Sommar i Kirgizistan

group-tour
Gruppresa med Albatros reseledare

Äventyret väntar! Aktiv semester med bergsjöar, nomader och oförglömliga landskap

Följ med Albatros på äventyr till Kirgizistans sagolika landskap när det står i sin vackraste sommarskrud. Ljuset är knivskarpt, luften berusande frisk och alpblommorna lägger sitt förtrollande täcke över bergsstäpperna. Vi gör en rundresa i Kirgizistan där vi ger oss ut på en lättare vandring i dalarna längs forsande floder, solar och simmar i Issyk-Kul-sjöns kristallklara vatten, träffar nomader och får lära oss mer om deras levnadsvanor och kultur i de karga bergslandskapen. Dessutom övernattar vi på traditionellt nomadsätt i filttält.

Rese- och övernattningsformerna är inte lyxiga, men bekväma och charmiga, och vi känner hur vi blir en del av det lokala livet.

Klicka på kartan för att se den i större format
 • Typ Rundresor, Albatros aktiv

 • Reseledare Svensk

 • Visum Nej

 • Vaccination Ja

 • Valuta Som

Dagsprogram
Dag 1 Avresa från Stockholm
Dag 2 Ankomst till Bisjkek. Stadsrundtur och tid på egen hand
Dag 3 Längs Sidenvägen till Cholpon Ata. Buranatornet, balbalgravsten och Issyk-Kul-sjön
Dag 4 Cholpon Ata – Karakol. Vandring i Grigorievska-dalen och bad i varma källor
Dag 5 Stadsrundtur i Karakol och dagsutflykt till Jeti Oghuz storslagna landskap
Dag 6 Karakol – Bokonbaevo. Workshop med shyrdak-mattor och övernattning på nomadvis
Dag 7 Bokonbaevo – Bisjkek. Tid på egen hand
Dag 8 Bisjkek. Basarbesök och shopping, avskedsmiddag
Dag 9 Hemresa

Bilder

Klicka på bilderna för att förstora dem

Avresedatum

Avresa Resans längd Pris Avresa från OBS:
17 998:–
Stockholm
18 998:–
Stockholm
Klicka på ett datum för att se tillhörande program

Dagsprogram

Hämta hela programmet OBS. Några av våra resor finns i flera olika versioner. Det är viktigt att du väljer rätt datum innan du skriver ut.

Dag 1
Avresa från Stockholm
Palatset i Bisjkek

Vi flyger från Stockholm mot huvudstaden Bisjkek. Kirgizistan är en före detta Sovjetrepublik och ett avsides beläget land i ett bortglömt hörn av gamla Sovjetunionen.  Geografiskt, naturmässigt och kulturellt är landet en blandning av Mongoliet, Persien och Ryssland - med en egen nationell prägel. Kirgizistan gränsar till Kina i öster, Tadzjikistan i söder, Uzbekistan i väster och Kazakstan i norr.

Mycket har förändrats sedan 1995 när Albatros som Europas första resebyrå anordnade en resa till Kirgizistan. Idag behöver man inte längre dela på ett rangligt utedass på gården, stå ut med varmvatten som kommer och går och sova i gemensamma sovsalar. Och man forslas inte längre runt i stora militärfordon. Standarden på både transportmedel och övernattningsställen har ökat avsevärt sedan dess – men äventyrskänslan är fortfarande den samma!

Dag 2
Ankomst till Bisjkek. Stadsrundtur och tid på egen hand
Moskén i Bisjkek

När vi har landat körs vi till vårt hotell i Bisjkek. Efter en stadig frukost och ett par timmars vila tar vi oss an vårt dagsprogram. Bisjkek är efter centralasiatiska mått mätt en ung stad. Den grundades 1825 och byggnadsstilen var huvudsakligen rysk. Här hittar vi bland annat stora regeringsbyggnader och parker med stora fäderneslandsminnesmärken, men det finns även många pittoreska småhus i klassiskt rysk stil.

I Bisjkek råder en trevlig atmosfär med ökad trivselfaktor under sommaren. Vi parkerar i centrum och går i maklig takt genom stadskärnan medan reseledaren berättar om livet i staden och platserna vi passerar. Vi ser bland annat vackra parker, muséer, varuhus och basarer. Vi kommer även att ha lite tid på egen hand att strosa runt eller ta en paus på ett kafé. 

Dag 3
Längs Sidenvägen till Cholpon Ata. Buranatornet, balbalgravsten och Issyk-Kul-sjön
Den vackra bergsjön Issyk-Kul

Efter frukost packar vi vårt bagage och kör österut till staden Cholpon-Ata, som ligger vackert vid Issyk-Kul-sjön. Först följer vi gränsfloden mellan Kazachstan och Kirgizistan och fortsätter i det typiska stäpplandskapet som utgör den södra delen av den stora stäppen i norr. Faktisk kör vi på den gamla Sidenvägen och stannar till vid Burana vid den gamla Sidenvägsstaden Balasagun, som under 900-talet var en viktig huvudstad för Kara-Khanid-dynastin. På vår vidare färd blir terrängen mer kuperad och det går uppåt genom Boömskoe Ushchelie-ravinen tills vi kommer fram Issyk-Kul-platån. Landskapet blir allt mer öppet och ger plats till små lantbruk, grässlätter och platt stäppland med betande kor och får. 

Vägen kantas av aprikos- och mullbärsträd med sneda trädkronor. Här och där ligger små muslimska gravar. Snart kan vi ana en turkos strimma på horisonten – det är den stora bergsjön Issyk-Kul. Med ett djup på mer än 650 meter är sjön jordens näststörsta bergsjö.

Sent på eftermiddagen kommer vi fram till Cholpon Ata där vi inkvarteras över natten på ett trevligt gästgiveri. Vårt gästgiveri ligger nära Issyk-Kul och bjuder på en vacker utsikt över bergen.

Dag 4
Cholpon Ata – Karakol. Vandring i Grigorievska-dalen och bad i varma källor
På vandring i bergen

I dag sträcker vi på benen och upplever de vackra kirgisiska bergen. Vi fortsätter vår resa österut och vi stannar till i Grigorievska-dalen som bjuder på vackra berg med forsande floder. Här ger vi oss ut på vandringstur på cirka fyra timmar i lätt terräng. Ovan den barrträdsklädda dalen tronar de omgivande bergstopparna högt upp i vädret.

Längst upp skiftar landskapet mellan skogsområden och öppna vidder med alpina växter och grässlätter med korpar och gamar som svävar över glaciärerna.  På vägen stannar vi till vid små källor och vattenfall, tittar på växter och lyssnar på fåglarna. Sedan fortsätter vi till en av områdets varma källor. Det varma, underjordiska vattnet leds ner i små bassänger och det 43 grader varma svavel- och mineralfyllda vattnet sägs ha en läkande effekt – så kom ihåg badkläderna! När vi har badat klart fortsätter vi till Karakol och checkar in på vårt hotell.

 

Dag 5
Stadsrundtur i Karakol och dagsutflykt till Jeti Oghuz storslagna landskap
På besök i Jeti Oghuz

Efter frukost ger vi oss ut på en liten promenad i Karakol, en fredlig stad med klassiska ryska boningar och en atmosfär som påminner om svunna tider. Vi besöker Przewalski-museet som rymmer en spännande samling av föremål som den ryske upptäcktsresanden Nikolai Mikhailovich Przevalski tog med sig hem från sina expeditioner i Kina och Mongoliet. Efter museibesöket återvänder vi Karakol och besöker den unika kinesiska moskén från 1910, ett stabilt hantverk utan en enda skarv. Vi styr kosan mot Jeti Oghuz, som är mest känd för sina speciella röda sandstensklippor. En av formationerna är känd som ”Det brustna hjärtat”. Vi besöker även det berömda sanatoriet där självständighetsförklaringen mellan Ryssland och Kirgizistan signerades 1991. I dag används sanatoriet till behandling av reumatiska sjukdomar.  Sent på eftermiddagen åker vi tillbaka till hotellet. 

 

Dag 6
Karakol – Bokonbaevo. Workshop med shyrdak-mattor och övernattning på nomadvis
Här ska vi bo!

Efter frukost packar vi våra väskor och kör till landsorten Bokonbaevo. I den lilla byn finns en workshop där lokala kvinnor tillverkar traditionellt filthantverk. Här kan vi följa processen från ull till filt, bl.a. Shyrdak-mattor och vi får en fin inblick i hantverket, som nu är med på UNESCO:s världsarvslista. Det går även att köpa färdiga produkter. Efter en trevlig lunch fortsätter vi 10 km till vårt övernattningsställe vid sjön. Här ska vi leka nomader och övernatta i jurtor som är flyttbara halvkägelformade filttält med en invändig, bärande träställning som kan fällas ihop vid transport. Tälten kan sättas upp eller tas ner på bara ett par timmar. De används av centralasiatiska nomader som mongolerna, som kallar sina tält för ger. Våra jurtor är uppvärmda och det bor 4 personer i varje, på äkta nomadvis.

Dag 7
Bokonbaevo – Bisjkek. Tid på egen hand

Efter frukost kör vi den 400 kilometer långa sträckan tillbaka till Bisjkek där vi inkvarteras på ett trevligt hotell. På eftermiddagen planerar vi nästa dags basarbesök,. Övernattning på pensionat/hotell.

Dag 8
Bisjkek. Basarbesök och shopping, avskedsmiddag
Kryddor på basaren i Bisjek

Dagen är öronmärkt till egna äventyr. Om du vill handla lite ovanliga souvenirer är det Bisjkeks basar du ska gå till. Dessutom är priserna ytterst förmånliga för den svenska plånboken. Räkna med en prisnivå som är cirka tre gånger lägre än i Sverige. Här säljs traditionellt hantverk, kinesiska kopior, ullvaror, kalpakhattar, koreanska vantar, sidenhalsdukar och mycket mer.

Basarerna bjuder inte bara på shopping men även mat. Här ser besökarna hur traditionella maträtter tillagas och den som vill kan beställa en ovanlig lunch! De svenska reseledarna och den kirgiziska lokalguiden hjälper gärna till med tips om bra ställen att handla på och vilka produkter som finns. På kvällen samlas vi för en gemensam middag på en av stadens bästa restauranger. 

Dag 9
Hemresa

Nu har det blivit dags att vända kosan hemåt igen. Tack vare tidsskillnaden landar vi samma dag. Välkommen hem! 

Prisinformation

Resans pris

Från 17 998:– kr per person i delat dubbelrum.
Se priser för alla avresedatum

Tillägg för enkelrum
2 998:–
Priset inkluderar
 • Svensk reseledare
 • Flyg Stockholm – Bisjkek t/r med mellanlandning
 • Utflykter och transport enligt program
 • Boende på bra hotell i delat dubbelrum med övernattning i jurtor dag 6
 • En natt i traditionellt filttält
 • Frukost dagligen
 • Lunch dagligen (förutom dag 8)
 • Middag dag 2, 3, 4, 6 och 8
 • Te och mineralvatten ingår i samtliga måltider
 • Skatter och avgifter
Priset inkluderar inte
 • Avbeställningsskydd vid sjukdom, 6% av resans pris
 • Gouda reseförsäkring/hemförsäkring
 • Eventuella extra arrangemang
 • Tillägg för enkelrum
 • Dricks till lokalguider och chaufförer (räkna med cirka 50 USD)
 • Personliga förnödenheter
 • Administrationsavgift 150 kr (bortfaller vid online-bokning)
 • Allt som inte nämns under "Priset inkluderar"

Inför din resa

Resan omfattas av Albatros Travels resevillkor, som deltagarna förutsätts ha tagit del av.

Information om resan

Bagage

Det är en bra idé att ta med en mindre ryggsäck eller väska till dagsutflykter och resdagar då man inte ser sitt bagage förrän på kvällen igen.

Ta gärna med

Bra vandringsskor eller -stövlar och kläder som har lämpade till en aktiv semester ute i naturen. Det kan vara varmt på dagarna, men på kvällarna kan det bli svalt när vi är uppe i bergen. Badkläder och badhanddukar till ett dopp i områdets bergssjöar är också bra att ta med sig. Vanliga handdukar och sängkläder behöver du inte ta med.

Övernattning

Vi bor på 3-stjärnigt hotell i Cholpon Ata, Bisjkek och Karakol. Eftersom vi på flera platser bor på mindre hotell och pensionat, kan det förekomma variationer mellan rumstyper och -storlekar. Vi har två övernattningar i jurtor, som är nomaderna traditionella filttält. Här bor man i sovrum med upp till sex personer. Därför bör man förvänta att man sover tillsammans med andra.

Övernattningsstandarden har blivit bättre under de senaste åren, men det förekommer ändå att våra gäster ifrågasätter standarden. Detta gäller speciellt pensionaten i Tamga samt jurtorna vid Son-Kul-sjön.

I Tamga vid sydsidan av Issyk-Kul-sjön finns inte bättre inkvartering tillgänglig, eftersom det enda alternativet är tält. Vi föredrar pensionatet även om det betyder att vi ska gå på gemensamma toaletter. Badrum och toaletter ligger på varje våning till cirka 10 personer. Dessutom ligger fler toaletter i trädgården. De flesta av våra gäster uppskattar charmen, den vänliga värdsfamiljen och den fina trädgården. Maten och faciliterna är typiska för ett ryskt pensionat. Pensionatet ligger dessutom centralt när det handlar om att kunna ta sig för de kommande dagarnas program.

Vid Son-Kul-sjön sover vi i jurtor som är den autentiska bostaden för nomaderna i hela Centralasien. Under flera tusen år har nomaderna använt sig av denna mobila övernattningsform och de gör det än idag.

I motsats till nomadernas hem finns det i dag fältsängar med rena sängkläder i våra gästjurtor.

Son-Kul-sjön är ett naturreservat så det är begränsat vilka faciliteter jurtorna kan erbjuda. För att bevara den ursprungliga naturen har man stränga riktlinjer som vi som gäster måste respektera. Men att befinna sig bland de gästfria nomaderna och uppleva den orörda naturen är en i sig en stor upplevelse – och det är essensen av ett besök vid Son Kul.

Deltagarantal

Resan genomförs vid ett deltagarantal på minst 15 personer. Om vi inte når detta antal deltagare, förbehåller vi oss rätten att ställa in resan – detta sker i så fall ca 4-6 veckor före planerad avresa. Som också framgår av våra resevillkor punkt 11, samt lagen om paketresor, kan vi som researrangörer inte hållas ansvariga för några förluster som drabbat dig som kund till följd av avbeställningen. Vi är endast skyldiga att återbetala resans pris.

Vandring och fysisk form

Under den här resan kommer vi att vandra. Det är viktigt att de som deltar på resan är i allmänt god fysisk form och kan röra sig utan hjälp. Ojämna stenar och hål i vägbeläggningen gör framfarten något besvärlig, och den här resan är därför inte lämpad för personer som har svårt för att gå eller använder rullator eller rullstol.

Höjdsjuka

Resan genomförs på mellan 800 och 2 500 meters höjd, men borde inte påverka oss. Vi vänjer oss gradvis vid den höga höjden, och vi börjar i Bisjkek som bara ligger 800 meter över havet. De flesta symptom kan undvikas om man följer några enkla förhållningsregler: tar det lugnt vid ankomsten, undviker alkohol och dricker mycket vatten under de första tre till fyra dagarna.

Mer om Kirgizistan

Här kan du läsa mer om visum, vaccinationer, tidsskillnad etc: www.albatros.se/resmal/asien/kirgizistan

Om du letar efter inspiration till fler sommarresor ska du läsa vår artikel: Vart ska jag resa i sommar? 

Allmän information

Hälsokrav för att kunna delta på resan

Som huvudregel gäller att du ska kunna ta dig fram på egen hand utan hjälpmedel (t.ex. rullator eller rullstol). Generellt sett är våra resor inte lämpade för rörelsehindrade. Oavsett om det är en rundresa med tåg, buss eller en kryssning så ska man kunna gå till och från sevärdheter på egen hand. På de flesta av våra resor motsvarar en dags besök till sevärdheter och dylikt mer än 5 kilometer till fots.

Reseförsäkring

Eftersom sjukförsäkringen i Sverige inte täcker kostnader för hemtransport och läkarbehandling i vissa länder är det viktigt att du har tecknat en reseförsäkring som täcker både kostnader för behandling av sjukdom, samt hemtransport. Dessutom rekommenderar vi att försäkringen täcker skadat eller förlorat bagage.

Gouda Reseförsäkring

Albatros Travel har ingått ett samarbete med Gouda Reseförsäkring som säkrar att hjälpen alltid är i närheten när du behöver den. Med Gouda i ryggen är du säkrad extra trygghet på resan. 

Goudas egen larmcentral är bemannad dygnet runt där kompetenta skandinavisktalande medarbetare sitter redo för att hjälpa just dig. Med Goudas reseförsäkring får du både snabb hjälp på plats och bra täckningar, bl.a. obegränsad sjukdoms- och olycksfallsförsäkring, reseavbrott, tillkallande av anhörig, ersättningsgaranti (kompensation för sjukdom under resan) och resegodstäckning. 

Om du är försäkrad hos ett annat bolag gäller möjligtvis andra regler – kontakta ditt försäkringsbolag för mer information. Det är resenärens eget ansvar att försäkringen omfattar den nödvändiga täckningen.

Albatros Travels reseledare och guider

Albatros gruppresor leds av en svensk reseledare, som antingen möter gruppen på flygplatsen före avresa, eller vid ankomst till destinationen. På våra bussresor möter ni reseledaren senast vid den sista påstigningsplatsen. Chauffören hjälper till med bagage, informerar om placering i bussen och ser till att ni kommer säkert fram.
 
På Albatros individuella resor möts ni av en engelsktalande lokalguide på destinationen. Även utflykter som ingår i resan leds av engelsktalande lokalguider.
 
Ett fåtal av våra resor är utan lokalguide. Det framgår i sådana fall tydligt av programmet. Alla våra guider och reseledare är erfarna, välutbildade och noggrant utvalda av Albatros.

Dricks

På våra resor kommer du i kontakt med vardagslivet och dess seder. Det kan förekomma förhållanden du inte tycker om eller inte är van vid, som t ex. seden med dricks. I många länder är drickssystemet mera organiserat än vad vi som svenskar är vana vid och det finns en förväntan om att lokalguider och chaufförer, under resans gång, mottar en viss summa dricks. Vi anger ett belopp i vårt reseprogram, så att man hemifrån kan ta förbehåll för detta. Resans pris inkluderar inte personlig dricks eftersom det är ett individuellt åliggande och drickssystemet är en del av den kultur man väljer att besöka och som man därför bör följa och respektera. Albatros Travel ger lön till lokalguider och chaufförer men i många kulturer är lönen i servicebranschen anpassad efter att man dessutom mottar dricks. Vi vill betona att dricks naturligtvis är individuellt och frivilligt.

Tillägg för enkelrum och –hytt

Priserna på våra resor baseras på två personer som reser tillsammans och delar rum eller hytt. För de resenärer som reser ensamma tillkommer ett tillägg för enkelrum eller –hytt. Tillägget speglar den prisnivå som vi som researrangör möts av när vi bokar rum och hytter hos våra underleverantörer. Ett enkelrum kostar mer per person än ett dubbelrum. Detta är något som har varit gällande i resebranschen i många år och kan betraktas som standard.
Tillägget framgår av vårt material på respektive resa. 

Pass

Tänk på att ditt pass ska vara giltigt i minst 6 månader efter hemkomsten från destinationen. Detta gäller för alla våra resor, oavsett om enstaka länder kräver en kortare giltighet. Som researrangör ställer vi det här kravet för att undvika situationer, där ett kortare giltighetskrav ändras från och med den tidpunkt då resan bokas till och med avresan, vilket i så fall skulle bli ett problem för de kunder som har ett pass med kortare giltighetstid än sex månader.

Resa med barn/minderåriga

Om du reser med barn, till exempel ditt barnbarn, med en annan person som är under 18 år, om du reser ensam med ditt barn utan den andre föräldern eller om du och ditt barn inte har samma efternamn, kan det hända att några länder inte tillåter inresa.  Det kan därför vara nödvändigt att ta med ett personbevis på engelska samt under undertecknad förklaring som tillåter barnet att resa tillsammans med den vuxne.
USA är ett av de länder som har ovanstående krav, men det finns inte någon slutgiltig lista över vilka andra länder som kräver detta. Därför rekommenderar vi dig att kontakta närmaste ambassad eller konsulat för det land som du ska resa till för att säkra dig vad som gäller i just din situation.

Placering ombord på flyget

Vi vill göra dig uppmärksam på att det är flygbolaget som är ensamt ansvarigt för fördelningen av sittplatserna ombord.

Placering i bussen

På Albatros resor med flyg sker ofta transporten på destinationen med buss. Här kan man inte reservera en specifik plats i bussen och man kan heller inte betala extra för att få en speciell plats. Däremot kan man under resans gång komma överens om att flytta runt så att alla får sitta både fram och bak i bussen.

På Albatros bussresor, där hela resan sker med buss, kan du reservera en specifik plats i bussen mot en extra avgift. De platser som inte är reserverade fördelas enligt först-till-kvarn. Våra bussresor är markerade med ”BUSSRESOR” på hemsidan.

Service ombord på flyget

När du reser med Albatros Travel föregår resan oftast med reguljärflyg. På resorna inom Europa har man normalt sett möjlighet att köpa drycker och smörgåsar. Vissa bolag serverar fortfarande vatten, juice, kaffe eller te utan kostnad. På de långa, interkontinentala flygningarna är maten inkluderad och hos några enstaka bolag även drycker.
Önskar man vin, öl och sprit ska man oftast själv betala för detta. Nivån på servicen ombord kan inte garanteras eller upplysas hemifrån eftersom den varierar från bolag till bolag och dessa ofta ändrar på sina rutiner.

Önskemål om specialkost

På flygresor ska specialkost som exempelvis diabetes- eller vegetarisk mat beställas senast 45 dagar före avresa. På bussresor kan vi tyvärr inte erbjuda specialkost.

Vänligen observera att vissa flygbolag tar extra betalt för specialkost. Vi vidarebefordrar alltid våra gästers önskemål om specialkost på flygresan till flygbolagen, men vi kan inte garantera vad som serveras ombord.

Som utgångspunkt har vi inte möjlighet att erbjuda specialmat på våra rundresor. Dels för att det på många av våra resor ingår gemensamma måltider där menyn är beställd i förväg. Dels för att specialmat såsom glutenfri och laktosfri kost kan vara svårt att hitta i några av dem länder som vi reser till. Du får därför räkna med att äta samma mat som övriga deltagare på resan. Vi tar gärna emot och vidarebefordrar önskemål om specialkost och allergier, men vi har inte möjlighet att garantera att speciella måltider kan serveras under resans gång eller att det är möjligt att ta hänsyn till allergier.

Förbehåll/ändringar

Förbehåll för ändringar i programmet. Albatros Travel och våra lokala samarbetspartners strävar alltid efter att ta fram resan i förhållande till programmet, men av hänsyn till sevärdheternas öppettider eller praktiska omständigheter kan det bli nödvändigt att genomföra rutten i en annan ordning än den som anges. Dessutom kan vissa programpunkter utgå på grund av force majeure-situationer som väderförhållanden eller försenade flygavgångar. 
Slutligen vill vi uppmärksamma att alla resor regelbundet revideras och förbättras mot bakgrund av den feedback vi får efter varje resa. En revidering av resan kan medföra att det uppstår ändringar i programmet mellan bokningen av resan och avresedatum. Före avresa kommer samtliga deltagare att få det senast uppdaterade programmet som alltid har för avsikt att tjäna kundernas bästa och se till att de får en smidig resa.
Resan säljs som paketresa, och det går inte att få pengar tillbaka för de delar av resan som eventuellt inte nyttjas.

Vänligen uppmärksamma att tillköpta extrautflykter endast genomförs vid ett tillräckligt stort antal deltagare. Beroende av när utflykten ställs in, kommer priset för utflykten att betalas tillbaka till de anmälda deltagarna före eller efter hemkomst från resan.

Rated 5 out of 5 by from Natur och kultur i Kirgizistan En härlig resa med massor av upplevelser, intryck och möten med människor. Vi vandrade i storslagen natur av olika slag - mestadels varmt, men även en del regn. Det var lite tufft ibland, men kändes bra när vi blev inbjudna till en familj i jurta som bjöd på te och bröd. Vi blev även bjudna på hästmjölk, det smakade starkt och annorlunda. Reseledaren Gustav och lokalguiden var väldigt engagerade och ville visa oss så mycket som möjligt, vi hann med en hel del utöver programmet. Resan gick från huvudstaden Bisjkek och runt den mäktiga bergssjön Issyk-Kul. Vi blev en sammansvetsad grupp på elva personer som kuskade runt och fick en god inblick i landets kultur och historia och många härliga minnen!
Date published: 2017-08-01
Rated 5 out of 5 by from En av mina bättre resor Kirgizistan är värt fler besök. Denna resa var händelserik, varierad och vi fick uppleva mycket mer än utlovat. Jag uppskattade att det inte var så turistiskt! Vi drack te hos herdefok i jurtor. Vi vandrade i gassande sol och i regn. Vi tovade våra egna fula små mattor. Vi stannade till längs vägen och badade i Issyk-Kul-sjön. Vi upplevde mycket natur. Vi övernattade på bra hotell och även i jurtor. Vår reseledare och vår lokala guide bidrog starkt till att resan blev så bra. De var trevliga, kunniga och bjöd på det lilla extra.
Date published: 2017-07-26
Rated 5 out of 5 by from En resa över alla förväntningar Den här resan har gett oss så många intryck och minnen vi alltid kommer bära med oss. En väldigt välordnad resa med lagom späckat schema - flera intressanta upplevelser varje dag utan att det blir stressigt. Om man gillar att upptäcka nya kulturer, prova på nya saker, möta människor och uppleva vacker natur kan vi varmt rekommendera resan. Fantastisk mat, rara människor som gör allt för att du ska trivas och ny kunskap om ett förhållandevis okänt land. Vi är så nöjda!!
Date published: 2018-07-12
Rated 5 out of 5 by from Ett fantastiskt land En mkt givande och omväxlande resa där vi fick vara med om stora upplevelser Boskapsmarknad, övernattning i en ”jurta”, fest, jaktörnar, tovade textilier, natur, bad, båtutflykt, utsikt, vandringar. Och hela tiden en småskalig nära turism där vi blivit hembjudna till olika familjer och lärt oss om den kirgiziska kulturen. Ett fantastiskt land med en mkt vänlig och välkomnande befolkning.
Date published: 2018-07-12
Rated 5 out of 5 by from Fantastisk resa Väldigt intressant resmål där vi upplevde mycket och med fantastisk natur. Vår svenska reseledare, Max, var väldigt duktig. Vår lokala guide, Asel, pysslade om oss och ordnade flera aktiviteter utanför programmet som var mycket intressanta.
Date published: 2018-07-14
Rated 4 out of 5 by from Naturvackra Kirgizistan Det var en fin resa, naturen är väldigt vacker. Den svenska reseledarens historiska prägel passade in väl i resan. Vår resas tre vandringar var min favoritdel av resan.
Date published: 2017-07-24
Rated 5 out of 5 by from Spännande land. Omväxlande resa,fullspäckat program en mycket engagerad och bra lokal reseledare förutom den professionella svenske reseledaren. Resan kunde gott ha varit lite längre.
Date published: 2018-07-22
Rated 4 out of 5 by from En annorlunda och spännande resa som gav mersmak. Sånt fantastiskt vackert landskap och intressant kultur med spännande maträtter, hantverk och vänliga människor.Våra reseledare lotsade in oss i detta på ett både omtänksamt och kunnigt sätt.
Date published: 2019-07-04
 • y_2020, m_3, d_31, h_15
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_3.0.5
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_0, tr_16
 • loc_sv_SE, sid_KGRTR01, prod, sort_[SortEntry(order=RELEVANCE, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Liknande resor

20KGRTR01DSE1307