Rovos Rail genom Sydafrika

group-tour
Gruppresa med Albatros reseledare

Världens mest exklusiva tågresa genom Sydafrika med safari, Garden Route, Kapstaden och förstklassig helpension på tåget

Att gå ombord på Rovos Rail är som att stiga in i en tidsmaskin till 1800-talet. I stationshusets väntsal välkomnas vi med ett glas champagne, en livréklädd betjänt öppnar dörren, i bakgrunden hörs tonerna från en stråkkvartett. Tåget lämnar stationen i sakta mak och tar oss till en uppsjö av exotiska upplevelser: safari i Krugerparken, stadsrundtur i livliga Durban och vinprovning i Sydafrikas berömda vindistrikt. Dessutom besöker vi en kåkstad i Kapstaden.

Du kan förlänga din Afrikaresa några dagar vid Victoriafallens vattenmassor, Indiska oceanens varma vatten eller Kapstaden.

Klicka på kartan för att se den i större format
 • Typ Rundresor, Safari, Vin och mat, Tågresor

 • Reseledare Svensk

 • Visum Nej

 • Vaccination Ja

 • Valuta Sydafrikanska rand

Dagsprogram
Dag 1 Flyg Stockholm - Johannesburg
Dag 2 Ankomst till Johannesburg. Vidare till Pretoria
Dag 3 Pretoria. Ombordstigning på Rovos Rail
Dag 4 Morgonsafari i Kruger nationalpark
Dag 5 Genom eSwatinis landskap och Safari i Hluhluwe-Imfolozie
Dag 6 Stadsrundtur i Durban och fortsatt färd norrut
Dag 7 Spionkop - safari eller guidad rundvisning på slagfältet Spionkop
Dag 8 En skön dag ombord på Rovos Rail
Dag 9 Coerney. Safari i Addo Elefant-nationalpark
Dag 10 Oudtshoorn. Besök på strutsfarm. Vidare till George
Dag 11 Längs med Garden Route till Knysna. Båttur eller tid på egen hand
Dag 12 Ankomst till Kapstaden. Incheckning på hotell
Dag 13 Kapstaden. Besök i en kåkstad och Sydafrikas vindistrikt med vinprovning
Dag 14 Kapstaden och hemresa på eftermiddagen
Dag 15 Hemkomst

Bilder

Avresedatum

Klicka på "Boka" för att se lediga rum
Avresa Resans längd Pris Avresa från OBS:
74 998:–
Stockholm
Klicka på ett datum för att se tillhörande program
Klicka på "Boka" för att se lediga rum

Dagsprogram

Hämta hela programmet OBS. Några av våra resor finns i flera olika versioner. Det är viktigt att du väljer rätt datum innan du skriver ut.

Dag 1
Flyg Stockholm - Johannesburg

Vi sätter oss på flyget som tar oss till Johannesburg.

Dag 2
Ankomst till Johannesburg. Vidare till Pretoria
Pretoria

Vi landar i Johannesburg på morgonen. Härifrån åker vi en timme norrut till Pretoria, där vi checkar in på vårt hotell och installerar oss. Eftermiddagen tillbringar vi på egen hand i Sydafrikas administrativa huvudstad. På kvällen träffas vi igen för att äta välkomstmiddag.

Dag 3
Pretoria. Ombordstigning på Rovos Rail
Dubbelsuite på Rovos Rail

Idag ska vi stifta bekantskap med lyxiga Pride of Africa som kommer att vara vårt hem under de närmaste nio dagarna. I Pretoria hittar vi Capitol Park, Rovos Rails privata järnväg som går i vacker kolonialstil från tiden när stationen var knutpunkt för järnvägstrafiken i gamla Transvaal. Vi checkar in på tåget i lugn och ro medan vi avnjuter ett glas champagne. Vi går sedan nerför röda mattan till tåget med stort T. Vi gör oss hemmastadda i de läckra sviterna och snart får vi se det böljande landskapet runt Pretoria glida förbi.

När vi har avnjutit vår första lunch ombord fortsätter tåget till staden Belfast, som ligger 1 970 meter över havet. Här stannar vi en stund och fortsätter sedan till sen lilla staden Waterval Bovan, som ligger vid ett storslaget vattenfall. Härifrån kör vi den 14 kilometer långa sträckan nerför bergskedjan Drakesberg. När vi har låtit oss imponeras av den fantastiska utsikten från tågkupén anländer vi till Waterval Onder, som i motsats till sin storasyster, Waterval Boven, ligger under vattenfallet. Klockan 19.30 serveras middag på tåget medan vi fortsätter till Malelane station, där vi stannar över natten.

Dag 4
Morgonsafari i Kruger nationalpark
Upplev giraffer på nära håll i Kruger nationalpark

Idag stiger vi upp tidigt för att ge oss ut på en av resans höjdpunkter, nämligen en safari i världsberömda Kruger nationalpark. Kruger är Sydafrikas största nationalpark med en samlad yta på cirka 20 000 km². Parken omfattar ett stort antal olika savanntyper med så stor variation att man utan problem kan tillbringa många dagar här utan att bli uttråkad. Här finns välanlagda vägar och safarispår där det går att komma nära vattenhål och observationsplatser med god utsikt över vidderna. Och vilt finns det gott om: Här finns 132 olika däggdjursarter, 439 fågelarter, 104 kräldjur och hela 1 771 växtarter, varav 357 träd- och busksorter. Besökarna har endast tillträde till en begränsad del av Krugerparken, medan större delen av området är reserverat åt djuren. Under årens lopp har de vilda djuren vant sig vid bilar och besökare och därför kan man ofta se elefanter, giraffer eller olika antiloper gå och beta alldeles i närheten av de parkerade bilarna. Det är heller inte ovanligt att en lejonflock eller geparder ställer sig mitt i vägen. Det enorma området ger viltlivet ultimata levnadsvillkor, men turismen sätter också sin prägel på vardagen. Lejonen har till exempel specialiserat sig på att jaga ut giraffer på de asfalterade vägarna där de hårda hovarna glider och djuren blir ett lätt byte för de stora rovdjuren. Cirka hälften av lejonens föda utgörs alltså av giraffkött. I okontrollerad natur är giraffen en högst ovanlig föda för dem. Med lite tur får vi se The Big Five (elefant, noshörning, buffel, lejon och leopard). De finns här allihop, men antalet varierar. Vanligtvis växer gräset högt i maj till juni, varpå torkan gradvis förvandlar merparten av Krugerområdet till ett torrt och gult landskap. Något som i gengäld gör det lättare att få syn på djuren.

Vi återvänder till tåget och fortsätter resan mot eSwatini.

Dag 5
Genom eSwatinis landskap och Safari i Hluhluwe-Imfolozie

Om morgonen kör vi genom eSwatinis vackra landskap. Vi njuter av en god lunch ombord på tåget och fortsätter till Hluhluwe (Sydafrika) På eftermiddagen åker vi på safari i Hluhluwe reservatet, Afrikas äldsta reservat. Förutom The Big Five finns 86 andra arter i det 96 000 HA stora reservatet. Efteråt återvänder vi till tåget där vi skall njuta en underbar middag.

Dag 6
Stadsrundtur i Durban och fortsatt färd norrut
Restaurangvagnen på Rovos Rail

Vi äter en god frukost ombord på tåget och har sedan ett par timmar till en stadsrundtur i Durban.

Efter vår utflykt återvänder vi till tåget för att fortsätta vår resa norrut. Vi äter lunch och middag ombord. 

 

 

Dag 7
Spionkop - safari eller guidad rundvisning på slagfältet Spionkop

Tåget stannar till i Estcourt och härifrån kör vi i buss till Spionkop Lodge. Här kan du välja en av två aktiviteter: Safari i Spionkop viltreservat eller en guidad vandring på slagfältet Spionkop. På Spionkops slagfält utspelade sig ett av de blodigaste slagen i det andra boerkriget, 1899–1902. I slaget vid Spionkop den 24 januari 1900 befann sig tre män som var för sig skulle visa sig ha stort inflytande på världshistoriens gång: Louis Botha, Winston Churchill och Mahatma Gandhi.

Om du istället väljer en safari i Spionkop viltreservat får du chansen att se noshörningar, giraffer, bufflar och antiloper. Njut av en svalkande «sundowner» vid den rofyllda Spionkopsjön och upplev det rika fågellivet – i området finns över 250 fågelarter.

Dag 8
En skön dag ombord på Rovos Rail
Genom Sydafrikas landskap med Rovos Rail

Vi tillbringar dagen ombord på Rovos Rail och njuter av tågets bekvämligheter och det vackra landskapet. Koppla av i loungen eller observationsvagnen medan vårt lyxtåg tar oss allt närmare kusten.

Dag 9
Coerney. Safari i Addo Elefant-nationalpark
Runt 420 elefanter lever i Addo Elefant nationalpark

Efter frukost anländer vi till Coerney där vi stiger av tåget för att ge oss ut på en tvättäkta afrikansk safari i Addo nationalpark. I det fridlysta området finns över 420 elefanter. Beroende på säsong är det även möjligt att få syn på några av de andra djurarterna som lever här. Bland annat lejon, svart noshörning, buffel, hyena, antilop, zebra och den unika Addo-tordyveln. Addo-tordyveln (Cicellium bacchus) lever bara här och skiljer sig från de andra tordyvelarterna genom att den inte kan flyga. Förr i tiden matade man elefanterna i Addo med apelsiner och grapefrukter under torrperioden.  Detta gjorde dem så intresserade av fordonen som körde ut citrusfrukterna att de ibland överföll dem. Därför är det idag strängt förbjudet att ta med sig citrusfrukter in i parken. Efter en fascinerande safari går vi återigen ombord på tåget. Här äter vi lunch och fortsätter sedan mot Port Elizabeth och Oudtshoorn.

Dag 10
Oudtshoorn. Besök på strutsfarm. Vidare till George
Kanske du har lust att rida på en struts?

Idag ska vi besöka en strutsfarm vid staden Oudtshoorn som är känd som Sydafrikas strutshuvudstad. Hela 90 procent av världens strutsar lever på olika gårdar i det här området. Många strutsfarmer har anor från 1800-talet då en strutsfjäder i hatten var toppmodernt bland damerna i det övre samhällsskiktet. Fjädrarna plockades, packades och skickades till Port Elizabeth där de såldes på auktioner i Feathermarket Hall för att sedan exporteras till Europa och Nordamerika. Nuförtiden har man huvudsakligen de stora fåglarna för köttets och det dyrbara skinnets skull - intresset för strutsfjädrar dog snabbt ut. Vi återvänder till Pride of Africa där en god lunch väntar på oss. På eftermiddagen kommer vi fram till staden George. Vi hinner gå på lite upptäcktsfärd i staden innan vi äter en gemensam middag.

Dag 11
Längs med Garden Route till Knysna. Båttur eller tid på egen hand
Mysiga Knysna

Från George kör vi den korta men vackra kustvägen till Knysna, en liten idyllisk stad vid den frodiga Knysnalagunen. Staden Knysna är berömd för sina ostron och är ett gammalt skogsområde med hårda träsorter som järn- och stinkträd, varav det finns enskilda träd som är över 800 år gamla. Här kan den som vill följa med ut på en båttur på lagunen.  Eller kanske du hellre vill lägga tiden på att shoppa i stadens butiker? Vi avnjuter en god lunch ombord på tåget och styr sedan kosan mot Buffelsjagrivier där vi stannar över natten.

Dag 12
Ankomst till Kapstaden. Incheckning på hotell
Kapstaden från ovan

Rovos Rail fortsätter mot Kapstaden och vi kommer fram till plattform 23 sent på kvällen. Vi vinkar farväl av personalen och exklusiva Pride of Africa och kör den korta sträckan till hotellet.

Dag 13
Kapstaden. Besök i en kåkstad och Sydafrikas vindistrikt med vinprovning
Besök på vingård

Vi börjar dagen med ett spännande besök i en kåkstad där vi ska se hur vanliga människor lever på samhällsstegens nedersta trappsteg. Lokalinvånarna visar oss runt i sitt kvarter och vi får på det här viset en helt speciell upplevelse. Efter frukost upplever vi Sydafrikas berömda vindistrikt endast en timmes färd från Kapstaden. Därefter beger vi oss mot Sydafrikas nästäldsta stad, Stellenbosch, som många känner till från vinetiketterna. Stellenbosch är en vacker gammal stad med romantiska vingårdar byggda i traditionell Cape Dutch-stil, omgivna av gröna fält och dramatiska berg. Staden grundades 1679 och vintraditionen är nästan lika gammal. Vi besöker en vingård och smakar på några av de många olika vinerna samt tittar på lite av själva staden där vi äter lunch. På kvällen avnjuter vi en god avskedsmiddag tillsammans.

Dag 14
Kapstaden och hemresa på eftermiddagen

Vi tillbringar förmiddagen på egen hand och på eftermiddagen åker vi till flygplatsen och styr kosan mot Stockholm.

Dag 15
Hemkomst

Rovos Rail

Att gå ombord på Rovos Rail är som att stiga in i en tidsmaskin till 1800-talet. I stationshusets väntsal välkomnas vi med ett glas champagne, en livréklädd betjänt öppnar dörren, i bakgrunden hörs tonerna från en stråkkvartett. Att resa med Pride of Africa är att färdas med god stil i sakta mak – tåget kör aldrig fortare än 60 kilometer i timmen.

Samtliga vagnar är gamla tågvagnar som har restaurerats på så vis att det ursprungliga utseendet bevarats medan komfort och säkerhet lever upp till dagens höga standard. Ordet kupé räcker inte längre till – på tåget finns nämligen bara dubbelsviter i gammal engelsk-edwardiansk stil med blankpolerade träpaneler, dubbelsängar och – förstås privat badrum.

Ombord på tåget finns också en specialbyggd utsiktsvagn med panoramalounge där man har fri utsikt över det afrikanska landskapet. Dessutom finns två trevliga salongsvagnar – en för rökare och en för icke-rökare. Servicen ombord är förstklassig och du kommer känna dig väl omhändertagen oavsett var ombord du befinner dig!

Under dagarna gäller prydlig men avslappnad klädsel. Under kvällarna gäller mer formell klädsel på Pride of Africa: kavaj och slips för männen och en fin kjol eller klänning för kvinnorna. Denna klädkod bör respekteras.

Helpension är inkluderad under hela tågresan och gäller även för drycker i tågets gourmetrestaurang. De båda restaurangvagnarna är över 70 år gamla och har blivit varsamt restaurerade för att behålla den fina klassiska stilen intakt. Här serveras à la carte-frukost samt 3-rätters luncher och middagar med tillhörande, förstklassiga sydafrikanska viner.

Läs mer om Rovos Rail här www.rovos.com

Royal suiter

Royal-suiterna är på totalt 16 m2 och fyller en halv vagn. De har egen lounge och badrum med viktorianskt badkar och separat dusch. De rymliga och eleganta sviterna ger dig möjligheten att vara helt privat och du får en bekväm resa med största möjliga lyx och standard. Sviterna är utrustade med ett skrivbord och personligt säkerhets-/kassaskåp. Det finns också en välfylld minibar med drycker efter egna önskemål. Därutöver är det room-service dygnet runt.

Deluxe suiter

Deluxe-suiterna (11 m2) är också beräknade för två resenärer, antingen med dubbel- eller tvåbäddsrum. Där finns en lounge och badrum med dusch. De rymliga sviterna ger er möjligheten att vara helt privat och ni får en bekväm resa med mycket hög standard. Sviterna är utrustade med ett skrivbord och personligt säkerhets-/kassaskåp. Det finns också en välfylld minibar med drycker efter egna önskemål. Därutöver är det room-service dygnet runt.

Pullman eller Pullman Gold-suiter

Pullman eller Pullman Gold-suiter är cirka 7 m2. De är utrustade antingen med en bekväm soffa som förvandlas till en dubbel-eller twingsäng på kvällen, eller en fast dubbel- eller twin-säng som kan användas som soffa under dagen med kuddar i ryggen. Vi kan inte garantera Pullman eller Pullman Gold, det beror på vilket tågsätt vi kör med. Sviterna har eget badrum med dusch. De rymliga sviterna ger dig möjligheten att vara privat och du får en bekväm resa med hög standard. Sviterna är utrustade med ett skrivbord och personligt säkerhets-/kassaskåp. Det finns inte minibar. Room-service är tillgängligt dygnet runt.

Prisinformation

Resans pris

Från 74 998:– kr per person i delat dubbelrum.
Se priser för alla avresedatum

Uppgradering av suite

Delat dubbelrum i Pullman-suite er inkluderat i resans pris.

Deluxe-suite: 13.998:- per person.
Royal-suite: 23.998:- per person.

Enkelrumstillägg

Pullman-suite: 39.998 kr
Deluxe-suite: 69.998:-

Royal-suite: På förfrågan.

Priset inkluderar
 • Svensk reseledare
 • Flyg Stockholm – Johannesburg och Kapstaden – Stockholm*
 • Safarier och utflykter enligt program
 • Boende i delat dubbelrum på hotell i Kapstaden och Pretoria
 • Boende i delad dubbelsuite (Pullman) på tåget
 • Helpension utom lunch dag 2 och 13 och middag dag 11
 • Alla drycker ombord på tåget
 • Skatter och avgifter

* Avresa Göteborg och Köpenhamn möjligt på förfrågan mot ett tillägg på 948 kr

Priset inkluderar inte
 • Avbeställningsförsäkring 7% af resans pris
 • Gouda reseförsäkring/ komplement till hemförsäkring
 • Dricks till lokalguider och chaufförer (cirka 850 kr sammanlagt)
 • Drycker när man inte är ombord på tåget
 • Övriga måltider
 • Eventuella extra arrangemang
 • Personliga förnödenheter
 • Tillägg för enkelrum/-suite
 • Avresa Göteborg och Köpenhamn 948 kr (på förfrågan)
 • Allt som inte nämns under “Priset inkluderar”

Inför din resa

Resan omfattas av Albatros Travels resevillkor, som deltagarna förutsätts ha tagit del av.

Information om resan

Lite om beställningen av den här resan

Vänligen observera att detta är en specialresa som Albatros Travel har tagit fram, och vi har också chartrat och betalt hela tåget från Rovos Rail på förhand. Detta gör att det finns särskilda regler kring bokningen och betalningen av resan. Det gäller således att man vid bokning av resan betalar en anmälningsavgift på 18 000 kr per person, 6 månader före avresa betalas ytterligare 18 000 kr per person och resterande summa betalas senast 120 dagar före avresa. Genom att betala anmälningsavgiften har ett avtal mellan kunden och Albatros Travel ingåtts, och det avtalet är bindande för såväl kunden som för Albatros Travel. Vid en eventuell avbeställning av resan förloras alla inbetalda belopp.

Bagage

För resande till och från Johannesburg flygplats har det införts nya regler för bagage per den 25 mars 2019.

Det är endast tillåtet med bagage som har en plan sida som ett minimum. Väskor med rund eller oregelbunden form är inte tillåtna. Bagage får heller inte ha långa band eller utstickande handtag. Sådana är största orsaken till driftstörningar i bagagehanteringen och kan orsaka stopp, med försenad på- och avlastning som följd, och därmed förseningar för flygbolag och passagerare. 

Om möjligt ta bort band och stroppar. Passagerare med bagage som inte uppfyller kraven med remmar eller handtag, kommer att kunna få inplastning av sitt bagage vid speciella platser på flygplatsen. 

Barnvagnar, golfbags och andra stora bagage är undantagna från den nya regeln, och går som ”stort” bagage, med speciell hantering

Deltagarantal

Resan genomförs vid ett deltagarantal på minst 15 personer. Om vi inte når detta antal deltagare, förbehåller vi oss rätten att ställa in resan – detta sker i så fall ca 4-6 veckor före planerad avresa. Som också framgår av våra resevillkor punkt 6.3.1., samt lagen om paketresor, kan vi som researrangörer inte hållas ansvariga för några förluster som drabbat dig som kund till följd av avbeställningen. Vi är endast skyldiga att återbetala resans pris.

Klädsel

Oömma, lättvättade fritidskläder passar bra under dagsturerna. En jacka och varm tröja kan ibland behövas tidiga morgnar och kyliga kvällar.

Ombord på Rovos Rail rekommenderas fritidskläder dagtid, men ombyte på kvällen till finklädsel. Män bär kavaj och slips, kvinnor klänning eller kjol. Vänligen respektera detta.

Om tågrutten med Rovos Rail

Det kan hända att tåget blir något försenat under resans gång. I så fall fortsätter tåget förbi något av de stopp som ingår i reseprogrammet.

Mer om ditt resmål

Vill du veta mer om klimat och väder, tidsskillnad, dricks och se om du behöver visum, så hittar du mer information nedanför.

www.albatros-travel.se/resmal/afrika/sydafrika

Allmän information

En trygg reseupplevelse

Vi vill så gärna att du ska känna dig trygg som Albatrosresenär, både när du bokar din resa och när du iväg på din resa med Albatros – även i värld med coronavirus. Därför har vi tagit fram en rad åtgärder för att minska risken för smitta samtidigt som du kan ge dig ut i världen. Våra åtgärder omfattar bland annat följande:

 • Alla reseledare är certifierade i WHO:s riktlinjer för begränsning av smitta
 • Extra höga krav till våra samarbetspartner när det gäller rengöring
 • Vi informerar alla våra resedeltagare om reseförsäkring och minimering av smitta

Läs om alla våra åtgärder här

Hälsokrav för att kunna delta på resan

Som huvudregel gäller att du ska kunna ta dig fram på egen hand utan hjälpmedel (t.ex. rullator eller rullstol). Generellt sett är våra resor inte lämpade för rörelsehindrade. Oavsett om det är en rundresa med tåg, buss eller en kryssning så ska man kunna gå till och från sevärdheter på egen hand. På de flesta av våra resor motsvarar en dags besök till sevärdheter och dylikt mer än 5 kilometer till fots.

Reseförsäkring

Eftersom sjukförsäkringen i Sverige inte täcker kostnader för hemtransport och läkarbehandling i vissa länder är det viktigt att du har tecknat en reseförsäkring som täcker både kostnader för behandling av sjukdom, samt hemtransport. Dessutom rekommenderar vi att försäkringen täcker skadat eller förlorat bagage.

Gouda Reseförsäkring

Albatros Travel har ingått ett samarbete med Gouda Reseförsäkring som säkrar att hjälpen alltid är i närheten när du behöver den. Med Gouda i ryggen är du säkrad extra trygghet på resan. 

Goudas egen larmcentral är bemannad dygnet runt där kompetenta skandinavisktalande medarbetare sitter redo för att hjälpa just dig. Med Goudas reseförsäkring får du både snabb hjälp på plats och bra täckningar, bl.a. obegränsad sjukdoms- och olycksfallsförsäkring, reseavbrott, tillkallande av anhörig, ersättningsgaranti (kompensation för sjukdom under resan) och resegodstäckning. 

Om du är försäkrad hos ett annat bolag gäller möjligtvis andra regler – kontakta ditt försäkringsbolag för mer information. Det är resenärens eget ansvar att försäkringen omfattar den nödvändiga täckningen.

Albatros Travels reseledare och guider

Albatros gruppresor leds av en svensk reseledare, som antingen möter gruppen på flygplatsen före avresa, eller vid ankomst till destinationen. På våra bussresor möter ni reseledaren senast vid den sista påstigningsplatsen. Chauffören hjälper till med bagage, informerar om placering i bussen och ser till att ni kommer säkert fram.
 
På Albatros individuella resor möts ni av en engelsktalande lokalguide på destinationen. Även utflykter som ingår i resan leds av engelsktalande lokalguider.
 
Ett fåtal av våra resor är utan lokalguide. Det framgår i sådana fall tydligt av programmet. Alla våra guider och reseledare är erfarna, välutbildade och noggrant utvalda av Albatros.

Dricks

På våra resor kommer du i kontakt med vardagslivet och dess seder. Det kan förekomma förhållanden du inte tycker om eller inte är van vid, som t ex. seden med dricks. I många länder är drickssystemet mera organiserat än vad vi som svenskar är vana vid och det finns en förväntan om att lokalguider och chaufförer, under resans gång, mottar en viss summa dricks. Vi anger ett belopp i vårt reseprogram, så att man hemifrån kan ta förbehåll för detta. Resans pris inkluderar inte personlig dricks eftersom det är ett individuellt åliggande och drickssystemet är en del av den kultur man väljer att besöka och som man därför bör följa och respektera. Albatros Travel ger lön till lokalguider och chaufförer men i många kulturer är lönen i servicebranschen anpassad efter att man dessutom mottar dricks. Vi vill betona att dricks naturligtvis är individuellt och frivilligt.

Tillägg för enkelrum och –hytt

Priserna på våra resor baseras på två personer som reser tillsammans och delar rum eller hytt. För de resenärer som reser ensamma tillkommer ett tillägg för enkelrum eller –hytt. Tillägget speglar den prisnivå som vi som researrangör möts av när vi bokar rum och hytter hos våra underleverantörer. Ett enkelrum kostar mer per person än ett dubbelrum. Detta är något som har varit gällande i resebranschen i många år och kan betraktas som standard.
Tillägget framgår av vårt material på respektive resa. 

Pass

Tänk på att ditt pass ska vara giltigt i minst 6 månader efter hemkomsten från destinationen. Detta gäller för alla våra resor, oavsett om enstaka länder kräver en kortare giltighet. Som researrangör ställer vi det här kravet för att undvika situationer, där ett kortare giltighetskrav ändras från och med den tidpunkt då resan bokas till och med avresan, vilket i så fall skulle bli ett problem för de kunder som har ett pass med kortare giltighetstid än sex månader.

Resa med barn/minderåriga

Om du reser med barn, till exempel ditt barnbarn, med en annan person som är under 18 år, om du reser ensam med ditt barn utan den andre föräldern eller om du och ditt barn inte har samma efternamn, kan det hända att några länder inte tillåter inresa.  Det kan därför vara nödvändigt att ta med ett personbevis på engelska samt under undertecknad förklaring som tillåter barnet att resa tillsammans med den vuxne.
USA är ett av de länder som har ovanstående krav, men det finns inte någon slutgiltig lista över vilka andra länder som kräver detta. Därför rekommenderar vi dig att kontakta närmaste ambassad eller konsulat för det land som du ska resa till för att säkra dig vad som gäller i just din situation.

Placering ombord på flyget

Vi vill göra dig uppmärksam på att det är flygbolaget som är ensamt ansvarigt för fördelningen av sittplatserna ombord.

Placering i bussen

På Albatros resor med flyg sker ofta transporten på destinationen med buss. Här kan man inte reservera en specifik plats i bussen och man kan heller inte betala extra för att få en speciell plats. Däremot kan man under resans gång komma överens om att flytta runt så att alla får sitta både fram och bak i bussen.

På Albatros bussresor, där hela resan sker med buss, kan du reservera en specifik plats i bussen mot en extra avgift. De platser som inte är reserverade fördelas enligt först-till-kvarn. Våra bussresor är markerade med ”BUSSRESOR” på hemsidan.

Service ombord på flyget

När du reser med Albatros Travel föregår resan oftast med reguljärflyg. På resorna inom Europa har man normalt sett möjlighet att köpa drycker och smörgåsar. Vissa bolag serverar fortfarande vatten, juice, kaffe eller te utan kostnad. På de långa, interkontinentala flygningarna är maten inkluderad och hos några enstaka bolag även drycker.
Önskar man vin, öl och sprit ska man oftast själv betala för detta. Nivån på servicen ombord kan inte garanteras eller upplysas hemifrån eftersom den varierar från bolag till bolag och dessa ofta ändrar på sina rutiner.

Önskemål om specialkost

På flygresor ska specialkost som exempelvis diabetes- eller vegetarisk mat beställas senast 45 dagar före avresa. På bussresor kan vi tyvärr inte erbjuda specialkost.

Vänligen observera att vissa flygbolag tar extra betalt för specialkost. Vi vidarebefordrar alltid våra gästers önskemål om specialkost på flygresan till flygbolagen, men vi kan inte garantera vad som serveras ombord.

Som utgångspunkt har vi inte möjlighet att erbjuda specialmat på våra rundresor. Dels för att det på många av våra resor ingår gemensamma måltider där menyn är beställd i förväg. Dels för att specialmat såsom glutenfri och laktosfri kost kan vara svårt att hitta i några av dem länder som vi reser till. Du får därför räkna med att äta samma mat som övriga deltagare på resan. Vi tar gärna emot och vidarebefordrar önskemål om specialkost och allergier, men vi har inte möjlighet att garantera att speciella måltider kan serveras under resans gång eller att det är möjligt att ta hänsyn till allergier.

Förbehåll/ändringar

Förbehåll för ändringar i programmet. Albatros Travel och våra lokala samarbetspartners strävar alltid efter att ta fram resan i förhållande till programmet, men av hänsyn till sevärdheternas öppettider eller praktiska omständigheter kan det bli nödvändigt att genomföra rutten i en annan ordning än den som anges. Dessutom kan vissa programpunkter utgå på grund av force majeure-situationer som väderförhållanden eller försenade flygavgångar. 
Slutligen vill vi uppmärksamma att alla resor regelbundet revideras och förbättras mot bakgrund av den feedback vi får efter varje resa. En revidering av resan kan medföra att det uppstår ändringar i programmet mellan bokningen av resan och avresedatum. Före avresa kommer samtliga deltagare att få det senast uppdaterade programmet som alltid har för avsikt att tjäna kundernas bästa och se till att de får en smidig resa.
Resan säljs som paketresa, och det går inte att få pengar tillbaka för de delar av resan som eventuellt inte nyttjas.

Vänligen uppmärksamma att tillköpta extrautflykter endast genomförs vid ett tillräckligt stort antal deltagare. Beroende av när utflykten ställs in, kommer priset för utflykten att betalas tillbaka till de anmälda deltagarna före eller efter hemkomst från resan.

Förläng din resa

Storstadssemester i Kapstaden

Typ Reseförlängning
Längd 5 dagar
Pris Från -
5 dagar med kultur, shopping, gastronomi och vacker natur i Kapstaden

Vacker, kulturell och full av liv. Så enkelt kan man beskriva Kapstaden. Med Atlanten som granne, det 1 000 meter höga Taffelberget och den vackra Kaphalvön vinner Kapstaden över de flesta storstäder när det kommer till skönhet. Utöver detta finns det dessutom massor av historiska sevärdheter, fantastisk shopping, härlig mat, goda viner och storslagna stränder.

Bilder
Klicka på bilderna för att förstora dem
Hotell

Du kan välja mellan två hotell:

Southern Sun Cape Sun
Hotell Cape Sun ligger i hjärtat av Kapstaden, och här är det enkelt att ta sig till stadens många sevärdheter. Hotellet har 368 rum, alla med privat badrum, aircondition och gratis Wi-Fi (500 MB per dag). När du inte besöker någon av Kapstadens många sevärdheter kan du ta ett dopp i inomhuspoolen, besöka träningsrummet eller beställa en behandling på spaavdelningen. Hotellet har en egen restaurang och bar.

Läs mer på www.tsogosun.com/southern-sun-cape-sun

Pris
4 498:- per person i delat dubbelrum på Southern Sun Cape Sun
6 998:- per person i enkelrum på Southern Sun Cape Sun

The Cullinan
Hotellet ligger en kort promenad från ingången till Waterfront, vilket är centrum för Kapstadens turistcenter. Det 4-stjärniga hotellet erbjuder professionell service och luxuös inredning i ett område som är rikt på kulturarv. Hotellet har naturligtvis de faciliteter man kan förvänta sig av ett Tsogo Sun-hotell, inkl. restaurang, bar och utomhuspool.

Läs mer på www.tsogosun.com/the-cullinan

Tillägg för uppgradering av hotell
+ 2 500:- per person i delat dubbelrum på The Cullinan
+ 7 500:- per person i enkelrum på The Cullinan

Utflykter
I Kapstaden kan du följa med på en rad olika utflykter. Se beskrivningar och priser här: Utflykter i Kapstaden

Priset inkluderar
 • Transport till och från hotellet vid ankomst och avresa
 • 4 nätter på hotell i delat dubbelrum
 • Frukost dagligen
Bokning

Reseförlängning ska beställas i samband med beställning av själva resan eller absolut senast 75 dagar före avresa. Vi rekommenderar att du beställer din förlängning i så god tid som möjligt, då vi inte kan garantera att det finns lediga platser på hotell och flyg på alla avresedatum. Vänligen notera att priset på förlängningen kan variera beroende på utbud och efterfrågan.

Lyx vid Victoriafallen

Typ Reseförlängning
Längd 5 dagar
Pris Från -
5 dagars avkoppling i exklusiva omgivningar vid ett av världens vackraste vattenfall

Med en höjd på 100 meter, en bredd på två kilometer och tät, omslutande regnskog är Victoriafallen en imponerande plats att avsluta din resa på.  På bantuspråk kallas vattenfallen ”mosi-oa-tunya” (den dundrande röken’) och vattenmolnet som bildas är ofta synligt på fyra mils avstånd.

Bilder
Klicka på bilderna för att förstora dem
Hotell

I de här fantastiska omgivningarna kan du välja mellan två hotell:

The Kingdom at Victoria Falls
Härligt 4-stjärnigt hotell med tre swimmingpooler, tre restauranger, fyra barer, spa, kasino och barnpool och barnklubb. Hotellet ligger inne i Victoria Falls nationalpark på gångavstånd till själva vattenfallet.

Läs mer på www.africansunhotels.com/hotels/3/the-kingdom-at-victoria-falls

Pris
10 998:– per person i delat dubbelrum på The Kingdom at Victoria Falls
14 496:– per person i enkelrum på The Kingdom at Victoria Falls

Victoria Falls Hotel
Underbart 5-stjärnigt hotell som andas kolonialhistorisk atmosfär. Här finns alla tänkbara faciliteter, inklusive flera gourmetrestauranger i toppklass. Vattenfallen ligger på 10 minuters gångavstånd från hotellet och man kan både se och höra vattenfallen från hotellområdet.

Läs mer på www.africansunhotels.com/hotels/1/the-victoria-falls-hotel

Tillägg för uppgradering av hotell
+ 2 000:– per person i delat dubbelrum på Victoria Falls Hotel
+ 7 998:– per person i enkelrum på Victoria Falls Hotel

Priset inkluderar
 • Flyg Kapstaden – Victoria Falls t/r
 • Transport i förbindelse med förlängning
 • 3 nätter på hotell vid Victoriafallen i delat dubbelrum (inkl. frukost)
 • 1 natt på hotell i Kapstaden i delat dubbelrum
 • Båtutflykt i solnedgången på Zambezi-floden
 • Vandring omkring vattenfallen
Priset inkluderar inte
 • Diverse visa som ska betalas vid inresa om du har svenskt pass. Om du inte har svenskt pass är det ditt eget ansvar att ta reda på vilka regler som gäller för just dig.

Vid Victoriafallen kan du delta i en rad olika utflykter. Läs mer om beskrivningar och priser här: Utflykter vid Victoriafallen

Bokning

Reseförlängningen ska bokas tillsammans med din resa eller senast 75 dagar före avresa. Vi rekommenderar att du bokar din reseförlängning i så god tid som möjligt eftersom vi inte kan garantera lediga platser på hotell och flyg på alla avresedatum. Priset på reseförlängningen kan variera beroende på utbud och efterfrågan.

Koppla av på Mauritius

Typ Reseförlängning
Längd 7 dagar
Pris -
Njut av palmstränder, avkoppling och riktigt god mat mitt i Indiska oceanen.

Här kan du koppla av vid poolen eller stranden under 5 sköna dagar. Om du vill vara lite mer aktiv finns det en mängd möjligheter att utforska ön eller ge sig ut på utflykter.

Dag 1 Övernattning i Johannesburg eller Kapstaden
Dag 2 Johannesburg/Kapstaden – Mauritius, transfer till hotellet
Dag 3-6 Avkoppling på Mauritius
Dag 7 Flyg Mauritius – Johannesburg (på morgonen). Hotellrum finns att tillgå i Johannesburg. Flyg Johannesburg – Skandinavien (på kvällen)

Bilder
Klicka på bilderna för att förstora dem
Hotell

På den här förlängningen kan du välja mellan tre hotell:

Casuarina Hotel
Det 3-stjärniga hotellet ligger på öns nordvästra sida med utsikt över lagunen vid den världsberömda kritvita sandstranden, Trou aux Biches. Det är 5 km till den livliga staden Grand Bay och 18 km till huvudstaden Port Louis. Halvpension ingår i priset för vistelsen.
Läs mer om hotellet på:
http://hotel-casuarina.com/mauritius/

Pris per person
11 498:– per person i delat dubbelrum på Hotel Casuarina
14 496:– per person i enkelrum på Hotel Casuarina

Seaview Calodyne Lifestyle Resort 
Det 4-stjärniga Seaview Calodyne Lifestyle Resort är ett strandhotell som ligger i en lugn bukt. På resortet finns en bar, restaurang, lounge, reception, båthus/dykcenter, butik och spa. På kvällarna gäller elegant dresscode på restauranger och i baren. För herrar innebär detta långa byxor, inte T-shirts eller bara fötter. Halvpension ingår i priset under vistelsen. 
Läs mer på https://searesortshotels.com/seaview/

Tillägg för uppgradering av hotell
+ 2 498:– per person i delat deluxe dubbelrum på Seaview Calodyne Lifestyle Resort
+ 6 248:– deluxe enkelrum på Seaview Calodyne Lifestyle Resort

Sofitel Mauritius l'Impérial Resort & Spa
Detta 5-stjärniga lyxhotell som ligger på västkusten erbju0der det lilla extra. Det finns flera restauranger och spa på hotellet, som ligger vid stranden omgivet av en stor tropisk trädgård.
Halvpension ingår i priset för vistelsen.
Läs mer om hotellet på:
https://sofitel.accorhotels.com/gb/hotel-1144-sofitel-mauritius-l-imperial-resort-spa/index.shtml

Tillägg för uppgradering av hotell
+ 3 048:– per person i delat dubbelrum på Sofitel Mauritius l'Impérial Resort & Spa
+ 9 796:– i enkelrum på Sofitel Mauritius l’Imperial Resort & Spa

Priset inkluderar
 • Flyg Johannesburg/Kapstaden – Mauritius t/r
 • Transport mellan flygplats och hotell
 • 1 övernattning på hotell i Johannesburg eller Kapstaden
 • Tillgång till hotellrum i Johannesburg på hemresedagen
 • 5 nätter på Casuarina Hotel/Laguna Beach/Sofitel Mauritius Imperial
Bokning

Reseförlängningen ska bokas tillsammans med din resa eller senast 75 dagar före avresa. Vi rekommenderar att du bokar din reseförlängning i så god tid som möjligt eftersom vi inte kan garantera lediga platser på hotell och flyg på alla avresedatum. Priset på reseförlängningen kan variera beroende på utbud och efterfrågan.

Badsemester i Moçambique

Typ Reseförlängning
Längd 7 dagar
Pris -
5 dagars strandsemester i ett exotiskt, avsides hörn av Moçambique

Förläng din resa med den ultimata sol-och badsemestern! Med båt från flygplatsen i Vilanculos åker du till den 300 km2 stora, privata nationalparken Vilanculos Coastal & Wildlife Sanctuary. Här bor du i en stor lagun vid vackra stränder, pittoreska fiskebyar, korallrev och tusentals rosa flamingos. Njut av dagar på stranden eller vid poolen, följ med på en båttur i en traditionell dhow-båt eller få en guidad vandring i Vilanculos kustreservat. 

Dag 1 Övernattning i Johannesburg eller Kapstaden 
Dag 2 Johannesburg/Kapstaden till Vilanculos, båttransfer till hotellet
Dag 3-6 Avkoppling på  Dugong Beach Lodge
Dag 7 Flyg Vilanculos – Johannesburg – Sverige (på kvällen)

Bilder
Klicka på bilderna för att förstora dem
Hotell

Dugong Beach Lodge är en prisbelönad, 4-stjärnig strandlodge som ligger så avlägset att det enklast nås med båt från flygplatsen. Från lodgens 14 lyxiga, stråtäckta hyddor är det bara några få meter till stranden längs privata gångstigar. Middagarna kan avnjutas i restaurangen eller i solnedgångens sken på din privata terrass. 
Alla rummen har privat terrass med panoramautsikt över havet, en minibar och luftkonditionering. 

Läs mer här: http://legendhospitality.co.za/stay-with-us/dugong-beach-lodge/ 

Pris:
kr. 18 998,-

Tillägg för enkelrum:
kr. 7.498,-

Barnpris (för barn under 12 år)
kr. 12.998,-
Gäller för max 1 barn som reser tillsammans med två vuxna

Priset inkluderar
 • Flyg Johannesburg/Kapstaden  – Vilanculos t/r
 • Transport med båt mellan flygplatsen och hotellet  
 • 1 övernattning på hotell i Johannesburg eller Kapstaden
 • 5 nätter på Dugong Beach Lodge med helpension
 • Båttur i solnedgången 
Priset inkluderar inte
 • Drycker 
 • Aktiviteter och utflykter som inte nämns under ”priset inkluderar”
 • Nationalparkavgift på 15 USD per person som betalas vid ankomst 
 • Visum som betalas vid inresa eller ansöks om före avresa om du har svenskt pass. Är du inte svensk medborgare ska du själv ta reda på vilka regler som gäller för dig. 
Bokning

Reseförlängningen ska beställas i samband med bokning av själva resan, eller senast 75 dagar före avresa. Vi rekommenderar att du bokar din förlängning i så god tid som möjligt eftersom vi inte kan garantera lediga platser på flyg och hotell för alla avresedatum. Notera att priset på förlängningen kan variera beroende på utbud och efterfrågan.

Notera att det i februari och mars kan förekomma längre perioder med regn.

Rated 5 out of 5 by from En upplevelse för livet Resan motsvarade våra förväntningar med råge! Spännande safaris och andra utflykter, superba måltider på tåget, professionell personal som tog väl hand om oss och en alldeles strålande guide. En höjdpunkt var att se alla Big Five på tre timmar i Kruger Park! Samt att på en annan safari se vildhundar på några meters håll! Svårslaget och inte alla förunnat. Trevligt att få åka med nordbor. Det blev flera nya bekantskaper och gruppen kändes tämligen väl sammansvetsad när vi skildes åt. Inga kulturella krockar om störde upplevelserna.
Date published: 2020-02-10
Rated 5 out of 5 by from Lyxig gourmet- och tågupplevelse med vintagestuk Underbart bekväm (British Airways undantaget!) och lyxig resa som bör/skall göras med intresset fokuserat på tåget och RovosRail. Maten/vinet och service av högsta klass! Lek med och unna dig känslan av att få vara en dåtida sofistikerad resenär. Utflyktsprogrammet är mera tillfällen att få sträcka på benen och insupa atmosfär. Tack vare Jimmy, vår extraordinärt fantastiska reseledare, blev dock även dessa fullt njutbara. Kapstaden och omkringliggande vindistrikt (Franschhoek!) är och förblir förtjusande. Helhetsupplevelsen av resan var för oss oslagbar! Detta var vår 3e RovosRailresa (2a med Albatros) och gav klar mersmak för flera (Namibia...?). Kapstaden-Dar es Salaam finns ju också... Resan kan inte annat är rekommenderas å det allra bestämdaste för den som söker en nästintill utomjordisk upplevelse! (Svulstigt? Visst - men det är tillåtet på RRrail...;) )
Date published: 2017-01-25
Rated 5 out of 5 by from Detta var en helt fantastisk resa ! Att åka med Rovosrail och bo och äta på tåget var en helt fantastisk upplevelse bara det. Att sedan få besöka Krygerparken, Mkhaya Game Reserv och Addo Elefantpark vår toppen. Taffelberget i Capetown var också maffigt Vår kunniga och ytterst sympatiska reseledare Jimmy Wallenholt gjorde allt för att vi skulle få ut mesta möjliga av upplevelsen.
Date published: 2017-02-02
Rated 5 out of 5 by from Alla förväntningar infriade! Vi var lite rädda att våra högt ställda förväntningar inte skulle infrias eftersom vi drömt och planerat ( och sparat!) i flera år, men allt var precis så härligt som vi drömt om! En stor del i att allt var så bra är den exellente guiden Jimmy Wallenholts förtjänst. Han är den bästa guide vi har träffat och då har vi ändå rest en hel del under vårt 50-åriga äktenskap. Påläst, kunnig,pratar lagom mycket så man hinner smälta information. Dessutom en snäll, trevlig och mycket spännande person.
Date published: 2018-01-29
Rated 4 out of 5 by from En innehållsrik resa Tågresan var naturligtvis huvudnumret. Härligt boende, god service , fantastisk mat och otroliga viner. Och roliga människor. Utflykterna ex. keramikverkstad, vinprovning gav inget. Dessutom dålig kvalitet på det som bjöds i form av vin eller mat. Hotellen höll inte bästa standarden. Safariutflykterna var ok. Vill aldrig åka med Turkish Airlines fler gånger. Dålig mat och service.
Date published: 2016-04-04
Rated 5 out of 5 by from Fantastisk resa med otroliga upplevelser En toppenresa, vi är mycket nöjda
Date published: 2020-02-09
Rated 5 out of 5 by from En upplevelse utöver det vanliga En omväxlande resa i en mycket avkopplande miljö, allt från safari i Krügerparken till lyxliv ombord på Rovos Rail och vinprovning i Kapprovinsen. Jimmy vår eminente reseledare bidrog med sina stora kunskaper och engagemang med både själ och hjärta.
Date published: 2018-01-24
Rated 5 out of 5 by from En spännande resa med Rovos Rail En fantastisk resa med det fina Rovos Rail-tåget. Maten och servicen var perfekt. Vi tog Deluxe-svit och var väldigt nöjda med det extra utrymmet, då vi var 8 nätter på tåget. Utflykterna var spännande och intressanta och guiderna väldigt kunniga.
Date published: 2020-02-07
 • y_2022, m_7, d_3, h_21
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_3.0.32
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_0, tr_19
 • loc_sv_SE, sid_ZARTR07, prod, sort_[SortEntry(order=RELEVANCE, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Liknande resor