Korea och Japan

group-tour
Gruppresa med Albatros reseledare

Albatros stora kulturrundresa till Seoul, Kyoto och Tokyo – modernitet, tradition, sköna landskap och stämningsfulla tempel

Upplev två östasiatiska pärlor! I Seoul njuter vi av stadens unika atmosfär, vänliga befolkning och rafflande gastronomi och i Tokyo blickar vi ut över den gnistrande staden från världens högsta pariserhjul. Utforska Shilla-dynastins stolthet, Gyeongju-området i Sydkorea, prova mirakelmedicin på ginsengmarknad i Punggi och botanisera bland havets läckerheter på Busans livliga fiskmarknad.

Vi korsar Japanska havet med snabbåt och tar höghastighetståget Shinkansen till Hiroshima. I Kyoto besöker vi Nijo-borgen med det raffinerade näktergalsgolvet, bländas av Guldpaviljongen, och beundrar de nätta geishorna som kilar mellan tehusen i sina praktfulla kimonos.

Det finns även möjlighet att köpa till en spännande utflykt till det heliga berget Fuji och Hakone.

Klicka på kartan för att se den i större format
 • Typ Rundresor

 • Reseledare Svensk

 • Visum Nej

 • Vaccination Nej

 • Valuta Yen och won

Dagsprogram
Dag 1 Avresa från Stockholm
Dag 2 Ankomst till Seoul, Sydkorea. Gwangjang-marknaden och välkomstmiddag
Dag 3 Seoul. Utflykt till den demilitariserade zonen, kimchimuseum och kimchikurs samt Seoul-tornet
Dag 4 Seoul. Stadsrundtur till kejsarpalatset Gyeongbok, det nationella folkloremuseet, Bukchon Hanok och en kyrka
Dag 5 Seoul – Punggi – Gyeongju. Ginsengmarknad, vackra landskap och besök i landsbyn Hahoe
Dag 6 Gyeongju. Tempel och natur i en vacker förening
Dag 7 Gyeongju – Busan. Hyundaifabriken i Ulsan. Stadsrundtur i Busan med Haedong Yonggungsa-templet, FN kyrkogård, Busan-tornet och fiskmarknad
Dag 8 Busan – Fukuoka, Japan. Tenjin matmarknad
Dag 9 Med shinkansen till Hiroshima. Tempelön Miyajima, fredsparken och atombombskupolen. Med shinkansen vidare till Kyoto
Dag 10 Kyoto. Nijo-borgen, Guldpaviljongen, stenträdgården Ryoanji, tempelområdet Heian-jingu
Dag 11 Kyoto. Utflykt till Nara och tid på egen hand
Dag 12 Med shinkansen till Tokyo. Asakusa-templet, shoppingcentret Nakamise, Toyota Showroom, The Big Wheel och Monorail
Dag 13 Tokyo. Tid på egen hand eller extra utflykt till Fuji-berget och Hakone
Dag 14 Tokyo. Coola Tokyo – Shibuya-distriktet och tid på egen hand samt avskedsmiddag
Dag 15 Tokyo – Stockholm

Bilder

Klicka på bilderna för att förstora dem

Avresedatum

Avresa Resans längd Pris Avresa från OBS:
49 998:–
Stockholm
Möjligt att resa från Göteborg och Köpenhamn
Klicka på ett datum för att se tillhörande program

Dagsprogram

Hämta hela programmet OBS. Några av våra resor finns i flera olika versioner. Det är viktigt att du väljer rätt datum innan du skriver ut.

Dag 1
Avresa från Stockholm
Strax efter lunch flyger vi mot Seoul i Sydkorea.
Dag 2
Ankomst till Seoul, Sydkorea. Gwangjang-marknaden och välkomstmiddag

Vi anländer till Koreas huvudstad Seoul på morgonen och kastar oss genast ut i vårt östasiatiska äventyr. Seoul är med sina över tolv miljoner invånare en av världens verkliga metropoler. Här finns allt från lyxiga affärskvarter med skyskrapor i stål och glas till mer traditionella kvarter, ett rikt nöjesliv och livliga marknader som säljer allt från antikviteter till färsk fisk. Det första intrycket av staden är att den är väldigt hektisk, men för den som vill komma bort från myllret och uppleva lugnet finns både flerhundraåriga palats och harmoniska parker.

Gwangjang-marknaden har en historia som går 100 år tillbaka i tiden och som än i dag är en av Koreas största traditionella marknader med allt från kvalitetssiden som metervara, sänglinne och en uppsjö av handgjorda varor och souvenirer. Vintagekläder (second hand) har blivit otroligt populärt, särskilt hos yngre koreaner. Missa inte de många små matbodarna som serverar goda specialiteter. Härefter får vi tid att slappna av på hotellet, innan vi möts för en välkomstmiddag.

Dag 3
Seoul. Utflykt till den demilitariserade zonen, kimchimuseum och kimchikurs samt Seoul-tornet

Även om vapenstilleståndet mellan Syd- och Nordkorea skrevs under 1953 har de två länderna aldrig formellt slutit fred med varandra. Därför är den 38:e breddgraden inte en gräns utan en vapenstilleståndslinje. Detta betyder att Nord- och Sydkorea formellt fortfarande är i krig med varandra. Det finns dock ingen anledning att bekymra sig för säkerheten och vi kommer att få utförlig information om vad man får och inte får göra i samband med besöket. Vid Återföreningsbron kommer våra papper att kontrolleras innan vi kan fortsätta till en av de underjordiska tunnlar som grävdes av nordkoreanerna under 60- och 70-talet. Planen var nämligen att utföra en överraskningsattack mot Sydkorea genom att skicka trupper genom det välutvecklade tunnelnätet. Tunnlarna upptäcktes av en slump och idag är det möjligt att besöka en av dem. Vid tunnel nummer tre finns dessutom ett mycket intressant museum som berättar historien om det speciella förhållandet mellan Nord- och Sydkorea och vi ska också se en film om hur tunnlarna blev till. På väg tillbaka till Seoul stannar vi till vid Dorasan Station där tåg dagligen avgår med destination Pyongyang i Nordkorea. En rakt igenom symbolisk avgång då tåget inte medför några passagerare. Lunch under vår utflykt är inkluderad.

Tillbaka i Seoul besöker vi Kimchigan museet, ett helt museum dedikerat till den koreanska nationalrätten kimchi – en blandning av fermenterade grönsaker, där huvudingrediensen är kinakål och chili. På museet får vi veta allt om rätten men även lära oss att göra den. Dagen avslutar vi med en utflykt upp till Seouls landmärke: det 236 meter höga Seoul-tornet, där vi har en imponerande utsikt över miljonstaden.

Dag 4
Seoul. Stadsrundtur till kejsarpalatset Gyeongbok, det nationella folkloremuseet, Bukchon Hanok och en kyrka
Kejsarpalatset Gyeongbok

Idag besöker vi det gamla kejsarpalatset, Gyeongbok från 1395, som inte bara är ett landmärke utan även ger en inblick i landets turbulenta historia. Palatsområdet har nästan jämnats till marken under återkommande japanska invasioner, och även under Koreakriget 1950-53 blev stora delar förstörda. Idag är de dryga 40 hektaren restaurerade och ser ut som det ursprungligen gjorde när det byggdes.

Vi besöker även det närliggande nationella folkloremuseet och får en inblick i landets historia från kejsardöme till det sista japanska protektoratet i 1910. Senare går vi runt i Bukchon Hanok, en traditionell koreansk by som ligger mitt i Seoul. Byn är välbevarad och ger en god inblick i hur livet i Korea såg ut för 600 år sedan under Joseon dynastin. En traditionell koreansk by var klanbaserad och bestod typisk sätt av traditionella koreanska hus – hanok, där husets positionering i förhållande till omgivningarna spelar en avgörande roll. Vi avslutar dagen med ett besök i en av Seouls många kyrkor. Kristendomen är vida utbredd i Sydkorea och är centrerad omkring de två huvudinriktningarna protestantismen och katolicismen.

Dag 5
Seoul – Punggi – Gyeongju. Ginsengmarknad, vackra landskap och besök i landsbyn Hahoe
Ginsengmarknad
Efter frukost lämnar vi Seoul och kör vidare genom de centrala delarna av Sydkorea. Vi passerar ett par av landets nationalparker på vår väg från öst till väst på den koreanska halvön. Vår första anhalt är den lilla staden Punggi som är känd för odling och försäljning av ginseng. Kineserna och koreanerna var de första som upptäckte gingseng-växtens helande egenskaper. I Korea har ginseng använts mot sjukdomar i över 5 000 år och om man får tro koreanerna leder ett dagligt intag till ett långt, lyckligt och virilt liv. Marknaden i Punggi är en av världens största ginsengmarknader och lockar till sig handlare från hela världen. Efter en välförtjänt lunch, som naturligtvis innehåller ginseng, fortsätter vi genom det vackra landskapet till Andong, där vi besöker Hahoe, en UNESCO-skyddad by från Joseon dynastins tid. Byn är uppbyggd helt enligt den koreanska versionen av feng shui som kallas pungsu, och byn är därför formad som en lotusblomma sett från ovan. Vi besöker också byns museum innan vi tar oss den sista biten till Sydkoreas stolthet, Gyeongju.
Dag 6
Gyeongju. Tempel och natur i en vacker förening
Bulguksa-templet
Koreanerna är med all rätt stolta över Gyeongju-området och beskriver det som ett historiskt och kulturellt friluftsmuseum. Merparten av de historiska fynden och ruinerna härstammar från den gamla Shilla-dynastin som härskade i Korea under nästan 1 000 år, och hade Gyeongju som huvudstad under långa perioder. Dagen ägnas åt att utforska detta högsäte för koreansk kultur. Vi startar med Bulguksa-templet som sedan 1995 finns med på UNESCOs lista över världens kulturarv. I området bakom templet ligger grottan Sekkuram, även den ett världsarv, och platsen anses vara kronan på verket bland Shilla-dynastins många konstruktioner. Sekkuram räknas samtidigt till ett av de viktigaste buddhistiska monumenten i hela Nordostasien. Innan lunch hinner vi även med ett besök på Gyeongjus nationalmuseum. Senare tar vi oss till Tumuliparken och dess gravkullar, innan det finns tid för egna äventyr och middag. Ett besök vid matmarknaden ovanför Gyeongju rekommenderas. Under kvällen tar vi oss till Anabji-dammen, den plats som många av de verk vi såg på nationalmuseet tidigare under dagen kommer ifrån. 
Dag 7
Gyeongju – Busan. Hyundaifabriken i Ulsan. Stadsrundtur i Busan med Haedong Yonggungsa-templet, FN kyrkogård, Busan-tornet och fiskmarknad

I dag möter vi både det traditionella och det moderna Korea. Vi börjar dagen med att besöka Hyundai-fabriken i Ulsan. Sydkorea är en av världens största industrinationer och en av landets stora framgångar är bilmärket Hyundai. Hyundai är Asiens näst största bilproducent (näst efter Toyota) och det fjärde största i världen. Bolaget äger även bilmärket Kia och en rad andra industriföretag, bland annat världens största skeppsvarv. Vi får en rundvisning på fabriken och en inblick i japansk LEAN-filosofi och effektivitet vid de löpande banden. Det produceras nämligen inte fler bilar än som beställs på världsmarknaden, vilket får produktionskostnaderna att gå ner, och effektivitet och vinstmarginaler att gå upp.

I skarp kontrast till bilfabriken tar vi oss sen till Haedong Yonggungsa-templet. Templet är vårt första stopp på vår stadsrundtur i Busan och skiljer sig från övriga tempel i Korea då det ligger på en klippavsats ut mot det brusande havet.  Efter vårt tempelbesök får vi en unik inblick i Koreakrigets omfattning vid stadens stora FN-kyrkogård där de fallna från det treåriga kriget vilar. Från kyrkogården tar vi oss till  Yongdusan-parken där stadens landmärke, det 118 meter höga Busan-tornet, ligger. Vi åker upp i tornet för att uppleva den stora staden lite från ovan. Det sägs att man under klart väder kan se ända till Japan härifrån.

Vi avslutar dagens stadsrundtur på den stora fiskmarknaden Jagalchi som är en av Asiens största och mest berömda av sitt slag. Butikerna i den flera våningar höga marknaden är fyllda till brädden med korgar och lådor som dignar av olika fisksorter, både levande och tillagade, och det finns en hel avdelning för torkad fisk. Precis som japanerna hyser koreanerna en stor förkärlek till rå fisk och både i hamnområdet och resten av staden går det att få pinfärsk sushi på de många små restaurangerna och matställena. Imorgon går vår resa vidare till Japan, så på kvällen säger vi på återseende till Sydkorea med en gemensam middag.

Dag 8
Busan – Fukuoka, Japan. Tenjin matmarknad

Vi beger oss mot Busans hektiska hamnområde där en snabbåt till Japan väntar. På tre timmar tar vi oss över sundet mellan Korea och Japan. Vi lägger till i Fukuoka, en supermodern storstad med runt 1,5 miljoner invånare. Eller rättare sagt två städer, som från början åtskildes av floden Nakagawa. I Fukuoka fanns den lokala furstens slott och på den andra sidan, i Hakata, bodde ”folket”.

Vi checkar in på vårt hotell och har eftermiddagen till att slappna av. Den shoppingsugne kan bege sig till shoppingstråket Daimyo som ligger 8-10 minuters promenad från hotellet. Fukuoka är också berömt för sin goda mat och i närheten av hotellet ligger den berömda matmarknaden Tenjin där hundratals matbodar lockar med allt från Hakata Ramen (nudelsoppa) till Motsunabe (en slags japansk fondue).

Dag 9
Med shinkansen till Hiroshima. Tempelön Miyajima, fredsparken och atombombskupolen. Med shinkansen vidare till Kyoto

Efter frukost bär det av till Hiroshima. De 250 kilometerna tillryggaläggs på en timme och 12 minuter med världens mest punktliga tåg, Shinkansen. Den 6 augusti 1945 lades Hiroshima i spillror och över 100 000 människor dog när världen för första gången fick uppleva atombombens fasor. Tyvärr är det just det som Hiroshima är berömt för. Vad få vet är att några av Japans största tempel ligger i närheten, på Miyajima-ön som vi ska besöka idag. Vi börjar dagen med att uppleva ett av Japans mest berömda, fotograferade och älskade motiv – den ”svävande” röda torii-porten ute i vattnet vid ön Miyajima. Vackert, poetiskt och klassiskt japanskt!

En augustidag 1945 förändrades världen för alltid när "Little Boy" träffade Hiroshima och avslutade andra världskriget. I dag står en enkel kupolformad ruin som ett minne av den enorma förstörelse som explosionen orsakade. I närheten ligger den vackra fredsparken där en fredsflamma alltid brinner. Elden kommer inte att släckas förrän det sista atomvapnet har blivit oskadliggjort. Vi besöker parken och fredsmuseet, som på ett sakligt och lättfattligt sätt åskådliggör vad som hände den gången. I dag är Hiroshima helt återuppbyggt och med sina breda och luftiga gator och den välordnade stadsbilden skiljer staden sig på många vis från andra japanska städer. Efter vårt besök i Hiroshima tar vi Shinkansen till Kyoto och checkar in på vårt hotell. Bagaget sänds dock direkt från Fukuoka till hotellet i Kyoto.

Dag 10
Kyoto. Nijo-borgen, Guldpaviljongen, stenträdgården Ryoanji, tempelområdet Heian-jingu

I Kyoto finns över 1 600 buddhistiska tempel och 260 shintohelgedomar. Därtill kommer kejsarpalatset, shoguns Nijo-borg, kejserliga villor och trädgårdar och en rad av Japans bästa museer.

Kyoto var den enda japanska storstaden som förskonades från bombangreppen under andra världskriget. Det sägs att detta berodde på stadens enastående kulturskatter. Tyvärr har de styrande i Kyoto inte visat samma respekt, så de stora sammanhängande kvarteren och deras vackra trähus har nästan försvunnit. Men ingen har vågat röra de tusentals templen, helgedomarna och de vackra trädgårdarna. Särskilt i stadens utkanter kan man känna sig som förflyttad till en annan tidsålder då skönhet och estetik står i högsätet. Överbefälhavaren i kejsartidens Japan var shogunen. Under längre perioder av landets historia var han den mäktigaste mannen i landet. Kejsarens roll var av en mer tillbakadragen och symbolisk karaktär. År 1603 uppförde den dominerande shogunsläkten Tokugawa Nijo-borgen. Husen i borgen är bland Japans mest välbevarade. De främsta hantverkarna byggde borgen och dåtidens främsta konstnärer smyckade den. Näktergalsgolvet är bara ett exempel på hur raffinerad borgen är. Golvet är konstruerat så att det knakar när man går på det, så att eventuella lönnmördare inte kunde närma sig utan att avslöja sig själva. Här finns också vackert utsirade väggar och tak och ett flertal målningar av högt konstnärligt värde. Vi besöker borgen och beger oss sedan till den berömda Guldpaviljongen. Den vackra, guldtäckta paviljongen är en exakt kopia av den över 500 år gamla byggnaden som en sinnesförvirrad tempelpräst brände ner 1955. I samma område ser vi Kyotos vackra sten- och sandträdgård, Ryoanji, som härstammar från 1400-talet. I trädgården ligger 15 stenar utplacerade i ett hav av finkornigt grus. Stenarna är en symbol för fulkomlighet enligt buddhismen, och oavsett var man står kan man aldrig se alla stenarna samtidigt.

Vi avslutar dagen med ett besök vid Heian-jingu, ett fantastiskt tempelområde med japanska trädgårdar och byggnader i klassisk, japansk stil.

Dag 11
Kyoto. Utflykt till Nara och tid på egen hand

Idag ska vi besöka Nara som var Japans första permanenta huvudstad. Vi åker tåg till Nara och går eller åker taxi till några av stadens sevärdheter: Världens största träbyggnad, Todaijitemplet, är lika stort som en tolvvåningsvilla och rymmer bland annat världens största bronsfigur, en 22 meter hög Buddha. Vi kan även besöka Kasuga Taisha, en 1 335 år gammal shintohelgedom. Vägen dit är flankerad av inte mindre än 3 000 sten- och bronslyktor. Mittemot templet ligger en spännande botanisk trädgård. I Naras parkområde finns över 1 000 sikahjortar. Många har med tiden blivit så tama att de praktiskt taget äter ur händerna på turisterna.

Vi återvänder till Kyoto och har resten av dagen på egen hand. Passa t.ex. på att besöka det berömda Gion-kvarteret. Här ligger stämningsfulla matställen bredvid traditionella, diskreta tehus där stadens berömda geishor arbetar. Om vi har tur kan vi se några av dem komma trippande i sina dyra kimonos och sina konstfullt uppsatta frisyrer. Man kan även med fördel utforska området runt stationen. Själva stationens fantastiska futuristiska jättebyggnad rymmer stora varuhus, restauranger, konsertscener och mycket mer.. Man kan även besöka Kyotos berömda Nishiki-marknad. Här finns en uppsjö av japanska specialiteter vackert upplagda: från frukt och grönt till fisk, kött, pickles och snacks.Kyoto är berömt för sitt gröna te. Titta gärna in i en av de många små specialbutikerna som säljer te och köp med ett litet japanskt smakprov hem. För en fulländad upplevelse finns det gott om möjligheter att köpa vackert japansk hantverk, bland annat tekannor.

Du kan också besöka en annan av Kyotos många UNESCO-bevarade sevärdheter. Kiyomizu-templet ligger i bergen öster om staden och dateras till år 798. De byggnader man kan besöka idag byggdes 1633 - utan en enda spik!

Dag 12
Med shinkansen till Tokyo. Asakusa-templet, shoppingcentret Nakamise, Toyota Showroom, The Big Wheel och Monorail

Återigen beger vi oss mot tågstationen för att resa till vårt nästa resmål: den japanska huvudstaden.Under tågresan får vi ett intryck av hur tättbefolkat Japan är, och om vädret tillåter kan vi se det heliga berget Fuji. Innan vi går ombord på tåget finns det möjlighet att köpa en ”o-bento”, ett traditionellt japanskt matpaket, till tåget. En o-bento finns i många olika varianter och består ofta av ris med olika tillbehör och smårätter i form av fisk, kött, grönsaker och olika sallader. Väldigt gott och inte speciellt dyrt!

Tokyo var en gång i tiden en liten fiskeby, men är idag en av världens största och mest moderna storstäder. Tokyo består av många små stadsdelar, var och en med sin egen karaktär och stämning, och vi besöker några av de mest spännande. Vi börjar med att besöka Asakusa, där Tordenporten leder upp till Tokyos mest berömda tempel, Asakusa. Vi besöker templet och promenerar runt i området som bjuder på ett myllrande folkliv. På de smala gatorna runt området finns små specialbutiker och restauranger av alla de sorter. Här får man dessutom en genuin känsla för det gamla Tokyo innan det förstördes av de våldsamma bombningarna under andra världskriget. Inte långt därifrån ligger Nakamise, ett av Tokyos många shoppingcenter. Här går det att göra ytterligare inköp om det fortfarande finns plats i resväskan…

Vi fortsätter till Tokyo Odaiba, ett stort område med utställningscentrum, nöjesparker, museer och showrooms. Efter lunch åker vi en tur med The Big Wheel som är världens största pariserhjul. Från toppen har vi en fantastisk utsikt över hamnområdet och miljonstaden Tokyo. Vi kommer även att titta på Toyotas imponerande showroom. På väg tillbaka till hotellet åker vi med Monorail-banan - en äkta science-fiction-upplevelse!

Dag 13
Tokyo. Tid på egen hand eller extra utflykt till Fuji-berget och Hakone
Vackra vyer över Fuji

Dagens utflykt går till Fuji-berget som är Japans mest berömda symbol och inte minst en av landets heligaste platser. På vägen till Fuji passerar vi små lantliga områden. Vi kör till bergets femte station . Vid klart väder har man en vidunderlig utsikt över Stilla havet härifrån. Med sina 3 776 meter över havet är Fujiberget Japans högsta berg. Vi går ombord på en båt som tar oss över Ashi-sjön till trädgården Hakone. Från trädgården tar vi linbanan till Komatagake-berget där vi möts av en fantastisk utsikt över Fuji-berget och dalen vid bergets fot. Den som inte vill följa med på utflykten kan tillbringa dagen på egen hand i Tokyo.

(Dagens utflykt till Fuji-berget ingår inte i resans pris utan ska bokas separat.)

Dag 14
Tokyo. Coola Tokyo – Shibuya-distriktet och tid på egen hand samt avskedsmiddag

Nu har det blivit dags att bege sig till ett av stadens mest berömda områden, bland japaner såväl som turister. Vi besöker Shibuya som ligger mitt i staden och vars station är en av Tokyos trafikknutpunkter. I Shibuya-korsningen strömmar neonljus, reklam och musikvideor ut från storskärmar på höghusen. Hundratals stressade japaner, från affärsmän till skolelever i skoluniformer och trendiga ungdomar med vilda frisyrer, tar sig snabbt ut på gatan när ljuset slår om till grönt. Framför stationen står en liten staty av en hund– Hachikó-statyn – som är stadens mest berömda mötesplats. Historien om den lojala hunden Hachi, som dag efter dag trofast väntar på sin herre vid stationen – även efter dennes död – är i sig mycket rörande. Historien om Hachi blev till en film i Japan på 80-talet innan den kom ut i en Hollywood-version år 2009 med Richard Gere i huvudrollen som hundens ägare.

På kvällen träffas vi för att äta en god avskedsmiddag på en av stadens bästa restauranger.

Dag 15
Tokyo – Stockholm
På morgonen lämnar vi hotellet och kör mot flygplatsen för att sätta oss tillrätta på flyget hemåt. Vi landar på kvällen efter en oförglömlig resa!

Utflykt till Fuji

Idag kan du tillbringa dagen i Tokyo på egen hand. Om du har bokat dagens utflykt beger vi oss till Hakone nationalpark väster om Tokyo. Det vackra och majestätiska Fujiberget är Japans mest berömda symbol och är en av landets heligaste platser.

Om vädret tillåter kan vi se det från flera olika håll under vår resa till nationalparken. Med sina 3 776 meter över havet är Fuji Japans högsta berg.Här i detta vulkanlandskap, som endast är 40 000 år gammalt, väntar en båttur på Ashisjön till trädgården Hakone-en. Från trädgården tar vi linbana till Komagatake-berget där vi möts av en spektakulär utsikt över landskapet, Fuji och dalen vid foten av berget. Vi är tillbaka i Tokyo på kvällen.

Utflykten ska bokas hemifrån senast 45 dagar före avresa och genomförs med svensk reseledare vid minst 12 deltagare.

Pris: 2 098 kr pr. person

Shinkansen

I Japan tar vi oss runt med Japan Rails berömda höghastighetståg Shinkansen som sedan 1964 har förbundit Tokyo med (fler och fler av) Japans större städer. Maxhastigheten är 320 km/h och tåget förflyttar årligen cirka 300 miljoner passagerare runt i landet. Tågen kan bestå av upp till 16 vagnar och vara 400 meter långa. Eftersom Shinkansentågen kör på särskilda spår som de är de enda som kan använda förekommer mycket få förseningar på sträckorna – den genomsnittliga förseningen per tåg var ynka 36 sekunder 2012. Tågen är bekväma, med gott om benutrymme och vridbara säten så man alltid kan sitta framåtvänd. Det finns inte restaurangvagn ombord men en ambulerande snacksvagn som kommer förbi. Rökning är bara tillåter på de nyaste tågen som är utrustade med speciella rökkabiner. Läs mer på http://english.jr-central.co.jp/about/.

Prisinformation

Resans pris

Från 49 998:– kr per person i delat dubbelrum.
Se priser för alla avresedatum

Tillägg för enkelrum

7 998 kr per person

Priset inkluderar
 • Svensk reseledare
 • Flyg Stockholm – Seoul och Tokyo – Stockholm*
 • Boende på hotell i delat dubbelrum (tillägg för enkelrum)
 • Katamaran från Busan till Fukuoka
 • Shinkansen Fukuoka-Hiroshima-Kyoto-Tokyo på andra klass
 • Utflykter enligt program
 • Frukost varje dag
 • Lunch dag 2-10
 • Middag dag 2, 7 och 14
 • Skatter och avgifter

*Möjligt att resa från Göteborg och Köpenhamn i mån av lediga platser på flyget, mot en extra avgift från 948 kr

Priset inkluderar inte
 • Avbeställningsförsäkring vid sjukdom, 6 % av resans pris
 • Gouda reseförsäkring/komplement till hemförsäkring
 • Eventuella extra arrangemang
 • Dricks (beräkna ca 60 USD per resedeltagare)
 • Personliga förnödenheter
 • Tillägg för enkelrum
 • Extrautflykt till Fuji 2 098 kr
 • Administrationsavgift 150 kr per faktura (bortfaller vid online-bokning)
 • Allt som inte är nämnt under "Priset inkluderar"

Inför din resa

Resan omfattas av Albatros Travels resevillkor, som deltagarna förutsätts ha tagit del av.

Information om resan

Bagage

Under denna resa använder vi oss av det japanska höghastighetståget, Shinkansen, där det finns begränsat utrymme för bagage. Bagaget kommer därför att transporteras separat till nästa ort och ofta dagen före vi själva ska resa. Det är därför bra idé att ta med en mindre ryggsäck eller väska till att packa det mest nödvändiga. Du behöver inte ta med egen handduk på resan. 

Deltagarantal

Resan genomförs vid ett deltagarantal på minst 15 personer. Om vi inte når detta antal deltagare, förbehåller vi oss rätten att ställa in resan – detta sker i så fall ca 4-6 veckor före planerad avresa. Som också framgår av våra resevillkor punkt 6.3.1., samt lagen om paketresor, kan vi som researrangörer inte hållas ansvariga för några förluster som drabbat dig som kund till följd av avbeställningen. Vi är endast skyldiga att återbetala resans pris.

Inte lämpad för personer med gångbesvär

Vi vill uppmärksamma att eftersom vi på den här resan använder oss av offentlig transport i Japan i förbindelse med utflykterna, har vi relativt många promenader/vandringar. Resan är därför inte lämpad för personer med gångbesvär. 

Mer om dina resmål

Vill du veta mer om klimat och väder, tidsskillnad, dricks och se om du behöver visum, så hittar du mer information nedanför.

Sydkorea: www.albatros-travel.se/resmal/asien/sydkorea
Japan:
www.albatros-travel.se/resmal/asien/japan

Allmän information

En trygg reseupplevelse

Vi vill så gärna att du ska känna dig trygg som Albatrosresenär, både när du bokar din resa och när du iväg på din resa med Albatros – även i värld med coronavirus. Därför har vi tagit fram en rad åtgärder för att minska risken för smitta samtidigt som du kan ge dig ut i världen. Våra åtgärder omfattar bland annat följande:

 • Alla reseledare är certifierade i WHO:s riktlinjer för begränsning av smitta
 • Extra höga krav till våra samarbetspartner när det gäller rengöring
 • Vi informerar alla våra resedeltagare om reseförsäkring och minimering av smitta

Läs om alla våra åtgärder här

Hälsokrav för att kunna delta på resan

Som huvudregel gäller att du ska kunna ta dig fram på egen hand utan hjälpmedel (t.ex. rullator eller rullstol). Generellt sett är våra resor inte lämpade för rörelsehindrade. Oavsett om det är en rundresa med tåg, buss eller en kryssning så ska man kunna gå till och från sevärdheter på egen hand. På de flesta av våra resor motsvarar en dags besök till sevärdheter och dylikt mer än 5 kilometer till fots.

Reseförsäkring

Eftersom sjukförsäkringen i Sverige inte täcker kostnader för hemtransport och läkarbehandling i vissa länder är det viktigt att du har tecknat en reseförsäkring som täcker både kostnader för behandling av sjukdom, samt hemtransport. Dessutom rekommenderar vi att försäkringen täcker skadat eller förlorat bagage.

Gouda Reseförsäkring

Albatros Travel har ingått ett samarbete med Gouda Reseförsäkring som säkrar att hjälpen alltid är i närheten när du behöver den. Med Gouda i ryggen är du säkrad extra trygghet på resan. 

Goudas egen larmcentral är bemannad dygnet runt där kompetenta skandinavisktalande medarbetare sitter redo för att hjälpa just dig. Med Goudas reseförsäkring får du både snabb hjälp på plats och bra täckningar, bl.a. obegränsad sjukdoms- och olycksfallsförsäkring, reseavbrott, tillkallande av anhörig, ersättningsgaranti (kompensation för sjukdom under resan) och resegodstäckning. 

Om du är försäkrad hos ett annat bolag gäller möjligtvis andra regler – kontakta ditt försäkringsbolag för mer information. Det är resenärens eget ansvar att försäkringen omfattar den nödvändiga täckningen.

Albatros Travels reseledare och guider

Albatros gruppresor leds av en svensk reseledare, som antingen möter gruppen på flygplatsen före avresa, eller vid ankomst till destinationen. På våra bussresor möter ni reseledaren senast vid den sista påstigningsplatsen. Chauffören hjälper till med bagage, informerar om placering i bussen och ser till att ni kommer säkert fram.
 
På Albatros individuella resor möts ni av en engelsktalande lokalguide på destinationen. Även utflykter som ingår i resan leds av engelsktalande lokalguider.
 
Ett fåtal av våra resor är utan lokalguide. Det framgår i sådana fall tydligt av programmet. Alla våra guider och reseledare är erfarna, välutbildade och noggrant utvalda av Albatros.

Dricks

På våra resor kommer du i kontakt med vardagslivet och dess seder. Det kan förekomma förhållanden du inte tycker om eller inte är van vid, som t ex. seden med dricks. I många länder är drickssystemet mera organiserat än vad vi som svenskar är vana vid och det finns en förväntan om att lokalguider och chaufförer, under resans gång, mottar en viss summa dricks. Vi anger ett belopp i vårt reseprogram, så att man hemifrån kan ta förbehåll för detta. Resans pris inkluderar inte personlig dricks eftersom det är ett individuellt åliggande och drickssystemet är en del av den kultur man väljer att besöka och som man därför bör följa och respektera. Albatros Travel ger lön till lokalguider och chaufförer men i många kulturer är lönen i servicebranschen anpassad efter att man dessutom mottar dricks. Vi vill betona att dricks naturligtvis är individuellt och frivilligt.

Tillägg för enkelrum och –hytt

Priserna på våra resor baseras på två personer som reser tillsammans och delar rum eller hytt. För de resenärer som reser ensamma tillkommer ett tillägg för enkelrum eller –hytt. Tillägget speglar den prisnivå som vi som researrangör möts av när vi bokar rum och hytter hos våra underleverantörer. Ett enkelrum kostar mer per person än ett dubbelrum. Detta är något som har varit gällande i resebranschen i många år och kan betraktas som standard.
Tillägget framgår av vårt material på respektive resa. 

Pass

Tänk på att ditt pass ska vara giltigt i minst 6 månader efter hemkomsten från destinationen. Detta gäller för alla våra resor, oavsett om enstaka länder kräver en kortare giltighet. Som researrangör ställer vi det här kravet för att undvika situationer, där ett kortare giltighetskrav ändras från och med den tidpunkt då resan bokas till och med avresan, vilket i så fall skulle bli ett problem för de kunder som har ett pass med kortare giltighetstid än sex månader.

Resa med barn/minderåriga

Om du reser med barn, till exempel ditt barnbarn, med en annan person som är under 18 år, om du reser ensam med ditt barn utan den andre föräldern eller om du och ditt barn inte har samma efternamn, kan det hända att några länder inte tillåter inresa.  Det kan därför vara nödvändigt att ta med ett personbevis på engelska samt under undertecknad förklaring som tillåter barnet att resa tillsammans med den vuxne.
USA är ett av de länder som har ovanstående krav, men det finns inte någon slutgiltig lista över vilka andra länder som kräver detta. Därför rekommenderar vi dig att kontakta närmaste ambassad eller konsulat för det land som du ska resa till för att säkra dig vad som gäller i just din situation.

Placering ombord på flyget

Vi vill göra dig uppmärksam på att det är flygbolaget som är ensamt ansvarigt för fördelningen av sittplatserna ombord.

Placering i bussen

På Albatros resor med flyg sker ofta transporten på destinationen med buss. Här kan man inte reservera en specifik plats i bussen och man kan heller inte betala extra för att få en speciell plats. Däremot kan man under resans gång komma överens om att flytta runt så att alla får sitta både fram och bak i bussen.

På Albatros bussresor, där hela resan sker med buss, kan du reservera en specifik plats i bussen mot en extra avgift. De platser som inte är reserverade fördelas enligt först-till-kvarn. Våra bussresor är markerade med ”BUSSRESOR” på hemsidan.

Service ombord på flyget

När du reser med Albatros Travel föregår resan oftast med reguljärflyg. På resorna inom Europa har man normalt sett möjlighet att köpa drycker och smörgåsar. Vissa bolag serverar fortfarande vatten, juice, kaffe eller te utan kostnad. På de långa, interkontinentala flygningarna är maten inkluderad och hos några enstaka bolag även drycker.
Önskar man vin, öl och sprit ska man oftast själv betala för detta. Nivån på servicen ombord kan inte garanteras eller upplysas hemifrån eftersom den varierar från bolag till bolag och dessa ofta ändrar på sina rutiner.

Önskemål om specialkost

På flygresor ska specialkost som exempelvis diabetes- eller vegetarisk mat beställas senast 45 dagar före avresa. På bussresor kan vi tyvärr inte erbjuda specialkost.

Vänligen observera att vissa flygbolag tar extra betalt för specialkost. Vi vidarebefordrar alltid våra gästers önskemål om specialkost på flygresan till flygbolagen, men vi kan inte garantera vad som serveras ombord.

Som utgångspunkt har vi inte möjlighet att erbjuda specialmat på våra rundresor. Dels för att det på många av våra resor ingår gemensamma måltider där menyn är beställd i förväg. Dels för att specialmat såsom glutenfri och laktosfri kost kan vara svårt att hitta i några av dem länder som vi reser till. Du får därför räkna med att äta samma mat som övriga deltagare på resan. Vi tar gärna emot och vidarebefordrar önskemål om specialkost och allergier, men vi har inte möjlighet att garantera att speciella måltider kan serveras under resans gång eller att det är möjligt att ta hänsyn till allergier.

Förbehåll/ändringar

Förbehåll för ändringar i programmet. Albatros Travel och våra lokala samarbetspartners strävar alltid efter att ta fram resan i förhållande till programmet, men av hänsyn till sevärdheternas öppettider eller praktiska omständigheter kan det bli nödvändigt att genomföra rutten i en annan ordning än den som anges. Dessutom kan vissa programpunkter utgå på grund av force majeure-situationer som väderförhållanden eller försenade flygavgångar. 
Slutligen vill vi uppmärksamma att alla resor regelbundet revideras och förbättras mot bakgrund av den feedback vi får efter varje resa. En revidering av resan kan medföra att det uppstår ändringar i programmet mellan bokningen av resan och avresedatum. Före avresa kommer samtliga deltagare att få det senast uppdaterade programmet som alltid har för avsikt att tjäna kundernas bästa och se till att de får en smidig resa.
Resan säljs som paketresa, och det går inte att få pengar tillbaka för de delar av resan som eventuellt inte nyttjas.

Vänligen uppmärksamma att tillköpta extrautflykter endast genomförs vid ett tillräckligt stort antal deltagare. Beroende av när utflykten ställs in, kommer priset för utflykten att betalas tillbaka till de anmälda deltagarna före eller efter hemkomst från resan.

Rated 4 out of 5 by from Enastående Japan och Sydkorea Sydkorea imponerade stort men Japan visade sig vara på en ännu högre nivå. Rent och tyst överallt. Inget klotter varken på väggarna eller på kropparna. High tech, fungerande kommunikation, rik kultur, trevligt folk, hög hygiennivå, underbar mat och mycket att se och uppleva. Alla hade sensate mobilen men man hörde inte någon mobil ringa på två veckor. Vi besökte fantastiska tempel i både Sydkorea och Japan med jag hade föredragit att se en tempel mindre och i stället se det nya moderna Seoul och Tokyo med stadsliv och skyskrapor i stadskärnan. Det fick man göra på egen hand sent på kvällen men det borde ha ingått i programmet på dagtid. Foto: Jag har tagit många foton men de är inte färdigbehandlade än.
Date published: 2016-10-30
Rated 3 out of 5 by from Många promenader och tufft tempo En resa för att uppleva kultur och historia med betoning på heliga platser och tempelbyggnader. Vissa platser lokaliserade med krav på kondition för att upplevelsen ska komma till sin rätt. Ett eller annat tempel skulle kunna utgå till förmån för mer nutidsorientering. Första dagens möte med 300 m tunnel i demilitariserade zonen var en för fysisk påfrestning för många. 300 m uppför är långt att gå när det lutar rejält. Bättre matupplevelser i Korea än i Japan, vilket förvånade. Japansk frukost är inte nära internationell dito. Ändra på det Albatros. Enbart Tokyo klarade detta.
Date published: 2016-03-28
Rated 5 out of 5 by from Em mångsidig resa som berikar oss Mycket intressant resa med väl förberett varierande program. Vår reseledare Peder Christensen var enastående med sina djupa kunskaper angående både Korea och Japan som kan kunde servera oss på ett intressant sätt. Vi kan gratulera honom en mycket hög nivå på reseledning och Albatros Travel att ha sådana pärlor.
Date published: 2016-10-29
Rated 5 out of 5 by from Kommer minnas denna resa livet ut Jag visste inte mycket om Koreas historia och kultur innan, men fascinerades av detta tappra land- Även Japan var en upplevelse, men av annat slag, mer estetiskt, funktionellt, välordnat- Men Korea ligger mitt hjärta närmare och jag har börjat läsa mer om landet- Perfekt var också att reseledaren var norska och att gruppen var blandad, svensk-norsk. DEt var ett lyckokast från Albatross. Mera sådant framöver, tack
Date published: 2015-11-15
Rated 5 out of 5 by from Jättebra resa Allt med resa arrangemang och utflykter var mycket bra. Saknade dock inlagd teceremoni, utflykt till geishakvarter och något kvällsarrangemang. Guiden fixade dock på eget initiativ utflykt till geishakvarter. Bra och kul att resa med allmänna kommunikationer i Japan. Mycket trevligare än bussresande. Det enda att anmärka på var att det inte i förväg informerades om att endast hemsk inhemsk mat erbjöds på vissa restauranger och hotell. När det endast finns sådan mat borde guiden tala om det i förväg så man själv kan ta med mat man vill/kan äta.
Date published: 2016-03-28
Rated 4 out of 5 by from För den som vill lära sig mer om Korea och Japan Korea – Japan mars 2016 Stor eloge till vår mycket kunnige och strukturerade reseledare. Han lotsade oss skickligt och lugnt genom i Japans omfattande system av tåg, lokaltåg och tunnelbana. God mat och mycket mat, med extra plus för alla olika variationer av såväl koreanska som japanska frukostar, luncher och några middagar. Roligt att få ta del av ländernas matkultur. I stort sett ett bra program. Lite väl fokuserat på tempel. Några kunde man kanske hoppa över. Saknade lite inslag av annan kultur. Det finns så mycket mer än tempel i dessa länder. Förnämlig inkluderad middag i fiskmarknaden i Busan en av höjdpunkterna! Vi rekommenderar starkt denna resa till den som vill lära känna Korea och Japan. Kräver en god fysik och varma kläder om man reser i mars som vi gjorde, det blir många steg vissa dagar.
Date published: 2016-04-04
Rated 4 out of 5 by from Intressant resa i två asienländer Mycket intressant resa i olika geografiska områden och genomgående vänligt bemötande av invånarna. Dessutom fick vi uppleva att både nedskräpning och störningar, exv mobilsamtal, kan hanteras i tätbefolkade städer på annat bättre sätt än hemma. Reseledaren var tydlig och välorganiserad, bästa betyg.
Date published: 2017-04-20
Rated 4 out of 5 by from En häftig resa med väldigt mycket intryck och upplevelser Varierat program med viss tyngdpunkt på tempel och helgedomar. Väldigt kul att få åka tåg och tunnelbana och få uppleva det i Japan, istället för buss. För det mesta väldigt god och intressant mat. Mycket bra reseledare. Fantastiskt bra med väl fungerande headset åt alla, det borde fler ta efter!
Date published: 2018-03-26
 • y_2020, m_7, d_7, h_15
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_3.0.10
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_0, tr_46
 • loc_sv_SE, sid_KRRTR01, prod, sort_[SortEntry(order=RELEVANCE, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Liknande resor

21KRRTR01CSE1803