Sidenvägens Uzbekistan

group-tour
Gruppresa med Albatros reseledare

Fjärran karavanstäder med frestande basarer, glittrande azurblå kupoler och gyllene landskap

Sidenvägens karavanstäder har årens lopp besökts av tungt lastade kameler och handelsmän – vi följer deras spår till legendariska Samarkand, Bukhara och Tasjkent.

Vi färdas med höghastighetståg genom Kyzylkum-öknen och på livliga basarer blir vi frestade av vävda mattor, sirligt konsthantverk och siden. 

I de historiska städerna väntar glittrande kupoler, tusenåriga moskéer, haremsgemak och ett färgmättat virrvarr av de vackraste mosaiker. Vi dyker ner i myterna och historien där Alexander den stores och Djingis Khans riken uppstod, briljerade och brast.

På den här resan bor vi på trevliga 3-stjärniga hotell.

Klicka på kartan för att se den i större format
 • Typ Rundresor

 • Reseledare Svensk

 • Visum Ja

 • Vaccination Ja

 • Valuta Uzbekiska som

Dagsprogram 9 dagar
Dag 1
Flyg Stockholm - Tasjkent
Dag 2
Ankomst Taskjent. Stadsrundtur
Dag 3
Tasjkent – Bukhara. Stadsrundtur med bl.a. Bakhouddin Nakshbandi-mausoleet, Chor-Bakr mausoleet, Ismaili Saimani-mausoleet och Emirens sommarpalats
Dag 4
Bukhara. Stadsrundtur
Dag 5
Bukhara – Samarkand. På egen hand och med tåg till Samarkand
Dag 6
Utflykt till Shakrisabz, Timur Lenks födelseort. Tid på egen hand
Dag 7
Samarkand. Stadsrundtur
Dag 8
Samarkand – Tasjkent med höghastighetståg. Pappersverkstad och profeten Daniels mausoleum
Dag 9
Hemresa

Bilder

Avresedatum

Avresa Resans längd Pris Avresa från OBS:
17 998:–
Stockholm
Klicka på ett datum för att se tillhörande program

Dagsprogram

Hämta hela programmet OBS. Några av våra resor finns i flera olika versioner. Det är viktigt att du väljer rätt datum innan du skriver ut.

Dag 1
Flyg Stockholm - Tasjkent

Vi lämnar Stockholm bakom oss och styr kosan mot Tasjkent.

Dag 2
Ankomst Taskjent. Stadsrundtur
Följ med på stadsrundtur i landets enastående huvudstad

Vi landar i Uzbekistans huvudstad Tasjkent och kör till vårt hotell.

Tasjkent har sedan ryssarnas erövring år 1865 varit landets port österut och sedan 1939 har det varit landets huvudstad. Med knappt tre miljoner invånare är Tasjkent den viktigaste staden i Centralasien. Staden har en lång och omtumlande historia; omkring 400-talet omtalas den under namnet Stjasi, sedan följde en rad erövringar av turkar, araber, Djingis Khan, Timur Lenk, kazakiska och kalmukiska nomader och sedan början av 1800-talet samaniderna. 1966 drabbade en våldsam jordbävning Tasjkent, och stora delar av staden blev förstörd. Därför präglas Tasjkent i dag av moderna byggnader, som dock har en tydlig rysk och uzbekisk stil.

Stadsrundturen inleds vid Khazrati-Imom-komplexet med bland annat Djumamoskén och den förnäma koranskolan Barak Khan, där världens äldsta handskrivna koran (Uthman Qur’an) förvaras. I Abdul Kassim-madrasen visar duktiga uzbekiska konstnärer exempel på sidenpappersmålning, träarbeten, keramik och mycket mer.

Vi besöker det närliggande Kaffel-Shashis-mausoleet och Kukeldash-madrasen och basaren med allt från grönsaker och bröd till kläder och hushållningsartiklar. Vi fortsätter till den gamla stadsdelen och Emir Timur-torget, som pryds av en stor staty över Timur Lenk (1336-1405), och ett antal hotell i klassisk kommunistisk arkitektur. Vi kommer även att ha möjlighet att se berömda Tasjkents tunnelbana som är smyckad med marmor och granit. Vi fortsätter till Självständighetstorget och avrundar dagen med ett restaurangbesök.

Övernattning i Tasjkent.

Dag 3
Tasjkent – Bukhara. Stadsrundtur med bl.a. Bakhouddin Nakshbandi-mausoleet, Chor-Bakr mausoleet, Ismaili Saimani-mausoleet och Emirens sommarpalats
På besök i Bukhara

Från Tasjkent tar vi höghastighetståget Afrosiayb tvärs över Kyzul-Kum-öknen till Bukhara, en av Sidenvägens mest berömda oasstäder.

Bukhara är en av Centralasiens mest stämningsfulla städer och var redan gammal när Alexander den Store erövrade den år 329 f. Kr. Stadens läge mellan Merv, Gurganj, Herat, Kabul och Samarkand gjorde den till ett attraktivt mål för många krigsherrar. Däribland den arabiske härföraren Qutaiba, som i början av 700-talet tog med sig den muslimska tron till Bukhara. Senare blev staden nästan fullständigt jämnad med jorden av Djingis Khan på 1200-talet. Men den reste sig igen och med de handlande kom rikedom och välstånd. 

Mitt på dagen kommer vi fram till Kyzul-Kum-öknens största oasstad och det tidigare självständiga emiratet - Bukhara. Vid ankomst kör vi till hotellet och checkar in. Under eftermiddagen besöker vi de första av Bukharas många arkitektoniska attraktioner, bl.a. Chor-Bakr-mausoleet och det vackra sandfärgade Bakhouddin Nakshbandi-mausoleet, dekorerat med blå keramik som är så typisk för Uzbekistans byggnadsverk.

Utanför staden ligger sommarpalatset Sitorai-Mokhi-Hossa som användes av den sista två emirerna av Bukhara. Det är en vacker plats som är fascinerande i sin bisarra blandning av orientalsk, europeisk och rysk arkitektur. I realiteten består palatset av tre byggnader: Det tidigare sommarpalatset, en 8-kantig paviljong och en byggnad vid en liten damm. Här levde emiren ett behagligt liv omgiven av sitt harem och en privat samling av exotiske djur som hölls i bur i parken. Vi återvänder till centrum, och resten av dagen är på egen hand.

Övernattning i Bukhara.

Dag 4
Bukhara. Stadsrundtur
Vi åker till Bukhara där islam under 1200 år har satt sin prägel på staden

Vi tillbringar hela dagen i Bukhara och ger oss ut på en omfattande stadsrundtur där vi bokstavligen går igenom stadens historia på vår väg till de största och mest berömda sevärdheterna.  Bland annat går vi på upptäcktsfärd i den gamla stadsdelen Ichan-Kalas labyrint, ser Ismail Khodja-komplexet med sin fantastiska gröna kupol, och den tusen år gamla Juma-moskén. I centrum hittar vi den storslagna Ark-fästningen som symboliserade emirens storhet och som var hans egentliga residens. Med sina upp till 20 meter höga murar var fortet en säker bastion för den lokala makthavaren.

Många av stadens största sevärdheter; vackra moskéer med fantastiska blå kupoler, stadsportar och imponerande torg är samlade i Poi Kalyan-komplexet, där även stadens högsta minaret tornar upp sig: Arslan Khan-minareten. Den är dessutom bättre känd som Dödens minaret. Det var här den härskande emiren för runt 100 år sedan såg till att rivaler och förbrytare kastades ut från toppen av minareten. Lab-i-Hauz-torget med den stora bassängen är centrum i staden och här ligger tehus, där gamla uzbekiska män dricker grönt te, pratar och spelar brädspel.  Vid var sin ände av bassängen ligger Nadir Divan-Begi-madrasan från 1623 och Mogaki Attari-moskén från 1200-talet, som är en av stadens äldsta.

Övernattning i Bukhara.

Dag 5
Bukhara – Samarkand. På egen hand och med tåg till Samarkand
På vandring genom Samarknad

Första delen av av dagen är på egen hand. I Toks-basaren - gamla handelsbyggnader med kupoler -  ligger fortfarande en mängd aktiva verkstäder och småbodar som producerar lokalt konsthantverk av hög kvalitet, precis som de har gjort under många hundra år. Fina handvävda tyger som Centralasien är berömt för: Det traditionella broderade suzani, siden och ikat, handgjorda träsniderier, kuddar, filtar och keramik i helt fantastiska färger.

På eftermiddagen fortsätter vi med tåg och kommer fram till Samarkand. Och kärt barn har många namn:  Samarkand är även känt som Själens trädgård, Islams juvel och Världens spegel. Samarkand är Centralasiens mest mytomspunna stad med tusenåriga anor som Sidenvägens kulturcentrum.

Vid ankomst checkar vi in på vårt hotell där vi ska stanna de kommande två nätterna.

Dag 6
Utflykt till Shakrisabz, Timur Lenks födelseort. Tid på egen hand

Efter frukost kör vi till den stad där den beryktade krigsherren Timur Lenks föddes, Shakrisabz – eller Kesh som staden hette den gången – där han startade sin resa från fåraherde till härskare över ett helt imperium. År 2002 firade staden 2700-års jubileum.

Timur Lenk stammade från mongoliska krigare och han betraktade sig som ättling till Djingis Khan. Omkring år 1370 mobiliserade Timur Lenk områdets turkmenska stammar till en rad storslagna fälttåg.

Samarkand är Timur Lenks stad – ingen tvekan om det, men han glömde aldrig sina rötter. Tvärtemot var han mån om att försköna och befästa sin födelseort. Väldiga murar uppfördes runt staden med vallgrav och broar. Man anlade trädgårdar och palats. Vi ser ruinerna av Ak-Saray-palatset, Dor-ut Saodat-komplexet med Khazratiy-Iman-moskén, Jahongir-mausoleet och Dor-ut Tillavat-komplexet samt inte minst den gigantiska statyn av Timur Lenk. I övrigt är statyn ett populärt fotomotiv, och brudpar vill gärna stå vid statyns fot.

Åter i Samarkand har du tid på egen hand. Varför inte ta en shoppingtur i stadens gamla handelscentrum? Här ligger många basarer och verkstäder där det tillverkas mattor, keramik, tyger och annat konsthantverk som skulle kunna fresta. 

Övernattning i Samarkand.

Dag 7
Samarkand. Stadsrundtur
Upplev stämningen på Registantorget

Samarkand har mycket att bjuda på och är ett gammal kulturcentrum med en rik historia som få andra städer.  Den historiska stadskärnan är inte lika välbevarad som i Bukhara, men å andra sidan har staden några av Centralasiens mest enastående kulturpärlor.

Den mest berömda sevärdheten är utan tvivel Registan-torget som är ett av världens vackraste torg. På tre sidor, i perfekt arkitektonisk harmoni, ligger torget inramat av byggnader, minareter och madraser. Här ligger Ulugh Beg-observatoriet från 1417-1420 tillsammans med Tillya-Kari-madrasen och Shir Dor-madrasen som är ett enastående UNESCO-bevarat arkitektoniskt mästerverk. År 1220 blev staden våldsamt härjad av Djingis Khans horder, men från 1369 upplevde staden ännu en uppblomstring under  Timur Lenk, som gjorde den till sin huvudstad.

Förutom Registantorget ska vi se Bibi Khanum-moskén och gravplatsen Shah-i-Zinda – en samling gravsamling som nästan utgör en mindre stad – som är en av Samarkands vackra och stämningsfulla sevärdheter. Den vackra ingångsportalen med färgstarkt kakel och den smala 200 meter långa gatan med mausoleer som ligger på bägge sidor är enastående. Vi besöker även Ulug Begs observatorium från 1429. Observatoriet var bland de främsta i världen under 1400-talet och de observationer, som gjordes då gäller än i dag. 

Gur Emir, eller Emirens gravkammare, är en annan av Samarkands vackra byggnader. Timur Lenk gav 1404 order om att Gur Emirs vackra kupol och mausoleum skulle göras klart till ära för hans bortgångna barnbarn Muhammed Sultan. När Timur Lenk dog 1405, begravdes han i Gur Emir. Här vilar en ro och byggnaderna och på den vackert utsmyckade kupolen kan man läsa de poetiska raderna ”Om himlen skulle försvinna, skulle kupolen ersätta den”.

Övernattning i Samarkand.

Dag 8
Samarkand – Tasjkent med höghastighetståg. Pappersverkstad och profeten Daniels mausoleum
Klassisk uzbekisk mat

Vi börjar dagen med att åka ut till en lokal papperstillverkare i landsorten Konigil utanför Samarkand. Pappersframställning har en lång historik i området och på verkstaden får vi se hur barken från pappersmullbärsträdet ombildas till fint papper.

Vi besöker också profeten Daniels mausoleum. Den gammaltestamentliga profeten levde runt år 600 f. Kr. och hans jordiska rester sägs vara begravda på inte mindre än sex platser – tre i Irak, två i Iran och en här i Samarkand. Enligt legenden ligger Daniels hand här efter att den blivit hemförd som relik av Timur Lenk. Mausoleet besöks av många pilgrimer och är en helgedom för både kristna, judar och muslimer.

Sedan tar vi oss till stationen och går ombord på höghastighetståget till Tasjkent. Snabbtåget är det första i sitt slag i hela Centralasien och tillryggalägger de 344 kilometrarna till Tasjkent på cirka två och en halv timme. Alla vagnar är rökfria och har bekväma sittplatser. Här finns även en restaurangvagn där man kan köpa något att dricka eller snacks.

När vi kommer fram tar vi buss till vårt hotell.

Övernattning i Tasjkent.

Dag 9
Hemresa

Prisinformation

Resans pris

Från 17 998:– kr per person i delat dubbelrum.
Se priser för alla avresedatum

Tillägg för enkelrum
2 498:–
Priset inkluderar
 • Svensk reseledare
 • Flyg Stockholm – Tasjkent t/r med mellanlandning
 • Tåg Tasjkent – Bukhara
 • Tåg Bukhara – Samarkand
 • Tåg Samarkand - Tashkent 
 • Utflykter och transport enligt program
 • Boende på hotell i delat dubbelrum
 • Halvpension
 • Skatter och avgifter
Priset inkluderar inte
 • Avbeställningsförsäkring vid sjukdom 7% av resans pris
 • Gouda reseförsäkring/komplement till hemförsäkring
 • Eventuella extra arrangemang
 • Tilllägg för enkelrum
 • Övriga måltider och drycker
 • Dricks till lokalguider och chaufförer (räkna med ca 60 USD)
 • Eventuella fotoavgifter vid sevärdheter
 • Personliga förnödenheter
 • Administrationsavgift 150 kr per faktura (bortfaller vid online-bokning)
 • Allt som inte nämnts under ”Priset inkluderar”

Inför din resa

Resan omfattas av Albatros Travels resevillkor, som deltagarna förutsätts ha tagit del av.

Information om resan

Uzbekistan

Det långa sträckorna i Uzbekistan genomförs med tåg. Dessa sker med snabbtåget Afrosiyabexpressen givet att planeringen följs som förväntat. Det händer dock att tåget ställs in i förmån för officiellt bruk, och i så fall åker vi antingen med det normala tåget eller åker buss. 

Klimat

Uzbekistan har ett typiskt kontinentalt klimat med lokal ökenprägel. I centrala Uzbekistan påminner senhösten om den sydeuropeiska och på kvällen kan det bli något svalt. Vi rekommenderar att du tar med en varm jacka/fleece. Dagarna brukar vara solrika.

Bagage

Det är en bra idé att ta med en mindre ryggsäck eller väska till dagsutflykter och resedagar då man inte ser sitt bagage förrän på kvällen igen. Du behöver inte ta med egen handduk på resan.

Anslutning med inrikesflyg

Om du bokar anslutningstransport, rekommenderar vi att du har minst 2,5 timmar mellan byte av anslutning och flygresan med oss. Boka gärna en ombokningsbar biljett, så att du kan boka om vid en eventuell tidtabelländring/flygförsening.

Deltagarantal

Resan genomförs vid ett deltagarantal på minst 16 personer. Om vi inte når detta antal deltagare, förbehåller vi oss rätten att ställa in resan – detta sker i så fall ca 4-6 veckor före planerad avresa. Som också framgår av våra resevillkor punkt 6.3.1., samt lagen om paketresor, kan vi som researrangörer inte hållas ansvariga för några förluster som drabbat dig som kund till följd av avbeställningen. Vi är endast skyldiga att återbetala resans pris.

Valuta

Det är smidigast att växla till lokal valuta när du är på plats i Uzbekistan. Vi kommer att ha möjlighet att växla på det första hotellet under resan. Vi rekommenderar att du tar med kontanter i USD eller EUR, gärna en blandning av både större valör som 50$ eller 100$ och mindre valörer, som kan vara bra att ha om vi mot förmodan inte skulle ha möjlighet för att växla på hotellet under vår första dag.

Mer om Uzbekistan

Här kan du läsa mer om visum, vaccination, tidsskillnad etc.:
www.albatros.se/resmal/asien/uzbekistan

Allmän information

Hälsokrav för att kunna delta på resan

Som huvudregel gäller att du ska kunna ta dig fram på egen hand utan hjälpmedel (t.ex. rullator eller rullstol). Generellt sett är våra resor inte lämpade för rörelsehindrade. Oavsett om det är en rundresa med tåg, buss eller en kryssning så ska man kunna gå till och från sevärdheter på egen hand. På de flesta av våra resor motsvarar en dags besök till sevärdheter och dylikt mer än 5 kilometer till fots.

Reseförsäkring

Eftersom sjukförsäkringen i Sverige inte täcker kostnader för hemtransport och läkarbehandling i vissa länder är det viktigt att du har tecknat en reseförsäkring som täcker både kostnader för behandling av sjukdom, samt hemtransport. Dessutom rekommenderar vi att försäkringen täcker skadat eller förlorat bagage.

Gouda Reseförsäkring

Albatros Travel har ingått ett samarbete med Gouda Reseförsäkring som säkrar att hjälpen alltid är i närheten när du behöver den. Med Gouda i ryggen är du säkrad extra trygghet på resan. 

Goudas egen larmcentral är bemannad dygnet runt där kompetenta skandinavisktalande medarbetare sitter redo för att hjälpa just dig. Med Goudas reseförsäkring får du både snabb hjälp på plats och bra täckningar, bl.a. obegränsad sjukdoms- och olycksfallsförsäkring, reseavbrott, tillkallande av anhörig, ersättningsgaranti (kompensation för sjukdom under resan) och resegodstäckning. 

Om du är försäkrad hos ett annat bolag gäller möjligtvis andra regler – kontakta ditt försäkringsbolag för mer information. Det är resenärens eget ansvar att försäkringen omfattar den nödvändiga täckningen.

Albatros Travels reseledare och guider

Albatros gruppresor leds av en svensk reseledare, som antingen möter gruppen på flygplatsen före avresa, eller vid ankomst till destinationen. På våra bussresor möter ni reseledaren senast vid den sista påstigningsplatsen. Chauffören hjälper till med bagage, informerar om placering i bussen och ser till att ni kommer säkert fram.
 
På Albatros individuella resor möts ni av en engelsktalande lokalguide på destinationen. Även utflykter som ingår i resan leds av engelsktalande lokalguider.
 
På expeditionsresor med Albatros Expeditions möts du av en engelsktalande expeditionsguide på destinationen, precis som det blir det engelsktalande expeditionsteamet som leder utflykterna och håller de informationsmöten som ingår i resan. Vi påpekar att en svensk reseledare inte kan förväntas ombord.
 
Ett fåtal av våra resor är utan lokalguide. Det framgår i sådana fall tydligt av programmet. Alla våra guider och reseledare är erfarna, välutbildade och noggrant utvalda av Albatros.

Dricks

På våra resor kommer du i kontakt med vardagslivet och dess seder. Det kan förekomma förhållanden du inte tycker om eller inte är van vid, som t ex. seden med dricks. I många länder är drickssystemet mera organiserat än vad vi som svenskar är vana vid och det finns en förväntan om att lokalguider och chaufförer, under resans gång, mottar en viss summa dricks. Vi anger ett belopp i vårt reseprogram, så att man hemifrån kan ta förbehåll för detta. Resans pris inkluderar inte personlig dricks eftersom det är ett individuellt åliggande och drickssystemet är en del av den kultur man väljer att besöka och som man därför bör följa och respektera. Albatros Travel ger lön till lokalguider och chaufförer men i många kulturer är lönen i servicebranschen anpassad efter att man dessutom mottar dricks. Vi vill betona att dricks naturligtvis är individuellt och frivilligt.

Tillägg för enkelrum och –hytt

Priserna på våra resor baseras på två personer som reser tillsammans och delar rum eller hytt. För de resenärer som reser ensamma tillkommer ett tillägg för enkelrum eller –hytt. Tillägget speglar den prisnivå som vi som researrangör möts av när vi bokar rum och hytter hos våra underleverantörer. Ett enkelrum kostar mer per person än ett dubbelrum. Detta är något som har varit gällande i resebranschen i många år och kan betraktas som standard.
Tillägget framgår av vårt material på respektive resa. 

Pass

Tänk på att ditt pass ska vara giltigt i minst 6 månader efter hemkomsten från destinationen. Detta gäller för alla våra resor, oavsett om enstaka länder kräver en kortare giltighet. Som researrangör ställer vi det här kravet för att undvika situationer, där ett kortare giltighetskrav ändras från och med den tidpunkt då resan bokas till och med avresan, vilket i så fall skulle bli ett problem för de kunder som har ett pass med kortare giltighetstid än sex månader.

Resa med barn/minderåriga

Om du reser med barn, till exempel ditt barnbarn, med en annan person som är under 18 år, om du reser ensam med ditt barn utan den andre föräldern eller om du och ditt barn inte har samma efternamn, kan det hända att några länder inte tillåter inresa.  Det kan därför vara nödvändigt att ta med ett personbevis på engelska samt under undertecknad förklaring som tillåter barnet att resa tillsammans med den vuxne.
USA är ett av de länder som har ovanstående krav, men det finns inte någon slutgiltig lista över vilka andra länder som kräver detta. Därför rekommenderar vi dig att kontakta närmaste ambassad eller konsulat för det land som du ska resa till för att säkra dig vad som gäller i just din situation.

Placering ombord på flyget

Vi vill göra dig uppmärksam på att det är flygbolaget som är ensamt ansvarigt för fördelningen av sittplatserna ombord.

Placering i bussen

På Albatros resor med flyg sker ofta transporten på destinationen med buss. Här kan man inte reservera en specifik plats i bussen och man kan heller inte betala extra för att få en speciell plats. Däremot kan man under resans gång komma överens om att flytta runt så att alla får sitta både fram och bak i bussen.

På Albatros bussresor, där hela resan sker med buss, kan du reservera en specifik plats i bussen mot en extra avgift. De platser som inte är reserverade fördelas enligt först-till-kvarn. Våra bussresor är markerade med ”BUSSRESOR” på hemsidan.

Service ombord på flyget

När du reser med Albatros Travel föregår resan oftast med reguljärflyg. På resorna inom Europa har man normalt sett möjlighet att köpa drycker och smörgåsar. Vissa bolag serverar fortfarande vatten, juice, kaffe eller te utan kostnad. På de långa, interkontinentala flygningarna är maten inkluderad och hos några enstaka bolag även drycker.
Önskar man vin, öl och sprit ska man oftast själv betala för detta. Nivån på servicen ombord kan inte garanteras eller upplysas hemifrån eftersom den varierar från bolag till bolag och dessa ofta ändrar på sina rutiner.

Önskemål om specialkost

På flygresor ska specialkost som exempelvis diabetes- eller vegetarisk mat beställas senast 45 dagar före avresa. På bussresor kan vi tyvärr inte erbjuda specialkost.

Vänligen observera att vissa flygbolag tar extra betalt för specialkost. Vi vidarebefordrar alltid våra gästers önskemål om specialkost på flygresan till flygbolagen, men vi kan inte garantera vad som serveras ombord.

Som utgångspunkt har vi inte möjlighet att erbjuda specialmat på våra rundresor. Dels för att det på många av våra resor ingår gemensamma måltider där menyn är beställd i förväg. Dels för att specialmat såsom glutenfri och laktosfri kost kan vara svårt att hitta i några av dem länder som vi reser till. Du får därför räkna med att äta samma mat som övriga deltagare på resan. Vi tar gärna emot och vidarebefordrar önskemål om specialkost och allergier, men vi har inte möjlighet att garantera att speciella måltider kan serveras under resans gång eller att det är möjligt att ta hänsyn till allergier.

Förbehåll/ändringar

Förbehåll för ändringar i programmet. Albatros Travel och våra lokala samarbetspartners strävar alltid efter att ta fram resan i förhållande till programmet, men av hänsyn till sevärdheternas öppettider eller praktiska omständigheter kan det bli nödvändigt att genomföra rutten i en annan ordning än den som anges. Dessutom kan vissa programpunkter utgå på grund av force majeure-situationer som väderförhållanden eller försenade flygavgångar. 
Slutligen vill vi uppmärksamma att alla resor regelbundet revideras och förbättras mot bakgrund av den feedback vi får efter varje resa. En revidering av resan kan medföra att det uppstår ändringar i programmet mellan bokningen av resan och avresedatum. Före avresa kommer samtliga deltagare att få det senast uppdaterade programmet som alltid har för avsikt att tjäna kundernas bästa och se till att de får en smidig resa.
Resan säljs som paketresa, och det går inte att få pengar tillbaka för de delar av resan som eventuellt inte nyttjas.

Vänligen uppmärksamma att tillköpta extrautflykter endast genomförs vid ett tillräckligt stort antal deltagare. Beroende av när utflykten ställs in, kommer priset för utflykten att betalas tillbaka till de anmälda deltagarna före eller efter hemkomst från resan.

Rated 4 out of 5 by from Mycket trevlig resa Lite för mycket moskeér och madrsas. Kunde vara lite mer om landet idag.
Date published: 2019-10-27
Rated 4 out of 5 by from En intressant upplevelse i ett närmast okänt land Uzbekistan var definitivt värt ett besök, inte bara för de historiska platserna utan också för att upptäcka hur västerländskt landet är med sitt avslappnade förhållande till islam. En trevlig och kunnig reseledare, trevliga, trivsamma och resvana medresenärer med perfekt service från den lokala guiden.
Date published: 2019-10-26
Rated 4 out of 5 by from Givande resa i synen på andra kulturer Mycket kunniga, trevliga o hjälpsamma guider , lite färre stenhus o mer om det moderna landet hade varit bra
Date published: 2019-10-26
Rated 5 out of 5 by from En bra upplagdr resa med både kultur och upplevelser av land och befolkning En bra upplagd resa. Uzbekistan blev en positiv och överraskande resa. Hade inte haft den föreställningen om landet. Människorna trevliga och man upplevde sig säker ute på egen hand.
Date published: 2019-10-26
Rated 5 out of 5 by from En mycket fin och spännande resa späckad med olika upplevelser. Resan var noga planerad med fina sevärdheter. Både vår svenska guid och inhemska guiden var mycket pålästa.
Date published: 2019-10-25
Rated 5 out of 5 by from En härlig resa med många fina upplevelser ! En mycket bra resa med utmärkta guider och chaufförer.
Date published: 2019-10-25
Rated 5 out of 5 by from En fantastisk resa med många upplevelser Ett spännande och vänligt land med oförglömliga världsunika byggnader och minnesmärken. Sidenvägen kändes närvarande överallt. Bra arrangemang hela resan. Utmärkta guider som med stor erfarenhet och kunnande optimerade våra dagar. Bra hotell och helt OK mat. Intressant och roligt tågåkande fungerade utmärkt.
Date published: 2019-10-13
Rated 4 out of 5 by from Spännande resa i en annan kultur Vi fick se olika platser; Tashkent, Bukhara och Samarkand. Förflyttade oss emellan städerna med höghastighetståg, lokaltåg och buss. Bra guidning av Albatros egen guide samt lokalguider. Vi såg vackra moskéer, mausoleer, madrassas, papperstillverkning mm.
Date published: 2019-10-03
 • y_2023, m_3, d_30, h_22
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_3.0.35
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_1, tr_33
 • loc_sv_SE, sid_UZRTR05, prod, sort_[SortEntry(order=SUBMISSION_TIME, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Liknande resor