Thailand – rundresa och solsemester

group-tour
Gruppresa med Albatros reseledare

Tempel och palats i Bangkok, den gamla huvudstaden Ayutthaya, naturupplevelser längs floden Kwai och 6 dagar sol och bad på Koh Chang

På denna Albatrosresa kastar vi oss direkt ut i den upplevelserika huvudstaden Bangkok, där de rikt dekorerade templen, trafikmyllret på gatorna och dofterna från det thailändska köket slåss om vår uppmärksamhet. Från Bangkok ger vi oss ut på en tur genom den vackra thailändska naturen. Kwai-floden skapar ramen för denna del av resan, där vi bland annat ska åka på ”Dödens Järnväg” och åka båt på den djungelomgivna floden. Det enda rätta sättet att bo på i regnskogen är i en tvättäkta djungel-lodge med floden på den ena sidan och den frodiga djungeln åt den andra. 

Vi fortsätter till landets tidigare huvudstad Ayutthaya där romantiskt förfallna tempel, stupor och rofyllda Buddhas tar oss tillbaka i tiden, till då staden var Thailands heliga kungasäte. Resan avslutas med strand och kristallklart vatten på ”elefantön” Koh Chang, där du har sex dagar till att koppla av i paradiset eller åka på upptäcktsfärder.

Klicka på kartan för att se den i större format
 • Typ Rundresor

 • Reseledare Svensk

 • Visum Nej

 • Vaccination Ja

 • Valuta THB

Dagsprogram
Dag 1 Avresa från Stockholm
Dag 2 Ankomst till Bangkok
Dag 3 Bangkok. Stadsrundvandring med templet Wat Pho, båttur på klongerna och cykeltur
Dag 4 Bangkok – Maeklong tågmarknad – floden Kwai via Dödens Järnväg
Dag 5 Floden Kwai. Båttur till Sai Yok Nationalpark
Dag 6 Floden Kwai – Ayutthaya
Dag 7 Ayutthaya – Chanthaburi. Pepparplantage och stadsrundtur
Dag 8 Chantaburi – Koh Chang. Mangroveskog, den vackra kuststräckan och färja till Koh Chang
Dag 9–14 Koh Chang. Solsemester och avslappning
Dag 15 Koh Chang – hemresa
Dag 16 Ankomst till Sverige

Hotell

The Emerald Cove

 • 165 rum
 • Ca. 10 minuter i bil till White Sand Beach
 • Dygnsöppen reception
 • 2 restauranger
 • 1 bar
 • 1 swimmingpool utomhus
 • Gratis wifi på rummet
 • Spa och wellness

The Emerald Cove är ett 4-stjärnigt resort som ligger ca. 7 km söder om Koh Changs huvudstrand White Sand Beach. Resortet är lugnt beläget precis nere vid vattnet vid ena änden av Klong Prao Beach och med gröna, branta sluttningar som bakgrund. 

Swimmingpoolen ligger nere vid havet och runt om den finns en stor, fin trädgård med massor av solsängar. 
Hotellets restaurang serverar både europeiska och thailändska rätter med god kvalitet. I närheten av hotellet finns små butiker och kiosker samt några få restauranger och barer. Det är ca 10 minuter i bil till White Sand Beach, öns mest aktiva och populära strand, där det finns ett större utbud av restauranger och barer.
Ni bor i resortets Deluxe-rum. Rummen är ca 50 m2 stora och modernt inredda  med luftkonditionering och WiFi, och alla rummen har egen balkong  eller terrass, dock inte mot poolområdet.
 
Notera:
På Emerald Cove är det möjligt att uppgradera till Ocean Facing-rum, som precis som namnet antyder ligger på strandsidan av hotellet och har utsikt mot pool och hav. Från terrassen är det delvis havsutsikt. En uppgradering till ett Ocean Facing-rum ska köpas till hemifrån. Läs mer under prisinformation.

Läs mer om hotellet på deras hemsida:
www.emeraldcovekohchang.com/

 

Bilder

Klicka på bilderna för att förstora dem

Avresedatum

Klicka på "Boka" för att se lediga rum
Avresa Resans längd Pris Avresa från OBS:
21 998:–
Stockholm
21 998:–
Stockholm
Klicka på ett datum för att se tillhörande program
Klicka på "Boka" för att se lediga rum

Dagsprogram

Hämta hela programmet OBS. Några av våra resor finns i flera olika versioner. Det är viktigt att du väljer rätt datum innan du skriver ut.

Dag 1
Avresa från Stockholm

Vi flyger från Sverige och övernattar på flyget.

Dag 2
Ankomst till Bangkok
Bangkok by night

Vid ankomsten till Bangkok kör vi till vårt hotell. Resten av dagen slappar vi och vilar upp oss efter flygresan, kanske vid hotellets swimmingpool. Om tiden tillåter kan de som har lust följa med reseledaren på en kort promenad i Krung Thep, som är det thailändska ordet för Bangkok och betyder ”Änglarnas stad”. 

På kvällen äter vi välkomstmiddag på hotellet.

Dag 3
Bangkok. Stadsrundvandring med templet Wat Pho, båttur på klongerna och cykeltur
Den liggande Buddhan i Wat Pho-templet

Efter frukost på hotellet börjar vi dagens utflyktsprogram, som idag består av en rundtur till Bangkoks bästa sevärdheter. Vi stiger ombord på en så kallad Longtail-båt, som tar oss upp för floden till templet Wat Pho. Här finns en stor staty av en liggande Buddha, som är en tolkning av Buddhas resa till Nirvana. Statyn har kolossala dimensioner: Den är 46 meter lång och 15 meter hög, och den är byggd i gips och mursten klätt med bladguld och pärlemor. Templet, som är det äldsta i Bangkok, blev grundlagt av monarker precis vid sidan av kungapalatset redan på 1500-talet. 

Wat Pho är det största templet i Bangkok och mycket välställt, då det tar emot donationer från offentligheten. Alla byggnader är rikt dekorerade och bara strålar av fulländad harmoni och skönhet. Templet är alltid omgivet av ett myller av turister samt buddhistiska munkar och elever, som använder templet till religiösa ceremonier. Templet rymmer också den högt ansedda Wat Pho-skolan för traditionell massage och innehåller Thailands största samling av naturmedicin. Vårt besök i Wat Pho är en bra möjlighet att lära sig lite mer om buddhismen och dess betydelse i thailändsk kultur, och vi märker att många thailändare ser tempelbesök som en ovärderlig del av sin vardag.
 
Vi gå ombord på vår båt som tar oss på en tur runt på floden och kanalerna väster om den som kallas klonger. Båtturen tar oss genom det stora labyrintlika nätverket av kanaler. På vissa platser är det totalt lugnt och rofyllt och där kan vi kolla in i husen där de lokala invånarna gör sina vardagssysslor, och på de större kanalerna är det ett otroligt liv med handelsbåtar, båttaxis, transportfartyg och longtail-båtar. Under resans gång passerar vi bland annat Wat Arun, Gryningstemplet, vars prakt åtnjuts bäst sett från floden. Det porslinsklädda templet är ganska hänförande, och taket har den imponerande höjden 79 meter, så vi kan se det på långt avstånd.

Vi äter lunch på en lokal restaurang nära floden och därefter väntar en spännande cykeltur runt i ”gröna” Bangkok. På cykelturen upplever vi gröna och fridfyllda områden i miljonstaden, och det kan vara svårt att föreställa sig att de existerar så nära på stadens trafik och kaos. Vi har med oss en lokal cykelguide, som visar oss runt i områden som sällen besöks av turister. Vi tar oss fram i lugnt tempo och tar drickpauser, så det är en tur som alla kan vara med på. Kom ihåg att ha med en hatt eller keps till cykelturen och glöm inte solkrämen. 
Efter cykelturen tar vi oss tillbaka till vårt hotell och kopplar av efter en händelserik dag med massor av nya intryck. 

Övernattning i Bangkok.

Dag 4
Bangkok – Maeklong tågmarknad – floden Kwai via Dödens Järnväg
"Dödens järnväg"

Efter frukost kör vi söderut till provinsen Samut Songkhram, som ligger i floddeltat Maeklong. Här ska vi besöka en helt unik marknad som ligger på järnvägsspåret. När tåget närmar sig plockas varorna snabbt bort, och när tåget kört förbi är varorna direkt tillbaka på sin ursprungliga plats. Härefter fortsätter vi mot Kanchanaburi vid floden Kwai. Vi ser närmare på den berömda bron som blev förevigad i Pierre Boulles roman ”Bron över floden Kwai” och den följande filmatiseringen. Den ursprungliga bron blev bombad av de allierade 1945 och står inte riktigt på samma plats som den nuvarande. Bron som vi ser på står som ett minnesmärke för de fruktansvärda händelser som skedde här. Härefter går vi på tåget som kör längs ”Dödens Järnväg”. Att uppföra järnvägen under andra världskriget kostade 16 000 människor livet- därav det makabra namnet. Tågturen går genom den bildsköna naturen längs Kwai-floden, och vi åker bland annat över en lång och till synes skröplig träviadukt.
Efter tågturen äter vi lunch och fortsätter med buss till det så kallade Hellfire Pass. Här vid ”Helveteseldens pass” tvingades asiatiska och allierade krigsfångar att under fruktansvärda förhållanden bygga järnvägen rakt genom en nästan oframkomlig klippa för att förbinda Thailand och Burma. Det tog bara sex veckor att skära igenom klippan, men då var också arbetarna tvungna att arbeta 18 timmar om dygnet och flera hundra miste livet. Arbetet föregick främst om natten vid det svaga ljuset från brinnande facklor- därav namnet Hellfire Pass. Efter rundturen i krigets fasor fortsätter vi längs floden tills vi kommer till vårt övernattningsställe. Vi ska bo på Home Phutoey River Kwai Resort, med natursköna omgivningar och fin utsikt över floden Kwai Noi. Det hör även en liten swimmingpool till lodgen.

Övernattning vid Kwai-floden. 

Dag 5
Floden Kwai. Båttur till Sai Yok Nationalpark
Det vackra vattenfallet i Erawan nationalpark

Efter frukost åker vi ut och tittar närmare på den fantastiska naturen vi befinner oss i. Vi hoppar på en båt och åker till Sai Yok nationalpark och efter det fortsätter vi direkt in i grönskan, som är full av kalkstensgrottor och små, porlande källor. Parken är också hem till det underbara Sai Yok Yai-vattenfallet som faller över klipporna och ner i Kwai-floden. Vattenfallet blev populärt efter att kung Rama V tog en simtur där i slutet av 1800-talet. Parken var också platsen för den ohyggliga scenen i filmen Deer Hunter från 1978 där Robert de Niro, Christopher Walken och John Savage blir tvungna att spela rysk roulette. Vi äter lunch tillsammans på en lokal restaurang och återvänder till vårt resort där vi kan spendera resten av dagen på att slappa och njuta av de vackra omgivningarna i lugn och ro.

Övernattning vid Kwai-floden.

Dag 6
Floden Kwai – Ayutthaya
Buddhas på rad i Auytthaya

Vi äter frukost på hotellet och åker buss till den gamla kungliga staden Ayutthaya, som var huvudstad i Siam perioden 1350-1767. På den tiden var Ayutthaya en av Asiens största och mest storslagna städer med ett blomstrande handels- och kulturliv. De många palatsen och templen i den en gång så storslagna huvudstaden står idag kvar som ruiner.

Efter lunch ser vi närmare på ruinerna av det gamla kungapalatset, som var förlagan till Grand Palace i Bangkok. Här, mellan resterna av de historiska byggnaderna får man en aning om den prakt och skönhet som omgav de få europeiska besökande som på den tiden fick komma på audiens hos den thailändska kungafamiljen. Turen runt i Ayutthaya tar oss också förbi templen Wat Phra Si Sanphet och Wihaan Mongkhon Bophit, som har en av Thailands största Buddha-figurer, en sittande bronsbuddha.
Övernattning i Ayutthaya.

Dag 7
Ayutthaya – Chanthaburi. Pepparplantage och stadsrundtur
Den gotiska katedralen i Chanthaburi

Resan fortsätter till Chanthaburi-provinsen. På väg dit stannar vi vid en plantage där vi lär oss mer om hur man odlar svartpeppar. Vi kommer fram till staden Chantaburi och där äter vi lunch på en lokal restaurang innan vi tar en titt på stadens sevärdheter. Chanthaburis invånare är thailändare, burmeser, kineser och vietnameser, och dessutom har fransmännen satt sin prägel på staden då det var en fransk koloni mellan 1893-1904. Det har funnits kristna kyrkor i Chanthaburi sedan 1711, och församlingen där är mestadels vietnamesisk. Den nuvarande gotiska kyrkan, Cathedral of the Immaculate Conception, är en rest från den franska ockupationen. Idag är den Thailands största katolska kyrka och även om den liknar katedralerna vi ser i Europa, är det fascinerande att uppleva det enorma byggnadsverket i denna lilla stad. I området besöker vi också en lokal marknad med frukt och grönt innan vi checkar in på vårt hotell. 

Övernattning i Chanthaburi.

Dag 8
Chantaburi – Koh Chang. Mangroveskog, den vackra kuststräckan och färja till Koh Chang
Vidunderliga stränder på Koh Chang

Idag har det blivit dags att lämna fastlandet, men innan vi gör det kör vi mot Kung Krabaen Bay, där vi besöker en mangroveskog som ligger vid kusten. Platsen fungerar som utbildningscenter för forskning och naturbevaring. Vi går en tur på de fint anlagda gångbroarna och ser närmare på skogen och lär oss mer om hur mangroveskogen på hela ekosystemet. Efter att ha fått sträcka på benen kör vi vidare på den vackra kustvägen. På vår tur längs med havet passerar vi ris- och fiskodlingar och korsar de broar som förbinder området – en helt fantastisk busstur. Det sista stoppet innan färjan är ett nyare tempel, Chak Yai (1955). Templet och den tillhörande Buddhaparken med sina många, stora statyer liknar inte något av de andra templen vi sett på resan. Vi äter lunch efter besöket och därefter är det inte långt till Ao Thammachat där vi tar färjan över till ön Koh Chang, som är känt för sin frodiga natur och vackra sandstränder. Chang betyder elefant, och eftersom Koh betyder ö, kan namnet översättas till Elefantön. Namnet kommer från att ön, sett ovanifrån, liknar huvudet på en elefant… Med lite god vilja i alla fall. Den åtta kilometer breda och 30 kilometer långa ön är Thailands näst största. Turismen på ön tog först fart för runt tio år sedan, och fortfarande är det fler och fler som får upp ögonen för denna pärla. Det finns dock fortfarande bra möjligheter att njuta av den vackra naturen med berg, vattenfall, djungel och vita stränder med en helt unik vy över solnedgång över Thailandsbukten.

Framme på Koh Chang checkar vi in på Emerald Cove, som ligger 10 minuters körning söderut från öns huvudstrand White Sand Beach. På Emerald Cove kan du antingen bo i Deluxerum (inkluderat i priset) eller så kan du välja att uppgradera till ett Deluxe Ocean Facing rum med utsikt mot havet (läs mer under hotellmodulen). 

Dag 9–14
Koh Chang. Solsemester och avslappning
Njut av Koh Changs vita stränder

De kommande dagarna bestämmer du helt själv vad du vill spendera tiden på. Det är som upplagt att tillbringa dagarna på stranden, men om du hellre vill utforska ön eller några av grannöarna finns det goda möjligheter för det.

Under vistelsen på Koh Chang kan du köpa till dagsutflykter. Utflykterna ska köpas och beställas hemifrån som ett samlat paket. Utflykterna ligger på dag 11 och 13.

Dag 15
Koh Chang – hemresa

Vi tillbringar förmiddagen på Koh Chang, innan vi sätter kurs tillbaka mot Bangkok och flygplatsen.

Dag 16
Ankomst till Sverige

Vi landar hemma i Sverige igen.

Koh Chang utflyktspaket

Under vistelsen på Koh Chang kan du köpa till två utflyktsdagar. Utflykterna ska köpas och beställas hemifrån som ett samlat paket. Utflykterna ligger på dag 11 och 13.
 
Samlat pris för båda utflykterna är 1 198:– kr

Heldagsutflykt: Det okända Koh Chang, inklusive lunch (dag 11) 
Vi kör från hotellet efter frukost. Turen går mot Koh Changs nordkust, dit få turister hittar. Utgångspunkten är Klong Son, där vi först besöker en gummi-plantage och senare byns tempel, där vi får inblick i buddhismens historia. Turen går vidare till fiskebyn Salak Kok vid en mangroveskog. Här seglar vi ut i lagunen med små lokala fiskebåtar och ser på fågellivet samt små fiskebyar. Vi äter lunch på en lokal restaurang och om det finns möjlighet styr vi kursen förbi en skola för att se barnen få undervisning. Vi får ofta lov att se deras klassrum och prata med eleverna, som gärna vill visa upp sina engelskakunskaper för oss. På eftermiddagen är vi tillbaka på hotellet.

På en flytande marknad i Bangkok

Heldagsutflykt: Ö-luff med båt runt Koh Chang, inklusive lunch (dag 13)
Vi blir hämtade på hotellet efter frukost och körda till fiskebyn Bang Bao, där vi åker ut med båt för en dag med hav och fina stränder, med möjlighet för snorkling vid Koh Klum. Innan vi njuter av vår medhavda lunch besöker vi den vackra stranden vid Koh Laoya. Härefter finns det tid till att sola och bada på bland annat Koh Wai, innan vi på sen eftermiddag åker tillbaka till Koh Chang och blir körda tillbaka till hotellet.

Vidunderliga stränder på Koh Chang

Prisinformation

Resans pris

Från 21 998:– kr per person i delat dubbelrum.
Se priser för alla avresedatum

Tillägg för enkelrum
5 998:–
Tillägg för uppgradering av rum
 • Dubbelrum, Ocean Facing: 
  1 298:– kr
 • Enkelrum, Ocean Facing:
  2 398:– kr
Priset inkluderar
 • Svensk reseledare
 • Flyg Stockholm – Bangkok t/r med mellanlandning
 • Utflykter och entréer enligt program
 • Boende på hotell och lodger i delat dubbelrum
 • Frukost varje dag
 • 6 lunche  (dag 3-8)
 • Välkomstmiddag dag 2
 • Skatter och avgifter
Priset inkluderar inte
 • Avbeställningsskydd på grund av sjukdom, 6 % av resans pris
 • Gouda årsreseförsäkring och Seniorreseförsäkring
 • Eventuella extra arrangemang
 • Tillägg för enkelrum
 • Dryck
 • Dricks till lokala guider och chaufförer (räkna med ca. 300 kronor per person)
 • Personliga förnödenheter
 • Administrationsavgift 150 kr per faktura (bortfaller vid online-bokning)
 • Allt som inte nämns under “Priset inkluderar”

Inför din resa

Resan omfattas av Albatros Travels resevillkor, som deltagarna förutsätts ha tagit del av.

Information om resan

Deltagarantal

Resan genomförs vid ett deltagarantal på minst 15 personer. Om vi inte når detta antal deltagare, förbehåller vi oss rätten att ställa in resan – detta sker i så fall ca 4-6 veckor före planerad avresa. Som också framgår av våra resevillkor punkt 6.3.1., samt lagen om paketresor, kan vi som researrangörer inte hållas ansvariga för några förluster som drabbat dig som kund till följd av avbeställningen. Vi är endast skyldiga att återbetala resans pris.

Bagage

Det är en bra idé att ta med en mindre ryggsäck eller väska till dagsutflykter och resdagar då man inte ser sitt bagage förrän på kvällen igen. Du behöver inte ta med egen handduk på resan.

Mer om ditt resmål

Här kan du läsa mer om tidsskillnad, visum, vaccinationer och mycket mer:

Thailand: http://www.albatros.se/resmal/asien/thailand

Om du vill förbereda dig extra bra på dina upplevelser i Bangkok, så läs artikeln med våra hetaste tips till staden: One night in Bangkok.
https://www.albatros.se/upptack/one-night-in-bangkok

 

Allmän information

En trygg reseupplevelse

Vi vill så gärna att du ska känna dig trygg som Albatrosresenär, både när du bokar din resa och när du iväg på din resa med Albatros – även i värld med coronavirus. Därför har vi tagit fram en rad åtgärder för att minska risken för smitta samtidigt som du kan ge dig ut i världen. Våra åtgärder omfattar bland annat följande:

 • Alla reseledare är certifierade i WHO:s riktlinjer för begränsning av smitta
 • Extra höga krav till våra samarbetspartner när det gäller rengöring
 • Vi informerar alla våra resedeltagare om reseförsäkring och minimering av smitta

Läs om alla våra åtgärder här

Hälsokrav för att kunna delta på resan

Som huvudregel gäller att du ska kunna ta dig fram på egen hand utan hjälpmedel (t.ex. rullator eller rullstol). Generellt sett är våra resor inte lämpade för rörelsehindrade. Oavsett om det är en rundresa med tåg, buss eller en kryssning så ska man kunna gå till och från sevärdheter på egen hand. På de flesta av våra resor motsvarar en dags besök till sevärdheter och dylikt mer än 5 kilometer till fots.

Reseförsäkring

Eftersom sjukförsäkringen i Sverige inte täcker kostnader för hemtransport och läkarbehandling i vissa länder är det viktigt att du har tecknat en reseförsäkring som täcker både kostnader för behandling av sjukdom, samt hemtransport. Dessutom rekommenderar vi att försäkringen täcker skadat eller förlorat bagage.

Gouda Reseförsäkring

Albatros Travel har ingått ett samarbete med Gouda Reseförsäkring som säkrar att hjälpen alltid är i närheten när du behöver den. Med Gouda i ryggen är du säkrad extra trygghet på resan. 

Goudas egen larmcentral är bemannad dygnet runt där kompetenta skandinavisktalande medarbetare sitter redo för att hjälpa just dig. Med Goudas reseförsäkring får du både snabb hjälp på plats och bra täckningar, bl.a. obegränsad sjukdoms- och olycksfallsförsäkring, reseavbrott, tillkallande av anhörig, ersättningsgaranti (kompensation för sjukdom under resan) och resegodstäckning. 

Om du är försäkrad hos ett annat bolag gäller möjligtvis andra regler – kontakta ditt försäkringsbolag för mer information. Det är resenärens eget ansvar att försäkringen omfattar den nödvändiga täckningen.

Albatros Travels reseledare och guider

Albatros gruppresor leds av en svensk reseledare, som antingen möter gruppen på flygplatsen före avresa, eller vid ankomst till destinationen. På våra bussresor möter ni reseledaren senast vid den sista påstigningsplatsen. Chauffören hjälper till med bagage, informerar om placering i bussen och ser till att ni kommer säkert fram.
 
På Albatros individuella resor möts ni av en engelsktalande lokalguide på destinationen. Även utflykter som ingår i resan leds av engelsktalande lokalguider.
 
Ett fåtal av våra resor är utan lokalguide. Det framgår i sådana fall tydligt av programmet. Alla våra guider och reseledare är erfarna, välutbildade och noggrant utvalda av Albatros.

Dricks

På våra resor kommer du i kontakt med vardagslivet och dess seder. Det kan förekomma förhållanden du inte tycker om eller inte är van vid, som t ex. seden med dricks. I många länder är drickssystemet mera organiserat än vad vi som svenskar är vana vid och det finns en förväntan om att lokalguider och chaufförer, under resans gång, mottar en viss summa dricks. Vi anger ett belopp i vårt reseprogram, så att man hemifrån kan ta förbehåll för detta. Resans pris inkluderar inte personlig dricks eftersom det är ett individuellt åliggande och drickssystemet är en del av den kultur man väljer att besöka och som man därför bör följa och respektera. Albatros Travel ger lön till lokalguider och chaufförer men i många kulturer är lönen i servicebranschen anpassad efter att man dessutom mottar dricks. Vi vill betona att dricks naturligtvis är individuellt och frivilligt.

Tillägg för enkelrum och –hytt

Priserna på våra resor baseras på två personer som reser tillsammans och delar rum eller hytt. För de resenärer som reser ensamma tillkommer ett tillägg för enkelrum eller –hytt. Tillägget speglar den prisnivå som vi som researrangör möts av när vi bokar rum och hytter hos våra underleverantörer. Ett enkelrum kostar mer per person än ett dubbelrum. Detta är något som har varit gällande i resebranschen i många år och kan betraktas som standard.
Tillägget framgår av vårt material på respektive resa. 

Pass

Tänk på att ditt pass ska vara giltigt i minst 6 månader efter hemkomsten från destinationen. Detta gäller för alla våra resor, oavsett om enstaka länder kräver en kortare giltighet. Som researrangör ställer vi det här kravet för att undvika situationer, där ett kortare giltighetskrav ändras från och med den tidpunkt då resan bokas till och med avresan, vilket i så fall skulle bli ett problem för de kunder som har ett pass med kortare giltighetstid än sex månader.

Resa med barn/minderåriga

Om du reser med barn, till exempel ditt barnbarn, med en annan person som är under 18 år, om du reser ensam med ditt barn utan den andre föräldern eller om du och ditt barn inte har samma efternamn, kan det hända att några länder inte tillåter inresa.  Det kan därför vara nödvändigt att ta med ett personbevis på engelska samt under undertecknad förklaring som tillåter barnet att resa tillsammans med den vuxne.
USA är ett av de länder som har ovanstående krav, men det finns inte någon slutgiltig lista över vilka andra länder som kräver detta. Därför rekommenderar vi dig att kontakta närmaste ambassad eller konsulat för det land som du ska resa till för att säkra dig vad som gäller i just din situation.

Placering ombord på flyget

Vi vill göra dig uppmärksam på att det är flygbolaget som är ensamt ansvarigt för fördelningen av sittplatserna ombord.

Placering i bussen

På Albatros resor med flyg sker ofta transporten på destinationen med buss. Här kan man inte reservera en specifik plats i bussen och man kan heller inte betala extra för att få en speciell plats. Däremot kan man under resans gång komma överens om att flytta runt så att alla får sitta både fram och bak i bussen.

På Albatros bussresor, där hela resan sker med buss, kan du reservera en specifik plats i bussen mot en extra avgift. De platser som inte är reserverade fördelas enligt först-till-kvarn. Våra bussresor är markerade med ”BUSSRESOR” på hemsidan.

Service ombord på flyget

När du reser med Albatros Travel föregår resan oftast med reguljärflyg. På resorna inom Europa har man normalt sett möjlighet att köpa drycker och smörgåsar. Vissa bolag serverar fortfarande vatten, juice, kaffe eller te utan kostnad. På de långa, interkontinentala flygningarna är maten inkluderad och hos några enstaka bolag även drycker.
Önskar man vin, öl och sprit ska man oftast själv betala för detta. Nivån på servicen ombord kan inte garanteras eller upplysas hemifrån eftersom den varierar från bolag till bolag och dessa ofta ändrar på sina rutiner.

Önskemål om specialkost

På flygresor ska specialkost som exempelvis diabetes- eller vegetarisk mat beställas senast 45 dagar före avresa. På bussresor kan vi tyvärr inte erbjuda specialkost.

Vänligen observera att vissa flygbolag tar extra betalt för specialkost. Vi vidarebefordrar alltid våra gästers önskemål om specialkost på flygresan till flygbolagen, men vi kan inte garantera vad som serveras ombord.

Som utgångspunkt har vi inte möjlighet att erbjuda specialmat på våra rundresor. Dels för att det på många av våra resor ingår gemensamma måltider där menyn är beställd i förväg. Dels för att specialmat såsom glutenfri och laktosfri kost kan vara svårt att hitta i några av dem länder som vi reser till. Du får därför räkna med att äta samma mat som övriga deltagare på resan. Vi tar gärna emot och vidarebefordrar önskemål om specialkost och allergier, men vi har inte möjlighet att garantera att speciella måltider kan serveras under resans gång eller att det är möjligt att ta hänsyn till allergier.

Förbehåll/ändringar

Förbehåll för ändringar i programmet. Albatros Travel och våra lokala samarbetspartners strävar alltid efter att ta fram resan i förhållande till programmet, men av hänsyn till sevärdheternas öppettider eller praktiska omständigheter kan det bli nödvändigt att genomföra rutten i en annan ordning än den som anges. Dessutom kan vissa programpunkter utgå på grund av force majeure-situationer som väderförhållanden eller försenade flygavgångar. 
Slutligen vill vi uppmärksamma att alla resor regelbundet revideras och förbättras mot bakgrund av den feedback vi får efter varje resa. En revidering av resan kan medföra att det uppstår ändringar i programmet mellan bokningen av resan och avresedatum. Före avresa kommer samtliga deltagare att få det senast uppdaterade programmet som alltid har för avsikt att tjäna kundernas bästa och se till att de får en smidig resa.
Resan säljs som paketresa, och det går inte att få pengar tillbaka för de delar av resan som eventuellt inte nyttjas.

Vänligen uppmärksamma att tillköpta extrautflykter endast genomförs vid ett tillräckligt stort antal deltagare. Beroende av när utflykten ställs in, kommer priset för utflykten att betalas tillbaka till de anmälda deltagarna före eller efter hemkomst från resan.

Rated 4 out of 5 by from En härlig resa med många upplevelser Det var en spännande resa med många och ibland oväntade upplevelser.När vi väl hade vant oss vid reseledarens speciella svenska så gick det bra att förstå. Han hade mycket att berätta dels om platserna vi besökte eller åkte förbi och dels om livet i Thailand. Kombinationen av upplevelser och sol- och badsemester var jättebra. Tyvärr blev hemresan med den långa bussresan från Koh Chang till Bangkok (6 timmar), timslånga köer vid incheckningen och själva flygresan med mellanlandning i Doha alldeles för ansträngande. Jag mådde dåligt en vecka efteråt, vilket jag aldrig gjort förr vid resor till Kina och Indien. Synd att hemresan blev så jobbig, vilket drar ner betyget.
Date published: 2016-03-14
Rated 4 out of 5 by from Kanonresa! Vi har haft en mycket fin upplevelse, sett mycket och lärt oss mycket. Våra förväntningar infriades med råge. Mycket bra med en kunnig och erfaren svensk reseledare samt en lokal auktoriserad guide. Bra program även om det vore bra med en ytterligare dag på Koh Chang istället för sista dagen i Chantaburi. Dagarna på och runt River Kwai var fantastiska liksom dagarna i Bangkok. Alla hotellen var av hög klass. Tyvärr var det dålig wifi på hotellet på Koh Chang. Måste bli bättre!!
Date published: 2016-03-06
Rated 5 out of 5 by from Varierande upplevelserik resa Vi hade två underbara veckor med både upplevelser och vila i form av sol och bad. Vår reseledare var mycket kunnig, trevlig och sympatisk.
Date published: 2016-11-23
Rated 5 out of 5 by from Prisvärd upplevelserik resa med mycket kunnig reseledare Rundresan var innehållsrik och fylld av olika upplevelser. Ett extra plus var vistelsen i djungeln på Home Phutney River Kwai Resort med båtturen med longtailbåt i nationalparken Sai Yok och båttturen med Thai Fun ut till Koh Changs nationalparks öar med möjlighet till snorkling i kristallklart vatten. Boendet på Mercure Koh Chang Hideaway är mycket bra, det ger avskildhet och lugn efter en ganska hektisk rundresa och är klart att föredra för den som söker lugn.
Date published: 2017-02-03
Rated 4 out of 5 by from Rundtur i Thailand och bad Min fru och jag har tidigare rest med Albatros och vårt omdöme är i huvudsak positivt. Det är emellertid en sak som drar ned betyget från 5 till 4. Vi har talat med medresenärer och de flesta ansåg nog att det alltför ofta blev för stressigt, bussen stannade och reseledaren meddelade att vi måste vara tillbaka senast om 15 minuter. Detta upprepades gång på gång och förtog en del av upplevelsen .
Date published: 2016-02-13
Rated 4 out of 5 by from Thailand - lite mer än bara sol och bad Ståtliga tempel, bhuddor, härliga båtturer och också en glimt av vardagslivet fick vi . Reseledaren Tom och lokalguiden Nee tog mycket väl hand om oss.
Date published: 2015-11-28
Rated 5 out of 5 by from Mer av Thailand Om man, som jag, inte har ro att sola och bada hela tiden, men ändå är nyfiken på varför alla svenskar åker till Thailand är denna resa ett mycket bra alternativ. Man får lite sol och bad, men framförallt lär man sig en del om landet, kulturen, historian och folket. Som vanligt är det hög klass på reseledaren och jag gillar konceptet att allt är fixat!
Date published: 2016-11-27
Rated 5 out of 5 by from En mycket välplanerad resa med massor av härliga upplevelser! En resa där vi fick lära oss massor av Thailands historia! Detta dels genom att besöka olika platser, men också genom mycket bra information från vår reseledare! En höjdare var att bekanta oss med nuvarande huvudstaden Bangkok, men även med förra huvudstaden Ayutthaya! Resans avslutning på paradisön Ko Chang var avkopplande och skön.
Date published: 2016-11-27
 • y_2021, m_7, d_27, h_19
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_3.0.18
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_0, tr_20
 • loc_sv_SE, sid_THRTR01, prod, sort_[SortEntry(order=RELEVANCE, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Liknande resor

22THRTR01FSE1901