Sidenvägens Uzbekistan

group-tour
Gruppresa med Albatros reseledare

Fjärran karavanstäder med frestande basarer, glittrande azurblå kupoler och gyllene landskap

Sidenvägens karavanstäder har årens lopp besökts av tungt lastade kameler och handelsmän – vi följer deras spår till legendariska Samarkand, Bukhara och Tasjkent.

Vi färdas med höghastighetståg genom Kyzylkum-öknen och på livliga basarer blir vi frestade av vävda mattor, sirligt konsthantverk och siden. 

I de historiska städerna väntar glittrande kupoler, tusenåriga moskéer, haremsgemak och ett färgmättat virrvarr av de vackraste mosaiker. Vi dyker ner i myterna och historien där Alexander den stores och Djingis Khans riken uppstod, briljerade och brast.

På den här resan bor vi på trevliga 3-stjärniga hotell.

Klicka på kartan för att se den i större format
 • Typ Rundresor

 • Reseledare Svensk

 • Visum Nej

 • Vaccination Nej

 • Valuta Uzbekiska som

Dagsprogram 9 dagar
Dag 1
Flyg Stockholm - Tasjkent
Dag 2
Ankomst Taskjent. Stadsrundtur
Dag 3
Tasjkent – Bukhara. Höghastighetståg och stadsrundtur inkl. Dödens Minaret och Ark-fortet
Dag 4
Bukhara. Stadsrundtur inkl. Baha' al-Din Naqshband -mausoleet, Emirens sommarpalats och lokal basar
Dag 5
Bukhara – Shakrisabz - Samarkand. Timur Lenks födelseort och vidare till Samarkand
Dag 6
Samarkand. Stadsrundtur inkl. Registan-torget och Gur Emir
Dag 7
Samarkand. Stadsrundtur inkl. Sidenvägsmuseum och pappersverkstad
Dag 8
Samarkand – Tasjkent med snabbtåg. Shah-i-Zinda gravkammarkomplex, Ulugbeks observatorium och Profeten Daniels mausoleum
Dag 9
Hemresa

Bilder

Avresedatum

Avresa Resans längd Pris Avresa från OBS:
22 998:–
Stockholm
Klicka på ett datum för att se tillhörande program

Dagsprogram

Hämta hela programmet OBS. Några av våra resor finns i flera olika versioner. Det är viktigt att du väljer rätt datum innan du skriver ut.

Dag 1
Flyg Stockholm - Tasjkent

Vi lämnar Stockholm bakom oss och styr kosan mot Tasjkent.

Dag 2
Ankomst Taskjent. Stadsrundtur
Följ med på stadsrundtur i landets enastående huvudstad

Vi landar i Uzbekistans huvudstad Tasjkent och kör till vårt hotell.

Tasjkent har sedan ryssarnas erövring år 1865 varit landets port österut och sedan 1939 har det varit landets huvudstad. Med knappt tre miljoner invånare är Tasjkent den viktigaste staden i Centralasien. Staden har en lång och omtumlande historia; omkring 400-talet omtalas den under namnet Stjasi, sedan följde en rad erövringar av turkar, araber, Djingis Khan, Timur Lenk, kazakiska och kalmukiska nomader och sedan början av 1800-talet samaniderna. 1966 drabbade en våldsam jordbävning Tasjkent, och stora delar av staden blev förstörd. Därför präglas Tasjkent i dag av moderna byggnader, som dock har en tydlig rysk och uzbekisk stil.

Stadsrundturen inleds vid Khazrati-Imom-komplexet med bland annat Djumamoskén och den förnäma koranskolan Barak Khan, där världens äldsta handskrivna koran (Uthman Qur’an) förvaras. I Abdul Kassim-madrasen visar duktiga uzbekiska konstnärer exempel på sidenpappersmålning, träarbeten, keramik och mycket mer.

Vi besöker det närliggande Kaffel-Shashis-mausoleet och Kukeldash-madrasen och basaren med allt från grönsaker och bröd till kläder och hushållningsartiklar. Vi fortsätter till den gamla stadsdelen och Emir Timur-torget, som pryds av en stor staty över Timur Lenk (1336-1405), och ett antal hotell i klassisk kommunistisk arkitektur. Vi kommer även att ha möjlighet att se berömda Tasjkents tunnelbana som är smyckad med marmor och granit. Vi fortsätter till Självständighetstorget och avrundar dagen med ett restaurangbesök.

Övernattning i Tasjkent.

Dag 3
Tasjkent – Bukhara. Höghastighetståg och stadsrundtur inkl. Dödens Minaret och Ark-fortet
På besök i Bukhara

Från Tasjkent färdas vi med höghastighetståget Afrosiyob tvärs över Kyzul-Kum-öknen till Buhkara, en av Sidenvägens mest berömda oas-städer. Bukhara är en av Centralasiens mest intressanta städer, och var gammal redan år 329 f.Kr, då Alexander den Store erövrade staden.

Stadens läge vid korsningen mellan Merv, Gurganj, Herat, Kabul och Samarkand gjorde den till ett attraktivt mål för många krigsherrar. Däribland den arabiske härföraren Qutaiba, som i början på 700-talet introducerade Islam till Bukhara. Senare blev staden nästan fullständigt jämnad med marken av Djingis Khan på 1200-talet. Men den reste sig igen och med handeln kom rikedom och välstånd.

Vid middagstid kommer vi fram till Kyzylkum-öknens största oas-stad och det tidigare självständiga emiratet Bukhara. Vid ankomsten kastar vi oss direkt ut i dagens program, när vi går på upptäcktsfärd i den gamla stadsdelen Ichan-Kalas labyrint, ser Ismail Khodja-komplexet med sin fantastiska gröna kupol, Tash Khouli-palatset med haremsgemak och den tusen år gamla Juma-moskén.

I centrum ligger den storslagna Ark-fästningen, som var symbol på emirens storhet och hans egentliga residens. Med sina upp emot 20 meter höga murar var fortet en säker bastion för den lokala makthavaren och under storhetstiden bodde det knappt 3000 människor innanför murarna.

Under eftermiddagen ska vi se mer av den fascinerande gamla stadsdelen. Många av stadens största sevärdheter, bland annat vackra moskéer med fantastiska blå kupoler, stadsportar och imponerande palats, är samlade i Poi Kalyan-komplexet, där också stadens högsta minaret tornar upp sig: Arslan Khan-minareten, också känd som Dödens Minaret. Det var här som härskande emiren fram till för cirka 100 år sedan kastade ut rivaler och förbrytare från toppen.

Lab-i-Hauz-torget med den stora bassängen är centrum för staden och här finns det tehus, där äldre uzbekiska män dricker grönt te, samtalar och spelar brädspel. Vid varsin ände av bassängen ligger Nodir Divan-Begi-madrassan från 1623. Vi njuter av den avkopplande stämningen innan vi återvänder till vårt hotell.

Övernattning i Bukhara.

Dag 4
Bukhara. Stadsrundtur inkl. Baha' al-Din Naqshband -mausoleet, Emirens sommarpalats och lokal basar
Vi åker till Bukhara där islam under 1200 år har satt sin prägel på staden

Vi tillbringar hela dagen i och omkring Bukhara och ska på en omfattande stadsrundtur, där vi bokstavligen ska gå igenom stadens historia på vår väg runt till de största och mest berömda sevärdheterna.

Vi börjar vid Chor-Bakr-mausoleet och det vackra sandfärgade Baha' al-Din Naqshband-mausoleet är dekorerat med blå kalligrafiplattor som är så typiska för Uzbekistans byggnadsverk.

Utanför staden ligger sommarpalatset Sitorai-Mokhi-Hossa, som användes av de två sista emirerna av Bukhara. Den märkliga blandningen av orientalisk, europeisk och rysk arkitektur gör det till en fascinerande plats. I verkligheten består palatset av tre byggnader: det tidigare sommarpalatset, en åttkantig paviljong och en byggnad vid en liten damm. Här levde emiren ett behagligt liv omgiven av sitt harem och en privat samling exotiska djur, som hölls i bur i parken.

På vägen tillbaka till vårt hotell kikar vi förbi stadens stora basar, Coumpol-basaren. I de gamla kupolprydda handelsbyggnaderna finns det fortfarande mängder av aktiva verkstäder och små bodar som producerar lokalt konsthantverk av hög kvalitet, precis som de gjort i århundraden.

Fina handvävda textilier som Centralasien är berömt för: suzani, siden och ikat samt handgjorda träarbeten, kuddar, mattor och keramik i fantastiska färger.

Övernattning i Bukhara.

Dag 5
Bukhara – Shakrisabz - Samarkand. Timur Lenks födelseort och vidare till Samarkand
Den gigantiska statyn av Timur Lenk

Efter frukost kör vi till den berömde krigsherren Timur Lenks födelseort, Shakrisabz – eller Kesh som staden hette då – där han började sin livsbana från fåraherde till härskare över ett imperium. År 2002 firade staden 2700-årsjubileum.

Timur Lenk härstammar från mongoliska krigare, och han ansåg sig själv vara ättling till den store mongoliske krigsherren Djingis Khan. Omkring år 1370 mobiliserade Timur Lenk områdets turkmenska stammar till en rad storstilade fälttåg. 

Samarkand är utan tvekan Timur Lenks stad – men han glömde aldrig sina rötter. Tvärtemot gjorde han stora ansträngningar för att försköna och befästa sin hemstad. Väldiga murar uppfördes omkring staden med vallgrav och klaffbroar. Trädgårdar anlades och palats uppfördes.

Vi ser ruinerna av Ak-Saray-palatset, Dor-ut Saodat-komplexet med Khazratiy-Iman-moskeen, Jahongir-mausoleet och Dor-ut Tillavat-komplexet samt inte minst den gigantiska statyn av Timur Lenk. Statyn är också ett mycket populärt fotomotiv och brudpar står ibland i kö vid statyns fot.

På eftermiddagen fortsätter vi med buss och anländer till Samarkand – också kallad Själens Trädgård, Islams Juvel och Världens Spegel. Denna sägenomspunna stad i Centralasien har en tusenårig lång historia som kulturcentrum på Sidenvägen. Vid ankomsten inkvarteras vi på vårt hotell för de kommande två nätterna.

Övernattning i Samarkand.

Dag 6
Samarkand. Stadsrundtur inkl. Registan-torget och Gur Emir
Gur Emir-moskén

Samarkands historiska centrum är inte så välbevarat som det i Bukhara, men i gengäld rymmer staden några av Centralasiens mest enastående kultursevärdheter.

Den mest berömda är utan tvivel Registan-torget, som ligger i centrala Samarkand och är en av världens vackraste torg. På tre sidor, i perfekt arkitektonisk harmoni, inramas torget av byggnader, minareter och Madrassa. Här ligger Ulugbek-Madrassan och Tillya-Kari-Madrassan tillsammans med Shir Dor-Madrassan vilket är ett enastående arkitektonisk mästerverk, under UNESCO:s skydd.

År 1220 härjades staden av Djingis Khans härar, men från 1369 upplevde staden en uppblomstring under Timur Lenk, som gjorde den till sin huvudstad.

Förutom Registantorget ska vi se Bibi Khanum-moskeen och Gur Emir, eller Emirens Gravkammare, vilka är några av Samarkands mest imponerande byggnader. Timur Lenk beordrade 1404 att Gur Emirs tjusiga kupol och mausoleum skulle färdigställas till hans avlidna barnbarn, Muhammed Sultan. Då Timur Lenk dog 1405, begravdes han också i Gur Emir. På den vackert utsmyckade kupolen står det poetiskt: ”Om himlen försvinner så tar kupolen dess plats”.

Resten av dagen är avsatt för upplevelser på egen hand, som passande kan användas till ett besök på det gamla handelscentrumet, där det framställs mattor, keramik, textilier och annat konsthantverk, som kanske lockar och hittar vägen ner i din resväska.

Övernattning i Samarkand.

Dag 7
Samarkand. Stadsrundtur inkl. Sidenvägsmuseum och pappersverkstad
Upplev stämningen på Registantorget

I dag ska vi bege oss lite utanför staden för att besöka det helt nya Sidenvägskomplexet, som är uppfört lite utanför Samarkands gamla centrum. Här finns kopior av några av landets största kulturskatter, inklusive klassiska handelsgator från Khiva och Ferghana, imponerande palats och minareter, samt inte minst öppna hantverksbodar, där man kan se hur landets vackra konsthantverk produceras.

Vi åter lunch i området, innan vi styr kosan mor Samarkand. På tillbakavägen kikar vi förbi en pappersverkstad i byn Konigil. Pappersframställning har en lång historia i området, och på verkstaden får vi se hur bark från mullbärsträd omvandlas till fint papper.

Övernattning i Samarkand.

Dag 8
Samarkand – Tasjkent med snabbtåg. Shah-i-Zinda gravkammarkomplex, Ulugbeks observatorium och Profeten Daniels mausoleum
Klassisk uzbekisk mat

Vi börjar dagen med att kika förbi Shah-i-Zinda-komplexet – en samling gravkammare som nästan utgör en liten stad – ett av Samarkands vackra och stämningsfulla sevärdheter. Den fina portalen är enastående, med färgrik kakel och en smal, cirka 200 meter lång gata med tätt liggande mausoleer på båda sidor. Vi fortsätter därefter till Ulugh Begs Observatorium från 1429. Observatoriet var bland de främsta i världen på 1400-talet, och de observationer som gjordes då är fortfarande giltiga.

Vi besöker också profetens Daniels mausoleum. Den gammaltestamentlige profeten framträder omkring år 600 f.Kr., och hans jordiska rester sägs vara begravna på inte mindre än sex platser – tre i Irak, två i Iran och alltså här i Samarkand. Legenden berättar att det är Daniels hand som ligger till vila här, efter att den som relik togs hem av Timur Lenk. Många pilgrimer kommer till mausoleet, som är en helig plats för såväl kristna, som judar och muslimer.

Därefter kör vi till stationen och kliver ombord på snabbtåget till Tasjkent. Höghastighetståget är det första i sitt slag i hela Centralasien och tillryggalägger de 344 kilometerna till Tasjkent på cirka två och en halv timme. Alla vagnar är rökfria och har bekväma sittplatser. Det finns också en restaurangvagn där man kan köpa förfriskningar och smårätter.

Vid ankomsten transporteras vi i buss till vårt hotell och i samråd med reseledaren kan det avtalas tidpunkt för en gemensam middag.

Övernattning i Tasjkent.

Dag 9
Hemresa

Prisinformation

Resans pris

Från 22 998:– kr per person i delat dubbelrum.
Se priser för alla avresedatum

Tillägg för enkelrum
2 198:–
Priset inkluderar
 • Svensk reseledare
 • Flyg Stockholm – Tasjkent t/r med mellanlandning
 • Tåg Tasjkent – Bukhara
 • Tåg Samarkand - Tashkent 
 • Utflykter och transport enligt program
 • Boende på hotell i delat dubbelrum
 • Halvpension
 • Skatter och avgifter
Priset inkluderar inte
 • Avbeställningsförsäkring vid sjukdom 7% av resans pris
 • Gouda reseförsäkring/komplement till hemförsäkring
 • Eventuella extra arrangemang
 • Tilllägg för enkelrum
 • Övriga måltider och drycker
 • Dricks till lokalguider och chaufförer (räkna med ca 60 USD)
 • Eventuella fotoavgifter vid sevärdheter
 • Personliga förnödenheter
 • Administrationsavgift 150 kr per faktura (bortfaller vid online-bokning)
 • Allt som inte nämnts under ”Priset inkluderar”

Inför din resa

Resan omfattas av Albatros Travels resevillkor, som deltagarna förutsätts ha tagit del av.

Information om resan

Uzbekistan

Det långa sträckorna i Uzbekistan genomförs med tåg. Dessa sker med snabbtåget Afrosiyabexpressen givet att planeringen följs som förväntat. Det händer dock att tåget ställs in i förmån för officiellt bruk, och i så fall åker vi antingen med det normala tåget eller åker buss. 

Klimat

Uzbekistan har ett typiskt kontinentalt klimat med lokal ökenprägel. I centrala Uzbekistan påminner senhösten om den sydeuropeiska och på kvällen kan det bli något svalt. Vi rekommenderar att du tar med en varm jacka/fleece. Dagarna brukar vara solrika.

Bagage

Det är en bra idé att ta med en mindre ryggsäck eller väska till dagsutflykter och resedagar då man inte ser sitt bagage förrän på kvällen igen. Du behöver inte ta med egen handduk på resan.

Anslutning med inrikesflyg

Om du bokar anslutningstransport, rekommenderar vi att du har minst 2,5 timmar mellan byte av anslutning och flygresan med oss. Boka gärna en ombokningsbar biljett, så att du kan boka om vid en eventuell tidtabelländring/flygförsening.

Deltagarantal

Resan genomförs vid ett deltagarantal på minst 15 personer. Om vi inte når detta antal deltagare, förbehåller vi oss rätten att ställa in resan – detta sker i så fall ca 4-6 veckor före planerad avresa. Som också framgår av våra resevillkor punkt 6.3.1., samt lagen om paketresor, kan vi som researrangörer inte hållas ansvariga för några förluster som drabbat dig som kund till följd av avbeställningen. Vi är endast skyldiga att återbetala resans pris.

Valuta

Det är smidigast att växla till lokal valuta när du är på plats i Uzbekistan. Vi kommer att ha möjlighet att växla på det första hotellet under resan. Vi rekommenderar att du tar med kontanter i USD eller EUR, gärna en blandning av både större valör som 50$ eller 100$ och mindre valörer, som kan vara bra att ha om vi mot förmodan inte skulle ha möjlighet för att växla på hotellet under vår första dag.

Mer om Uzbekistan

Här kan du läsa mer om visum, vaccination, tidsskillnad etc.:
www.albatros.se/resmal/asien/uzbekistan

Allmän information

Hälsokrav för att kunna delta på resan

Som huvudregel gäller att du ska kunna ta dig fram på egen hand utan hjälpmedel (t.ex. rullator eller rullstol). Generellt sett är våra resor inte lämpade för rörelsehindrade. Oavsett om det är en rundresa med tåg, buss eller en kryssning så ska man kunna gå till och från sevärdheter på egen hand. På de flesta av våra resor motsvarar en dags besök till sevärdheter och dylikt mer än 5 kilometer till fots.

Reseförsäkring

Eftersom sjukförsäkringen i Sverige inte täcker kostnader för hemtransport och läkarbehandling i vissa länder är det viktigt att du har tecknat en reseförsäkring som täcker både kostnader för behandling av sjukdom, samt hemtransport. Dessutom rekommenderar vi att försäkringen täcker skadat eller förlorat bagage.

Gouda Reseförsäkring

Albatros Travel har ingått ett samarbete med Gouda Reseförsäkring som säkrar att hjälpen alltid är i närheten när du behöver den. Med Gouda i ryggen är du säkrad extra trygghet på resan. 

Goudas egen larmcentral är bemannad dygnet runt där kompetenta skandinavisktalande medarbetare sitter redo för att hjälpa just dig. Med Goudas reseförsäkring får du både snabb hjälp på plats och bra täckningar, bl.a. obegränsad sjukdoms- och olycksfallsförsäkring, reseavbrott, tillkallande av anhörig, ersättningsgaranti (kompensation för sjukdom under resan) och resegodstäckning. 

Om du är försäkrad hos ett annat bolag gäller möjligtvis andra regler – kontakta ditt försäkringsbolag för mer information. Det är resenärens eget ansvar att försäkringen omfattar den nödvändiga täckningen.

Albatros Travels reseledare och guider

Albatros gruppresor leds av en svensk reseledare, som antingen möter gruppen på flygplatsen före avresa, eller vid ankomst till destinationen. På våra bussresor möter ni reseledaren senast vid den sista påstigningsplatsen. Chauffören hjälper till med bagage, informerar om placering i bussen och ser till att ni kommer säkert fram.
 
På Albatros individuella resor möts ni av en engelsktalande lokalguide på destinationen. Även utflykter som ingår i resan leds av engelsktalande lokalguider.
 
På expeditionsresor med Albatros Expeditions möts du av en engelsktalande expeditionsguide på destinationen, precis som det blir det engelsktalande expeditionsteamet som leder utflykterna och håller de informationsmöten som ingår i resan. Vi påpekar att en svensk reseledare inte kan förväntas ombord.
 
Ett fåtal av våra resor är utan lokalguide. Det framgår i sådana fall tydligt av programmet. Alla våra guider och reseledare är erfarna, välutbildade och noggrant utvalda av Albatros.

Dricks

På våra resor kommer du i kontakt med vardagslivet och dess seder. Det kan förekomma förhållanden du inte tycker om eller inte är van vid, som t ex. seden med dricks. I många länder är drickssystemet mera organiserat än vad vi som svenskar är vana vid och det finns en förväntan om att lokalguider och chaufförer, under resans gång, mottar en viss summa dricks. Vi anger ett belopp i vårt reseprogram, så att man hemifrån kan ta förbehåll för detta. Resans pris inkluderar inte personlig dricks eftersom det är ett individuellt åliggande och drickssystemet är en del av den kultur man väljer att besöka och som man därför bör följa och respektera. Albatros Travel ger lön till lokalguider och chaufförer men i många kulturer är lönen i servicebranschen anpassad efter att man dessutom mottar dricks. Vi vill betona att dricks naturligtvis är individuellt och frivilligt.

Tillägg för enkelrum och –hytt

Priserna på våra resor baseras på två personer som reser tillsammans och delar rum eller hytt. För de resenärer som reser ensamma tillkommer ett tillägg för enkelrum eller –hytt. Tillägget speglar den prisnivå som vi som researrangör möts av när vi bokar rum och hytter hos våra underleverantörer. Ett enkelrum kostar mer per person än ett dubbelrum. Detta är något som har varit gällande i resebranschen i många år och kan betraktas som standard.
Tillägget framgår av vårt material på respektive resa. 

Pass

Tänk på att ditt pass ska vara giltigt i minst 6 månader efter hemkomsten från destinationen. Detta gäller för alla våra resor, oavsett om enstaka länder kräver en kortare giltighet. Som researrangör ställer vi det här kravet för att undvika situationer, där ett kortare giltighetskrav ändras från och med den tidpunkt då resan bokas till och med avresan, vilket i så fall skulle bli ett problem för de kunder som har ett pass med kortare giltighetstid än sex månader.

Resa med barn/minderåriga

Om du reser med barn, till exempel ditt barnbarn, med en annan person som är under 18 år, om du reser ensam med ditt barn utan den andre föräldern eller om du och ditt barn inte har samma efternamn, kan det hända att några länder inte tillåter inresa.  Det kan därför vara nödvändigt att ta med ett personbevis på engelska samt under undertecknad förklaring som tillåter barnet att resa tillsammans med den vuxne.
USA är ett av de länder som har ovanstående krav, men det finns inte någon slutgiltig lista över vilka andra länder som kräver detta. Därför rekommenderar vi dig att kontakta närmaste ambassad eller konsulat för det land som du ska resa till för att säkra dig vad som gäller i just din situation.

Placering ombord på flyget

Vi vill göra dig uppmärksam på att det är flygbolaget som är ensamt ansvarigt för fördelningen av sittplatserna ombord.

Placering i bussen

På Albatros resor med flyg sker ofta transporten på destinationen med buss. Här kan man inte reservera en specifik plats i bussen och man kan heller inte betala extra för att få en speciell plats. Däremot kan man under resans gång komma överens om att flytta runt så att alla får sitta både fram och bak i bussen.

På Albatros bussresor, där hela resan sker med buss, kan du reservera en specifik plats i bussen mot en extra avgift. De platser som inte är reserverade fördelas enligt först-till-kvarn. Våra bussresor är markerade med ”BUSSRESOR” på hemsidan.

Service ombord på flyget

När du reser med Albatros Travel föregår resan oftast med reguljärflyg. På resorna inom Europa har man normalt sett möjlighet att köpa drycker och smörgåsar. Vissa bolag serverar fortfarande vatten, juice, kaffe eller te utan kostnad. På de långa, interkontinentala flygningarna är maten inkluderad och hos några enstaka bolag även drycker.
Önskar man vin, öl och sprit ska man oftast själv betala för detta. Nivån på servicen ombord kan inte garanteras eller upplysas hemifrån eftersom den varierar från bolag till bolag och dessa ofta ändrar på sina rutiner.

Önskemål om specialkost

På flygresor ska specialkost som exempelvis diabetes- eller vegetarisk mat beställas senast 45 dagar före avresa. På bussresor kan vi tyvärr inte erbjuda specialkost.

Vänligen observera att vissa flygbolag tar extra betalt för specialkost. Vi vidarebefordrar alltid våra gästers önskemål om specialkost på flygresan till flygbolagen, men vi kan inte garantera vad som serveras ombord.

Som utgångspunkt har vi inte möjlighet att erbjuda specialmat på våra rundresor. Dels för att det på många av våra resor ingår gemensamma måltider där menyn är beställd i förväg. Dels för att specialmat såsom glutenfri och laktosfri kost kan vara svårt att hitta i några av dem länder som vi reser till. Du får därför räkna med att äta samma mat som övriga deltagare på resan. Vi tar gärna emot och vidarebefordrar önskemål om specialkost och allergier, men vi har inte möjlighet att garantera att speciella måltider kan serveras under resans gång eller att det är möjligt att ta hänsyn till allergier.

Förbehåll/ändringar

Förbehåll för ändringar i programmet. Albatros Travel och våra lokala samarbetspartners strävar alltid efter att ta fram resan i förhållande till programmet, men av hänsyn till sevärdheternas öppettider eller praktiska omständigheter kan det bli nödvändigt att genomföra rutten i en annan ordning än den som anges. Dessutom kan vissa programpunkter utgå på grund av force majeure-situationer som väderförhållanden eller försenade flygavgångar. 
Slutligen vill vi uppmärksamma att alla resor regelbundet revideras och förbättras mot bakgrund av den feedback vi får efter varje resa. En revidering av resan kan medföra att det uppstår ändringar i programmet mellan bokningen av resan och avresedatum. Före avresa kommer samtliga deltagare att få det senast uppdaterade programmet som alltid har för avsikt att tjäna kundernas bästa och se till att de får en smidig resa.
Resan säljs som paketresa, och det går inte att få pengar tillbaka för de delar av resan som eventuellt inte nyttjas.

Vänligen uppmärksamma att tillköpta extrautflykter endast genomförs vid ett tillräckligt stort antal deltagare. Beroende av när utflykten ställs in, kommer priset för utflykten att betalas tillbaka till de anmälda deltagarna före eller efter hemkomst från resan.

Rated 4 out of 5 by from Mycket trevlig resa Lite för mycket moskeér och madrsas. Kunde vara lite mer om landet idag.
Date published: 2019-10-27
Rated 4 out of 5 by from En intressant upplevelse i ett närmast okänt land Uzbekistan var definitivt värt ett besök, inte bara för de historiska platserna utan också för att upptäcka hur västerländskt landet är med sitt avslappnade förhållande till islam. En trevlig och kunnig reseledare, trevliga, trivsamma och resvana medresenärer med perfekt service från den lokala guiden.
Date published: 2019-10-26
Rated 4 out of 5 by from Givande resa i synen på andra kulturer Mycket kunniga, trevliga o hjälpsamma guider , lite färre stenhus o mer om det moderna landet hade varit bra
Date published: 2019-10-26
Rated 5 out of 5 by from En bra upplagdr resa med både kultur och upplevelser av land och befolkning En bra upplagd resa. Uzbekistan blev en positiv och överraskande resa. Hade inte haft den föreställningen om landet. Människorna trevliga och man upplevde sig säker ute på egen hand.
Date published: 2019-10-26
Rated 5 out of 5 by from En mycket fin och spännande resa späckad med olika upplevelser. Resan var noga planerad med fina sevärdheter. Både vår svenska guid och inhemska guiden var mycket pålästa.
Date published: 2019-10-25
Rated 5 out of 5 by from En härlig resa med många fina upplevelser ! En mycket bra resa med utmärkta guider och chaufförer.
Date published: 2019-10-25
Rated 5 out of 5 by from En fantastisk resa med många upplevelser Ett spännande och vänligt land med oförglömliga världsunika byggnader och minnesmärken. Sidenvägen kändes närvarande överallt. Bra arrangemang hela resan. Utmärkta guider som med stor erfarenhet och kunnande optimerade våra dagar. Bra hotell och helt OK mat. Intressant och roligt tågåkande fungerade utmärkt.
Date published: 2019-10-13
Rated 4 out of 5 by from Spännande resa i en annan kultur Vi fick se olika platser; Tashkent, Bukhara och Samarkand. Förflyttade oss emellan städerna med höghastighetståg, lokaltåg och buss. Bra guidning av Albatros egen guide samt lokalguider. Vi såg vackra moskéer, mausoleer, madrassas, papperstillverkning mm.
Date published: 2019-10-03
 • y_2024, m_4, d_14, h_5
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_3.0.41
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_1, tr_33
 • loc_sv_SE, sid_UZRTR05, prod, sort_[SortEntry(order=SUBMISSION_TIME, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Liknande resor