USA - från kust till kust

group-tour
Gruppresa med Albatros reseledare

Från New York till San Francisco och allt däremellan!

Lägg USA för dina fötter och följ med på en roadtrip genom hela USA:

Se Golden Gate i San Francisco, känn dig som en Hollywoodstjärna i Los Angeles, häpna över mäktiga Grand Canyon, gå i Buffalo Bills fotspår, utforska slätterna där sioux-indianerna var kungar och se de fyra presidenterna blicka ut från sin utkikspost i Mount Rushmore.

Naturligtvis dyker vi även ner i Chicagos spännande historia och upplever Niagarafallen på nära håll. Vår odyssé inleds med två dagar i staden över alla städer – New York.

Klicka på kartan för att se den i större format
 • Typ Rundresa

 • Reseledare Svensk

 • Visum Ja

 • Vaccination Nej

 • Valuta US dollar

Dagsprogram
Dag 1 Avresa till New York
Dag 2 New York. Stadsrundtur och båttur runt Manhattan
Dag 3 New York – Philadelphia – Washington D.C.
Dag 4 Washington D.C. Stadsrundtur
Dag 5 Washington D.C. – Niagarafallen
Dag 6 Niagarafallen – Port Huron – Lansing
Dag 7 Lansing – Chicago. Stadsrundtur
Dag 8 Chicago – Sioux Falls
Dag 9 Sioux Falls – Badlands Nationalpark – Mount Rushmore – Rapid City
Dag 10 Rapid City – Black Hills – Cody
Dag 11 Cody – Yellowstone nationalpark – Grand Teton nationalpark - Jackson
Dag 12 Jackson – Salt Lake City. Sightseeing
Dag 13 Salt Lake City – Bryce Canyon nationalpark
Dag 14 Bryce Canyon nationalpark – Lake Powell – Grand Canyon nationalpark
Dag 15 Grand Canyon nationalpark – Las Vegas
Dag 16 Las Vegas. Dag på egen hand
Dag 17 Las Vegas – Mojaveöknen – Los Angeles. Sightseeing och tid på egen hand
Dag 18 Los Angeles – Kingsburg
Dag 19 Kingsburg – Yosemite nationalpark – San Francisco
Dag 20 San Francisco. Stadsrundtur och båttur runt Alcatraz och under Golden Gate-bron
Dag 21 Avresa från San Francisco
Dag 22 Hemkomst

Avresedatum

Avresa Resans längd Pris Avreseflygplats OBS:
OBS: Programmet med det här avresedatumet varierar något från det du har valt. Klicka på datumet för att byta till motsvarande program.
41 998:–
Göteborg
Fullbokad
OBS: Programmet med det här avresedatumet varierar något från det du har valt. Klicka på datumet för att byta till motsvarande program.
41 998:–
Stockholm
Fullbokad
41 998:–
Göteborg
På förfrågan
OBS: Programmet med det här avresedatumet varierar något från det du har valt. Klicka på datumet för att byta till motsvarande program.
41 998:–
Stockholm
Klicka på ett datum för att se tillhörande program

Dagsprogram

Hämta hela programmet OBS. Några av våra resor finns i flera olika versioner. Det är viktigt att du väljer rätt datum innan du skriver ut.

Dag 1
Avresa till New York
Vi anländer till New York och checkar in på vårt hotell. Vi får våra första intryck av staden under en kvällsrundtur innan hotellsängen kallar.
Dag 2
New York. Stadsrundtur och båttur runt Manhattan
New York är en fantastisk upplevelse

Vi har hela dagen i New York, och vi börjar förmiddagen med att åka på en stadsrundtur med buss. Vi får bland annat se stadens gröna lunga, Central Park. Parken är 3,4 km2 stor, och besöks årligen av cirka 25 miljoner människor som kommer hit för att njuta av en promenad i grönområdet som ligger mitt i staden. Vi åker längs det eleganta shoppingstråket Fifth Avenue som går längs parken, och som har ett överflöd av eleganta butiker. Vi besöker också den imponerande gotiska katedralen S:t Patrick’s Cathedral, säte för den katolska ärkebiskopen av New York. Vi ser också Rockefeller Center, en av New Yorks klassiska skyskrapor som byggdes i Art Deco-stil 1939. Vi fortsätter till Times Square som är ett myller av neonskyltar, människor och trafik. Sedan är det dags för de lite lugnare områdena Greenwich Village och Soho. Där finns det mindre gator och små exklusiva boutiquer och gallerier med mysig atmosfär. Vi besöker också Chinatown, den kinesiska stadsdelen med sina små butiker och livliga restauranger. Vi fortsätter till affärsdistriktet Wall Street och Battery Park, och vidare ut till vattnet på Manhattans sydspets.

Efter lunch (ingår ej i resans pris) ska vi se mer av Manhattan – genom att ge oss ut på en båttur runt New Yorks centrala ö. Nu ska vi ge oss ut på tre floder och under sju broar. Senare ska vi se lite närmare på New Yorks mest kända dam: Frihetsgudinnan– genom att göra en båttur till Liberty Island där Frihetsgudinnan står och tillbaka igen (ingen landstigning). Den enorma statyn skänktes till USA från Frankrike år 1886 som ett tecken på ländernas broderskap. Nära Frihetsgudinnan finns det gamla immigrationscentret Ellis Island. Det var platsen för mer än 12 miljoner europeiska invandrares första möte med "drömmarnas land” i väster.

Kvällen tillbringas på egen hand. Om du vill kan du besöka Empire State Building - här uppifrån har man en fantastisk utsikt över Manhattan. Den 102-våningar höga byggnaden stod färdig 1931, och lobbyn med sin högglanspolerade marmor är ett vackert exempel på Art Deco-arkitektur (entré ingår inte i priset). Vill du gå på teater så kan vi rekommendera att du köper dina biljetter på Times Square. Där kan man ofta köpa dem till reducerade priser.

Dag 3
New York – Philadelphia – Washington D.C.
Liberty Bell i Philadelphia

Vi lämnar New York för den korta resan till Philadelphia. Staden är en av de äldsta i USA, och har en mycket viktig roll i landets historia. Vi kommer att ta en tur genom centrum och kommer att på det sättet bekanta oss med den amerikanska historien och staden Philadelphia. Vi åker förbi Liberty Bell Center där den amerikanska självständighetsförklaringen undertecknades.

Vi kommer till Washington W.C.  under eftermiddagen och efter en tidig middag på egen hand ska vi iväg på en ”Illuminated Monuments of Washington”-tur. Vi åker buss längs The Mall, en grön esplanad som kantas av stora monument som om kvällen är vackert illuminerade.

Dag 4
Washington D.C. Stadsrundtur

I dag ska vi se närmare på Washington D.C. och vi åker på en stadsrundtur. Den innehåller bland annat besök till den berömda Arlingtonkyrkogården (Arlington National Cemetery) där vi besöker John F Kennedys grav med den eviga lågan. Härifrån fortsätter vi till monumentet Lincoln Memorial. Templet har 36 vita marmorpelare vilket motsvarar antalet amerikanska stater under Lincolns tid. Ett annat minnesvärt besök kommer vi att göra vid Vietnammonumentet. På dess blänkande svarta granitväggar kan vi se namnen på de 58 209 stupade och saknade amerikanska soldater som var med i Vietnamkriget. I centrum finns den grönklädda kullen Capitol Hills. Där tronar den vita kupolen på Kapitolium. Det är den byggnad som representerar både den lagstiftande och dömande makten: kongressen och den högsta domstolen. Vi ser Vita huset från utsidan innan vi beger oss till nationalbiblioteket Library of Congress.

Framför Capitol Hill ligger The Mall. Här finns bland annat Smithsonian Institution med totalt 15 museer med bland annat konst och naturhistoria, och en zoologisk park. Rundturen avsluts vid ett av Washington DC:s populäraste museer, National Air & Space Museum. Här finns luftfartens historia samlad med allt från Charles Lindberghs "Spirit of St Louis" till kommandoenheten från Apollo 11. Du kan välja mellan att åka med bussen tillbaka till hotellet eller stanna vid The Mall på egen hand resten av dagen.

Dag 5
Washington D.C. – Niagarafallen
Idag ska vi avverka en bra bit på kartan och vi åker norrut genom bergskedjan Appalacherna och staten Pennsylvania i riktning mot Niagarafallen. Appalacherna är en mycket gammal bergskedja som bildades när kontinentalplattorna kolliderade för cirka 680 miljoner år sedan. På den tiden satt den nordamerikanska kontinenten ihop med Afrika, och det är fascinerande att tänka på att Appalacherna är en del av samma bergskedja som Atlasbergen i Marocko.
Dag 6
Niagarafallen – Port Huron – Lansing

Idag ska vi gå upp tidigt för att se de magnifika Niagarafallen både från den amerikanska och kanadensiska sidan. Niagara Falls är namnet på två städer, en i USA och en i Kanada, och på de tre stora vattenfall som skiljer de båda städerna åt. De tre fallen heter American Falls, Bridal Veil Falls och Horseshoe Falls. De är alla är ett bevis på naturens underverk och besitter en nästan obeskrivlig skönhet.

Vi går ombord på båten Maid of the Mist. Under vår båttur kommer vi nära vattenmassorna, vars kraft skapar en konstant ånga över det fallande vattnet (vi får låna regnjacka ombord). Om det mot förmodan ligger is på vattnet tar vi istället en promenad runt vattenfallen.

Vattenfallen bildades under den senaste istiden när isen drog sig tillbaka. Vatten från de nybildade sjöarna The Great Lakes plöjde sin väg genom landskapets sluttningar för att slutligen rinna ner i Atlanten. Vattenfallen är inte speciellt höga, men mycket breda. Det är cirka 168 000 kubikmeter vatten som varje minut faller över kanten.

Vi anländer till Lansing tidigt på kvällen och vi checkar in på vårt hotell. Resten av kvällen tillbringas på egen hand.

Dag 7
Lansing – Chicago. Stadsrundtur

Tidigt på morgonen lämnar vi Lansing och tar vägen söder om Lake Michigan till Chicago. Idag nämns staden ofta i samband med den amerikanske presidenten Barack Obama. Han har nämligen tillbringat en stor del av sitt vuxna liv här. Chicago är också känt för att världens första skyskrapa byggdes i staden. I Chicago finns också Amerikas högsta byggnad, Willis Tower (tidigare Sears Tower). Skyskrapan har 108 våningar och är 527 meter hög. 1871 utbröt den stora Chicagobranden som förstörde stora delar av staden och gjorde mer än 90 000 människor hemlösa. Staden byggdes snabbt upp igen, och de skenande fastighetspriserna gjorde att man började bygga på höjden istället. Vis av skadorna efter branden använde man ett annat material till byggnaderna – mycket mer stål och betydligt mindre trä.

I dag ska vi göra en stadsrundtur i Chicago. Det bor cirka 2,9 miljoner människor i staden, vilket gör Chicago till USA:s tredje största stad. Staden är inte vacker i klassisk mening, men besitter en rå charm. Här finns en stor och levande musikscen med blues, jazz och rock och massor av spelställen och restauranger. Här finns till och med varmkorvsstånden i gourmetversioner!

Vi anländer till ”The Windy City” sent på förmiddagen, och då vi har kört in i en ny tidszon får vi en timme till skänks. Vi åker direkt på en stadsrundtur där vi bland annat ska besöka Pier, som är en pir på cirka en kilometer som går rätt ut i Lake Michigan. Piren byggdes 1916, och här finns bland annat ett 45 meter högt pariserhjul, en teater, affärer, restauranger och små grönskande trädgårdar. Vi fortsätter till den fashionabla shoppinggatan Magnificent Mile och svänger sedan in på Lakeshore Drive. Den sträcker sig längs Lake Michigan, och vi ser närmare på den vackra sjön under vår väg. Vi stannar till vid Grant Park och världens största fontän, Clarence Buckingham Fountain från 1927. Varje timme skjuter 134 jetstrålar vatten så högt som 46 meter upp i luften i en spektakulär 20 minuters-show.

Vi åker vidare till centrum som i Chicago kallas "The Loop". Vi har resten av eftermiddagen på egen hand men möts igen på kvällen för att checka in på vårt hotell.  Chicago är en storstad med allt vad det innebär av parker, torg och museer. Museum Campus är väl värt att besöka. Här hittar man ett planetarium, ett akvarium och stadens naturhistoriska museum med den största Tyrannosaurus Rex som någonsin har hittats!

Chicago har många stadsdelar, alla med sin egen karaktär. Här finns Andersonville, som en gång var fylld med svenska invandrare och andra etniska områden som Chinatown, Greektown och Little Italy. Här finns också stadsdelen Pilsen, där människorna främst är av mexikanskt ursprung.

Man kan inte säga Chicago utan att tänka på det gangstervälde som härjade i staden under den första hälften av 1920-talet. Det var den tid då den ökände gangstern Al Capone och andra förbrytare kontrollerade stadens undre värld. Vill du känna av svunna tider så kan du ta dig en Martini på Al Capones favoritjazzklubb Green Mill. Under nattklubben finns smugglarnas gångar kvar och man kan lätt föreställa sig den tid de var fyllda med illegal sprit.

Dag 8
Chicago – Sioux Falls

Återigen tillryggalägger vi en bra bit på kartan när kör västerut mot Sioux Falls. Ungefär halvvägs korsar vi Mississippifloden. Vi tar också en lunchpaus på vägen, eftersom vi först ankommer till Sioux Falls och vårt hotell på kvällen.

Sioux Falls är South Dakotas största stad med cirka 155 000 invånare. Staden är döpt efter vattenfallet i den närliggande floden Big Sioux River. Floden bildades under den senaste istiden som inträffade för cirka 14 000 år sedan. Innan européerna kom till platsen var den bebodd av olika indianstammar. Längs flodbankerna har man funnit gamla gravar och andra arkeologiska vittnesbörder om indianernas förflutna här i området.

Dag 9
Sioux Falls – Badlands Nationalpark – Mount Rushmore – Rapid City

Vi kör än längre västerut mot Badlands Nationalpark i South Dakota. På vägen stannar vi i Al´s Oasis i vars tillhörande butik man kan köpa all världens Västern-souvenirer.  Vi korsar ännu en ny tidszon och får en timme på köpet.

Badlands erbjuder en nästan överjordisk naturupplevelse. Som namnet antyder är det karg natur som möter oss här. Det var områdets indianer som gav platsen namnet ”maco sika” (dåligt land). Det förkrympta bergslandskapet med djupa klippskrevor har jämförts med ett hav som helt har torkat ut. Och det är inte helt fel - under förhistorisk tid var området täckt av hav och det finns rika fyndigheter av fossiler av havsdjur som levde här i Badlands för miljontals år sedan.

Allt är inte knotiga bergstoppar - Badlands har också vidsträckta grässlätter som redan för tusentals år sedan var jaktmarker för de amerikanska indianerna. På dagens tur hoppas vi att vi får en glimt av indianernas favoritbyte, de betande bisonoxarna.

Vi fortsätter till ett av USA:s mest kända nationalmonument, Mount Rushmore. Det är porträtt av fyra av Amerikas stora presidenter - George Washington, Thomas Jefferson, Theodore Roosevelt och Abraham Lincoln – som är uthuggna direkt ur berget. Dessa enorma granitstoder skapades av skulptören Gutzon Borglum. Han arbetade tillsammans med 400 arbetare under 14 år, från 1927 till 1941 med att hugga ut porträtten. Tanken var att varje president skulle avbildas från huvudet ner till midjan, men arbetet fick avslutas i förtid eftersom det saknades finansiering. Thomas Jefferson skulle ha varit på höger sida om George Washington, men stenen där visade sig inte vara tillräckligt hållfast. Man fick helt enkelt spränga bort en bit och börja om igen, fast nu på bergssidan vid Washingtons vänstra sida.

Vi övernattar i Rapid City. Staden grundades under slutet av 1800-talet av gruvarbetare som kom hit i samband med den stora guldrushen. Resten av kvällen tillbringas på egen hand.

Dag 10
Rapid City – Black Hills – Cody

Vi fortsätter västerut genom Black Hills, ett stort naturområde med skogstäckta berg. Lakotaindianerna gav området namnet "de svarta bergen" på grund av den mörka färgen som de avlägsna skogarna gav bergskedjan. Efter att vi har åkt en längre sträcka på motorvägen kommer vi fram till det naturskyddade området Bighorn National Forest på 3 000 meters höjd. Vi åker igenom den 48 km breda barrskogen som är hemvist för björnar, älgar och hjortar. Vi kommer att ta pauser på vägen för att kunna ta bilder av den vackra utsikten.

Vår slutdestination i dag är den lilla staden Cody, där vi övernattar. Staden är uppkallad efter William Frederick Cody, mer känd som Buffalo Bill. Han var en av grundarna av staden. I stadens äldsta delar finns Old Trail Town Museum, en liten välbevarad bit av den vilda västern. Vi anländer tidigt under kvällen och checkar in på vårt hotell. Resten av kvällen är till fritt förfogande.

Dag 11
Cody – Yellowstone nationalpark – Grand Teton nationalpark - Jackson
Gejser i Yellowstone

I dag ska vi besöka Yellowstone nationalpark, världens äldsta nationalpark. Parken skapades 1872 och de cirka 9 000 km2 ligger till största delen på den vulkaniska högslätten på 2 000-2 500 meters höjd. Det finns fortfarande geologisk aktivitet i området som ligger vid en så kallad ”hot spot”. Det visar sig bland annat genom att det här finns världens största koncentration av varma källor och gejsrar. Den mest berömda gejsern - som vi naturligtvis ska se - är Old Faithful som sprutar sin ångande vattenkaskad 30-40 meter upp i luften var 30:e till 120:e minut. Man tror att Old Faithful har varit aktiv i 200-300 år.

Vi åker förbi Yellowstone-ravinen och dess vattenfall och njuter av utsikten vid Artist’s Point.  Yellowstone River och den stora sjön Yellowstone Lake går tvärs igenom parken.

Vid Yellowstone-sjöns strandkant frodas en av de två växtarter finns bara här i Yellowstone; sandverbenan (Abronia Ammophila). Den andra av dessa ytterst sällsynta växter är ett slags vengräs (Agrostis Rossi), som växer vid de varma källorna. 4/5 av nationalparken är täckt av barrskog och här får vi garanterat en vacker naturupplevelse - med lite tur kommer vi också att få se några av de mer än 300 fågelarter och de cirka 60 däggdjursarter som lever i parken.

Endast 75 kilometer söder om Yellowstone i delstaten Wyoming ligger Grand Teton nationalpark, uppkallad efter Grand Teton-berget på 4 197 meter, som är det högsta av nationalparkens berg. Djupt under Grand Tetons toppar ligger den vittsträckta dalen Jackson Hole. Här ligger även staden Jackson och Jackson Lake, som är en av USA:s största bergsjöar.

Den er cirka 25 kilometer lång, 11 kilometer bred och 130 meter djup. Vattnet är iskallt, även på sommaren och på vintern kan sjön frysta till med ett nästan två meter tjockt istäcke. Sjön har en del öring och lax och både havsörn, kungsörn och fiskörn hjälps åt med att kalas på fisken i sjön. På land lever bland annat brun och svart björn, varg, puma, hjort och bison. Vi stannar till vid sjön och även vid bergskedjan Grand Teton så att alla kan ta bilder av utsikten.

Under eftermiddagen fortsätter vi till staden Jackson för att övernatta.

Dag 12
Jackson – Salt Lake City. Sightseeing
Salt Lake City

Nästa anhalt på vår resa är Utahs - och mormonernas - huvudstad, Salt Lake City i Klippiga bergen. Salt Lake City är uppkallad efter den stora saltsjön som finns nordväst om staden, Great Salt Lake. Mormonkyrkan, också kallad Jesu Kristi Kyrka av Sista Dagars Heliga, har sitt huvudsäte i staden Salt Lake City. Den stora kyrkan Salt Lake Temple från 1894 ligger i stadens centrum på det 40 000 m2 stora torget Temple Square.

Själva kyrkan är stängd för turistbesök, men vi besöker Temple Square innan vi fortsätter vår tur. Salt Lake City grundades 1847 av Mormonkyrkans stora historiska personlighet Brigham Young, som var kyrkans andra profet (ordförande). Staden har nu nästan 190 000 invånare - ungefär hälften mormoner - men om man räknar med närområdena så når invånarantalet upp till cirka 1,6 miljoner.

Vi åker förbi i delstatsrepresentationshuset i Utah, State Capitol, med sin eleganta kupol, och fortsätter förbi två av mormonledaren Brigham Youngs hus. Det är Beehive House från 1854 och det intilliggande Lions House från 1856. I de husen bodde en del av hans många fruar och barn. Månggifte var tillåtet inom mormonkyrkan, och det uppskattas att Brigham Young under sitt 76 år långa liv hade cirka 55 fruar. Några av dem bodde han dock aldrig tillsammans med, och hans 56 barn fick han "bara" med 16 av sina fruar. Vi åker också förbi konferenscentret Salt Palace och konsertsalen Philharmonic Hall. Vi checkar in på vårt hotell, och resten av kvällen tillbringas på egen hand.

Dag 13
Salt Lake City – Bryce Canyon nationalpark
Bryce Canyon nationalpark

Vi åker vidare söderut för att njuta av de fantastiska scenerierna i Bryce Canyon nationalpark. Där kommer vi att kunna njuta av underbara naturscenarier. Den här platsen är minst lika intressant och spännande som Grand Canyon. Bryce är inte lika känt, men man får samma magnifika vyer.

Namnet Bryce härstammar från en skotsk mormon som försökte leva i detta torra och ogästvänliga, men otroligt vackra område. Världens märkligaste bergsformationer finns i Bryce Canyon. Vi ser de unika pelarformade klipporna som får olika flammande färger när solen lyser på dem. Från morgonens gyllene rodnad till solnedgångens intensivt blodröda ton. Vi vandrar i den orörda naturen mellan de eroderade kalkstensklipporna. Under århundraden har människor namngivit speciella klippformationer efter de ting de liknar: torn, spiror, katedraler, gobelänge … här finns till och med ett sagoslott!

De lokala paiuteindianerna kallade rätt och slätt det här området för "platsen där röda klippor står uppresta som människor i den grytformade ravinen". De snustorra miljöerna vittnar inte direkt om hela miraklet faktiskt har skapas av vatten. Vi stannar till vid flera utsiktsplatser på vägen för att riktigt kunna njuta av det synnerligen vackra landskapet. Det är inte långt till vårt hotell där vi checkar in. Resten av kvällen tillbringas på egen hand.

Dag 14
Bryce Canyon nationalpark – Lake Powell – Grand Canyon nationalpark
Lake Powell

Idag kör vi in i Arizona och tjänar in en timme i den nya tidszonen. Första anhalten är Lake Powell – dem konstgjorda sjön bakom Glen-Canyon-dammen på Colorado-floden. Vi stannar vid floden och ser den imponerande dammen.

Därefter har turen kommit till det stora naturfenomenet Grand Canyon. Detta imponerande naturfenomen är världens största ravin med ofantliga dimensioner:
Djup: 1,6 kilometer, bredd: upp till 29 kilometer, längd: 446 kilometer. När vädret är klart har man en sikt på över 300 kilometer. Det finns många utsiktsplatser på South Rim som gör att vi kan se det fantastiska landskapet i flera olika vinklar. Utsiktsplatserna är belägna på ravinens flacka topp. Det var ursprungligen en platt flodbank innan Coloradofloden började gräva sig genom de porösa klippformationerna. Den bildade sedan det otroliga nätverk av klippor och floddalar, som idag utgör en av världens mest intagande och imponerande vyer. Det finns möjlighet att köpa till en helikoptertur över Grand Canyon för den som vill (inte inkluderat i resans pris).

Vi lämnar Grand Canyon tidigt på kvällen och åker till vårt hotell. Kvällen tillbringas på egen hand.

Dag 15
Grand Canyon nationalpark – Las Vegas
Grand Canyon

Vi korsar statsgränsen till Nevada för att uppleva en av resans stora kontraster till den fridfulla naturen: Las Vegas. På vägen passerar vi Seligman, en liten stad vid den legendariska vägsträckan Route 66. Här tycks tiden ha stått stilla sedan 1960-talet. Seligman byggdes 1880 som en av anhalterna på järnvägen mot väster. Då huvudvägen Route 66 byggdes under 1920-talet tog staden också emot resenärer som färdades med bil. De kunde tanka bensin, få mat i magen på något kafé och en säng på något av stadens motell. Många av de gamla skyltarna kan fortfarande ses i gatubilden och du kan köpa allehanda Route 66-souvenirer i stadens butik.

På eftermiddagen når vi Crazy City USA (1,9 miljoner invånare) med glitter och neon överallt och vi kommer att tillbringa några dagar i hedonismens huvudstad.

Vi gör en rundtur på huvudgatan ” The Strip” för att kunna orientera oss lite innan vi checkar in på vårt hotell.

Dag 16
Las Vegas. Dag på egen hand
Välkommen till Las Vegas

Las Vegas, syndens näste, ligger mitt ute i öknen. Staden gjorde tidigare inget stort väsen av sig och den extremt torra marken gav inte så många försörjningsmöjligheter där den låg mitt inne i den liberala delstaten Nevada. Under 1950- och 1960-talet tog maffian över spelverksamheten i nöjesstaden, och allt fler maffiafamiljer flyttade över sina spelintressen till Las Vegas för att maximera sina inkomster. Oavsett vad man tycker om spel- och nöjesindustrin i Las Vegas, rycks man med av stadens puls. De största kasinona är byggda efter olika tidsåldrar och teman. Det finns allt från medeltiden, det antika Rom till pirater och cirkusar.

Las Vegas är som bäst när mörkret har fallit med allt glitter och glamour. Under dagen kan du utforska de fantastiska kasinonas inre. Här upplever du både vattenfall, exotiska trädgårdar, gondoler och självklart också spelautomater – överallt. Det finns också möjlighet att ge utlopp för sin shoppinglust på stadens lagerutförsäljningar och outlets. Det finns många butiker där man kan köpa välkända varumärken till låga priser.

Dag 17
Las Vegas – Mojaveöknen – Los Angeles. Sightseeing och tid på egen hand
Mojaveöknen

Vi lämnar Las Vegas och fortsätter vår resa genom Mojaveöknen. Den omfattar omkring 35 000 km2 breder ut sig över fyra stater. Vi kommer dock att nöja oss med att åka in i två av dem. Öknen är uppkallat efter mojaveindianerna som har reservat i området. Trots torkan (här faller det sällan mer än 250 millimeter regn per år) så räknar men med att det troligen finns mellan 1 700 och 2 000 växtarter här. Den mest kända, som nästan har blivit symbolen för ökenväxter, är Joshuaträdet (Yucca brevifolia).

Det finns flera naturreservat i Mojaveöknen och här finns många olika kräldjur. Bland annat finns det boaormar och skallerormar i den här öknen. Mojaveöknen kan också skryta med ett rekord: här finns Nordamerikas hetaste område med det passande namnet Death Valley. I Death Valley har temperaturer bland de högsta på den amerikanska kontinenten uppmätts, nämligen 56,7 grader Celsius.

Vi kommer fram till Los Angeles tidigt på eftermiddagen och beger oss direkt ut på en sightseeingtur. Vi kommer att åka genom downtown och vi ska också ta en promenad ner för Hollywood Boulevard och se Sid Graumans Chinese Theater från 1927. Här finns även de allra största filmstjärnornas hand- och fotavtryck på gatans berömda trottoar. Vi ser också Kodak Theater som är platsen för den årliga Oscarsgalan. Vi besöker Beverly Hills och den exklusiva shoppinggatan Rodeo Drive. Om vi har tur får vi syn på några berömda skådespelare på exklusiva shoppingturer.

Vi checkar in på vårt hotell i stadsdelen Anaheim sent på eftermiddagen och sedan är det dags att på egen hand kasta sig in i LA:s livliga restaurang- och nattliv.

Dag 18
Los Angeles – Kingsburg
Vi har förmiddagen på egen hand i Los Angeles innan vi tidigt på förmiddagen lämnar underhållningsstaden och styr kosan mot Kingsburg, dit vi anländer tidigt på kvällen. Vi checkar in på vårt hotell och har resten av kvällen på egen hand.
Dag 19
Kingsburg – Yosemite nationalpark – San Francisco
Yosemite

Dagens rutt går igenom Central Valley, mer känt som "USA:s skafferi". Tack vare klimatet kan man odla och skörda grödor året runt, och grönsakerna och frukterna härifrån är bland de bästa och mest välsmakande i butikernas frukt- grönsaksdiskar. Vi lämnar Central Valley och tar oss vidare in i det bergiga landskapet som under slutet av 1800-talet var centrum för den berömda guldrushen. Det var den som var orsaken till att Kalifornien säkrade sin ställning som den mest folkrika staten i unionen.

Vi styr kursen mot nationalparken Yosemite som är berömd för sina dramatiska landskap. I mitten av parken finns en smal dalgång som omges av skarpskurna klippor och vackra vattenfall. Parkens djurliv innehåller allt från pumor till älgar och söta jordekorrar.

Dagens slutgiltiga mål är San Francisco vid Stillahavskusten och vi kommer fram tidigt på eftermiddagen. Vi ger oss ut på en kort kvällsrundtur genom de spännande och charmiga kvarteren i centrum och avslutar med en god middag.

Dag 20
San Francisco. Stadsrundtur och båttur runt Alcatraz och under Golden Gate-bron
Golden Gate

Även om San Francisco är en amerikansk miljonstad som är full av kontraster och där stora byggnader och affärer ligger sida vid sida med förfallna och fattiga kvarter, har staden lyckats att bibehålla en småstadsatmosfär. Öppna spårvagnar släpar sig upp och ned längs stadens fantastiskt branta gator kantade med palmer, låga hus och förhållandevis lite trafik. Plötsligt befinner man sig inne i det stora Chinatown, som är en lokal motsvarighet till Kinas mäktiga hamnstad Shanghai. Till skillnad från det moderna Shanghai har man här bevarat den kinesiska atmosfären med ett myller av små specialbutiker och restauranger blandat med ett hav av färglada skyltar på kinesiska.

Vi ska bland annat se Golden Gate-bron, Downtown och olika kvarter i staden, bland annat Little Italy och det stora Chinatown. Här känner man sig nästan förflyttad till Kinas mäktiga hamnstad Shanghai. Men till skillnad från sin moderna kinesiska moderstad så har kvarteret i San Francisco bevarat den gamla kinesiska atmosfären med ett myller av små butiker och restauranger, bland ett hav av färgglada skyltar med kinesiska tecken.

Halvvägs mellan Chinatown och San Franciscos orangeröda kännetecken, den 2 730 meter långa Golden Gate-bron, ligger Fisherman's Wharf. Här finns ett enormt folkliv, gycklare och artister från världens alla hörn. Det är också härifrån som båtarna till den ökända fängelseön Alcatraz avgår.

Vi kommer att åka på en båtutflykt där vi kommer att segla runt Alcatraz – utan att gå i land – och under Golden Gate-bron. Under resten av eftermiddagen går man på egen hand för att uppleva San Franciscos gator.

Dag 21
Avresa från San Francisco
Vi checkar ut från vårt hotell och åker ut till flygplatsen.
Dag 22
Hemkomst

Prisinformation

Resans pris

Från 41 998:– kr per person i delat dubbelrum.
Se priser för alla avresedatum

Tillägg för enkelrum
17 448:–
Priset inkluderar
 • Svensk reseledare
 • Flyg Göteborg - New York / San Francisco - Stockholm
 • Utflykter och entréer enligt program
 • Boende i delat dubbelrum (tillägg för enkelrum)
 • Frukost dagligen
 • Middag dag 19
 • Skatter och avgifter
Priset inkluderar inte
 • Avbeställningsskydd vid sjukdom från 6% av resans pris
 • Gouda reseförsäkring/Komplement till hemförsäkring
 • ESTA-avgift, 14 USD per person
 • Dricks, räkna med 100 - 125 USD per person
 • Eventuella extra arrangemang
 • Personliga förnödenheter
 • Tillägg för enkelrum
 • Administrationsavgift: 150 kr (bortfaller vid online-bokning)
 • Allt som inte nämns under “Priset inkluderar”

Inför din resa

Resan omfattas av Albatros Travels resevillkor, som deltagarna förutsätts ha tagit del av.

Information om resan

Bagage

Om du vill låsa din resväska ska du använda ett TSA-lås. Bagaget kontrolleras av The Transportation Security Administration på flyget från och till USA. De har en huvudnyckel som kan öppna alla TSA-lås. Om du har låst väskan med ett annat lås förbehåller de sig rätten att bryta upp låset. Detta gäller även inbyggda lås i väskan. TSA-lås kan köpas i de flesta väskbutiker och finns både som hänglås och väskrem.

Det är en bra idé att ta med en mindre ryggsäck eller väska till dagsutflykter och resedagar då man inte ser sitt bagage förrän på kvällen igen. Du behöver inte ta med egen handduk på resan.

Deltagarantal

Resan genomförs vid ett deltagarantal på minst 20 personer. Om vi inte når detta antal deltagare, förbehåller vi oss rätten att ställa in resan – detta sker i så fall ca 4-6 veckor före planerad avresa. Som också framgår av våra resevillkor punkt 11, samt lagen om paketresor, kan vi som researrangörer inte hållas ansvariga för några förluster som drabbat dig som kund till följd av avbeställningen. Vi är endast skyldiga att återbetala resans pris.

Resa med barn till USA

Om du reser med barn till USA, till exempel ditt barnbarn, med en annan person som är under 18 år, om du reser ensam med ditt barn utan den andre föräldern eller om du och ditt barn inte har samma efternamn, ska du vid avresa kunna visa upp en skriftlig tillåtelse från båda föräldrarna på engelska med följande formulering:

"I acknowledge that my wife/husband/etc. is traveling out of the country with my son/daughter etc. He/She/They has/have my permission to do so."

Detta ska undertecknas av båda föräldrarna. Dessutom ska du ta med barnets personbevis på engelska (kan beställas hos Skatteverket).

För säkerhets skull är det en god idé att kontakta den amerikanska ambassaden i Stockholm för att säkra dig att det inte har tillkommit några ändringar: http://sweden.usembassy.gov/

Mer om USA

Här kan du läsa mer om vaccinationer, visum, tidsskillnad etc:

www.albatros-travel.se/resmal/nordamerika/usa/fakta

 

Handen på hjärtat

Många drömmer om att resa genom USA från öst till väst, från kust till kust. USA är ett fantastiskt resland och upplevelserna är många och skiftande. Under den här typen av resa tillbringar man mycket tid i bussen, och det är bra att vara väl förberedd. USA har i allmänhet bra vägar och våra duktiga chaufförer kör oss tryggt hela vägen fram. Vi stannar regelbundet och bussresan genom det fantastiska landskapet är en upplevelse i sig.  Under resans gång bor vi på bra mellanklasshotell centralt eller i utkanten av städerna, vilket är en bra utgångspunkt för nästa dags program.

Turistbussarna i USA är vanligtvis bekväma. Däremot finns det oftast endast en ingång längst fram i bussen. Dessutom finns varken mugghållare eller förvaringsfack på stolsryggarna. Ta gärna med en bra ryggsäck för personliga ägodelar vid utflykter och under bussresan.

Den amerikanska frukostkulturen är förhållandevis enkel jämfört med den skandinaviska. Frukosten på de flesta standardhotell i USA består av Continental breakfast vilket brukar innebära kaffe/te, juice och toast med smör och marmelad. Det är inte heller ovanligt att frukosten serveras på papperstallrikar, eftersom det är många som gärna tar med sig frukosten och äter den på språng.

Den amerikanska drickskulturen kan framför allt av oss skandinaver ses som ett irritationsmoment. För att du som resenär ska besväras så lite som möjligt brukar reseledaren ofta erbjuda sig att samla in dricks från hela gruppen, fördelad över de olika programpunkterna på resan. Du kan läsa mer om dricks och hur Albatros förhåller sig till det här: www.albatros.se/praktisk/ingar-dricks-i-resans-pris 

Före avresa

ESTA - inresetillstånd till USA

Senast 72 timmar före avresa ska du ansöka om inresetillstånd till USA.

Det gör du genom att klicka här:  https://esta.cbp.dhs.gov

Här får du ett preliminärt inresetillstånd och ett nummer som du ska printa ut eller skriva upp och ha med dig under hela resan, eftersom flygplatsmyndigheterna i Sverige och USA kan kräva att få se det. Det kostar ett mindre belopp, ca. 14 dollar, som du betalar med kreditkort. Inresetillståndet gäller i två år eller till ditt pass utlöper om detta sker inom två år.

Krav om visum om du har besökt Irak, Iran, Syrien och Sudan

Om du som svensk medborgare har rest till Irak, Iran, Syrien eller Sudan efter den 1 mars 2011, kan du inte längre resa in i USA på ESTA-godkännande. Du ska istället ansöka om visum hos den amerikanska ambassaden i Stockholm. Detsamma gäller medborgare med dubbelt medborgarskap i antingen Irak, Iran, Syrien eller Sudan.

Du kan läsa mer på den amerikanska ambassadens hemsida https://se.usembassy.gov/

Elektronisk utrustning i handbagaget

Viktig information om din flygresa

Vänligen uppmärksamma att amerikanska myndigheter har infört strängare säkerhetskrav vid flygresor till USA. Alla mobila enheter som man tar med i handbagaget på flyget (mobiltelefoner, surfplattor, Ipad, bärbar dator etc.) ska ha fullt uppladdat batteri, så att man vid en kontroll i säkerhetskontrollen kan sätta på sin telefon etc.

Om din mobila enhet inte är uppladdad eller kan sättas på är det inte tillåtet att ta med den på flyget, utan man måste lämna den i säkerhetskontrollen och man är heller inte garanterad en plats på flyget längre.

 

Allmän information

Hälsokrav för att kunna delta på resan

Som huvudregel gäller att du ska kunna ta dig fram på egen hand utan hjälpmedel (t.ex. rullator eller rullstol). Generellt sett är våra resor inte lämpade för rörelsehindrade. Oavsett om det är en rundresa med tåg, buss eller en kryssning så ska man kunna gå till och från sevärdheter på egen hand. På de flesta av våra resor motsvarar en dags besök till sevärdheter och dylikt mer än 5 kilometer till fots.

Reseförsäkring

Eftersom sjukförsäkringen i Sverige inte täcker kostnader för hemtransport och läkarbehandling i vissa länder är det viktigt att du har tecknat en reseförsäkring som täcker både kostnader för behandling av sjukdom, samt hemtransport. Dessutom rekommenderar vi att försäkringen täcker skadat eller förlorat bagage.

Gouda reseförsäkring

Albatros Travel har ingått ett samarbete med Gouda Reseförsäkring som säkrar att hjälpen alltid är i närheten när du behöver den. Med Gouda i ryggen är du säkrad extra trygghet på resan.

Goudas egen larmcentral är bemannad dygnet runt där kompetenta skandinavisktalande medarbetare sitter redo för att hjälpa just dig. Med Goudas reseförsäkring får du både snabb hjälp på plats och bra täckningar, bl.a. obegränsad sjukdoms- och olycksfallsförsäkring, reseavbrott, tillkallande av anhörig, ersättningsgaranti (kompensation för sjukdom under resan) och resegodstäckning.

Om du är försäkrad hos ett annat bolag gäller möjligtvis andra regler – kontakta ditt försäkringsbolag för mer information. Det är resenärens eget ansvar att försäkringen omfattar den nödvändiga täckningen.

Albatros Travels reseledare och guider

Albatros gruppresor leds av en svensk reseledare, som antingen möter gruppen på flygplatsen innan avresa, eller vid ankomst till destination. På avreseinformationen framgår det vad som gäller för din specifika resa.

På Albatros individuella resor möts ni av en engelsktalande lokalguide på destinationen. Även utflykter som ingår i resan leds av engelsktalande lokalguider.

Ett fåtal av våra resor är utan lokalguide. Det framgår i sådana fall tydligt av programmet.

Alla våra guider och reseledare är erfarna, välutbildade och noggrant utvalda av Albatros.

Dricks

På våra resor kommer du i kontakt med vardagslivet och dess seder. Det kan förekomma förhållanden du inte tycker om eller inte är van vid, som t ex. seden med dricks. I många länder är drickssystemet mera organiserat än vad vi som svenskar är vana vid och det finns en förväntan om att lokalguider och chaufförer, under resans gång, mottar en viss summa dricks. Vi anger ett belopp i vårt reseprogram, så att man hemifrån kan ta förbehåll för detta. Resans pris inkluderar inte personlig dricks eftersom det är ett individuellt åliggande och drickssystemet är en del av den kultur man väljer att besöka och som man därför bör följa och respektera. Albatros Travel ger lön till lokalguider och chaufförer men i många kulturer är lönen i servicebranschen anpassad efter att man dessutom mottar dricks. Vi vill betona att dricks naturligtvis är individuellt och frivilligt.

Tillägg för enkelrum och –hytt

Priserna på våra resor baseras på två personer som reser tillsammans och delar rum eller hytt. För de resenärer som reser ensamma tillkommer ett tillägg för enkelrum eller –hytt. Tillägget speglar den prisnivå som vi som researrangör möts av när vi bokar rum och hytter hos våra underleverantörer. Ett enkelrum kostar mer per person än ett dubbelrum. Detta är något som har varit gällande i resebranschen i många år och kan betraktas som standard.

Tillägget framgår av vårt material på respektive resa.

Pass

Tänk på att ditt pass ska vara giltigt i minst 6 månader efter hemkomsten från destinationen. Detta gäller för alla våra resor, oavsett om enstaka länder kräver en kortare giltighet. Som researrangör ställer vi det här kravet för att undvika situationer, där ett kortare giltighetskrav ändras från och med den tidpunkt då resan bokas till och med avresan, vilket i så fall skulle bli ett problem för de kunder som har ett pass med kortare giltighetstid än sex månader.

Resa med barn/minderåriga

Om du reser med barn, till exempel ditt barnbarn, med en annan person som är under 18 år, om du reser ensam med ditt barn utan den andre föräldern eller om du och ditt barn inte har samma efternamn, kan det hända att några länder inte tillåter inresa.  Det kan därför vara nödvändigt att ta med ett personbevis på engelska samt under undertecknad förklaring som tillåter barnet att resa tillsammans med den vuxne.

USA är ett av de länder som har ovanstående krav, men det finns inte någon slutgiltig lista över vilka andra länder som kräver detta. Därför rekommenderar vi dig att kontakta närmaste ambassad eller konsulat för det land som du ska resa till för att säkra dig vad som gäller i just din situation.

Anslutning med inrikesflyg

Om du bokar anslutningstransport, rekommenderar vi att du har minst 2,5 timmar mellan byte av anslutning och flygresan med oss. Boka gärna en ombokningsbar biljett, så att du kan boka om vid en eventuell tidtabelländring/flygförsening.

Placering ombord på flyget

Vi vill göra dig uppmärksam på att det är flygbolaget som är ensamt ansvarigt för fördelningen av sittplatserna ombord.

Service ombord på flyget

När du reser med Albatros Travel föregår resan oftast med reguljärflyg. På resorna inom Europa har man normalt sett möjlighet att köpa drycker och smörgåsar. Vissa bolag serverar fortfarande vatten, juice, kaffe eller te utan kostnad. På de långa, interkontinentala flygningarna är maten inkluderad och hos några enstaka bolag även drycker.

Önskar man vin, öl och sprit ska man oftast själv betala för detta. Nivån på servicen ombord kan inte garanteras eller upplysas hemifrån eftersom den varierar från bolag till bolag och dessa ofta ändrar på sina rutiner.

Önskemål om specialkost

På flygresor ska specialkost som exempelvis diabetes- eller vegetarisk mat beställas senast 45 dagar före avresa. Vänligen observera att vissa flygbolag tar extra betalt för detta. Vi vidarebefordrar alltid våra gästers önskemål om specialkost på flygresan till flygbolagen, men vi kan inte garantera vad som serveras ombord.

Som utgångspunkt har vi inte möjlighet att erbjuda specialmat på våra rundresor. Dels för att det på många av våra resor ingår gemensamma måltider där menyn är beställd i förväg. Dels för att specialmat såsom glutenfri och laktosfri kost kan vara svårt att hitta i några av dem länder som vi reser till. Du får därför räkna med att äta samma mat som övriga deltagare på resan. Vi tar gärna emot och vidarebefordrar önskemål om specialkost och allergier, men vi har inte möjlighet att garantera att speciella måltider kan serveras under resans gång eller att det är möjligt att ta hänsyn till allergier.

Placering i bussen

Albatros erbjuder inte fasta platser på bussen, och det går därför inte att köpa en viss plats före avresa. Genom att inte erbjuda köp av bestämda platser riskerar man inte att tidpunkten för köpet av resan avgör vilken plats på bussen man får tillgång till. Däremot kan man under resans gång kommer överens om att göra rockader så att alla får sitta både fram och bak i bussen.

Förbehåll/ändringar

Förbehåll för ändringar i programmet. Albatros Travel och våra lokala samarbetspartners strävar alltid efter att ta fram resan i förhållande till programmet, men av hänsyn till sevärdheternas öppettider eller praktiska omständigheter kan det bli nödvändigt att genomföra rutten i en annan ordning än den som anges. Dessutom kan vissa programpunkter utgå på grund av force majeure-situationer som väderförhållanden eller försenade flygavgångar.

Slutligen vill vi uppmärksamma att alla resor regelbundet revideras och förbättras mot bakgrund av den feedback vi får efter varje resa. En revidering av resan kan medföra att det uppstår ändringar i programmet mellan bokningen av resan och avresedatum. Före avresa kommer samtliga deltagare att få det senast uppdaterade programmet som alltid har för avsikt att tjäna kundernas bästa och se till att de får en smidig resa.

Resan säljs som paketresa, och det går inte att få pengar tillbaka för de delar av resan som eventuellt inte nyttjas.

Rated 5 out of 5 by from En härlig resa med många väntade och inte minst oväntade upplevelser Det som till stora delar gjorde resan så bra och intressant, var reseledarens förtjänst. Elisabeth Huckaby-Eriksson är mycket engagerad i sitt uppdrag, hon gjorde verkligen allt hon kunde för att vi som grupp skulle få ut så mycket som möjligt av resan; hon berättade kunnigt och utifrån sin egen livserfarenhet. Tillsammans med chauffören Darryl (Anderson, Pennsylvania) bildade hon ett mycket bra och trivsamt team som drog nytta av varandras kunskaper genom hela resan. Darryl körde oss lugnt, tryggt och säkert från kust till kust och var, liksom Lisa, alltid på ett glatt humör.
Date published: 2016-10-06
Rated 5 out of 5 by from Lärorik och upplevelserik resa kust till kust Alltigenom bra resa med ett bra upplägg där vi fick en heltäckande uppfattning om USA med dess natur och större städer. Vi rekommenderar starkt denna resa. Att vi sedan hade en fantastiskt engagerad och kunnig reseledare gjorde naturligtvis sitt till att upplevelsen blev så bra. Den långa bussresan hade oroat oss lite, men tiden gick fort och vi fick under resan mycket bra information om landet blandat med passande musik och reseledarens personliga reflektioner.
Date published: 2016-11-17
Rated 5 out of 5 by from En fantastisk resa. En fantastisk resa. Reseledaren Lisa var otroligt bra hon var den bästa reseledaren jag har haft. Hon gjorde resan till en oförglömlig upplevelse. Hon var kunnig och alltid hjälpsam. En fantastisk reseledare som Albatros ska vara rädd om.
Date published: 2016-10-07
Rated 5 out of 5 by from "Från Kust till Kust - från Klarhet till Klarhet" En till ALLA DELAR - FULLKOMLIG RESA. * Resans perfekta route och utomordentligt intressanta innehåll. * Disponeringen av dagarna/veckorna. * Samtliga hotells standard inklusive frukostar. * Bussförare Carlos fascinerande körteknik och alltid så vänliga bemötande. Varje mil, av de 909, blev till ALLT - från bekväma till gjädjefyllda! * De flesta, största och mest lysande Stjärnorna ger vi DON. Vår Guide, Ciceron, Reseledare, Djupa Kunskapskälla mm etc osv - OCH MEDMÄNNISKA under HELA denna... * ...FANTASTISKA RESA och... * ...DON ÄR UNIK; TACK.
Date published: 2017-11-13
Rated 4 out of 5 by from Underbar resa Vi fick en helt underbar reseledare och en säker och snäll chaufför, de gjorde alla 840 milen i en inte så vänlig och trång långfärdsbuss smärtfri. Vi fick se så mycket med bra upplägg av historia/er från reseledaren.
Date published: 2016-10-07
Rated 5 out of 5 by from En mycket spännande resa med gigantiska upplevelser. En upplevelserik resa från dag 1 till dag 22 med många spännande sevärdheter. Har verkligen fått uppleva USA från New York till San Francisco, på ett trevligt sätt. Stor anledning till att det blev så bra är Tack vare vår kunniga Guide och vår Driver som körde bussen lugnt och tryggt
Date published: 2016-10-23
Rated 5 out of 5 by from En helt fantastisk resa vi gjort. En resa med enorma upplevelser och underbar natur. Vi trodde från ena till andra dagen att det inte kunde finnas mer att se, men vad vi misstog oss. Vi hade en jättebra guide som var mycket kunnig, och det gjorde också att resan blev så jättebra. Många mil i bussen, men med täta stopp och mycket att titta på, samt en mycket trevlig och säker chaufför, så kändes tiden på vägen som om den "flög iväg".
Date published: 2016-11-08
Rated 5 out of 5 by from Det bästa resan jag gjord Toppen reseledare, en pärla! Händelserik och mycket intressant resan.
Date published: 2016-10-06
 • y_2018, m_4, d_21, h_2
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_2.0.8
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_0, tr_38
 • loc_sv_SE, sid_USRTR04, prod, sort_[SortEntry(order=RELEVANCE, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Omdöme av resan

Här kan du se omdömen från andra gäster som har varit på resan. Vi hoppas att du kan använda dig av vad de har skrivit; bra förslag, ris och ros, och att du kan skapa dig en bild av vad som väntar dig på resan – så att du kan välja den resa som känns rätt för dig. Alla omdömen hanteras av ett externt företag som är din garant för omdömenas trovärdighet. Läs mer här 

Tänk på att flygbolag, flygrutt, hotell, reseledare och/eller resrutten kan variera från avgång till avgång och därmed kan en och samma resa skilja sig lite åt när det gäller ovanstående. 

Du kan även ställa frågor som handlar om själva resan eller läsa vad andra har frågat om.  De andra gästernas omdömen kommer efter avsnittet med frågor och svar.

Liknande resor

18USRTR04NSE0310