Sydafrikasafari på Zebra Nature Reserve

group-tour
Gruppresa med Albatros reseledare

Följ med till Albatros egen safarilodge och upplev Big Five-safari, historiska Pretoria och kåkstaden Soweto

Bara en timmes färd från Johannesburg ligger Albatros egen safarilodge; 3-stjärniga Zebra Country Lodge. Här finns en pool, poolbar, restauranger och självklart en sydafrikanska boma, ett område där middagen serveras runt en lägereld under bar himmel. I priset för resan ingår halvpension, en safariutflykt, en naturvandring samt ett spännande besök i Pretoria och Soweto. Dessutom kan du boka ett antal utflykter i området. Du kan bland annat följa med på flera safariutflykter, rida på hästar i de fridfulla omgivningarna eller besöka diamantgruvan där ”Afrikas stjärna” hittades. Det här är en resa med utrymme för både avkoppling och äventyr.

Klicka på kartan för att se den i större format
 • Typ Safari

 • Reseledare Svensk

 • Visum Nej

 • Vaccination Ja

 • Valuta Sydafrikanska rand

Dagsprogram 10 dagar
Dag 1
Flyg Stockholm - Johannesburg
Dag 2
Johannesburg – Pretoria – Zebra Nature Reserve
Dag 3
Naturvandring och Reptilcenter
Dag 4
Safari I Dinokeng Viltreservat och vinprovning
Dag 5–8
Möjlighet att välja olika utflykter
Dag 9
Besök i Soweto och hemresa
Dag 10
Hemkomst

Hotell

Zebra Nature Reserve

Zebra Nature Reserve ligger i ett helt malariafritt område med olika boendeformer, från det ödmjuka Bush Lodge till det lyxigare Mountain Lodge får du här en autentisk Sydafrika-upplevelse. Varje lodge har sin egen swimmingpool med poolbar, restauranger, barer och naturligtvis en sydafrikansk ”boma”, där middagen serveras runt en öppen eld. 

I restaurangen serveras vällagade internationella rätter med allt från traditionella grill-rätter picknick-korgar med lokala delikatesser.

På lodgen kan du boka massage, samt en rad olika aktiviteter och utflykter, bl.a. kajak eller fisketurer i området. Här finns även en kulturby där du som gäst kan bekanta dig med de lokala kulturen och livsstilen. Jeep- och vandringssafarier kan arrangeras varje dag i omgivningarna, och man kan även boka helikopterutflykter. Här finns det en mängd möjligheter att få oförglömliga natur- och safariupplevelser. 

Du kan läsa mer om Zebra Nature Reserve här: zebranaturereserve.com/

Bilder

Avresedatum

Klicka på "Boka" för att se lediga rum
Avresa Resans längd Pris Avresa från OBS:
19 998:–
Stockholm
19 998:–
Stockholm
Klicka på ett datum för att se tillhörande program
Klicka på "Boka" för att se lediga rum

Dagsprogram

Hämta hela programmet OBS. Några av våra resor finns i flera olika versioner. Det är viktigt att du väljer rätt datum innan du skriver ut.

Dag 1
Flyg Stockholm - Johannesburg
Dag 2
Johannesburg – Pretoria – Zebra Nature Reserve
Pretoria

Vid ankomsten till Johannesburg kör vi nordösterut mot Pretoria, Sydafrikas administrativa huvudstad. Här ger vi oss ut på en liten stadsrundtur i den hektiska sydafrikanska storstaden. Vi stannar bland annat till vid vackra Union Building där Sydafrikas regering håller till. Den halvmånefärgade byggnaden som uppförts i ljus sandsten är högt belägen med en storslagen utsikt över hela staden. Den 285 meter långa byggnaden stod färdig år 1913 och byggnadens två flyglar skulle symbolisera landets två befolkningsgrupper, engelsmännen och boerna. Den färgade delen av befolkningen skulle uppenbarligen inte representeras i regeringsbyggnadens symbolik.

Vi äter lunch (ingår inte i resans pris) antingen före eller efter besöket vid Union Building. Därefter har vi cirka en timmes körning framför oss genom det vidsträckta sydafrikanska landskapet. Vid ankomsten till Zebra Nature Reserve tilldelas vi våra rum och kan sedan koppla av resten av dagen. På kvällen avnjuter vi en välkomstmiddag.

Dag 3
Naturvandring och Reptilcenter
Vår guide lär oss mer om djuren och naturen

Dagen inleds med ett spännande alternativ till safari i fyrhjulsdriven bil. Under en två timmar lång vandring går vi runt i närområdet och upplever naturen i ett något mindre format. Här kan man bland annat lära sig mer om insekter, växter och träd.

Därefter besöker vi Zebras eget Reptilcenter. Här får vi möjlighet att studera både sydafrikanska ormar och andra fascinerande reptiler. Centret fungerar även som tränings- och räddningscentrum för närområdet.

Dag 4
Safari I Dinokeng Viltreservat och vinprovning
Vi hälsar på de lokala familjerna...!

Idag ska vi på morgonen stifta bekantskap med Sydafrikas vilda natur under en spännande game drive. I närheten av Zebra Lodge ligger Dinokengs game reserve, som var det första reservatet i provinsen Gauteng. Utöver Big Five som omfattar elefant, lejon, noshörning, buffel och leopard hittar man även gepard, brun hyena, giraff och ett stort antal klövdjur samt fåglar i reservatet.

Dagens game drive ingår i resans pris. Om du får mersmak kan du under veckan följa med på en eller flera safariutflykter bland reservatets vilda djur. Transport till och från lodgen ingår i resans pris.

Var medveten om att överföringen till Dinokeng viltreservat kan vara svår på grund av de dåliga vägarna.

Denna kväll före middagen har vi en chans att smaka på några av de fantastiska viner som Sydafrika är känt för.
Din reseledare kommer att introducera dig till ett urval av röda och vita viner i Zebras egen vinkällare.

Dag 5–8
Möjlighet att välja olika utflykter

Under din vistelse har du möjlighet att följa med på olika utflykter som du själv väljer. Du kan självklart också välja att koppla av på lodgen vid poolen.

Utflykter och aktiviteter
Här följer en överblick över de olika alternativen och priserna.

Big Five-safari i Dinokeng viltreservat
I närheten av Zebra Nature Reserve ligger Dinokengs game reserve, det första Big Five-reservatet i provinsen Gauteng. Under veckan kan du anmäla dig till en eller flera safaris i reservatet. Transport till och från lodgen ingår i resans pris. Åldersgränsen för Safari Dinokeng game reserve är tre år, men vi rekommenderar att barnet är minst fem år när han eller hon är med på en safari.
570 ZAR per person
 
Utflykt i solnedgången
I solnedgången ger vi oss ut på en stämningsfull tvåtimmarskörning i Zebra Nature Reserve. Under utflykten kan du se zebror, antiloper och andra djur. Längs vägen stannar vi självklart för en sundowner.
230 ZAR per person
 
Stjärnspaning
Den begränsade mängden ljus gör den afrikanska natthimlen till en imponerande syn och en väldigt speciell upplevelse efter en händelserik dag.
450 ZAR per person
 
Bushwalk
Följ med på en två timmar lång vandring med lokalguide som tar oss med ut i bushen. Upplev bland annat det unika fågellivet runt våtmarker och floder samt insekter, växter och träd.
230 ZAR per person
 
Linbana över Muningiravinen
Om du tillhör den äventyrslystna sorten kan du prova på en tur med linbanan över Muningiravinen. Totalt fyra kablar löper över ravinen 80 meter upp i luften. Turen är 1,5 kilometer lång.
1050 ZAR per person
 
Utflykt med fyrhjulig motorcykel
På en fyrhjulig offroad-motorcykel (även kallad för ATV eller quad) kan du köra genom det sagolika 150 hektar stora området längs Elandfloden. Utflykten går genom den tätbevuxna bushen, savannen och våtmarker.
850 ZAR per person
 
Utflykt till Cullinan diamantgruva
Under den här utflykten, som varar cirka två timmar, får du en inblick i historien om den berömda Cullinan-diamantgruvan. Gruvan kommer från 1902 och är framför allt känd för världens största diamant, Cullinan-diamanten som hittades här år 1905. Diamanten delades i mindre delar varav den största är känd under namnet Afrikas Stjärna. Vi lär oss mer om hur man letar efter och hittar diamanter. Rundturen sker ovan jord och inte i gruvan. Vi äter lunch på en härlig restaurang i den trevliga närbelägna staden. (Ingår ej)

Observera att du måste förboka detta 2 dagar i förväg eftersom du måste fylla i ett skadeståndsformulär och göra en kopia av dina pass.
Det är inte tillåtet att dricka alkohol före rundturen eftersom du måste gå igenom en alkomätare innan du går in i gruvan och personer som testar positivt är inte tillåtna på gruvan. Observera att du måste ta ditt pass med dig för att komma in i diamantgruvan. Alla besökare måste bära stängda skor. Sneakers är bra.
900 ZAR per person

Kajakpaddling
Ta dig tid och utforska Zebra-dammen med kajak.
230 ZAR

Fiske
Njut av en tid för att fiska vid Zebra-dammen. Dammen är värd för karp, havskatt och bas och fungerar på en catch and release-basis.
180 ZAR

Dag 9
Besök i Soweto och hemresa
Soweto

Vi lämnar Zebra Country Lodge och beger oss till Johannesburg varifrån vi ska resa hem. Joburg, som Sydafrikas största stad kallas i folkmun, har över sex miljoner invånare. Staden påminner om en amerikansk storstad med en det karakteristiska affärskvarteret med höga skyskrapor i mitten som långsamt planas ut och går över i låga förorter. Joburg är centrum för världens diamant- och guldhandel.

Vi avlägger besök i det ökända området Soweto för an få en inblick i vardagslivet här. Efter en lång och grym historia som startade 1944 är Soweto idag full av paradoxer. Men allt är inte negativt och det har hänt väldigt mycket sedan polisen år 1976 mejade ner strejkande skolelever. Idag sjuder Soweto av kreativitet och förnyelse och är en smältdegel för konst, musik, teater och poesi.

Tidig kväll kör vi till flygplatsen i Johannesburg för att flyga hem igen.

Dag 10
Hemkomst

Prisinformation

Resans pris

Från 19 998:– kr per person i delat dubbelrum.
Se priser för alla avresedatum

Tillägg för enkelrum
3 498:–
Priset inkluderar
 • Svensk reseledare
 • Flyg Stockholm – Johannesburg med mellanlandning/ar
 • 7 nätter på Zebra Country Lodge
 • Utflykter enligt program
 • Halvpension (frukost och middag)
 • Vinprovning
 • Reptilcenter
 • Besök i Pretoria
 • Besök i Soweto
 • Naturvandring
 • 1 Big Five Game Drive
 • Skatter och avgifter
Priset inkluderar inte
 • Avbeställningsskydd, 6 % av resans pris
 • Gouda reseförsäkring/komplement till hemförsäkring
 • Eventuella extra arrangemang
 • Tillägg för enkelrum
 • Drycker och måltider utöver redan nämnda
 • Dricks till lokalguider och chaufförer (räkna med cirka 400 ZAR per person)
 • Personliga förnödenheter
 • Allt som inte nämns under ”Priset inkluderar”
Safarivandringar
Av säkerhetsskäl är det inte tillåtet för barn under 8 år att följa med på safarivandringarna.
Barnpris (för barn under 12 år)

13 998:- kr

Gäller för max 2 barn som reser tillsammans med två vuxna

Inför din resa

Resan omfattas av Albatros Travels resevillkor, som deltagarna förutsätts ha tagit del av.

Information om resan

Bagage

För resande till och från Johannesburg flygplats har det införts nya regler för bagage per den 25 mars 2019.

Det är endast tillåtet med bagage som har en plan sida som ett minimum. Väskor med rund eller oregelbunden form är inte tillåtna. Bagage får heller inte ha långa band eller utstickande handtag. Sådana är största orsaken till driftstörningar i bagagehanteringen och kan orsaka stopp, med försenad på- och avlastning som följd, och därmed förseningar för flygbolag och passagerare. 

Om möjligt ta bort band och stroppar. Passagerare med bagage som inte uppfyller kraven med remmar eller handtag, kommer att kunna få inplastning av sitt bagage vid speciella platser på flygplatsen. 

Barnvagnar, golfbags och andra stora bagage är undantagna från den nya regeln, och går som ”stort” bagage, med speciell hantering

 

Deltagerantal

Resan genomförs vid ett deltagarantal på minst 20 personer. Om vi inte når detta antal deltagare, förbehåller vi oss rätten att ställa in resan – detta sker i så fall ca 4-6 veckor före planerad avresa. Som också framgår av våra resevillkor punkt 6.3.1., samt lagen om paketresor, kan vi som researrangörer inte hållas ansvariga för några förluster som drabbat dig som kund till följd av avbeställningen. Vi är endast skyldiga att återbetala resans pris.

Mer om Sydafrika

Här kan du läsa mer om Sydafrika:

www.albatros.se/resmal/afrika/sydafrika

Läs bland annat om klimat och väder, tidsskillnad, dricks och se om du behöver visum.

Du kan läsa mer om lodge på https://zebralodge.com/

Allmän information

Hälsokrav för att kunna delta på resan

Som huvudregel gäller att du ska kunna ta dig fram på egen hand utan hjälpmedel (t.ex. rullator eller rullstol). Generellt sett är våra resor inte lämpade för rörelsehindrade. Oavsett om det är en rundresa med tåg, buss eller en kryssning så ska man kunna gå till och från sevärdheter på egen hand. På de flesta av våra resor motsvarar en dags besök till sevärdheter och dylikt mer än 5 kilometer till fots.

Reseförsäkring

Eftersom sjukförsäkringen i Sverige inte täcker kostnader för hemtransport och läkarbehandling i vissa länder är det viktigt att du har tecknat en reseförsäkring som täcker både kostnader för behandling av sjukdom, samt hemtransport. Dessutom rekommenderar vi att försäkringen täcker skadat eller förlorat bagage.

Gouda Reseförsäkring

Albatros Travel har ingått ett samarbete med Gouda Reseförsäkring som säkrar att hjälpen alltid är i närheten när du behöver den. Med Gouda i ryggen är du säkrad extra trygghet på resan. 

Goudas egen larmcentral är bemannad dygnet runt där kompetenta skandinavisktalande medarbetare sitter redo för att hjälpa just dig. Med Goudas reseförsäkring får du både snabb hjälp på plats och bra täckningar, bl.a. obegränsad sjukdoms- och olycksfallsförsäkring, reseavbrott, tillkallande av anhörig, ersättningsgaranti (kompensation för sjukdom under resan) och resegodstäckning. 

Om du är försäkrad hos ett annat bolag gäller möjligtvis andra regler – kontakta ditt försäkringsbolag för mer information. Det är resenärens eget ansvar att försäkringen omfattar den nödvändiga täckningen.

Albatros Travels reseledare och guider

Albatros gruppresor leds av en svensk reseledare, som antingen möter gruppen på flygplatsen före avresa, eller vid ankomst till destinationen. På våra bussresor möter ni reseledaren senast vid den sista påstigningsplatsen. Chauffören hjälper till med bagage, informerar om placering i bussen och ser till att ni kommer säkert fram.
 
På Albatros individuella resor möts ni av en engelsktalande lokalguide på destinationen. Även utflykter som ingår i resan leds av engelsktalande lokalguider.
 
På expeditionsresor med Albatros Expeditions möts du av en engelsktalande expeditionsguide på destinationen, precis som det blir det engelsktalande expeditionsteamet som leder utflykterna och håller de informationsmöten som ingår i resan. Vi påpekar att en svensk reseledare inte kan förväntas ombord.
 
Ett fåtal av våra resor är utan lokalguide. Det framgår i sådana fall tydligt av programmet. Alla våra guider och reseledare är erfarna, välutbildade och noggrant utvalda av Albatros.

Dricks

På våra resor kommer du i kontakt med vardagslivet och dess seder. Det kan förekomma förhållanden du inte tycker om eller inte är van vid, som t ex. seden med dricks. I många länder är drickssystemet mera organiserat än vad vi som svenskar är vana vid och det finns en förväntan om att lokalguider och chaufförer, under resans gång, mottar en viss summa dricks. Vi anger ett belopp i vårt reseprogram, så att man hemifrån kan ta förbehåll för detta. Resans pris inkluderar inte personlig dricks eftersom det är ett individuellt åliggande och drickssystemet är en del av den kultur man väljer att besöka och som man därför bör följa och respektera. Albatros Travel ger lön till lokalguider och chaufförer men i många kulturer är lönen i servicebranschen anpassad efter att man dessutom mottar dricks. Vi vill betona att dricks naturligtvis är individuellt och frivilligt.

Tillägg för enkelrum och –hytt

Priserna på våra resor baseras på två personer som reser tillsammans och delar rum eller hytt. För de resenärer som reser ensamma tillkommer ett tillägg för enkelrum eller –hytt. Tillägget speglar den prisnivå som vi som researrangör möts av när vi bokar rum och hytter hos våra underleverantörer. Ett enkelrum kostar mer per person än ett dubbelrum. Detta är något som har varit gällande i resebranschen i många år och kan betraktas som standard.
Tillägget framgår av vårt material på respektive resa. 

Pass

Tänk på att ditt pass ska vara giltigt i minst 6 månader efter hemkomsten från destinationen. Detta gäller för alla våra resor, oavsett om enstaka länder kräver en kortare giltighet. Som researrangör ställer vi det här kravet för att undvika situationer, där ett kortare giltighetskrav ändras från och med den tidpunkt då resan bokas till och med avresan, vilket i så fall skulle bli ett problem för de kunder som har ett pass med kortare giltighetstid än sex månader.

Resa med barn/minderåriga

Om du reser med barn, till exempel ditt barnbarn, med en annan person som är under 18 år, om du reser ensam med ditt barn utan den andre föräldern eller om du och ditt barn inte har samma efternamn, kan det hända att några länder inte tillåter inresa.  Det kan därför vara nödvändigt att ta med ett personbevis på engelska samt under undertecknad förklaring som tillåter barnet att resa tillsammans med den vuxne.
USA är ett av de länder som har ovanstående krav, men det finns inte någon slutgiltig lista över vilka andra länder som kräver detta. Därför rekommenderar vi dig att kontakta närmaste ambassad eller konsulat för det land som du ska resa till för att säkra dig vad som gäller i just din situation.

Placering ombord på flyget

Vi vill göra dig uppmärksam på att det är flygbolaget som är ensamt ansvarigt för fördelningen av sittplatserna ombord.

Placering i bussen

På Albatros resor med flyg sker ofta transporten på destinationen med buss. Här kan man inte reservera en specifik plats i bussen och man kan heller inte betala extra för att få en speciell plats. Däremot kan man under resans gång komma överens om att flytta runt så att alla får sitta både fram och bak i bussen.

På Albatros bussresor, där hela resan sker med buss, kan du reservera en specifik plats i bussen mot en extra avgift. De platser som inte är reserverade fördelas enligt först-till-kvarn. Våra bussresor är markerade med ”BUSSRESOR” på hemsidan.

Service ombord på flyget

När du reser med Albatros Travel föregår resan oftast med reguljärflyg. På resorna inom Europa har man normalt sett möjlighet att köpa drycker och smörgåsar. Vissa bolag serverar fortfarande vatten, juice, kaffe eller te utan kostnad. På de långa, interkontinentala flygningarna är maten inkluderad och hos några enstaka bolag även drycker.
Önskar man vin, öl och sprit ska man oftast själv betala för detta. Nivån på servicen ombord kan inte garanteras eller upplysas hemifrån eftersom den varierar från bolag till bolag och dessa ofta ändrar på sina rutiner.

Önskemål om specialkost

På flygresor ska specialkost som exempelvis diabetes- eller vegetarisk mat beställas senast 45 dagar före avresa. På bussresor kan vi tyvärr inte erbjuda specialkost.

Vänligen observera att vissa flygbolag tar extra betalt för specialkost. Vi vidarebefordrar alltid våra gästers önskemål om specialkost på flygresan till flygbolagen, men vi kan inte garantera vad som serveras ombord.

Som utgångspunkt har vi inte möjlighet att erbjuda specialmat på våra rundresor. Dels för att det på många av våra resor ingår gemensamma måltider där menyn är beställd i förväg. Dels för att specialmat såsom glutenfri och laktosfri kost kan vara svårt att hitta i några av dem länder som vi reser till. Du får därför räkna med att äta samma mat som övriga deltagare på resan. Vi tar gärna emot och vidarebefordrar önskemål om specialkost och allergier, men vi har inte möjlighet att garantera att speciella måltider kan serveras under resans gång eller att det är möjligt att ta hänsyn till allergier.

Förbehåll/ändringar

Förbehåll för ändringar i programmet. Albatros Travel och våra lokala samarbetspartners strävar alltid efter att ta fram resan i förhållande till programmet, men av hänsyn till sevärdheternas öppettider eller praktiska omständigheter kan det bli nödvändigt att genomföra rutten i en annan ordning än den som anges. Dessutom kan vissa programpunkter utgå på grund av force majeure-situationer som väderförhållanden eller försenade flygavgångar. 
Slutligen vill vi uppmärksamma att alla resor regelbundet revideras och förbättras mot bakgrund av den feedback vi får efter varje resa. En revidering av resan kan medföra att det uppstår ändringar i programmet mellan bokningen av resan och avresedatum. Före avresa kommer samtliga deltagare att få det senast uppdaterade programmet som alltid har för avsikt att tjäna kundernas bästa och se till att de får en smidig resa.
Resan säljs som paketresa, och det går inte att få pengar tillbaka för de delar av resan som eventuellt inte nyttjas.

Vänligen uppmärksamma att tillköpta extrautflykter endast genomförs vid ett tillräckligt stort antal deltagare. Beroende av när utflykten ställs in, kommer priset för utflykten att betalas tillbaka till de anmälda deltagarna före eller efter hemkomst från resan.

Förläng din resa

Badsemester på Sun City Resort

Typ Reseförlängning
Längd 6 dagar
Pris Från -
Njut av 4 dagars avkoppling på semesterparadiset Sun City Resort!

Efter några dagars safari kör vi till barnens paradis, Sun City Resort. Här kan du lata dig vid poolen, åka till Valley of the Waves – den underbara vattenparken med stora vågor och häftiga vattenrutschbanor – spela golf eller gå långa promenader i den vackra naturen. Du kan också få skönhetsbehandlingar eller åka på ännu mer safari.

Bilder
Klicka på bilderna för att förstora dem
Hotell

Du kan välja mellan två hotell:

Sun City Resort – Cabanas
Hotel Cabanas i Sun City Resort är ett trevligt och barnvänligt hotell. Här finns 24 standardrum med utsikt mot sjön, 120 standardrum, 32 familjerum med utsikt mot sjön, 201 familjerum och 3 rullstolsanpassade rum. Familjerum har en dubbelsäng samt en utfällbar bäddsoffa, lämplig för 2 vuxna och 2 mindre barn. Rummen är mindre, men moderna och praktiskt inredda. Alla rum har dusch. Man kan gå till det mesta från Cabanas, men det finns också gratis shuttle-bussar som kör runt på resorten.

Pris per person:
7 998:- SEK per person i delat dubbelrum på Cabanas
12 998:- SEK per person i enkelrum på Cabanas

Barnpris:
5 998:- SEK per person (gäller för max 2 barn under 12 år i sällskap av 2 vuxna)

Läs mer på https://www.suninternational.com/sun-city/


Sun City Resort – The Palace
The Palace är ett sofistikerat 5-stjärnigt hotell som har omdefinierat afrikansk lyx och elegans. Ingången till The Palace slår an tonen med sina intrikat målade tak, mosaikkonstverk och stoppade möbler. Samtliga lyxiga rum på hotellet ligger i gröna trädgårdar och har handgjorda möbler. Hotellet har två utomhuspooler och en privat gångbro till Valley of Waves.

Pris per person:
14 998:- SEK per person i delat dubbelrum på The Palace
25 998:- SEK per person i enkelrum på The Palace

Barnpris:
7 998:- SEK per person (gäller för max 2 barn under 12 år i sällskap av 2 vuxna)

Läs mer på https://www.suninternational.com/palace/

Priset inkluderar
 • Transport till och från hotellet vid ankomst och avresa
 • 1 natt på hotell i Johannesburg i delat dubbelrum
 • 4 nätter på hotell i delat dubbelrum
 • Frukost dagligen
Bokning

Reseförlängningen ska beställas i förbindelse med beställning av själva resan eller senast 75 dagar innan avresa. Vi rekommenderar att du beställer din förlängning i så god tid som möjligt, då vi inte kan garantera lediga platser på hotell och flyg på alla avresedatum. Notera vänligen att priset på förlängningen kan variera på grund av utbud och efterfrågan.

Reseförlängningen är på egen hand utan svensk reseledare och där är därför inget krav om deltagarantal för genomförande.

Storstadssemester i Kapstaden

Typ Reseförlängning
Längd 5 dagar
Pris Från -
5 dagar med kultur, shopping, gastronomi och vacker natur i Kapstaden

Vacker, kulturell och full av liv. Så enkelt kan man beskriva Kapstaden. Med Atlanten som granne, det 1 000 meter höga Taffelberget och den vackra Kaphalvön vinner Kapstaden över de flesta storstäder när det kommer till skönhet. Utöver detta finns det dessutom massor av historiska sevärdheter, fantastisk shopping, härlig mat, goda viner och storslagna stränder.

Bilder
Klicka på bilderna för att förstora dem
Hotell

Du kan välja mellan två hotell:

Southern Sun Cape Sun
Hotell Cape Sun ligger i hjärtat av Kapstaden, och här är det enkelt att ta sig till stadens många sevärdheter. Hotellet har 368 rum, alla med privat badrum, aircondition och gratis Wi-Fi (500 MB per dag). När du inte besöker någon av Kapstadens många sevärdheter kan du ta ett dopp i inomhuspoolen, besöka träningsrummet eller beställa en behandling på spaavdelningen. Hotellet har en egen restaurang och bar.

Läs mer på https://www.southernsun.com/southern-sun-cape-sun

Pris i 2024
8 998:- per person i delat dubbelrum på Southern Sun Cape Sun
14 998:- per person i enkelrum på Southern Sun Cape Sun

Pris i 2025
9 498:- per person i delat dubbelrum på Southern Sun Cape Sun
14 298:- per person i enkelrum på Southern Sun Cape Sun

The Cullinan
Hotellet ligger en kort promenad från ingången till Waterfront, vilket är centrum för Kapstadens turistcenter. Det fem-stjärniga hotellet erbjuder professionell service och luxuös inredning i ett område som är rikt på kulturarv. Hotellet har naturligtvis de faciliteter man kan förvänta sig av ett Tsogo Sun-hotell, inkl. restaurang, bar och utomhuspool.

Läs mer på https://www.southernsun.com/the-cullinan

Tillägg för uppgradering av hotell i 2024
+ 1 500:– per person i delat dubbelrum på The Cullinan
+ 2 500:– per person i enkelrum på The Cullinan

Tillägg för uppgradering av hotell i 2025
+ 1 500:– per person i delat dubbelrum på The Cullinan
+ 2 500:– per person i enkelrum på The Cullinan

Utflykter
I Kapstaden kan du följa med på en rad olika utflykter. Se beskrivningar och priser här: Utflykter i Kapstaden

Priset inkluderar
 • Transport till och från hotellet vid ankomst och avresa
 • Inrikesflyg
 • 4 nätter på hotell i delat dubbelrum
 • Frukost dagligen
Bokning

Reseförlängningen ska beställas i förbindelse med beställning av själva resan eller senast 75 dagar innan avresa. Vi rekommenderar att du beställer din förlängning i så god tid som möjligt, då vi inte kan garantera lediga platser på hotell och flyg på alla avresedatum. Notera vänligen att priset på förlängningen kan variera på grund av utbud och efterfrågan.

Reseförlängningen är på egen hand utan svensk reseledare och där är därför inget krav om deltagarantal för genomförande.

Lyx vid Victoriafallen

Typ Reseförlängning
Längd 4 dagar
Pris -
4 dagars avkoppling i exklusiva omgivningar vid ett av världens vackraste vattenfall

Med en höjd på 100 meter, en bredd på två kilometer och tät, omslutande regnskog är Victoriafallen en imponerande plats att avsluta din resa på.  På bantuspråk kallas vattenfallen ”mosi-oa-tunya” (den dundrande röken’) och vattenmolnet som bildas är ofta synligt på fyra mils avstånd.

Bilder
Klicka på bilderna för att förstora dem
Hotell

I de här fantastiska omgivningarna kan du välja mellan två hotell:

The Kingdom at Victoria Falls
Härligt 4-stjärnigt hotell med tre swimmingpooler, tre restauranger, fyra barer, spa, kasino och barnpool och barnklubb. Hotellet ligger inne i Victoria Falls Nationalpark på gångavstånd till själva vattenfallet.

Läs mer på www.africansunhotels.com/hotels/3/the-kingdom-at-victoria-falls

Pris
10 998:– per person i delat dubbelrum på The Kingdom at Victoria Falls
14 496:– per person i enkelrum på The Kingdom at Victoria Falls

Victoria Falls Hotel
Underbart 5-stjärnigt hotell som andas kolonialhistorisk atmosfär. Här finns alla tänkbara faciliteter, inklusive flera gourmetrestauranger i toppklass. Vattenfallen ligger på 10 minuters gångavstånd från hotellet och man kan både se och höra vattenfallen från hotellområdet.

 

Läs mer på www.africansunhotels.com/hotels/1/the-victoria-falls-hotel

Tillägg för uppgradering av hotell
+ 2 000:– per person i delat dubbelrum på Victoria Falls Hotel
+ 7 998:– i enkelrum på Victoria Falls Hotel

Priset inkluderar
 • Flyg Johannesburg – Victoriafallen t/r
 • 3 nätter på hotell vid Victoriafallen i delat dubbelrum (inkl. frukost)
 • 1 natt på hotell i Johannesburg i delat dubbelrum
 • Båtutflykt i solnedgången på Zambezi-floden
 • Vandring omkring vattenfallen
Priset inkluderar inte
 • Diverse visa som ska betalas vid inresa om du har svenskt pass. Om du inte har svenskt pass är det ditt eget ansvar att ta reda på vilka regler som gäller för just dig.
Bokning

Reseförlängningen ska bokas tillsammans med din resa eller senast 75 dagar före avresa. Vi rekommenderar att du bokar din reseförlängning i så god tid som möjligt eftersom vi inte kan garantera lediga platser på hotell och flyg på alla avresedatum. Priset på reseförlängningen kan variera beroende på utbud och efterfrågan.

Koppla av på Mauritius

Typ Reseförlängning
Längd 6 dagar
Pris Från -
Njut av palmstränder, avkoppling och riktigt god mat mitt i Indiska oceanen.

Här kan du koppla av vid poolen eller stranden under 4 sköna dagar. Om du vill vara lite mer aktiv finns det en mängd möjligheter att utforska ön eller ge sig ut på utflykter.

Dag 1 Övernattning i Johannesburg eller Kapstaden
Dag 2 Johannesburg/Kapstaden – Mauritius, transfer till hotellet
Dag 3-6 Avkoppling på Mauritius
Dag 7 Flyg Mauritius – Johannesburg (på morgonen). Hotellrum finns att tillgå i Johannesburg. Flyg Johannesburg – Skandinavien (på kvällen)

Bilder
Klicka på bilderna för att förstora dem
Hotell

På den här förlängningen kan du välja mellan tre hotell:

Casuarina Hotel
Det 3-stjärniga hotellet ligger på öns nordvästra sida med utsikt över lagunen vid den världsberömda kritvita sandstranden, Trou aux Biches. Det är 5 km till den livliga staden Grand Bay och 18 km till huvudstaden Port Louis. Halvpension ingår i priset för vistelsen.
Läs mer om hotellet på:
http://hotel-casuarina.com/mauritius/

Pris per person i 2024
17 998:– per person i delat dubbelrum på Hotel Casuarina
24 996:– per person i enkelrum på Hotel Casuarina

Pris per person i 2025
19 998:– per person i delat dubbelrum på Hotel Casuarina
26 496:– per person i enkelrum på Hotel Casuarina

Sofitel Mauritius l'Impérial Resort & Spa
Detta 5-stjärniga lyxhotell som ligger på västkusten erbju0der det lilla extra. Det finns flera restauranger och spa på hotellet, som ligger vid stranden omgivet av en stor tropisk trädgård.
Halvpension ingår i priset för vistelsen.
Läs mer om hotellet på:
https://sofitel.accorhotels.com/gb/hotel-1144-sofitel-mauritius-l-imperial-resort-spa/index.shtml

Tillägg för uppgradering av hotell i 2024
+ 3 500:– per person i delat dubbelrum på Sofitel Mauritius l'Impérial Resort & Spa
+ 9 498:– i enkelrum på Sofitel Mauritius l’Imperial Resort & Spa

Tillägg för uppgradering av hotell i 2025
+ 6 000:– per person i delat dubbelrum på Sofitel Mauritius l'Impérial Resort & Spa
+ 13 998:– i enkelrum på Sofitel Mauritius l’Imperial Resort & Spa

Priset inkluderar
 • Flyg Johannesburg/Kapstaden – Mauritius t/r
 • Transport mellan flygplats och hotell
 • 1 övernattning på hotell i Johannesburg eller Kapstaden
 • Tillgång till hotellrum i Johannesburg på hemresedagen
 • 5 nätter på Casuarina Hotel/Laguna Beach/Sofitel Mauritius Imperial
Bokning

Reseförlängningen ska beställas i förbindelse med beställning av själva resan eller senast 75 dagar innan avresa. Vi rekommenderar att du beställer din förlängning i så god tid som möjligt, då vi inte kan garantera lediga platser på hotell och flyg på alla avresedatum. Notera vänligen att priset på förlängningen kan variera på grund av utbud och efterfrågan.

Reseförlängningen är på egen hand utan svensk reseledare och där är därför inget krav om deltagarantal för genomförande.

Rated 5 out of 5 by from En underbar resa med mycket att se Spännande upplevelse och vår reseledare var väldig bra
Date published: 2024-01-25
Rated 5 out of 5 by from En fantastisk resa med många olika upplevelse. Det var en mycket spännande resa med en mycket kunnig reseledare och kunniga guider. Personalen gjorde allt för att vi skulle trivas.
Date published: 2024-01-24
Rated 3 out of 5 by from Såg 3 av big 5 Bra boende nära de vilda djuren som man kunde gå ut själv o titta på
Date published: 2024-01-24
Rated 4 out of 5 by from En fantastisk resa med en fenomenal reseledare En dröm gick i uppfyllelse för mig, att få Roger som reseledare gjorde resan ännu mer fantastisk, hans kunskap om landet överträffar det mesta. Härligt ställe att bo på och kanske skulle man lägga till fler aktiviteter (safari) i programmet. Maten skulle kunna varit mer variationsrik, kyckling, lamm och grekisk sallad var eviga dag kändes lite tråkigt. Kanske något måltid som är mer afrikansk.
Date published: 2024-01-24
Rated 4 out of 5 by from Enhärig resa med många fina upplvelser Teda med kassor av upplevelser.
Date published: 2023-11-16
Rated 5 out of 5 by from Mycket trevlig och prisvärd resa Mycket trevlig och prisvärd resa som är en perfekt kombination av nya intryck och upplevelser och rekreation. Underbart med alla djur som strövar omkring på och utanför lodgen, alltifrån hästar och åsnor till zebror och giraffer. De utflykter som man kunde välja till var också mycket bra. Vår kunniga och trevliga guide Johan förgyllde dessutom varje kväll med sina spännande och intressanta berättelser.
Date published: 2020-02-16
Rated 5 out of 5 by from En härlig resa med många fina upplevelser Mycket bra och prisvärd resa. Utmärkt flyg. Lite knaggliga bussar på plats. Väldigt trevligt boende, god och vällagad mat, absolut bästa service på lodgen. Wifi i receptionen. Läget med möjlighet till fina promenader och möten med zebror, giraffer, antiloper etc. var helt fantastiskt. De utflykter jag deltog i var mycket bra. Safariturerna i jeep låg dock 1½ timma bort på mycket skumpiga vägar. Väl där var det resan värt. Sammantaget en utmärkt resa som lämpar sig väl för en första safariresa.
Date published: 2020-01-25
Rated 5 out of 5 by from Härlig resa till spännande och vacker miljö! Resan motsvarande förväntningarna och litet till. Fantastiskt att kunna göra vandringar i närmiljön och möta zebror, giraffer och antiloper! Bra boende och god mat. Fint att kunna välja safaris och olika utflykter som tillval! Detta sköttes utmärkt av den lokala receptionen. Den svenska reseledaren kunde en hel del om djur. Prisvärd resa!
Date published: 2020-01-23
 • y_2024, m_6, d_17, h_7
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_3.0.42
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_4, tr_38
 • loc_sv_SE, sid_ZARTR43, prod, sort_[SortEntry(order=SUBMISSION_TIME, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Liknande resor