Sakurafestival i Japan

group-tour
Gruppresa med Albatros reseledare

Upplev Sakurafestivalen och körsbärsträden på den vackra Izuhalvön tillsammans med Japans höjdpunkter: Moderna Tokyo, historiska Hiroshima och Kyoto

I Japan är det sakura – körsbärsblomningen – som signalerar vårens ankomst, och att resa genom landet när körsbärsträden blommar i rosa nyanser är helt överväldigande. På Izuhalvön blommar körsbärsträden tidigare än i resten av landet och redan från mitten av februari till långt in i mars anordnas flera körsbärsträdsfestivaler i området. På den här resan får du chansen att delta i festligheterna och dessutom uppleva Japans höjdpunkter, bl.a. den berömda fiskmarknaden i Tokyo, historiska Hiroshima och stämningsfulla Kyoto. Vi ska även smaka på det japanska köket med bland annat superfärsk sushi och mört kobekött.

Vi rör oss i samma takt som japanerna själva genom att resa med landets välfungerande offentliga transportmedel som metro, spårvagn, regionaltåg och det världsberömda snabbtåget Shinkansen. Och vi ska även få uppleva Japan till fots. Utflykterna på resan är en del av ett utflyktspaket som kan köpas till separat.

Klicka på kartan för att se den i större format
 • Typ Rundresor

 • Reseledare Svensk

 • Visum Nej

 • Vaccination Nej

 • Valuta Yen

Dagsprogram
Dag 1 Flyg Stockholm - Nagoya
Dag 2 Ankomst till Nagoya, Japan. Nagoyaslottet och välkomstmiddag
Dag 3 Shinkansen till Tokyo. Meiji Jingu (Japans största shinto-helgedom) och Shibuya
Dag 4 Tokyo. Tsukiji fiskmarknad, sushi, Hamarikyu-trädgården, båttur till Odaiba, Ginza och Akihabara
Dag 5 Tokyo – med Shinkansen och regionaltåg till Shimoda på Izuhalvön – körsbärsträd, festival och ”hanami”
Dag 6 Stadsrundtur i Shimoda. Besök vid Ryosenji- och Chorakuji-templen. Avkoppling på hotellet och middag
Dag 7 Shimoda – med regionaltåg och Shinkansen till Kyoto. Nishiki-matmarknad och charmiga geishadistriktet Gion
Dag 8 Kyoto. Heldagsutflykt till Hiroshima och tempelön Miya-jima med den berömda röda torii-porten
Dag 9 Kyoto. Guldpaviljongen, Nijoborgen, besök i zenträdgård och promenad i Arashiyama. Avskedsmiddag med wagyukött
Dag 10 Buss till Osaka. Flyg till Stockholm

Bilder

Avresedatum

Avresa Resans längd Pris Avreseflygplats OBS:
22 998:–
Stockholm
Endast få platser kvar, Möjligt att resa från Göteborg och Köpenhamn i mån av lediga platser på flyget
22 998:–
Stockholm
Fullbokad
22 998:–
Stockholm
Fullbokad
22 998:–
Stockholm
Fullbokad
OBS: Programmet med det här avresedatumet varierar något från det du har valt. Klicka på datumet för att byta till motsvarande program.
22 998:–
Stockholm
Möjligt att resa från Göteborg och Köpenhamn i mån av lediga platser på flyget
OBS: Programmet med det här avresedatumet varierar något från det du har valt. Klicka på datumet för att byta till motsvarande program.
22 998:–
Stockholm
Fullbokad
22 998:–
Stockholm
Fullbokad
22 998:–
Stockholm
Möjligt att resa från Göteborg och Köpenhamn i mån av lediga platser på flyget
OBS: Programmet med det här avresedatumet varierar något från det du har valt. Klicka på datumet för att byta till motsvarande program.
22 998:–
Stockholm
Möjligt att resa från Göteborg och Köpenhamn i mån av lediga platser på flyget, mot en extra avgift från 948 kr
Klicka på ett datum för att se tillhörande program

Dagsprogram

Hämta hela programmet OBS. Några av våra resor finns i flera olika versioner. Det är viktigt att du väljer rätt datum innan du skriver ut.

Dag 1
Flyg Stockholm - Nagoya

Vi sätter oss på planet i Stockholm och börjar redan nu se fram emot vårt spännande reseäventyr i Japan.

Dag 2
Ankomst till Nagoya, Japan. Nagoyaslottet och välkomstmiddag
Nagoya-slottet byggdes 1612 som försvarsverk

Vi landar i Nagoya på förmiddagen och ger oss direkt ut på äventyr. Nagoya är en av Japans största städer tillika hemvist åt några av Japans största industrier med Toyotafabrikerna i spetsen. Staden jämnades praktiskt taget med marken av de allierades bombräder under andra världskrigets sista dagar, men har sedan dess byggts upp igen med breda boulevarder och höghus. Trots det här har staden en provinsiell atmosfär och Nagoya bjuder på många spännande sevärdheter. Vi inleder med ett besök på Nagoyas berömda slott efter en första god lunch i Japan. Slottet uppfördes år 1612 som försvarsfästning på Tokaidovägen för att skydda mot angrepp från söder. Här residerade Owarisläkten, en av de tre släkterna i den berömda Tokugawafamiljen. Under bombningarna i maj 1945 slapp endast få delar av slottet total ödeläggelse, men man lyckades säkra några enskilda byggnader och därmed värdefulla konstföremål, som nu finns utställda i det återuppbyggda slottet. På eftermiddagen checkar vi in på vårt hotell, och på kvällen tar vi oss an vårt japanska äventyr med en välkomstmiddag på en japansk restaurang.

Det japanska köket är ett av världens mest sunda och mest varierande med massor av fisk och grönsaker, och rymmer ett hav av andra spännande rätter än bara sushi. Maten är en stor del av upplevelsen när man besöker Solens rike. Somliga restauranger har bilder på rätterna och ibland till och med plastmodeller av de olika rätterna i naturstorlek. Det finns alla möjligheter att kasta sig ut i något nytt och spännande!

Dag 3
Shinkansen till Tokyo. Meiji Jingu (Japans största shinto-helgedom) och Shibuya
Det berömda snabbtåget Shinkansen

Vi ska åka med det berömda japanska snabbtåget Shinkansen till Tokyo. Längs vägen får vi en inblick i hur tätbefolkat Japan är, och om vädret tillåter kan vi ha turen att se det heliga Fujiberget på tågets vänstra sida. På cirka en och en halv timme tillryggalägger vi de 366 kilometrarna till Tokyo. Innan vi går ombord på tåget finns det möjlighet att köpa en ”o-bento”, ett klassiskt japanskt matpaket, till tåget. O-benton finns i massor av varianter, och består vanligtvis av ris och olika former för läckra tillbehör och smårätter i form av fisk, kött, grönsaker och olika sallader. Gott och inte speciellt dyrt! Våra resväskor transporteras i förväg dagen innan och vi reser endast med handbagage.

Vi kommer fram till Tokyo vid lunchdags och kastar oss in i alla upplevelser som väntar. Tokyo var en gång i tiden en liten fiskeort men är idag en av världens största och mest moderna storstäder. Tokyo består av många små stadsdelar som var och en har en unik stämning och miljö, och under de kommande dagarna ska vi besöka några av de mest spännande.

Dagens utflykt i Tokyo består av ett besök vid Japans största shinto-helgedom, Meiji Jingu. Helgedomen stod färdig år 1920 och är en symbol för kejsarens viktiga roll i det japanska samhället, både som politiskt och religiöst överhuvud. Först efter andra världskriget förlorade kejsaren sin status som gudomlig och miste även sin politiska betydelse.  På väg in till helgedomen passerar vi under en enorm torii-port och fortsätter genom den fridfulla skogen som omger helgedomen. Träden planterades som gåva från hela Japan till kejsarens helgedom när den byggdes. 

Efter det beger vi oss till ett av stadens mest berömda områden bland både japanerna själva och turister, nämligen Shibuya som ligger mitt i staden, och vars station är en av Tokyos trafikknutpunkter. I Shibyu-korsningen vältrar stora skärmar med reklam och musikvideos ut från höghusen och hundratals upptagna japaner, från affärsmän till skolelever i skoluniform och trendiga ungdomar med vilda frisyrer, skyndar sig över gatan när det slår om till grönt. Framför stationen finns en liten staty av en hund, Hachiko-statyn, som är stadens mest berömda mötesplats.  Berättelsen om den lojala hunden Hachi, som dag efter dag trofast väntar på sin herre framför stationen även om han är död, är i sig ganska rörande. Berättelsen om Hachi filmades i Japan på 1980-talet innan den år 2009 kom ut i en Hollywood-tappning med Richard Gere i huvudrollen som hundens ägare.

(Dagens utflykt ingår inte i resans pris utan ingår i ett utflyktspaket som kan köpas till separat. Du hittar mer information efter dagsprogrammet)

Dag 4
Tokyo. Tsukiji fiskmarknad, sushi, Hamarikyu-trädgården, båttur till Odaiba, Ginza och Akihabara
Den stora Hamarikyu-trädgårnde i centrala Tokyo

På dagens utflykt, som framför allt företas till fots, inleder vi med ett besök på Tsukij fiskmarknad som är världens största fiskmarknad.  Man tror att nästan var sjätte fisk som fångas i världen säljs just här. Och nu är det hög tid att uppleva marknaden, eftersom man planerar att flytta den utanför Tokyo före nästa år. På marknaden får du en spännande inblick i hur man handlar med fisk, skaldjur och tång från alla världens hörn. Och det går livligt till på marknaden, där japanernas förkärlek till havets läckerheter är väldigt tydlig. Ett besök på marknaden innebär en fantastisk och fascinerande upplevelse. Vi smakar naturligtvis även på några specialiteter. Och färskare sushi får man leta efter! Från fiskens värld fortsätter vi ut i metropolen Tokyo där imponerande byggnadskonst i alla former präglar gatubilden med allt från futuristiska och enorma byggnader till tråkiga kontorsbyggnader i en blandning av olika stilarter. Det finns många och blandade åsikter om Tokyos arkitektur och stadsplanering, men en sak är säker: Det är allt annat än tråkigt att gå på upptäcktsfärd längs Tokyos gator.  Vi besöker den stora Hamarikyu-trädgården i centrala Tokyo. Trädgården ligger vid Tokyo-bukten och är anlagd i traditionell stil med ett tehus mitt ute på en liten ö. Den traditionella stilen står i stark kontrast till de många höghusen som omgärdar trädgården. Från Hamarikyu-trädgården tar vi en båt till Odaiba, ett populärt shoppingområde som ligger på en konstgjord ö ute i Tokyo-bukten. Här har vi tid att handla och äta lunch på egen hand.

Vi fortsätter till Ginza, Tokyos mest exklusiva shoppingområde där alla Japans dyra märkesvaror och storvaruhus finns representerade. Det här är Japans svar på Fifth Avenue i New York och Champs-Elysées i Paris. Vi promenerar längs Ginzas livliga och eleganta huvudgata där gatubilden inte bara präglas av shoppare utan även av stressade affärsmän.  Till sist besöker vi Tokyos berömda elektronikområde Akihabara. Manga och anime är japanska för tecknade serier och tecknad film, och Akihabara i Tokyo kan anses vara hela världens manga-centrum.

(Dagens utflykt ingår inte i resans pris utan ingår i ett utflyktspaket som kan köpas till separat. Du hittar mer information efter dagsprogrammet)

Dag 5
Tokyo – med Shinkansen och regionaltåg till Shimoda på Izuhalvön – körsbärsträd, festival och ”hanami”
Shimoda på Izuhalvön
Vi ska åka med det berömda japanska snabbtåget Shinkansen till Itami där vi byter till regionaltåget som tar oss vidare till Shimoda på Izuhalvön. För att göra tågresan så behaglig och avkopplande som möjligt transporteras vårt stora bagage till Kyoto på morgonen, och vi reser med en lätt packning de två närmaste dagarna. Vid ankomsten till Shimoda ger vi oss ut för att titta på de vackra körsbärsträden och vi upplever körsbärsträdsfestivalen. Det myllrar av människor och området är fullt med spännande mat-och souvenirbodar. På grund av det varmare klimatet i området blommar det här hela tre olika sorters sakura-arter före alla andra körsbärsträd i Japan. Japanerna själva vallfärdar hit för att hylla träden och det japanska uttrycket för detta är ”hanami”, att njuta av sakura. Förr var det de blomstrande träden japanerna hyllade och det ”hanami” handlade om, att hylla våren, och på Izuhalvön ska vi se de blommande träden stå sida vid sida med körsbärsträden. På kvällen äter vi middag på hotellet. 
Dag 6
Stadsrundtur i Shimoda. Besök vid Ryosenji- och Chorakuji-templen. Avkoppling på hotellet och middag
Shimoda är en trevlig kuststad i den södra delen av Izuhalvön. Den har en historisk betydelse eftersom det var här som åtskilliga av kommendör Perrys svarta fartyg lade till år 1854. En händelse som både markerade slutet för Japans isolering, eftersom landet tvingades öppna upp sina hamnar för sjöhandeln, och början på de diplomatiska relationerna mellan USA och Japan. Vi tittar närmare på staden och efter lunch besöker vi de två templen Ryosenji och Chorakuji där de första sjöhandelsavtalen med amerikanerna och ryssarna skrevs under. Vi återvänder till hotellet för att koppla av och vi tillbringar resten av dagen på det härliga hotellet. Även om klimatet vanligtvis är varmare på Izuhalvön kan det ändå vara kyligt i februari och början av mars, inte desto mindre kan vi rekommendera en avkopplande promenad på stranden utanför hotellet. Med Fuji som tronar i norr och Stilla havets vågbrus på de andra sidorna är den vackra och orörda naturen på halvön en fantastisk syn. På kvällen äter vi middag på hotellet.
Dag 7
Shimoda – med regionaltåg och Shinkansen till Kyoto. Nishiki-matmarknad och charmiga geishadistriktet Gion
Geisha-distriktet Gion i Kyoto

Idag tar vi farväl av Shimoda och Izuhalvön och reser vidare till Kyoto. Först tar vi regionaltåget till Odawara där vi byter till Shinkansen-tåget. På lite mer än fyra timmar kör vi de 292 kilometrarna till Kyoto. Efter ankomsten till den gamla kejsarstaden Kyoto tar vi metron till vårt hotell. Vi bor centralt och när vi har checkat in kastar vi oss över dagens utflykter. Kyoto är hemvist åt över 1 600 tempel och 270 shintohelgedomar. Bland dessa räknar kejsarpalatset, shoguns Nijo-borg, kejserliga villor och trädgårdar och några av Japans bästa museer. Kyoto var den enda av Japans storstäder som skonades från bombningarna under andra världskriget. Det sägs att det berodde på stadens fantastiska kulturskatt. Tyvärr har stadsstyret inte visat staden samma respekt, och de stora sammanhängande kvarteren av vackra trähus har nästan helt försvunnit. Men ingen har vågat röra de tusentals templen, helgedomarna och vackra trädgårdarna. Speciellt utkanten av staden påminner om en annan tidsålder då skönhet och estetik var i högsätet.

Vi besöker Kyotos berömda Gionkvarter och på vägen besöker vi även den berömda Nishiki-matmarknaden. Här hittar vi en uppsjö av Kyotos specialiteter som ligger vackert presenterade med allt från frukt och grönt till fisk, kött, pickles, snacks och så vidare. Marknaden är en färgsprakande upplevelse och handlarna erbjuder gärna smakprov av sina varor. I Gionkvarteret finns det stämningsfulla matställen bredvid de traditionella och diskreta tehusen där stadens berömda geishor arbetar. Om vi har tur ser vi några av dem trippa iväg i sina dyra kimonos och vackert uppsatta hår.

(Dagens utflykt ingår inte i resans pris utan ingår i ett utflyktspaket som kan köpas till separat. Du hittar mer information efter dagsprogrammet)

Dag 8
Kyoto. Heldagsutflykt till Hiroshima och tempelön Miya-jima med den berömda röda torii-porten
Den ”svävande” röda torii-porten

300 kilometer väster om Kyoto ligger Hiroshima. Den 6 augusti ödelades staden och över 100 000 dödades när världen för första gången fick uppleva sprängningen av en atombomb. Idag står en enkel kupolformad ruinbyggnad på platsen till minne av de enorma ödeläggelser som följde i explosionens kölvatten. I närheten ligger den vackra fredsparken med fredsflamman som inte kommer att släckas förrän det sista atomvapnet har förstörts. Vi besöker parken och fredsmuseet, som sakligt och informativt skildrar händelserna. Idag är Hiroshima fullt uppbyggt igen och staden skiljer sig från de flesta andra japanska städerna med sina breda och luftiga gator och välorganiserade stadsbild. Vi äter lunch i Hiroshima och ska därefter få uppleva en av Japans mest berömda, fotograferade och älskade motiv, nämligen den svävande röda torii-porten ute i vattnet vid ön Miya-jima som vi tar oss till med båt. Vackert, poetiskt och klassiskt japanskt! 

(Dagens utflykt och lunch ingår inte i resans pris utan ingår i ett utflyktspaket som kan köpas till separat. Du hittar mer information efter dagsprogrammet)

Dag 9
Kyoto. Guldpaviljongen, Nijoborgen, besök i zenträdgård och promenad i Arashiyama. Avskedsmiddag med wagyukött
Den vackra Guldpaviljongen i Kyoto

I stadens norra utkant ligger det berömda guldtemplet. Den vackra guldbeklädda paviljongen är en identisk kopia av den över 500 år gamla byggnaden som en sinnessjuk tempelpräst satte fyr på år 1955. Det militära överhuvudet i kejsartidens Japan var shogun. Under längre perioder av landets historia var han även den mäktigaste mannen i landet. Kejsarens roll var mer tillbakadragen och av symbolisk karaktär. År 1603 uppförde Tokugawa-shogunsläkten Nijoborgen. Byggnaderna i borgen, som är Japans mest välbevarade, är av väldigt hög kvalitet. De bästa hantverkarna byggde borgen, och den utsmyckades av sin tids bästa konstnärer. Näktergalsgolvet är ett bra exempel på hur raffinerad borgen är. Golvet är byggt så att det knirkar när man går på det och eventuella lönnmördare inte kunde närma sig utan att höras. Träsnideriarbetet och de många målningarna som pryder väggar och tak är originalverk och av ett enormt konstnärligt värde. Vi fortsätter till Kyotos västra del där vi ger oss ut på en liten promenad i det natursköna området Arashiyama vid foten av bergen. Här besöker vi det UNESCO-fredade templet Tenryu-ji som är berömt för sin vackra zenträdgård från 1300-talet. Templet stod färdigt år 1339 och är en del av Rinzai-skolan inom den japanska buddhistiska världen. Efter det här fortsätter vi genom den vackra bambulunden där en tjock mata av meterhöga bambuväxter skapar en exotisk stämning, och genom lugna områden med risfält och UNESCO-fredade byggnader. På kvällen sätter vi punkt för vårt Japanäventyr med en japansk middag på en av Kyotos restauranger. På menyn hittar vi det berömda wagyuköttet, en kulinarisk upplevelse man sent glömmer, med det supermöra köttet som nästan smälter på tungan.

(Dagens utflykt och avskedsmiddag med wagyukött ingår inte i resans pris, men är en del av utflyktspaketet som kan köpas till separat. Du hittar mer information efter dagsprogrammet)

Dag 10
Buss till Osaka. Flyg till Stockholm

Vi lämnar hotellet och kör mot flygplatsen för att sätta oss tillrätta på flyget som ska ta oss hem igen.

Utflyktspaket

 • Svensk reseledare
 • Meiji Jingu-templet i Tokyo
 • Tokyos berömda Shibuya-kvarter
 • Världens största fiskmarknad, Tsukiji fiskmarknad
 • Hamarikyu-trädgården och båttur till Odaiba
 • Vandring i Ginza, Tokyos mest exklusiva shoppingområde
 • Elektronikområdet Akihabara
 • Kyotos berömda geisha-distrikt, Gion
 • Guldpaviljonen i Kyoto
 • Shogun-borgen Nijo
 • Cykeltur i Arashiyama
 • Hiroshima – fredsparken och fredsmuseet
 • Tempelön Miya-jima
 • All transport i samband med utflykter (tunnelbana och lokalbuss samt Shinkansen till Hiroshima)
 • Lunch dag 8
 • Middag dag 9

Pris: 5 998 kr per person

Tempelön Miya-jima

Shinkansen

I Japan tar vi oss runt med Japan Rails berömda höghastighetståg Shinkansen som sedan 1964 har förbundit Tokyo med (fler och fler av) Japans större städer. Maxhastigheten är 320 km/h och tåget förflyttar årligen cirka 300 miljoner passagerare runt i landet. Tågen kan bestå av upp till 16 vagnar och vara 400 meter långa. Eftersom Shinkansentågen kör på särskilda spår som de är de enda som kan använda förekommer mycket få förseningar på sträckorna – den genomsnittliga förseningen per tåg var ynka 36 sekunder 2012. Tågen är bekväma, med gott om benutrymme och vridbara säten så man alltid kan sitta framåtvänd. Det finns inte restaurangvagn ombord men en ambulerande snacksvagn som kommer förbi. Rökning är bara tillåter på de nyaste tågen som är utrustade med speciella rökkabiner. Läs mer på http://english.jr-central.co.jp/about/.

Prisinformation

Resans pris

Från 22 998:– kr per person i delat dubbelrum.
Se priser för alla avresedatum

Tillägg för enkelrum
3 998 kr
OBS
Om du inte bokar utflyktpaketet har du begränsad tillgång till reseledaren.
Priset inkluderar
 • Svensk reseledare
 • Flyg Stockholm – Nagoya – Osaka - Stockholm* med mellanlandning
 • Utflykter i Nagoya och på Izuhalvön på dag 2, 5 och 6
 • Transport från flygplatsen till hotellet t/r
 • Bagagehantering från Nagoya till Tokyo/från Tokyo till Kyoto
 • Tågresa med Shinkansen och regionaltåg från Nagoya till Tokyo/från Tokyo till Shimoda/från Shimoda till Kyoto
 • 1 natt i delat dubbelrum på hotell i Nagoya
 • 2 nätter i delat dubbelrum på hotell i Tokyo
 • 2 nätter i delat dubbelrum på hotell i Shimoda
 • 3 nätter i delat dubbelrum på hotell i Kyoto
 • Frukost dagligen
 • Lunch dag 2
 • Middag dag 2, 5 och 6
 • Skatter och avgifter

*Möjligt att resa från Göteborg och Köpenhamn i mån av lediga platser på flyget

Priset inkluderar inte
 • Avbeställningsförsäkring, 6 % av resans pris
 • Gouda reseförsäkring/komplement till hemförsäkring
 • Utflyktspaket
 • Eventuella extraarrangemang
 • Tillägg för enkelrum
 • Övriga måltider och drycker
 • Personliga förnödenheter
 • Adminstrationsavgift per faktura utgår med 150 kronor (bortfaller vid onlinebokning)
 • Allt som inte nämns under ”Priset inkluderar”

Inför din resa

Resan omfattas av Albatros Travels resevillkor, som deltagarna förutsätts ha tagit del av.

Information om resan

Bagage

På den här resan använder vi oss av det japanska expresståget Shinkansen som har begränsad bagageplats. Därför transporterar vi bagaget separat, ofta redan dagen före vi själva reser. Ta därför gärna med en mindre ryggsäck eller väska så att du kan packa det som kan behövas till dagen efter. Du behöver inte ta med egen handduk på resan.

Deltagarantal

Resan genomförs vid ett deltagarantal på minst 15 personer. Om vi inte når detta antal deltagare, förbehåller vi oss rätten att ställa in resan – detta sker i så fall ca 4-6 veckor före planerad avresa. Som också framgår av våra resevillkor punkt 11, samt lagen om paketresor, kan vi som researrangörer inte hållas ansvariga för några förluster som drabbat dig som kund till följd av avbeställningen. Vi är endast skyldiga att återbetala resans pris.

Boende

Vi använder oss av så kallade businesshotell i Tokyo och Kyoto. Här bor vi på rena och trevliga hotell med små rum, egen dusch och toalett samt tv och internet. Hotellen ligger vanligtvis nära en metrostation, som vi kommer att använda oss mycket av under våra utflykter. Hotellen är ofta trestjärniga.

Ej lämplig för personer med rörelsehinder

På den här resan reser vi med offentliga färdmedel när vi ger oss ut på våra inplanerade utflykter, och vi kommer att gå förhållandevis mycket. Resan lämpar sig inte för personer med rörelsehinder.

Mer om Japan

Här kan du läsa mer om Japan: www.albatros.se/resmal/asien/japan

Läs bland annat om klimat och väder, tidsskillnad, dricks och se om du behöver visum.

Allmän information

Hälsokrav för att kunna delta på resan

Som huvudregel gäller att du ska kunna ta dig fram på egen hand utan hjälpmedel (t.ex. rullator eller rullstol). Generellt sett är våra resor inte lämpade för rörelsehindrade. Oavsett om det är en rundresa med tåg, buss eller en kryssning så ska man kunna gå till och från sevärdheter på egen hand. På de flesta av våra resor motsvarar en dags besök till sevärdheter och dylikt mer än 5 kilometer till fots.

Reseförsäkring

Eftersom sjukförsäkringen i Sverige inte täcker kostnader för hemtransport och läkarbehandling i vissa länder är det viktigt att du har tecknat en reseförsäkring som täcker både kostnader för behandling av sjukdom, samt hemtransport. Dessutom rekommenderar vi att försäkringen täcker skadat eller förlorat bagage.

Gouda Reseförsäkring

Albatros Travel har ingått ett samarbete med Gouda Reseförsäkring som säkrar att hjälpen alltid är i närheten när du behöver den. Med Gouda i ryggen är du säkrad extra trygghet på resan. 

Goudas egen larmcentral är bemannad dygnet runt där kompetenta skandinavisktalande medarbetare sitter redo för att hjälpa just dig. Med Goudas reseförsäkring får du både snabb hjälp på plats och bra täckningar, bl.a. obegränsad sjukdoms- och olycksfallsförsäkring, reseavbrott, tillkallande av anhörig, ersättningsgaranti (kompensation för sjukdom under resan) och resegodstäckning. 

Om du är försäkrad hos ett annat bolag gäller möjligtvis andra regler – kontakta ditt försäkringsbolag för mer information. Det är resenärens eget ansvar att försäkringen omfattar den nödvändiga täckningen.

Albatros Travels reseledare och guider

Albatros gruppresor leds av en svensk reseledare, som antingen möter gruppen på flygplatsen innan avresa, eller vid ankomst till destination. På avreseinformationen framgår det vad som gäller för din specifika resa.

På Albatros individuella resor möts ni av en engelsktalande lokalguide på destinationen. Även utflykter som ingår i resan leds av engelsktalande lokalguider.

Ett fåtal av våra resor är utan lokalguide. Det framgår i sådana fall tydligt av programmet.
Alla våra guider och reseledare är erfarna, välutbildade och noggrant utvalda av Albatros.

Dricks

På våra resor kommer du i kontakt med vardagslivet och dess seder. Det kan förekomma förhållanden du inte tycker om eller inte är van vid, som t ex. seden med dricks. I många länder är drickssystemet mera organiserat än vad vi som svenskar är vana vid och det finns en förväntan om att lokalguider och chaufförer, under resans gång, mottar en viss summa dricks. Vi anger ett belopp i vårt reseprogram, så att man hemifrån kan ta förbehåll för detta. Resans pris inkluderar inte personlig dricks eftersom det är ett individuellt åliggande och drickssystemet är en del av den kultur man väljer att besöka och som man därför bör följa och respektera. Albatros Travel ger lön till lokalguider och chaufförer men i många kulturer är lönen i servicebranschen anpassad efter att man dessutom mottar dricks. Vi vill betona att dricks naturligtvis är individuellt och frivilligt.

Tillägg för enkelrum och –hytt

Priserna på våra resor baseras på två personer som reser tillsammans och delar rum eller hytt. För de resenärer som reser ensamma tillkommer ett tillägg för enkelrum eller –hytt. Tillägget speglar den prisnivå som vi som researrangör möts av när vi bokar rum och hytter hos våra underleverantörer. Ett enkelrum kostar mer per person än ett dubbelrum. Detta är något som har varit gällande i resebranschen i många år och kan betraktas som standard.
Tillägget framgår av vårt material på respektive resa. 

Pass

Tänk på att ditt pass ska vara giltigt i minst 6 månader efter hemkomsten från destinationen. Detta gäller för alla våra resor, oavsett om enstaka länder kräver en kortare giltighet. Som researrangör ställer vi det här kravet för att undvika situationer, där ett kortare giltighetskrav ändras från och med den tidpunkt då resan bokas till och med avresan, vilket i så fall skulle bli ett problem för de kunder som har ett pass med kortare giltighetstid än sex månader.

Anslutning med inrikesflyg

Om du bokar anslutningstransport, rekommenderar vi att du har minst 2,5 timmar mellan byte av anslutning och flygresan med oss. Boka gärna en ombokningsbar biljett, så att du kan boka om vid en eventuell tidtabelländring/flygförsening.

Resa med barn/minderåriga

Om du reser med barn, till exempel ditt barnbarn, med en annan person som är under 18 år, om du reser ensam med ditt barn utan den andre föräldern eller om du och ditt barn inte har samma efternamn, kan det hända att några länder inte tillåter inresa.  Det kan därför vara nödvändigt att ta med ett personbevis på engelska samt under undertecknad förklaring som tillåter barnet att resa tillsammans med den vuxne.
USA är ett av de länder som har ovanstående krav, men det finns inte någon slutgiltig lista över vilka andra länder som kräver detta. Därför rekommenderar vi dig att kontakta närmaste ambassad eller konsulat för det land som du ska resa till för att säkra dig vad som gäller i just din situation.

Placering ombord på flyget

Vi vill göra dig uppmärksam på att det är flygbolaget som är ensamt ansvarigt för fördelningen av sittplatserna ombord.

Service ombord på flyget

När du reser med Albatros Travel föregår resan oftast med reguljärflyg. På resorna inom Europa har man normalt sett möjlighet att köpa drycker och smörgåsar. Vissa bolag serverar fortfarande vatten, juice, kaffe eller te utan kostnad. På de långa, interkontinentala flygningarna är maten inkluderad och hos några enstaka bolag även drycker.
Önskar man vin, öl och sprit ska man oftast själv betala för detta. Nivån på servicen ombord kan inte garanteras eller upplysas hemifrån eftersom den varierar från bolag till bolag och dessa ofta ändrar på sina rutiner.

Önskemål om specialkost

På flygresor ska specialkost som exempelvis diabetes- eller vegetarisk mat beställas senast 45 dagar före avresa. Vänligen observera att vissa flygbolag tar extra betalt för detta. Vi vidarebefordrar alltid våra gästers önskemål om specialkost på flygresan till flygbolagen, men vi kan inte garantera vad som serveras ombord.
Som utgångspunkt har vi inte möjlighet att erbjuda specialmat på våra rundresor. Dels för att det på många av våra resor ingår gemensamma måltider där menyn är beställd i förväg. Dels för att specialmat såsom glutenfri och laktosfri kost kan vara svårt att hitta i några av dem länder som vi reser till. Du får därför räkna med att äta samma mat som övriga deltagare på resan. Vi tar gärna emot och vidarebefordrar önskemål om specialkost och allergier, men vi har inte möjlighet att garantera att speciella måltider kan serveras under resans gång eller att det är möjligt att ta hänsyn till allergier.

Placering i bussen

Albatros erbjuder inte fasta platser på bussen, och det går därför inte att köpa en viss plats före avresa. Genom att inte erbjuda köp av bestämda platser riskerar man inte att tidpunkten för köpet av resan avgör vilken plats på bussen man får tillgång till. Däremot kan man under resans gång kommer överens om att göra rockader så att alla får sitta både fram och bak i bussen.

Förbehåll/ändringar

Förbehåll för ändringar i programmet. Albatros Travel och våra lokala samarbetspartners strävar alltid efter att ta fram resan i förhållande till programmet, men av hänsyn till sevärdheternas öppettider eller praktiska omständigheter kan det bli nödvändigt att genomföra rutten i en annan ordning än den som anges. Dessutom kan vissa programpunkter utgå på grund av force majeure-situationer som väderförhållanden eller försenade flygavgångar. 
Slutligen vill vi uppmärksamma att alla resor regelbundet revideras och förbättras mot bakgrund av den feedback vi får efter varje resa. En revidering av resan kan medföra att det uppstår ändringar i programmet mellan bokningen av resan och avresedatum. Före avresa kommer samtliga deltagare att få det senast uppdaterade programmet som alltid har för avsikt att tjäna kundernas bästa och se till att de får en smidig resa.
Resan säljs som paketresa, och det går inte att få pengar tillbaka för de delar av resan som eventuellt inte nyttjas.
Rated 5 out of 5 by from En undrbar upplevelse Resan var mkt bra o innehållsrik. Vår resledare, Peter, var helt fantastisk. Såå entusiastisk o kunnig. Klart plus är hans förmåga att tala japanska o den japanska kulturen. Hotellen var också fina, dock otur med vädret. . Fråga: varför fick vi först två hemflight-tider som sedan ändrades till att bli den som gick senast? Vi borde ha fått matkuponger eller liknande när vi nu blev tvugna att vänta lite drygt 7 timmar i Frankfurt!!
Date published: 2018-03-24
Rated 4 out of 5 by from En intressant och givande resa i Japan Sakurafestivalresan i mitten/slutet på mars var en upplevelse. Inget bussåkande, skönt att slippa en massa stillasittande. Att åka tåg, T-bana och Shinkansen var härligt, fick på det sättet uppleva hur disciplinerade japanerna är. Vår reseledare var otroligt kunnig, en fröjd att höra honom berätta om språk, seder och bruk. Han var uppmärksam och mycket tjänstvillig, ville göra vår resa så bra som möjligt vilket han också lyckades med. Mycket bra upplagt. Att vi inte alltid kunde höra vad han sa p g a dåliga hörlurar var inte vår reseledares fel.
Date published: 2018-03-27
Rated 5 out of 5 by from Japan kommer alltid att finnas i våra hjärtan! Tack vara en fantastisk guide fick vi en fin inblick i Japans historia, shintoismen, slottens historia, templens olika betydelser o även det dagliga livets värderingar. Guiden lyckades på ett enkelt o effektivt sätt ta oss genom många tågstationer till rätt tåg o rätt perrong. Shinkansen framfart var en häftig upplevelse o ett mycket smidigt sätt att resa. Vi fick se körsbärsträden blomma i Kawazu. Besöket i Hiroshima var mycket känsloladdat. Vi fick också ser mycket av Tokyo o Kyoto. Vi fick vandra genom den vackra japanska zenträdgården i Arahiyama. I utkanten av Koyto fick vi också beundra den gyllene Guldpaviljongen. Och mycket mer! Vi är så nöjda med allt! Bra hotell, mycket god mat o rena blev vi också i de fina varma baden - Onsen!
Date published: 2018-03-01
Rated 4 out of 5 by from En intressant och fin resa Resan var välplanerad och gav oss en bra bild av japanska förhållanden. Alla resor, utom till och från flygplatserna, företogs med vanliga färdmedel som T-bana, buss, lokaltåg etc. Snabbast och finast var förstås Shinkansen. Alla färdmedel avgick i rätt tid. Därutöver promenerade vi väldigt mycket. Japanerna var mycket artiga och vänliga. Vår reseledare gav oss mycket information om landets historia, nutid och mycket annat. Vi fick se mycket vackert och intressant t ex både de vackra körsbärsträden som blommade och Hiroshima med sin historia.
Date published: 2018-03-19
Rated 4 out of 5 by from Det var en jätteintressant och välplanerad resa. Reseledaren Peder var mycket kunnig och informativ. Resan var mycket välplanerad och något mycket mer än en vanlig gruppresa. Det var verkligen intressant att resa runt och se så många olika platser och att resa på det sätt som japanerna själva reser - med tåg och tunnelbana. Vi fick se platser en turist normalt inte ser och besöka restauranger som japanerna själva går till. Tillsammans med all information från reseledaren har jag fått en mycket bra och allsidig bild av Japan. Jag åker gärna tillbaka.
Date published: 2018-02-23
Rated 4 out of 5 by from Spännande resmål, men inte mycket körsbärsblomning ... Fantastisk upplevelse att få se Japan brett via Shinkansen, så behagligt att åka detta snabbtåg till Tokyo, Shimoda, Kyoto och Hiroshima. En mycket bra reseledare, Peter, som talar utmärkt japanska. Brett program, högt tempo, men dessvärre inte mycket körsbärsblommor. En besvikelse var hemresan som tog 24 tim från hotell till Arlanda, måste kunna göras mycket kortare. Mycket bra utflyktsprogram, men var beredd på långa promenader.
Date published: 2018-03-25
Rated 4 out of 5 by from Trevlig resa! Mycket trevlig resa med en bra reseledare, Susanne Bergholtz, som kan Japan efter att ha bott i landet i flera år. Särskilt intressant var att studera det Japanska civilsamhället som skiljer sig mycket från det Svenska. Trevligt med en resa där man utnyttjar de lokala transportmedlen, väldigt enkelt att resa i Japan. Däremot hemresan under all kritik. Sex timmars uppehåll i Frankfurt i väntan på anslutningsflyg är inte ok!
Date published: 2018-03-10
Rated 2 out of 5 by from En resa med mycket info och sevärdheter Katarina vår resledare mycket kunnig och skicklig högsta betyg. Hotell i Nagoya helt OK, hotell i Tokyo 2nätter helt kass en garderob.Spa hotell i Shizuoka mycket bra men varför 2 dygn utan bagage saknades verkligen.Hotell i Kyoto 3nätter återigen en garderob. Finns inte plats för två resväskor endast en stol att sitta på ej acceptabelt. Väl mycket långa vandringar vissa dagar c.a 13 km kortaste 5 km.
Date published: 2018-02-28
 • y_2018, m_10, d_20, h_15
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_2.0.8
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_1, tr_67
 • loc_sv_SE, sid_JPRTR13, prod, sort_[SortEntry(order=RELEVANCE, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Liknande resor

19JPRTR13ASE0802