Sommar i Kirgizistan

group-tour
Gruppresa med Albatros reseledare

Äventyret väntar! Aktiv semester med bergsjöar, nomader och oförglömliga landskap

Följ med Albatros på äventyr till Kirgizistans sagolika landskap när det står i sin vackraste sommarskrud. Ljuset är knivskarpt, luften berusande frisk och alpblommorna lägger sitt förtrollande täcke över bergsstäpperna.

Vi gör en rundresa i Kirgizistan där vi ger oss ut på en lättare vandring i dalarna längs forsande floder, solar och simmar i Issyk-Kul-sjöns kristallklara vatten, träffar nomader och får lära oss mer om deras levnadsvanor och kultur i de karga bergslandskapen. Dessutom övernattar vi på traditionellt nomadsätt i filttält vid Son-Kul-sjön. 

Rese- och övernattningsformerna är inte lyxiga, men bekväma och charmiga, och vi känner hur vi blir en del av det lokala livet.

Klicka på kartan för att se den i större format
 • Typ Rundresor, Albatros aktiv

 • Reseledare Svensk

 • Visum Nej

 • Vaccination Ja

 • Valuta Som

Dagsprogram
Dag 1 Avresa från Stockholm
Dag 2 Ankomst till Bisjkek. Stadsrundtur
Dag 3 Dagsutflykt till Ala Archa nationalpark
Dag 4 Bisjkek – Tamga. Issyk-Kul-sjön
Dag 5 Tamga. Utflykt till Barskaun-dalen
Dag 6 Tamga – Jeti Oghuz – Karakol
Dag 7 Karakol. Lätt vandring i bergen och Przewalski-museet
Dag 8 Karakol. Stadsrundtur och vidare till Tamga
Dag 9 Utflykt till Bokonbaevo. Workshop med traditionellt filthantverk
Dag 10 Tamga – Son-Kul-sjön. Besök hos herdar och övernattning i jurtor
Dag 11 Son-Kul-sjön. Utflykter i området och övernattning i jurtor
Dag 12 Son-Kul – Bisjkek. Avskedsmiddag
Dag 13 Hemresa

Bilder

Dagsprogram

Hämta hela programmet OBS. Några av våra resor finns i flera olika versioner. Det är viktigt att du väljer rätt datum innan du skriver ut.

Dag 1
Avresa från Stockholm

Vi flyger från Stockholm mot huvudstaden Bisjkek.

Kirgizistan är en före detta Sovjetrepublik och ett avsides beläget land i ett bortglömt hörn av gamla Sovjetunionen.  Geografiskt, naturmässigt och kulturellt är landet en blandning av Mongoliet, Persien och Ryssland - med en egen nationell prägel. Kirgizistan gränsar till Kina i öster, Tadzjikistan i söder, Uzbekistan i väster och Kazakstan i norr.

Mycket har förändrats sedan 1995 när Albatros som Europas första resebyrå anordnade en resa till Kirgizistan. Idag behöver man inte längre dela på ett rangligt utedass på gården, stå ut med varmvatten som kommer och går och sova i gemensamma sovsalar. Och man forslas inte längre runt i stora militärfordon. Standarden på både transportmedel och övernattningsställen har ökat avsevärt sedan dess – men äventyrskänslan är fortfarande den samma!

Dag 2
Ankomst till Bisjkek. Stadsrundtur

När vi har landat körs vi till vårt hotell i Bisjkek. Efter en stadig frukost och ett par timmars vila tar vi oss an vårt dagsprogram. Bisjkek är efter centralasiatiska mått mätt en ung stad. Den grundades 1825 och byggnadsstilen var huvudsakligen rysk. Här hittar vi bland annat stora regeringsbyggnader och parker med stora fäderneslandsminnesmärken, men det finns även många pittoreska småhus i klassiskt rysk stil. I Bisjkek råder en trevlig atmosfär med ökad trivselfaktor under sommaren. Vi parkerar i centrum och går i maklig takt genom stadskärnan medan reseledaren berättar om livet i staden och platserna vi passerar. Vi ser bland annat vackra parker, muséer, varuhus och basarer. Vi får även lite tid på egen hand gå runt och upptäcka staden eller kanske bara koppla av på ett café. Vi äter middag på ett bra café och resten av kvällen tillbringas fritt.

Dag 3
Dagsutflykt till Ala Archa nationalpark
Idag ska vi stretcha benen i det vackra bergslandskapet. Vi gör en utflykt till natursköna Ala Archa-ravinen söder om Bisjkek. Efter frukost åker vi med vår buss till nationalparken cirka en timmes körning från centrum. Här ger vi oss ut på en vandring i kuperad terräng. Vandringen varar cirka fem timmar. Den mest energiska kan ta sig ända upp till snögränsen och Adygene-glaciären på 3 300 meters höjd. Den som inte har den typen av ambitioner kan nöja sig med att njuta av utsikten eller strosa runt i landskapet. I dalen växer tall- och barrträd och runt omkring oss reser sig bergen brant. Under vandringen, som sträcker sig från parkeringsplatsen cirka 1 400 meter över havet till bergstoppen, skiftar landskapet från skog längst ner till öppna vidder med alpväxter och karga slätter högst upp. Här svävar kråkor och himalayagamar över glaciären. Mellan nedstörtade klippblock gömmer sig murmeldjur. Från stigen kan man se när stenbockarna letar efter föda både morgon och kväll. Sent på eftermiddagen återvänder vi med bussen till Bisjkek. Före vår middag på en bra kirgizisk restaurang hinner den som vill ta en dusch.
Dag 4
Bisjkek – Tamga. Issyk-Kul-sjön
Uppe i bergen

Efter frukost packar vi in våra väskor i vår privatchartrade buss och kör 400 kilometer österut till provinshuvudstaden Karakol vid foten av Tien-Shan-bergen. Vi börjar med att följa gränsfloden mellan Kazakstan och Kirgizistan, och fortsätter sedan genom ett stäpplandskap som utgör den södra delen av den stora stäppen i norra Kirgizistan. Vi kör en bit längs den gamla sidenvägen och stannar till vid ruinerna vid Burana. Under resan blir terrängen allt mer kuperad och sluttar uppåt genom Boömskoe Ushchelie-ravinen tills vi kommer fram till Issyk-Kul-platån. Landskapet blir gradvis öppnare och lämnar plats åt små lantbruk, grässlätter och ett flackt stäppland med kor och får. Vägen kantas av aprikosträd och mullbärsträd, och här och var hittas små muslimska gravplatser. Snart anas en turkos strimma i horisonten – den stora bergssjön Issyk-Kul. Med ett djup på över 650 meter är sjön världens näststörsta bergssjö mätt i volym.

Sent på dagen kommer vi fram till Karakol där vi inkvarteras på ett gästgiveri där vi ska bo i två nätter. Vårt gästgiveri ligger bara en kvarts promenad från Issyk-Kul och har en härlig utsikt över bergen och aprikoslundarna. Idag har vi mycket att välja på, och även om det blir något av en mellandag kan den som vill bland annat hyra hästar eller köra till en av sjöns bästa badstränder. Det går även att utforska den lilla landsorten och göra en vandring på egen hand. Matpaket skickas med. På gästgiveriet finns en bastu och under trädgårdens aprikosträd kan den som vill koppla av och kanske skriva några vykort.

Dag 5
Tamga. Utflykt till Barskaun-dalen

Vi ger oss ut på en dagsutflykt till Barskaun-dalen och dess omgivande berg. Dalen är mest känd för Kumtor-guldgruvan uppe i bergen och det numera förfallna sanatoriet. Sanatoriet hade sin blomstringsperiod för över fyrtio år sedan, när Jurij Gagarin semestrade vid sjön. Längs hårnålskurvor och den ena spektakulära utsiktspunkten efter den andra tar bussen oss till en stor platå på cirka 4 000 meters höjd. Här kan den som vill ta en promenad i den vackra naturen och njuta av den friska bergsluften. Senare under dagen återvänder vi till Tamga där vi äter lunch.

På eftermiddagen gör vi en liten utflykt till ett särpräglat landskap med röda vinderoderade sandstensklippor. Flera av dem har namngetts och ”lystrar” bland annat till namnen King-Kong och Flodhästen. På kvällen äter vi en gemensam middag på gästgiveriet – och kanske kan vi locka vår värd att tillaga den berömda pilaffen.

Dag 6
Tamga – Jeti Oghuz – Karakol

Vi äter en tidig frukost, packar bussen och åker en timme för att till slut komma fram till den lilla landsorten Jeti Oghuz. Väster om den lilla landsorten ligger en unik bergsrygg bestående av röda sandstensklippor – samt det berömda sanatoriet där självständighetsförklaringen mellan Ryssland och Kirgizistan signerades 1991.

Vi fortsätter till provinshuvudstaden i östra Kirgizistan och vårt bekväma hotell i Karakol.

Dag 7
Karakol. Lätt vandring i bergen och Przewalski-museet

I bergen öster om Karakol hittar vi några av Kirgizistans vackraste landskapsmiljöer. Efter frukost beger vi oss upp i bergen för att ta en promenad i den klara bergsluften och njuta av det vackra landskapet och alla dess dofter. Efter lunch besöker vi Przewalski-museet som rymmer en spännande samling av föremål som förvärvats under alla expeditioner till västra Kina. Efter vårt museibesök återvänder vi till vårt gästgiveri.

Dag 8
Karakol. Stadsrundtur och vidare till Tamga

Dagen börjar med en stadsrundtur i Karakol. Karakol är en rofylld stad med hus i rysk stil och där tiden nästan verkar ha stått still. Vi besöker den speciella kinesiska moskén som byggdes 1910. Moskén är ett riktigt solitt hantverk utan en enda skarv. Vi ser också den vackra rysk-ortodoxa kyrkan innan vi styr kosan mot Tamga.

Dag 9
Utflykt till Bokonbaevo. Workshop med traditionellt filthantverk
50 kilometer från Tamga ligger landsorten Bokonbaevo. I den lilla byn finns en workshop där lokala kvinnor undervisar i traditionellt filthantverk. Här kan den som vill prova på att sy sin egen filtmatta (även om man inte ska räkna med att få den färdig, eftersom den vanligtvis tar flera veckor att tillverka). Workshopen ger en god inblick i hantverket och det går även att köpa färdiga produkter. Sent på eftermiddagen kör vi hemåt längs sjön. Kom ihåg badkläder och handduk.
Dag 10
Tamga – Son-Kul-sjön. Besök hos herdar och övernattning i jurtor

Efter frukost packar vi våra väskor och kör till Son-Kul-sjön, som ligger nästan en dagsfärd västerut. På vår väg mot sjön passerar vi vackra och imponerande bergslandskap och gräsklädda höjder. Son-kul-sjön ligger över 3 000 meter över havet och är känd för att vara en av de vackraste platserna i hela Kirgizistan. Lokala herdar från Kochkorka-dalen använder de fördelaktiga betesmarkerna till sina djur på sommaren. Gäster är välkomna och förutom en intressant flora och fauna finns även möjlighet att besöka etniska kirgizer och handla en bit av den lokala osten, dricka färsk yoghurt eller kumus (jäst stomjölk). Vi inkvarteras i de traditionella jurtorna (som kommer från Mongoliet där de kallas för ger). Vi övernattar på traditionellt nomadvis i små grupper (kanske finns det tillräckligt många jurtor för att få ett ”dubbelrum” men vi kan inte garantera något). Innan vi slår oss till ro tänder vi små ugnar (som eldas med husdjursavföring) och bäddar med färgglada mattor och dynor.

Dag 11
Son-Kul-sjön. Utflykter i området och övernattning i jurtor
Övernattning i jurta

Vi tillbringar dagen i det fantastiska landskapet. Den som vill kan ta en ridtur i området (ingår inte i priset men är inte speciellt dyrt), och uppleva landskapet från ett nytt perspektiv. Vi kommer att köra runt i området där det finns det så rikligt med alpblommor att inte ens det mest otränade botanikeröga kan missa dem. Son-Kul med omnejd är ett zoologiskt reservat som är boplats åt ett vargbestånd och ynglingsplats för den vackra indiska gåsen. Det går också att göra utflykter på egen hand. Vi övernattar återigen i jurtor.

Dag 12
Son-Kul – Bisjkek. Avskedsmiddag
Bisjkek by night

Efter frukost kör vi den 400 kilometer långa sträckan tillbaka till Bisjkek. Vi reser större delen av dagen. Väglaget är inte det bästa men vi stannar vid intressanta platser längs vägen. På kvällen avnjuter vi en god middag på en av stadens bästa och festligaste restauranger. Övernattning på gästgiveri/hotell.

Dag 13
Hemresa

Uppe med tuppen! Ankomst till Stockholm samma dag tack vare tidsskillnaden. Välkommen hem!

 

Prisinformation

Enkelrum
Det är inte möjligt att få enkelrum under boendet i jurta dag 10-11.
Priset inkluderar
• Svensk reseledare
• Flyg Stockholm – Bisjkek t/r via Istanbul
• Utflykter enligt program
• Boende i delat dubbelrum med övernattning i jurtor dag 10 och 11
• Helpension
• Skatter och avgifter
Priset inkluderar inte
• Avbeställningsskydd vid sjukdom, 6% av resans pris
• Gouda reseförsäkring/hemförsäkring
• Eventuella extra arrangemang
• Tillägg för enkelrum
• Dricks till lokalguider och chaufförer (räkna med cirka 60 USD)
• Personliga förnödenheter
• Administrationsavgift 150 kr per faktura (bortfaller vid online-bokning)
• Allt som inte nämns under "Priset inkluderar"

Inför din resa

Resan omfattas av Albatros Travels resevillkor, som deltagarna förutsätts ha tagit del av.

Information om resan

Bagage

Det är en bra idé att ta med en mindre ryggsäck eller väska till dagsutflykter och resedagar då man inte ser sitt bagage förrän på kvällen igen.

Ta gärna med

Bra vandringsskor eller -stövlar och kläder som har lämpade till en aktiv semester ute i naturen. Det kan vara varmt på dagarna, men på kvällarna kan det bli svalt när vi är uppe i bergen. Badkläder och badhanddukar till ett dopp i områdets bergssjöar är också bra att ta med sig. Vanliga handdukar och sängkläder behöver du inte ta med. 

Övernattning

Vi bor på 3-stjärnigt hotell i Bisjkek, men i de mindre orterna finns det inte så många valmöjligheter. Eftersom vi på flera platser bor på mindre hotell och pensionat, kan det förekomma variationer mellan rumstyper och -storlekar. Vi har två övernattningar i jurtor, som är nomaderna traditionella filttält. Här bor man i sovrum med upp till fyra personer. Därför bör man förvänta att man sover tillsammans med andra.

Deltagarantal

Resan genomförs vid ett deltagarantal på minst 15 personer. Om vi inte når detta antal deltagare, förbehåller vi oss rätten att ställa in resan – detta sker i så fall ca 4-6 veckor före planerad avresa. Som också framgår av våra resevillkor punkt 11, samt lagen om paketresor, kan vi som researrangörer inte hållas ansvariga för några förluster som drabbat dig som kund till följd av avbeställningen. Vi är endast skyldiga att återbetala resans pris.

Anslutning med inrikesflyg

Om du bokar anslutningstransport, rekommenderar vi att du har minst 2,5 timmar mellan byte av anslutning och flygresan med oss. Boka gärna en ombokningsbar biljett, så att du kan boka om vid en eventuell tidtabelländring/flygförsening.

Allmän information

En trygg reseupplevelse

Vi vill så gärna att du ska känna dig trygg som Albatrosresenär, både när du bokar din resa och när du iväg på din resa med Albatros – även i värld med coronavirus. Därför har vi tagit fram en rad åtgärder för att minska risken för smitta samtidigt som du kan ge dig ut i världen. Våra åtgärder omfattar bland annat följande:

 • Alla reseledare är certifierade i WHO:s riktlinjer för begränsning av smitta
 • Extra höga krav till våra samarbetspartner när det gäller rengöring
 • Vi informerar alla våra resedeltagare om reseförsäkring och minimering av smitta

Läs om alla våra åtgärder här

Hälsokrav för att kunna delta på resan

Som huvudregel gäller att du ska kunna ta dig fram på egen hand utan hjälpmedel (t.ex. rullator eller rullstol). Generellt sett är våra resor inte lämpade för rörelsehindrade. Oavsett om det är en rundresa med tåg, buss eller en kryssning så ska man kunna gå till och från sevärdheter på egen hand. På de flesta av våra resor motsvarar en dags besök till sevärdheter och dylikt mer än 5 kilometer till fots.

Reseförsäkring

Eftersom sjukförsäkringen i Sverige inte täcker kostnader för hemtransport och läkarbehandling i vissa länder är det viktigt att du har tecknat en reseförsäkring som täcker både kostnader för behandling av sjukdom, samt hemtransport. Dessutom rekommenderar vi att försäkringen täcker skadat eller förlorat bagage.

Gouda Reseförsäkring

Albatros Travel har ingått ett samarbete med Gouda Reseförsäkring som säkrar att hjälpen alltid är i närheten när du behöver den. Med Gouda i ryggen är du säkrad extra trygghet på resan. 

Goudas egen larmcentral är bemannad dygnet runt där kompetenta skandinavisktalande medarbetare sitter redo för att hjälpa just dig. Med Goudas reseförsäkring får du både snabb hjälp på plats och bra täckningar, bl.a. obegränsad sjukdoms- och olycksfallsförsäkring, reseavbrott, tillkallande av anhörig, ersättningsgaranti (kompensation för sjukdom under resan) och resegodstäckning. 

Om du är försäkrad hos ett annat bolag gäller möjligtvis andra regler – kontakta ditt försäkringsbolag för mer information. Det är resenärens eget ansvar att försäkringen omfattar den nödvändiga täckningen.

Albatros Travels reseledare och guider

Albatros gruppresor leds av en svensk reseledare, som antingen möter gruppen på flygplatsen före avresa, eller vid ankomst till destinationen. På våra bussresor möter ni reseledaren senast vid den sista påstigningsplatsen. Chauffören hjälper till med bagage, informerar om placering i bussen och ser till att ni kommer säkert fram.
 
På Albatros individuella resor möts ni av en engelsktalande lokalguide på destinationen. Även utflykter som ingår i resan leds av engelsktalande lokalguider.
 
Ett fåtal av våra resor är utan lokalguide. Det framgår i sådana fall tydligt av programmet. Alla våra guider och reseledare är erfarna, välutbildade och noggrant utvalda av Albatros.

Dricks

På våra resor kommer du i kontakt med vardagslivet och dess seder. Det kan förekomma förhållanden du inte tycker om eller inte är van vid, som t ex. seden med dricks. I många länder är drickssystemet mera organiserat än vad vi som svenskar är vana vid och det finns en förväntan om att lokalguider och chaufförer, under resans gång, mottar en viss summa dricks. Vi anger ett belopp i vårt reseprogram, så att man hemifrån kan ta förbehåll för detta. Resans pris inkluderar inte personlig dricks eftersom det är ett individuellt åliggande och drickssystemet är en del av den kultur man väljer att besöka och som man därför bör följa och respektera. Albatros Travel ger lön till lokalguider och chaufförer men i många kulturer är lönen i servicebranschen anpassad efter att man dessutom mottar dricks. Vi vill betona att dricks naturligtvis är individuellt och frivilligt.

Tillägg för enkelrum och –hytt

Priserna på våra resor baseras på två personer som reser tillsammans och delar rum eller hytt. För de resenärer som reser ensamma tillkommer ett tillägg för enkelrum eller –hytt. Tillägget speglar den prisnivå som vi som researrangör möts av när vi bokar rum och hytter hos våra underleverantörer. Ett enkelrum kostar mer per person än ett dubbelrum. Detta är något som har varit gällande i resebranschen i många år och kan betraktas som standard.
Tillägget framgår av vårt material på respektive resa. 

Pass

Tänk på att ditt pass ska vara giltigt i minst 6 månader efter hemkomsten från destinationen. Detta gäller för alla våra resor, oavsett om enstaka länder kräver en kortare giltighet. Som researrangör ställer vi det här kravet för att undvika situationer, där ett kortare giltighetskrav ändras från och med den tidpunkt då resan bokas till och med avresan, vilket i så fall skulle bli ett problem för de kunder som har ett pass med kortare giltighetstid än sex månader.

Resa med barn/minderåriga

Om du reser med barn, till exempel ditt barnbarn, med en annan person som är under 18 år, om du reser ensam med ditt barn utan den andre föräldern eller om du och ditt barn inte har samma efternamn, kan det hända att några länder inte tillåter inresa.  Det kan därför vara nödvändigt att ta med ett personbevis på engelska samt under undertecknad förklaring som tillåter barnet att resa tillsammans med den vuxne.
USA är ett av de länder som har ovanstående krav, men det finns inte någon slutgiltig lista över vilka andra länder som kräver detta. Därför rekommenderar vi dig att kontakta närmaste ambassad eller konsulat för det land som du ska resa till för att säkra dig vad som gäller i just din situation.

Placering ombord på flyget

Vi vill göra dig uppmärksam på att det är flygbolaget som är ensamt ansvarigt för fördelningen av sittplatserna ombord.

Placering i bussen

På Albatros resor med flyg sker ofta transporten på destinationen med buss. Här kan man inte reservera en specifik plats i bussen och man kan heller inte betala extra för att få en speciell plats. Däremot kan man under resans gång komma överens om att flytta runt så att alla får sitta både fram och bak i bussen.

På Albatros bussresor, där hela resan sker med buss, kan du reservera en specifik plats i bussen mot en extra avgift. De platser som inte är reserverade fördelas enligt först-till-kvarn. Våra bussresor är markerade med ”BUSSRESOR” på hemsidan.

Service ombord på flyget

När du reser med Albatros Travel föregår resan oftast med reguljärflyg. På resorna inom Europa har man normalt sett möjlighet att köpa drycker och smörgåsar. Vissa bolag serverar fortfarande vatten, juice, kaffe eller te utan kostnad. På de långa, interkontinentala flygningarna är maten inkluderad och hos några enstaka bolag även drycker.
Önskar man vin, öl och sprit ska man oftast själv betala för detta. Nivån på servicen ombord kan inte garanteras eller upplysas hemifrån eftersom den varierar från bolag till bolag och dessa ofta ändrar på sina rutiner.

Önskemål om specialkost

På flygresor ska specialkost som exempelvis diabetes- eller vegetarisk mat beställas senast 45 dagar före avresa. På bussresor kan vi tyvärr inte erbjuda specialkost.

Vänligen observera att vissa flygbolag tar extra betalt för specialkost. Vi vidarebefordrar alltid våra gästers önskemål om specialkost på flygresan till flygbolagen, men vi kan inte garantera vad som serveras ombord.

Som utgångspunkt har vi inte möjlighet att erbjuda specialmat på våra rundresor. Dels för att det på många av våra resor ingår gemensamma måltider där menyn är beställd i förväg. Dels för att specialmat såsom glutenfri och laktosfri kost kan vara svårt att hitta i några av dem länder som vi reser till. Du får därför räkna med att äta samma mat som övriga deltagare på resan. Vi tar gärna emot och vidarebefordrar önskemål om specialkost och allergier, men vi har inte möjlighet att garantera att speciella måltider kan serveras under resans gång eller att det är möjligt att ta hänsyn till allergier.

Förbehåll/ändringar

Förbehåll för ändringar i programmet. Albatros Travel och våra lokala samarbetspartners strävar alltid efter att ta fram resan i förhållande till programmet, men av hänsyn till sevärdheternas öppettider eller praktiska omständigheter kan det bli nödvändigt att genomföra rutten i en annan ordning än den som anges. Dessutom kan vissa programpunkter utgå på grund av force majeure-situationer som väderförhållanden eller försenade flygavgångar. 
Slutligen vill vi uppmärksamma att alla resor regelbundet revideras och förbättras mot bakgrund av den feedback vi får efter varje resa. En revidering av resan kan medföra att det uppstår ändringar i programmet mellan bokningen av resan och avresedatum. Före avresa kommer samtliga deltagare att få det senast uppdaterade programmet som alltid har för avsikt att tjäna kundernas bästa och se till att de får en smidig resa.
Resan säljs som paketresa, och det går inte att få pengar tillbaka för de delar av resan som eventuellt inte nyttjas.

Vänligen uppmärksamma att tillköpta extrautflykter endast genomförs vid ett tillräckligt stort antal deltagare. Beroende av när utflykten ställs in, kommer priset för utflykten att betalas tillbaka till de anmälda deltagarna före eller efter hemkomst från resan.

Rated 5 out of 5 by from Natur och kultur i Kirgizistan En härlig resa med massor av upplevelser, intryck och möten med människor. Vi vandrade i storslagen natur av olika slag - mestadels varmt, men även en del regn. Det var lite tufft ibland, men kändes bra när vi blev inbjudna till en familj i jurta som bjöd på te och bröd. Vi blev även bjudna på hästmjölk, det smakade starkt och annorlunda. Reseledaren Gustav och lokalguiden var väldigt engagerade och ville visa oss så mycket som möjligt, vi hann med en hel del utöver programmet. Resan gick från huvudstaden Bisjkek och runt den mäktiga bergssjön Issyk-Kul. Vi blev en sammansvetsad grupp på elva personer som kuskade runt och fick en god inblick i landets kultur och historia och många härliga minnen!
Date published: 2017-08-01
Rated 5 out of 5 by from En av mina bättre resor Kirgizistan är värt fler besök. Denna resa var händelserik, varierad och vi fick uppleva mycket mer än utlovat. Jag uppskattade att det inte var så turistiskt! Vi drack te hos herdefok i jurtor. Vi vandrade i gassande sol och i regn. Vi tovade våra egna fula små mattor. Vi stannade till längs vägen och badade i Issyk-Kul-sjön. Vi upplevde mycket natur. Vi övernattade på bra hotell och även i jurtor. Vår reseledare och vår lokala guide bidrog starkt till att resan blev så bra. De var trevliga, kunniga och bjöd på det lilla extra.
Date published: 2017-07-26
Rated 5 out of 5 by from En resa över alla förväntningar Den här resan har gett oss så många intryck och minnen vi alltid kommer bära med oss. En väldigt välordnad resa med lagom späckat schema - flera intressanta upplevelser varje dag utan att det blir stressigt. Om man gillar att upptäcka nya kulturer, prova på nya saker, möta människor och uppleva vacker natur kan vi varmt rekommendera resan. Fantastisk mat, rara människor som gör allt för att du ska trivas och ny kunskap om ett förhållandevis okänt land. Vi är så nöjda!!
Date published: 2018-07-12
Rated 5 out of 5 by from Ett fantastiskt land En mkt givande och omväxlande resa där vi fick vara med om stora upplevelser Boskapsmarknad, övernattning i en ”jurta”, fest, jaktörnar, tovade textilier, natur, bad, båtutflykt, utsikt, vandringar. Och hela tiden en småskalig nära turism där vi blivit hembjudna till olika familjer och lärt oss om den kirgiziska kulturen. Ett fantastiskt land med en mkt vänlig och välkomnande befolkning.
Date published: 2018-07-12
Rated 5 out of 5 by from Fantastisk resa Väldigt intressant resmål där vi upplevde mycket och med fantastisk natur. Vår svenska reseledare, Max, var väldigt duktig. Vår lokala guide, Asel, pysslade om oss och ordnade flera aktiviteter utanför programmet som var mycket intressanta.
Date published: 2018-07-14
Rated 4 out of 5 by from Naturvackra Kirgizistan Det var en fin resa, naturen är väldigt vacker. Den svenska reseledarens historiska prägel passade in väl i resan. Vår resas tre vandringar var min favoritdel av resan.
Date published: 2017-07-24
Rated 5 out of 5 by from Spännande land. Omväxlande resa,fullspäckat program en mycket engagerad och bra lokal reseledare förutom den professionella svenske reseledaren. Resan kunde gott ha varit lite längre.
Date published: 2018-07-22
Rated 4 out of 5 by from En annorlunda och spännande resa som gav mersmak. Sånt fantastiskt vackert landskap och intressant kultur med spännande maträtter, hantverk och vänliga människor.Våra reseledare lotsade in oss i detta på ett både omtänksamt och kunnigt sätt.
Date published: 2019-07-04
 • y_2020, m_7, d_8, h_15
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_3.0.10
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_0, tr_16
 • loc_sv_SE, sid_KGRTR01, prod, sort_[SortEntry(order=RELEVANCE, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Liknande resor

KGRTR01ASE