Solskensstaten Florida

group-tour
Gruppresa med Albatros reseledare

11 dagar med historia, sol, sommar och mängder av upplevelser i amerikanarnas favoritparadis: Solskensstaten Florida

NU MED DRICKS TILL CHAUFFÖRER INKLUDERAT. Följ med till Floridas soliga kust och upplev det bästa av "The Sunshine State", som är mycket mer än nöjesparker och vackra stränder. Vår resa bjuder på stadsrundturer i Miami och en heldagsutflykt till avslappnade Key West på den sydligaste spetsen av Florida Keys. Vi tar en tur med svävare i nationalparken The Everglades, besöker Edisons vinterbostad och det finns också möjlighet att snorkla med sjökor runt Crystal River. Vi använder Orlando som bas för besök på historiska St. Augustine och det spännande Kennedy Space Center.

Resan är med svensk reseledare, och vi använder bra hotell i turistklass samt reser när vädret är trist hemma men skönt och varmt i Florida.

Klicka på kartan för att se den i större format
 • Typ Rundresor

 • Reseledare Dansk

 • Visum Ja

 • Vaccination Ja

 • Valuta Amerikanske dollars

Dagsprogram 11 dagar
Dag 1
Flyg Stockholm – Miami, USA. Incheckning på hotell (ca. 55 km)
Dag 2
Heldagstur till sydspetsen av Florida Keys med Key West, övernattning i Marathon (ca. 285 km)
Dag 3
Marathon, sköldpaddssjukhus, Everglades Nationalpark, tur med svävare och Fort Myers (ca.380 km)
Dag 4
Fort Myers, Edisons vinterbostad - Clearwater, Tarpon Springs och Crystal River (ca. 400 km)
Dag 5
Crystal River. Möjlighet att snorkla med sjökor i den vilda naturen. Besök i Homosassa State Park och Orlando (ca. 160 km)
Dag 6
Orlando. Möjlighet till heldagsutflykt till St. Augustine och Daytona Beach inkl. entré till nationalmonumentet Castillo de San Marcos (ca. 400 km)
Dag 7
Orlando. Möjlighet till heldagsutflykt till Kennedy Space Center, Cape Canaveral och Cocoa Beach (ca. 250 km)
Dag 8
Orlando. Tid på egen hand eller gemensam transport till nöjesparker och shopping på outlet (ca. 25 km)
Dag 9
Orlando-Miami. Bussrundtur i Miami med Coral Gables, Coconut Grove Park och Little Havana (ca. 410 km)
Dag 10
Miami och hemresa
Dag 11
Ankomst till Stockholm

Hotell

Våra hotell

Här kan du se de hotell som våra gäster på resan bor på. Vänligen uppmärksamma att hotelländringar kan förekomma. I så fall kommer hotellet hålla samma eller högre standard.

Quality Inn Florida City, Homestead

 • Luftkonditionering
 • Kaffe-/tekokare
 • Hårtork
 • Kabel-tv
 • Strykjärn och strykbräda

Det här motellet ligger vid Highway 1 i Florida City/Homestead och ligger väldigt bra i förhållande till våra resplaner.  Det är ett hotell som fungerar bra för våra behov, även om det inte finns något speciellt att framhäva.  Hotellet har en utomhuspool och alla rum har gratis wi-fi och kabel-tv. Det finns ett antal restauranger på gångavstånd från hotellet.

Du kan läsa mer om hotellet på: http://www.qualityinnfloridacity.com/

Plantation on Crystal River

 • Strykjärn och strykbräda
 • Hårtork
 • Kabel-tv
 • Luftkonditionering
 • Te-/kaffekokare

Det här hotellet ligger centralt ut mot de varma källorna i Crystal River. Här är vi nära Banana Island och våtområdet Kings Bay, där man kan snorkla med sjökor. Hotellet har en utomhuspool, spa och alla rum har gratis wi-fi och  kabel-tv. Det finns ett antal restauranger på gångavstånd till hotellet.

Du kan läsa mer om hotellet på: http://www.plantationoncrystalriver.com/

 

Rosen Inn Lake Buena Vista

 • Luftkonditionering
 • Kaffe-tekokare
 • Hårtork
 • Kabel-tv
 • Strykjärn och strykbräda

Det här hotellet ligger i den södra delen av Orlando med flera nöjesparker inom köravstånd. Hotellet är en bra bas fär våra äventyr i Orlando och området runt omkring. Hotellet har en utomhuspool, och alla rum har gratis wi-fi och kabel-tv. Det finns ett antal restauranger på gångavstånd från hotellet.

Du kan läsa mer om hotellet på: www.rosenlbv.com

 

 

Bilder

Klicka på bilderna för att förstora dem

Avresedatum

Avresa Resans längd Pris Avresa från OBS:
32 998:–
Stockholm
Klicka på ett datum för att se tillhörande program

Dagsprogram

Hämta hela programmet OBS. Några av våra resor finns i flera olika versioner. Det är viktigt att du väljer rätt datum innan du skriver ut.

Dag 1
Flyg Stockholm – Miami, USA. Incheckning på hotell (ca. 55 km)

Vi flyger från Stockholm med kurs mot Miami, dit vi anländer och hämtas med buss. För att få ut så mycket som möjligt av vår resa börjar vi med att köra ca. 55 km söderut till Florida City, där vi tillbringar vår första natt. Härifrån är det inte lika långt till Key West som från centrala Miami, och vi har nu en utmärkt utgångspunkt för resan till Key West imorgon.

Dag 2
Heldagstur till sydspetsen av Florida Keys med Key West, övernattning i Marathon (ca. 285 km)
Sköna Key West

Idag ska vi på en heldagstur söderut på Highway 1 från Floridas fastland till Key West. Bilresan är en upplevelse i sig, när vi färdas över flera öar, sammanlänkade av vägen och 42 broar som pärlor på ett band. Den mest kända bron är Seven Mile Bridge, som du säkert har sett i flera filmer.

 

Längs vägen passerar vi kitschiga presentbutiker med snäckhalsband, hamburgerrestauranger och affärer som säljer dykutrustningar. Gemensamt för dem alla är att de ligger pittoreskt på de gröna öarna strax ovanför havsytan. Och under havets yta finns en hel värld av färgglada fiskar och korallrev.

 

Vårt mål är Key West, den sydligaste av Florida Keys. Det var här i det vilda och färgstarka Key West som Ernest Hemingway slog sig ner. Än idag är Key West hem för många konstnärer som målare, författare och poeter. I Key West finns en tropisk idyll som inte går att jämföra med någon annan plats i USA. Den charmiga gamla stan med sina kokospalmer erbjuder en avslappnad livsstil med restauranger, barer och unika butiker. 

Vi ser närmare på staden, och det finns tid för den som vill besöka Hemingways hus (entré ingår ej), innan vi åker norrut igen till vårt hotell i Marathon, staden som är spridd över 13 öar. Marathon ligger i hjärtat av Florida Keys och vårt hotell ligger intill vattnet, så passa på och njut av en middag med havsutsikt (ej inkluderat).

 

Dag 3
Marathon, sköldpaddssjukhus, Everglades Nationalpark, tur med svävare och Fort Myers (ca.380 km)
Alligatorer i Everglades

Vi börjar dagen med att besöka något så speciellt som ett sköldpaddssjukhus. Sjukhuset ligger i Marathons gamla motell i hamnen, som har förvandlats till ett djursjukhus vars huvuduppgift är att vårda och rehabilitera skadade havssköldpaddor. När sköldpaddorna är friska igen släpps de ut i Florida Keys. Vi kommer att höra om sjukhusets arbete och se några av patienterna.

Idag kör vi mot den vackra naturen i Everglades National Park, som är USA:s största subtropiska vildmark och finns med på UNESCO:s lista över världsnaturarv. Vi kör från Marathon för att ta oss över den centrala delen av "the Glades". När vi senare upplever parken på nära håll kanske vi får syn på några av sommarens alligatorungar, som är mindre än 20 cm och har överlevt de första månaderna i den hårda naturen. De små ungarna verkar ganska ofarliga jämfört med de vuxna exemplaren som kan bli upp till 4 meter långa. Den 6 100 km2 stora nationalparken är hem för den största befolkningen av amerikansk alligator. Förutom det spännande djurlivet får vi se och höra om växtlivet som består av ett flera arter av orkidéer, cypresser med mera.

Det rika djurlivet i nationalparken erbjuder sällsynta och färgglada fåglar, samt krokodiler och alligatorer, som lever sida vid sida här – den enda platsen på jorden. Under åren har Lake Okeechobee dämts upp för att skapa god odlingsmark. Som ett resultat har en del av ekosystemet berövats sin naturliga vattenförsörjning, men det finns en politisk ambition att återställa ekosystemet som det en gång var. Det betyder att det finns hopp för Everglades, och idag kan du besöka det vidsträckta området och uppleva ett av världens mest unika ekosystem.

Everglades beskrivs ofta som ett sumpigt område, men är egentligen ett enormt nätverk av långsamt strömmande floder. Vi tar oss fram med svävare, en bredbottnad båt som drivs av en stor flygplanspropeller, och medan vi nästan flyger över det grunda vattnet letar vi efter djur som alligatorer och fåglar och njuter av den fantastiska naturen. Amerikaner är generellt sett väldigt bra på att presentera sina nationalparker, och Everglades är en upplevelse för alla. Besöket med svävare görs vid Miccosukee Indian Village, där vi också får en inblick i Miccosukee-indianernas speciella sätt att leva. Den amerikanska regeringen lyckades aldrig få kontroll över Miccosukee-stammen och på 1800-talet bestämde sig stammen för att bosätta sig i sumpiga Everglades för att undkomma regeringens förföljelse av indianstammar. Här i träsket anpassade de sig till de särpräglade förhållandena och skapade ett nytt liv i enlighet med den lokala naturens möjligheter. Det är några av medlemmarna i stammen som tar oss ut på vår spännande och äventyrliga svävarresa, där vi elegant färdas över "The River of Grass", som Everglades ofta kallas på grund av det långsamt rinnande vattnet och de många vattenlevande växter.

Efter besöken i den centrala delen av Everglades kör vi västerut för att komma till Fort Myers, där vi övernattar nära Floridas Gulf Coast.

Dag 4
Fort Myers, Edisons vinterbostad - Clearwater, Tarpon Springs och Crystal River (ca. 400 km)
Edisons vinterresidens

Som namnet anger var Fort Myers en gång ett fort. Befästningen användes som skydd mot de lokala Seminole-indianerna, men efter att de slutit fred med hövdingen Billy Hjulben (Billy Bowlegs) 1858, kunde nybyggarna breda ut sig mer. Fortet ligger vid Caloosahatchee River, och staden grundades 1886. Fortet användes som försvarsstruktur igen under det amerikanska inbördeskriget.

I modern tid har staden blivit en slags utgångspunkt för Floridas sydvästra region, som är ett av delstatens viktigaste turistområden. I gamla stan, River District, kan du se 100 år gamla hus som har byggts om till butiker, restauranger och gallerier. Atmosfären från gamla dagar, från tiden då Fort Myers var en liten fiskestad och Thomas Edison och Henry Ford byggde sina vinterbostäder, får vi höra mer om när vi besöker husen.

De två vackra trähusen, belägna i en stor trädgård nära Caloosahatchee River, var ungefär samtidigt vinterbostäder för de världsberömda uppfinnarna Thomas Alva Edison och löpande bandets fader Henry Ford, som arbetade tillsammans och blev vänner. De behövde en plats bort från kylan i sina hemstäder och byggde Seminole Lodge och The Mangoes.

Husen fungerar idag som museer och har gjort det sedan 1965 och man har ansträngt sig för att behålla interiörerna intakta. Av samma anledning får vi bara se dem utifrån, men man kan titta på de utsökta möblerna, lamporna och småsakerna genom fönster och dörrar med plastglas. Vi ser hemmen, trädgårdarna och laboratorierna där de två männen tillbringade många vintrar med att arbeta, prata och kanske till och med koppla av lite i det subtropiska sydvästra Florida. Man kan inte låta bli att imponeras av de två världsberömda männens uppfinningsrikedom och företagsamhet, för även om de tillbringade större delen av vintern här i Floridas behagligt varma klimat, var de definitivt inte på semester.

Efter besöket beger vi oss mot St. Petersburg (eller St. Pete som det heter i folkmun), delstatens femte folkrikaste stad. Här har halvön väster om Tampa Bay utvecklats till ett favorittillhåll för upplevelsehungriga som vill kombinera det med Clearwater, fortfarande mest känd för sina kritvita stränder i världsklass. Vi har tid för lunch innan vi via Tarpon Springs anländer till Crystal River och de varma källorna.

Vi kör till staden Clearwater som ligger ute vid bukten. Vi tar en kort promenad längs vattnet och kan tydligt se skillnaden på sand och vatten mellan Floridas västkust och Floridas östkust, som vi precis har besökt.

Från Clearwater går vår väg vidare till Tarpon Springs, som bland annat är känt för sin grekiska befolkning och den charmiga stadskärnan, men hus från slutet av 1800-talet – som få européer tycker är väldigt gammalt, men som för amerikaner anses urgamla. Vi stannar här, och det kommer att finnas tid att utforska på egen hand eller med reseledaren, till exempel i hamnen, där man hittar statyn av den orädde svampdykaren. Här i Tarpon Springs upptäcktes år 1873 stora områden med havssvampar, som kunde användas i hushåll och fram till ca. år 1900 var det en blomstrande industri som sysselsatte fler än 500 grekiska svampdykare. 

Efter besöket i Tarpon Springs fortsätter vi till Crystal River där vi också övernattar. Vi får räkna med lite fuktigare luft när vi kommer till området kring Crystal River. Här befinner vi oss mitt i den naturrika delen av Floridas Gulf Coast, omgiven av de naturliga källorna i King's Bay.

Dag 5
Crystal River. Möjlighet att snorkla med sjökor i den vilda naturen. Besök i Homosassa State Park och Orlando (ca. 160 km)
Crystal River

En av de största attraktionerna i Crystal River är de 400 västindiska manaterna (en sorts sjökor) som vistas i området under vintern på grund av det varma vattnet, där temperaturen sällan sjunker under 22 C.

De som har köpt utflykten "Snorkling med sjökor" måste upp tidigt för att se sjökorna innan de simmar ut i havet. Områdets varma vatten är som sagt anledningen till att så många sjökor finns här. Sannolikheten att få se dem är därför nära 100%. Vår kapten och besättning beskriver noga hur utflykten är upplagd och hur vi ska bete oss som gäst i naturen. Det finns tydliga regler från myndigheterna och besöket sker helt på djurens villkor. Det handlar helt enkelt om upplevelser i specialklass när man träffar på dessa enorma och lite märkliga men godmodiga djur. Alger växer på sjökor, därför använder de besökarna för att få sina magar kliade och befriade från de gröna och bruna algerna.

Det är just när man reser på vintern som detta är möjligt, eftersom sjökorna finns i Mexikanska golfen på sommaren.

Du kan anmäla dig till utflykten, men du måste inte snorkla med djuren utan kan se dem från båten.

När vi kommer tillbaka från utflykten samlas vi för att fortsätta resan österut. Först ska vi dock besöka Homosassa State Park, där vi förutom de vilda djur vi letar efter också hoppas få se de milda sjökorna. Det är här de varma källorna finns, vilket har skapat ett varierat djurliv. Vi tar en promenad på den förhöjda strandpromenaden och spanar efter några av Floridas havsjättar

Efter parkbesöket kör vi mot Orlando, nöjesparkernas huvudstad. Här fanns inte mycket annat än citrusplantager fram tills Walt Disney fick ett bra pris för lite mark 1965 och därefter byggde Disneyworld. Sedan dess har flera nöjesparker följt efter och staden tar nu emot cirka 68 miljoner besökare årligen, en blandning av kongressdeltagare och nöjesentusiaster av alla nationaliteter.

Orlando sprider sig över ett större geografiskt område, men utan något riktigt centrum. Varje dag i Orlando finns en mängd aktivitetserbjudanden, och de 2 Albatros-utflykterna måste bokas hemifrån. Alternativt kan du själv planera din vistelse och eventuella aktiviteter. Albatros reseledare är givetvis behjälplig.

Dag 6
Orlando. Möjlighet till heldagsutflykt till St. Augustine och Daytona Beach inkl. entré till nationalmonumentet Castillo de San Marcos (ca. 400 km)
I St. Augustine

Dagens Albatros-utflykt går till St. Augustine, den äldsta europeiskt etablerade staden i USA. Den framstår idag som en charmig gammal stad som för tankarna till Spanien och Medelhavet snarare än USA. Den grundades 1565 av den spanske amiralen Pedro Menéndez de Avilés på St. Augustins dag. 1702 brann staden ner, men byggdes snabbt upp igen, och så tidigt som 1763 var den ett viktigt socialt och administrativt centrum och ansågs strax därefter vara östra Floridas "huvudstad". Under åren har staden varit antingen spansk eller engelsk, innan den 1819 blev amerikansk, men de spanska rötterna finns fortfarande kvar.

Vi upplever det spanska arvet när vi rör oss i det historiska området på St. George Street och besöker Castillo de San Marcos, som är ett av de äldsta forten i USA. Grunden och murarna till själva fortet står fortfarande kvar, och fortet måste beskrivas som ganska välbevarat (fortet började byggas 1672). Vi har inkluderat entréavgift och vi tittar närmare på utställningarna, och får en inblick i fortets historia och därmed hela områdets historia.

Vi har avsatt några timmar för att gå runt på de smala gatorna där även lunchen kan avnjutas (ingår ej). Det är trevligt att välja något på gågatan St. George Street, som har ett brett utbud av kaféer och restauranger. Det kan också vara passande att avsluta med en bit Key Lime Pie, den krispiga pajen med grönaktig limefyllning, som är en av Floridas specialiteter.

Det rekommenderas också att besöka området kring den vackra gatan Magnolia Avenue, där vi hittar den lilla parken "Ponce de Leons ungdomens källa", som gärna vill ta åt sig äran för att vara platsen där det koloniala Amerika faktiskt grundades, 55 år (!) innan pilgrimerna landade vid Plymouth Rock ombord på skeppet Mayflower.

Efter några timmar i St. Augustine, åker vi tillbaka till Orlando via Daytona Beach. Strandstaden stoltserar med att vara den enda där bilar får köra på stranden. Förr var staden mest känd som en filmmiljö, men idag är den utan tvekan mest känd för sitt stora motorracing- och speedwaycenter. Vi passerar Daytona International Speedway och gör ett uppehåll i staden.

Dag 7
Orlando. Möjlighet till heldagsutflykt till Kennedy Space Center, Cape Canaveral och Cocoa Beach (ca. 250 km)
NASA’s Kennedy Space Center

Dagens Albatros-erbjudande är en heldagsutflykt och vi upplever 1960-talets tv-sändningar av Apollo-programmets raketuppskjutningar, månlandningar och rymdfärjor vid NASA:s Kennedy Space Center vid Cape Canaveral. Området runt själva centrumet är ett fågel- och viltreservat som vetter direkt mot Atlanten. Platsen är noga utvald på grund av det torra och milda klimatet som sällan upplever oväder som kan störa de känsliga uppskjutningarna. Den mest kända lanseringen är förmodligen Apollo 11, då astronaut Neil Armstrong blev den första människan på månen 1969.

I entréavgiften ingår IMAX-föreställningar och utställningar, och vi avsätter drygt 5 timmar till besöket.

Vi planerar också dagen så att vi kommer till centrumet ungefär när det öppnar. Det rekommenderas att ta den 2 timmar långa guidade bussturen runt området på "Kennedy Space Center Bus Tour". Det finns flera guidade turer, så ta hjälp av reseledaren att förbereda besöket.

Till höjdpunkterna hör också rymdfärjan Atlantis, Hubble-teleskopet (modell), rymdprogrammet Apollo med raketer och rymdfärjor, Saturn V och också IMAX-biografer med filmer om allt från rymdens första pionjärer till kapplöpningen mellan USA och Sovjetunionen. Med andra ord, vi har några timmar framför oss i det fascinerande centrumet om det amerikanska rymdprogrammet!

På vägen hem tar vi en avstickare söderut för en närmare titt på området Cape Canaveral och Cocoa Beach.

Dag 8
Orlando. Tid på egen hand eller gemensam transport till nöjesparker och shopping på outlet (ca. 25 km)
100 km2 med temaparker, hoteller, restauranter, butikker mm.

Dagen är avsatt för egna äventyr och det är upplagt att besöka några av de berömda nöjesparkerna i området. Disneyworld går inte att undvika – inte ens i konkret mening, eftersom Walt Disney World Resort, som omfattar flera olika nöjesparker, hotell, restauranger, butiker och grönområden, tar upp inte mindre än 100 km2. Om du är på humör för fart och spänning föreslår vi Disneys Hollywood Studios park. I Rock 'n' Rollercoaster accelererar du från 0–100 km/h på 3 sekunder, och i Twilight Zone Tower of Terror är du ombord på en hiss som faller 13 våningar. I Epcot-parkens Mission:Space kan du uppleva viktlöshet likt den som upplevs av astronauter i rymden, skapad med centrifugalkraft - en unik upplevelse. Slutligen är Universal Studios Orlando ett bra besök för den som inte är sugen på de vildaste nöjena. Gatan "International Drive" har också en stor mängd nöjen, samt restauranger och barer.

Vill du shoppa mer finns ett stort lagerförsäljningsområde i utkanten av staden, Premium Outlets, där butiker säljer märkesvaror till kraftigt reducerade priser. 

Reseledaren gör upp en plan med föraren utifrån gruppens önskemål, men vanligtvis kör vi till minst ett nöjesfält, International Drive och en Premium Outlet och släpper därför kontinuerligt av de intresserade, och vi kommer antingen överens om en hämtningstid eller returtransporten ordnas på egen hand.

Dag 9
Orlando-Miami. Bussrundtur i Miami med Coral Gables, Coconut Grove Park och Little Havana (ca. 410 km)
Ocean Drive i Miami

Efter ankomst till Miami åker vi på en orienteringstur till Miami och Miami Beach. De två städerna är mycket unga – och för ca. 100 år sedan var Miami bara en handelspost vid Miamifloden i ett myggigt träsk. Men när hotell- och järnvägsmagnaten Henry Flagler byggde sin järnväg till en utpost som heter Fort Dallas, följde andra visionära entreprenörer som Carl Fisher, Julia Tuttle, William Brickell och John Sewell efter och började arbetet med att tämja den envisa vildmarken. Hotell, broar och hamnar byggdes och elektricitet infördes. Den smala remsan av mangroveträsk förvandlades till nuvarande Miami Beach – och snart började turisterna strömma till. 

Det så kallade Greater Miami, som inkluderar Miami med förorter, upplevs som en blandning av många olika destinationer på en gång och är en spännande och mångkulturell upplevelse. Här blandas de mjuka och melodiska latinamerikanska och karibiska språken, mattraditioner och kulturfenomen. Här kan du känna en omisskännlig livsglädje - med den vackra stranden som en allestädes närvarande bakgrund.

På vår tur fokuserar vi på några av de speciella områden som gör Miami speciellt, till exempel Coral Gables, som är ett exklusivt bostadsområde i medelhavsstil med mysiga restauranger och shoppinggatan Miracle Mile.  Några menar att den heter så eftersom det är ett mirakel om du går därifrån med mer än en cent på fickan. Vi fortsätter till det bohemiska området Coconut Grove Park och Little Havana, där många av de kubanska invandrarna bosatte sig efter revolutionen på Kuba. Hela området andas cigarrer, starkt kubanskt kaffe, dominobrickor och gallerier, speciellt på och runt "Calle Ocho". Idag har även andra nationaliteter bosatt sig i Lilla Havanna, som har blivit ett mer allmänt latinokvarter. I Downtowns affärsområde med mycket nybyggnation ser vi vad som utgör merparten av Miamis skyline och inte minst The Wynward Walls, som är en stor utomhusutställning med gatukonst skapad av några av världens mest kända gatukonstnärer.

Vår rundtur avslutas på vårt hotell på Miami Beach och kvällen är fri att njuta av det pulserande nattlivet på en av världens mest kända strandpromenader, Ocean Drive.

Övernattning i Miami.

Dag 10
Miami och hemresa
Miamis berömda art deco-byggnader

På morgonen tar vi en promenad med reseledaren i stadsdelen South Beach, som mer än något annat är Miamis landmärke. Området har varit en sann lekplats för arkitekter under art déco-eran på 20- och 30-talen. De vita och pastellfärgade byggnaderna står sida vid sida med utsikt över Atlanten och de vita sandstränderna. Den mest kända gatan är strandpromenaden Ocean Drive, där det alltid är liv och rörelse. Reseledaren berättar om utvalda byggnader längs vägen, och vi får höra historier om verkliga och fiktiva människor som har anknytning till området. 

Observera att frukost inte ingår i dag. Reseledaren informerar om frukostmöjligheter i närheten av hotellet.

Dag 11
Ankomst till Stockholm

Utflyktspaket

För Albatros gäster erbjuder vi ett utflyktspaket som anordnas av vår svenska reseledare. Utflyktspaketet ska beställas hemifrån senast 45 dagar före avresa

Utflyktspaket Orlando

Följande ingår i utflyktspaketet

 • Orlando, heldagsutflykt till St. Augustine och Daytona Beach med entré till nationalmonumentet Castillo de San Marcos 
 • Orlando, heldagsutflykt till Kennedy Space Center, Cape Canaveral och Cocoa Beach. Inkl. inträde

Pris: kr. 1 698,- pr. person

Castillo San Marco

Utflykt Crystal River – snorkla med sjökor (manatees) i den vilda naturen

Följande ingår i utflyktspaketet: 

Halvdagsutflykt till Crystal River med båt inkl. instruktioner från kaptenen, fler sim-/snorklingsturer och transport fram och tillbaka.

Pris: kr. 798,- pr. person

Sjökor rör sig långsamt genom vattnet

Prisinformation

Resans pris

Från 32 998:– kr per person i delat dubbelrum.
Se priser för alla avresedatum

Tillägg för enkelrum
8 798:–
Prisen inkluderer
 • Svensk reseledare
 • Flyg Stockholm – Miami t/r med mellanlandning
 • Utflykter enl. program (inkl. tur med svävare)
 • Dricks till chaufförer (ca. 360 kr)
 • Inkvartering på bra hotell i delat dubbelrum
 • Frukost dagligen (American breakfast eller continental breakfast) förutom dag 10
 • Entréer till: Edison and Ford winter estates och Homosassa State Park
 • Skatter och avgifter
Prisen inkluderer ikke
 • Avbeställningsskydd, 6 % av resans pris
 • Gouda reseförsäkring /komplement till hemförsäkring
 • Avgift för ESTA eller visum till USA (ESTA, ca. 21 USD). Läs mer här
 • Eventuella extra arrangemang
 • Enkelrumstillägg
 • Drycker
 • Övriga måltider
 • Personliga förnödenheter
 • Administrationsavgift per faktura 130 kr (bortfaller vid beställning online)
 • Allt som inte nämns under ”Priset inkluderar”

Inför din resa

Resan omfattas av Albatros Travels resevillkor, som deltagarna förutsätts ha tagit del av.

Oplysninger om rejsen

Bussfärder

Turen är upplagd för att ge så många upplevelser som möjligt i både naturparker och storstäder. Det betyder att vi kör längre sträckor vissa dagar. Vi stannar fler gånger under resan och njuter av omgivningarna, och det är både intressant och annorlunda att uppleva USA ”on the road”.

Vanliga turistbussar i USA är vanligtvis bekväma. De har dock ofta bara en ingång längst fram i bussen och ingen bakdörr som vi är vana vid hemifrån. Det finns inte heller kopphållare och nät på sätet framför. Det är därför en god idé att ha med en liten ryggsäck som kan användas för personliga ägodelar under utflykter och under resan i bussen.

Bagage

Om du vill låsa din resväska bör du använda ett så kallat TSA-lås. The Transportation Security Administration (TSA) kontroller bagaget ombord på flyg till, från och via USA, och de har en ”huvudnyckel”, som kan öppna TSA-lås. Om du har låst din väska med ett annat lås, förbehåller de sig rätten att bryta upp låset – det gäller också ev. inbyggda lås i väskan. TSA-lås kan köpas i flesta väskbutiker och liknande och finns både som hänglås och väskremmar.

Det är en bra idé att ha med en mindre ryggsäck eller väska till dagsturer/utflykter och resdagar, då du oftast inte ser ditt stora bagage igen förrän på kvällen. Det är inte nödvändigt att ha med handduk (finns på hotellrummen), men eftersom det är möjligt med strandbesök, framför allt i Miami, kan man ta med en strandhandduk. Annars finns det gott om möjligheter att köpa en strandhandduk under resan.

Deltagarantal

Denna resa genomförs vid ett deltagarantal på minst 20 personer. Om vi inte når detta antal deltagare, förbehåller vi oss rätten att ställa in resan – detta sker i så fall ca 4–6 veckor före planerad avresa. Som också framgår av våra resevillkor punkt 11, samt lagen om paketresor, kan vi som researrangör inte hållas ansvariga för några förluster som drabbat dig som kund till följd av avbeställningen. Vi är endast skyldiga att återbetala resans pris.

Anslutning med inrikesflyg

Om du vill ha anslutning med inrikesflyg i Sverige, måste du upplysa om det vi beställning av resan. Reservation görs dock för slutsålda avgångar och anslutning med inrikesflyg kan därför inte garanteras.

Klimat och klädsel

Du kan se resmålets väderprognos hemifrån, exempelvis på https://www.smhi.se Var dock uppmärksam på att även om vi har valt att resa när vädret är fint, kan det bli enstaka svalare dagar.

Temperaturen ligger på ca. 20–25 grader de flesta dagar, så packa därefter.

Wi-fi och internet på hotellen i USA

Många av våra hotell har gratis wi-fi eller internet via sladd på rummen, en del av servicen till kunderna på samma sätt som tv.

Uppkoppling och kvalitet kan dock variera. Vissa hotell har gratis wi-fi på rummen, medan andra har gratis wi-fi i gemensamma utrymmen (fråga om wi-fi eller internet när du checkar in eller hör med reseledaren). Ibland kan det löna sig att använda servicen i gemensamma utrymmen, där uppkopplingen är bättre än på ditt rum. Uppkopplingens kvalitet beror ofta på var ditt rum ligger i förhållande till hotellets router.

Vissa hotell tar ut en avgift för att använda wi-fi eller internet via sladd på rummet. Oftast är kvaliteten då bättre.

Ytterligare en möjlighet är att använda sig av gratis wi-fi hos kedjor som Starbucks, och liknande, som oftast finns på nära håll i större städer.

Mer om USA

Här kan du läsa mer om USA: www.albatros.se/resmal/nordamerika/usa
Här finns information om bland annat klimat och väder, tidsskillnad, dricks och om du behöver visum eller vaccinationer.

Innan avresa

Pass

Ditt pass måste vara giltigt i minst 6 månader från hemresedatum. Barn – oavsett ålder – måste ha eget pass, det räcker inte att de står i föräldrarnas pass. Skicka en kopia av fotosidan i ditt pass till Albatros Travel senast 14 dagar efter resebeställning. Notera i övrigt att namnet på flygbiljetten måste överensstämma helt och hållet med det namn som står i passet. Om så inte är fallet kan konsekvensen bli att du nekas inresa i USA och måste flyga hem för egen räkning.

I USA är det inte visumplikt för svenskar och övriga EU-medborgare för vistelser i upp till 90 dagar, men innan avresa måste du fylla i en elektronisk ansöka om inresetillstånd, ett så kallat ESTA.

Inresa USA

Du behöver ESTA eller visum till USA. Om du måste söka visum, måste du göra det i god tid och om du ska ansöka om ESTA måste du ansöka om det senast 72 timmar före avresa.

Läs mer här: 

https://www.albatros.se/resmal/nordamerika/usa/visum

 

Elektronisk utrustning i handbagaget

Information om elektronik

Läs mer om elektronisk utrustning under avsnittet om fakta på: 

http://www.albatros-travel.dk/destinationer/nordamerika/usa/fakta 

 

Säkerhetskrav vid flygresor till USA

Amerikanska myndigheter har skärpt säkerhetskraven vid flygresor till USA. All elektronisk utrustning som tas med i handbagaget på flyget (mobiltelefoner, plattor, iPads, laptops, med mera) måste kunna sättas på i säkerhetskontrollen. Det betyder att du måste se till att utrustningens batteri är laddat när du kommer till flygplatsen.

Om utrustningen inte kan sättas på kan den inte tas med på flyget, utan måste lämnas i säkerhetskontrollen. Den nya regeln beror på att myndigheterna är oroliga för att elektroniska apparater kan användas i samband med terrorhandlingar.

Vi hänvisar till British Airways hemsida för mer information: 
http://www.britishairways.com/travel/flightops/public/en_no?p_faqid=5047&source=hp_disruption_banner

Handen på hjärtat

Information

Den amerikanska frukostkulturen på hotell är relativt enkel jämfört med vad vi är vana vid i Skandinavien. Frukost på standardhotell i USA är oftast så kallad ”continental breakfast” vilket vanligtvis betyder kaffe/te, juice och rostat bröd med smör och marmelad. Det är inte ovanligt att man använder engångsartiklar vid frukost eftersom många använder den som en ”to go”-lösning.

Den amerikanska drickskulturen kan, i alla fall för oss skandinaver, upplevas som ett irritationsmoment. För att du som resande ska besväras så lite som möjligt, har vi valt att inkludera dricks till lokala guider och chaufförer i resans pris. Det förväntas dock av städpersonalen på hotellen att man lägger 1–2 USD per person och natt på sängen innan man lämnar hotellet.

Allmän information

Hälsokrav för att kunna delta på resan

Som huvudregel gäller att du ska kunna ta dig fram på egen hand utan hjälpmedel (t.ex. rullator eller rullstol). Generellt sett är våra resor inte lämpade för rörelsehindrade. Oavsett om det är en rundresa med tåg, buss eller en kryssning så ska man kunna gå till och från sevärdheter på egen hand. På de flesta av våra resor motsvarar en dags besök till sevärdheter och dylikt mer än 5 kilometer till fots.

Reseförsäkring

Eftersom sjukförsäkringen i Sverige inte täcker kostnader för hemtransport och läkarbehandling i vissa länder är det viktigt att du har tecknat en reseförsäkring som täcker både kostnader för behandling av sjukdom, samt hemtransport. Dessutom rekommenderar vi att försäkringen täcker skadat eller förlorat bagage.

Gouda Reseförsäkring

Albatros Travel har ingått ett samarbete med Gouda Reseförsäkring som säkrar att hjälpen alltid är i närheten när du behöver den. Med Gouda i ryggen är du säkrad extra trygghet på resan. 

Goudas egen larmcentral är bemannad dygnet runt där kompetenta skandinavisktalande medarbetare sitter redo för att hjälpa just dig. Med Goudas reseförsäkring får du både snabb hjälp på plats och bra täckningar, bl.a. obegränsad sjukdoms- och olycksfallsförsäkring, reseavbrott, tillkallande av anhörig, ersättningsgaranti (kompensation för sjukdom under resan) och resegodstäckning. 

Om du är försäkrad hos ett annat bolag gäller möjligtvis andra regler – kontakta ditt försäkringsbolag för mer information. Det är resenärens eget ansvar att försäkringen omfattar den nödvändiga täckningen.

Albatros Travels reseledare och guider

Albatros gruppresor leds av en svensk reseledare, som antingen möter gruppen på flygplatsen före avresa, eller vid ankomst till destinationen. På våra bussresor möter ni reseledaren senast vid den sista påstigningsplatsen. Chauffören hjälper till med bagage, informerar om placering i bussen och ser till att ni kommer säkert fram.
 
På Albatros individuella resor möts ni av en engelsktalande lokalguide på destinationen. Även utflykter som ingår i resan leds av engelsktalande lokalguider.
 
På expeditionsresor med Albatros Expeditions möts du av en engelsktalande expeditionsguide på destinationen, precis som det blir det engelsktalande expeditionsteamet som leder utflykterna och håller de informationsmöten som ingår i resan. Vi påpekar att en svensk reseledare inte kan förväntas ombord.
 
Ett fåtal av våra resor är utan lokalguide. Det framgår i sådana fall tydligt av programmet. Alla våra guider och reseledare är erfarna, välutbildade och noggrant utvalda av Albatros.

Dricks

På våra resor kommer du i kontakt med vardagslivet och dess seder. Det kan förekomma förhållanden du inte tycker om eller inte är van vid, som t ex. seden med dricks. I många länder är drickssystemet mera organiserat än vad vi som svenskar är vana vid och det finns en förväntan om att lokalguider och chaufförer, under resans gång, mottar en viss summa dricks. Vi anger ett belopp i vårt reseprogram, så att man hemifrån kan ta förbehåll för detta. Resans pris inkluderar inte personlig dricks eftersom det är ett individuellt åliggande och drickssystemet är en del av den kultur man väljer att besöka och som man därför bör följa och respektera. Albatros Travel ger lön till lokalguider och chaufförer men i många kulturer är lönen i servicebranschen anpassad efter att man dessutom mottar dricks. Vi vill betona att dricks naturligtvis är individuellt och frivilligt.

Tillägg för enkelrum och –hytt

Priserna på våra resor baseras på två personer som reser tillsammans och delar rum eller hytt. För de resenärer som reser ensamma tillkommer ett tillägg för enkelrum eller –hytt. Tillägget speglar den prisnivå som vi som researrangör möts av när vi bokar rum och hytter hos våra underleverantörer. Ett enkelrum kostar mer per person än ett dubbelrum. Detta är något som har varit gällande i resebranschen i många år och kan betraktas som standard.
Tillägget framgår av vårt material på respektive resa. 

Pass

Tänk på att ditt pass ska vara giltigt i minst 6 månader efter hemkomsten från destinationen. Detta gäller för alla våra resor, oavsett om enstaka länder kräver en kortare giltighet. Som researrangör ställer vi det här kravet för att undvika situationer, där ett kortare giltighetskrav ändras från och med den tidpunkt då resan bokas till och med avresan, vilket i så fall skulle bli ett problem för de kunder som har ett pass med kortare giltighetstid än sex månader.

Resa med barn/minderåriga

Om du reser med barn, till exempel ditt barnbarn, med en annan person som är under 18 år, om du reser ensam med ditt barn utan den andre föräldern eller om du och ditt barn inte har samma efternamn, kan det hända att några länder inte tillåter inresa.  Det kan därför vara nödvändigt att ta med ett personbevis på engelska samt under undertecknad förklaring som tillåter barnet att resa tillsammans med den vuxne.
USA är ett av de länder som har ovanstående krav, men det finns inte någon slutgiltig lista över vilka andra länder som kräver detta. Därför rekommenderar vi dig att kontakta närmaste ambassad eller konsulat för det land som du ska resa till för att säkra dig vad som gäller i just din situation.

Placering ombord på flyget

Vi vill göra dig uppmärksam på att det är flygbolaget som är ensamt ansvarigt för fördelningen av sittplatserna ombord.

Placering i bussen

På Albatros resor med flyg sker ofta transporten på destinationen med buss. Här kan man inte reservera en specifik plats i bussen och man kan heller inte betala extra för att få en speciell plats. Däremot kan man under resans gång komma överens om att flytta runt så att alla får sitta både fram och bak i bussen.

På Albatros bussresor, där hela resan sker med buss, kan du reservera en specifik plats i bussen mot en extra avgift. De platser som inte är reserverade fördelas enligt först-till-kvarn. Våra bussresor är markerade med ”BUSSRESOR” på hemsidan.

Service ombord på flyget

När du reser med Albatros Travel föregår resan oftast med reguljärflyg. På resorna inom Europa har man normalt sett möjlighet att köpa drycker och smörgåsar. Vissa bolag serverar fortfarande vatten, juice, kaffe eller te utan kostnad. På de långa, interkontinentala flygningarna är maten inkluderad och hos några enstaka bolag även drycker.
Önskar man vin, öl och sprit ska man oftast själv betala för detta. Nivån på servicen ombord kan inte garanteras eller upplysas hemifrån eftersom den varierar från bolag till bolag och dessa ofta ändrar på sina rutiner.

Önskemål om specialkost

På flygresor ska specialkost som exempelvis diabetes- eller vegetarisk mat beställas senast 45 dagar före avresa. På bussresor kan vi tyvärr inte erbjuda specialkost.

Vänligen observera att vissa flygbolag tar extra betalt för specialkost. Vi vidarebefordrar alltid våra gästers önskemål om specialkost på flygresan till flygbolagen, men vi kan inte garantera vad som serveras ombord.

Som utgångspunkt har vi inte möjlighet att erbjuda specialmat på våra rundresor. Dels för att det på många av våra resor ingår gemensamma måltider där menyn är beställd i förväg. Dels för att specialmat såsom glutenfri och laktosfri kost kan vara svårt att hitta i några av dem länder som vi reser till. Du får därför räkna med att äta samma mat som övriga deltagare på resan. Vi tar gärna emot och vidarebefordrar önskemål om specialkost och allergier, men vi har inte möjlighet att garantera att speciella måltider kan serveras under resans gång eller att det är möjligt att ta hänsyn till allergier.

Förbehåll/ändringar

Förbehåll för ändringar i programmet. Albatros Travel och våra lokala samarbetspartners strävar alltid efter att ta fram resan i förhållande till programmet, men av hänsyn till sevärdheternas öppettider eller praktiska omständigheter kan det bli nödvändigt att genomföra rutten i en annan ordning än den som anges. Dessutom kan vissa programpunkter utgå på grund av force majeure-situationer som väderförhållanden eller försenade flygavgångar. 
Slutligen vill vi uppmärksamma att alla resor regelbundet revideras och förbättras mot bakgrund av den feedback vi får efter varje resa. En revidering av resan kan medföra att det uppstår ändringar i programmet mellan bokningen av resan och avresedatum. Före avresa kommer samtliga deltagare att få det senast uppdaterade programmet som alltid har för avsikt att tjäna kundernas bästa och se till att de får en smidig resa.
Resan säljs som paketresa, och det går inte att få pengar tillbaka för de delar av resan som eventuellt inte nyttjas.

Vänligen uppmärksamma att tillköpta extrautflykter endast genomförs vid ett tillräckligt stort antal deltagare. Beroende av när utflykten ställs in, kommer priset för utflykten att betalas tillbaka till de anmälda deltagarna före eller efter hemkomst från resan.

Rated 5 out of 5 by from En efterlängtad resa som gick i uppfillelse Det var en upplevelse rik resa som jag är forfarande befinner mig som i extasi tillstånd. Varje dag nya besök till nya ställen av olika slag och som gjorde att vårt besök till Florida var av mycket stort värde som går inte beskriva och jämföra med något annat. Vår reseledare Lena var toppen is sin bredda kunskap om området, mycket trevlig, arbetsam och behjälplig tack vare henne så fick vi de bästa tillfällen att besöka fina restauranger, Kaffeer och andra vackra sevärdheter. Listan blir lång.
Date published: 2020-02-28
Rated 4 out of 5 by from En trevlig men stressig resa. En resa som tack vare en fantastisk guide ( Lena) blev bra trots ett stressigt upplägg. Resan försökte visa för mycket på för kort tid det hade varit bättre att stryka några programpunkter för att lyfta fram andra.
Date published: 2020-02-24
Rated 4 out of 5 by from En trevlig resa i solskensstaten En bra resa med trevliga reskamrater och en alldeles utmärkt och trevlig reseledare. Även chauffören (Jesus) gjorde ett mycket bra jobb. Lite små ändringar i programmet skulle göra den ändå bättre. Exempel: En övernattning i Key West hade varit uppskattat. Ett gott råd: Hoppa över Cocoa Beach som inte gav mycket.
Date published: 2020-02-23
Rated 4 out of 5 by from En bra resa Det var en bra resa och vår reseledare var påläst. Tog hand om oss på bästa sätt.
Date published: 2020-02-22
Rated 3 out of 5 by from En intressant resa med många fina upplevelser Vår reseledare var mycket informativ med stor kunskap samt en härlig humor med mycket skratt.
Date published: 2020-02-22
Rated 3 out of 5 by from En bra resa men viss omplanering skulle behövas Resan var bra och flera utflykter var intressanta t ex snorkling med sjökor och besöket i Kennedy space center. Vi önskar att mera tid hade lagts på Miami och Key West och mindre tid på flera korta stopp vid badstränder där det inte gavs tid att bada . En omplanering skulle också behövas så att sista dagen inte bara är en busstransport på ca 40 mil inför den långa flygresan hem. Reseledaren var mycket trevlig och såg till att allt fungerade smidigt.
Date published: 2020-02-21
Rated 4 out of 5 by from Överblick över Florida Resan gav en bred överblick av Florida
Date published: 2020-02-21
Rated 5 out of 5 by from En härlig resa med många upplevelser! En toppenresa med många sevärdheter och upplevelser och vår reseguide Lena var fantastisk!! Glad, rolig, kunnig! Helt enkelt toppen!
Date published: 2020-02-20
 • y_2024, m_6, d_20, h_6
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_3.0.42
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_1, tr_10
 • loc_sv_SE, sid_USRTR27, prod, sort_[SortEntry(order=SUBMISSION_TIME, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Liknande resor