Med Churchill till Normandie

group-tour
Gruppresa med Albatros reseledare

Från Blitzen över London till D-dagen i Normandie.

Resan med stort R för oss som är intresserade av andra världskriget, D-dagen och landstigningen i Normandie. Idag är landstigningsplatserna i Normandie förvandlade till platser där man minns och hyllar grundvärderingar som fred, frihet och försoning – viktiga budskap för framtida generationer. Vi inleder resan i England med krigsfartyget HMS Belfast, Churchill War Rooms, Bletchley Park och Portsmouth. Precis som de allierade anländer vi till Normandie via havet över Engelska kanalen. I Normandie har vi gott om tid att uppleva de historiska platserna alla har hört talas om, och dessutom hinner vi njuta av livets goda och tilltalas med alla sinnen i denna vackra del av Frankrike.

Klicka på kartan för att se den i större format
 • Typ Rundresor

 • Reseledare Svensk

 • Visum Nej

 • Vaccination Nej

 • Valuta GBP, EUR

Dagsprogram 7 dagar
Dag 1
Flyg till London. Tid på egen hand. Välkomstmiddag
Dag 2
London. Churchill War Rooms i Westminster, krigsfartyget HMS Belfast och Imperial War Museum
Dag 3
London – Portsmouth. Kryptoanalyscentralen Bletchley Park, The D-Day Story Museum i Portsmouth
Dag 4
Färja från Portsmouth till Caen i Normandie, Frankrike. Arromances, Sword och Juno Beach.
Dag 5
Normandie. Bayeux-tapetet, Colleville Cemetery, Omaha Beach, La Cambe, Sainte-Mère-Église, Pointe du Hoc.
Dag 6
Normandie. Pegasusbron, museet i Merville, calvadosprovning, fashionabla Trouville. Avskedsmiddag
Dag 7
Dag 7 Caen – Compiègne - Paris

Bilder

Klicka på bilderna för att förstora dem

Avresedatum

Avresa Resans längd Pris Avresa från OBS:
17 998:–
Stockholm
Klicka på ett datum för att se tillhörande program

Dagsprogram

Hämta hela programmet OBS. Några av våra resor finns i flera olika versioner. Det är viktigt att du väljer rätt datum innan du skriver ut.

Dag 1
Flyg till London. Tid på egen hand. Välkomstmiddag

Vi landar i London och kör direkt till hotellet och checkar in. Vi tillbringar dagen på egen hand och vi väljer fritt bland Londons alla sevärdheter. Vi bor mitt i London med en tunnelbanestation precis utanför hotellet. Vissa kanske vill utforska Londons shopping eller promenera genom staden till Tower of London och Themsen. Andra kanske vill dricka en pint på en pub i närheten. På kvällen serveras en lätt välkomstmiddag ute i vimlet nära hotellet. 

Dag 2
London. Churchill War Rooms i Westminster, krigsfartyget HMS Belfast och Imperial War Museum

Vi inleder vår resa i de allierades fotspår med ett besök på Churchill War Rooms(entré inkluderad). Från denna underjordiska bunker mitt i London ledde den brittiske premiärministern Winston Churchill tillsammans med sitt kabinett och sin militärstab försvaret av Storbritannien under Blitzen, varifrån de lyckades avvärja en tysk invasion år 1940. Vi fortsätter turen till det gamla krigsfartyget HMS Belfast som ligger för ankar i Themsen. HMS Belfast avfyrade några av de första kanonsalvorna mot den tyska Atlantvallen på D-dagen, och vi får här möjlighet för att få en inblick i livet ombord på fartyget. Därefter rör vi oss mot Imperial War Museum där vi ser den militärutrustning som både tyskarna och de allierade använde sig av under andra världskriget. Vi rör oss runt till fots och med tunnelbanan, något som hjälper oss att förstå hur det var för engelsmännen under Blitzen, eftersom man använde tunnelbanestationerna som skyddsrum under de tyska bombningarna av huvudstaden. I Londons tunnelbana använder du antigen kreditkort eller Applepay om vi väljer at använda den.

 

Dag 3
London – Portsmouth. Kryptoanalyscentralen Bletchley Park, The D-Day Story Museum i Portsmouth

Idag kör vi norrut mot godset Blethley Park i Milton Keynes(éntre inkluderad). Detta var de allierades topphemliga underrättningscentral där högspecialiserade matematiker rönte stora framgångar med att knäcka de tyska militärkoder som gjorde att de allierade kunde avlyssna fienden. Deras arbete räddade livet på tusentals soldater och gav de allierade en avgörande fördel i kriget. Efter vårt besök fortsätter vi söderut till hamnstaden Portsmouth vid Engelska kanalen, där vi även hittar Storbritanniens största örlogsbas. Portsmouth är även staden som blev utgångspunkt för de allierades invasion av Normandie i juni 1944. Här har vi möjlighet för att besöka The D-Day Museum där vi får en inblick i den omfattande planeringen bakom de allierades invasion av Normandie, världshistoriens största militära landstigning. Vi övernattar på ett centralt beläget hotell i Portsmouth.

Dag 4
Färja från Portsmouth till Caen i Normandie, Frankrike. Arromances, Sword och Juno Beach.

Vi bunkrar upp inför dagen med en engelsk frukost. Efter det ska vi ge oss ut i de allierades fotspår och hoppa på färjan i Portsmouth med sikte på Normandie. Den engelska bussen följer inte med över kanalen, och på den franska sidan väntar istället en fransk buss. Vi går i land i Caen, som ligger i departementet Calvados, ut på eftermiddagen. Vi börjar vår resa i Normandie med ett besök på Invasionsmuseet i Arromanches. På museet får vi en god inblick i de allierades attacker och de problem som måste lösas i samband med invasionen. Från museet ser vi resterna av de konstgjorda Mulberry-hamnarna vid stranden, där viktiga förnödenheter för trupperna transporterades i land.
Dagen avslutas med lite mer krigshistoria när vi besöker landningsplatserna Juno Beach och Sword Beach, där brittiska och kanadensiska trupper landade på D-dagen. Sedan kör vi till den historiska staden Caen, med sin mysiga och charmiga stadskärna, där vi kommer att tillbringa de kommande tre nätterna. Det kommer att bli en lång dag och vi kommer till hotellet relativt sent.

 

Dag 5
Normandie. Bayeux-tapetet, Colleville Cemetery, Omaha Beach, La Cambe, Sainte-Mère-Église, Pointe du Hoc.

Vi börjar dagen i Bayeux där vi besöker museet med den berömda Bayeuxtapeten(éntre inkluderad). Vikingen Rollo erövrar Normandie och gifter sig med den franske kungens dotter och blir Hertig av Normandie år 911. De skandinaviska vikingarna utvecklar en stark militärkultur i landet, vilket i sin tur gör att Rollos ättling Vilhelm Erövraren kan erövra hela England efter sin seger i slaget vid Hastings år 1066. Bayeuxtapeten berättar hela historien. I Bayeux kan vi även äta lunch. Sedan går turen vidare till Normandies förmodligen mest berömda strand: Omaha Beach. Landstigningen på Omaha utgör öppningsscenen i storfilmen Saving Private Ryan och det var även här som de allierade mötte det största tyska motståndet på Dagen D. Det var här som de flesta allierade soldater stupade den 6 juni 1944. Inte långt härifrån ska vi besöka den lika berömda amerikanska krigskyrkogården Colleville Cemetery med dess många ikoniska vita kors. 

Vi besöker Sainte-Mère-Église där vi hittar kyrkan med fönster med motiv av fallskärmssoldater samt krigsmuseet. Staden var en av de första platser som befriades av de allierade när amerikanska fallskärmstrupper erövrade staden morgonen innan invasionen. Vi fortsätter till den tyska krigskyrkogården La Cambe dit cirka 21 000 tyska soldater fördes till sin sista vila. Vi avslutar dagen vid Pointe du Hoc, en befäst klippa väster om Ohama Beach, som en amerikansk elitstyrka mot alla odds lyckades erövra. Tre kompanier sattes i land vid foten av klippan och kunde med hjälp av klätterkrogar, rep och stegar ta sig uppför klippan i fiendens korseld.

Dag 6
Normandie. Pegasusbron, museet i Merville, calvadosprovning, fashionabla Trouville. Avskedsmiddag

Vi inleder dagen vid Pegasusbron som var den första landremsan som befriades på D-dagen. Här landade brittiska soldater med glidflygplan på natten och lyckades överrumpla de tyska trupperna som snabbt övermannades. Därefter beger vi oss till kustbatteriet vid Merville, som var ett av tyskarnas starkast befästa områden vid kusten, och där många allierade soldater fick sätta livet till innan man hade lyckats övermanna fienden. Här ser vi ett välbevarat tyskt batteri med bunkers och tillhörande skyttegravssystem och spännande utställningar. I den fashionabla kuststaden Trouville, där stränderna skapar en atlantisk känsla av Franska rivieran, kan vi strosa runt och äta lunch på ett av de många matställena. På eftermiddagen besöker vi ett välrenommerat calvadosbränneri i Pays d’Auge. Givetvis har vi inkluderad att vi får smaka på de ädla dropparna.

Vår sista kväll tillsammans promenerar vi in till centrum av Caen och äter en välsmakande fransk middag.

Dag 7
Dag 7 Caen – Compiègne - Paris

Efter vår känslomässiga resa genom historien med D-dagen som fokus, lämnar vi nu Frankrikes norra kust och beger oss söderut mot Paris. På vår väg genom den böljande franska landsbygden följer vi Siena som vi korsar några gånger och vi passerar Rouen, Normandies huvudstad, där Jeanne d'Arc brändes på bål på 1400-talet.
Vi avslutar resan i Compiègne, en plats som bär på ytterligare ett djupt lager av historia. Compiègne, en charmig stad som ligger norr om Paris, är där vapenstilleståndet från första världskriget undertecknades den 11 november 1918. Detta erkändes som en avgörande milstolpe, som markerade slutet på en förödande konflikt. Det var också denna mycket symboliska plats som Hitler valde för att underteckna det andra vapenstilleståndet mellan Tyskland och Frankrike 1940. Det var tänkt att vara en form av hämnd mot Frankrike för första världskrigets förnedringar.
I denna vackra och symboliska destination har vi möjlighet att reflektera över det tragiska öde som miljontals soldater och civila stod inför under första världskriget. På samma sätt som D-dagen har blivit en ikonisk symbol för de allierade styrkornas mod och beslutsamhet under andra världskriget, representerar Compiègne de otaliga uppoffringarna och det oändliga lidandet som upplevdes under första världskriget.
Besöket i Compiègne ger oss inte bara en inblick i de historiska händelserna som ägde rum här, utan låter oss också koppla samman trådarna mellan de båda världskrigen och inse den djupa vikten av att minnas och lära av det förflutna. Vi avslutar resan med att hedra dem som offrade för frihet och rättvisa. Och det är inte svårt att dra en parallell mellan de två ögonblicken i historien, som på sitt sätt har format den värld vi känner idag.
Härifrån kör vi till den stora flygplatsen Charles de Gaulle för hemresan.

Prisinformation

Resans pris

Från 17 998:– kr per person i delat dubbelrum.
Se priser för alla avresedatum

Tillägg för enkelrum

4.200 SEK

Priset inkluderar
 • Svensk reseledare
 • Flyg Stockholm - London och Paris - Stockholm
 • Färja mellan Portsmouth och Caen
 • Bussrundresa enligt program
 • Sex nätter i delat dubbelrum (Enkelrum mot pristillägg)
 • Frukostpension (sex frukostar)
 • Två middagar (dag 1 och 6)
 • Entré till Churchill War Rooms, Bletchley Park och Bayeuxtapeten
 • Calvadosprovning
 • Skatter och avgifter
Priset inkluderar inte
 • Avbeställningsskydd, 7% av resans pris
 • Gouda reseförsäkring/Komplement till hemförsäkring
 • Eventuella extraarrangemang
 • Tillägg för enkelrum
 • Övriga inträden, se under rubriken ”Handen på hjärtat”
 • Drycker 
 • Personliga förnödenheter
 • Administrationsavgift per faktura utgår med 150 kr (bortfaller vid onlinebokning)
 • Allt som inte nämns under priset inkluderar

Inför din resa

Resan omfattas av Albatros Travels resevillkor, som deltagarna förutsätts ha tagit del av.

Information om resan

Deltagarantal

Resan genomförs vid ett deltagarantal på minst 20 personer. Om vi inte når detta antal deltagare, förbehåller vi oss rätten att ställa in resan – detta sker i så fall ca 4-6 veckor före planerad avresa. Som också framgår av våra resevillkor punkt 6.3.1., samt lagen om paketresor, kan vi som researrangörer inte hållas ansvariga för några förluster som drabbat dig som kund till följd av avbeställningen. Vi är endast skyldiga att återbetala resans pris.

Bagage

Ta gärna med en mindre ryggsäck eller väska för dagsutflykter och resdagar, eftersom du oftast inte har tillgång till ditt bagage förrän på kvällen igen. Du behöver inte ta med handduk.

Mer om resmålen

Här kan du läsa mer om England och Frankrike: 

www.albatros.se/resmal/europa/frankrike
www.albatros.se/resmal/europa/england

Hotellen

Hotell i London
I London bor vi på ett centralt beläget hotell. På nästan alla resor bor vi på Ibis London City, Shoreditch mitt i London City. Det aktuella hotellet kommer att meddelas före avgång.

Ibis London City - Shoreditch
Hotellet ligger bara 20 meter från tunnelbanestationen Aldgate East och har moderna luftkonditionerade rum. Liverpool Street Station ligger 10 minuters promenad bort. Hotellet ligger i hjärtat av staden och 15 minuters promenad från St. Pauls katedral. Den livliga South Bank med Tate Modern och Shakespeare's Globe ligger 20 minuters promenad bort. Hotellet har färgglada rum med eget badrum och te- och kaffekokare. Rummen har även en platt-TV med satellitkanaler. Det finns WiFi i hela hotellet

Hotell i Portsmouth: (på majoriteten av våra resor bor vi på - sista hotellet meddelas före avresan):

Ibis Hotel Portsmouth Centre, Portsmouth
Modernt och centralt beläget trestjärnigt hotell mitt inne i Portsmouth och nära det trendiga shoppingeldoradot Gunwharf Keys med många restauranger. Rummen är ganska små men inbjudande och fräscht inredda och har gratis Wi-Fi, plattskärms-tv samt kaffe- och tekokare. På hotellet finns en rymlig bar med färgglad inredning och en elegant restaurang. Hela hotellet är rökfritt.

https://www.accorhotels.com/sv/hotel-1461-ibis-portsmouth-centre/index.shtml

Hotel Kyriad Prestige Dives-sur-Mer, Cabourg
Modernt och välskött lägenhetshotell vid floden Dives strax utanför den lilla staden Cabourg vid den normandiska kusten perfekt placerat för våra utflykter i trakten. Det är cirka en kilometer till centrum av Cabourg och ca en och en halv kilometer till den berömda stranden och casinot. Hotellet har 60 smakfullt inredda rum med luftkonditionering, platt-tv, värdefack och gratis Wi-Fi samt balkong eller terrass. På hotellet finns utom- och inomhuspool och bar samt en liten spa-avdelning.

https://www.kyriad.com/fr/hotels/kyriad-prestige-residence-cabourg-dives-sur-mer?utm_source=google&utm_medium=maps&utm_content=FRA23258&utm_campaign=Kyriad

Handen på hjärtat

Information

Detta är en resa som riktar sig till dem som är intresserade av krigshistoria i allmänhet och andra världskriget i synnerhet. Resan innehåller många besök på museer och utställningar med mera, och väl medvetna om att alla i ett sällskap kanske inte är riktigt så intresserade har vi valt att lägga en del av inträdesavgifterna utanför resans grundpris. Se under rubriken ”priset inkluderar” vilka inträden som ingår. På så vis kan en i ett sällskap själv lösa entré till en viss plats och den andra i sällskapet kan ta en liten promenad och beundra omgivningarna, shoppa eller ta en kopp kaffe eller ett glas vin på ett närbeläget kafé. På så vis får alla största möjliga valfriheter vid varje enskilt tillfälle. Nedan finns uppgift om de olika entréavgifter som kan komma ifråga under resans gång. 

HMS Belfast ca GBP 24,50
Imperial War Museum fri entré
D-Day Museum Portsmouth ca GBP 14,35/11.45 över 60 år
Sainte-Mère-Église Museum ca EUR 9,90
Batteries Merville ca EUR 6,50
Arromanches Museum ca EUR 7/ 6 över 65 år
Omaha Beach Museum ca EUR 5,00

I London rekommenderar vi att man köper ett eget oyster-card för tunnelbana dag 1 på egen hand och dag 2 på den gemensamma utflykten. Kostnad ca GBP 10 per dag.

Hemresa från Paris
Ankomsten till Paris flygplats beror på allt från trafiken till situationen på flygplatsen. I allmänhet rekommenderas det att vara på flygplatsen 2 timmar före avgång, men i Paris, av trafikskäl, måste vi ibland köra tidigare till flygplatsen för att skydda oss mot trafikkaos och andra förhållanden som kan kräva att vi är där tidigare. Denna vägning görs på plats av reseledaren och busschauffören. Du kan alltså förvänta dig att vara på flygplatsen tidigare än de 2 timmarna.
 

Allmän information

Hälsokrav för att kunna delta på resan

Som huvudregel gäller att du ska kunna ta dig fram på egen hand utan hjälpmedel (t.ex. rullator eller rullstol). Generellt sett är våra resor inte lämpade för rörelsehindrade. Oavsett om det är en rundresa med tåg, buss eller en kryssning så ska man kunna gå till och från sevärdheter på egen hand. På de flesta av våra resor motsvarar en dags besök till sevärdheter och dylikt mer än 5 kilometer till fots.

Reseförsäkring

Eftersom sjukförsäkringen i Sverige inte täcker kostnader för hemtransport och läkarbehandling i vissa länder är det viktigt att du har tecknat en reseförsäkring som täcker både kostnader för behandling av sjukdom, samt hemtransport. Dessutom rekommenderar vi att försäkringen täcker skadat eller förlorat bagage.

Gouda Reseförsäkring

Albatros Travel har ingått ett samarbete med Gouda Reseförsäkring som säkrar att hjälpen alltid är i närheten när du behöver den. Med Gouda i ryggen är du säkrad extra trygghet på resan. 

Goudas egen larmcentral är bemannad dygnet runt där kompetenta skandinavisktalande medarbetare sitter redo för att hjälpa just dig. Med Goudas reseförsäkring får du både snabb hjälp på plats och bra täckningar, bl.a. obegränsad sjukdoms- och olycksfallsförsäkring, reseavbrott, tillkallande av anhörig, ersättningsgaranti (kompensation för sjukdom under resan) och resegodstäckning. 

Om du är försäkrad hos ett annat bolag gäller möjligtvis andra regler – kontakta ditt försäkringsbolag för mer information. Det är resenärens eget ansvar att försäkringen omfattar den nödvändiga täckningen.

Albatros Travels reseledare och guider

Albatros gruppresor leds av en svensk reseledare, som antingen möter gruppen på flygplatsen före avresa, eller vid ankomst till destinationen. På våra bussresor möter ni reseledaren senast vid den sista påstigningsplatsen. Chauffören hjälper till med bagage, informerar om placering i bussen och ser till att ni kommer säkert fram.
 
På Albatros individuella resor möts ni av en engelsktalande lokalguide på destinationen. Även utflykter som ingår i resan leds av engelsktalande lokalguider.
 
På expeditionsresor med Albatros Expeditions möts du av en engelsktalande expeditionsguide på destinationen, precis som det blir det engelsktalande expeditionsteamet som leder utflykterna och håller de informationsmöten som ingår i resan. Vi påpekar att en svensk reseledare inte kan förväntas ombord.
 
Ett fåtal av våra resor är utan lokalguide. Det framgår i sådana fall tydligt av programmet. Alla våra guider och reseledare är erfarna, välutbildade och noggrant utvalda av Albatros.

Dricks

På våra resor kommer du i kontakt med vardagslivet och dess seder. Det kan förekomma förhållanden du inte tycker om eller inte är van vid, som t ex. seden med dricks. I många länder är drickssystemet mera organiserat än vad vi som svenskar är vana vid och det finns en förväntan om att lokalguider och chaufförer, under resans gång, mottar en viss summa dricks. Vi anger ett belopp i vårt reseprogram, så att man hemifrån kan ta förbehåll för detta. Resans pris inkluderar inte personlig dricks eftersom det är ett individuellt åliggande och drickssystemet är en del av den kultur man väljer att besöka och som man därför bör följa och respektera. Albatros Travel ger lön till lokalguider och chaufförer men i många kulturer är lönen i servicebranschen anpassad efter att man dessutom mottar dricks. Vi vill betona att dricks naturligtvis är individuellt och frivilligt.

Tillägg för enkelrum och –hytt

Priserna på våra resor baseras på två personer som reser tillsammans och delar rum eller hytt. För de resenärer som reser ensamma tillkommer ett tillägg för enkelrum eller –hytt. Tillägget speglar den prisnivå som vi som researrangör möts av när vi bokar rum och hytter hos våra underleverantörer. Ett enkelrum kostar mer per person än ett dubbelrum. Detta är något som har varit gällande i resebranschen i många år och kan betraktas som standard.
Tillägget framgår av vårt material på respektive resa. 

Pass

Tänk på att ditt pass ska vara giltigt i minst 6 månader efter hemkomsten från destinationen. Detta gäller för alla våra resor, oavsett om enstaka länder kräver en kortare giltighet. Som researrangör ställer vi det här kravet för att undvika situationer, där ett kortare giltighetskrav ändras från och med den tidpunkt då resan bokas till och med avresan, vilket i så fall skulle bli ett problem för de kunder som har ett pass med kortare giltighetstid än sex månader.

Resa med barn/minderåriga

Om du reser med barn, till exempel ditt barnbarn, med en annan person som är under 18 år, om du reser ensam med ditt barn utan den andre föräldern eller om du och ditt barn inte har samma efternamn, kan det hända att några länder inte tillåter inresa.  Det kan därför vara nödvändigt att ta med ett personbevis på engelska samt under undertecknad förklaring som tillåter barnet att resa tillsammans med den vuxne.
USA är ett av de länder som har ovanstående krav, men det finns inte någon slutgiltig lista över vilka andra länder som kräver detta. Därför rekommenderar vi dig att kontakta närmaste ambassad eller konsulat för det land som du ska resa till för att säkra dig vad som gäller i just din situation.

Placering ombord på flyget

Vi vill göra dig uppmärksam på att det är flygbolaget som är ensamt ansvarigt för fördelningen av sittplatserna ombord.

Placering i bussen

På Albatros resor med flyg sker ofta transporten på destinationen med buss. Här kan man inte reservera en specifik plats i bussen och man kan heller inte betala extra för att få en speciell plats. Däremot kan man under resans gång komma överens om att flytta runt så att alla får sitta både fram och bak i bussen.

På Albatros bussresor, där hela resan sker med buss, kan du reservera en specifik plats i bussen mot en extra avgift. De platser som inte är reserverade fördelas enligt först-till-kvarn. Våra bussresor är markerade med ”BUSSRESOR” på hemsidan.

Service ombord på flyget

När du reser med Albatros Travel föregår resan oftast med reguljärflyg. På resorna inom Europa har man normalt sett möjlighet att köpa drycker och smörgåsar. Vissa bolag serverar fortfarande vatten, juice, kaffe eller te utan kostnad. På de långa, interkontinentala flygningarna är maten inkluderad och hos några enstaka bolag även drycker.
Önskar man vin, öl och sprit ska man oftast själv betala för detta. Nivån på servicen ombord kan inte garanteras eller upplysas hemifrån eftersom den varierar från bolag till bolag och dessa ofta ändrar på sina rutiner.

Önskemål om specialkost

På flygresor ska specialkost som exempelvis diabetes- eller vegetarisk mat beställas senast 45 dagar före avresa. På bussresor kan vi tyvärr inte erbjuda specialkost.

Vänligen observera att vissa flygbolag tar extra betalt för specialkost. Vi vidarebefordrar alltid våra gästers önskemål om specialkost på flygresan till flygbolagen, men vi kan inte garantera vad som serveras ombord.

Som utgångspunkt har vi inte möjlighet att erbjuda specialmat på våra rundresor. Dels för att det på många av våra resor ingår gemensamma måltider där menyn är beställd i förväg. Dels för att specialmat såsom glutenfri och laktosfri kost kan vara svårt att hitta i några av dem länder som vi reser till. Du får därför räkna med att äta samma mat som övriga deltagare på resan. Vi tar gärna emot och vidarebefordrar önskemål om specialkost och allergier, men vi har inte möjlighet att garantera att speciella måltider kan serveras under resans gång eller att det är möjligt att ta hänsyn till allergier.

Förbehåll/ändringar

Förbehåll för ändringar i programmet. Albatros Travel och våra lokala samarbetspartners strävar alltid efter att ta fram resan i förhållande till programmet, men av hänsyn till sevärdheternas öppettider eller praktiska omständigheter kan det bli nödvändigt att genomföra rutten i en annan ordning än den som anges. Dessutom kan vissa programpunkter utgå på grund av force majeure-situationer som väderförhållanden eller försenade flygavgångar. 
Slutligen vill vi uppmärksamma att alla resor regelbundet revideras och förbättras mot bakgrund av den feedback vi får efter varje resa. En revidering av resan kan medföra att det uppstår ändringar i programmet mellan bokningen av resan och avresedatum. Före avresa kommer samtliga deltagare att få det senast uppdaterade programmet som alltid har för avsikt att tjäna kundernas bästa och se till att de får en smidig resa.
Resan säljs som paketresa, och det går inte att få pengar tillbaka för de delar av resan som eventuellt inte nyttjas.

Vänligen uppmärksamma att tillköpta extrautflykter endast genomförs vid ett tillräckligt stort antal deltagare. Beroende av när utflykten ställs in, kommer priset för utflykten att betalas tillbaka till de anmälda deltagarna före eller efter hemkomst från resan.

Rated 5 out of 5 by from En resa med historiens intressanta och minnesvärda upplevelser Väldigt bra reseplanering med gott om intressanta museer och sevärdheter. Som pricken över i:et var färjeresan över kanalen och ett nytt land, Frankrike! För en historieintresserad var denna resa över förväntan. Gav verkligen en inblick hur andra världskriget var.
Date published: 2024-04-23
Rated 4 out of 5 by from En spännande och informativ resa En resa som måste vara vår att leda m h t innehållet - men som vår reseledare klarade utmärkt!
Date published: 2024-04-21
Rated 4 out of 5 by from Lärorikt om andra världskriget En intensiv resa med många intryck i historiens fotspår
Date published: 2024-04-21
Rated 5 out of 5 by from Spännande resa i dessa tider. Det var en spännande resa full med upplevelser och intryck särskilt i dessa tider relevant att själv se och ta del av platser m.m.
Date published: 2024-04-20
Rated 4 out of 5 by from Många upplevelser på kort tid Resan genomfördes på sju dagar varav två dagar för ner- och hemresa. Späckat välplanerat schema med roliga och spännande attraktioner och upplevelser. Många steg blev det!
Date published: 2024-04-19
Rated 5 out of 5 by from Perfekt resa för den som har intresse av historia Perfekt historiskt resa med en mycket kunnig och social reseledare!
Date published: 2024-04-19
Rated 5 out of 5 by from En fantastisk resa En fantastisk resa med en kunnig reseledare
Date published: 2024-04-19
Rated 4 out of 5 by from Jätte fint att få uppleva det här i verkligheten! Tack vare reseledarens engagemang blev resan något utöver det vanliga!
Date published: 2023-09-28
 • y_2024, m_7, d_12, h_7
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_3.0.42
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_1, tr_23
 • loc_sv_SE, sid_GBRTR07, prod, sort_[SortEntry(order=SUBMISSION_TIME, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Liknande resor