Normandie och Bretagne med Mont St. Michel

group-tour
Gruppresa med Albatros reseledare

Med Monets trädgård i Giverny, D-dagens Omaha Beach, idylliska Honfleur, klosterön Mont St. MIchel och en avstickare till Paris

På den här genuint franska resan besöker vi både Normandie och Bretagne, platser som sedan urminnes tider formats av kontrasterna mellan land och hav. I Normandie möter havet ett mjukt och idylliskt landskap med doftande calvados och krämig camembert. Här besöker vi också Omaha Beach, Claude Monets trädgård i Giverny och idylliska Honfleur. I vackra Granville ser vi Christian Diors vackra trädgård och när vi kommer in i Bretagne är landskapet variationsrikt men kargare och vildare med tidvattensskillnader som är de största i Europa och det keltiska arvet är alltid närvarande. Vi kommer att besöka den unika och mycket fascinerande klosterön Mont St. Michel, som nästan magiskt ligger som en hägring ute i havet. I fiskebyn Cancale smakar vi ostron innan vi går in i piratstaden St. Malo. En passande avrundning på resan blir besöket i Paris - kärlekens stad - med en afton på sägenomspunna Montmartre.

 

Klicka på kartan för att se den i större format
 • Typ Rundresor

 • Reseledare Svensk

 • Visum Nej

 • Vaccination Nej

 • Valuta Euro

Dagsprogram 7 dagar
Dag 1
Flyg Stockholm - Paris. Monets trädgård i Giverny och vidare till Caen i Normandie. Middag på normandisk restaurang
Dag 2
Caen. Besök i Bayeux, Omaha Beach och minnesmärken från D-dagen
Dag 3
Caen. Calvados, äppelcider och normandisk ost samt besök i idylliska Honfleur
Dag 4
Från Normandie till Bretagne, Granville och Diors trädgård. Klosterön Mont St. Michel
Dag 5
Piratstaden Saint-Malo – Ostron i Cancale - Korsvirkesstaden Dinan
Dag 6
Le Mont St. Michel – Chartres - Paris. Staden Chartres med den berömda katedralen och vidare till Paris med en afton på Montmartre.
Dag 7
Paris. Hemresa

Bilder

Klicka på bilderna för att förstora dem

Avresedatum

Avresa Resans längd Pris Avresa från OBS:
18 998:–
Stockholm
Fullbokad
18 998:–
Stockholm
Endast få platser kvar
18 998:–
Stockholm
18 998:–
Stockholm
Fullbokad
Klicka på ett datum för att se tillhörande program

Dagsprogram

Hämta hela programmet OBS. Några av våra resor finns i flera olika versioner. Det är viktigt att du väljer rätt datum innan du skriver ut.

Dag 1
Flyg Stockholm - Paris. Monets trädgård i Giverny och vidare till Caen i Normandie. Middag på normandisk restaurang
Monets trädgård
Från flygplatsen fortsätter vi västerut genom nordfranska landskap mot Normandie där vårt första stopp blir vid Monets trädgård i Giverny där impressionistmålaren Claude Monet fann sitt paradis. Många av motiven från hans mest kända verk är hämtade från den egna trädgården. Vi njuter av blomsterprakten och dofterna från kryddor och lavendel i denna oas och av utsikten från den japanska bron över den så mytomspunna näckrosdammen. På vår väg mot kusten passerar vi Normandies huvudstad Rouen där Jeanne d´Arc blev bränd på bål på 1400-talet, och det var här som vikingahövdingen Rollo anlände i slutet av 800-talet när vikingarna från England utforskade landet på Seinen upp till Rouen. Det var här som männen från norr fick herravälde över det som idag är Normandie. Och just här i Rouen både döptes Rollo och begravdes. Snart är vi framme i Caen som är dagens mål. Staden Caen ligger vid floden Orne och har ett välkänt universitet, flera vackra kyrkor och en shoppingvänlig stadskärna. Caen utgör en perfekt utgångspunkt för våra upptäcktsfärder i denna charmiga del av Frankrike. Här checkar vi in oss på ett centralt beläget hotell som kommer att bli vårt hem för tre nätter. På kvällen beger vi oss ut tillsammans för en gemensam middag på en lokal normandisk restaurang. 
 
Dagens körsträcka: 270 km
Dag 2
Caen. Besök i Bayeux, Omaha Beach och minnesmärken från D-dagen
Historiska Omaha Beach

Genom det böljande normandiska landskapet når vi den medeltida staden Bayeux med den berömda bonaden, 70 meter lång, som i 72 livfulla scener skildrar hur Vilhelm Erövraren från Normandie erövrade England i samband med slaget vid Hastings 1066. En annan invasion, nu i motsatt riktning, ägnar vi resten av 
dagen åt då vi besöker Omaha Beach, skådeplatsen för avgörande strider under D-dagen den 6 juni 1944. Den amerikanska krigskyrkogården med drygt 9000 vita kors gör ett starkt intryck på oss. Vi besöker också Arromanches där man fortfarande kan se de konstgjorda hamnarna ute i havslinjen som var en förutsättning för att invasionen skulle lyckas. Vi missar inte heller Pointe du Hoc, den branta klippa som amerikanska elitsoldater intog med hjälp av repstegar, en av de allra svåraste landstigningsplatserna.

Dagens körsträcka: 140 km

Dag 3
Caen. Calvados, äppelcider och normandisk ost samt besök i idylliska Honfleur
Härliga Honfleur
En dag för alla sinnen. Först besöker vi ett ysteri för att bli lite klokare på tillverkningen av några normandiska ostar med världsrykte. Vi kör vidare till Camembert-museet där vi bekantar oss med den franska osthistorien och här får du också möjlighet att smaka på några av de välkända franska ostarna. Bland annat vitmögelosten Camembert med vitt skal; kanske den allra mest kända. Riktig camembert är handgjord på mjölk från kor som betar det frodiga gräset i Normandie. Här bjuds det också på hemmagjord cider!
Nästa anhalt blir den måleriska fiskehamnen Honfleur vid sydsidan av floden Seines mynning. Honfleur anses av många vara impressionismens vagga. Det var här som Eugène Boudin under sista halvan av 1800-talet målade sina första målningar med scener från Honfleur. De charmiga husen vid hamnen rymmer många restauranger som serverar nyfångad fisk och skaldjur. Passa på att äta lunch här! På eftermiddagen besöker vi ett känt calvadosbränneri i Pays d’Auge inrymt i en normandisk gård i traditionell stil. I denna genuina miljö får vi prova resultatet av en fantastisk alkemi som resulterar i det berömda bärnstensgula äppelbrännvinet som tävlar med konjaken om den prestigefyllda förstaplatsen bland destillerade drycker. 
 
Dagens körsträcka 80 km
Dag 4
Från Normandie till Bretagne, Granville och Diors trädgård. Klosterön Mont St. Michel
Från Caen beger vi oss västerut och närmar oss Bretagne. Ute på Cotentinhalvön kör vi till den lilla normandiska kuststaden Granville som ligger till med en vacker utsikt över havet. Granville var ursprungligen en vikingastad och blev senare engelskt territorium i Frankrike fram till 1442. Läget vid havet gjorde staden till en viktig stad för flottan och den gamla mysiga stadskärnan är omgiven av den gamla stadsmuren. 
Staden är känd för sina blommor och det är också här som modedesignern Christian Dior föds. Vi börjar dagen med ett besök i den vackra blomsterträdgården i hans barndomshem.
"Jag har de ömmaste och mest förvånande minnena ... från mitt barndomshem. Jag skulle till och med säga att mitt liv och min stil är skyldig nästan allt till denna plats och dess arkitektur." 
Villa Les Rhumbs är från slutet av 1800-talet och togs över av familjen Dior som ägde fastigheten fram till 1932, då Christian Diors far gick i konkurs och familjen var tvungen att sälja platsen. Trädgården har varit öppen för allmänheten sedan 1938. Efter vårt lilla trädgårdsbesök hinner vi med ett litet fikastopp och att förföras av de små gatorna och gränderna inne i gamla centrum, och beroende på tiden kanske en tidig lunch. 
 
Herefter bliver det tid til at sætte kursen mod det fantastiske klosterø Mont St. Michel, der ligget som et fatamorgana midt ude i havet.  Det er ærkeenglen Michael, som lægger navn til det berømte kloster, han bad nemlig biskoppen af Saint Aubert de Avranches om at bygge en helligdom til hans ære allerede i 708. Klostret blev hurtigt et tilflugtssted for pilgrimme, der donerede stort og småt og fik stedet til at vokse.
Då är det dags att bege sig till den fantastiska klosterön Mont St. Michel, som ligger som ett fatamorgana mitt i havet. Det är ärkeängeln Michael som gett sitt namn till det berömda klostret, han bad biskopen av Saint Aubert de Avranches att bygga en helgedom till hans ära redan 708. Klostret blev snabbt en fristad för pilgrimer, som donerade stora och små summor och fick platsen att växa.
Senare intogs pilgrimsfärdsplatsen av benediktinerorden, som förvandlade byggnaderna till det magnifika monumentet som ses idag. Utbyggnaden av klostret innebar att munkarna var tvungna att göra enorma fundament som kunde stödja expansionen. Ett kostsamt, svårt och enormt jobb, som du kan få ett intryck av på plats.  
Dåtidens pilgrimer fick vänta på att tidvattnet skulle avta innan de kunde nå ön, men genom åren har många pilgrimer fått drunkna när de överraskats av tidvattnet eller fastnat i kvicksandarna. Vi är dock mer privilegierade när små bussar tar oss ut till klosterön på den fint anlagda vägen över tidvattnet. 
På vägen upp till klostret, som idag är en av Frankrikes största attraktioner, passerar vi en hel småstad på den branta klippan, och när man äntligen når toppen av klippan belönas man med en fantastisk utsikt från det vackra klostrets terrass. Klostret är byggt i så kallad gotisk benediktinsk stil och upptogs 1979 på Unescos världsarvslista. Vi är utrustade med en så kallad audioguide och kan därmed uppleva platsen i god ordning, eftersom det inte är lätt att guida runt på platsen.
 
Efter besöket på Mont St. Michel ska vi köra till vårt hotell där vi ska bo de kommande två nätterna. Våra hotell i området varierar under säsongen och ligger mellan 15-40 minuters bussresa från Mont St. Michael.
 
Dagens körsträcka 160 km
Dag 5
Piratstaden Saint-Malo – Ostron i Cancale - Korsvirkesstaden Dinan
Efter frukost lämnar vi Caen och beger oss söderut mot Bretagne och den muromgärdade staden St Malo som har en historia fylld av sjörövare och pirater. Innanför murarna ligger den gamla staden med mäktiga hus i granit byggda för att motstå havets stormvindar. Strosa runt, insup atmosfären och känn dofter från hav, tång och sälta. Förr i tiden var St Malo en viktig hamnstad där man handlade med allt från kryddor till slavar. Nu är staden en turistmagnet av sällan skådat slag med otaliga restauranger som serverar fruits de mer, havets frukter i form av fisk och skaldjur.

Nu är det dags att titta närmare på den bretonska stoltheten, det läckra ostronet. Här på smaragdkusten hittar vi fiskebyn Cancale som specialiserat sig på ostron. Staden är känd som Bretagnes ostroncentrum, här är vattnet fyllt med plankton av mycket hög kvalitet som är den perfekta maten för ostron- och musselbankar.
Ostron har skördats här i nästan 2 000 år, sedan tiden då romarna invaderade Frankrike. Århundraden senare upptäckte fiskare kuststaden och grundade en fiskeby. Även om ostron alltid har varit en delikatess och ett tecken på prestige i Frankrike; Solkungen, Louis XIV, bad ofta om dem vid sitt bord, började branschen verkligen blomstra på 1920-talet med tillkomsten av tidens trendiga badorter. 
Frankrike producerar två typer av ostron: det platta ostronet (på franska känt som "huître-place"), en sort som ursprungligen kommer från regionen, och det rundade ostronet (på franska, huître creuse), som ursprungligen importerades från Japan. Även om det platta ostronet, även känt som Belon, har sitt ursprung här, är de flesta ostron som skördas i Cancale den rundade stilen. När tidvattnet är lågt är det möjligt att se de fyrkantiga ostronbäddarna, där de läckra ostronen odlas, i Vadehavet utanför staden.
Naturligtvis kommer vi att smaka på de två olika typerna, som för många är en delikatess. Ostron har en mild, delikat smak av havssalt, och det sägs att äta ett ostron är som att få en kyss från havet. Och om du inte har smakat dem tidigare är det här det perfekta stället att förhoppningsvis uppleva en ny förälskelse. 
 
Färden går vidare till den närbelägna korsvirkesstaden Dinan som en gång var säte för hertigarna av Bretagne. Staden är som ett levande museum där konsthantverkets traditioner och butikernas skyltfönster lockar till inköp.
 
Sedan kör vi tillbaka till vårt hotell.
 
Dagens körsträcka 160 km
Dag 6
Le Mont St. Michel – Chartres - Paris. Staden Chartres med den berömda katedralen och vidare till Paris med en afton på Montmartre.
Triumfbågen

Nu är det dags att lämna Bretagne bakom oss och vi åker österut mot huvudstaden Paris. På vår väg passerar vi Bretagnes huvudstad Rennes, en stad med anor från det gamla romarriket och Les Mans som är känd för sina racerbanor, Circuit Bugatti du Mans och Circuit de la Sarthe, som ligger bredvid varandra fem kilometer utanför centrum. 

Genom böljande franska landskap fortsätter vi oförtrutet och stannar till för lunch i staden Chartres vid floden Eure, mest känd för parfymtillverkning och sin katedral som anses vara en av gotikens främsta arkitektoniska bedrifter. Den romersk-katolska katedralen är en av de bäst bevarade medeltida katedralerna och upptogs 1979 på UNESCOs världsarvslista. 

Chartres historia är också kopplad till vikingarna. Rollos och hans män belägrade staden, men de kom under kraftig attack av de franska stormännen och deras soldater. Rollo och hans män var på väg att bli slagna, men med list och i skydd av mörkret lyckades de springa iväg och nå sina skepp så att de kunde springa iväg lika smidigt som de hade kommit.

Snart nalkas vi Paris och på väg mot vårt hotell skymtar vi ett antal av stadens många sevärdheter.  

Vi checkar in på ett trestjärnigt hotell i utkanten av Paris, men nära en metrostation. På kvällen tar vi tillsammans metron in till sägenomspunna Montmartre och äter en sista fransk middag tillsammans. 

Oavsett hur många gånger du har varit i Paris kommer du aldrig att tröttna på denna vackra stad med breda boulevarder och smala gränder med små butiker och kaféer. Det är nästan omöjligt att inte bli kär i Paris.

Dagens körsträcka 385 km

 
Dag 7
Paris. Hemresa
Nöjda och belåtna men ändå lite vemodiga vaknar vi upp vår sista morgon i Frankrike för den här gången. Frukostmatsalen väntar på oss för en sista fransk frukost.  
 
Hur många gånger man än har varit i Paris blir man aldrig trött på denna levnadsglada stad med breda boulevarder och trånga gränder med små butiker och kaféer. Det är nästan omöjligt att inte bli förälskad i denna välbesökta stad. 
 
I lagom tid inför flygresan hemåt kommer vår buss och hämtar oss vid hotellet. Au revoir Paris!
 
Dagens körsträcka 30 km
 

Prisinformation

Resans pris

Från 18 998:– kr per person i delat dubbelrum.
Se priser för alla avresedatum

Tillägg för enkelrum
5 800:–
Priset inkluderar
 • Svensk reseledare
 • Flyg Stockholm – Paris t/r
 • Bussrundresa enligt program
 • Boende på hotell, 6 nätter, i delat dubbelrum(tillägg för enkeltrum)
 • 6 frukostar
 • 2 middagar(Caen och Paris)
 • Utflykter enligt program
 • Inträde till Monets trädgård
 • Inträde till Bayeux-tapeten
 • Éntre och audioguidning till Mont St. Michel
 • Ostprovning
 • Calvadosprovning
 • Ostronprovning
 • Skatter och avgifter
Priset inkluderar inte
 • Avbeställningsskydd 6 % av resans pris
 • Gouda reseförsäkring/komplement till hemförsäkring
 • Eventuella extra arrangemang
 • Tillägg för enkelrum
 • Drycker
 • Personliga förnödenheter
 • Administrationsavgift per faktura utgår med 150 kronor (bortfaller vid onlinebokning)
 • Allt som inte nämns under ”Priset inkluderar”

Inför din resa

Resan omfattas av Albatros Travels resevillkor, som deltagarna förutsätts ha tagit del av.

Information om resan

Bagage

Ta gärna med en mindre ryggsäck eller väska för dagsutflykter och resdagar, eftersom du oftast inte har tillgång till ditt bagage förrän på kvällen igen. Du behöver inte ta med handduk.

Deltagarantal

Resan genomförs vid ett deltagarantal på minst 15 personer. Om vi inte når detta antal deltagare, förbehåller vi oss rätten att ställa in resan – detta sker i så fall ca 4-6 veckor före planerad avresa. Som också framgår av våra resevillkor punkt 11, samt lagen om paketresor, kan vi som researrangörer inte hållas ansvariga för några förluster som drabbat dig som kund till följd av avbeställningen. Vi är endast skyldiga att återbetala resans pris.

Mer om Frankrike

Här kan du läsa mer om ditt spännande resmål: 
www.albatros.se/resmal/europa/frankrike

 

Allmän information

Hälsokrav för att kunna delta på resan

Som huvudregel gäller att du ska kunna ta dig fram på egen hand utan hjälpmedel (t.ex. rullator eller rullstol). Generellt sett är våra resor inte lämpade för rörelsehindrade. Oavsett om det är en rundresa med tåg, buss eller en kryssning så ska man kunna gå till och från sevärdheter på egen hand. På de flesta av våra resor motsvarar en dags besök till sevärdheter och dylikt mer än 5 kilometer till fots.

Reseförsäkring

Eftersom sjukförsäkringen i Sverige inte täcker kostnader för hemtransport och läkarbehandling i vissa länder är det viktigt att du har tecknat en reseförsäkring som täcker både kostnader för behandling av sjukdom, samt hemtransport. Dessutom rekommenderar vi att försäkringen täcker skadat eller förlorat bagage.

Gouda Reseförsäkring

Albatros Travel har ingått ett samarbete med Gouda Reseförsäkring som säkrar att hjälpen alltid är i närheten när du behöver den. Med Gouda i ryggen är du säkrad extra trygghet på resan. 

Goudas egen larmcentral är bemannad dygnet runt där kompetenta skandinavisktalande medarbetare sitter redo för att hjälpa just dig. Med Goudas reseförsäkring får du både snabb hjälp på plats och bra täckningar, bl.a. obegränsad sjukdoms- och olycksfallsförsäkring, reseavbrott, tillkallande av anhörig, ersättningsgaranti (kompensation för sjukdom under resan) och resegodstäckning. 

Om du är försäkrad hos ett annat bolag gäller möjligtvis andra regler – kontakta ditt försäkringsbolag för mer information. Det är resenärens eget ansvar att försäkringen omfattar den nödvändiga täckningen.

Albatros Travels reseledare och guider

Albatros gruppresor leds av en svensk reseledare, som antingen möter gruppen på flygplatsen före avresa, eller vid ankomst till destinationen. På våra bussresor möter ni reseledaren senast vid den sista påstigningsplatsen. Chauffören hjälper till med bagage, informerar om placering i bussen och ser till att ni kommer säkert fram.
 
På Albatros individuella resor möts ni av en engelsktalande lokalguide på destinationen. Även utflykter som ingår i resan leds av engelsktalande lokalguider.
 
På expeditionsresor med Albatros Expeditions möts du av en engelsktalande expeditionsguide på destinationen, precis som det blir det engelsktalande expeditionsteamet som leder utflykterna och håller de informationsmöten som ingår i resan. Vi påpekar att en svensk reseledare inte kan förväntas ombord.
 
Ett fåtal av våra resor är utan lokalguide. Det framgår i sådana fall tydligt av programmet. Alla våra guider och reseledare är erfarna, välutbildade och noggrant utvalda av Albatros.

Dricks

På våra resor kommer du i kontakt med vardagslivet och dess seder. Det kan förekomma förhållanden du inte tycker om eller inte är van vid, som t ex. seden med dricks. I många länder är drickssystemet mera organiserat än vad vi som svenskar är vana vid och det finns en förväntan om att lokalguider och chaufförer, under resans gång, mottar en viss summa dricks. Vi anger ett belopp i vårt reseprogram, så att man hemifrån kan ta förbehåll för detta. Resans pris inkluderar inte personlig dricks eftersom det är ett individuellt åliggande och drickssystemet är en del av den kultur man väljer att besöka och som man därför bör följa och respektera. Albatros Travel ger lön till lokalguider och chaufförer men i många kulturer är lönen i servicebranschen anpassad efter att man dessutom mottar dricks. Vi vill betona att dricks naturligtvis är individuellt och frivilligt.

Tillägg för enkelrum och –hytt

Priserna på våra resor baseras på två personer som reser tillsammans och delar rum eller hytt. För de resenärer som reser ensamma tillkommer ett tillägg för enkelrum eller –hytt. Tillägget speglar den prisnivå som vi som researrangör möts av när vi bokar rum och hytter hos våra underleverantörer. Ett enkelrum kostar mer per person än ett dubbelrum. Detta är något som har varit gällande i resebranschen i många år och kan betraktas som standard.
Tillägget framgår av vårt material på respektive resa. 

Pass

Tänk på att ditt pass ska vara giltigt i minst 6 månader efter hemkomsten från destinationen. Detta gäller för alla våra resor, oavsett om enstaka länder kräver en kortare giltighet. Som researrangör ställer vi det här kravet för att undvika situationer, där ett kortare giltighetskrav ändras från och med den tidpunkt då resan bokas till och med avresan, vilket i så fall skulle bli ett problem för de kunder som har ett pass med kortare giltighetstid än sex månader.

Resa med barn/minderåriga

Om du reser med barn, till exempel ditt barnbarn, med en annan person som är under 18 år, om du reser ensam med ditt barn utan den andre föräldern eller om du och ditt barn inte har samma efternamn, kan det hända att några länder inte tillåter inresa.  Det kan därför vara nödvändigt att ta med ett personbevis på engelska samt under undertecknad förklaring som tillåter barnet att resa tillsammans med den vuxne.
USA är ett av de länder som har ovanstående krav, men det finns inte någon slutgiltig lista över vilka andra länder som kräver detta. Därför rekommenderar vi dig att kontakta närmaste ambassad eller konsulat för det land som du ska resa till för att säkra dig vad som gäller i just din situation.

Placering ombord på flyget

Vi vill göra dig uppmärksam på att det är flygbolaget som är ensamt ansvarigt för fördelningen av sittplatserna ombord.

Placering i bussen

På Albatros resor med flyg sker ofta transporten på destinationen med buss. Här kan man inte reservera en specifik plats i bussen och man kan heller inte betala extra för att få en speciell plats. Däremot kan man under resans gång komma överens om att flytta runt så att alla får sitta både fram och bak i bussen.

På Albatros bussresor, där hela resan sker med buss, kan du reservera en specifik plats i bussen mot en extra avgift. De platser som inte är reserverade fördelas enligt först-till-kvarn. Våra bussresor är markerade med ”BUSSRESOR” på hemsidan.

Service ombord på flyget

När du reser med Albatros Travel föregår resan oftast med reguljärflyg. På resorna inom Europa har man normalt sett möjlighet att köpa drycker och smörgåsar. Vissa bolag serverar fortfarande vatten, juice, kaffe eller te utan kostnad. På de långa, interkontinentala flygningarna är maten inkluderad och hos några enstaka bolag även drycker.
Önskar man vin, öl och sprit ska man oftast själv betala för detta. Nivån på servicen ombord kan inte garanteras eller upplysas hemifrån eftersom den varierar från bolag till bolag och dessa ofta ändrar på sina rutiner.

Önskemål om specialkost

På flygresor ska specialkost som exempelvis diabetes- eller vegetarisk mat beställas senast 45 dagar före avresa. På bussresor kan vi tyvärr inte erbjuda specialkost.

Vänligen observera att vissa flygbolag tar extra betalt för specialkost. Vi vidarebefordrar alltid våra gästers önskemål om specialkost på flygresan till flygbolagen, men vi kan inte garantera vad som serveras ombord.

Som utgångspunkt har vi inte möjlighet att erbjuda specialmat på våra rundresor. Dels för att det på många av våra resor ingår gemensamma måltider där menyn är beställd i förväg. Dels för att specialmat såsom glutenfri och laktosfri kost kan vara svårt att hitta i några av dem länder som vi reser till. Du får därför räkna med att äta samma mat som övriga deltagare på resan. Vi tar gärna emot och vidarebefordrar önskemål om specialkost och allergier, men vi har inte möjlighet att garantera att speciella måltider kan serveras under resans gång eller att det är möjligt att ta hänsyn till allergier.

Förbehåll/ändringar

Förbehåll för ändringar i programmet. Albatros Travel och våra lokala samarbetspartners strävar alltid efter att ta fram resan i förhållande till programmet, men av hänsyn till sevärdheternas öppettider eller praktiska omständigheter kan det bli nödvändigt att genomföra rutten i en annan ordning än den som anges. Dessutom kan vissa programpunkter utgå på grund av force majeure-situationer som väderförhållanden eller försenade flygavgångar. 
Slutligen vill vi uppmärksamma att alla resor regelbundet revideras och förbättras mot bakgrund av den feedback vi får efter varje resa. En revidering av resan kan medföra att det uppstår ändringar i programmet mellan bokningen av resan och avresedatum. Före avresa kommer samtliga deltagare att få det senast uppdaterade programmet som alltid har för avsikt att tjäna kundernas bästa och se till att de får en smidig resa.
Resan säljs som paketresa, och det går inte att få pengar tillbaka för de delar av resan som eventuellt inte nyttjas.

Vänligen uppmärksamma att tillköpta extrautflykter endast genomförs vid ett tillräckligt stort antal deltagare. Beroende av när utflykten ställs in, kommer priset för utflykten att betalas tillbaka till de anmälda deltagarna före eller efter hemkomst från resan.

Rated 4 out of 5 by from Efterlängtad resa En vacker resa i jordbrukslandskap. Är vi i Frankrike eller England? Stora historiska händelser i Normandie och påminnelse om krigets fasor. Bussen är missen. OBS! Personer över 180 cm bör ej åka. Det är så trångt mellan stolarna att man måste sitta snett. Dåligt, obekvämt eftersom det är en bussresa till alla sevärdheter. Bussen är viktigare än vad Albatros tror! Fler gemensamma middagar hade varit trevligt.
Date published: 2023-10-06
Rated 5 out of 5 by from En resa som överträffade våra förväntningar Ett mångsidigt innehåll med info om och provsmakning av ostron, calvados och camembert, en intressant heldag på D-Dagkusten och icke minst den ikoniska klosterön Mont-Saint-Michel. Därtill en hel del mindre guldkorn. Guiden Erika gjorde väl ifrån sig och busschauffören David styrde sin buss lugnt och gjorde den "mindre" på de trånga gatorna. Bussresorna var ganska långa, men det får man ta om man skall se så mycket som ingick. Informera gärna vid kommande resor att man borde äta frukost på flyget till Paris alt. ha med sig några smörgåsar. Så kan man komma iväg med bussen direkt utan att först besöka butik för att inhandla frukost, då bussresan första dagen var lång och tiden lite pressad.
Date published: 2023-09-29
Rated 4 out of 5 by from Normandie och Bretagne, många intressanta besöksmål Många intressanta besöksmål att hinna med på sex dagar, man får vara beredd på långa resor med buss, men pauser var inlagda så man fick sträcka på benen. Något trångt i bussen. Tiden på besöksmålen upplevde jag ibland som något korta, man skulle också hinna äta lunch. Middagen sista kvällen i ett hektiskt Paris, Montmartres, var en stressupplevelse.
Date published: 2023-09-27
Rated 5 out of 5 by from Mycket intensiv, intressant, spännande och lärorik vecka Helt i min smak, flera världsarv, underbart landskap men blåsigt vid Atlantkusten. Så många intryck och upplevelser. Gripande besök vid krigskyrkogården och Omaha beach, Historiens vingslag i Bayeux, Mont san Michele och Chartres katedral. Nattvandring i beckmörker för frukost 700 meter bort från hotellet, ostron, camembert och calvados….. Erika, vår guide, var både rolig, underhållande och tålmodig.
Date published: 2023-09-26
Rated 4 out of 5 by from En mycket intressant resa Det var en mycket innehållsrik och varierad resa. Landskapet var fantastiskt vackert, och alla upplevelser vid krigsmonumenten var mycket gripande och minnesvärda. Mont Saint Michel var otroligt fascinerande.
Date published: 2023-09-26
Rated 4 out of 5 by from Fin resa som passade oss mycket bra! Härliga upplevelser i vacker natur.
Date published: 2023-09-26
Rated 4 out of 5 by from Resa Frankrike Normandie/Bretagne Oväntat vad jag uppskattade mest
Date published: 2023-09-26
Rated 4 out of 5 by from Vackra vyer, fina städer-lite tid att se omkring!..... Fin resa, men vi skulle behövt ha en extra dag till, för att slippa stressen - t.ex. ni har en halv timme för att besöka..... vi måste vidare... Gruppen bestod nästan bara av pensionärer, alla orkar inte stressa!
Date published: 2023-09-26
 • y_2024, m_4, d_22, h_4
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_3.0.41
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_2, tr_27
 • loc_sv_SE, sid_FRRTR07, prod, sort_[SortEntry(order=SUBMISSION_TIME, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Liknande resor