Japan - Solens rike

group-tour
Gruppresa med Albatros reseledare

En unik kulturresa till Japans höjdpunkter: Tokyo, Kyoto, Hiroshima och Miya-jima

Har du alltid drömt om att se och uppleva Japan? Följ med på den här resan och få en autentisk reseupplevelse som tar dig till alla Japans höjdpunkter.

Vi upplever Kyoto, den gamla kejsarstaden som bågnar av kultur och historia, vackra geishor och ett sofistikerat kök och fortsätter sedan till det historiska Hiroshima. Här väntar en båt till den stämningsfulla tempelön Miya-jima. Vi tar det berömda snabbtåget Shinkansen till Tokyo och besöker både tempel och kejsarpalats, Hamarikyu-trädgården och Odaiba, samt neonljusens hemvist Shibuya.

Den välsmakande, varierade och nyttiga japanska maten är en viktig del av resans fokus: från färsk sushi  i Tokyo till det kända wagyu-köttet som vi avrundar resan med under vår sista kväll.

Utflykterna på den här resan är en del av utflyktspaketet som ska bokas separat.

Klicka på kartan för att se den i större format
 • Typ Rundresor, Tågresor

 • Reseledare Svensk

 • Visum Nej

 • Vaccination Nej

 • Valuta Yen

Dagsprogram 10 dagar
Dag 1
Avresa från Stockholm till Tokyo
Dag 2
Ankomst till Tokyo. Meiji Jingu – Japans största shintotempel, Shibuya och välkomstmiddag
Dag 3
Tokyo. Smakprovning av sushi, Ginza, Hamarikyu-trädgården och Odaiba, samt parken vid kejsarpalatset
Dag 4
Tokyo på egen hand
Dag 5
Tokyo – med Shinkansen-tåget till Kyoto. Lokaltåg till shintotemplet Fushimi Inari-taisha, Nishiki-marknaden och det charmerande Gion-kvarteret
Dag 6
Kyoto. Guldpaviljongen, Nijo-borgen, besök i zenträdgård och promenad i Arashiyama
Dag 7
Kyoto. Heldagsutflykt till Hiroshima och Miya-jima med den berömda röda torii-porten
Dag 8
Tid till upplevelser på egen hand i Kyoto, avskedsmiddag med wagyukött
Dag 9
Kyoto - buss till Osaka. Hemresa
Dag 10
Ankomst till Stockholm

Bilder

Avresedatum

Avresa Resans längd Pris Avresa från OBS:
29 998:–
Stockholm
30 998:–
Stockholm
Klicka på ett datum för att se tillhörande program

Dagsprogram vid bokning av utflyktspaket

Hämta hela programmet OBS. Några av våra resor finns i flera olika versioner. Det är viktigt att du väljer rätt datum innan du skriver ut.

Dag 1
Avresa från Stockholm till Tokyo

Vi sätter oss ombord på flyget till Tokyo, Japans huvudstad. Helpension ingår på flyget.

Dag 2
Ankomst till Tokyo. Meiji Jingu – Japans största shintotempel, Shibuya och välkomstmiddag
Shintohelgedomen Meiji Jingu

Vi landar i Tokyo på förmiddagen och kastar oss ut i de många upplevelser som väntar på oss. Tokyo var en gång en liten fiskeby, men är i dag en av världens största och mest moderna storstäder. Tokyo består av många små stadsdelar, var och en med deras helt egen karaktär och stämning och vi besöker några av de mest spännande. Efter en god första lunch i Japan går dagens utflykt till Japans största shintotempel, Meiji Jingu. Templet var färdigt 1920 och är en symbol på kejsarens viktiga roll i det japanska samhället – både som politiskt och religiöst överhuvud. Först efter andra världskriget förlorade kejsaren sitt politiska inflytande och sin status som gudomlig.

Vi sätter nu kurs mot ett av stadens mest berömda områden överhuvudtaget – både bland japanerna själva och bland turisterna, nämligen Shibuya, som ligger mitt i staden och vars tågstation är en av Tokyos trafikknutpunkter. I Shibuya-korsningen strömmar neonljus, reklam och musikvideor ut från storskärmar på höghusen. Hundratals hektiska japaner – från affärsmän i kostym, till elever i skoluniform och trendiga unga killar och tjejer med vilda frisyrer - snabbar sig över gatan när ljuset slår om till grönt. Framför stationen står en liten staty av en hund– Hachikó-statyn – som är stadens mest berömda mötesplats. Historien om den lojala hunden Hachi, som dag efter dag trofast väntar på sin herre vid stationen – även efter dennes död – är i sig ganska rörande. Och historien om Hachi blev till en film i Japan på 80-talet innan den kom ut i en Hollywood-version år 2009 med Richard Gere i huvudrollen som hundens ägare.

(Utflykten ingår inte i resans pris, utan är en del av utflyktspaketet som kan bokas separat. Se längre ner programmet).

På kvällen är det dags för välkomstmiddag på en japansk restaurang. Det japanska köket är ett av världens mest hälsosamma och varierade med massor av fisk och grönsaker och det har mycket mer än sushi att bjuda på. Maten är i sig själv en stor del av upplevelsen i Japan. På en del restauranger finns det inte bara bilder av de olika rätterna utan till och med modeller i naturlig storlek – så det finns goda möjligheter att ge sig i kast med nya spännande rätter.

I samband med ankomstdagen till Tokyo kan det dagliga programmet variera beroende på ankomsttiden till Japan. Därför är det inte säkert att vi hinner alla programmerade saker på ankomstdagen (gäller även välkomstmiddagen). Däremot får du alla upplevelser under din vistelse i Tokyo – några bara de följande dagarna i staden (välkomstmiddagen eventuellt på dag 3).

 

Dag 3
Tokyo. Smakprovning av sushi, Ginza, Hamarikyu-trädgården och Odaiba, samt parken vid kejsarpalatset
Tsukiji fiskemarknad

På dagens utflykt, som övervägande är till fots, börjar vi med ett besök på Tsukiji fiskmarknad, en gång världens största av sitt slag, där det sålts fisk till Tokyo-bor och restauranger under mer än 80 år. Nu är det dessvärre slut på den eran, då fiskmarknaden har flyttat från den centrala delen av staden och det införts mycket strängare regler för besökare. Platsen är dock fortfarande värd ett besök, bodarna är fortfarande där och man kan fortfarande smaka pinfärsk sushi – vilket vi självklart drar nytta av!

Från havets värld ger vi oss ut i metropolen Tokyo, där imponerande byggnadskonst i alla möjliga former präglar gatubilden: från futuristiska jättebyggnader till tråkiga kontorsmiljöer – en blandning av stilar överallt.  Åsikterna om Tokyos arkitektur och stadsplanering är många, men en sak är helt säker:  det är allt annat än tråkigt att gå på upptäcktsfärd i Tokyo. Vi besöker den stora Hamarikyu-trädgården i centrala Tokyo. Trädgården ligger vid Tokyo-bukten och är anlagd i traditionell stil med ett tehus mitt ute på en liten ö. Den traditionella stilen står i stark kontrast till de många höghusen som omgärdar trädgården. Från Hamarikyu-trädgården tar vi en båt till Odaiba, ett populärt shoppingområde som ligger på en konstgjord ö ute i Tokyo-bukten. Här har vi tid att handla och äta lunch på egen hand.

Vi promenerar sedan till Ginza, Tokyos mest exklusiva shoppingområde, där alla Japans dyra märkesvaror och stora varuhus är representerade.  Detta är Japans motsvarighet till Fifth Avenue i New York och Champs- Elysées i Paris!  Vi går en sväng ner till Ginzas livliga och stilfulla huvudgata där inte bara shopping, utan även affärsfolk präglar gatubilden.

Vi rör oss vidare mot en verklig arkitektonisk pärla. Det stora konferenscentret Tokyo International Forum, byggt 1996, liknar med sin stora stål- och glaskonstruktion skrovet på en mycket lång båt. Här hålls konferenser, mässor, konserter och utställningar. Vi går en tur genom konferenscentret innan vi fortsätter till parken vid kejsarpalatset.

(Utflykten ingår inte i resans pris, utan är en del av utflyktspaketet som kan bokas separat. Se längre ner programmet).

Dag 4
Tokyo på egen hand
Asakusa Kannon-templet är Tokyos äldsta tempel

I dag har vi tid att gå på upptäcktsfärd i Tokyo på egen hand. Och det kan vi säga med detsamma: I Tokyo finns en uppsjö av spännande intryck och möjligheter oavsett om man vill shoppa, gå på museum eller dyka ner i en av de många kulinariska frestelser som staden är så berömd för. Tokyo har fler Michelin-restauranger än Paris och London tillsammans, men även på de små och lite mer avslappnade ställena handlar det om gastronomi på hög nivå. Många restauranger har fördelaktiga lunchmenyer, så det är bara att prova sig fram. Det är snabbt och effektivt att ta sig fram med tunnelbana i staden och reseledaren hjälper gärna med förslag och idéer.

Nära Shibuya, där vi har varit tidigare, ligger stadsdelen Harajuku, där unga japaner – flera utklädda i kläder med tydlig inspiration från japanska tecknade mangaserier – kommer för att shoppa i områdets små specialbutiker, inte minst gatan Takeshitadori. I närheten ligger också det exklusiva shoppingstråket Omotesando, där du hittar en uppsjö japanska och utländska märken. Men du kan också uppleva det traditionella Tokyo i stadsdelen Asakusa. Här ligger fortfarande många välbevarade trähus som överlevde andra världskrigets förstörelse, och mitt i Asakusa tronar Asakusa Kannon-templet med den markanta, stora röda lyktan i porten. Gå på upptäcktsfärd i de små gränderna runt om templet, där de små snackbodarna lockar med både sött och salt. Till exempel kan du prova rostad senbei, de berömda japanska saltkexen som finns i en mängd olika smaker och storlekar. Det är här de smakar allra bäst! Om du vill köpa japanska köksprylar eller bara vill ha en Tokyoupplevelse utöver det vanliga, så kan vi rekommendera shoppinggatan Kappabashidori, som man kan nå till fots från templet. Här handlar framförallt japanska restaurang- och andra yrkesfolk och man får verkligen ALLT till köket: från plastmodeller av mat till grytor, matpinnar, japansk keramik, tekannor i gjutjärn till grön te och mycket annat.

(Utflykten ingår inte i resans pris, utan är en del av utflyktspaketet som kan bokas separat. Se längre ner programmet).

Dag 5
Tokyo – med Shinkansen-tåget till Kyoto. Lokaltåg till shintotemplet Fushimi Inari-taisha, Nishiki-marknaden och det charmerande Gion-kvarteret
Snabbtåget Shinkansen

Vi ska med det berömda japanska snabbtåget Shinkansen till Kyoto. På vägen dit får vi ett intryck av hur tättbefolkat Japan är, och om vädret tillåter det kan vi skymta det heliga berget Fuji på horisonten. Tåget är bekvämt och mycket snabbt. På lite mer än två och en halv timme åker vi 513 kilometer till Kyoto. Innan vi går ombord på tåget, finns det möjlighet att köpa en ”o-bento”, en typisk japansk matsäck, till tåget. En o-bento finns i många olika varianter och består ofta av ris med olika tillbehör och smårätter i form av fisk, kött, grönsaker och olika sallader. Väldigt gott och inte särskilt dyrt! Efter ankomsten till den gamla kejsarstaden Kyoto åker vi med tunnelbanan till vårt hotell. Vi bor centralt, och när vi har checkat in går vi direkt igång med dagens utflykter. Kyoto har mer än 1 600 buddhistiska tempel och 270 shintohelgedomar. Härtill kommer kejsarpalatset, shogunens Nijo-borg, kejserliga villor och trädgårdar och flera av Japans bästa museer. Kyoto är den enda japanska storstad som förskonades från bombangrepp under andra världskriget. Det sägs att det berodde på stadens enastående kulturskatter. Tyvärr har kommunrådet i Kyoto inte visat samma respekt, så de stora sammanhängande kvarteren med vackra trähus har nästan försvunnit. Men ingen har vågat röra de tusentals tempel, helgedomar och de vackra trädgårdarna. Särskilt i stadens utkanter kan man känna sig som förflyttad till en annan tidsålder, där skönhet och estetik står i högsätet. Vi besöker shintohelgedomen Fushimi Inari-taisha och tar en promenad genom templets långa arkad av hundratals orangeröda torii-portar, som ligger direkt efter varandra på rad och utformar vägen. En torii är en traditionell japansk portal, som vanligtvis fungerar som ingång till en shintohelgedom eller annan helig plats i naturen. De står som påminnelse för att rening bör ske, innan man träder in på helig mark. En torii anses hålla de onda andarna borta. De orangeröda portarna står i vacker kontrast till den omgivande gröna skogen. Detta är en av de lite mer okända attraktionerna i Kyoto, men inte desto mindre är den för många besökare en av de helt stora höjdpunkterna!

På eftermiddagen går vi  genom Kyotos berömda Gion-kvarter. Vi stannar till vid den berömda Nishikimarknaden. Här hittar man en mängd japanska specialiteter som presenteras smakfullt – från frukt och grönt till fisk, kött, pickles, snacks och så vidare. Marknaden är en färgstark upplevelse och de bjuder gärna på smakprov. I Gionkvarteret ligger stämningsfulla restauranger vägg i vägg med de traditionella, diskreta tehusen, där stadens berömda geishor arbetar. Om vi har tur ser vi hur en av dem med lätta steg och konstfullt uppsatt hår går förbi oss.

(Utflykten ingår inte i resans pris, utan är en del av utflyktspaketet som kan bokas separat. Se längre ner programmet).

Dag 6
Kyoto. Guldpaviljongen, Nijo-borgen, besök i zenträdgård och promenad i Arashiyama
Guldpaviljongen i Kyoto

I stadens norra utkant ligger det berömda Guldtemplet. Den vackra guldtäckta paviljongen är en exakt kopia av den över 500 år gamla byggnaden som en sinnessjuk tempelpräst satte eld på 1955. Överbefälhavaren i kejsartidens Japan var shogunen. Ordet är en förkortning av seii tai shōgun, ”den store generalen som kuvar barbarerna”. I vissa perioder av landets historia fungerade shogunen som en slags militärdiktator och var den som hade mest makt i landet. Kejsarens roll var under de perioderna mer tillbakadragen och av symbolisk karaktär. Shogunfamiljen Tokugawa uppförde 1603 Nijo-borgen. Husen i den här borgen är Japans mest välbevarade och av mycket hög kvalitet. Dåtidens främsta hantverkare och konstnärer arbetade med den. Näktergalsgolvet är bara ett exempel på hur raffinerad borgen är. Golvet är konstruerat så att det knakar när man går på det, så att eventuella lönnmördare inte kunde närma sig utan att avslöja sig själva. Vackert snidade väggar och tak och ett flertal målningar har ett högt konstnärligt värde. Vi fortsätter till Kyotos västra delar där vi tar en liten promenad i det natursköna Arashiyama-området vid foten av bergen. Här besöker vi det UNESCO-skyddade templet Tenryu-ji som är berömt för sin vackra zenträdgård från 1300-talet. Templet stod färdigt 1339 och är en del av Rinzai-skolan innanför den buddhistiska japanska världen. Vi fortsätter genom den vackra bambulunden där en tjock matta av meterhöga bambuplantor skapar en exotisk stämning och fortsätter genom harmoniska landsbygdsområden med risfält och UNESCO-bevarade byggnader.

(Utflykten ingår inte i resans pris, utan är en del av utflyktspaketet som kan bokas separat. Se längre ner programmet).

Dag 7
Kyoto. Heldagsutflykt till Hiroshima och Miya-jima med den berömda röda torii-porten
Tempelön Miyajima med den orangeröda torii-porten i vattnet

300 kilometer väster om Kyoto ligger Hiroshima. Den 6 augusti 1945 lades staden i ruiner, och mer än 100 000 människor dog när världen för första gången upplevde att en atombomb sprängdes. I dag står en enkel kupolformad ruin som ett minne om den enorma förstörelse som explosionen förorsakade.

I närheten ligger den vackra fredsparken med en fredsflamma som först kommer att släckas när det sista atomvapnet har blivit oskadliggjort. Vi besöker parken och fredsmuseet, som på ett sakligt och lättfattligt sätt åskådliggör vad som hände den gången. I dag är Hiroshima helt återuppbyggt och med sina breda och luftiga gator och den välordnade stadsbilden framstår staden som annorlunda än de flesta andra japanska städer. Vi äter lunch i Hiroshima och upplever sedan en av Japans mest berömda, fotograferade och älskade motiv – den ”svävande” röda torii-porten ute i vattnet vid ön Miya-jima, som vi seglar ut till. Vackert, poetiskt och klassiskt japanskt!

(Utflykten ingår inte i resans pris, utan är en del av utflyktspaketet som kan bokas separat. Se längre ner programmet).

Dag 8
Tid till upplevelser på egen hand i Kyoto, avskedsmiddag med wagyukött
Historiska japanska masker

På förmiddagen har vi tid till upplevelser på egen hand i Kyoto. Reseledaren hjälper gärna till med förslag på aktiviteter. I Kyoto finns det gott om möjligheter att köpa traditionellt japanskt konsthantverk och grönt te, som Kyoto är berömt för.

Du kan även ta tåget till den lilla staden Nara söder om Kyoto. Det är en av Japans historiska pärlor och landets första huvudstad. Nara är avsevärt mindre än Kyoto och man kan lätt och smidigt ta sig fram till fots. Varför inte strosa genom Naraparken där de flesta av stadens höjdpunkter ligger – inte mindre än åtta UNSCO-skyddade attraktioner finns i Nara.

På kvällen sätter vi punkt för vårt Japanäventyr med en japansk middag som innehåller det berömda wagyuköttet. Köttet kommer från kor som sägs få massage varje dag för att biffarna ska bli riktigt möra och smakrika. De betar bara klöver, gräs och humle och det påstås till och med att korna får dricka öl. Hur som helst är detta en kulinarisk upplevelse man sent glömmer, med det otroligt möra köttet som närmast smälter på tungan. (Middagen ingår inte i resans pris. Se under priser i programmet för att boka utflyktspaketet).

Dag 9
Kyoto - buss till Osaka. Hemresa

Beroende på avgångstidpunkt har vi dagen i Kyoto på egen hand. När det är dags att lämna hotellet kör vi till flygplatsen för att flyga hem. (På vissa avgångar flyger vi hem på kvällen och landar dagen efter).

Dag 10
Ankomst till Stockholm

Shinkansen

I Japan tar vi oss runt med Japan Rails berömda höghastighetståg Shinkansen som sedan 1964 har förbundit Tokyo med (fler och fler av) Japans större städer. Maxhastigheten är 320 km/h och tåget förflyttar årligen cirka 300 miljoner passagerare runt i landet. Tågen kan bestå av upp till 16 vagnar och vara 400 meter långa. Eftersom Shinkansentågen kör på särskilda spår som de är de enda som kan använda förekommer mycket få förseningar på sträckorna – den genomsnittliga förseningen per tåg var ynka 36 sekunder 2012. Tågen är bekväma, med gott om benutrymme och vridbara säten så man alltid kan sitta framåtvänd. Det finns inte restaurangvagn ombord men en ambulerande snacksvagn som kommer förbi. Rökning är bara tillåter på de nyaste tågen som är utrustade med speciella rökkabiner. Läs mer på http://english.jr-central.co.jp/about/.

Utflyktspaket

 • Svensk reseledare
 • Meiji Jingu-templet i Tokyo
 • Hamarikyu-trädgården och Odaiba
 • Vandringstur i Ginza, Tokyos mest exklusiva shoppingområde
 • Konferenscentret Tokyo International Forum
 • Parken vid Kejsarpalatset
 • Tokyos berömda Shibuya-kvarter
 • Shintotemplet Fushimi Inari-taisha i Kyoto
 • Kyotos berömda geisha-distrikt, Gion
 • Guldpaviljongen i Kyoto
 • Shogun-borgen Nijo
 • Promenad i Arashiyama
 • Hiroshima – fredsparken och fredsmuseet
 • Tempelön Miya-jima
 • All transport i förbindelse med utflykter (metro och lokalbuss och Shinkansen till Hiroshima)
 • Lunch dag 2 och 7
 • Middag dag 2 och 8

Pris: 4 998 kr per person

Shintotemplet Fushimi Inari-taisha i Kyoto

Prisinformation

Resans pris

Från 29 998:– kr per person i delat dubbelrum.
Se priser för alla avresedatum

Tillägg för enkelrum
4 998:–
OBS
Svensk reseledare endast vid bokning av utflyktspaketet.
Priset inkluderar
 • Flyg Stockholm – Tokyo och Osaka – Stockholm med mellanlandning
 • Transport från flygplatsen till hotellet t/r
 • Bagagehantering från Tokyo till Kyoto
 • Tågresa med Shinkansen från Tokyo till Kyoto
 • 4 nätter i delat dubbelrum på hotell i Kyoto (tillägg för enkelrum)
 • 3 nätter i delat dubbelrum på hotell i Tokyo (tillägg för enkelrum)
 • Frukost dagligen
 • Skatter och avgifter
Priset inkluderar inte
 • Avbeställningsförsäkring 7 % av resans pris
 • Gouda reseförsäkring/komplement till hemförsäkringen 
 • Eventuella extra arrangemang
 • Personliga förnödenheter
 • Tillägg för enkelrum
 • Utflyktspaket
 • Administrationsavgift 150 kr per faktura (bortfaller vid online-bokning)
 • Allt som inte är nämnt under "Priset inkluderar"

Inför din resa

Resan omfattas av Albatros Travels resevillkor, som deltagarna förutsätts ha tagit del av.

Information om resan

Boende

Under resan bor vi på enkla men trevliga hotell med små rum, eget bad och toalett, samt tv och internetuppkoppling. Hotellen ligger som regel nära tunnelbanestationerna, som på den här resan utgör ramen för våra utflykter.

Dricks

Till skillnad från många andra länder är det inte kutym att ge dricks i Japan. 

Inte lämpad för personer med gångbesvär

Vi vill uppmärksamma att eftersom vi på den här resan använder oss av offentlig transport i Japan i förbindelse med utflykterna, har vi relativt många promenader/vandringar. Resan är därför inte lämpad för personer med gångbesvär. 

Bagage

På den här resan använder vi oss av det japanska expresståget Shinkansen som har begränsad bagageplats. Därför transporterar vi bagaget separat, ofta redan dagen före vi själva reser. Ta därför gärna med en mindre ryggsäck eller väska så att du kan packa det som kan behövas till dagen efter. Du behöver inte ta med egen handduk på resan.

Deltagarantal

Resan genomförs vid ett deltagarantal på minst 15 personer. Om vi inte når detta antal deltagare, förbehåller vi oss rätten att ställa in resan – detta sker i så fall ca 4-6 veckor före planerad avresa. Som också framgår av våra resevillkor punkt 6.3.1., samt lagen om paketresor, kan vi som researrangörer inte hållas ansvariga för några förluster som drabbat dig som kund till följd av avbeställningen. Vi är endast skyldiga att återbetala resans pris.

Mer om Japan

Här kan du läsa mer om Japan: www.albatros.se/resmal/asien/japan
Läs bland annat om klimat och väder, tidsskillnad, dricks och se om du behöver visum.
Allmän information

Hälsokrav för att kunna delta på resan

Som huvudregel gäller att du ska kunna ta dig fram på egen hand utan hjälpmedel (t.ex. rullator eller rullstol). Generellt sett är våra resor inte lämpade för rörelsehindrade. Oavsett om det är en rundresa med tåg, buss eller en kryssning så ska man kunna gå till och från sevärdheter på egen hand. På de flesta av våra resor motsvarar en dags besök till sevärdheter och dylikt mer än 5 kilometer till fots.

Reseförsäkring

Eftersom sjukförsäkringen i Sverige inte täcker kostnader för hemtransport och läkarbehandling i vissa länder är det viktigt att du har tecknat en reseförsäkring som täcker både kostnader för behandling av sjukdom, samt hemtransport. Dessutom rekommenderar vi att försäkringen täcker skadat eller förlorat bagage.

Gouda Reseförsäkring

Albatros Travel har ingått ett samarbete med Gouda Reseförsäkring som säkrar att hjälpen alltid är i närheten när du behöver den. Med Gouda i ryggen är du säkrad extra trygghet på resan. 

Goudas egen larmcentral är bemannad dygnet runt där kompetenta skandinavisktalande medarbetare sitter redo för att hjälpa just dig. Med Goudas reseförsäkring får du både snabb hjälp på plats och bra täckningar, bl.a. obegränsad sjukdoms- och olycksfallsförsäkring, reseavbrott, tillkallande av anhörig, ersättningsgaranti (kompensation för sjukdom under resan) och resegodstäckning. 

Om du är försäkrad hos ett annat bolag gäller möjligtvis andra regler – kontakta ditt försäkringsbolag för mer information. Det är resenärens eget ansvar att försäkringen omfattar den nödvändiga täckningen.

Albatros Travels reseledare och guider

Albatros gruppresor leds av en svensk reseledare, som antingen möter gruppen på flygplatsen före avresa, eller vid ankomst till destinationen. På våra bussresor möter ni reseledaren senast vid den sista påstigningsplatsen. Chauffören hjälper till med bagage, informerar om placering i bussen och ser till att ni kommer säkert fram.
 
På Albatros individuella resor möts ni av en engelsktalande lokalguide på destinationen. Även utflykter som ingår i resan leds av engelsktalande lokalguider.
 
På expeditionsresor med Albatros Expeditions möts du av en engelsktalande expeditionsguide på destinationen, precis som det blir det engelsktalande expeditionsteamet som leder utflykterna och håller de informationsmöten som ingår i resan. Vi påpekar att en svensk reseledare inte kan förväntas ombord.
 
Ett fåtal av våra resor är utan lokalguide. Det framgår i sådana fall tydligt av programmet. Alla våra guider och reseledare är erfarna, välutbildade och noggrant utvalda av Albatros.

Dricks

På våra resor kommer du i kontakt med vardagslivet och dess seder. Det kan förekomma förhållanden du inte tycker om eller inte är van vid, som t ex. seden med dricks. I många länder är drickssystemet mera organiserat än vad vi som svenskar är vana vid och det finns en förväntan om att lokalguider och chaufförer, under resans gång, mottar en viss summa dricks. Vi anger ett belopp i vårt reseprogram, så att man hemifrån kan ta förbehåll för detta. Resans pris inkluderar inte personlig dricks eftersom det är ett individuellt åliggande och drickssystemet är en del av den kultur man väljer att besöka och som man därför bör följa och respektera. Albatros Travel ger lön till lokalguider och chaufförer men i många kulturer är lönen i servicebranschen anpassad efter att man dessutom mottar dricks. Vi vill betona att dricks naturligtvis är individuellt och frivilligt.

Tillägg för enkelrum och –hytt

Priserna på våra resor baseras på två personer som reser tillsammans och delar rum eller hytt. För de resenärer som reser ensamma tillkommer ett tillägg för enkelrum eller –hytt. Tillägget speglar den prisnivå som vi som researrangör möts av när vi bokar rum och hytter hos våra underleverantörer. Ett enkelrum kostar mer per person än ett dubbelrum. Detta är något som har varit gällande i resebranschen i många år och kan betraktas som standard.
Tillägget framgår av vårt material på respektive resa. 

Pass

Tänk på att ditt pass ska vara giltigt i minst 6 månader efter hemkomsten från destinationen. Detta gäller för alla våra resor, oavsett om enstaka länder kräver en kortare giltighet. Som researrangör ställer vi det här kravet för att undvika situationer, där ett kortare giltighetskrav ändras från och med den tidpunkt då resan bokas till och med avresan, vilket i så fall skulle bli ett problem för de kunder som har ett pass med kortare giltighetstid än sex månader.

Resa med barn/minderåriga

Om du reser med barn, till exempel ditt barnbarn, med en annan person som är under 18 år, om du reser ensam med ditt barn utan den andre föräldern eller om du och ditt barn inte har samma efternamn, kan det hända att några länder inte tillåter inresa.  Det kan därför vara nödvändigt att ta med ett personbevis på engelska samt under undertecknad förklaring som tillåter barnet att resa tillsammans med den vuxne.
USA är ett av de länder som har ovanstående krav, men det finns inte någon slutgiltig lista över vilka andra länder som kräver detta. Därför rekommenderar vi dig att kontakta närmaste ambassad eller konsulat för det land som du ska resa till för att säkra dig vad som gäller i just din situation.

Placering ombord på flyget

Vi vill göra dig uppmärksam på att det är flygbolaget som är ensamt ansvarigt för fördelningen av sittplatserna ombord.

Placering i bussen

På Albatros resor med flyg sker ofta transporten på destinationen med buss. Här kan man inte reservera en specifik plats i bussen och man kan heller inte betala extra för att få en speciell plats. Däremot kan man under resans gång komma överens om att flytta runt så att alla får sitta både fram och bak i bussen.

På Albatros bussresor, där hela resan sker med buss, kan du reservera en specifik plats i bussen mot en extra avgift. De platser som inte är reserverade fördelas enligt först-till-kvarn. Våra bussresor är markerade med ”BUSSRESOR” på hemsidan.

Service ombord på flyget

När du reser med Albatros Travel föregår resan oftast med reguljärflyg. På resorna inom Europa har man normalt sett möjlighet att köpa drycker och smörgåsar. Vissa bolag serverar fortfarande vatten, juice, kaffe eller te utan kostnad. På de långa, interkontinentala flygningarna är maten inkluderad och hos några enstaka bolag även drycker.
Önskar man vin, öl och sprit ska man oftast själv betala för detta. Nivån på servicen ombord kan inte garanteras eller upplysas hemifrån eftersom den varierar från bolag till bolag och dessa ofta ändrar på sina rutiner.

Önskemål om specialkost

På flygresor ska specialkost som exempelvis diabetes- eller vegetarisk mat beställas senast 45 dagar före avresa. På bussresor kan vi tyvärr inte erbjuda specialkost.

Vänligen observera att vissa flygbolag tar extra betalt för specialkost. Vi vidarebefordrar alltid våra gästers önskemål om specialkost på flygresan till flygbolagen, men vi kan inte garantera vad som serveras ombord.

Som utgångspunkt har vi inte möjlighet att erbjuda specialmat på våra rundresor. Dels för att det på många av våra resor ingår gemensamma måltider där menyn är beställd i förväg. Dels för att specialmat såsom glutenfri och laktosfri kost kan vara svårt att hitta i några av dem länder som vi reser till. Du får därför räkna med att äta samma mat som övriga deltagare på resan. Vi tar gärna emot och vidarebefordrar önskemål om specialkost och allergier, men vi har inte möjlighet att garantera att speciella måltider kan serveras under resans gång eller att det är möjligt att ta hänsyn till allergier.

Förbehåll/ändringar

Förbehåll för ändringar i programmet. Albatros Travel och våra lokala samarbetspartners strävar alltid efter att ta fram resan i förhållande till programmet, men av hänsyn till sevärdheternas öppettider eller praktiska omständigheter kan det bli nödvändigt att genomföra rutten i en annan ordning än den som anges. Dessutom kan vissa programpunkter utgå på grund av force majeure-situationer som väderförhållanden eller försenade flygavgångar. 
Slutligen vill vi uppmärksamma att alla resor regelbundet revideras och förbättras mot bakgrund av den feedback vi får efter varje resa. En revidering av resan kan medföra att det uppstår ändringar i programmet mellan bokningen av resan och avresedatum. Före avresa kommer samtliga deltagare att få det senast uppdaterade programmet som alltid har för avsikt att tjäna kundernas bästa och se till att de får en smidig resa.
Resan säljs som paketresa, och det går inte att få pengar tillbaka för de delar av resan som eventuellt inte nyttjas.

Vänligen uppmärksamma att tillköpta extrautflykter endast genomförs vid ett tillräckligt stort antal deltagare. Beroende av när utflykten ställs in, kommer priset för utflykten att betalas tillbaka till de anmälda deltagarna före eller efter hemkomst från resan.

Rated 4 out of 5 by from En skön, trevlig och lärorik resa. Fantastisk resa där man fick bekanta sig med en ny mycket annorlunda kultur och ett hjälpsamt vänligt folk.
Date published: 2023-05-17
Rated 4 out of 5 by from Intensiv resa med mycket bra intryck Fick nog ett ganska bra axplock av vad Japan har att erbjuda både gällande sevärdheter och mat. Många tempel. Mycket kunnig och bra guide. Om man får önska kanske litet mer naturupplevelser kunde infogas.
Date published: 2023-05-11
Rated 5 out of 5 by from Mycket trevlig resa - inte minst för en mycket bra guide! Resmålet i sig överträffade våra förväntningar! Många upplevelser och suverän guidning av Christian! Lite långa promenader då och då, men i och för sig gav det närvarokänsla! Bra upplägg, trevliga middagar! Trevliga reskamrater - mycket god stämning! Flygtiderna ett minus, avgång 06.00 och hemkomst 23.30.
Date published: 2023-05-09
Rated 4 out of 5 by from En resa i en annan värld Vår guide Christian gjode vår resa till det bästa,påläst ,kunnig en redig guide
Date published: 2023-05-05
Rated 4 out of 5 by from Alla högt uppställda förväntningar uppfylldes En väldigt välkomponerad resa, det känns att Albatross gjort detta förr. Vår reseledare gjorde resan till något extra, väldigt påläst och informativ.
Date published: 2023-05-05
Rated 4 out of 5 by from Minnesvärd resa till fantastiska resmål Solens rike är en utmärkt sammansatt resa till de viktigaste resmålen i Japan. Vi är mycket nöjda med resan, allt vi fått uppleva och alla intryck.
Date published: 2023-04-26
Rated 4 out of 5 by from Upplevelserik resa Tycker du om historia, god mat, vacker natur och trevliga människor. Då ska du åka hit 🇯🇵🏯🥢🚄
Date published: 2023-04-15
Rated 4 out of 5 by from Spännande resa till ett spännande land Japan är ett spännande land och det är fascinerande med deras vänlighet, punktlighet , renlighet mm. Det kändes ibland lite overkligt!
Date published: 2023-04-14
 • y_2023, m_6, d_3, h_1
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_3.0.35
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_9, tr_362
 • loc_sv_SE, sid_JPRTR01, prod, sort_[SortEntry(order=SUBMISSION_TIME, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Liknande resor