USA – östkustens höjdpunkter

group-tour
Gruppresa med Albatros reseledare

Washington DC, New York, Philadelphia, New England och Niagarafallen - det mesta och bästa av östra USA

USA:s nutidshistoria har sina rötter på östkusten och på den här Albatrosresan får du en mängd handplockade upplevelser: I New York ser vi 9/11 Memorial och i Washington DC ser vi både Arlington-kyrkogården, Air & Space Museum och de ikoniska byggnaderna på The Mall. Vi gör nedslag i historien när vi besöker Philadelphia och Gettysburg, som var skådeplats för det amerikanska inbördeskrigets viktigaste slag, och dessutom ser vi hur Amish-folket lever i Pennsylvania. Dessutom hinner vi ta en titt på Boston och anrika Yale University under vår färd genom stämningsfulla New England.

Men ingen resa till östra USA är komplett utan de mäktiga Niagarafallen, som vi upplever både på torra land och under en spännande båttur.

Klicka på kartan för att se den i större format
 • Typ Rundresor

 • Reseledare Svensk

 • Visum Nej

 • Vaccination Nej

 • Valuta USD

Dagsprogram
Dag 1 Flyg Stockholm – New York – Philadelphia. Incheckning på hotell
Dag 2 Philadelphia – Baltimore – Washington, USA. Liberty Bell och Washington by Night
Dag 3 Washington D.C. Stadsrundtur med Arlington-kyrkogården, The Mall och Air & Space Museum
Dag 4 Washington DC – Gettysburg – Lancaster – Williamsport
Dag 5 Williamsport - Niagarafallen. Båttur på Niagarafallen på den kanadensiska sidan
Dag 6 Niagarafallen – Framingham. Delstaten New York och Massachusetts
Dag 7 Framingham – Boston – Hyannis på kusten i New England
Dag 8 Hyannis – Newport – Yale – New York
Dag 9 New York. Stadsrundtur, 9/11 Memorial och tid på egen hand
Dag 10 New York och hemresa
Dag 11 Hemkomst

Hotell

Våra hotell

Här kan du se de hotell som våra gäster på resan bor på. Vänligen uppmärksamma att hotelländringar kan förekomma. I så fall kommer hotellet hålla samma eller högre standard.

Courtyard US Capitol

 • Strykjärn och strykbräda
 • Kabel-tv
 • Luftkonditionering
 • Hårtork

Det här hotellet ligger en kort tunnelbanetur från hjärtat av Washington D.C. och Capitol Building. Här finns en inomhuspool, ett modernt gym och en restaurang som serverar frukost, lunch och middag. Rummen har modern inredning.

Du kan läsa mer om hotellet på http://www.marriott.com/hotel  

Best Western Plus Cairn Croft

 • Strykjärn och strykbräda
 • Luftkonditionering
 • Te-/kaffekokare
 • Hårtork

Best Western Plus Cairn Croft ligger mindre än 5 km från de fantastiska Niagarafallen. Här finns inomhuspool och på gångavstånd från hotellet finns det en rad olika restauranger att välja mellan. Det är gratis wi-fi på alla gemensamma ytor och på rummen. 

Du kan läsa mer om hotellet på https://www.bestwestern.com/hotel  

Heritage Hotel

 • Luftkonditonering
 • Kabel-tv
 • Strykjärn
 • Hårtork

Det rökfria hotellet ligger i hjärtat av Manhattan, endast ca 100 meter från Madison Square Garden och ca 200 meter från den legendariska Flatiron Building och tunnelbane-stationen 23 Street Station, som förbinder i stort sett hela Manhattan. På gångavstånd hittar du Times Square, Empire State Building och 5th Avenue. En promenad eller eller ett par tunnelbanestationer längre bort ligger Chelsea-kvarteret, Greenwich Village, Tribeca, SoHo och Canal Street. Det är områden som alla sjuder av liv och har ett rikt urval av restauranger, sevärdheter och butiker.

Hotellet ligger i en klassisk New York-byggnad. Läget är gör att vi har en bra utgångspunkt för upplevelser i  ”The Big Apple”.

Alla rummen har värdeförvaringsskåp, tv med över 50 kanaler, möjlighet att laga kaffe på rummen, hårtork och gratis wi-fi.

Du kan läsa mer om hotellet på http://heritagehotelnyc.com/  

Heritage House Hotel

 • Gratis wi-fi
 • Kabel-tv
 • Luftkonditionering
 • Hårtok

Heritage House Hotel ligger centralt i Hyannis på Cape Cod. Det tar endast ett par minuter att gå till stranden eller till Hyannis trevliga hamnpromenad. Hotellet är omgivet av gator med restauranger, caféer och butiker och själva hotellet bjuder bl.a. på gratis wi-fi.

Du kan läsa mer om hotellet på:  http://www.hotelsone.com/hyannis-hotels-us  

Sheraton Framingham

 • Pool
 • Hårtork
 • Kabel-tv
 • Gratis wi-fi

Hotellet ligger cirka 30 minuters körsträcka från Bostons centrum. Här finns restaurang, gym och pool både inne och ute. Hotellet erbjuder även gratis shuttle bus till det lokala köpcentret som även ligger i närheten av restauranger.
Du kan läsa mer om hotellet här: www.sheratonframingham.com

Genetti Hotel

 • Kabel-tv
 • Gratis wi-fi
 • Luftkonditionering
 • Möjlighet att göra kaffe och te
 • Hårtork

Detta hotell i Williamsport har bade utomhuspool, restaurang och bar. Alla rum har faciliteter som kylskåp och kaffemaskin. Dessutom är det kort gångavstånd till flera restauranger och det är naturligtvis gratis wi-fi för alla gäster.

Du kan läsa mer om hotellet här: https://www.genettihotel.com

Bilder

Avresedatum

Avresa Resans längd Pris Avresa från OBS:
24 998:–
Stockholm
OBS: Programmet med det här avresedatumet varierar något från det du har valt. Klicka på datumet för att byta till motsvarande program.
26 998:–
Stockholm
Klicka på ett datum för att se tillhörande program

Dagsprogram

Hämta hela programmet OBS. Några av våra resor finns i flera olika versioner. Det är viktigt att du väljer rätt datum innan du skriver ut.

Dag 1
Flyg Stockholm – New York – Philadelphia. Incheckning på hotell

Vi flyger från Stockholm till New York och kör härifrån de ca 150 km söderut mot Philadelphia, där vi checkar in på vårt hotell och kopplar av efter resan.

Dag 2
Philadelphia – Baltimore – Washington, USA. Liberty Bell och Washington by Night
Washington DC by night

Vi börjar dagen med upplevelser i Philadelphia. Staden är en av de äldsta i USA och har varit en av de mest framträdande i landets historia. Vi kör bland annat förbi Liberty Bell Center, där den amerikanska självständighetsförklaringen underskrevs den 4 juli 1776. Vi ska till stadens centrum som har förvandlats till en historisk park, och på det sättet stifta bekantskap med både amerikansk historia och staden Philadelphia.

Sedan fortsätter vi söderut mot USA:s mäktiga huvudstad. Efter ankomsten ger vi oss ut på  en kvällsutflykt i Washington. Det är en helt unik upplevelse att se de ikoniska monumenten och minnesmärkena i Washington i månens ljus – och om vädergudarna inte vill bjuda på en klar natthimmel – stadens kvällsbelysning. Vi ser den upplysta Capitol, Washington Monumentet, Vita Huset och många andra av stadens karaktäristiska kännetecken. Sedan har det blivit dags att åka till hotellet och checka in.

Dag 3
Washington D.C. Stadsrundtur med Arlington-kyrkogården, The Mall och Air & Space Museum

Washington byggdes med syftet bli USA:s huvudstad och är centralt beläget mellan storstäderna New York, Boston och Philadelphia. I centrum hittar vi Capitol Hill, en liten kulle med Capitols vita kupol som rymmer den lagstiftande och juridiska makten: Kongressen och högsta domstolen. Framför Capitol Hill ligger The Mall som är en vacker grön esplanad kantad av minnesmärken över de stora presidenterna: Washington, Jefferson och Lincoln. Dessutom ryms en uppsjö av imponerande museer för naturhistoria, historia och konst på Smithsonian Institute.

Vi börjar vid marmortemplet Lincoln Memorial, som vilar på 36 marmorpelare, vilket motsvarade antalet amerikanska delstater på Lincolns tid, och vi kommer även förbi Martin Luther King Memorial och Vita huset. Sistnämnda får vi dock nöja oss med att beundra på avstånd. Vid Vietnammuren kan vi se namnen på de över 58 000 amerikanska soldater som miste livet under Vietnamkriget. Vi fortsätter till Arlington-kyrkogården, där vi bland annat besöker John F. Kennedys grav med den eviga lågan.

Utflykten avslutas i ett av de populära Smithsonianmuseerna; Air & Space Museum. Här finns luftfartshistorien samlad, från Charles Lindberghs Spirit of St. Louis till Apollos 11:e kommandoenhet samt föremål från den historiska månfärden 1969. Den som vill besöka fler museer kan göra detta på egen hand. Kvällen tillbringas på egen hand.

Dag 4
Washington DC – Gettysburg – Lancaster – Williamsport (Ca 450 km)
Gettysburg National Memorial Park

Efter frukost fortsätter vi till Gettysburg som var skådeplats för det amerikanska inbördeskrigets viktigaste slag. Mellan den 1 och 3 juli 1863, under tre ödesmättade dagar, stupade över 7 000 män, över 33 000 sårades och 11 000 försvann eller tillfångatogs i amerikanska inbördeskrigets blodigaste slag. Sammanlagt dog 625 000 personer under de fyra år som kriget varade. Slaget slutade med att den tidigare framgångsrika sydstatsarmén, med general Robert E. Lee i spetsen, fick anse sig besegrade av unionsstyrkan och general George Gordon Meade. Inbördeskriget var långt ifrån slut med slaget vid Gettysburg. Det skulle dröja ytterligare två år innan fred kunde slutas och unionen återförenas. Fyra månader efter slaget invigde president Abraham Lincoln en kyrkogård på slagfältet. Här höll han sitt berömda Gettysburg-tal där han betonade vikten av kriget och även förnyade sitt löfte om att se till att det tog slut. Än idag ingår talet i den amerikanska skolundervisningen och alla barn ska kunna det utantill. Förutom en kyrkogård rymmer slagfältet idag Gettysburg National Memorial Park till minne av det fruktansvärda slag som vände kriget till nordstaternas fördel – ett krig som till viss del fortfarande präglar den amerikanska befolkningen. 

Efter besöket i Gettysburg fortsätter vi till Lancaster. Det är här vi hittar det så kallade ”Amish Country”. Beteckningen Amish avser de tyska, holländska och schweiziska invandrare som lämnade sina hemländer för att undvika förföljelse. En del av de här immigranterna bosatte sig i östra Pennsylvania. Amish-befolkningen lever enligt en sträng form av kristendomen. Här är det dygder som hårt arbete och det enkla livet som räknas. Dessutom tolkas Bibeln bokstavligt och pacifism är en grundhållning man inte avviker ifrån. Man arbetar hårt på fälten med gammalmodiga jordbruksverktyg, vilket innebär att man behöver många som hjälper till, och det är därför inte ovanligt att en familj har 8 – 10 barn. 

När vi kommer fram till Lancaster råder det ingen tvekan om vem som är Amish. Kvinnorna klär sig i klänning och förkläde, männen har svarta byxor, väst och hatt. I dag ska vi lära oss mer om traditionerna och livsformen och det är på många sätt som att resa ett par hundra år tillbaka i tiden.

Dagens program avrundas i trevliga Williamsport med många victorianska hem från 1800-talet.

Dag 5
Williamsport - Niagarafallen. Båttur på Niagarafallen på den kanadensiska sidan (Ca 380 km)
Niagarafallen kan vara ett vått nöje...!

Vi lämnar Williamsport och kör till ett av världens mäktigaste vattenfall, Niagarafallen. Vi tillbringar gott med tid vid de storslagna Niagarafallen som är ett av världens största och vackraste vattenfall. Niagara är namnet på en stad i USA, en stad i Kanada och på de tre enorma vattenfall som skiljer de båda städerna åt. De tre fallen – American Falls, Bridal Veil Falls och Horseshoe Falls är obeskrivligt vackra. Vi ger oss ut på en båtfärd som för oss tätt inpå de enorma vattenmassorna (alla förses med regnkläder). Samtidigt kan vi sätta kryss för ännu ett land på vår världskarta; Kanada. För den som önskar kommer det finnas möjlighet att till självkostnadspris uppleva vattenfallen från luften under en helikoptertur.  Vi övernattar i staden Niagara Falls, Kanada.

Dag 6
Niagarafallen – Framingham. Delstaten New York och Massachusetts (Ca. 750 km)
Vi tar båten till Niagarafallen

Tidigt på morgonen kör vi från Niagara Falls. Vi stannar till och äter frukost på en ”diner”, i dag har vi nämligen en lång dag i bussen framför oss. Men luta dig tillbaka och njut av de vackra landskapen vi passerar och se fram emot de äventyr som väntar.

Vi stannar till i staden Stockbridge på gränsen mellan Massachusetts och New York. Staden sjuder av historia här mitt i hjärtat av regionen New England. Ursprungligen grundades Stockbridge 1734 av engelska missionärer som en belöning till en indianstam som kallades ”Stockbridge Indians” för att de hade deltagit på engelsmännens sida i kriget mot fransmännen i ”Fransk-indianska kriget”. Indianerna blev lovade att kunna behålla sitt område för tid och evighet, men historien har visat bröts löftet och stammen var tvungen att flytta; först till New York och sedan västerut till Wisconsin.

När järnvägen kom till Stockbridge 1850 utvecklade den idylliska staden sig till utflyktsmål för överklassen från New York City och Boston – vilket den är än i dag. Efter ett kort stopp i Stockbridge fortsätter vi österut genom Massachusetts och kommer fram till staden Framinghamn utanför Boston, där vi övernattar.

Dag 7
Framingham – Boston – Hyannis på kusten i New England (Ca 150 km)

På morgonen lämnar vi Framingam och kör till en av USA:s mest legendariska och historiska storstäder, Boston. Här ger vi oss ut på panoramasightseeing och bekantar oss med West End-området med det mondäna Beacon Hill och Bostons gamla stadsdelar. På motsatt sida av Charles River kan vi se Massachusetts Institute of Technology (MIT), som anses vara (ett av) världens främsta tekniska universitet. Andra sevärdheter är Fenway Park, Bostons baseboll-stadion i smidesjärn, som i mångt och mycket ser ut som den gången det invigdes 1912. Osökt går tankarna till en svunnen tid då baseboll-spelare i knäbyxor var landets idoler, långt före talangshowernas och reality-programmens tid.

Efter lunchpausen lämnar vi Boston och beger oss till utkanten av staden där vi ska besöka JFK Presidential Library and Museum. Det är som att färdas tillbaka i tiden och gå på upptäcktsfärd i John F. och Jackie Kennedys liv. På museet finns presidentfruns klänningar, presidentparets officiella gåvor och Demokraternas valplakat.  Dessutom visas filmklipp från JFK:s mest berömda tal och det är svårt att inte få gåshud när man hör en av tidernas mest populära presidenter uttala orden ”Ich bin ein Berliner”.

Nu har det blivit dags att sätta kurs mot New Englands idylliska kust, närmare bestämt Cape Cod och staden Hyannis. Detta är USA:s vagga – och dessutom är det vackert. Stadens vitmålade trähus är som tagna från ett New England-vykort – här är det inbjudande att äta middag på en restaurang med havsutsikt i solnedgångens ljus.

Övernattning i Hyannis.

Dag 8
Hyannis – Newport – Yale – New York (Ca 420 km)

Förmiddagen går i New Englands och den förmögna Vanderbiltfamiljens tecken. Vi färdas från Hyannis till Newport i delstaten Rhode Island. Newport är inte en stad som många europeiska turister besöker, men det är den faktiskt väl värd. Vi börjar med att ta en promenad längs stadens populära vandringsled, Cliff Walk. På höger sida har vi imponerande palats och på vänster sida ligger havet vid foten av de branta klipporna. Nu har vi kommit fram till The Breakers, Vanderbiltfamiljens palats, som byggdes för pengar som familjen tjänade på sitt järnvägsimperium. Palatset är ett överdådigt exempel på den arkitektur och inredning som i USA kallas «The Gilded Age» från Mark Twains roman med samma namn. Här förs tankarna till de ryska tsarpalatsen när man ser dekorationerna i guld och marmor.

Färden fortsätter söderut mot New York, men först ska vi inom universitetet Yale, som är ett av de 8 så kallade Ivy League-universiteten i USA. Ivy League var egentlig en universitetsliga för amerikansk fotboll, men i står beteckningen för universitet som har en särskilt hög akademisk standard. Yale är ett av de universiteten, tillsammans med bland annat Harvard och Princeton.

Vårt program för dagen avslutas i staden över alla städer, New York.

Dag 9
New York. Stadsrundtur, 9/11 Memorial och tid på egen hand
9/11 Memorial, New York

Vi startar vårt utflyktsprogram i denna fantastiska storstadsmetropol som i folkmun kallas för ”The Big Apple”. På förmiddagen gör vi en stadsrundtur i buss för att titta på den mest berömda av New Yorks fem ”boroughs” (stadsdelar) – Manhattan.

Manhattan består av olika distrikt, vart och ett med sin egen speciella karaktär: Financial District med Wall Street, de etniska enklaverna China Town och Little Italy med tydliga kulturella band till hemlandet och den bohemiska stadsdelen Greenwich Village med sin trevliga och avslappnade atmosfär och ett stort urval av restauranger.

Vi avslutar stadsrundturen med ett besök vid 9/11 Memorial. På platsen där World Trade Center en gång stod har man byggt ett minnesmärke som upptar hälften av det cirka 64 000 m2 stora området. Minnesmärket invigdes på tioårsdagen av terrorangreppet då 2 753 människor miste livet, de flesta inne i World Trade Centers tvillingtorn. Där tornen en gång stod finns idag två fyrkantiga bassänger med vatten som dygnet runt rinner nerför de mörkgrå sidorna och ner i ett till synes bottenlöst hål; en symbol för tornens fall och förstörelse.

På bronspelare finns namnen ingraverade på alla de som miste livet den 11 september 2001. Bassängerna, som är cirka 4 000 m2 stora, ligger på ett torg med flera hundra träd som planterats för att skapa en atmosfär av hopp och återfödelse. Minnesmärket är uppfört av arkitekterna Michael Arad och Peter Walkers & Partners som vann över mer än 5 000 inskickade förslag. Den norska arkitektbyrån Snøhetta (som har ritat norska ambassaden i Berlin) står för paviljongen som fungerar som ingång till minnesmärkets museum.

Eftermiddagen tillbringar vi på egen hand. På Times Square erbjuds teaterbiljetter till kraftigt reducerade priser. I Midtown Manhattan hittar vi New Yorks mest exklusiva gata, Fifth Avenue - här finns även Rockefeller Center och Empire State Building. Längs Central Park på Upper East Side ligger ”Museum Mile” med tre storslagna museer med konstsamlingar i världsklass: Museum of Modern Art (MoMa), Metropolitan Museum och Guggenheim Museum. Det mesta ligger på gångavstånd men området är stort och det gäller att välja noga vad man vill se.

Dag 10
New York och hemresa

Efter frukost beger vi oss mot flygplatsen i New York och påbörjar vår hemresa.

Dag 11
Hemkomst

Prisinformation

Resans pris

Från 24 998:– kr per person i delat dubbelrum.
Se priser för alla avresedatum

Tillägg för enkelrum
8 998:–
Priset inkluderar
 • Svensk reseledare
 • Flyg Stockholm – New York t/r (med mellanlandning)
 • Utflykter enligt program
 • Boende på bra hotell i delat dubbelrum
 • Frukost alla dagar (utom i New York) 
 • Skatter och avgifter
Priset inkluderar inte
 • Avbeställningsskydd vid sjukdom, 6% av resans pris 
 • Gouda reseförsäkring/komplement till hemförsäkringen 
 • Eventuella extra arrangemang
 • Tillägg för enkelrum
 • Dricks (beräkna ca 50 USD per resedeltagare till lokalguider, chaufförer etc.) 
 • Avgift för inreseregistrering i USA (ESTA, ca. 14 USD)
 • Personliga förnödenheter
 • Administrationsavgift 150 kr per faktura (bortfaller vid online-bokning)
 • Allt som inte nämns under “Priset inkluderar”

Inför din resa

Resan omfattas av Albatros Travels resevillkor, som deltagarna förutsätts ha tagit del av.

Information om resan

Bagage

Om du vill låsa din resväska ska du använda ett TSA-lås. Bagaget kontrolleras av The Transportation Security Administration på flyget från och till USA. De har en huvudnyckel som kan öppna alla TSA-lås. Om du har låst väskan med ett annat lås förbehåller de sig rätten att bryta upp låset. Detta gäller även inbyggda lås i väskan. TSA-lås kan köpas i de flesta väskbutiker och finns både som hänglås och väskrem.

Det är en bra idé att ta med en mindre ryggsäck eller väska till dagsutflykter och resdagar då man inte ser sitt bagage förrän på kvällen igen. Du behöver inte ta med egen handduk på resan.

Deltagarantal

Resan genomförs vid ett deltagarantal på minst 15 personer. Om vi inte når detta antal deltagare, förbehåller vi oss rätten att ställa in resan – detta sker i så fall ca 4-6 veckor före planerad avresa. Som också framgår av våra resevillkor punkt 6.3.1., samt lagen om paketresor, kan vi som researrangörer inte hållas ansvariga för några förluster som drabbat dig som kund till följd av avbeställningen. Vi är endast skyldiga att återbetala resans pris.

Resa med barn till USA

Om du reser med barn till USA, till exempel ditt barnbarn, med en annan person som är under 18 år, om du reser ensam med ditt barn utan den andre föräldern eller om du och ditt barn inte har samma efternamn, ska du vid avresa kunna visa upp en skriftlig tillåtelse från båda föräldrarna på engelska med följande formulering:

 "I acknowledge that my wife/husband/etc. is traveling out of the country with my son/daughter etc. He/She/They has/have my permission to do so."
Detta ska undertecknas av båda föräldrarna. Dessutom ska du ta med barnets personbevis på engelska (kan beställas hos Skatteverket).
För säkerhets skull är det en god idé att kontakta den amerikanska ambassaden i Stockholm för att säkra dig att det inte har tillkommit några ändringar: http://sweden.usembassy.gov/

Wi-fi och internet på hotellen i USA

Många av våra hotell har gratis wi-fi eller internet via sladd på rummen.

Förbindelsen och kvalitén kan dock variera. Vissa hotell har gratis wi-fi på rummen, medan andra har gratis internet i gemensamma områden – därför kan det löna sig att fråga om wifi när du checkar in på hotellet, eller fråga reseledaren. Ibland fungerar wifi bättre i de gemensamma områdena än på rummen. Signalstyrkan beror ofta på hur rummet är placerat i förhållande till närmaste wi-fi-sändare.

Vissa hotell tar ut en extra avgift för wi-fi eller internet via sladd på rummet. I så fall är kvalitén ofta bättre. Du kan naturligtvis använda dig av wifi på exempelvis Starbucks eller liknande caféer, som ofta går att hitta inom gångavstånd i de större städerna. 

Mer om USA

Här kan du läsa mer om USA:

www.albatros-travel.se/resmal/nordamerika/usa

Läs bland annat om klimat och väder, tidsskillnad, dricks och se om du behöver visum.

Handen på hjärtat

Information

Turistbussarna i USA är vanligtvis bekväma. Däremot finns det oftast endast en ingång längst fram i bussen. Dessutom finns varken mugghållare eller förvaringsfack på stolsryggarna. Ta gärna med en bra ryggsäck för personliga ägodelar vid utflykter och under bussresan.

Den amerikanska frukostkulturen på hotell är förhållandevis enkel jämfört med den skandinaviska. Frukosten på de flesta standardhotell i USA består av Continental breakfast vilket brukar innebära kaffe/te, juice och toast med smör och marmelad. Det är inte heller ovanligt att frukosten serveras på papperstallrikar, eftersom det är många som gärna tar med sig frukosten och äter den på språng.

Speciellt i New York är frukost på hotell dyrt, och vi har därför valt att inte inkludera det i resans pris. Istället hjälper vår reseledare till med att hitta trevliga frukostrestauranger i området. På det sättet får du en billigare och bättre frukost, och dessutom får du chansen att gå på en amerikansk diner och njuta av en amerikansk frukost här. 

Den amerikanska drickskulturen kan framför allt av oss skandinaver ses som ett irritationsmoment. För att du som resenär ska besväras så lite som möjligt brukar reseledaren ofta erbjuda sig att samla in dricks från hela gruppen, fördelad över de olika programpunkterna på resan. Du kan läsa mer om dricks och hur Albatros förhåller sig till det här: www.albatros.se/praktisk/ingar-dricks-i-resans-pris

Extra rengöring av hotell och bussar

Extra rengöring av hotell och bussar

Albatros prioriterar våra gästers trivsel och trygghet på resan högt och vi är i nära kontakt med våra samarbetspartner i USA för att säkra rengöring av bussar och hotell lever upp till gällande regler. 
Bussarna vi använder oss av blir dagligen desinficerade av chaufförerna och hotellen har tagit fram extra stränga regler om rengöring. Hotellen kontrolleras löpande av våra samarbetspartner på plats. Incheckning genomförs kontaktlöst och rummen blir rengjorda och desinficerade extra noggrant och det säkras att ingen har tillträde till rummen efter rengöring innan en gäst checkar in. Det finns handsprit på flera ställen på alla hotell. 

Före avresa

Pass

Passet ska vara giltigt i minst 6 månader från hemresedatum. Barn – oavsett ålder – ska ha eget pass. Det är inte tillräckligt att de står i föräldrarnas pass. Skicka en kopia av ditt pass till Albatros Travel senast 14 dagar efter din resebokning. Tänk på att namnet på biljetten ska stå exakt som det står i passet. Om inte namnet på biljetten är stavat exakt likadant som i ditt pass kan du bli nekad inresa i USA och då måste du själva stå för din egen hemresa.

I USA råder inte visumplikt för svenska medborgare eller övriga EU-medborgare vid vistelser upp till 90 dagar, men du ska fylla i tullhandlingar ombord på flyget. Vid inresa får du automatiskt 90 dagars vistelse om du har en giltig returbiljett.

ESTA - inresetillstånd till USA

Senast 72 timmar före avresa ska du ansöka om inresetillstånd till USA.

Det gör du genom att klicka här:  https://esta.cbp.dhs.gov

Här får du ett preliminärt inresetillstånd och ett nummer som du ska printa ut eller skriva upp och ha med dig under hela resan, eftersom flygplatsmyndigheterna i Sverige och USA kan kräva att få se det. Det kostar ett mindre belopp, ca. 14 dollar, som du betalar med kreditkort. Inresetillståndet gäller i två år eller till ditt pass utlöper om detta sker inom två år.

Krav om visum om du har besökt Irak, Iran, Syrien och Sudan

Om du som svensk medborgare har rest till Irak, Iran, Syrien eller Sudan efter den 1 mars 2011, kan du inte längre resa in i USA på ESTA-godkännande. Du ska istället ansöka om visum hos den amerikanska ambassaden i Stockholm. Detsamma gäller medborgare med dubbelt medborgarskap i antingen Irak, Iran, Syrien eller Sudan.

Du kan läsa mer på den amerikanska ambassadens hemsida https://se.usembassy.gov/

Allmän information

En trygg reseupplevelse

Vi vill så gärna att du ska känna dig trygg som Albatrosresenär, både när du bokar din resa och när du iväg på din resa med Albatros – även i värld med coronavirus. Därför har vi tagit fram en rad åtgärder för att minska risken för smitta samtidigt som du kan ge dig ut i världen. Våra åtgärder omfattar bland annat följande:

 • Alla reseledare är certifierade i WHO:s riktlinjer för begränsning av smitta
 • Extra höga krav till våra samarbetspartner när det gäller rengöring
 • Vi informerar alla våra resedeltagare om reseförsäkring och minimering av smitta

Läs om alla våra åtgärder här

Hälsokrav för att kunna delta på resan

Som huvudregel gäller att du ska kunna ta dig fram på egen hand utan hjälpmedel (t.ex. rullator eller rullstol). Generellt sett är våra resor inte lämpade för rörelsehindrade. Oavsett om det är en rundresa med tåg, buss eller en kryssning så ska man kunna gå till och från sevärdheter på egen hand. På de flesta av våra resor motsvarar en dags besök till sevärdheter och dylikt mer än 5 kilometer till fots.

Reseförsäkring

Eftersom sjukförsäkringen i Sverige inte täcker kostnader för hemtransport och läkarbehandling i vissa länder är det viktigt att du har tecknat en reseförsäkring som täcker både kostnader för behandling av sjukdom, samt hemtransport. Dessutom rekommenderar vi att försäkringen täcker skadat eller förlorat bagage.

Gouda Reseförsäkring

Albatros Travel har ingått ett samarbete med Gouda Reseförsäkring som säkrar att hjälpen alltid är i närheten när du behöver den. Med Gouda i ryggen är du säkrad extra trygghet på resan. 

Goudas egen larmcentral är bemannad dygnet runt där kompetenta skandinavisktalande medarbetare sitter redo för att hjälpa just dig. Med Goudas reseförsäkring får du både snabb hjälp på plats och bra täckningar, bl.a. obegränsad sjukdoms- och olycksfallsförsäkring, reseavbrott, tillkallande av anhörig, ersättningsgaranti (kompensation för sjukdom under resan) och resegodstäckning. 

Om du är försäkrad hos ett annat bolag gäller möjligtvis andra regler – kontakta ditt försäkringsbolag för mer information. Det är resenärens eget ansvar att försäkringen omfattar den nödvändiga täckningen.

Albatros Travels reseledare och guider

Albatros gruppresor leds av en svensk reseledare, som antingen möter gruppen på flygplatsen före avresa, eller vid ankomst till destinationen. På våra bussresor möter ni reseledaren senast vid den sista påstigningsplatsen. Chauffören hjälper till med bagage, informerar om placering i bussen och ser till att ni kommer säkert fram.
 
På Albatros individuella resor möts ni av en engelsktalande lokalguide på destinationen. Även utflykter som ingår i resan leds av engelsktalande lokalguider.
 
Ett fåtal av våra resor är utan lokalguide. Det framgår i sådana fall tydligt av programmet. Alla våra guider och reseledare är erfarna, välutbildade och noggrant utvalda av Albatros.

Dricks

På våra resor kommer du i kontakt med vardagslivet och dess seder. Det kan förekomma förhållanden du inte tycker om eller inte är van vid, som t ex. seden med dricks. I många länder är drickssystemet mera organiserat än vad vi som svenskar är vana vid och det finns en förväntan om att lokalguider och chaufförer, under resans gång, mottar en viss summa dricks. Vi anger ett belopp i vårt reseprogram, så att man hemifrån kan ta förbehåll för detta. Resans pris inkluderar inte personlig dricks eftersom det är ett individuellt åliggande och drickssystemet är en del av den kultur man väljer att besöka och som man därför bör följa och respektera. Albatros Travel ger lön till lokalguider och chaufförer men i många kulturer är lönen i servicebranschen anpassad efter att man dessutom mottar dricks. Vi vill betona att dricks naturligtvis är individuellt och frivilligt.

Tillägg för enkelrum och –hytt

Priserna på våra resor baseras på två personer som reser tillsammans och delar rum eller hytt. För de resenärer som reser ensamma tillkommer ett tillägg för enkelrum eller –hytt. Tillägget speglar den prisnivå som vi som researrangör möts av när vi bokar rum och hytter hos våra underleverantörer. Ett enkelrum kostar mer per person än ett dubbelrum. Detta är något som har varit gällande i resebranschen i många år och kan betraktas som standard.
Tillägget framgår av vårt material på respektive resa. 

Pass

Tänk på att ditt pass ska vara giltigt i minst 6 månader efter hemkomsten från destinationen. Detta gäller för alla våra resor, oavsett om enstaka länder kräver en kortare giltighet. Som researrangör ställer vi det här kravet för att undvika situationer, där ett kortare giltighetskrav ändras från och med den tidpunkt då resan bokas till och med avresan, vilket i så fall skulle bli ett problem för de kunder som har ett pass med kortare giltighetstid än sex månader.

Resa med barn/minderåriga

Om du reser med barn, till exempel ditt barnbarn, med en annan person som är under 18 år, om du reser ensam med ditt barn utan den andre föräldern eller om du och ditt barn inte har samma efternamn, kan det hända att några länder inte tillåter inresa.  Det kan därför vara nödvändigt att ta med ett personbevis på engelska samt under undertecknad förklaring som tillåter barnet att resa tillsammans med den vuxne.
USA är ett av de länder som har ovanstående krav, men det finns inte någon slutgiltig lista över vilka andra länder som kräver detta. Därför rekommenderar vi dig att kontakta närmaste ambassad eller konsulat för det land som du ska resa till för att säkra dig vad som gäller i just din situation.

Placering ombord på flyget

Vi vill göra dig uppmärksam på att det är flygbolaget som är ensamt ansvarigt för fördelningen av sittplatserna ombord.

Placering i bussen

På Albatros resor med flyg sker ofta transporten på destinationen med buss. Här kan man inte reservera en specifik plats i bussen och man kan heller inte betala extra för att få en speciell plats. Däremot kan man under resans gång komma överens om att flytta runt så att alla får sitta både fram och bak i bussen.

På Albatros bussresor, där hela resan sker med buss, kan du reservera en specifik plats i bussen mot en extra avgift. De platser som inte är reserverade fördelas enligt först-till-kvarn. Våra bussresor är markerade med ”BUSSRESOR” på hemsidan.

Service ombord på flyget

När du reser med Albatros Travel föregår resan oftast med reguljärflyg. På resorna inom Europa har man normalt sett möjlighet att köpa drycker och smörgåsar. Vissa bolag serverar fortfarande vatten, juice, kaffe eller te utan kostnad. På de långa, interkontinentala flygningarna är maten inkluderad och hos några enstaka bolag även drycker.
Önskar man vin, öl och sprit ska man oftast själv betala för detta. Nivån på servicen ombord kan inte garanteras eller upplysas hemifrån eftersom den varierar från bolag till bolag och dessa ofta ändrar på sina rutiner.

Önskemål om specialkost

På flygresor ska specialkost som exempelvis diabetes- eller vegetarisk mat beställas senast 45 dagar före avresa. På bussresor kan vi tyvärr inte erbjuda specialkost.

Vänligen observera att vissa flygbolag tar extra betalt för specialkost. Vi vidarebefordrar alltid våra gästers önskemål om specialkost på flygresan till flygbolagen, men vi kan inte garantera vad som serveras ombord.

Som utgångspunkt har vi inte möjlighet att erbjuda specialmat på våra rundresor. Dels för att det på många av våra resor ingår gemensamma måltider där menyn är beställd i förväg. Dels för att specialmat såsom glutenfri och laktosfri kost kan vara svårt att hitta i några av dem länder som vi reser till. Du får därför räkna med att äta samma mat som övriga deltagare på resan. Vi tar gärna emot och vidarebefordrar önskemål om specialkost och allergier, men vi har inte möjlighet att garantera att speciella måltider kan serveras under resans gång eller att det är möjligt att ta hänsyn till allergier.

Förbehåll/ändringar

Förbehåll för ändringar i programmet. Albatros Travel och våra lokala samarbetspartners strävar alltid efter att ta fram resan i förhållande till programmet, men av hänsyn till sevärdheternas öppettider eller praktiska omständigheter kan det bli nödvändigt att genomföra rutten i en annan ordning än den som anges. Dessutom kan vissa programpunkter utgå på grund av force majeure-situationer som väderförhållanden eller försenade flygavgångar. 
Slutligen vill vi uppmärksamma att alla resor regelbundet revideras och förbättras mot bakgrund av den feedback vi får efter varje resa. En revidering av resan kan medföra att det uppstår ändringar i programmet mellan bokningen av resan och avresedatum. Före avresa kommer samtliga deltagare att få det senast uppdaterade programmet som alltid har för avsikt att tjäna kundernas bästa och se till att de får en smidig resa.
Resan säljs som paketresa, och det går inte att få pengar tillbaka för de delar av resan som eventuellt inte nyttjas.

Vänligen uppmärksamma att tillköpta extrautflykter endast genomförs vid ett tillräckligt stort antal deltagare. Beroende av när utflykten ställs in, kommer priset för utflykten att betalas tillbaka till de anmälda deltagarna före eller efter hemkomst från resan.

Rated 4 out of 5 by from Trevlig resa med många upplevelser Informationen inför resan var bra. Jag tycker Albatros ska lägga in dricksen för hotell, guider och chaufförer i priset. Hotellet i Niagara Falls var undermåligt. Jag tror det är bättre att endast vara över dagen där och satsa i stället på en eller två dagar i Boston. Toronto kan också tas bort. Det roliga var ju New York och Washington. Reseledaren var kunnig och tog väl hand om oss. Hon fick oss att trivas och bjöd på sig själv. Guiderna var också bra.Chauffören som körde hela veckan gjorde ett bra jobb. Färden blev behaglig och han lyckades undvika förseningar, Vår lilla grupp på 18 personer gjorde också att det gick smidigt.
Date published: 2017-09-14
Rated 5 out of 5 by from En underbar resa med en härlig reseledare Jag har gjort en hel del resor med Albatros och också denna USA resa "Östkustens höjdpunkter var en mycket bra resa med många intressanta inslag. Viktigt är för alla resor att ha en bra reseledare och det hade vi. Bättre kan det knappast vara.
Date published: 2016-10-07
Rated 5 out of 5 by from En fantastisk resa med extra allt! Mycket bra resa som var över våra förväntningar. Guiden och chauffören gav oss det lilla extra på varje resmål, guiden berättade fortlöpande under resan om platser och personer både i historiskt perspektiv och i nutid. Vi hade varit på Albatross dag i Stockholm och lyssnat på information om just denna resa vilket var värdefullt för helheten. Guiden "såg" alla personer i ressällskapet vilket upplevdes mycket bra.
Date published: 2016-06-30
Rated 4 out of 5 by from En kort resa med mycket innehåll En komprimerad resa med mycket innehåll. Ytterligare en dag i New York vore bra. Hotellet i New York var mycket bra med utmärkt läge. Även hotellet i Washington var mycket bra med utmärkt läge nära sevärdheter. Missa inte att gå en guidad visning i Capitolium i Washington, gratis dessutom.
Date published: 2016-07-07
Rated 5 out of 5 by from Bra upplägg med många upplevelser Bra reseledare o chaufför samt guide i New York. De vågade bjuda på sig själva och gjorde många spontana utmärkta egna initiativ o utflykter tex Hershes chokladfabrik.Logistiken var alldeles utmärkt. Fantastiskt att åka genom ett så vackert landskap med trevliga människor, Vi tyckte också att det var bra skött med strejken. Bra information vilket är viktigt. Jättekul resa med många minnen.
Date published: 2016-07-04
Rated 5 out of 5 by from Östkustens höjdpunkter bjöd på höjdpunkter Mycket spännande och intressant upplägg. På den både engagerade, kunnige och trevlige reseledarens initiativ innehöll resan många positiva överraskningar jämfört med programmet. De långa transporterna blev då inte så tröttande eftersom vi dels fick oss till livs den amerikanska historien på ett lättsamt sätt, dels besökte några platser utanför ordinarie program, t.ex. Amish området.
Date published: 2016-10-12
Rated 5 out of 5 by from en livsupplevelse En mycket intressant resa, givande på alla sätt. Vår reseledare Jimmy gjorde sitt yttersta för att vi skulle få maximal utdelning av resan. En enastående reseledare, kunnig, strukturerad, påhittig och trevlig. Han lade in extra aktiviteter på resan flera gånger. Vi har rest mycket men aldrig tidigare med Albatros. Det kommer säkert att bli flera gånger.
Date published: 2016-10-12
Rated 3 out of 5 by from En trevlig resa En trevlig resa med en väldigt trevlig grupp men som av Albatros ej verkade helt uppdaterad tex.på Gettysburgsmuseet var det ej fri entre så det fick vi inte se och en del av det som stod i programmet fick vi ej göra tex. Spacemuseet sen blir man lite besviken på att den cykeltaxi som reseldaren enligt programmet skulle hjälpa till med att skaffa fram skulle kosta c:a 4000 kronor vilket man borde fått reda på i förväg. Vi tog själva reda på att cykeluthyrningen även hade elcyklar att hyra ut till ett betydligt rimligare pris.
Date published: 2019-05-30
 • y_2021, m_11, d_27, h_18
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_3.0.20
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_1, tr_75
 • loc_sv_SE, sid_USRTR17, prod, sort_[SortEntry(order=RELEVANCE, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Liknande resor

22USRTR17ISE1504