagage; därför transporteras detta separat till nästa destination. Det kan betyda, att bagaget måste transporteras dagen innan. Det är därför en god idé att ha med en mindre ryggsäck eller väska för att packa det mest nödvändiga. Det är inte nödvändigt att ta med handduk.

Deltagarantal

Resan genomförs vid ett deltagarantal på minst 15 personer. Om vi inte når detta antal deltagare, förbehåller vi oss rätten att ställa in resan – detta sker i så fall ca 4-6 veckor före planerad avresa. Som också framgår av våra resevillkor punkt 6.3.1., samt lagen om paketresor, kan vi som researrangörer inte hållas ansvariga för några förluster som drabbat dig som kund till följd av avbeställningen. Vi är endast skyldiga att återbetala resans pris.

Inkvartering

I Tokyo och Kyoto använder vi oss av rena och fina hotell med små rum, eget bad och toalett samt internuppkoppling. Hotellen ligger som regel nära tunnelbanestationer, som på denna tur utgör ramen för våra utflykter.

Ej lämplig för dem med gångbesvär

Eftersom vi på denna resa använder oss av offentliga kommunikationsmedel i Japan i samband med de planerade utflykterna, tar vi oss relativt ofta fram till fots. Resan är därför inte lämplig för dem med gångbesvär.

Dricks

Man lämnar inte dricks i Japan.

Mer om Japan

Här kan du läsa mer om Japan: www.albatros.se/resmal/asien/japan
Läs bland annat om klimat och väder, tidsskillnad, dricks och se om du behöver visum.
Allmän information

Hälsokrav för att kunna delta på resan

Som huvudregel gäller att du ska kunna ta dig fram på egen hand utan hjälpmedel (t.ex. rullator eller rullstol). Generellt sett är våra resor inte lämpade för rörelsehindrade. Oavsett om det är en rundresa med tåg, buss eller en kryssning så ska man kunna gå till och från sevärdheter på egen hand. På de flesta av våra resor motsvarar en dags besök till sevärdheter och dylikt mer än 5 kilometer till fots.

Reseförsäkring

Eftersom sjukförsäkringen i Sverige inte täcker kostnader för hemtransport och läkarbehandling i vissa länder är det viktigt att du har tecknat en reseförsäkring som täcker både kostnader för behandling av sjukdom, samt hemtransport. Dessutom rekommenderar vi att försäkringen täcker skadat eller förlorat bagage.

Gouda Reseförsäkring

Albatros Travel har ingått ett samarbete med Gouda Reseförsäkring som säkrar att hjälpen alltid är i närheten när du behöver den. Med Gouda i ryggen är du säkrad extra trygghet på resan. 

Goudas egen larmcentral är bemannad dygnet runt där kompetenta skandinavisktalande medarbetare sitter redo för att hjälpa just dig. Med Goudas reseförsäkring får du både snabb hjälp på plats och bra täckningar, bl.a. obegränsad sjukdoms- och olycksfallsförsäkring, reseavbrott, tillkallande av anhörig, ersättningsgaranti (kompensation för sjukdom under resan) och resegodstäckning. 

Om du är försäkrad hos ett annat bolag gäller möjligtvis andra regler – kontakta ditt försäkringsbolag för mer information. Det är resenärens eget ansvar att försäkringen omfattar den nödvändiga täckningen.

Albatros Travels reseledare och guider

Albatros gruppresor leds av en svensk reseledare, som antingen möter gruppen på flygplatsen före avresa, eller vid ankomst till destinationen. På våra bussresor möter ni reseledaren senast vid den sista påstigningsplatsen. Chauffören hjälper till med bagage, informerar om placering i bussen och ser till att ni kommer säkert fram.
 
På Albatros individuella resor möts ni av en engelsktalande lokalguide på destinationen. Även utflykter som ingår i resan leds av engelsktalande lokalguider.
 
På expeditionsresor med Albatros Expeditions möts du av en engelsktalande expeditionsguide på destinationen, precis som det blir det engelsktalande expeditionsteamet som leder utflykterna och håller de informationsmöten som ingår i resan. Vi påpekar att en svensk reseledare inte kan förväntas ombord.
 
Ett fåtal av våra resor är utan lokalguide. Det framgår i sådana fall tydligt av programmet. Alla våra guider och reseledare är erfarna, välutbildade och noggrant utvalda av Albatros.

Dricks

På våra resor kommer du i kontakt med vardagslivet och dess seder. Det kan förekomma förhållanden du inte tycker om eller inte är van vid, som t ex. seden med dricks. I många länder är drickssystemet mera organiserat än vad vi som svenskar är vana vid och det finns en förväntan om att lokalguider och chaufförer, under resans gång, mottar en viss summa dricks. Vi anger ett belopp i vårt reseprogram, så att man hemifrån kan ta förbehåll för detta. Resans pris inkluderar inte personlig dricks eftersom det är ett individuellt åliggande och drickssystemet är en del av den kultur man väljer att besöka och som man därför bör följa och respektera. Albatros Travel ger lön till lokalguider och chaufförer men i många kulturer är lönen i servicebranschen anpassad efter att man dessutom mottar dricks. Vi vill betona att dricks naturligtvis är individuellt och frivilligt.

Tillägg för enkelrum och –hytt

Priserna på våra resor baseras på två personer som reser tillsammans och delar rum eller hytt. För de resenärer som reser ensamma tillkommer ett tillägg för enkelrum eller –hytt. Tillägget speglar den prisnivå som vi som researrangör möts av när vi bokar rum och hytter hos våra underleverantörer. Ett enkelrum kostar mer per person än ett dubbelrum. Detta är något som har varit gällande i resebranschen i många år och kan betraktas som standard.
Tillägget framgår av vårt material på respektive resa. 

Pass

Tänk på att ditt pass ska vara giltigt i minst 6 månader efter hemkomsten från destinationen. Detta gäller för alla våra resor, oavsett om enstaka länder kräver en kortare giltighet. Som researrangör ställer vi det här kravet för att undvika situationer, där ett kortare giltighetskrav ändras från och med den tidpunkt då resan bokas till och med avresan, vilket i så fall skulle bli ett problem för de kunder som har ett pass med kortare giltighetstid än sex månader.

Resa med barn/minderåriga

Om du reser med barn, till exempel ditt barnbarn, med en annan person som är under 18 år, om du reser ensam med ditt barn utan den andre föräldern eller om du och ditt barn inte har samma efternamn, kan det hända att några länder inte tillåter inresa.  Det kan därför vara nödvändigt att ta med ett personbevis på engelska samt under undertecknad förklaring som tillåter barnet att resa tillsammans med den vuxne.
USA är ett av de länder som har ovanstående krav, men det finns inte någon slutgiltig lista över vilka andra länder som kräver detta. Därför rekommenderar vi dig att kontakta närmaste ambassad eller konsulat för det land som du ska resa till för att säkra dig vad som gäller i just din situation.

Placering ombord på flyget

Vi vill göra dig uppmärksam på att det är flygbolaget som är ensamt ansvarigt för fördelningen av sittplatserna ombord.

Placering i bussen

På Albatros resor med flyg sker ofta transporten på destinationen med buss. Här kan man inte reservera en specifik plats i bussen och man kan heller inte betala extra för att få en speciell plats. Däremot kan man under resans gång komma överens om att flytta runt så att alla får sitta både fram och bak i bussen.

På Albatros bussresor, där hela resan sker med buss, kan du reservera en specifik plats i bussen mot en extra avgift. De platser som inte är reserverade fördelas enligt först-till-kvarn. Våra bussresor är markerade med ”BUSSRESOR” på hemsidan.

Service ombord på flyget

När du reser med Albatros Travel föregår resan oftast med reguljärflyg. På resorna inom Europa har man normalt sett möjlighet att köpa drycker och smörgåsar. Vissa bolag serverar fortfarande vatten, juice, kaffe eller te utan kostnad. På de långa, interkontinentala flygningarna är maten inkluderad och hos några enstaka bolag även drycker.
Önskar man vin, öl och sprit ska man oftast själv betala för detta. Nivån på servicen ombord kan inte garanteras eller upplysas hemifrån eftersom den varierar från bolag till bolag och dessa ofta ändrar på sina rutiner.

Önskemål om specialkost

På flygresor ska specialkost som exempelvis diabetes- eller vegetarisk mat beställas senast 45 dagar före avresa. På bussresor kan vi tyvärr inte erbjuda specialkost.

Vänligen observera att vissa flygbolag tar extra betalt för specialkost. Vi vidarebefordrar alltid våra gästers önskemål om specialkost på flygresan till flygbolagen, men vi kan inte garantera vad som serveras ombord.

Som utgångspunkt har vi inte möjlighet att erbjuda specialmat på våra rundresor. Dels för att det på många av våra resor ingår gemensamma måltider där menyn är beställd i förväg. Dels för att specialmat såsom glutenfri och laktosfri kost kan vara svårt att hitta i några av dem länder som vi reser till. Du får därför räkna med att äta samma mat som övriga deltagare på resan. Vi tar gärna emot och vidarebefordrar önskemål om specialkost och allergier, men vi har inte möjlighet att garantera att speciella måltider kan serveras under resans gång eller att det är möjligt att ta hänsyn till allergier.

Förbehåll/ändringar

Förbehåll för ändringar i programmet. Albatros Travel och våra lokala samarbetspartners strävar alltid efter att ta fram resan i förhållande till programmet, men av hänsyn till sevärdheternas öppettider eller praktiska omständigheter kan det bli nödvändigt att genomföra rutten i en annan ordning än den som anges. Dessutom kan vissa programpunkter utgå på grund av force majeure-situationer som väderförhållanden eller försenade flygavgångar. 
Slutligen vill vi uppmärksamma att alla resor regelbundet revideras och förbättras mot bakgrund av den feedback vi får efter varje resa. En revidering av resan kan medföra att det uppstår ändringar i programmet mellan bokningen av resan och avresedatum. Före avresa kommer samtliga deltagare att få det senast uppdaterade programmet som alltid har för avsikt att tjäna kundernas bästa och se till att de får en smidig resa.
Resan säljs som paketresa, och det går inte att få pengar tillbaka för de delar av resan som eventuellt inte nyttjas.

Vänligen uppmärksamma att tillköpta extrautflykter endast genomförs vid ett tillräckligt stort antal deltagare. Beroende av när utflykten ställs in, kommer priset för utflykten att betalas tillbaka till de anmälda deltagarna före eller efter hemkomst från resan.

Rated 4 out of 5 by from En intressant och fin resa till Japan Vår reseledare var mycket duktig. Det var mycket stora tåg- och tunnelbanestationer som var svårt att förstå för resenärerna. Tur att det var en reseledare med.
Date published: 2024-03-21
Rated 5 out of 5 by from En spännande resa med härliga utflykter där vi fick uppleva väldigt mycket En fantastisk resa med en jättetrevlig, duktig och omtänksam reseledare Martin .Vi var hans första grupp men han var redan proffs. Man märkte också att han tyckte det var roligt.
Date published: 2024-03-21
Rated 4 out of 5 by from Trevlig resa med många härliga upplevelser En annorlunda upplevelse med många härliga minnen mycket tack vare vår fantastiske guide
Date published: 2024-03-19
Rated 5 out of 5 by from Drömresa Min resa fyllde alla förväntningar jag hade innan. Resan gav mer smak att återvända med Albatross till Japan. Dagarna var väl planerade och genomförda av en påläst quide.
Date published: 2024-03-18
Rated 5 out of 5 by from Minnesvärd resa med många upplevelser Fantastiskt resa och en mycket omtänksam och duktig guide
Date published: 2024-03-17
Rated 5 out of 5 by from En kanonresa med fantastiska upplevelser. Det var en fin resa med dagliga spännande upplevelser under ledning av den kunnige och positiva reseledaren.
Date published: 2024-03-17
Rated 5 out of 5 by from En fantastisk resa där man ser och upplever mycket Väldig bra organiserat, lärorik och spännande resa med bra reseledare
Date published: 2024-03-17
Rated 5 out of 5 by from En upplevelserik resa med flera höjdpunkter Väldigt ambitiös resa där vi fick uppleva Japan "inifrån". Vi reste runt med allmänna kommunikationer och reseledaren hittade som infödd på tunnelbanan. Han hade talat in många små föredrag om Japan ur många aspekter som vi fick lyssna på när vi reste mellan turistmålen. Det var ett mervärde på resan som vi inte hade trott.
Date published: 2023-11-10
 • y_2024, m_5, d_23, h_5
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_3.0.42
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_10, tr_379
 • loc_sv_SE, sid_JPRTR01, prod, sort_[SortEntry(order=SUBMISSION_TIME, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Liknande resor