Safari i Sydafrika - res ensam tillsammans med andra

group-tour
Gruppresa med Albatros reseledare

Brukar du resa själv på semester? Nu har du chansen att resa på safari i Sydafrika utan enkelrumstillägg

På den här unika Sydafrikasafarin har du chans att uppleva de berömda Big Five i deras rätta element: elefant, noshörning, buffel, lejon och leopard. Vi ger oss ut på en mängd spännande safarier i öppna jeepar i ett av Sydafrikas bästa safariområden – som dessutom är malariafritt. Och när vi inte är på safari kopplar vi av vid poolen eller njuter av en grillmiddag under bar himmel.

Vi bor mitt ute i bushen på Albatros egen Ranger Camp som består av en fin lodge med både pool och restaurang mitt inne i Entabeni viltreservat. Här räcker det att sticka ut huvudet genom dörren för att få den rätta safarikänslan.

Resan är en del av konceptet "Res ensam tillsammans med andra". Det betyder bland annat att det inte finns något enkelrumstillägg och att alla resedeltagare reser på egen hand.

Klicka på kartan för att se den i större format
 • Typ Gruppresa, Safari

 • Reseledare Svensk reseledare

 • Visum Nej

 • Vaccination Ja

 • Valuta Sydafrikanska rand

Dagsprogram
Dag 1 Flyg Stockholm – Johannesburg, Sydafrika
Dag 2 Ankomst till Johannesburg. Vidare till Ranger Camp
Dag 3–8 Entabeni viltreservat. Safariupplevelser – på spaning efter Big Five
Dag 9 Entabeni viltreservat – Johannesburg. Besök i Soweto och hemresa
Dag 10 Hemkomst

Hotell

Honeyguide Ranger Camp

Honeyguide Ranger Camp ligger i det privatägda Entabeni viltreservat som är en del av det UNESCO-skyddade Waterberg-reservatet.

Ranger Camp tillhör Albatros och består av 13 nyrenoverade bungalower i canvas. Bungalowerna ligger på ett trädäck och man bor bekvämt med badrum och dusch under öppen himmel. Här finns en dubbelsäng eller två enkelsängar (två av tälten är suiter/familjerum), stol och skrivbord, skåp och safaristolar på terrassen. Vi har strävat efter att skapa en skön safaristämning nära viltet utan onödig lyx – även om det finns en härlig pool.

Namnet Ranger Camp, kommer från platsens historia som träningsskola för rangers. När de skulle i praktik i ett Big Five-safariområde bodde de lite avsides i förhållande till safarigästerna. Det här området har många vilda djur med en stor del av savannens vilt i och runt campen, som inte är inhägnad.

Efter solnedgång kommer en flock impalor ofta för att tilbringa natten i campen, för att få vara i fred för lejonen. Lejonen kan som alla reservatets djur gå igenom campen, men det finns hela tiden rangers i lägret.

Bilder

Klicka på bilderna för att förstora dem

Avresedatum

Avresa Resans längd Pris Avreseflygplats OBS:
OBS: Programmet med det här avresedatumet varierar något från det du har valt. Klicka på datumet för att byta till motsvarande program.
16 998:–
Stockholm
Fullbokad
OBS: Programmet med det här avresedatumet varierar något från det du har valt. Klicka på datumet för att byta till motsvarande program.
17 498:–
Stockholm
Fullbokad
17 498:–
Stockholm
Klicka på ett datum för att se tillhörande program

Dagsprogram

Hämta hela programmet OBS. Några av våra resor finns i flera olika versioner. Det är viktigt att du väljer rätt datum innan du skriver ut.

Dag 1
Flyg Stockholm – Johannesburg, Sydafrika
Vi flyger från Stockholm och ankommer till Johannesburg (dag 2). Middag och frukost serveras på flyget.
Dag 2
Ankomst till Johannesburg. Vidare till Ranger Camp
På besök i Soweto

Efter ankomst i Johannesburg fortsätter vi norrut på en cirka tre timmar lång busstur till Entabeni viltreservat. Det 220 kvadratmeter stora, privatägda viltreservatet ligger i det malariafria Waterbergområdet i Limpopoprovinsen. Det är speciellt känt för sin otroligt vackra och varierande natur och för att det är hemvist för Big Five – lejon, leopard, elefant, noshörning och buffel. Nära Entabeni ligger Legend Safari and Golf Resort, så den som vill har chansen att gå en runda golf. 

Vi kommer fram till vår camp och har tid att njuta av omgivningarna och koppla av, till exempel vid  poolen, innan vi ger oss ut på den första safarin.

Dag 3–8
Entabeni viltreservat. Safariupplevelser – på spaning efter Big Five
Har vi tur så möter vi kanske den här skönheten redan på vår första safari

Under de kommande dagarna ska vi ge oss ut på både morgon- och eftermiddagssafarier, samt vandringssafari den vackra naturen. En så kallad ”early morning game drive” startar i soluppgången ca klockan 06.00 och varar till 9-10 beroende på vad vi ser. Det är inte mycket som kan mäta sig med den doftande gryningen och den alldeles speciella glöden över savannen under en morgonsafari. Det är svalt nu; vi möter viltet vid vattenhålen och vid floderna, där djuren släcker törsten – allt andas som regel lugn och ro när nattens jakt är över.

Vi möter de vilda djuren vid vattenhålen och floderna, där djuren stillar sin törst och vi kommer att få se ett stort antal av Afrikas berömda vilda djur. Här, vid foten av bergsmassivet, är det speciellt lejon, flodhästar, noshörningar, gnuer, elantiloper, kudu, vårtsvin, giraffer och impalor som vi kan se.

Det finns inga garantier för vad vi ser, när eller var och det är precis det som bidrar till att safari är en så spännande och annorlunda upplevelse.

När vi återvänder till vår lodge väntar en välförtjänt frukostbuffé på oss.

En eftermiddagssafari börjar omkring klockan 16.00. Under vår safari stannar vi till och tar en paus så att vi kan njuta av den afrikanska solnedgången med en kall drink, innan de strålkastarna i skymningsljuset. Områdets elefanter och zebror verkar vara födda med rep och klätterskor – det är i alla fall inte ovanligt att se dem på de branta sluttningarna. Om vi har tur får vi syn på en av områdets majestätiska och sällsynta fiskgjusar som kretsar på himlen efter sitt byte. Senare på kvällen kan vi ha tur och få syn på något så sällsynt som en leopard i sin favoritterräng – klipplandskapet bakom högslätten.

Det kan för övrigt vara ett kallt nöje att ge sig ut på safari när mörkret faller eller i gryningen. Det finns filtar i safarifordonen, men vi rekommenderar att du tar med en mössa och en kraftig vindtät jacka eller fleece.

Det finns även möjlighet att följa med på en vandringstur där vi utforska naturen till fots tillsammans med en erfaren spårletare (tracker) och en beväpnad ranger. På vandringsturen ser vi de små nyanserna i naturen och de enastående fågellivet omkring floder och vattenhål, samt några av världens äldsta palmer.

Dag 9
Entabeni viltreservat – Johannesburg. Besök i Soweto och hemresa

Efter våra många storslagna naturupplevelser fortsätter vi nu mot Johannesburg. Joburg, som staden kallas i dagligt tal, är Sydafrikas största stad med över sex miljoner invånare. Den påminner om en amerikansk storstad med en kärna av höghus i affärsområdet, som efter hand grenas ut till förortskvarter. Johannesburg är centrum för världens diamant- och guldhandel. Staden uppstod 1886 som en guldgrävarstad, eftersom den ligger på södra sluttningen av Witwatersrand, som kan stoltsera med världens största fynd av guldmalm.

Vi åker vi till den beryktade kåkstaden Soweto och lär oss lite mer om hur livet levs här. Efter en lång och grym historia som startade 1944, är Soweto än idag en stor paradox. Som tur är, är inte allt negativt, för det har hänt riktigt mycket sedan bulldozrarna körde ner strejkande skolelever 1976. Soweto sprudlar i dag av kreativitet och förnyelse, och är en smältdegel för konst, musik, teater och poesi.

Efter besöket i Soweto beger vi oss ut till flygplatsen och reser hemåt igen.

Dag 10
Hemkomst

Prisinformation

Resans pris

Från 17 498:– kr per person i delat dubbelrum.
Se priser för alla avresedatum

OBS:

Av tekniska skäl står ovan ”delat dubbelrum”, men på denna resan bor du själv i dubbelrum.

Priset inkluderar
 • Svensk reseledare
 • Flyg Stockholm– Johannesburg t/r med mellanlandning
 • 5 safarier och 2 vandringsturer (åldersgräns 16 år)
 • 7 nätter på Ranger Camp Lodge i delat dubbelrum som används som enkelrum
 • Frukost alla dagar
 • 6 luncher och 7 middagar
 • Skatter och avgifter
Priset inkluderar inte
 • Avbeställningsförsäkring vid sjukdom 6% av resans pris
 • Gouda reseförsäkring/komplement till hemförsäkring
 • Eventuella extraarrangemang
 • Dryck (dock finns juice, kaffe, te m.m. till frukost)
 • Dricks (räkna med ca. 500 rand per person)
 • Personliga förnödenheter
 • Eventuella extra arrangemang
 • Allt som inte nämnts under ”Priset inkluderar"

Inför din resa

Resan omfattas av Albatros Travels resevillkor, som deltagarna förutsätts ha tagit del av.

Information om resan

Bagage

Det är en bra idé att ta med en ficklampa och en liten ryggsäck eller väska på dagsutflykterna och dagar som du ofta inte har tillgång till bagaget förrän på kvällen. Handduk behöver du dock inte ta med.

Waterberg viltreservat

Entabeni är det största och och mest mångfaldiga av de privata reservaten, i Waterberg Viltreservat, som ligger i landets norra Limpopo-provins, nära Botswana och väster om Krugerparken.

Området fick namnet Waterberg ("vatten-berg")  på grund av de många sjöarna, sumpmarkerna, vattenfall och floder som finns här, som kontrast till den torra savannen i trakten.

Under högsommaren (december-februari) täcks himlen av mörka moln som ger kraftiga men dock kortvariga eftermiddagsskurar, och fyller små och stora strömmar, som hamnar i Limpopo-floden.

2001 fick det 15 000 kvadratkilometer stora Waterberg Biosfär-reservatet internationell status som en del av UNESCO:s globala biosfärnätverk. Landskapet är typisk savann med vattenrika högslätter i centrum, vilket ger många olika biotoper och därmed även en unik mångfald av olika arter.

Malaria

Entabeni-området ligger utanför malariazonen och därför finns det ingen anledning att ta malariamedicin på den här resan.

För de nyfikna och aktiva

Det här är absolut inte en krävande resa men vi förväntar att alla deltagare är aktiva människor som gillar att komma ut i naturen. 

Klimat

Den sydafrikanska vintern förekommer under juni till augusti och har ofta kalla nätter. Detta kan även gälla i maj och september. Oktober till mars är det ofta varmt även på natten, utan att vara tryckande.

En typisk vinterdag kan jämföras med en solig svensk vårdag med temperatur runt 20 grader. Natten kan dock betyda frost på sina håll. Resten av året kan man uppleva 30 graders värme i landets norra del.

Skurar kan förekomma året runt, mest norrut under varma månader och söderut under de kalla månaderna. Vädret i Sydafrika är ofta milt och skönt året runt. Extrema väderförhållanden kan uppstå men mycket sällan.

Deltagarantal

Resan genomförs vid ett deltagarantal på minst 15 personer. Om vi inte når detta antal deltagare förbehåller vi oss rätten att ställa in resan – detta sker i så fall ca 4-6 veckor före planerad avresa. Som också framgår av våra resevillkor punkt 11, samt lagen om paketresor, kan vi som researrangörer inte hållas ansvariga för några förluster som drabbat dig som kund till följd av avbeställningen. Vi är endast skyldiga att återbetala resans pris.

Läs mer om Sydafrika

Vill du veta mer om klimat och väder, tidsskillnad, dricks och se om du behöver visum, så hittar du mer information här:

www.albatros-travel.se/resmal/afrika/sydafrika

Allmän information

Hälsokrav för att kunna delta på resan

Som huvudregel gäller att du ska kunna ta dig fram på egen hand utan hjälpmedel (t.ex. rullator eller rullstol). Generellt sett är våra resor inte lämpade för rörelsehindrade. Oavsett om det är en rundresa med tåg, buss eller en kryssning så ska man kunna gå till och från sevärdheter på egen hand. På de flesta av våra resor motsvarar en dags besök till sevärdheter och dylikt mer än 5 kilometer till fots.

Reseförsäkring

Eftersom sjukförsäkringen i Sverige inte täcker kostnader för hemtransport och läkarbehandling i vissa länder är det viktigt att du har tecknat en reseförsäkring som täcker både kostnader för behandling av sjukdom, samt hemtransport. Dessutom rekommenderar vi att försäkringen täcker skadat eller förlorat bagage.

Gouda reseförsäkring

Albatros Travel har ingått ett samarbete med Gouda Reseförsäkring som säkrar att hjälpen alltid är i närheten när du behöver den. Med Gouda i ryggen är du säkrad extra trygghet på resan.

Goudas egen larmcentral är bemannad dygnet runt där kompetenta skandinavisktalande medarbetare sitter redo för att hjälpa just dig. Med Goudas reseförsäkring får du både snabb hjälp på plats och bra täckningar, bl.a. obegränsad sjukdoms- och olycksfallsförsäkring, reseavbrott, tillkallande av anhörig, ersättningsgaranti (kompensation för sjukdom under resan) och resegodstäckning.

Om du är försäkrad hos ett annat bolag gäller möjligtvis andra regler – kontakta ditt försäkringsbolag för mer information. Det är resenärens eget ansvar att försäkringen omfattar den nödvändiga täckningen.

Albatros Travels reseledare och guider

Albatros gruppresor leds av en svensk reseledare, som antingen möter gruppen på flygplatsen innan avresa, eller vid ankomst till destination. På avreseinformationen framgår det vad som gäller för din specifika resa.

På Albatros individuella resor möts ni av en engelsktalande lokalguide på destinationen. Även utflykter som ingår i resan leds av engelsktalande lokalguider.

Ett fåtal av våra resor är utan lokalguide. Det framgår i sådana fall tydligt av programmet.

Alla våra guider och reseledare är erfarna, välutbildade och noggrant utvalda av Albatros.

Dricks

På våra resor kommer du i kontakt med vardagslivet och dess seder. Det kan förekomma förhållanden du inte tycker om eller inte är van vid, som t ex. seden med dricks. I många länder är drickssystemet mera organiserat än vad vi som svenskar är vana vid och det finns en förväntan om att lokalguider och chaufförer, under resans gång, mottar en viss summa dricks. Vi anger ett belopp i vårt reseprogram, så att man hemifrån kan ta förbehåll för detta. Resans pris inkluderar inte personlig dricks eftersom det är ett individuellt åliggande och drickssystemet är en del av den kultur man väljer att besöka och som man därför bör följa och respektera. Albatros Travel ger lön till lokalguider och chaufförer men i många kulturer är lönen i servicebranschen anpassad efter att man dessutom mottar dricks. Vi vill betona att dricks naturligtvis är individuellt och frivilligt.

Tillägg för enkelrum och –hytt

Priserna på våra resor baseras på två personer som reser tillsammans och delar rum eller hytt. För de resenärer som reser ensamma tillkommer ett tillägg för enkelrum eller –hytt. Tillägget speglar den prisnivå som vi som researrangör möts av när vi bokar rum och hytter hos våra underleverantörer. Ett enkelrum kostar mer per person än ett dubbelrum. Detta är något som har varit gällande i resebranschen i många år och kan betraktas som standard.

Tillägget framgår av vårt material på respektive resa.

Pass

Tänk på att ditt pass ska vara giltigt i minst 6 månader efter hemkomsten från destinationen. Detta gäller för alla våra resor, oavsett om enstaka länder kräver en kortare giltighet. Som researrangör ställer vi det här kravet för att undvika situationer, där ett kortare giltighetskrav ändras från och med den tidpunkt då resan bokas till och med avresan, vilket i så fall skulle bli ett problem för de kunder som har ett pass med kortare giltighetstid än sex månader.

Resa med barn/minderåriga

Om du reser med barn, till exempel ditt barnbarn, med en annan person som är under 18 år, om du reser ensam med ditt barn utan den andre föräldern eller om du och ditt barn inte har samma efternamn, kan det hända att några länder inte tillåter inresa.  Det kan därför vara nödvändigt att ta med ett personbevis på engelska samt under undertecknad förklaring som tillåter barnet att resa tillsammans med den vuxne.

USA är ett av de länder som har ovanstående krav, men det finns inte någon slutgiltig lista över vilka andra länder som kräver detta. Därför rekommenderar vi dig att kontakta närmaste ambassad eller konsulat för det land som du ska resa till för att säkra dig vad som gäller i just din situation.

Anslutning med inrikesflyg

Om du bokar anslutningstransport, rekommenderar vi att du har minst 2,5 timmar mellan byte av anslutning och flygresan med oss. Boka gärna en ombokningsbar biljett, så att du kan boka om vid en eventuell tidtabelländring/flygförsening.

Placering ombord på flyget

Vi vill göra dig uppmärksam på att det är flygbolaget som är ensamt ansvarigt för fördelningen av sittplatserna ombord.

Service ombord på flyget

När du reser med Albatros Travel föregår resan oftast med reguljärflyg. På resorna inom Europa har man normalt sett möjlighet att köpa drycker och smörgåsar. Vissa bolag serverar fortfarande vatten, juice, kaffe eller te utan kostnad. På de långa, interkontinentala flygningarna är maten inkluderad och hos några enstaka bolag även drycker.

Önskar man vin, öl och sprit ska man oftast själv betala för detta. Nivån på servicen ombord kan inte garanteras eller upplysas hemifrån eftersom den varierar från bolag till bolag och dessa ofta ändrar på sina rutiner.

Önskemål om specialkost

På flygresor ska specialkost som exempelvis diabetes- eller vegetarisk mat beställas senast 45 dagar före avresa. Vänligen observera att vissa flygbolag tar extra betalt för detta. Vi vidarebefordrar alltid våra gästers önskemål om specialkost på flygresan till flygbolagen, men vi kan inte garantera vad som serveras ombord.

Som utgångspunkt har vi inte möjlighet att erbjuda specialmat på våra rundresor. Dels för att det på många av våra resor ingår gemensamma måltider där menyn är beställd i förväg. Dels för att specialmat såsom glutenfri och laktosfri kost kan vara svårt att hitta i några av dem länder som vi reser till. Du får därför räkna med att äta samma mat som övriga deltagare på resan. Vi tar gärna emot och vidarebefordrar önskemål om specialkost och allergier, men vi har inte möjlighet att garantera att speciella måltider kan serveras under resans gång eller att det är möjligt att ta hänsyn till allergier.

Placering i bussen

Albatros erbjuder inte fasta platser på bussen, och det går därför inte att köpa en viss plats före avresa. Genom att inte erbjuda köp av bestämda platser riskerar man inte att tidpunkten för köpet av resan avgör vilken plats på bussen man får tillgång till. Däremot kan man under resans gång kommer överens om att göra rockader så att alla får sitta både fram och bak i bussen.

Förbehåll/ändringar

Förbehåll för ändringar i programmet. Albatros Travel och våra lokala samarbetspartners strävar alltid efter att ta fram resan i förhållande till programmet, men av hänsyn till sevärdheternas öppettider eller praktiska omständigheter kan det bli nödvändigt att genomföra rutten i en annan ordning än den som anges. Dessutom kan vissa programpunkter utgå på grund av force majeure-situationer som väderförhållanden eller försenade flygavgångar.

Slutligen vill vi uppmärksamma att alla resor regelbundet revideras och förbättras mot bakgrund av den feedback vi får efter varje resa. En revidering av resan kan medföra att det uppstår ändringar i programmet mellan bokningen av resan och avresedatum. Före avresa kommer samtliga deltagare att få det senast uppdaterade programmet som alltid har för avsikt att tjäna kundernas bästa och se till att de får en smidig resa.

Resan säljs som paketresa, och det går inte att få pengar tillbaka för de delar av resan som eventuellt inte nyttjas.

Förläng din resa

Storstadssemester i Kapstaden

Typ Reseförlängning
Längd 4 dagar
Pris Från 5 998:–
4 dagar med kultur, shopping, gastronomi och vacker natur i Kapstaden
Vacker, kulturell och full av liv. Så enkelt kan man beskriva Kapstaden. Med Atlanten som granne, det 1 000 meter höga Taffelberget och den vackra Kaphalvön vinner Kapstaden över de flesta storstäder när det kommer till skönhet. Utöver detta finns det dessutom massor av historiska sevärdheter, fantastisk shopping, härlig mat, goda viner och storslagna stränder.
Bilder
Klicka på bilderna för att förstora dem
Hotell

Du kan välja mellan två hotell:

Southern Sun Cape Sun
Hotell Cape Sun ligger i hjärtat av Kapstaden, och här är det enkelt att ta sig till stadens många sevärdheter. Hotellet har 368 rum, alla med privat badrum, aircondition och gratis Wi-Fi (500 MB per dag). När du inte besöker någon av Kapstadens många sevärdheter kan du ta ett dopp i inomhuspoolen, besöka träningsrummet eller beställa en behandling på spaavdelningen. Hotellet har en egen restaurang och bar.

Läs mer på www.tsogosun.com/southern-sun-cape-sun 

Pris
5 998:- per person i delat dubbelrum på Southern Sun Cape Sun

Tillägg för enkelrum
2500:-

The Cullinan
Hotellet ligger en kort promenad från ingången till Waterfront, vilket är centrum för Kapstadens turistcenter. Det fem-stjärniga hotellet erbjuder professionell service och luxuös inredning i ett område som är rikt på kulturarv. Hotellet har naturligtvis de faciliteter man kan förvänta sig av ett Tsogo Sun-hotell, inkl. restaurang, bar och utomhuspool.

Läs mer på www.tsogosun.com/the-cullinan  

Pris per person
8 498:- per person i delat dubbelrum

Tillägg för enkelrum
5 000:-

Utflykter
I Kapstaden kan du följa med på en rad olika utflykter. Se beskrivningar och priser här:
Utflykter i Kapstaden

Priset inkluderar
 • Transport till och från hotellet vid ankomst och avresa
 • Inrikesflyg
 • 4 nätter på hotell i delat dubbelrum
 • Frukost dagligen
Bokning
Reseförlängning ska beställas i samband med beställning av själva resan eller absolut senast 75 dagar före avresa. Vi rekommenderar att du beställer din förlängning i så god tid som möjligt, då vi inte kan garantera att det finns lediga platser på hotell och flyg på alla avresedatum. Vänligen notera att priset på förlängningen kan variera beroende på utbud och efterfrågan.

Lyx vid Victoriafallen

Typ Reseförlängning
Längd 4 dagar
Pris Från 10 998:–
4 dagars avkoppling i exklusiva omgivningar vid ett av världens vackraste vattenfall
Med en höjd på 100 meter, en bredd på två kilometer och tät, omslutande regnskog är Victoriafallen en imponerande plats att avsluta din resa på.  På bantuspråk kallas vattenfallen ”mosi-oa-tunya” (den dundrande röken’) och vattenmolnet som bildas är ofta synligt på fyra mils avstånd. 
Bilder
Klicka på bilderna för att förstora dem
Hotell

I de här fantastiska omgivningarna kan du välja mellan två hotell:

The Kingdom at Victoria Falls
Härligt 4-stjärnigt hotell med tre swimmingpooler, tre restauranger, fyra barer, spa, kasino och barnpool och barnklubb. Hotellet ligger inne i Victoria Falls Nationalpark på gångavstånd till själva vattenfallet.

Läs mer på www.africansunhotels.com/stay-with-us/victoria-falls/the-kingdom-at-victoria-falls

Pris 
10 998:– per person i delat dubbelrum på The Kingdom at Victoria Falls

Tillägg för enkelrum 
3 498:–

Victoria Falls Hotel
Underbart 5-stjärnigt hotell som andas kolonialhistorisk atmosfär. Här finns alla tänkbara faciliteter, inklusive flera gourmetrestauranger i toppklass. Vattenfallen ligger på 10 minuters gångavstånd från hotellet och man kan både se och höra vattenfallen från hotellområdet.

Läs mer på www.africansunhotels.com/stay-with-us/victoria-falls/the-victoria-falls-hotel

Tillägg för uppgradering av hotell
2 000:– per person i delat dubbelrum på Victoria Falls Hotel

Tillägg för enkelrum
8 498:–

Priset inkluderar
 • Flyg Johannesburg – Victoriafallen t/r
 • 3 nätter på hotell vid Victoriafallen i delat dubbelrum (inkl. frukost)
 • 1 natt på hotell i Johannesburg i delat dubbelrum
 • Båtutflykt i solnedgången på Zambezi-floden
 • Vandring omkring vattenfallen
Priset inkluderar inte
 • Diverse visa som ska betalas vid inresa om du har svenskt pass. Om du inte har svenskt pass är det ditt eget ansvar att ta reda på vilka regler som gäller för just dig.
Bokning
Reseförlängningen ska bokas tillsammans med din resa eller senast 75 dagar före avresa. Vi rekommenderar att du bokar din reseförlängning i så god tid som möjligt eftersom vi inte kan garantera lediga platser på hotell och flyg på alla avresedatum. Priset på reseförlängningen kan variera beroende på utbud och efterfrågan.

Koppla av på Mauritius

Typ Reseförlängning
Längd 7 dagar
Pris Från 11 498:–
Njut av palmstränder, avkoppling och riktigt god mat mitt i Indiska oceanen.

Här kan du koppla av vid poolen eller stranden under 5 sköna dagar. Om du vill vara lite mer aktiv finns det en mängd möjligheter att utforska ön eller ge sig ut på utflykter.

Dag 1 Övernattning i Johannesburg eller Kapstaden
Dag 2 Johannesburg/Kapstaden – Mauritius, transfer till hotellet
Dag 3-6 Avkoppling på Mauritius
Dag 7
 Flyg Mauritius – Johannesburg (på morgonen). Hotellrum finns att tillgå i Johannesburg. Flyg Johannesburg – Skandinavien (på kvällen)

Bilder
Klicka på bilderna för att förstora dem
Hotell

På den här förlängningen kan du välja mellan tre hotell:

Casuarina Hotel
Det 3-stjärniga hotellet ligger på öns nordvästra sida med utsikt över lagunen vid den världsberömda kritvita sandstranden, Trou aux Biches. Det är 5 km till den livliga staden Grand Bay och 18 km till huvudstaden Port Louis. Halvpension ingår i priset för vistelsen.
Läs mer om hotellet på:
www.hotel-casuarina.com 

Pris per person
11 498:– per person i delat dubbelrum på Hotel Casuarina

Tillägg för enkelrum
2 998:– på Hotel Casuarina på Hotel Casuarina

Le Meridien Ile Maurice

4-stjärniga Le Meridien ligger helt perfekt vid stranden och omges av en tropisk trädgård. Hotellet har ett stort pool-område varifrån man kommer ner till stranden. Helpension ingår i priset.

http://www.lemeridien-mauritius.com

 

Tillägg för uppgradering av hotell
2 998:– per person i delat deluxe dubbelrum på Le Meridien

Tillägg för enkelrum
6 748:– i deluxe enkelrum på Le Meridien

 

Sofitel Mauritius l'Impérial Resort & Spa
Detta 5-stjärniga lyxhotell som ligger på västkusten erbju0der det lilla extra. Det finns flera restauranger och spa på hotellet, som ligger vid stranden omgivet av en stor tropisk trädgård.
Halvpension ingår i priset för vistelsen.
Läs mer om hotellet på:
www.sofitel.com/gb/hotel-1144-sofitel-mauritius-l-imperial-resort-spatansport/index.shtml 

Tillägg för uppgradering av hotell
3 048:– per person i delat dubbelrum på Sofitel Mauritius l'Impérial Resort & Spa

Tillägg för enkelrum
6 748:– på Sofitel Mauritius l’Imperial Resort & Spa

Priset inkluderar
 • Flyg Johannesburg/Kapstaden – Mauritius t/r
 • Transport mellan flygplats och hotell
 • 1 övernattning på hotell i Johannesburg eller Kapstaden
 • Tillgång till hotellrum i Johannesburg på hemresedagen
 • 5 nätter på Casuarina Hotel/Laguna Beach/Sofitel Mauritius Imperial
Bokning
Reseförlängningen ska bokas tillsammans med din resa eller senast 75 dagar före avresa. Vi rekommenderar att du bokar din reseförlängning i så god tid som möjligt eftersom vi inte kan garantera lediga platser på hotell och flyg på alla avresedatum. Priset på reseförlängningen kan variera beroende på utbud och efterfrågan.

Omdöme av resan

Här kan du se omdömen från andra gäster som har varit på resan. Vi hoppas att du kan använda dig av vad de har skrivit; bra förslag, ris och ros, och att du kan skapa dig en bild av vad som väntar dig på resan – så att du kan välja den resa som känns rätt för dig. Alla omdömen hanteras av ett externt företag som är din garant för omdömenas trovärdighet. Läs mer här 

Tänk på att flygbolag, flygrutt, hotell, reseledare och/eller resrutten kan variera från avgång till avgång och därmed kan en och samma resa skilja sig lite åt när det gäller ovanstående. 

Du kan även ställa frågor som handlar om själva resan eller läsa vad andra har frågat om.  De andra gästernas omdömen kommer efter avsnittet med frågor och svar.

Liknande resor

18ZARTR32DSE3005