Tanzania – safari i skuggan av Ngorongoro

group-tour
Gruppresa med Albatros reseledare

Albatros unika storsafari kombinerar Afrikas storslagna natur och kultur, planerad efter de vilda djurens vandring, som avslutas på sköna Zanzibar

En unik resa som förändras under året och följer de vilda djurens vandringar från Serengetis slätter till Ngorongoro-kratern. 
Resan bjuder på de berömda Big Five samt giraff, gepard, flodhäst, krokodil och vackra antiloper. Manyara-sjön på botten av den afrikanska gravsänkan bjuder på flamingor, pelikaner och flodhästar vid sjöns strand dit bufflar och elefanter ofta söker sig för att dricka medan lejonen ligger på lur. 
Kronan på verket är safarin nere i Ngorongoro-kratern, där mängder av noshörningar, lejon och elefanter samlas. Det här är en upplevelse som inte många andra platser i Afrika kan leva upp till.  Under merparten av safarin bor vi på Bougainvillea Safari Lodge som är sagolikt vackert belägen på Ngorongoro-vulkanens högland. 
Resan avrundas med sköna dagar på Zanzibar. Här bor vi på Jambiani Beach på öns östra sida. Här finns det alla möjligheter att njuta av strandlivet, snorkla eller utforska den lokala swahilikulturen.

Obs! Dagsprogrammet varierar beroende på avresedatum:

Sommaren: november - april: Mount Meru Game Lodge – Tarangire nationalpark – Lake Manyara nationalpark – Lake Eyasi – Ngorongoro – Serengeti – Karatu – Zanzibar

Vinter: april - november: Mount Meru Game Lodge – Lake Manyara nationalpark – Lake Eyasi – Tarangire nationalpark – Ngorongoro – Zanzibar

Klicka på kartan för att se den i större format
 • Typ Rundresor, Safari

 • Reseledare Svensk

 • Visum Ja

 • Vaccination Ja

 • Valuta TZS, USD

Dagsprogram
Dag 1 Flyg Stockholm – Kilimanjaro, Tanzania
Dag 2 Ankomst till Kilimanjaro
Dag 3 Tarangire nationalpark. Inkvartering på Bougainvillea Safari Lodge
Dag 4 Besök på skola och eftermiddagssafari i Lake Manyara nationalpark
Dag 5 Eyasisjön, besök hos hadzabefolket
Dag 6 Till Serengeti via Ngorongoro-kratern
Dag 7 Safari i Serengeti nationalpark
Dag 8 Safari och besök i massajby
Dag 9 Med flyg till Zanzibar. Incheckning på hotell i Jambiani
Dag 10–11 Avkoppling på Zanzibar
Dag 12 Avresa från Zanzibar
Dag 13 Hemkomst

Hotell

Mount Meru Game Lodge

 • Dygnsöppen reception
 • Kaffe/te på allmänna ytor
 • Trädgård
 • Selvbetjent vaskeri
 • Gratis wi-fi
 • Restaurang
 • Swimmingpool

I vackra rofyllda omgivningar Usa-floden och en djurpark ligger Mount Meru Game Lodge. Djurparken har zebror, strutsar, en massa fåglar och apor, bl.a. kolobusapan, som lever i stort sett hela sitt liv i träd utan att röra marken.  

Mount Meru Game Lodge ligger ca 30 minuter från Kilimanjaro flygplats och etablerades av Dr. Von Nagy  1959. Lodgen ägs fortfarande av samma familj och här har både olika presidenter och kungligheter bott.  

Huvudbyggnaden består av reception, bar och allmänna ytor. Framför huvudbyggnaden ligge en terrass i skuggan av enorma mangoträd med fantastisk utsikt över de vackra trädgårdarna. Det finns 17 rum.

Bougainvillea Safari Lodge

 • Reception
 • Lounge
 • Bar
 • Presentbutik
 • Matsal
 • Utomhus restaurangområde
 • Gratis Wi-Fi
 • Stor pool
 • Barnpool
 • Massagerum
 • Tropisk trädgård

32 trevliga bungalows som ligger utspridda i det tropiska landskapet. Alla har en dubbelsäng eller två enkelsängar, myggenet och ett stort badrum och veranda som vetter ut mot den tropiska trädgården. 

Ndutu Kati Kati Tented Camp

På den här unika bushcampen kan du verkligen fördjupa dig i naturen.

Ndutu Kati Kati Camp är en mobil safaricamp strategiskt placerad i södra Serengeti från december till mars. Campen ligger bra för att kunna utforska och uppleva den stora migrationen.  
Campen erbjuder bekväm övernattning i kombination med tvättäkta safariupplevelser mitt ute i bushen.

Campen är utformad så att den sätter minsta möjliga avtryck i naturen och inte lämna något efter sig när man packar ihop campen efter varje säsong. 
 

Spice Island Hotel & Resort

 • Swimmingpool
 • Lounge
 • Spa
 • Luftkonditionering
 • Terrass
 • Restaurang
 • Bar

På Spice Island Hotel & Resort finns det 34 bungalower. Varje bungalow innehåller 2 rum med privat terrass. Hotellet är omgivet av stora botaniska trädgårdar med mer än 3000 exotiska träd och blommor. Alla rum är vackert inredda med möbler från Zanzibar med inspiration från afrikansk, indisk och arabisk kultur. 
Poolen är 32 meter lång och upp till 4 meter djup.
Ta ett dopp i poolen, koppla av, läs en bok eller njut av en svalkande drink i en solstol. Du kan dessutom  snorkla eller dyka. På kvällarna lagas det ibland grillmat och spelas livemusik under stjärnhimmeln över  Jambiani. 
Hotellet har en bar och restaurang. Köket serverar färsk fisk som tillagas i olika indiska, arabiska och afrikanska rätter. 
På hotellet finns dessutom en härlig spa-avdelning där man kan boka skönhetsbehandlingar, massage och aftersun-behandlingar.

Bilder

Avresedatum

Avresa Resans längd Pris Avresa från OBS:
51 998:–
Stockholm
Klicka på ett datum för att se tillhörande program

Dagsprogram

Hämta hela programmet OBS. Några av våra resor finns i flera olika versioner. Det är viktigt att du väljer rätt datum innan du skriver ut.

Dag 1
Flyg Stockholm – Kilimanjaro, Tanzania

Vi sätter kurs mot Tanzania.

Dag 2
Ankomst till Kilimanjaro

När vi har kommit fram till Kilimanjaro kör vi direkt till vårt fyrstjärniga hotell Mount Meru Hotel.

Dag 3
Tarangire nationalpark. Inkvartering på Bougainvillea Safari Lodge
Färgglada masaikvinnor

Efter frukost kör vi till Tarangire nationalpark som efter Serengeti har den högsta koncentrationen av vilddjur i Tanzania. Under torrperioden är Tarangirefloden en riktig magnet för törstiga djur. Här samlas stora flockar av elefanter, gnuer, zebror, impala och gasell, och rovdjuren följer självfallet efter. Detta är den enda platsen i Tanzania där man regelbundet kan se östafrikansk oryx och giraffgasell. Tarangire är dessutom känt för sina spektakulära baobabträd och den fantastiska utsikten över Massajstäppen och bergen i söder. Tarangire sägs vara en av Östafrikas bästa platser för att se fåglar.

Efter det kör vi till vår lodge, Bougainvillea Safari Lodge. Lodgens 24 bungalower med eget badrum och terrass är belägna runt trädgårdens pool. Bougainvillea Safari Lodge ligger mitt mellan Ngorongoro-kratern och Manyara-sjön och vi har endast en kort körning till de stora safariupplevelserna.

Dag 4
Besök på skola och eftermiddagssafari i Lake Manyara nationalpark
En avkopplad flodhäst

Idag ska vi besöka Kilimatembo-skolan utanför Karatu och byn Mto wa Mbu ”Mygg Flod By”. Här får vi en god inblick i lokalinvånarnas, som består av olika folkgrupper, vardag. Det råder alltid en livlig aktivitet i byn som huvudsakligen livnär sig på bananproduktion (här växer över 30 olika bananarter). 

På eftermiddagen kör vi till Lake Manyara nationalpark. Denna fågelrika nationalpark ligger vid foten av den branta bergsryggen som utgör en av sidorna av den östafrikanska gravsänkan (Great Rift Valley). Den stora Manyara-sjön utgör merparten av denna nationalpark, men mellan höjdryggen och sjön ligger parkens relativt smala landremsa. Denna lilla landremsa är väl skyddad och avgränsad av två tuffa naturhinder: vatten och berg. Trots det stora fasta viltbeståndet har parken varit något eftersatt de senaste åren eftersom dess ursprungliga och väldigt populära sensation, de trädklättrande lejonen, nästan har försvunnit. Man kan fortfarande ha turen att få se några av Manyaras lejon som verkar ha anpassat sig efter ett liv bland trädkronorna där de strosar runt lika tryggt som en leopard, eller befinner sig högt uppe och ligger och dåsar med benen slappt hängande ner från grenen de ligger på. Även på andra platser i Afrika kan man se lejon i träd när marken är allt för fuktig och insektsmängden för hög. Men det är bara Manyaras trädklättrande lejon som rör sig fritt och säkert uppe i träden.

Om vi inte får syn på ett av de berömda lejonen finns det många andra naturupplevelser att ta del av i Manyara. Här finns det goda chanser att se mycket vilt året runt i en ovanligt vacker miljö. Vi kan lugnt räkna med att få syn på en flock flodhästar och några av parkens många fåglar som exempelvis pelikaner och flamingos. Manyaraområdet förevigades av Ernest Hemingway i hans bok ”Afrikas gröna berg”. Sjön var i många år ett relativt lättillgängligt jaktområde från de närliggande bosättningarna, och jakttrycket var i mitten av 1900-talet så högt att elefantbeståndet nästintill utrotades.

Dag 5
Eyasisjön, besök hos hadzabefolket
Lokalinvånarna jagar fortfarande med pil och båge

Idag tar vi en promenad till Eyasi-sjön som inte är speciellt välbesökt. Denna nästintill perfekt rektangulära sjö sträcker sig 50 kilometer genom Tanzanias savanner och upp till Serengeti nationalpark. Området är bebott av små grupper av bushmän som jagar med pil och båge och samlar rötter och vilda frukter, som mänskligheten har gjort ända sedan stenåldern. Hadzabefolket gjorde området runt Eyasisjön till sitt hem då de något starkare massajerna fördrev dem från Ngorongoro och Serengeti. Några av bushmännen från gruppen visar oss hur de jagar och hur deras vardag ser ut. På eftermiddagen har vi möjlighet att besöka en gård i området och få en inblick i de lokala jordbrukarnas vardag.

Dag 6
Till Serengeti via Ngorongoro-kratern
Se de vilda djuren på nära håll

Efter frukost kör vi till Serengeti.  Längs vägen kör vi till den berömda Ngorongoro-kratern som föga överraskande har gjort sig förtjänt av att figurera på UNESCOs lista över världens naturarv. Körturen till ingången tar 30-45 minuter beroende på om vi stannar längs vägen och tittar närmare på naturen vi passerar. Snart är vi framme vid kraterkanten och fortsätter ner till den sammanstörtade kratern som även kallas för en caldera. Ngorongoro-vulkanen uppnådde förmodligen en höjd på cirka 6 000 meter motsvarande Kilimanjaros aktuella höjd innan den översta delen kollapsade och bildade dagens caldera på 260 km2. På botten finns små träsk samt en sjö, och hela området är generellt mer regnfyllt och fruktbart än de flesta andra platser i Tanzania. Det innebär att den stora kratern är ytterst populär bland djuren, samtidigt som de branta kraterväggarna håller vilddjuren fångade härinne. Djuren har däremot inga större problem att vandra ut och in genom kratern, det är bara något mer krångligt för dem än att röra sig runt på de flacka savannerna. Viltbeståndet varierar väldigt mycket under året. Vi har goda möjligheter att få syn på noshörning, hyenor, elefanter, bufflar, eland och många andra antilopsorter under vår safari nere på vulkankraterns botten.

Vi fortsätter till den södra delen av Serengeti. Serengeti nationalpark är Tanzanias äldsta och mest populära nationalpark. Namnet betyder oändliga slätter på massajspråket. Det är härifrån som massiva flockar av gnuer, zebror och andra djur inleder sin årliga förflyttning i sitt sökande efter nya betesmarker. Detta är ett av de mest spektakulära naturfenomenen i världen. I Serengeti ser vi de gulmanade lejonen jaga stora hjordar av djur eller vi spanar efter leoparder som slappar i träden i skymningen och den som vill kan åka varmluftsballong när solnedgångens strålar lyser upp landet på det vackraste av vis.

På eftermiddagen kör vi till vår lodge.

Dag 7
Safari i Serengeti nationalpark
Geparden är världens snabbaste djur

Njut dagen i Serengeti nationalpark med morgon- och eftermiddagssafari.  
På kvällen njuter vi av stillheten vid lägerelden och komforten på campen. Detta är en äkta afrikansk bushupplevelse för alla naturälskare.

Dag 8
Safari och besök i massajby
Njut av grönskan

Vi inleder dagen tidigt med ännu en morgonsafari. Vi äter lunch på lodgen innan vi beger oss tillbaka till Karatu. Längs vägen stannar vi vid en massaj-by och får en inblick i deras kultur och liv som nomader.

Vi kommer fram till lodgen i tid för en så kallad sundowner och middag. 

Dag 9
Med flyg till Zanzibar. Incheckning på hotell i Jambiani
Jambiani är en liten fiskarby på Zanzibar

Efter en sista frukost är det dags att ta farväl av Bougainvillea Safari Lodge. Vi kör till Arusha där vi håller lunchpaus och sedan flyger till Zanzibar. När vi har kommit fram till Zanzibar kör vi till östkusten till vårt hotell i Jambiani. Jambiani är en liten fiskeort med en avslappnande atmosfär. Orten ligger vid idylliska vita stränder med palmer och azurblått hav.

Resten av dagen på egen hand.

Dag 10–11
Avkoppling på Zanzibar
Njut av fantastiska stränder på Zanzibar

Njut av avkopplande dagar i det tropiska paradiset Zanzibar. Koppla av på stranden eller ta en simtur i det klara turkosa vattnet. Det går även att kitesurfa, segla, besöka en tångfarm eller snorkla bland de färgsprakande korallerna.

Dag 12
Avresa från Zanzibar

Vi reser från Zanzibar och flyger hem igen.

Dag 13
Hemkomst

Prisinformation

Resans pris

Från 51 998:– kr per person i delat dubbelrum.
Se priser för alla avresedatum

Tillägg för enkelrum
3 998:–
Priset inkluderar
 • Svensk reseledare i Tanzania – ingen reseledare på Zanzibar
 • Flyg Stockholm — Tanzania t/r med mellanlandning
 • Utflykter enligt program
 • Frukost dag 3-12 (dag 2 och dag 13 ingår lunch på flyget)
 • Middagar dag 2-11 (dag 12 ingår middag på flyget)
 • Lunch dag 4-8 (dag 2 ingår lunch på flyget)
 • 10 nätter på lodge/camp i delat dubbelrum 
 • Skatter och avgifter
Priset inkluderar inte
 • Avbeställningsskydd, 6 % av resans pris
 • Gouda reseförsäkring/komplement till hemförsäkring
 • Eventuella extraarrangemang
 • Visum till Tanzania
 • Tillägg för enkelrum
 • Lunch dag 3 och 9-12
 • Drycker
 • Dricks till lokalguider och chaufförer
 • Personliga förnödenheter
 • Administrationsavgift per faktura utgår med 150 kronor (bortfaller vid onlinebokning)
 • Allt som inte nämns under ”Priset inkluderar”

Inför din resa

Resan omfattas av Albatros Travels resevillkor, som deltagarna förutsätts ha tagit del av.

Information om resan

Deltagarantal

Resan genomförs vid ett deltagarantal på minst 15 personer. Om vi inte når detta antal deltagare, förbehåller vi oss rätten att ställa in resan – detta sker i så fall ca 4-6 veckor före planerad avresa. Som också framgår av våra resevillkor punkt 6.3.1., samt lagen om paketresor, kan vi som researrangörer inte hållas ansvariga för några förluster som drabbat dig som kund till följd av avbeställningen. Vi är endast skyldiga att återbetala resans pris.

Plastpåsar

Vi vill informera om att myndigheterna i Tanzania har stiftat en ny lag som förbjuder införande och användning av plastpåsar i landet. Det innebär att tax-free-plastpåsarna inte heller får tas med vid inresa till Tanzania. För att undvika att de av er som handlar på tax-free i samband med flygresan blir ombedda att lämna ifrån er plastpåsarna vid inresan till Tanzania rekommenderar vi att du exempelvis tar med en tygpåse till ev. inköp.

När du anländer till flygplatsen i Tanzania slänger du tax-free-plastpåsen, det finns en speciell soptunna för detta, och lägger ner dina tax-free-varor i medhavd tygpåse eller annat alternativ. 

I och med att lagstiftningen förbjuder allt införande, och användning av, plastpåsar så är det inte heller tillåtet att ta med plastpåsar i bagaget.

ALL användning av plastpåsar är förbjuden enligt lag i Tanzania och du riskerar stora böter om du inte följer detta.

OBS!

Våra safariguider kommer att göra allt för att vi ska se så många djur som möjligt under våra game drives. Eftersom det handlar om vilda djur finns det däremot inga garantier för att vi ska se dem.

Bagage

Ta gärna med en mindre ryggsäck eller väska för dagsutflykter och resdagar, eftersom du oftast inte har tillgång till ditt bagage förrän på kvällen igen. Du behöver inte ta med handduk.

Transport

Ställ in dig på att en del av vägnätet är i väldigt dåligt skick.

Allmän information

En trygg reseupplevelse

Vi vill så gärna att du ska känna dig trygg som Albatrosresenär, både när du bokar din resa och när du iväg på din resa med Albatros – även i värld med coronavirus. Därför har vi tagit fram en rad åtgärder för att minska risken för smitta samtidigt som du kan ge dig ut i världen. Våra åtgärder omfattar bland annat följande:

 • Alla reseledare är certifierade i WHO:s riktlinjer för begränsning av smitta
 • Extra höga krav till våra samarbetspartner när det gäller rengöring
 • Vi informerar alla våra resedeltagare om reseförsäkring och minimering av smitta

Läs om alla våra åtgärder här

Hälsokrav för att kunna delta på resan

Som huvudregel gäller att du ska kunna ta dig fram på egen hand utan hjälpmedel (t.ex. rullator eller rullstol). Generellt sett är våra resor inte lämpade för rörelsehindrade. Oavsett om det är en rundresa med tåg, buss eller en kryssning så ska man kunna gå till och från sevärdheter på egen hand. På de flesta av våra resor motsvarar en dags besök till sevärdheter och dylikt mer än 5 kilometer till fots.

Reseförsäkring

Eftersom sjukförsäkringen i Sverige inte täcker kostnader för hemtransport och läkarbehandling i vissa länder är det viktigt att du har tecknat en reseförsäkring som täcker både kostnader för behandling av sjukdom, samt hemtransport. Dessutom rekommenderar vi att försäkringen täcker skadat eller förlorat bagage.

Gouda Reseförsäkring

Albatros Travel har ingått ett samarbete med Gouda Reseförsäkring som säkrar att hjälpen alltid är i närheten när du behöver den. Med Gouda i ryggen är du säkrad extra trygghet på resan. 

Goudas egen larmcentral är bemannad dygnet runt där kompetenta skandinavisktalande medarbetare sitter redo för att hjälpa just dig. Med Goudas reseförsäkring får du både snabb hjälp på plats och bra täckningar, bl.a. obegränsad sjukdoms- och olycksfallsförsäkring, reseavbrott, tillkallande av anhörig, ersättningsgaranti (kompensation för sjukdom under resan) och resegodstäckning. 

Om du är försäkrad hos ett annat bolag gäller möjligtvis andra regler – kontakta ditt försäkringsbolag för mer information. Det är resenärens eget ansvar att försäkringen omfattar den nödvändiga täckningen.

Albatros Travels reseledare och guider

Albatros gruppresor leds av en svensk reseledare, som antingen möter gruppen på flygplatsen före avresa, eller vid ankomst till destinationen. På våra bussresor möter ni reseledaren senast vid den sista påstigningsplatsen. Chauffören hjälper till med bagage, informerar om placering i bussen och ser till att ni kommer säkert fram.
 
På Albatros individuella resor möts ni av en engelsktalande lokalguide på destinationen. Även utflykter som ingår i resan leds av engelsktalande lokalguider.
 
Ett fåtal av våra resor är utan lokalguide. Det framgår i sådana fall tydligt av programmet. Alla våra guider och reseledare är erfarna, välutbildade och noggrant utvalda av Albatros.

Dricks

På våra resor kommer du i kontakt med vardagslivet och dess seder. Det kan förekomma förhållanden du inte tycker om eller inte är van vid, som t ex. seden med dricks. I många länder är drickssystemet mera organiserat än vad vi som svenskar är vana vid och det finns en förväntan om att lokalguider och chaufförer, under resans gång, mottar en viss summa dricks. Vi anger ett belopp i vårt reseprogram, så att man hemifrån kan ta förbehåll för detta. Resans pris inkluderar inte personlig dricks eftersom det är ett individuellt åliggande och drickssystemet är en del av den kultur man väljer att besöka och som man därför bör följa och respektera. Albatros Travel ger lön till lokalguider och chaufförer men i många kulturer är lönen i servicebranschen anpassad efter att man dessutom mottar dricks. Vi vill betona att dricks naturligtvis är individuellt och frivilligt.

Tillägg för enkelrum och –hytt

Priserna på våra resor baseras på två personer som reser tillsammans och delar rum eller hytt. För de resenärer som reser ensamma tillkommer ett tillägg för enkelrum eller –hytt. Tillägget speglar den prisnivå som vi som researrangör möts av när vi bokar rum och hytter hos våra underleverantörer. Ett enkelrum kostar mer per person än ett dubbelrum. Detta är något som har varit gällande i resebranschen i många år och kan betraktas som standard.
Tillägget framgår av vårt material på respektive resa. 

Pass

Tänk på att ditt pass ska vara giltigt i minst 6 månader efter hemkomsten från destinationen. Detta gäller för alla våra resor, oavsett om enstaka länder kräver en kortare giltighet. Som researrangör ställer vi det här kravet för att undvika situationer, där ett kortare giltighetskrav ändras från och med den tidpunkt då resan bokas till och med avresan, vilket i så fall skulle bli ett problem för de kunder som har ett pass med kortare giltighetstid än sex månader.

Resa med barn/minderåriga

Om du reser med barn, till exempel ditt barnbarn, med en annan person som är under 18 år, om du reser ensam med ditt barn utan den andre föräldern eller om du och ditt barn inte har samma efternamn, kan det hända att några länder inte tillåter inresa.  Det kan därför vara nödvändigt att ta med ett personbevis på engelska samt under undertecknad förklaring som tillåter barnet att resa tillsammans med den vuxne.
USA är ett av de länder som har ovanstående krav, men det finns inte någon slutgiltig lista över vilka andra länder som kräver detta. Därför rekommenderar vi dig att kontakta närmaste ambassad eller konsulat för det land som du ska resa till för att säkra dig vad som gäller i just din situation.

Placering ombord på flyget

Vi vill göra dig uppmärksam på att det är flygbolaget som är ensamt ansvarigt för fördelningen av sittplatserna ombord.

Placering i bussen

På Albatros resor med flyg sker ofta transporten på destinationen med buss. Här kan man inte reservera en specifik plats i bussen och man kan heller inte betala extra för att få en speciell plats. Däremot kan man under resans gång komma överens om att flytta runt så att alla får sitta både fram och bak i bussen.

På Albatros bussresor, där hela resan sker med buss, kan du reservera en specifik plats i bussen mot en extra avgift. De platser som inte är reserverade fördelas enligt först-till-kvarn. Våra bussresor är markerade med ”BUSSRESOR” på hemsidan.

Service ombord på flyget

När du reser med Albatros Travel föregår resan oftast med reguljärflyg. På resorna inom Europa har man normalt sett möjlighet att köpa drycker och smörgåsar. Vissa bolag serverar fortfarande vatten, juice, kaffe eller te utan kostnad. På de långa, interkontinentala flygningarna är maten inkluderad och hos några enstaka bolag även drycker.
Önskar man vin, öl och sprit ska man oftast själv betala för detta. Nivån på servicen ombord kan inte garanteras eller upplysas hemifrån eftersom den varierar från bolag till bolag och dessa ofta ändrar på sina rutiner.

Önskemål om specialkost

På flygresor ska specialkost som exempelvis diabetes- eller vegetarisk mat beställas senast 45 dagar före avresa. På bussresor kan vi tyvärr inte erbjuda specialkost.

Vänligen observera att vissa flygbolag tar extra betalt för specialkost. Vi vidarebefordrar alltid våra gästers önskemål om specialkost på flygresan till flygbolagen, men vi kan inte garantera vad som serveras ombord.

Som utgångspunkt har vi inte möjlighet att erbjuda specialmat på våra rundresor. Dels för att det på många av våra resor ingår gemensamma måltider där menyn är beställd i förväg. Dels för att specialmat såsom glutenfri och laktosfri kost kan vara svårt att hitta i några av dem länder som vi reser till. Du får därför räkna med att äta samma mat som övriga deltagare på resan. Vi tar gärna emot och vidarebefordrar önskemål om specialkost och allergier, men vi har inte möjlighet att garantera att speciella måltider kan serveras under resans gång eller att det är möjligt att ta hänsyn till allergier.

Förbehåll/ändringar

Förbehåll för ändringar i programmet. Albatros Travel och våra lokala samarbetspartners strävar alltid efter att ta fram resan i förhållande till programmet, men av hänsyn till sevärdheternas öppettider eller praktiska omständigheter kan det bli nödvändigt att genomföra rutten i en annan ordning än den som anges. Dessutom kan vissa programpunkter utgå på grund av force majeure-situationer som väderförhållanden eller försenade flygavgångar. 
Slutligen vill vi uppmärksamma att alla resor regelbundet revideras och förbättras mot bakgrund av den feedback vi får efter varje resa. En revidering av resan kan medföra att det uppstår ändringar i programmet mellan bokningen av resan och avresedatum. Före avresa kommer samtliga deltagare att få det senast uppdaterade programmet som alltid har för avsikt att tjäna kundernas bästa och se till att de får en smidig resa.
Resan säljs som paketresa, och det går inte att få pengar tillbaka för de delar av resan som eventuellt inte nyttjas.

Vänligen uppmärksamma att tillköpta extrautflykter endast genomförs vid ett tillräckligt stort antal deltagare. Beroende av när utflykten ställs in, kommer priset för utflykten att betalas tillbaka till de anmälda deltagarna före eller efter hemkomst från resan.

Förläng din resa

Sol & bad på Zanzibar

Typ Reseförlängning
Längd 3 dagar
Pris -
Sol & bad vid Indiska ocean på Zanzibar, 3 nätter

Förläng din resa med en skön vistelse på Zanzibar. Förutom de långa palmkantade sandstränderna finns här mängder av utflykts- och aktivitetsmöjligheter. Följ med på en krydd-utflykt, besök Stone Town eller njut av solnedgången ombord på en dhow med Indiska oceanen i kulissen. Naturreservatet Jozani Forest ligger bara 20 minuters färd från hotellet.

Pris
4 998 kr per person i delat dubbelrum 
5 996 kr i enkelrum

Hotell

På Spice Island Hotel & Resort finns det 34 bungalower. Varje bungalow innehåller 2 rum med privat terrass. Hotellet är omgivet av stora botaniska trädgårdar med mer än 3000 exotiska träd och blommor. Alla rum är vackert inredda med möbler från Zanzibar med inspiration från afrikansk, indisk och arabisk kultur.
Poolen är 32 meter lång och upp till 4 meter djup.

Ta ett dopp i poolen, koppla av, läs en bok eller njut av en svalkande drink i en solstol. Du kan dessutom  snorkla eller dyka. På kvällarna lagas det ibland grillmat och spelas livemusik under stjärnhimmeln över  Jambiani. Hotellet har en bar och restaurang. Köket serverar färsk fisk som tillagas i olika indiska, arabiska och afrikanska rätter.

På hotellet finns dessutom en härlig spa-avdelning där man kan boka skönhetsbehandlingar, massage och aftersun-behandlingar.

Priset inkluderar
 • Boende i delat dubbelrum 
 • Transport från resort till flygplats på hemresedagen  
 • Halvpension

Liknande resor

21TZRTR04ASE0903