Storslagna Sri Lanka

group-tour
Gruppresa med Albatros reseledare

Sri Lankas höjdpunkter med teplantager, tempel och världsarv – och en kort badsemester vid Indiska oceanen

Sri Lanka är ett grönskande och exotiskt land där vingslagen från ett rikt och brokigt förflutet alltid är påtagliga. På den här resan kan du uppleva det bästa av Sri Lanka med historiska byggnader, basarer och pampiga tempel, bland annat det 2 000 år gamla UNESCO-bevarade grottemplet vid Dambulla och lejonklippan i Sigiriya. Vi upplever det rika och unika djurlivet i Udawalawe nationalpark, det spännande världsarvet Polonnaruwa, lär oss mer om Sri Lankas exotiska kryddor och låter tågrälsen leda oss genom höglandets teplantager.

Avslutningsvis njuter vi av långa, lata dagar på Sri Lankas paradisstränder vid Indiska oceanen. Låt dig överväldigas av färgprakten, mångfalden, dofterna... Och glöm för all del inte köpa med dig det berömda Ceylon-teet!

Klicka på kartan för att se den i större format
 • Typ Rundresor

 • Reseledare Svensk

 • Visum Ja

 • Vaccination Ja

 • Valuta Srilankansk rupi

Dagsprogram
Dag 1 Avresa till Sri Lanka
Dag 2 Ankomst till Colombo, Sri Lanka. Stadsrundtur i Colombo
Dag 3 Colombo – Dambulla
Dag 4 Dambulla. Lejonklippan i Sigiriya och utflykt till den medeltida huvudstaden Polonnaruwa
Dag 5 Dambulla. Lunch hos en familj i trakten och Grottemplet vid Dambulla
Dag 6 Dambulla – Kandy. Kryddträdgård och botanisk trädgård
Dag 7 Kandy. Stadsrundtur tuk tuk med Tandens tempel och dansföreställning
Dag 8 Tågresa från Kandy till Nuwara Eliya. Teplantager och vacker natur
Dag 9 Nuwara Eliya – Udawalawe nationalpark. Safari och grönskande natur
Dag 10 Udawalawe nationalpark – Galle – badorten Beruwela. Stadsrundtur i Galle
Dag 11–13 Beruwela. Avkoppling och strandliv på egen hand eller dagsutflykt. Avskedsmiddag
Dag 14 Avkoppling och strandliv. Beruwela – Colombo och flyg till Stockholm
Dag 15 Hemkomst

Bilder

Avresedatum

Avresa Resans längd Pris Avresa från OBS:
25 998:–
Stockholm
Klicka på ett datum för att se tillhörande program

Dagsprogram

Hämta hela programmet OBS. Några av våra resor finns i flera olika versioner. Det är viktigt att du väljer rätt datum innan du skriver ut.

Dag 1
Avresa till Sri Lanka

Vi flyger från Stockholm till Sri Lanka med en mellanlandning.

Dag 2
Ankomst till Colombo, Sri Lanka. Stadsrundtur i Colombo
Tempel i huvudstaden Colombo

Vi landar i Sri Lankas största stad, Colombo. När vi har klarat av alla inreseformaliteter ger vi oss ut på stadsrundtur i den myllrande storstaden, som är vackert belägen vid Indiska oceanen.

Tack vare Colombos stora hamn och den strategiska belägenheten längs handelsrutterna mellan öst och väst var staden känd bland handelsmän redan för 2 000 år sedan. Colombo blev Sri Lankas huvudstad först när landet övertogs av britterna år 1815.

Under vår rundtur ser vi bland annat stadsdelen Fort där portugiserna landsteg i början av 1500-talet. Området, som en gång var känt som Kolonthota, blev snabbt ett av öns viktigaste handelscentrum. Portugiserna tog handelscentrumet och hamnen i besittning för att kunna kontrollera öns inre delar, därav namnet Fort. Fästningen erövrades 1656 av holländarna och 1815 övertog engelsmännen den och använde den som administrativt centrum. Några årtionden senare förstördes fästningen när britterna ansåg att den inte längre utgjorde ett militärt hot mot Colombo. Dessutom låg den i vägen för stadens övriga tillväxt.

Även om fästningen och dess murar idag ligger i ruiner är stadsdelen fortfarande hemvist åt en rad historiska byggnader. Och precis som på den tiden när portugiserna regerade i området är Fort fortfarande Sri Lankas handels- och finanscentrum. Turen går förbi Pettah, Colombos hektiska basarområde, samt stadens fashionabla bostadsområde Cinnamon Gardens som är uppkallat efter en gammal kanelplantage som tidigare låg på platsen. Vi strosar längs strandpromenaden Galle Face Green, som sträcker sig cirka en kilometer längs Indiska Oceanen. Bredvid strandpromenaden ligger en gigantisk gräsplan (tänk dig Central Park i New York fast utan alla träd) som tidigare användes för hästkapplöpningar och golfspel.

OBS: På vissa avgångar landar vi i Colombo senare på dagen. I så fall flyttas stadsrundturen i Colombo till dag 3 innan färden går vidare till Dambulla.

Dag 3
Colombo – Dambulla

Idag kör vi till Dambulla där vi tillbringar de följande tre nätterna. Vi äter lunch på vägen och när vi kommer fram har vi tid att koppla av och njuta av de härliga omgivningarna.

Dag 4
Dambulla. Lejonklippan i Sigiriya och utflykt till den medeltida huvudstaden Polonnaruwa
Buddha och Ganesha sida vid sida vid Polonnaruwa

På morgonen innan solen står allt för högt, besöker vi Sigiriya. Sigiriya är en imponerande klippfästning vars namn betyder lejonklippan, och är bokstavligt talat en av resans stora höjdpunkter. Den 200 meter höga jättemonoliten tronar över det omkringliggande landskapet. Tillsammans med själva fästningen och den vackra vattenträdgården utgör Sigiriya-komplexet utan tvekan en av Sydasiens mest imponerande sevärdheter. Fästningen byggdes på 400-talet under den mäktige kung Kayapa och har en lång historik fylld av grymma mord, usla intriger och svekfullt förräderi. En väldigt speciell känsla infinner sig när man rör sig in mellan lejonets tassar och passerar fresker med avbilder av bländande vackra kvinnor.

Härifrån kör vi den korta sträckan till Polonnaruwa. Staden var öns stolta huvudstad på medeltiden (1000-1200-talet) och trots sin höga ålder stoltserar den med många synnerligen välbevarade byggnadsverk, ruiner och statyer. Hela staden är vackert omgiven av tropiska växter vid kanten av en enorm och unik vattenreservoar. Ända sedan 1100-talet har reservoaren försett staden och de omkringliggande slätterna med vatten. Av stadens alla vackra byggnadsverk och stenarbeten är Gal Vihara förmodligen ett av de mest imponerande, med fyra enorma Buddhafigurer som huggits ut ur ett och samma granitstycke. Det finns mycket mer att beundra och uppleva i den gamla stadsdelen där sevärdheterna trängs om utrymmet.

 

 

 

Dag 5
Dambulla. Lunch hos en familj i trakten och Grottemplet vid Dambulla
De buddhistiska munkarna i Dambulla

Efter frukost kör vi till Habarana som ligger en kort körtur från Sigiriya. Här byter vi ut bussen mot ett annat transportmedel: en traktor. I maklig takt rör vi oss mellan de gröna fälten och beskådar Sri Lankas lantliv. Härifrån fortsätter vi med båt till en traditionell bondgård, en så kallad chena, där vi smakar på de lokalt odlade kungakokosnötterna som faktiskt bara odlas på Sri Lanka. Kungakokosnöten är gul och något mindre än den klassiska kokosnöten, och dessutom används endast den näringsrika vätskan (och inte köttet). Kungakokosnöten kallas på skoj för naturens eget apotek eftersom den är rik på bland annat E-vitamin, järn, kalcium, protein och fosfor.

Vi fortsätter och kommer snart fram till ett litet hus där vi hälsas välkomna av dess ägare, som visar oss hur man tillagar en traditionell srilankesisk lunch. Vi låter oss väl smaka av lunchen som serveras på lotusblad och avrundar med en dessert på färsk frukt.

Efter lunch besöker vi grottemplet vid Dambulla, som är det mest imponerande i sitt slag på Sri Lanka. Bland grottans många statyer, varav hela 48 buddhastatyer, hittar man även skulpturer av Upulvan (Vishnu) och Saman från 1100-talet. Dessa är troligtvis de äldsta, mest välbevarade devalastatyerna i världen. Grottans historia kan härledas hela vägen tillbaka till det första århundradet i vår tideräkning. Vid den här tiden sökte kung Valagam Bahu tillflykt hit efter att ha fördrivits från staden Anuradhapura av invaderande styrkor.

Dag 6
Dambulla – Kandy. Kryddträdgård och botanisk trädgård
Utsikt över Kandy

På morgonen fortsätter vi till Kandy och stannar längs vägen för att se, smaka och lukta på exotiska kryddor i en stor trädgård där vi även introduceras för Sri Lankas örtmedicin och hälsomassage. Om tiden tillåter besöker vi en av de många idylliska byarna vi passerar. Kungastaden Kandy var huvudstad mellan 1400- och 1700-talet och är än idag en fantastiskt vackert belägen och sagolik stad. Staden är väl skyddad av höglandets kullar och genom den rinner Mahaweli, Sri Lankas längsta flod.

Vi besöker den botaniska trädgården som bland annat är känd för sin stora orkidésamling. Trädgården innehåller över 4 000 växtarter som orkidéer, kryddväxter, medicinska växter och olika sorters palmträd. Framför allt ett av träden har en alldeles speciell historik. Det så kallade kanonkulsträdet planterades av kung George V och drottning Mary under deras besök i trädgården 1901. Trädets grenar tyngs ner av runda och mörka frukter som liknar kanonkulor, därav trädets namn.

Vi checkar in på vårt hotell där vi ska bo i två nätter.

 

 

Dag 7
Kandy. Stadsrundtur tuk tuk med Tandens tempel och dansföreställning
Dansuppvisning i Kandy
Vi börjar dagen med en stadsrundtur genom Kandy i tuk-tuks, en rolig och annorlunda upplevelse! Sedan har vi lite tid att uppleva den sjudande staden på egen hand. Här finns massor av butiker, caféer och små bodar som säljer massor av roliga saker. Efter lunch tittar vi på Sri Lankas heligaste symbol, Tandens tempel, där en av Buddhas tänder sägs finnas bevarad. Före middagen tittar vi på en dansföreställning där dansarna går på glödande kol.
Dag 8
Tågresa från Kandy till Nuwara Eliya. Teplantager och vacker natur
Teskörd i höglandet vid Nuwara Eliya

Vi kör till den lilla stationen Peradeniya strax utanför Kandy och stiger ombord på ett tåg som tar oss genom Sri Lankas högland till Nuwara Eliya. Tågresan tar mellan fyra och fem timmar och går genom delar av Sri Lankas mest imponerande natur. Nuwara Eliya ligger i ett frodigt och skogklätt område vid foten av berget Pidurutalagala som med sina 2 524 meter över havet är Sri Lankas högsta topp.

Här är temperaturen härligt sval och luften behagligt torr, något som är ganska unikt för att vara Sri Lanka. Här, långt från stadens trängsel och larm, kan vi njuta av åsynen av ett flertal sällsynta växtarter, fåglar och andra djur som trivs i det behagliga klimatet. Här finns också ett antal större och mindre vattenfall och grottor, och överallt växer tebuskar.

Sri Lanka är världsberömt för sin teproduktion och på höglandet introduceras vi för de bästa sorterna under ett besök på en av de många stora plantagerna som omger Nuwara Eliya. Här kan vi köpa te av högsta kvalitet till väldigt låga priser. I Nuwara Eliya tittar vi närmare på staden varpå vi checkar in på vårt hotell.

Dag 9
Nuwara Eliya – Udawalawe nationalpark. Safari och grönskande natur
Påfugel

Vi lämnar Nuwara Eliya för att fortsätta till Udawalawe nationalpark som bjuder på några av Sri Lankas största viltbestånd. Med sina stora hjordar av eleganter, vilda bufflar och samarhjortar kan nationalparken lätt konkurrera med Afrikas savanner. Här är det faktiskt lättare att få syn på elefanter än i de många, mest berömda östafrikanska nationalparkerna.

I parken hittar vi också sibetdjur, schakaler, varaner, massor och krokodiler och läppbjörnar. Dessutom finns det 30 olika sorters ormar och en uppsjö av fåglar, närmare bestämt 210 olika arter sedan man sist räknade. Om vi har väldigt mycket tur får vi kanske en skymt av en av områdets leoparder, men det är inte så vanligt att man får syn på en.

De flesta resebyråerna väljer att besöka den mer berömda Yala nationalpark. Följden är stor trängsel och många jeepar och stressade djur. Därför har Albatros valt den mindre välbesökta Udalawe nationalpark där miljön är betydligt lugnare.

När vi har upplevt den vackra naturen och det rika djurlivet checkar vi in på ett hotell i närheten av parken.

Dag 10
Udawalawe nationalpark – Galle – badorten Beruwela. Stadsrundtur i Galle
Fästningen i Galle

Vi lämnar vårt hotell i Udawalawe tidigt på morgonen och kör till hamnstaden Galle. Här tillbringar vi en intressant förmiddag med en utflykt till stadens huvudattraktion: Det vackra gamla fortet uppfördes 1663 av holländska kolonialister som kastade ut portugiserna. 1988 upptogs fortet på UNESCOs lista över världens kulturarv, och ger ett imponerande intryck av de gamla kolonialmakternas närvaro på ön. I Galle besöker vi även klocktornet, den holländska kyrkan samt det historiska museet.

På eftermiddagen beger vi oss till stranden där vi checkar in på vårt härliga hotell. Hotellet ligger precis vid den gyllene sandstranden 60 kilometer söder om Colombo. När vi har installerat oss i våra komfortabla rum träffas vi för en gemensam middag i hotellrestaurangen.

Dag 11–13
Beruwela. Avkoppling och strandliv på egen hand eller dagsutflykt. Avskedsmiddag
Sri Lankas inbjudande stränder

Dagarna är öronmärkta till avkoppling på stranden. Den som vara aktiv kan följa med på en dagsutflykt (extra tillköp) där vi besöker några av de lokala sevärdheterna. Under vår utflykt besöker vi månstensgrottorna i Meetiyagoda samt en maskbutik i Ambalangoda som har specialiserat sig på eleganta träsniderier. Turen fortsätter till Kosgoda där vi besöker ett center för sköldpaddsuppfödning. Här arbetar personal och volontärer med stor framgång med att bevara sköldpaddsbeståndet i Kosgodaområdet. Efter lunch ger vi oss ut på en flodtur på floden Madu Ganga och besöker lokalinvånare som producerar kanel och kanelolja.

På kvällen på dag 13 samlas vi för att äta en gemensam avskedsmiddag.

Dag 14
Avkoppling och strandliv. Beruwela – Colombo och flyg till Stockholm

Vi har sett till att du kan checka ut sent från hotellet så att du kan njuta av hela dag på stranden. Efter middagen lämnar vi strandhotellet och beger oss den sista biten mot Colombo och flygplatsen där vårt flyg väntar på oss.

Dag 15
Hemkomst

Prisinformation

Resans pris

Från 25 998:– kr per person i delat dubbelrum.
Se priser för alla avresedatum

Tillägg för enkelrum
7 298:–
Priset inkluderar
 •  Svensk reseledare
 •  Flyg Stockholm till Colombo t/r med mellanlandning
 •  Utflykter enligt program
 •  Boende på bra hotell i delat dubbelrum
 •  Frukost dagligen
 •  Lunch dag 5
 •  Middag dag 2-10 och dag 13-14
 •  Skatter och avgifter
Priset inkluderar inte
 • Avbeställningsskydd på grund av sjukdom, 6% av resans pris
 • Gouda reseförsäkring eller komplement till hemförsäkringen
 •  Eventuella extra arrangemang
 •  Tillägg för enkelrum
 •  Visum till Sri Lanka (35 USD per person. Ska sökas före avresa)
 •  Dricks till lokalguider och chaufförer (räkna med cirka 4-500 SEK per person)
 •  Personliga förnödenheter
 •  Administrationsavgift per faktura 150 kr (bortfaller vid online-bokning)
 •  Allt som inte nämns under “Priset inkluderar“

Inför din resa

Resan omfattas av Albatros Travels resevillkor, som deltagarna förutsätts ha tagit del av.

Information om resa

Visum

Du behöver ha ett turistvisum till Sri Lanka. Visum ansöks och betalas via www.eta.gov.lk och kostar cirka 35 dollar per person. Det är viktigt att du ansöker om och betalar för ditt visum hemifrån.

Bagage

Ta gärna med en mindre ryggsäck eller väska för dagsutflykter och resdagar, eftersom du oftast inte har tillgång till ditt bagage förrän på kvällen igen. Du behöver inte ta med handduk.

Deltagarantal

Resan genomförs vid ett deltagarantal på minst 15 personer. Om vi inte når detta antal deltagare, förbehåller vi oss rätten att ställa in resan – detta sker i så fall ca 4-6 veckor före planerad avresa. Som också framgår av våra resevillkor punkt 6.3.1., samt lagen om paketresor, kan vi som researrangörer inte hållas ansvariga för några förluster som drabbat dig som kund till följd av avbeställningen. Vi är endast skyldiga att återbetala resans pris.

Mer om Sri Lanka

Här kan du läsa mer om Sri Lanka: www.albatros-travel.se/resmal/asien/sri-lanka
Allmän information

Hälsokrav för att kunna delta på resan

Som huvudregel gäller att du ska kunna ta dig fram på egen hand utan hjälpmedel (t.ex. rullator eller rullstol). Generellt sett är våra resor inte lämpade för rörelsehindrade. Oavsett om det är en rundresa med tåg, buss eller en kryssning så ska man kunna gå till och från sevärdheter på egen hand. På de flesta av våra resor motsvarar en dags besök till sevärdheter och dylikt mer än 5 kilometer till fots.

Reseförsäkring

Eftersom sjukförsäkringen i Sverige inte täcker kostnader för hemtransport och läkarbehandling i vissa länder är det viktigt att du har tecknat en reseförsäkring som täcker både kostnader för behandling av sjukdom, samt hemtransport. Dessutom rekommenderar vi att försäkringen täcker skadat eller förlorat bagage.

Gouda Reseförsäkring

Albatros Travel har ingått ett samarbete med Gouda Reseförsäkring som säkrar att hjälpen alltid är i närheten när du behöver den. Med Gouda i ryggen är du säkrad extra trygghet på resan. 

Goudas egen larmcentral är bemannad dygnet runt där kompetenta skandinavisktalande medarbetare sitter redo för att hjälpa just dig. Med Goudas reseförsäkring får du både snabb hjälp på plats och bra täckningar, bl.a. obegränsad sjukdoms- och olycksfallsförsäkring, reseavbrott, tillkallande av anhörig, ersättningsgaranti (kompensation för sjukdom under resan) och resegodstäckning. 

Om du är försäkrad hos ett annat bolag gäller möjligtvis andra regler – kontakta ditt försäkringsbolag för mer information. Det är resenärens eget ansvar att försäkringen omfattar den nödvändiga täckningen.

Albatros Travels reseledare och guider

Albatros gruppresor leds av en svensk reseledare, som antingen möter gruppen på flygplatsen före avresa, eller vid ankomst till destinationen. På våra bussresor möter gruppen reseledaren på en av bussens första uppsamlingsplatser. I avreseinformationen framgår det vad som gäller för din specifika resa.
 
På Albatros individuella resor möts ni av en engelsktalande lokalguide på destinationen. Även utflykter som ingår i resan leds av engelsktalande lokalguider.
 
Ett fåtal av våra resor är utan lokalguide. Det framgår i sådana fall tydligt av programmet. Alla våra guider och reseledare är erfarna, välutbildade och noggrant utvalda av Albatros.
 

Dricks

På våra resor kommer du i kontakt med vardagslivet och dess seder. Det kan förekomma förhållanden du inte tycker om eller inte är van vid, som t ex. seden med dricks. I många länder är drickssystemet mera organiserat än vad vi som svenskar är vana vid och det finns en förväntan om att lokalguider och chaufförer, under resans gång, mottar en viss summa dricks. Vi anger ett belopp i vårt reseprogram, så att man hemifrån kan ta förbehåll för detta. Resans pris inkluderar inte personlig dricks eftersom det är ett individuellt åliggande och drickssystemet är en del av den kultur man väljer att besöka och som man därför bör följa och respektera. Albatros Travel ger lön till lokalguider och chaufförer men i många kulturer är lönen i servicebranschen anpassad efter att man dessutom mottar dricks. Vi vill betona att dricks naturligtvis är individuellt och frivilligt.

Tillägg för enkelrum och –hytt

Priserna på våra resor baseras på två personer som reser tillsammans och delar rum eller hytt. För de resenärer som reser ensamma tillkommer ett tillägg för enkelrum eller –hytt. Tillägget speglar den prisnivå som vi som researrangör möts av när vi bokar rum och hytter hos våra underleverantörer. Ett enkelrum kostar mer per person än ett dubbelrum. Detta är något som har varit gällande i resebranschen i många år och kan betraktas som standard.
Tillägget framgår av vårt material på respektive resa. 

Pass

Tänk på att ditt pass ska vara giltigt i minst 6 månader efter hemkomsten från destinationen. Detta gäller för alla våra resor, oavsett om enstaka länder kräver en kortare giltighet. Som researrangör ställer vi det här kravet för att undvika situationer, där ett kortare giltighetskrav ändras från och med den tidpunkt då resan bokas till och med avresan, vilket i så fall skulle bli ett problem för de kunder som har ett pass med kortare giltighetstid än sex månader.

Resa med barn/minderåriga

Om du reser med barn, till exempel ditt barnbarn, med en annan person som är under 18 år, om du reser ensam med ditt barn utan den andre föräldern eller om du och ditt barn inte har samma efternamn, kan det hända att några länder inte tillåter inresa.  Det kan därför vara nödvändigt att ta med ett personbevis på engelska samt under undertecknad förklaring som tillåter barnet att resa tillsammans med den vuxne.
USA är ett av de länder som har ovanstående krav, men det finns inte någon slutgiltig lista över vilka andra länder som kräver detta. Därför rekommenderar vi dig att kontakta närmaste ambassad eller konsulat för det land som du ska resa till för att säkra dig vad som gäller i just din situation.

Placering ombord på flyget

Vi vill göra dig uppmärksam på att det är flygbolaget som är ensamt ansvarigt för fördelningen av sittplatserna ombord.

Placering i bussen

På Albatros bussresor kan du reservera en specifik plats i bussen, varav några platser reservas mot en extra avgift. De platser som inte är reserverade fördelas enligt först-till-kvarn.

På våra resor med flyg genomförs transporten på destinationen ofta med buss. Här kan man inte reservera en specifik plats i bussen och man kan heller inte köpa en specifik plats i förväg.  Däremot kan man under resans gång kommer överens om att flytta runt så att alla får sitta både fram och bak i bussen.
 

Service ombord på flyget

När du reser med Albatros Travel föregår resan oftast med reguljärflyg. På resorna inom Europa har man normalt sett möjlighet att köpa drycker och smörgåsar. Vissa bolag serverar fortfarande vatten, juice, kaffe eller te utan kostnad. På de långa, interkontinentala flygningarna är maten inkluderad och hos några enstaka bolag även drycker.
Önskar man vin, öl och sprit ska man oftast själv betala för detta. Nivån på servicen ombord kan inte garanteras eller upplysas hemifrån eftersom den varierar från bolag till bolag och dessa ofta ändrar på sina rutiner.

Önskemål om specialkost

På flygresor ska specialkost som exempelvis diabetes- eller vegetarisk mat beställas senast 45 dagar före avresa. På bussresor kan vi tyvärr inte erbjuda specialkost.

Vänligen observera att vissa flygbolag tar extra betalt för specialkost. Vi vidarebefordrar alltid våra gästers önskemål om specialkost på flygresan till flygbolagen, men vi kan inte garantera vad som serveras ombord.

Som utgångspunkt har vi inte möjlighet att erbjuda specialmat på våra rundresor. Dels för att det på många av våra resor ingår gemensamma måltider där menyn är beställd i förväg. Dels för att specialmat såsom glutenfri och laktosfri kost kan vara svårt att hitta i några av dem länder som vi reser till. Du får därför räkna med att äta samma mat som övriga deltagare på resan. Vi tar gärna emot och vidarebefordrar önskemål om specialkost och allergier, men vi har inte möjlighet att garantera att speciella måltider kan serveras under resans gång eller att det är möjligt att ta hänsyn till allergier.

Förbehåll/ändringar

Förbehåll för ändringar i programmet. Albatros Travel och våra lokala samarbetspartners strävar alltid efter att ta fram resan i förhållande till programmet, men av hänsyn till sevärdheternas öppettider eller praktiska omständigheter kan det bli nödvändigt att genomföra rutten i en annan ordning än den som anges. Dessutom kan vissa programpunkter utgå på grund av force majeure-situationer som väderförhållanden eller försenade flygavgångar. 
Slutligen vill vi uppmärksamma att alla resor regelbundet revideras och förbättras mot bakgrund av den feedback vi får efter varje resa. En revidering av resan kan medföra att det uppstår ändringar i programmet mellan bokningen av resan och avresedatum. Före avresa kommer samtliga deltagare att få det senast uppdaterade programmet som alltid har för avsikt att tjäna kundernas bästa och se till att de får en smidig resa.
Resan säljs som paketresa, och det går inte att få pengar tillbaka för de delar av resan som eventuellt inte nyttjas.
Rated 4 out of 5 by from En bra resa. Vi fick se mycket av landet olika sevärdheter Vi var alltför många deltagare i gruppen ( 32 personer ) Vi blev körda till flygplatsen vid hemresan alldeles för tidigt. Vi fick vänta ca 5 timmar på flygplatsen efter det att incheckningen var klar.
Date published: 2017-02-06
Rated 5 out of 5 by from Nya upplevelser varje dag. Åker gärna tillbaka till Sri Lankaen fjärde gång Ingen dag den andra lik. Trots en del regn första veckan var stämningen god och reseledaren var mycket lättsam och intressant att lyssna på. Han hade gärna fått informera ännu mer. Tips: Ta med paraply och något lätt regnplagg samt ficklampa /pannlampa om du vill kunna läsa eller skriva på hotellrummet. Belysningen är mycket svag.
Date published: 2017-02-06
Rated 5 out of 5 by from Bästa resan vi någonsin gjort till den gröna sköna paradisön Sri Lanka. Lysande ,sofistikerad guidning av den ständigt glada och positiva Jan-Olof Bengtsson. Enda klumpen i protokollet var att de 5 st. som ej gick upp på lejonklippan inte blev med på samlingsbilden av gruppen . Däribland min fru. Bra sista dagar på stranden då vi skapade egna nya utflyktsmål som att se Asiens största Buddha på 40 m, nybyggd några år före tsunamien med stora tredimensionella relifer på insidan samt en djungelträdgård Briefgarden. Platser ej långt från hotellet. Avslutade med att bli personligt inbjuden på lunch till en familj vi träffade. En höjdupplevelse.
Date published: 2018-11-23
Rated 5 out of 5 by from En resa att minnas En resa med fantastiska reseledare både svensk o inhemsk ! Fantastisk chaufför o hjälpreda i bussen! Varierande utflykter till spännande platser.Allt intressant o trevligt! Det är mycket att se på Sri Lanka, mycket bra blandning av sevärdheter. Vi avslutade med förlägning vid havet vid Beruwela mycket bra hotell med också mycket trevlig personal. Rest mycket sett mycket /Sri Lanka kommer att ha en stor plats i mitt hjärta. Hade gärna stannat längre. Bär med mig i mitt hjärta en stor bit av alla inhemska människor vi träffade i olika situationer .Alla leenden även om språket inte är samma Ett leende kostar ingenting väger ingenting Det bjöd det lankiska folket på i massor! Res till denna underbara ö innan massturism sätter in......
Date published: 2018-02-28
Rated 5 out of 5 by from Fantastisk resa Mycket trevlig, välorganiserad resa. Vacker och varierande natur och trevliga människor. Intresserad och engagerad (engagerande), guide. Bra stöd av det lokala teamet på plats med "VJ" i spetsen. Genomgående bra boendestandard och mycket bra busschaufför. Fick på kort tid en bra helhetsbild av ön, även om det finns massor kvar att upptäcka. Intressantast var tågfärden till teplantagerna i bergen, men absolut roligast var att träffa skolbarnen på landsbygden. Skönt med några lugna dagar vid kusten mot slutet av resan för att smälta alla intryck.
Date published: 2019-03-22
Rated 5 out of 5 by from En mycket trevlig resa att rekommendera andra. En spännande resa med en engagerad och kunnig guide.
Date published: 2018-03-05
Rated 4 out of 5 by from Det mesta var bra En rundresa med ett digert program. Det bästa var månstensgruvan, safarin, teplantagen, tåg och bussresorna och botaniska trädgården. Det sämsta var lite för mycket buddor. Reseledaren Jan-Olof var MYCKET kunnig, serviceminded och bra på alla sätt. Vi tycker att vi fick mycket för pengarna.
Date published: 2018-02-26
Rated 5 out of 5 by from Storslagna Sri Lanka - motsvarade helt förväntningarna Väl planerad - en bra avvägd mix av natur, kultur och avkoppling. Vår reseledare var oerhört kunnig och engagerad vilket gjorde att vi lärde oss mycket om landet. Roliga aktiviteter som ex. egen teplockning förhöjde förståelsen. Resrutten ändrades så att vi åkte längs stora delar av sydkusten vilket vi uppskattade mycket då det gav en inblick i tsunamikatastrofens fruktansvärda följder för landet men även en fin bild av återuppbyggnad längs vacker kuststräcka. Stort TACK till vår reseledare!!
Date published: 2018-02-08
 • y_2019, m_8, d_23, h_2
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_2.0.13
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_0, tr_57
 • loc_sv_SE, sid_LKRTR06, prod, sort_[SortEntry(order=RELEVANCE, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Liknande resor

19LKRTR06LSE0411