Solskensstaten Florida

group-tour
Gruppresa med Albatros reseledare

Upplev Miami, Everglades, Key West och Orlando

Florida är soldränkta stränder och enorma nöjesparker – och mycket, mycket mer. Vi flanerar förbi Miamis Art Deco-arkitektur i South Beach och njuter av den tropiska idyllen i Key West – precis som Hemingway en gång i tiden. Vi tar en airboat genom nationalparken Everglades, besöker Edisons vinterresidens och den som vill kan följa med och snorkla bland sjölejon runt Crystal River. 

I Orlando väntar inte bara shopping och nöjesparker – om du bokar våra utflykter kan du följa med och uppleva historiska St. Augustine och spännande Kennedy Space Center. 

Vi reser när vädret är som kallast här hemma – och en sann njutning i Florida. 

Klicka på kartan för att se den i större format
 • Typ Rundresor

 • Reseledare Svensk

 • Visum Ja

 • Vaccination Nej

 • Valuta US dollar

Dagsprogram 11 dagar
Dag 1
Flyg Stockholm – Miami, USA. Incheckning på hotellet
Dag 2
Stadsrundtur i Miami med Coral Gables, Coconut Grove Park och Little Havana. Art Deco-promenad i South Beach-distriktet
Dag 3
Heldagsutflykt till sydspetsen av Florida Keys med Key West, övernattning i Homestead 
Dag 4
Homestead, Everglades nationalpark, utflykt med airboat och Fort Myers
Dag 5
Fort Myers, Edisons vinterresidens, St. Petersburg/Clearwater, Tarpon Springs och Crystal River
Dag 6
Crystal River. Möjlighet att snorkla bland sjökor i den vilda naturen. Besök i Homosassa State Park och Orlando 
Dag 7
Orlando. Möjlighet till heldagsutflykt till St. Augustine och Daytona Beach inkl. inträde till nationalmonumentet Castillo de San Marcos
Dag 8
Orlando. Möjlighet till heldagsutflykt till Kennedy Space Center, Cape Canaveral och Cocoa beach
Dag 9
Orlando. Tid på egen hand eller gemensam transport till nöjesparker och shopping-outlet
Dag 10–11
Orlando till Miami och hemresa 

Hotell

Quality Inn Florida City, Homestead

 • Luftkonditionering
 • Kaffe-/tekokare
 • Hårtork
 • Kabel-tv
 • Strykjärn och strykbräda

Det här motellet ligger vid Highway 1 i Florida City/Homestead och ligger väldigt bra i förhållande till våra resplaner.  Det är ett hotell som fungerar bra för våra behov, även om det inte finns något speciellt att framhäva.  Hotellet har en utomhuspool och alla rum har gratis wi-fi och kabel-tv. Det finns ett antal restauranger på gångavstånd från hotellet.

Du kan läsa mer om hotellet på: http://www.qualityinnfloridacity.com/

Best Western Fort Myers Waterfront, Fort Myers

 • Luftkonditionering
 • Kaffe-/tekokare
 • Hårtork
 • Kabel-tv
 • Strykjärn och strykbräda

Det här hotellet ligger centralt ut mot Caloosahatchee-floden i North Fort Myers, vilket passar fint i förhållande till att vi är nära Edison och Fords vinterhus som vi ska besöka. Hotellet har en utomhuspool och alla rum har gratis wi-fi och kabel-tv. Det finns en rad restauranger på gångavstånd till hotellet.

Du kan läsa mer om hotellet på: http://www.bestwesternwaterfront.com/

 

Plantation on Crystal River

 • Strykjärn och strykbräda
 • Hårtork
 • Kabel-tv
 • Luftkonditionering
 • Te-/kaffekokare

Det här hotellet ligger centralt ut mot de varma källorna i Crystal River. Här är vi nära Banana Island och våtområdet Kings Bay, där man kan snorkla med sjökor. Hotellet har en utomhuspool, spa och alla rum har gratis wi-fi och  kabel-tv. Det finns ett antal restauranger på gångavstånd till hotellet.

Du kan läsa mer om hotellet på: http://www.plantationoncrystalriver.com/

 

Rosen Inn Lake Buena Vista

 • Luftkonditionering
 • Kaffe-tekokare
 • Hårtork
 • Kabel-tv
 • Strykjärn och strykbräda

Det här hotellet ligger i den södra delen av Orlando med flera nöjesparker inom köravstånd. Hotellet är en bra bas fär våra äventyr i Orlando och området runt omkring. Hotellet har en utomhuspool, och alla rum har gratis wi-fi och kabel-tv. Det finns ett antal restauranger på gångavstånd från hotellet.

Du kan läsa mer om hotellet på: www.rosenlbv.com

 

 

Bilder

Klicka på bilderna för att förstora dem

Dagsprogram

Hämta hela programmet OBS. Några av våra resor finns i flera olika versioner. Det är viktigt att du väljer rätt datum innan du skriver ut.

Dag 1
Flyg Stockholm – Miami, USA. Incheckning på hotellet
I Miami

Vi flyger från Stockholm med kurs mot Miami, och hämtas med buss vid ankomsten. Efter det kör vi till vårt hotell i Miami som bara ligger 200 meter från stranden. Vi checkar in och tar ett dopp i det blå, antingen i havet eller i hotellets swimmingpool, och laddar upp inför morgondagens äventyr.

Miami är huvudstad på fastlandet och södra Floridas kommersiella centrum, och Miami Beach är fördelat på 17 öar i Biscayne Bay utanför Miami, mot Floridasundet. Rent administrativt räknas de som två olika städer.

Miami Beach kallas för USAs riviera; här bor massor av amerikaner som flyr vintern i norr till förmån för sol och värme, sandstränder, skuggande palmer och ett sjudande nattliv. Vi hinner acklimatisera oss, koppla av och vänja oss vid tidsskillnaden efter flygresan. Den som orkar kan följa med reseledaren på en lugn promenad längs strandpromenaden.

Dag 2
Stadsrundtur i Miami med Coral Gables, Coconut Grove Park och Little Havana. Art Deco-promenad i South Beach-distriktet
Miamis berömda art deco-byggnader

Idag gör vi en rundtur med buss i Miami och Miami Beach. De två städerna är väldigt unga och för bara 100 år sedan var Miami endast en handelspost på Miamifloden och ett mygghärjat träsk. När hotell- och järnvägskungen Henry Flagler byggde sin järnväg till en utpost vid namn Fort Dallas följde andra visionära entreprenörer som Carl Fisher, Julia Tuttle, William Brickell och John Sewell hans exempel, och inledde ett ihärdigt arbete med att tämja denna vildvuxna del av USA. Man uppförde hotell, byggde broar, anlade trädgårdar och drog in elektricitet. Det smala mangroveträsket förvandlades till dagens Miami Beach, och turisterna började strömma till. Det så kallade Greater Miami som omfattar Miami med förorter, upplevs som en mix av många olika resmål och är en spännande och unikt multikulturell upplevelse. Här blandas mjuk och melodisk latinamerikanska med karibiskt tungmål, mattraditioner och kulturella fenomen. Det är svårt att missa vibbarna från den omisskännliga Joie de vivre-stämningen, med den vackra stranden som en ständigt närvarande kuliss.

Under vår resa fokuserar vi på några av de områden som gör Miami så speciellt, exempelvis när vi besöker Coral Gables, som är ett exklusivt bostadskvarter i medelhavsstil med trevliga restauranger och shoppinggatan Miracle Mile. Många anser att den heter så eftersom det nästan är ett mirakel om man lyckas ta sig därifrån och fortfarande har pengar på fickan. Vi ska också bege oss till det bohemiska området Coconut Grover Park innan vi sätter kurs mot Little Havana, där många kubanska immigranter slog sig ner efter den kubanska revolutionen. Hela området osar av cigarrer, starkt kubanskt kaffe, dominospel och gallerier, framför allt i och runt Calle Ocho. Idag har även andra nationaliteter letat sig fram till Little Havana, och det är idag mer av ett vanligt latinokvarter. Downtowns affärsdistrikt består av många nya byggnader och utgör merparten av Miamis skyline. Vi njuter av atmosfären i Floridas största stad och styr därefter kosan tillbaka till hotellet, och ska senare ge oss ut på en rundvandring. Lunchen intas på egen hand i området runt Bayside.

Vi tar en promenad i South Beach-distriktet, som är ett av Miamis främsta landmärken. Området har varit en äkta tropisk lekplats för Art Deco-arkitekter på 1920 och -30-talen. De pastellfärgade byggnaderna står bredvid varandra med utsikt över Atlanten och de vita sandstränderna. Den mest berömda gatan är Ocean Drive som aldrig sover. Reseledaren berättar om utvalda byggnader och vi får höra berättelser om verkliga och fiktiva personer som har anknytning till området. På kvällen sjuder South Beach av uppklädda människor som besöker de många nattklubbarna och restaurangerna. Här finns något för alla – oavsett om man är äventyrslysten eller vill ha en stilla utekväll.

Dag 3
Heldagsutflykt till sydspetsen av Florida Keys med Key West, övernattning i Homestead  Ca 520 kilometer 
Sköna Key West

Idag ger vi oss ut på en heldagsutflykt söderut längs Highway 1 från Floridas fastland till Key West. Själva bussresan är en upplevelse i sig eftersom vi rör oss från ö till ö längs en väg sammanlänkad med 42 broar som slingrar sig fram som pärlor på ett pärlhalsband. Den mest berömda bron är den sju mil långa bron Seven Mile Bridge som du garanterat har sett i ett flertal filmer.

Längs vägen passerar vi kitschiga presentbutiker som säljer halsband gjorda av musselskal, hamburgerrestauranger och dykarbutiker. Gemensamt för dem alla är att de är bildskönt belägna på de gröna öarna som sticker upp strax ovanför havsytan. Och under havsytan väntar en hel värld av färgsprakande fiskar och korallrev. 

Vårt mål är Key West, den sydligaste spetsen av Florida Keys. Det var här i det vilda och färgglada Key West som Ernest Hemingway bodde. Än idag är Key West hemvist för djärva konstnärer som målare, författare och poeter. Key West bjuder på en äkta tropisk idyll som inte finns att hitta någon annanstans i USA. Den charmiga gamla staden och dess kokospalmer bjuder på en avslappnad livsstil med restauranger, barer och unika butiker. 

Vi tittar närmare på staden och vi har även avsatt tid så att den som vill kan besöka Hemingways hus (inträde ingår ej) innan vi återvänder norrut mot vårt .hotell i Homestead

Dag 4
Homestead, Everglades nationalpark, utflykt med airboat och Fort Myers Ca 320 kilometer
Alligatorer i Everglades

Idag beger vi oss ut i den vackra naturen, till nationalparken Everglades som finns med på UNESCOs lista över världens naturarv och dessutom är USAs största subtropiska vildmarksområde. Vi lämnar Homestead och rör oss över den centrala delen av The Glades. När vi senare ska uppleva parken på närmare håll kanske vi får syn på några av sommarens alligatorungar. Ungarna är inte ens 20 centimeter långa och har överlevt de första månaderna i den hårda naturen. De små ungarna ter sig tämligen ofarliga jämfört med de vuxna exemplaren, som kan bli upp till 4 meter långa. Den 6 100 kvadratmeter stora nationalparken är hemvist åt USAs största alligatorbestånd. Utöver det spännande djurlivet får vi även se och höra mer om växtlivet, som består av ett stort antal orkidéer, cypresser med mera.

Det varierande djurlivet i nationalparken bjuder på unika och färgsprakande fåglar, krokodiler och alligatorer, och platsen är den enda i världen där de lever sida vid sida. Under årens lopp har sjön Okeechobee fördämts för att bilda odlingsbar mark.  Det gör att en del av ekosystemet berövats sin naturliga vattenförsörjning, och idag finns det ett stort politiskt fokus på att återföra ekosystemet till dess ursprungliga skick. Det betyder att det finns hopp för Everglades, och idag kan man besöka det enorma området för att få en skymt av ett av världens mest unika ekosystem.

Everglades beskrivs ofta som sumpmark men är i själva verket ett enormt nätverk av långsamt flytande floder. Vi ger oss ut på upptäcktsfärd med airboats som tar sig fram med hjälp av en stor flygpropeller, och medan vi svävar över det låga vattnet tittar vi efter djur som alligatorer och fåglar och njuter av den fantastiska floran. Amerikanerna är vanligtvis väldigt bra på att visa upp sina nationalparker och Everglades är en upplevelse för alla. Besöker med airboat görs vid the Everglades Safari. Här ska vi därför passa på att skaffa oss en inblick i Miccosukee-indianernas speciella levnadssätt. Den amerikanska regeringen lyckades aldrig få kontroll över Miccosukee-stammen, och på 1800-talet besluta stammen sig för att bosätta sig i Everglades träskmarker för att undgå regeringens förföljelse av de indianska stammarna. Här i träsket anpassade de sig till de specifika förhållandena, och skapade en ny tillvaro som passade in i den nya bomiljön. Det är några av stammedlemmarna som tar oss med ut på vår spännande och sagolika airboat-utflykt. Här susar vi elegant över The River of Grass som Everglades ofta kallas för på grund av det långsamt flytande vattnet och de många vattenväxterna.

Efter besöken i centrala Everglades kör vi västerut för att ta oss till Fort Myers. Här övernattar vi nära Floridas golfkust.

Dag 5
Fort Myers, Edisons vinterresidens, St. Petersburg/Clearwater, Tarpon Springs och Crystal River Ca 400 kilometer
Thomas Edison uppfann bland annat den elektriska glödlampan

Precis som namnet antyder var Fort Myers en gång i tiden ett fort. Försvarsverket bestod av en bastion som användes mot de lokala Seminole-indianerna. När man till slut lyckades sluta fred med hövding Billy Bowlegs år 1858 kunde de äventyrslystna nybyggarna börja sprida ut sig på ett annat sätt. Fortet ligger vid floden Caloosahatchee och staden grundades år 1886. Fortet började användas som försvarsverk igen under det amerikanska inbördeskriget.

Staden har på senare tid blivit en form av utgångspunkt för Floridas sydvästra region, som är en av statens viktigaste turistområden. I den gamla stadsdelen, River District, hittar vi hus som är över 100 år gamla, och som man har inrett med butiker, restauranger och gallerier. Just forna tiders atmosfär, från tiden då Fort Myers var en liten fiskeort och Thomas Edison och Henry Ford uppförde sina vinterbostäder, får vi höra mer om när vi besöker husen.

De två vackra husen i trä, belägna i en stor och tätbevuxen trädgård på Caloosahatchee River var vinterhus eller residens för de världskända uppfinnarna Thomas Alva Edison och monteringsbandets fader Henry Ford, som först var samarbetspartners och sedan blev vänner. De behövde en plats långt ifrån kylan i deras hemstäder, och byggde därför Seminole Lodge och The Mangoes.

År 1965 omvandlades husen till muséer och man har gjort allt för att hålla all interiör intakt. Av samma orsaker får vi endast se dem utifrån, men det går att titta på de utsökta möblerna, lamporna och prylarna genom fönster och dörrar med plastglas. Vi ser både bostäderna, trädgårdarna och laboratorierna där de två männen tillbringade många vintrar med att arbeta, prata och kanske koppla av i västra Floridas subtropiska klimat. Det är nästan omöjligt att inte bli imponerad av de två världsberömda geniernas uppfinningsrikedom och driftighet, därför att även om de tillbringade merparten av vintern i Floridas behagligt varma klimat var de definitivt inte på semester.

Efter besöket drar vi vidare till St. Petersburg (eller St. Pete som lokalinvånarna kallar det för), statens femte mest folktäta stad. Här har halvön väster om Tampa Bay utvecklats till ett säkert stopp för alla äventyrssugna. Gärna att kombinera med Clearwater, som är mest känt för sina kritvita stränder i världsklass. Vi har avsatt tid åt att äta lunch innan vi via Tarpon Spring kommer fram till Crystal River och de varma källorna.

Vi får räkna med att luften är något fuktigare när vi kommer fram till området runt Crystal River. Här befinner vi oss mitt i den naturrika delen av Floridas golfkust, omgivna av King’s Bays naturliga källor.

Dag 6
Crystal River. Möjlighet att snorkla bland sjökor i den vilda naturen. Besök i Homosassa State Park och Orlando  Ca 160 kilometer
Crystal River

En av Crystal Rivers största attraktioner är de över 400 västindiska "manatees" (sjökor) som håller till i området under vinterhalvåret på grund av de varma källorna, där temperaturen sällan understiger 22 °C.

De som har köpt till utflykten ”Snorkling med sjökor" ger sig av tidigt för att träffa sjökorna innan de simmar längre ut. Det är som sagt var områdets varma källor som är orsaken till att så många sjökor har samlats på samma plats. Sannolikheten för att vi ska se de stora djuren är därför nästintill 100 procent. Vår kapten och besättning berättar ingående om vad som kommer att hända under utflykten, och hur man uppför sig som gäst i naturen. Det är viktigt att beståndet bevaras och det finns tydliga direktiv från de amerikanska myndigheterna för att se till att besöket helt och hållet sker på djurens villkor. Det är inte svårt att tala om upplevelser i världsklass när vi umgås med de enorma, något märkliga men godmodiga djur. Det växer alger på sjökorna och därför används besökarna ofta till att klia dem på magen för att få loss den grönbruna växtligheten.

Detta är endast möjligt vid resor under vinterhalvåret, eftersom sjökorna rör sig ute i Mexikanska golfen på sommarhalvåret.

Det går alldeles utmärkt att vara med på utflykten utan att snorkla bland sjökorna, och man följer då med som passagerare och tittar på djuren från båtdäcket.

När vi återvänder från vår utflykt samlas alla för att fortsätta resan österut. Först ska vi däremot besöka Homosassa State Park. Bland alla de vilda djur vi är på utkik efter hoppas vi även på att få se de snälla sjökorna. Det är här de varma källorna ligger, vilket har skapat ett varierande djurliv. Vi tar en promenad och spejar efter några av Floridas djur.

Efter parkbesöket kör vi med riktning mot temaparkernas huvudstad Orlando. Här fanns det mest citrusväxter innan Walt Disney år 1965 fick ett bra pris på en bit mark och byggde Disneyworld. Sedan dess har flera nöjesparker följt efter och staden har idag 68 miljoner besökare per år. Till USAs mest välbesökta stad söker sig allt från kongressledamöter till nöjeslystna av alla nationaliteter.

Orlando ligger utspritt över ett större geografiskt område, men har inte något riktigt centrum i egentlig bemärkelse. Vid vårt besök i Orlando har vi möjlighet till gemensamma aktiviteter varje dag, och de två utflykterna måste bokas hemifrån. Alternativt kan man själv planera sin vistelse och eventuella aktiviteter. Reseledaren är givetvis gärna behjälplig med tips och råd.

Dag 7
Orlando. Möjlighet till heldagsutflykt till St. Augustine och Daytona Beach inkl. inträde till nationalmonumentet Castillo de San Marcos Ca 400 kilometer
Castillo San Marco

Dagens Albatrosutflykt går till St. Augustine, den äldsta europeiskt etablerade staden i USA. Den framstår idag som en charmig gammal stad som för tankarna till Spanien och Medelhavet snarare än till USA. Den grundades år 1565 av den spanske amiralen Pedro Menéndez de Avilés på St. Augustins dag. År 1702 brann staden ner, men byggdes snabbt upp igen, och redan år 1763 var den ett viktigt socialt och administrativt center, som snart betraktades som östra Floridas huvudstad. Genom tiderna har stadens politiska strömningar skiftat mellan spanjorerna och engelsmännen fram till dess att den år 1819 deklarerades amerikansk. Men de spanska rötterna finns kvar.

Vi känner av de spanska influenserna när vi rör oss runt i det historiska området på St. George Street och besöker Castillo de San Marcos, som är ett av USAs äldsta fort. Själva fortets fundament och murar står kvar än idag och fortet anses som tämligen välbevarat med tanke på åldern (byggnationen av fortet påbörjades år 1672). Vi har inträdet inkluderat och tittar närmare på utställningarna, och får en inblick i fortets historia och därmed även hela områdets.

Vi har avsatt några timmar till att strosa runt på de smala gatorna, och här avnjuter vi även vår lunch (ej inkl.). Det går med all säkerhet att hitta ett trevligt lunchställe vid gågatan St. George Street, där det finns ett brett urval av caféer och restauranger. Varför inte avrunda med en Key Lime Pie, en av Floridas specialiteter och som är en frasig paj med grönaktig limefyllning.

Vi kan även rekommendera ett besök i området runt den vackra gatan Magnolia Avenue där vi även hittar den lilla parken Ponce de Leons ungdomskälla. Detta är platsen där det koloniala Amerika först grundades 55 år innan pilgrimerna vid Plymouth Rock anlände med fartyget Mayflower.

Efter några timmar i St. Augustine styr vi kosan tillbaka mot Orlando vid Daytona Beach; Kuststaden som kan stoltsera med att vara den enda som tillåter bilar att köra på stranden. Tidigare mest känd som filmkuliss är staden utan tvivel mest känd för sina stora motortävlingar och sitt speedwaycenter. Vi passerar Daytona International Speedway och stannar i staden.

Dag 8
Orlando. Möjlighet till heldagsutflykt till Kennedy Space Center, Cape Canaveral och Cocoa beach Ca 250 kilometer
NASA’s Kennedy Space Center

Dagens Albatroserbjudande är en heldagsutflykt till 1960-talets tv-sändningar av Apollo-programmets raketuppskick, månlandning och rymdfärjor i NASAs Kennedy Space Center på Cape Canaveral. Själva området runt centrat är ett fågel- och viltreservat som ligger vid Atlantkusten. Området är noga utvalt på grund av det torra och milda klimatet med sällsynta oväder som kan störa de känsliga uppskicken. Det mest berömda uppskicket är Apollo 11 som med bland annat Neil Armstrong som astronaut satte den första människan på månen år 1969.

Inträdet inkluderar bland annat IMAX-föreställningar och utställningar och vi avsätter fem timmar till vårt besök.

Vi planerar också dagen så att vi är på plats vid centrat när de öppnar. Här rekommenderar vi den två timmar långa guidade bussturen Kennedy Space Center Bus Tour som tar med sina besökare runt centret. Det finns flera guidade turer att välja på, och be reseledaren att hjälpa till att planera besöket.

Till höjdpunkterna räknas dessutom rymdfärjan Atlantis, Hubble-teleskopet (modell), Apoloo-rymdprogrammet med raketer och rymdfärjor, Saturn V och IMAX-biografer med filmer om allt från rymdens första pionjärer till kapplöpningen mellan USA och Sovjetunionen. Med andra ord har vi några timmar att tillbringa på det fascinerande centrat för USAs rymdprogram.

På vägen hem rör vi oss söder om centrat för att titta närmare på området vid Cape Canaveral och Cocoa Beach.

Dag 9
Orlando. Tid på egen hand eller gemensam transport till nöjesparker och shopping-outlet Ca 25 kilometer
Gott om nöjesparker i Florida

Idag kan vi ägna oss åt egna äventyr, så varför inte besöka en av områdets berömda temaparker. Disneyworld går nästan inte att undvika eftersom Walt Disney World Resort inkluderar flera olika temaparker, hotell, restauranger, butiker och grönområden på en yta på över 100 kvadratkilometer. Om du gillar fart och fläkt ska du bege dig till Disneys Hollywood Studios-temapark. I Rock’n’Rollercoaster accelererar du från 1-100 km/h på tre sekunder, och i Twilight Zone Tower of Terror befinner du dig i en hiss som faller 13 våningar ner. I temaparken Epcots attraktion Mission: Space kan du uppleva samma viktlöshet som i rymden skapad med centrifugalkraft. En fantastisk upplevelse! Slutligen är Universal Studios Orlando väl värt ett besök för de som vill ha ett lite lugnare tema. Längs nöjesgatan International Drive har det efter hand vuxit upp större attraktioner, restauranger och barer.

Om du är mer för att shoppa finns det i utkanten av staden ett stort outletområde, Premium Outlets, där butikerna säljer märkesvaror till kraftigt nedsatt pris. 

Reseledaren lägger upp en plan tillsammans med chauffören utifrån gruppens önskemål. Vi brukar köra förbi minst en nöjespark, International Drive, och ett Premium Outlet, och låter dem som vill stiga av. Vi avtalar sedan en uppsamlingsplats eller returresa på egen hand.

Dag 10–11
Orlando till Miami och hemresa  Ca 410 kilometer

När det är dags att ge sig av till flygplatsen hämtas vi av vår buss och körs till Miami Airport där flyget hem väntar. Beroende på flygtidpunkt kan vi göra några spännande stopp på vägen. Vi anländer till Stockholm nästa dag.

Utflyktspaket

För Albatros gäster erbjuder vi ett utflyktspaket som anordnas av vår svenska reseledare. Utflyktspaketet ska beställas hemifrån senast 45 dagar före avresa

Utflyktspaket Orlando

Följande ingår i utflyktspaketet

 • Orlando, heldagsutflykt till St. Augustine och Daytona Beach med entré till nationalmonumentet Castillo de San Marcos 
 • Orlando, heldagsutflykt till Kennedy Space Center, Cape Canaveral och Cocoa Beach. Inkl. inträde

Pris: kr. 1 198,- pr. person

Castillo San Marco

Utflykt Crystal River – snorkla med sjökor (manatees) i den vilda naturen

Följande ingår i utflyktspaketet: 

Halvdagsutflykt till Crystal River med båt inkl. instruktioner från kaptenen, fler sim-/snorklingsturer och transport fram och tillbaka.

Pris: kr. 798,- pr. person

Sjökor rör sig långsamt genom vattnet

Prisinformation

Priset inkluderar
 • Svensk reseledare
 • Flyg Stockholm — Miami t/r med mellanlandning
 • Utflykter enligt program (inkl. airboattur)
 • Boende på bra hotell i delat dubbelrum
 • Frukost dagligen (antingen American breakfast eller en mer enkel, Continental breakfast)
 • Entréer till Edison and Ford Winter Estates och Homosassa Statepark
 • Skatter och avgifter
   
Priset inkluderar inte
 • Avbeställningsförsäkring, 7 % av resans pris
 • Gouda reseförsäkring/komplement till hemförsäkring
 • Avgift för inreseregistrering till USA (ESTA, ca. 14 USD)
 • Eventuella extraarrangemang
 • Tillägg för enkelrum
 • Drycker
 • Övriga måltider
 • Dricks till lokalguider och chaufförer (räkna med cirka 35 USD per person)
 • Personliga förnödenheter
 • Administrationsavgift per faktura utgår med 150 kronor (bortfaller vid onlinebokning)
 • Allt som inte nämns under ”Priset inkluderar”

Inför din resa

Resan omfattas av Albatros Travels resevillkor, som deltagarna förutsätts ha tagit del av.

Information om resan

Bagage

Om du vill låsa din resväska behöver du ett så kallat TSA-lås. Bagaget kontrolleras av Transportation Security Administration på flyget till och från USA, och de har en universalnyckel som kan öppna TSA-lås. Om du har låst din resväska med ett annat lås förbehåller de sig rätten att bryta upp låset. Detta väller även inbyggda lås på resväskan. TSA-lås kan köpas i de flesta väskbutiker och finns både som hänglås och koffertrem.
Ta gärna med en mindre ryggsäck eller väska för dagsutflykter och resdagar, eftersom du oftast inte har tillgång till ditt bagage förrän på kvällen igen. Du behöver inte ta med handduk.

Deltagarantal

Resan genomförs vid ett deltagarantal på minst 20 personer. Om vi inte når detta antal deltagare, förbehåller vi oss rätten att ställa in resan – detta sker i så fall ca 4-6 veckor före planerad avresa. Som också framgår av våra resevillkor punkt 6.3.1., samt lagen om paketresor, kan vi som researrangörer inte hållas ansvariga för några förluster som drabbat dig som kund till följd av avbeställningen. Vi är endast skyldiga att återbetala resans pris.

Wi-fi och internet på hotellen i USA

Många av våra hotell har gratis Wi-fi eller internet via nätverkskabel på rummen. Detta ingår i servicen precis som teve.

Anslutning och kvalitet kan dock vara något ostadigt. Några av hotellen erbjuder gratis Wi-fi på rummen medan andra erbjuder gratis internet på gemensamma ytor (fråga gärna efter Wi-fi eller internet när du checkar in på hotellet eller fråga din reseledare). Ibland kan det löna sig att utnyttja servicen på de gemensamma ytorna eftersom anslutningen är bättre där än på rummen. Signalstyrkan beror ofta på var ditt rum är placerat i förhållande till närmaste Wi-fi-router.

Enskilda hotell kräver en avgift för användning av Wi-fi eller internet via nätverkskabel på rummet. Här är kvaliteten oftast bättre.

Det finns även möjlighet utnyttja gratis Wi-fi på allmänna platser som Starbucks, som oftast finns på nära avstånd i de större städerna.

Bussresa

Resans upplägg går ut på att skapa så många upplevelser som möjligt både i naturparker och storstäder. Det innebär att vi vissa dagar kör längre sträckor. Vi stannar flera gånger längs vägen och njuter av de vackra naturscenerna. Det är både unikt och spännande att få uppleva USA on the road.

Turistbussarna i USA är vanligtvis bekväma. Däremot finns det oftast endast en ingång längst fram i bussen. Dessutom finns varken mugghållare eller förvaringsfack på stolsryggarna. Ta gärna med en bra ryggsäck för personliga ägodelar vid utflykter och under bussturerna.
 

Klimat och klädsel

Du kan se vädret på ditt resmål hemifrån på ex. smhi.se. Tänk på att även om vi har valt tidpunkten för resan efter vädret, kan det vara lite kyligare vissa dagar.
Merparten av dagarna kommer temperaturen att ligga på mellan 20 och 25 grader, så tänk på att packa därefter.
 

Mer om USA

Här kan du läsa mer om USA: www.albatros-travel.se/resmal/nordamerika/usa

Se även vår artikel om Hemingways Key West

Före avresa

Pass

Passet ska vara giltigt i minst 6 månader från hemresedatum. Barn – oavsett ålder – ska ha eget pass. Det är inte tillräckligt att de står i föräldrarnas pass. Skicka en kopia av ditt pass till Albatros Travel senast 14 dagar efter din resebokning. Tänk på att namnet på biljetten ska stå exakt som det står i passet. Om inte namnet på biljetten är stavat exakt likadant som i ditt pass kan du bli nekad inresa i USA och då måste du själva stå för din egen hemresa.

I USA råder inte visumplikt för svenska medborgare eller övriga EU-medborgare vid vistelser upp till 90 dagar, men du ska fylla i tullhandlingar ombord på flyget. Vid inresa får du automatiskt 90 dagars vistelse om du har en giltig returbiljett.

ESTA - inresetillstånd till USA

Senast 72 timmar före avresa ska du ansöka om inresetillstånd till USA.

Det gör du genom att klicka här: https://esta.cbp.dhs.gov

Här får du ett preliminärt inresetillstånd och ett nummer som du ska printa ut eller skriva upp och ha med dig under hela resan, eftersom flygplatsmyndigheterna i Sverige och USA kan kräva att få se det. Det kostar ett mindre belopp, ca. 14 dollar, som du betalar med kreditkort. Inresetillståndet gäller i två år eller till ditt pass utlöper om detta sker inom två år.

Krav om visum om du har besökt Irak, Iran, Syrien och Sudan

Om du som svensk medborgare har rest till Irak, Iran, Syrien eller Sudan efter den 1 mars 2011, kan du inte längre resa in i USA på ESTA-godkännande. Du ska istället ansöka om visum hos den amerikanska ambassaden i Stockholm. Detsamma gäller medborgare med dubbelt medborgarskap i antingen Irak, Iran, Syrien eller Sudan.

Du kan läsa mer på den amerikanska ambassadens hemsida https://se.usembassy.gov/ 
 

Elektronisk utrustning/mobila enheter i handbagaget

Säkerhetskrav vid flygresor till USA

Vänligen uppmärksamma att amerikanska myndigheter har infört strängare säkerhetskrav vid flygresor till USA. Alla mobila enheter som man tar med i handbagaget på flyget (mobiltelefoner, surfplattor, Ipad, bärbar dator etc.) ska ha fullt uppladdat batteri, så att man vid en kontroll i säkerhetskontrollen kan sätta på sin telefon etc.

Om din mobila enhet inte är uppladdad eller kan sättas på är det inte tillåtet att ta med den på flyget, utan man måste lämna den i säkerhetskontrollen och man är heller inte garanterad en plats på flyget längre.

Handen på hjärtat

Information

Turistbussarna i USA är vanligtvis bekväma. Däremot finns det oftast endast en ingång längst fram i bussen. Dessutom finns varken mugghållare eller förvaringsfack på stolsryggarna. Ta gärna med en bra ryggsäck för personliga ägodelar vid utflykter och under bussturerna.

Den amerikanska frukostkulturen är förhållandevis enkel jämfört med den skandinaviska. Frukosten på de flesta standardhotell i USA består av continental breakfast vilket brukar innebära kaffe/te, juice och toast med smör och marmelad. Det är inte heller ovanligt att frukosten serveras på papperstallrikar, eftersom det är många som gärna tar med sig frukosten och äter den på språng.

Den amerikanska drickskulturen kan framför allt av oss skandinaver ses som ett irritationsmoment. För att du som resenär ska besväras så lite som möjligt brukar reseledaren ofta erbjuda sig att samla in dricks från hela gruppen, fördelad över de olika programpunkterna på resan. Du kan läsa mer om dricks och Albatros inställning här: www.albatros.se/praktisk/ingar-dricks-i-resans-pris

 

Allmän information

Hälsokrav för att kunna delta på resan

Som huvudregel gäller att du ska kunna ta dig fram på egen hand utan hjälpmedel (t.ex. rullator eller rullstol). Generellt sett är våra resor inte lämpade för rörelsehindrade. Oavsett om det är en rundresa med tåg, buss eller en kryssning så ska man kunna gå till och från sevärdheter på egen hand. På de flesta av våra resor motsvarar en dags besök till sevärdheter och dylikt mer än 5 kilometer till fots.

Reseförsäkring

Eftersom sjukförsäkringen i Sverige inte täcker kostnader för hemtransport och läkarbehandling i vissa länder är det viktigt att du har tecknat en reseförsäkring som täcker både kostnader för behandling av sjukdom, samt hemtransport. Dessutom rekommenderar vi att försäkringen täcker skadat eller förlorat bagage.

Gouda Reseförsäkring

Albatros Travel har ingått ett samarbete med Gouda Reseförsäkring som säkrar att hjälpen alltid är i närheten när du behöver den. Med Gouda i ryggen är du säkrad extra trygghet på resan. 

Goudas egen larmcentral är bemannad dygnet runt där kompetenta skandinavisktalande medarbetare sitter redo för att hjälpa just dig. Med Goudas reseförsäkring får du både snabb hjälp på plats och bra täckningar, bl.a. obegränsad sjukdoms- och olycksfallsförsäkring, reseavbrott, tillkallande av anhörig, ersättningsgaranti (kompensation för sjukdom under resan) och resegodstäckning. 

Om du är försäkrad hos ett annat bolag gäller möjligtvis andra regler – kontakta ditt försäkringsbolag för mer information. Det är resenärens eget ansvar att försäkringen omfattar den nödvändiga täckningen.

Albatros Travels reseledare och guider

Albatros gruppresor leds av en svensk reseledare, som antingen möter gruppen på flygplatsen före avresa, eller vid ankomst till destinationen. På våra bussresor möter ni reseledaren senast vid den sista påstigningsplatsen. Chauffören hjälper till med bagage, informerar om placering i bussen och ser till att ni kommer säkert fram.
 
På Albatros individuella resor möts ni av en engelsktalande lokalguide på destinationen. Även utflykter som ingår i resan leds av engelsktalande lokalguider.
 
På expeditionsresor med Albatros Expeditions möts du av en engelsktalande expeditionsguide på destinationen, precis som det blir det engelsktalande expeditionsteamet som leder utflykterna och håller de informationsmöten som ingår i resan. Vi påpekar att en svensk reseledare inte kan förväntas ombord.
 
Ett fåtal av våra resor är utan lokalguide. Det framgår i sådana fall tydligt av programmet. Alla våra guider och reseledare är erfarna, välutbildade och noggrant utvalda av Albatros.

Dricks

På våra resor kommer du i kontakt med vardagslivet och dess seder. Det kan förekomma förhållanden du inte tycker om eller inte är van vid, som t ex. seden med dricks. I många länder är drickssystemet mera organiserat än vad vi som svenskar är vana vid och det finns en förväntan om att lokalguider och chaufförer, under resans gång, mottar en viss summa dricks. Vi anger ett belopp i vårt reseprogram, så att man hemifrån kan ta förbehåll för detta. Resans pris inkluderar inte personlig dricks eftersom det är ett individuellt åliggande och drickssystemet är en del av den kultur man väljer att besöka och som man därför bör följa och respektera. Albatros Travel ger lön till lokalguider och chaufförer men i många kulturer är lönen i servicebranschen anpassad efter att man dessutom mottar dricks. Vi vill betona att dricks naturligtvis är individuellt och frivilligt.

Tillägg för enkelrum och –hytt

Priserna på våra resor baseras på två personer som reser tillsammans och delar rum eller hytt. För de resenärer som reser ensamma tillkommer ett tillägg för enkelrum eller –hytt. Tillägget speglar den prisnivå som vi som researrangör möts av när vi bokar rum och hytter hos våra underleverantörer. Ett enkelrum kostar mer per person än ett dubbelrum. Detta är något som har varit gällande i resebranschen i många år och kan betraktas som standard.
Tillägget framgår av vårt material på respektive resa. 

Pass

Tänk på att ditt pass ska vara giltigt i minst 6 månader efter hemkomsten från destinationen. Detta gäller för alla våra resor, oavsett om enstaka länder kräver en kortare giltighet. Som researrangör ställer vi det här kravet för att undvika situationer, där ett kortare giltighetskrav ändras från och med den tidpunkt då resan bokas till och med avresan, vilket i så fall skulle bli ett problem för de kunder som har ett pass med kortare giltighetstid än sex månader.

Resa med barn/minderåriga

Om du reser med barn, till exempel ditt barnbarn, med en annan person som är under 18 år, om du reser ensam med ditt barn utan den andre föräldern eller om du och ditt barn inte har samma efternamn, kan det hända att några länder inte tillåter inresa.  Det kan därför vara nödvändigt att ta med ett personbevis på engelska samt under undertecknad förklaring som tillåter barnet att resa tillsammans med den vuxne.
USA är ett av de länder som har ovanstående krav, men det finns inte någon slutgiltig lista över vilka andra länder som kräver detta. Därför rekommenderar vi dig att kontakta närmaste ambassad eller konsulat för det land som du ska resa till för att säkra dig vad som gäller i just din situation.

Placering ombord på flyget

Vi vill göra dig uppmärksam på att det är flygbolaget som är ensamt ansvarigt för fördelningen av sittplatserna ombord.

Placering i bussen

På Albatros resor med flyg sker ofta transporten på destinationen med buss. Här kan man inte reservera en specifik plats i bussen och man kan heller inte betala extra för att få en speciell plats. Däremot kan man under resans gång komma överens om att flytta runt så att alla får sitta både fram och bak i bussen.

På Albatros bussresor, där hela resan sker med buss, kan du reservera en specifik plats i bussen mot en extra avgift. De platser som inte är reserverade fördelas enligt först-till-kvarn. Våra bussresor är markerade med ”BUSSRESOR” på hemsidan.

Service ombord på flyget

När du reser med Albatros Travel föregår resan oftast med reguljärflyg. På resorna inom Europa har man normalt sett möjlighet att köpa drycker och smörgåsar. Vissa bolag serverar fortfarande vatten, juice, kaffe eller te utan kostnad. På de långa, interkontinentala flygningarna är maten inkluderad och hos några enstaka bolag även drycker.
Önskar man vin, öl och sprit ska man oftast själv betala för detta. Nivån på servicen ombord kan inte garanteras eller upplysas hemifrån eftersom den varierar från bolag till bolag och dessa ofta ändrar på sina rutiner.

Önskemål om specialkost

På flygresor ska specialkost som exempelvis diabetes- eller vegetarisk mat beställas senast 45 dagar före avresa. På bussresor kan vi tyvärr inte erbjuda specialkost.

Vänligen observera att vissa flygbolag tar extra betalt för specialkost. Vi vidarebefordrar alltid våra gästers önskemål om specialkost på flygresan till flygbolagen, men vi kan inte garantera vad som serveras ombord.

Som utgångspunkt har vi inte möjlighet att erbjuda specialmat på våra rundresor. Dels för att det på många av våra resor ingår gemensamma måltider där menyn är beställd i förväg. Dels för att specialmat såsom glutenfri och laktosfri kost kan vara svårt att hitta i några av dem länder som vi reser till. Du får därför räkna med att äta samma mat som övriga deltagare på resan. Vi tar gärna emot och vidarebefordrar önskemål om specialkost och allergier, men vi har inte möjlighet att garantera att speciella måltider kan serveras under resans gång eller att det är möjligt att ta hänsyn till allergier.

Förbehåll/ändringar

Förbehåll för ändringar i programmet. Albatros Travel och våra lokala samarbetspartners strävar alltid efter att ta fram resan i förhållande till programmet, men av hänsyn till sevärdheternas öppettider eller praktiska omständigheter kan det bli nödvändigt att genomföra rutten i en annan ordning än den som anges. Dessutom kan vissa programpunkter utgå på grund av force majeure-situationer som väderförhållanden eller försenade flygavgångar. 
Slutligen vill vi uppmärksamma att alla resor regelbundet revideras och förbättras mot bakgrund av den feedback vi får efter varje resa. En revidering av resan kan medföra att det uppstår ändringar i programmet mellan bokningen av resan och avresedatum. Före avresa kommer samtliga deltagare att få det senast uppdaterade programmet som alltid har för avsikt att tjäna kundernas bästa och se till att de får en smidig resa.
Resan säljs som paketresa, och det går inte att få pengar tillbaka för de delar av resan som eventuellt inte nyttjas.

Vänligen uppmärksamma att tillköpta extrautflykter endast genomförs vid ett tillräckligt stort antal deltagare. Beroende av när utflykten ställs in, kommer priset för utflykten att betalas tillbaka till de anmälda deltagarna före eller efter hemkomst från resan.

Rated 5 out of 5 by from En efterlängtad resa som gick i uppfillelse Det var en upplevelse rik resa som jag är forfarande befinner mig som i extasi tillstånd. Varje dag nya besök till nya ställen av olika slag och som gjorde att vårt besök till Florida var av mycket stort värde som går inte beskriva och jämföra med något annat. Vår reseledare Lena var toppen is sin bredda kunskap om området, mycket trevlig, arbetsam och behjälplig tack vare henne så fick vi de bästa tillfällen att besöka fina restauranger, Kaffeer och andra vackra sevärdheter. Listan blir lång.
Date published: 2020-02-28
Rated 4 out of 5 by from En trevlig men stressig resa. En resa som tack vare en fantastisk guide ( Lena) blev bra trots ett stressigt upplägg. Resan försökte visa för mycket på för kort tid det hade varit bättre att stryka några programpunkter för att lyfta fram andra.
Date published: 2020-02-24
Rated 4 out of 5 by from En trevlig resa i solskensstaten En bra resa med trevliga reskamrater och en alldeles utmärkt och trevlig reseledare. Även chauffören (Jesus) gjorde ett mycket bra jobb. Lite små ändringar i programmet skulle göra den ändå bättre. Exempel: En övernattning i Key West hade varit uppskattat. Ett gott råd: Hoppa över Cocoa Beach som inte gav mycket.
Date published: 2020-02-23
Rated 4 out of 5 by from En bra resa Det var en bra resa och vår reseledare var påläst. Tog hand om oss på bästa sätt.
Date published: 2020-02-22
Rated 3 out of 5 by from En intressant resa med många fina upplevelser Vår reseledare var mycket informativ med stor kunskap samt en härlig humor med mycket skratt.
Date published: 2020-02-22
Rated 3 out of 5 by from En bra resa men viss omplanering skulle behövas Resan var bra och flera utflykter var intressanta t ex snorkling med sjökor och besöket i Kennedy space center. Vi önskar att mera tid hade lagts på Miami och Key West och mindre tid på flera korta stopp vid badstränder där det inte gavs tid att bada . En omplanering skulle också behövas så att sista dagen inte bara är en busstransport på ca 40 mil inför den långa flygresan hem. Reseledaren var mycket trevlig och såg till att allt fungerade smidigt.
Date published: 2020-02-21
Rated 4 out of 5 by from Överblick över Florida Resan gav en bred överblick av Florida
Date published: 2020-02-21
Rated 5 out of 5 by from En härlig resa med många upplevelser! En toppenresa med många sevärdheter och upplevelser och vår reseguide Lena var fantastisk!! Glad, rolig, kunnig! Helt enkelt toppen!
Date published: 2020-02-20
 • y_2023, m_9, d_29, h_4
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_3.0.35
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_1, tr_10
 • loc_sv_SE, sid_USRTR27, prod, sort_[SortEntry(order=SUBMISSION_TIME, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Liknande resor