Kryssning i Seychellerna

group-tour
Gruppresa med Albatros reseledare

Unik äventyrsresa till drömpris! Upplev det exklusiva naturparadiset på bästa sätt – kryssandes från ö till ö med Albatros specialchartrade fartyg, Pegasus.

Seychellerna. Det obebodda ö-riket som upptäcktes av Vasco Da Gama på 1500-talet och koloniserades av fransmännen är själva begreppet av ett tropiskt ö-paradis. Mjukt grönskande granitöar med snövita stränder famnas av skyddande korallrev där färggranna fiskar simmar. Sällsynta palmer och mangrove växer här och havssköldpaddorna lägger sina ägg i de vackraste bukterna.

Vi kryssar med Pegasus, en härlig yacht av katamarantyp med plats för bara 44 gäster. Vi gör strandhugg på obebodda öar, vandrar med lokala guider som inviger oss i naturens hemligheter och simmar i den azurblå oceanen. Dessutom besöker vi några av världens bästa stränder, grillar i havsbrynet och bekantar oss med Seychellernas undervattensvärld när vi snorklar i de grunda lagunerna. Mer än en prinsessa har firat bröllopsresa här, och med en minihuvudstad som heter Victoria är det här en riktigt ”royal” resa!

Klicka på kartan för att se den i större format
 • Typ Kryssningar

 • Reseledare Svensk

 • Visum Nej

 • Vaccination Ja

 • Valuta Seychellisk rupi

Dagsprogram 10 dagar
Dag 1
Avresa från Stockholm
Dag 2
Ankomst till Victoria, Mahé och avsegling – S:t Anne
Dag 3
S:t Anne – Curieuse. Möjlighet för ö-vandring genom mangroveskog, barbecue på stranden
Dag 4
Curieuse – Cousin med möjlighet för ö-vandring till BirdLife Internationals fågelreservat – Praslin, den världsberömda stranden Anse Lazio
Dag 5
Praslin – Aride med möjlighet för ö-vandring – S:t Pierre – Baie S:t Anne, Praslin
Dag 6
Baie St. Anne, Praslin – Felicite eller Grand Soeur – La Digue. Möjlighet för utflykt till det UNESCO-skyddade for udflugt til det UNESCO-skyddade naturreservat
Dag 7
La Digue - Moyenne Island. Möjlighet till örundtur inkl. besök på stranden Anse de Source d’Argent
Dag 8
Ön Moyenne m. grillunch på båten – Mahé, Captain’s dinner
Dag 9
Mahé, tid på egen hand, middag och hemresa
Dag 10
Ankomst till Stockholm

M/Y Pegasus

Pegasos är en jätteyacht av katamarantyp med plats för bara 44 passagerare. Vi övernattar i trevliga, välinredda hytter – samtliga utsides – med fönster och privat badrum. Ombord kan man njuta av livet och utsikten från fartygets restaurang, loungeområde och stora soldäck.

Klicka på bilderna för att se dem i större format

Bilder

Klicka på bilderna för att förstora dem

Avresedatum

Klicka på "Boka" för att se lediga rum
Avresa Resans längd Pris Avresa från OBS:
46 998:–
Stockholm
Klicka på ett datum för att se tillhörande program
Klicka på "Boka" för att se lediga rum

Dagsprogram

Hämta hela programmet OBS. Några av våra resor finns i flera olika versioner. Det är viktigt att du väljer rätt datum innan du skriver ut.

Dag 1
Avresa från Stockholm

Vi flyger från Stockholm mot Seychellerna med mellanlandning på vägen.

Dag 2
Ankomst till Victoria, Mahé och avsegling – S:t Anne

Under morgonen landar vi i huvudstaden, Victoria, som ligger på den nordöstra sidan av Mahé, Seychellernas största ö och ekonomiska centrum. Ön är 27 kilometer lång, åtta kilometer bred och dess samlade areal utgör bara 153 km2. Mahé är också Seychellernas turistcentrum, hemort för den internationella flygplatsen och 85 procent av ö-rikets hotell. Hotellen ligger utspridda längs den hundra kilometer långa kustlinjen som bjuder på inte mindre än 68 härliga stränder. Befolkningen, som kallas seychellois är mycket rädda om sitt ö-paradis. Därför får hotellen inte vara högre än palmerna eller ligga precis intill de bästa stränderna – man är med andra ord inte intresserad av den breda charterturismen. Större delen av öns yta består av naturreservat där besökare kan ströva fritt i harmoni med naturen.

Innan vi åker ut till fartyget och checkar in finns det möjlighet att köpa frukost och lunch på ett lokalt hotell där vi också har möjlighet att utnyttja faciliteterna.

Pegasus är en yacht av katamarantyp med plats till endast 44 gäster. Vi övernattar i trevliga, välinredda hytter – samtliga utsides – med fönster och privat badrum. Ombord njuter vi av livet och utsikten från fartygets restaurang, loungeområde och stora soldäck. Helpension ingår naturligtvis ombord.

Efter en obligatorisk säkerhetsövning på fartyget stävar vi på eftermiddagen ut till havs och hittar en fin ankringsplats vid ön S:t Anne som ligger nära Victoria. S:t Anne är huvudö för Seychellernas mest berömda marinreservat, Sainte Anne Marine National Park, som totalt består av sex öar. Marinreservatet grundades 1973 och bjuder bland annat på många intakta och ursprungliga korallrev och över 150 fisk- och skaldjursarter. Livet i havet kring dessa öar illusterar hur mångfald frodas vid orörda korallrev och en snorkeltur i dessa vatten ger en fantastisk inblick i Seychellernas fascinerande undervattensvärld.

Seychellerna är som en enda stor, grön nationalpark där mycket av det man ser påminner om bilderna man ser i resekataloger. I motsats till många ställen i världen ser det nämligen ut så överallt. Den inre ögruppen, som vi kryssar kring, består av vackra granitöar med små gröna berg som formar ett vidunderligt och unikt landskap bakom de blå lagunerna. Granitbergen är bumlingar som blev kvar i oceanen när Indien lösgjorde sig från den afrikanska kontinenten och rörde sig mot sin nuvarande position. Därför skiljer sig Seychellerna från de andra öarna i Indiska oceanen som skapats av koraller och vulkanisk aktivitet. Vi lägger ofta till i en vacker bukt där vi har möjlighet att simma, snorkla, gå i land och bada från stranden eller promenera på ön. Vi har gott om tid och man kan faktiskt hinna med alltihop!

Väl framme på S:t Anne njuter vi av de natursköna omgivningarna med det azurblå vattnet som möter öns tropiska, gröna vegetation. På kvällen äter vi en välkomstmiddag ombord.

Dag 3
S:t Anne – Curieuse. Möjlighet för ö-vandring genom mangroveskog, barbecue på stranden

Tidigt på morgonen styr vi kosan vidare mot den obebodda ön Curieuse, en åktur på cirka två och en halv timme. Från början hette ön Île Rouge – den röda ön – på grund av sin röda jord. Det nya namnet Curieuse härstammar från en gammal fransk fregatt.

Curieuse ligger strax norr om ön Praslin och är ett naturreservat till 100 procent. Ön har tidigare använts som isoleringskoloni för spetälska och idag är den gamla läkarstationen omgjord till museum och ett besökscentrum där vi inleder dagen. Curieuse är tillsammans med grannön Praslin enda naturliga växtplats för den sällsynta och märkliga coco de mer-palmen vars enorma nöt liknar två sammanvuxna kokosnötter. Just formen har fått många folkslag kring Indiska oceanen att förbinda den med fruktbarhet. Döm själv!

Ön har också många endemiska plantor, åtta olika mangrove-arter, den är kläckningsplats för landsköldpaddor och har en koloni av jättelandsköldpaddor!

Dagens Albatroserbjudande är en spännande ö-vandring i sällskap med en lokal naturguide som tar oss med genom mangroveskogen till ruinerna av den gamla isoleringskolonin och öns gamla doktorsbostad. Vi hoppas förstås också på att möta några av öns många sköldpaddor. Efter utflykten har det blivit dags för en barbecuelunch vid stranden och för att njuta av det härliga livet i strandkanten.

Under natten ligger vi för ankar vid Curieuse.

(Dagens utflykt är ej inkluderat i resans pris. Separat utflyktspaket kan köpas, läs mer längre fram i programmet.)

(Om utflyktspaketet inte har köpts är det först möjligt att gå i land för lunch på stranden.)

Dag 4
Curieuse – Cousin med möjlighet för ö-vandring till BirdLife Internationals fågelreservat – Praslin, den världsberömda stranden Anse Lazio

Vi inleder dagen med en timslång seglats vidare till Cousin Island. Den lilla ön på bara 27 hektar har sin helt unika historia då den blev uppköpt av en ornitologisk förening (BirdLife International) med syfte att skydda och bevara de sista individerna av den sällsynta seychell-sångaren. Ön var tidigare helt övervuxen av kokosnötträd som nu har tagits bort till förmån för Seychellernas finaste flora. Idag tycks den lilla gulbruna fågeln ha återhämtat sig och populationen har tre- eller fyrdubblats. Sedan ön köptes upp 1968 har naturprojektet löpande utvecklats och förbättrats. Man har nu tagit fyra andra endemiska fågelarter från Seychellerna till ön, och tillsammans med havsfåglar, kräldjur och växter har de bidragit till att göra ön till ett av ö-rikets finaste naturreservat. Ön skyddas från alla invasiva växter och djur och är därför en av få platser där det inte finns katter, råttor och möss. Idag parar sig upp emot hundra havssköldpaddor på ön varje år och till skillnad från många andra platser på jorden kommer sköldpaddorna här upp på stranden och lägger sina ägg i fullt dagsljus.

Dagens Albatros-utflykt är en ö-vandring till BirdLife Internationals fågelreservat vilket är en enastående möjlighet att uppleva öns berömda och ovanliga fågelbestånd. Sedan återvänder vi till fartyget och styr färden mot grannön Praslin där vi tillbringar resten av dagen vid en av Seychellernas bästa stränder, Anse Lazio. Den kritvita, lena sanden, det vackra blå havet och de mjukt böljande palmerna – detta är en paradisstrand när den är som bäst!

Under natten ligger vi för ankar vid Anse Lazio.

(Dagens utflykt är ej inkluderat i resans pris. Separat utflyktspaket kan köpas, läs mer längre fram i pro
grammet.)

(Om utflyktspaketet inte har köpts är det inte möjligt att gå i land på Cousin Island)

Dag 5
Praslin – Aride med möjlighet för ö-vandring – S:t Pierre – Baie S:t Anne, Praslin

Vi lättar ankar och beger oss mot den lilla, obebodda ön Aride som är den nordligaste av Seychellernas öar. Ön, som mäter drygt en halv gånger en och en halv kilometer är det närmaste vi kommer Seychellernas Galápagos. Här hittar man den största havsfågelkolonin i de här delarna av oceanen med 1,25 miljoner ungfåglar – här finns den största koncentrationen av kräldjur (samtliga ofarliga), nästan alla endemiska arter för Seychellerna och naturligtvis havssköldpaddor. Ön är naturreservat av klass A.

På Aride täcks de låga klipporna av en tät, djungellik vegetation och en stor del av ön är i princip otillgänglig. Många sällsynta fåglar tycks söka sig hit och här finns en rad endemiska fåglar, växter och träd. Vattnet är vackert, klart och azurblått längs stränderna där ett rikt fiskliv frodas mellan färgsprakande koraller. Trots att det även här förekommer en viss tillsyn har ön i princip fått utvecklas utan påverkan utifrån – djuren och växternas evolution har skett parallellt och berättar varandras historia. Evolutionens principer ses inte så tydligt på Seychellerna som på Galápagos, men en duktig guide kan peka ut beröringspunkterna. Dagens Albatroserbjudande är följaktligen en ö-vandring i sällskap med en lokal naturguide som inviger oss i öns unika djur- och naturliv!

Vid lunchtid går färden vidare mot den lilla atollen S:t Pierre som med sina vackra, branta bergssidor, vajande palmer och casuarina-träd formar den perfekta ramen runt en härlig eftermiddag med möjlighet för bad och snorklingsturer. Sent på eftermiddagen åker vi tillbaka till Praslin, Seychellernas näst största ö med en längd på drygt 12 kilometer och en bredd på cirka 4,5. Under de senaste åren har turismen fullkomligt exploderat på Praslin och med tiden kommer ön kanske att utmana Mahé om titeln som Seychellernas turistcentrum.

Praslins centrala delar består av en bergskedja som tycks mäktigare än den beskedliga höjden på upp till 340 meter. Praslins största attraktion är det UNESCO-skyddade naturreservatet Vallée de Mai som ligger mellan de två bergen Takamaka och Fond Azore. Detta praktfulla och frodiga naturreservat hade tills nyligen varit fullständigt orört i miljontals år och lockar med en mängd endemiska växter, träd, fåglar och paddor. Här växer också den sällsynta och berömda kokosnöten coco de mer. Praslin är omgivet av ett långt korallrev som fungerar som en naturlig vågbrytare för Indiska oceanen, vilket ger stilla och klart vatten i de talrika idylliska bukterna.

Vi ligger för ankar vid Baie S:t Anne över natten.

(Dagens utflykt är ej inkluderat i resans pris. Separat utflyktspaket kan köpas, läs mer längre fram i programmet.)

(Om utflyktspaketet inte har köpts är det inte möjligt att gå i land på Aride Island.)

Dag 6
Baie St. Anne, Praslin – Felicite eller Grand Soeur – La Digue. Möjlighet för utflykt till det UNESCO-skyddade for udflugt til det UNESCO-skyddade naturreservat

Vi tillrbingar förmiddagen på Praslin, och dagen bjuder på en möjlighet att resa med buss till Vallée de Mai. LÄngs vägen njuter vi av den vackra utsikten från öns kullar och den vackra kuststräckan när vi kör genom pittoreska fiskebyar och tätvuxen skog.

Väl framme i Vallée de Mai ger vi oss ut på en liten promenad i den unika urskogen, där vi bland annat ser gigantiska palmer och den säregna coco de mer, eller dubbel kokosnöt som den också kallas. Om vi har tur får vi se den endemiska svarta papegojan (Coracopsis nigra), en av världens mest sällsynta fåglar som har ett karakteristiskt gällt läte.

Efter besöket i Vallée de Mai låter vi vind och havsströmmar bestämma om vi seglar till ön Felicite eller ön Grand Soeur, där vi kan koppla av och bada eller snorkla. Därefter seglar vi vidare till La Digue, där vi kastar ankar för natten.

(Dagens utflykt är ej inkluderat i resans pris. Separat utflyktspaket kan köpas, läs mer längre fram i programmet.)

(Om utflyktspaketet inte köps är det fortfarande möjligt att gå av vid Praslin, men utan reseledarservice, lokal guide och transport.)

Dag 7
La Digue - Moyenne Island. Möjlighet till örundtur inkl. besök på stranden Anse de Source d’Argent

Här på La Digue reflekterar de fascinerande klippformationerna solljuset i skiftande nyanser beroende på hur högt solen står. De utgör kulisser till soluppgången på morgonen på La Digue. Detta lilla frodiga paradis inrymmer en naturlig skönhet som är helt enastående. Allt andas fred och ro. Oxkärror drar kokosskörden genom palmlundarna till den lilla bryggan medan de nyanlända tar sig fram på hyrda cyklar till de sagolika stränderna omgivna av granitklippor och vackra palmer. Stränderna skyddas av ett yttre korallrev och mellan stranden och revet ligger enorma ljusröda klippformationer.

Det finns nog inte en vackrare plats på jorden! La Digues 2000 invånare verkar närmast oberörda av den övriga världens utveckling om man bortser från de sex fordon som har lov att köra på ön. Det är som att vara i en annan värld, och de flesta kan få många dagar att gå med att cykla eller gå runt till avskilda, fridsamma stränder och små byar där livet går sin gilla gång eller besöka de gröna djungelaktiga bergen på jakt efter sällsynta fåglar.

Dagens Albatrosutflykt är en tur genom egendomen Union, innan det är fritt fram att gå längs den vackra stranden Anse de Source d’Argent och ta ett dopp i solnedgångens sken. Det sägs att Anse de Source d’Argent är världens mest fotograferade strand – och idag förstår du varför!

Om du vill få en idé om vad som väntar, googla öns namn så får du upp en mängd bilder på skärmen. Det gäller för övrigt samtliga öar.

Sist på eftermiddagen seglar vi till ön Moyenne, där vi kastar ankar för natten.

(Dagens utflykt är ej inkluderat i resans pris. Separat utflyktspaket kan köpas, läs mer längre fram i programmet.)

(Om utflyktspaketet inte köps är det fortfarande möjligt att gå av vid La Digue, men utan reseguidetjänst, lokal guide och transport.)

Dag 8
Ön Moyenne m. grillunch på båten – Mahé, Captain’s dinner

Idag på förmiddagen kan man välja mellan att gå på upptäcktsfärd på Moyenne eller koppla av på stranden. Fartygets personal ordnar med grillunch på stranden och vi bara njuter.

Senare på eftermiddagen seglar vi till Mahé, en tur på cirka en timme och vi avslutar den sista kvällen med stil ombord med Captain’s Dinner.

Vi ankrar vid Inter Island-kajen på natten strax norr om Victoria.

Dag 9
Mahé, tid på egen hand, middag och hemresa

Efter frukost ombord på fartyget säger vi farväl till skeppets personal och checkar ut. Vi fortsätter till ett hotell där vi har möjlighet att slappna av och ta igen oss innan det är dags att tänka på hemresa. Vi tillbringar resten av dagen i hotellområdet, äter lunch på egen hand och samlas på kvällen för en trevlig avskedsmiddag. Planet hem till Sverige lyfter vid midnatt.

Dag 10
Ankomst till Stockholm

Vi landar i Stockholm på förmiddagen efter en oförglömlig paradistur.

Utflyktspaket

Endast för Albatros Travels gäster har vi tagit fram ett utflyktspakets som leds av vår svenska reseledare.

I utflyktspaketet ingår

 • Halvdagsutflykt på Curieuse, övandring
 • Halvdagsutflykt på Cousin, övandring
 • Halvdagsutflykt på Aride, övandring
 • Halvdagsutflykt på Praslin till naturreservatet Vallée de Mai
 • Halvdagsutflykt på La Digue inkl. stranden Anse de Source d’Argent

Utflyktspaketet måste köpas hemifrån senast 45 dagar före avresa.

Pris: 2 398 kr per person.

Prisinformation

Resans pris

Från 46 998:– kr per person i delat dubbelrum.
Se priser för alla avresedatum

Tillägg för enkelhytt
 • (endast möjligt i kat. A): 19.998 kr
Tillägg för uppgradering av hytt
 • Hyttkat. B (Main däck): 1.498 kr
 • Hyttkat. A (Main eller Upper däck): 2.998 kr
 • Hyttkat. Premium (Main däck m2): 4.398 kr
Priset inkluderar
 • Svensk reseledare
 • Flyg Stockholm – Seychellerna t/r med mellanlandning
 • Helpension på kryssningsfartyget
 • Kaffe, te och vatten på kryssningsfartyget
 • Middag dag 9
 • Transporter enl. program
 • 7 nätters kryssning med M/S Pegasus i delad utvändig dubbelhytt kat. C på Sun däck
 • Utflykter enl. program
 • Hamnskatter (EUR 380 per person)
 • Skatter och avgifter
Priset inkluderar inte
 • Eventuella extra utflykter
 • Tillägg för enkelhytt
 • Tillägg för uppgradering av hytt
 • Eventuella måltider på land
 • Drycker ombord och på land
 • Dricks till lokalguider och chaufförer (räkna med ca. EUR 8 per person. Gäster med utflyktspaket bör räkna med ca EUR 15 per person)
 • Dricks ombord på fartyget (räkna med EUR 15 per person och dag)
 • Inreseformulär till Seychellerna. Detta kostar 10 EUR för standardbehandling. Läs mer här.
 • Statlig miljöskatt på Seychellerna (8 USD per person och natt ombord, och ev. på förlängningshotell). Debiteras lokalt av boendet.
 • Utflyktspaket med 5 utflykter (2 398 kr). Måste beställas hemifrån senast 45 dagar innan avresa)
 • Personliga förnödenheter
 • Administrativ avgift per faktura utgår med 130 kr (bortfaller vid online-bokning)
 • Avbeställningsskydd, 7% av resans pris
 • Gouda reseförsäkring, komplement till hemförsäkring
 • Allt som inte nämns under ”Priset inkluderar”

Inför din resa

Resan omfattas av Albatros Travels resevillkor, som deltagarna förutsätts ha tagit del av.

Information om resan

Om att resa i Seychellerna

Seychellerna har inga farliga ormar, spindlar eller andra kryp, som man måste skydda sig mot och här finns heller inga sjukdomar som malaria eller gula febern.

Klimatet är behagligt året runt, då den lätta brisen från havet mildrar den tropiska hettan. Det regnar (statistiskt sett) mest i december och januari, men man kan räkna med häftiga tropiska regnbyar året runt (sällan långvariga).

Bagage

Bagage:

 • Mindre ryggsäck eller väska till dagsutflykter (god idé med vattentät ryggsäck)
 • Sommarkläder
 • Bra vandringsskor eller sportsandaler
 • Badskor
 • Badkläder
 • Myggspray
 • Solkräm med hög faktor, solhatt och solglasögon

Skeppet tillhandahåller:

 • Handdukar
 • Badhanddukar
 • Strömadapter i hytten
 • Vattenflaskor
 • Snorkelutrustning (masker, snorkel och simfötter)

Mer om Seychellerna

Du kan läsa mer om Seychellerna här: https://www.albatros.se/resmal/afrika/seychellerna

Läs mer om bland annat klimat och väder, dricks och om du behöver visum eller vaccin.

Garanterad avresa

På den här resan är det garanterat att du kommer iväg – det finns inget minimum för antal deltagare.

Om hytterna på Pegasus

Hyttkategori Premium
Utvändig deluxe-hytt på Main däck ca 19m2. Med fönster

Hyttkategori A
Utvändig stor deluxe-hytt på Main eller Upper däck ca 16m2. Med fönster.

Hyttkategori B
Utvändig deluxe-hytt på Main däck ca 15 m2. Med fönster.

Hyttkategori C
Utvändig deluxe-hytt på Sun däck ca 12 m2. Med fönster.


Zodiac
Landningar på de olika öarna och stränderna blir med zodiacs.

Det är relativt enkelt för alla med full rörlighet, men kan vara ett problem för personer med funktionshinder. Man måste vara beredd på så kallade "våtlandningar" vilket innebär att vi kliver av båten delvis i vattnet. Det står var och en fritt att stanna kvar ombord på fartyget. Det händer också att vi snorklar från zodiacbåten

Allmän information

Hälsokrav för att kunna delta på resan

Som huvudregel gäller att du ska kunna ta dig fram på egen hand utan hjälpmedel (t.ex. rullator eller rullstol). Generellt sett är våra resor inte lämpade för rörelsehindrade. Oavsett om det är en rundresa med tåg, buss eller en kryssning så ska man kunna gå till och från sevärdheter på egen hand. På de flesta av våra resor motsvarar en dags besök till sevärdheter och dylikt mer än 5 kilometer till fots.

Reseförsäkring

Eftersom sjukförsäkringen i Sverige inte täcker kostnader för hemtransport och läkarbehandling i vissa länder är det viktigt att du har tecknat en reseförsäkring som täcker både kostnader för behandling av sjukdom, samt hemtransport. Dessutom rekommenderar vi att försäkringen täcker skadat eller förlorat bagage.

Gouda Reseförsäkring

Albatros Travel har ingått ett samarbete med Gouda Reseförsäkring som säkrar att hjälpen alltid är i närheten när du behöver den. Med Gouda i ryggen är du säkrad extra trygghet på resan. 

Goudas egen larmcentral är bemannad dygnet runt där kompetenta skandinavisktalande medarbetare sitter redo för att hjälpa just dig. Med Goudas reseförsäkring får du både snabb hjälp på plats och bra täckningar, bl.a. obegränsad sjukdoms- och olycksfallsförsäkring, reseavbrott, tillkallande av anhörig, ersättningsgaranti (kompensation för sjukdom under resan) och resegodstäckning. 

Om du är försäkrad hos ett annat bolag gäller möjligtvis andra regler – kontakta ditt försäkringsbolag för mer information. Det är resenärens eget ansvar att försäkringen omfattar den nödvändiga täckningen.

Albatros Travels reseledare och guider

Albatros gruppresor leds av en svensk reseledare, som antingen möter gruppen på flygplatsen före avresa, eller vid ankomst till destinationen. På våra bussresor möter ni reseledaren senast vid den sista påstigningsplatsen. Chauffören hjälper till med bagage, informerar om placering i bussen och ser till att ni kommer säkert fram.
 
På Albatros individuella resor möts ni av en engelsktalande lokalguide på destinationen. Även utflykter som ingår i resan leds av engelsktalande lokalguider.
 
På expeditionsresor med Albatros Expeditions möts du av en engelsktalande expeditionsguide på destinationen, precis som det blir det engelsktalande expeditionsteamet som leder utflykterna och håller de informationsmöten som ingår i resan. Vi påpekar att en svensk reseledare inte kan förväntas ombord.
 
Ett fåtal av våra resor är utan lokalguide. Det framgår i sådana fall tydligt av programmet. Alla våra guider och reseledare är erfarna, välutbildade och noggrant utvalda av Albatros.

Dricks

På våra resor kommer du i kontakt med vardagslivet och dess seder. Det kan förekomma förhållanden du inte tycker om eller inte är van vid, som t ex. seden med dricks. I många länder är drickssystemet mera organiserat än vad vi som svenskar är vana vid och det finns en förväntan om att lokalguider och chaufförer, under resans gång, mottar en viss summa dricks. Vi anger ett belopp i vårt reseprogram, så att man hemifrån kan ta förbehåll för detta. Resans pris inkluderar inte personlig dricks eftersom det är ett individuellt åliggande och drickssystemet är en del av den kultur man väljer att besöka och som man därför bör följa och respektera. Albatros Travel ger lön till lokalguider och chaufförer men i många kulturer är lönen i servicebranschen anpassad efter att man dessutom mottar dricks. Vi vill betona att dricks naturligtvis är individuellt och frivilligt.

Tillägg för enkelrum och –hytt

Priserna på våra resor baseras på två personer som reser tillsammans och delar rum eller hytt. För de resenärer som reser ensamma tillkommer ett tillägg för enkelrum eller –hytt. Tillägget speglar den prisnivå som vi som researrangör möts av när vi bokar rum och hytter hos våra underleverantörer. Ett enkelrum kostar mer per person än ett dubbelrum. Detta är något som har varit gällande i resebranschen i många år och kan betraktas som standard.
Tillägget framgår av vårt material på respektive resa. 

Pass

Tänk på att ditt pass ska vara giltigt i minst 6 månader efter hemkomsten från destinationen. Detta gäller för alla våra resor, oavsett om enstaka länder kräver en kortare giltighet. Som researrangör ställer vi det här kravet för att undvika situationer, där ett kortare giltighetskrav ändras från och med den tidpunkt då resan bokas till och med avresan, vilket i så fall skulle bli ett problem för de kunder som har ett pass med kortare giltighetstid än sex månader.

Resa med barn/minderåriga

Om du reser med barn, till exempel ditt barnbarn, med en annan person som är under 18 år, om du reser ensam med ditt barn utan den andre föräldern eller om du och ditt barn inte har samma efternamn, kan det hända att några länder inte tillåter inresa.  Det kan därför vara nödvändigt att ta med ett personbevis på engelska samt under undertecknad förklaring som tillåter barnet att resa tillsammans med den vuxne.
USA är ett av de länder som har ovanstående krav, men det finns inte någon slutgiltig lista över vilka andra länder som kräver detta. Därför rekommenderar vi dig att kontakta närmaste ambassad eller konsulat för det land som du ska resa till för att säkra dig vad som gäller i just din situation.

Placering ombord på flyget

Vi vill göra dig uppmärksam på att det är flygbolaget som är ensamt ansvarigt för fördelningen av sittplatserna ombord.

Placering i bussen

På Albatros resor med flyg sker ofta transporten på destinationen med buss. Här kan man inte reservera en specifik plats i bussen och man kan heller inte betala extra för att få en speciell plats. Däremot kan man under resans gång komma överens om att flytta runt så att alla får sitta både fram och bak i bussen.

På Albatros bussresor, där hela resan sker med buss, kan du reservera en specifik plats i bussen mot en extra avgift. De platser som inte är reserverade fördelas enligt först-till-kvarn. Våra bussresor är markerade med ”BUSSRESOR” på hemsidan.

Service ombord på flyget

När du reser med Albatros Travel föregår resan oftast med reguljärflyg. På resorna inom Europa har man normalt sett möjlighet att köpa drycker och smörgåsar. Vissa bolag serverar fortfarande vatten, juice, kaffe eller te utan kostnad. På de långa, interkontinentala flygningarna är maten inkluderad och hos några enstaka bolag även drycker.
Önskar man vin, öl och sprit ska man oftast själv betala för detta. Nivån på servicen ombord kan inte garanteras eller upplysas hemifrån eftersom den varierar från bolag till bolag och dessa ofta ändrar på sina rutiner.

Önskemål om specialkost

På flygresor ska specialkost som exempelvis diabetes- eller vegetarisk mat beställas senast 45 dagar före avresa. På bussresor kan vi tyvärr inte erbjuda specialkost.

Vänligen observera att vissa flygbolag tar extra betalt för specialkost. Vi vidarebefordrar alltid våra gästers önskemål om specialkost på flygresan till flygbolagen, men vi kan inte garantera vad som serveras ombord.

Som utgångspunkt har vi inte möjlighet att erbjuda specialmat på våra rundresor. Dels för att det på många av våra resor ingår gemensamma måltider där menyn är beställd i förväg. Dels för att specialmat såsom glutenfri och laktosfri kost kan vara svårt att hitta i några av dem länder som vi reser till. Du får därför räkna med att äta samma mat som övriga deltagare på resan. Vi tar gärna emot och vidarebefordrar önskemål om specialkost och allergier, men vi har inte möjlighet att garantera att speciella måltider kan serveras under resans gång eller att det är möjligt att ta hänsyn till allergier.

Förbehåll/ändringar

Förbehåll för ändringar i programmet. Albatros Travel och våra lokala samarbetspartners strävar alltid efter att ta fram resan i förhållande till programmet, men av hänsyn till sevärdheternas öppettider eller praktiska omständigheter kan det bli nödvändigt att genomföra rutten i en annan ordning än den som anges. Dessutom kan vissa programpunkter utgå på grund av force majeure-situationer som väderförhållanden eller försenade flygavgångar. 
Slutligen vill vi uppmärksamma att alla resor regelbundet revideras och förbättras mot bakgrund av den feedback vi får efter varje resa. En revidering av resan kan medföra att det uppstår ändringar i programmet mellan bokningen av resan och avresedatum. Före avresa kommer samtliga deltagare att få det senast uppdaterade programmet som alltid har för avsikt att tjäna kundernas bästa och se till att de får en smidig resa.
Resan säljs som paketresa, och det går inte att få pengar tillbaka för de delar av resan som eventuellt inte nyttjas.

Vänligen uppmärksamma att tillköpta extrautflykter endast genomförs vid ett tillräckligt stort antal deltagare. Beroende av när utflykten ställs in, kommer priset för utflykten att betalas tillbaka till de anmälda deltagarna före eller efter hemkomst från resan.

Förläng din resa

Reseförlängning på Seychellerna

Typ Reseförlängning
Längd 4 dagar
Pris -
Vill du stanna lite längre på Seychellerna, kan du förlänga resan med 4 nätter på Coral Strand Hotel vid stranden Beau Vallon på Mahé.

Seychellerna, kända för sina magnifika stränder, ligger mot en bakgrund av snövit sand och vackra berg. På gatorna stöter man på en härlig blandning av engelska, franska och blandspråket kreol. På menyn står ofta färsk fisk och skaldjur och frukten smakar sol och sommar.

Vi erbjuder en förlängning på Mahé, som är Seychellernas största ö. Vi erbjuder 4 nätter på 4-stjärniga Coral Strand. Det mesta av befolkningen bor i den lilla huvudstaden Victoria, som ligger bara ca. 5 km från hotellet. Det tar bara en minut att köra genom staden, men du kan med fördel stanna lite längre och ta en promenad på marknaderna, besöka det färgstarka hinduiska templet eller den katolska katedralen. På resten av ön är landskapet frodigt och grönt och de enorma jättesköldpaddorna rör sig fritt runt ön.

Pris för 4 extra nätter på hotell och förlängning av flyget är på begäran.

Reseförlängningen ska beställas i samband med bokning av själva resan eller senast 75 dagar före avresa. Vi rekommenderar att du bokar din förlängning så långt i förväg som möjligt, eftersom vi inte kan garantera tillgänglighet av hotell- och flygplatser på alla avresedatum. Observera att priset på tillägget kan variera beroende på utbud och efterfrågan.

Bilder
Klicka på bilderna för att förstora dem
Hotell

Coral strand är ett 4-stjärnigt hotell som ligger i ett populärt område på nordvästra delen av ön Mahe. Resorten ligger precis intill den berömda Beau Vallon-stranden, som sträcker sig flera kilometer längs Beau Vallon Bay. 

Coral Strand har allt för att göra din semester minnesvärd! En pool med bar, ett observationsdäck med spektakulär utsikt över stjärnhimlen och en mängd olika fritidsaktiviteter samt underhållning.

Läs mer på: https://www.coralstrand.com

 

Pris för 4 extra nätter på hotellet och flygförlängning är på förfrågan.

Reseförlängningen måste bokas i samband med att själva resan bokas eller senast 75 dagar innan avresa. Vi rekommenderar att du bokar din förlängelse så långt i förväg som möjligt, eftersom vi inte kan garantera tillgänglighet på hotell och flygstolar på alla avresedatum. Observera att priset för förlängningen kan variera med utbud och efterfrågan.

Priset inkluderar
 • 4 nätter på Coral Strand Hotel i delat dubbelrum (tillägg för enkelrum).
 • Transport hotell - flygplats
 • Frukost dagligen
 • Tillägg för ändring av flygbiljett
Rated 4 out of 5 by from Meget dejlig ferie! Alt var skønt: personale, program, service, mad, ture. Der manglede planlægning i starten og slutningen af ferien. Det hotel, vi var på, var ikke særlig godt.
Date published: 2024-04-02
Rated 4 out of 5 by from En spännande resa med besök på flera öar. En fantastisk resa med ett omväxlande program och utmärkt reseledare, Jimmy. God mat och bra service ombord på båten.
Date published: 2024-01-24
Rated 4 out of 5 by from Mycket trevlig resa Spännande upplevelser, vi fick se många intressanta platser och vacker natur
Date published: 2024-01-22
Rated 5 out of 5 by from En fantastisk upplevelse bland underbart vackra öar! Ett nytt ö-besök varje dag, men ändå tid för snorkling och bad. Allt fungerade perfekt, tack vare Jimmy vår positive reseledare. Underbar mat och tillmötesgående service på båten. Båten hade några år på nacken, men allt fungerade utan mankemang. Stämningen stördes dock emellanåt av en gnällig medpassagerare, som dock neutraliserades av Jimmys positiva approach!
Date published: 2024-01-22
Rated 3 out of 5 by from En bra resa en härlig resa men en något får stor grupp på utflykterna
Date published: 2024-01-22
Rated 5 out of 5 by from Detta var en spännande resa med många roliga utflykter Resan var spännande med många utflykter till öar som man normalt inte kommer till. Vi fick se otroligt mycket och varierande djur och naturliv med kunniga guider. Vi simmade med sköldpaddor och tropiska fiskar till att se Coco de Mer och stora landsköldpaddor och olika fåglar, insekter och ödlor. Samtidigt som det fanns mycket tid till avkoppling och sol och bad. Reseledaren var fantastisk på all sätt och vis, både kunnig och hjälpsam. Båten med dess personal var helt fantastisk. Otroligt fin service och väldigt god mat.
Date published: 2024-01-22
Rated 5 out of 5 by from Härlig resa i miniformat Behändigt sätt att färdas runt med en mindre kryssare bland Seychellernas underbara övärld. Även om båten inte var direkt lyxig var det hög standard på hytter och gemensamma utrymmen, maten och besättningen ombord var av absolut toppkvalitet. Vår reseledare Ricky gjorde med sitt trevliga och ödmjuka sätt sitt yttersta för att alla ombord skulle trivas.
Date published: 2023-12-06
Rated 5 out of 5 by from Kanonresa runt Seychellerna Första gången vi åkt på en organiserad resa och den var superbra. Fem stjärnor till vår förträffliga reseledare Ricky Almqvist.
Date published: 2023-11-21
 • y_2024, m_6, d_20, h_6
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_3.0.42
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_1, tr_21
 • loc_sv_SE, sid_SCCSC01, prod, sort_[SortEntry(order=SUBMISSION_TIME, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Liknande resor