USA – Östkustens höjdpunkter

group-tour
Gruppresa med Albatros reseledare

Det bästa och mesta av östra USA – sightseeing i New York, båttur på Niagarafallen, Toronto, slagfältet Gettysburg och huvudstaden Washington D.C.

Här är den - den ultimata resan till östra USA som tar dig med till de största sevärdheterna och viktigaste historiska platserna på den amerikanska östkusten!

Fånga dagen längs New Yorks avenyer och njut av känslan av att befinna dig i händelsernas centrum, mitt i ”The Big Apple” där upplevelserna är större än någon annanstans. Vid Niagarafallen stävar vi ut bland vattenmassorna och vi får ett smakprov av det kanadensiska äventyret när vi blickar ut över Toronto från skyhöga CN Tower. Vingslagen från ett storslaget förflutet blir påtagliga när vi besöker den rämnade jätteklockan Liberty Bell i Philadelphia, inandas den ödesmättade atmosfären på slagfältets Gettysburg och besöker Washington D.C. – världsmaktens obestridliga centrum. Här besöker vi bl.a. Air and Space Museum och stannar till vid den eviga lågan över president Kennedys grav.

Klicka på kartan för att se den i större format
 • Typ Rundresor

 • Reseledare Svensk

 • Visum Ja

 • Vaccination Nej

 • Valuta Amerikanska dollar

Dagsprogram 9 dagar
Dag 1
Avresa till New York, USA
Dag 2
New York. Stadsrundtur, 9/11 Memorial och tid för egna aktiviteter
Dag 3
New York – Niagarafallen, Kanada
Dag 4
Niagarafallen – Toronto. Kort stadsrundtur inkl. CN Tower
Dag 5
Toronto – Niagarafallen. Båttur på Niagarafallen och vidare till Williamsport
Dag 6
Williamsport – Gettysburg – Washington D.C.
Dag 7
Washington D.C. Sightseeing m. Arlington-kyrkogården, The Mall och Air & Space Museum
Dag 8
Washington D.C. – Philadelphia med stadsrundtur – New York och hemresa
Dag 9
Hemkomst

Bilder

Klicka på bilderna för att förstora dem

Dagsprogram

Hämta hela programmet OBS. Några av våra resor finns i flera olika versioner. Det är viktigt att du väljer rätt datum innan du skriver ut.

Dag 1
Avresa till New York, USA
Vi flyger till New York och anländer på eftermiddagen lokal tid. När vi har klarat av tull- och passkontroll kör vi direkt till hotellet. Vi bor på antingen The Lexington, Courtyard Manhattan/Chelsea eller Holiday Inn Manhattan Financial District. Samtliga hotell har bra standard och fint läge på Manhattan. Efter incheckningen erbjuder reseledaren en liten rundvisning i området runt hotellet så att vi kan orientera oss lite. Resten av dagen tillbringar vi på egen hand.
Dag 2
New York. Stadsrundtur, 9/11 Memorial och tid för egna aktiviteter

Vi startar vårt utflyktsprogram i denna fantastiska storstadsmetropol som i folkmun kallas för ”The Big Apple”. På förmiddagen gör vi en stadsrundtur i buss för att titta på den mest berömda av New Yorks fem ”boroughs” (stadsdelar) – Manhattan.

Manhattan består av olika distrikt, vart och ett med sin egen speciella karaktär: Financial District med Wall Street, de etniska enklaverna China Town och Little Italy med tydliga kulturella band till hemlandet och den bohemiska stadsdelen Greenwich Village med sin trevliga och avslappnade atmosfär och ett stort urval av restauranger.

Vi avslutar stadsrundturen med ett besök vid 9/11 Memorial. På platsen där World Trade Center en gång stod har man byggt ett minnesmärke som upptar hälften av det cirka 64 000 m2 stora området. Minnesmärket invigdes på tioårsdagen av terrorangreppet då 2 753 människor miste livet, de flesta inne i World Trade Centers tvillingtorn. Där tornen en gång stod finns idag två fyrkantiga bassänger med vatten som dygnet runt rinner nerför de mörkgrå sidorna och ner i ett till synes bottenlöst hål; en symbol för tornens fall och förstörelse.

På bronspelare finns namnen ingraverade på alla de som miste livet den 11 september 2001. Bassängerna, som är cirka 4 000 2 stora, ligger på ett torg med flera hundra träd som planterats för att skapa en atmosfär av hopp och återfödelse. Minnesmärket är uppfört av arkitekterna Michael Arad och Peter Walkers & Partners som vann över mer än 5 000 inskickade förslag. Den norska arkitektbyrån Snøhetta (som har ritat norska ambassaden i Berlin) står för paviljongen som fungerar som ingång till minnesmärkets museum när det öppnar år 2014.

Eftermiddagen tillbringar vi på egen hand. På Times Square erbjuds teaterbiljetter till kraftigt reducerade priser. I Midtown Manhattan hittar vi New Yorks mest exklusiva gata, Fifth Avenue - här finns även Rockefeller Center och Empire State Building. Längs Central Park på Upper East Side ligger ”Museum Mile” med tre storslagna museer med konstsamlingar i världsklass: Museum of Modern Art (MoMa), Metropolitan Museum och Guggenheim Museum. Det mesta ligger på gångavstånd men området är stort och det gäller att välja noga vad man vill se.

På norra Manhattan ligger stadsdelen Harlem och söder om öns sydspets står Frihetsgudinnan som Frankrike år 1886 donerade till USA som ett vänskapstecken. Nära Frihetsgudinnan ligger Ellis Island som var första anhalt för över tolv miljoner europeiska immigranter som sökte lyckan i ”drömlandet i väst”.

Dag 3
New York – Niagarafallen, Kanada

Vi fortsätter vår resa i östra USA, och kör över George Washington Bridge och fortsätter norrut längs Hudsonfloden. Dagens rutt tar oss genom staten New York. Med sina cirka 19 miljoner invånare hamnar staten på tredje plats över USA:s folkrikaste stater. Området är cirka 141 000 km2 stort och består av odlad mark, skogar, floder (bland annat Hudsonfloden), berg och sjöar. Sent på eftermiddagen är vi framme vid Niagarafallen som är ett av världens största och vackraste vattenfall.

Vi övernattar på Holiday Inn by the Falls på den kanadensiska sidan av gränsen, nära vattenfallen. Här finns både en inomhus- och utomhuspool, bastu och bubbelbad, gym, bar och två restauranger. De rymliga hotellrummen har telefon, hårtork, strykjärn och strykbräda samt gratis trådlöst internet. Läs mer om hotellet på www.holidayinnniagarafalls.com.

Dag 4
Niagarafallen – Toronto. Kort stadsrundtur inkl. CN Tower
CN Tower i Toronto

Idag går färden norrut med kurs mot Toronto. Den gamla kolonialstaden Toronto har vuxit till en äkta storstadsmetropol och kan jämföras med New York. Precis som New York är Toronto en smältdegel för hela världens kultur, och under årens lopp har immigranter från alla kontinenter hittat hit. Detta har resulterat i en pulserande storstad som inte bara bjuder sina invånare på en rik mångfald utan även syns på den internationella konst- och kulturscenen. Vi ger oss ut på en orienterande stadsrundtur och besöker Torontos landmärke CN Tower. Tornet var under flera årtionden världens högsta fristående byggnad, men konkurrerades ut av skyskrapan Burj Khalifa i Dubai. Vi kör upp till utsiktsplattformen som ligger cirka 330 meter över marken för att njuta av en storslagen utsikt i 360 graders panoramaperspektiv. Härifrån kan vi bland annat se stadens enorma basebollstadion SkyDome med sitt berömda avtagbara tak. Här håller hemmalaget Toronto Bluejays till.

Efter vårt besök i tornet gör vi en kort stadsrundtur med bussen. Resten av dagen är på egen hand. Vi bor på Holiday Inn Toronto Downtown Centre som ligger mitt i Torontos stadskärna. Här finns en uppsjö av butiker, restauranger och ett stort kulturutbud. På bara några minuters gångavstånd ligger Kanadas största köpcentrum, Eaton Centre. Hotellet erbjuder varm frukostbuffé som ingår i priset och rummen är utrustade med skrivbord, tv, strykjärn och strykbräda, luftkonditionering, kaffe/- och te-utrustning samt gratis internet. Läs mer om hotellet på www.ihg.com/holidayinn/hotels/us/en/toronto/yyzct/hoteldetail

Dag 5
Toronto – Niagarafallen. Båttur på Niagarafallen och vidare till Williamsport
Vi tar båten till Niagarafallen

Vi tillbringar förmiddagen vid de storslagna Niagarafallen som är ett av världens största och vackraste vattenfall. Niagara är namnet på en stad i USA, en stad i Canada och på de tre enorma vattenfall som skiljer de båda städerna åt. De tre fallen – American Falls, Bridal Veil Falls och Horseshoe Falls är obeskrivligt vackra. Vi ger oss ut på en båtfärd med fartyget Maid of the Mist som för oss tätt inpå de enorma vattenmassorna (alla förses med regnkläder). På eftermiddagen fortsätter vi till Williamsport.

Vi checkar in på Holiday Inn Express i Downtown Williamsport. Här ingår inomhuspool, gym och frukostbuffé i priset. På rummen finns skrivbord, ett litet kylskåp, mikrovågsugn, kaffe/te-utrustning, strykjärn och strykbräda, luftkonditionering samt gratis internet och tidning. Läs mer om hotellet på www.ihg.com/holidayinnexpress/hotels/us/en/williamsport/iptex/hoteldetail.

Dag 6
Williamsport – Gettysburg – Washington D.C.
General Hancoc anses ha varit en hjälte i slaget vid Gettysburg

Efter frukost fortsätter vi till Gettysburg som var skådeplats för det amerikanska inbördeskrigets viktigaste slag. Mellan den 1 och 3 juli 1863, under tre ödesmättade dagar, stupade över 7 000 män, över 33 000 sårades och 11 000 försvann eller tillfångatogs i amerikanska inbördeskrigets blodigaste slag. Sammanlagt dog 625 000 personer under de fyra år som kriget varade.Slaget slutade med att den tidigare framgångsrika sydstatsarmén, med general Robert E. Lee i spetsen, fick anse sig besegrade av unionsstyrkan och general George Gordon Meade.

Inbördeskriget var långt ifrån slut med slaget vid Gettysburg. Det skulle dröja ytterligare två år innan fred kunde slutas och unionen återförenas. Fyra månader efter slaget invigde president Abraham Lincoln en kyrkogård på slagfältet. Här höll han sitt berömda Gettysburgtal där han betonade vikten av kriget och även förnyade sitt löfte om att se till att det tog slut. Än idag ingår talet i den amerikanska skolundervisningen och alla barn ska kunna det utantill.Förutom en kyrkogård rymmer slagfältet idag Gettysburg National Memorial Park till minne av det fruktansvärda slag som vände kriget till nordstaternas fördel – ett krig som till viss del fortfarande präglar den amerikanska befolkningen.

Under eftermiddagen kommer vi fram till USA:s huvudstad Washington D.C.Vi checkar in på Holiday Inn Capitol som ligger nära stadens populära museer och monument, bland annat Air & Space Museum som ligger ett kvarter bort. Hotellet har restaurang, café och bar samt ett gym som är öppet dygnet runt och en takpool (öppen under sommarhalvåret). Rummen är utrustade med skrivbord, kylskåp, kaffemaskin, hårtork, strykjärn och strykbräda samt internet och morgontidning.Läs mer om hotellet på www.hicapitoldc.com.

Dag 7
Washington D.C. Sightseeing m. Arlington-kyrkogården, The Mall och Air & Space Museum
Arlington-kyrkogården i Washington DC

Washington byggdes med syftet bli USA:s huvudstad och är centralt beläget mellan storstäderna New York, Boston och Philadelphia. I centrum hittar vi Capitol Hill, en liten kulle med Capitols vita kupol som rymmer den lagstiftande och juridiska makten: Kongressen och högsta domstolen. Framför Capitol Hill ligger The Mall som är en vacker grön esplanad kantad av minnesmärken över de stora presidenterna: Washington, Jefferson och Lincoln. Dessutom ryms en uppsjö av imponerande museer för naturhistoria, historia och konst innanför Smithsonian Institutes förfallna fasader.

Dagen bjuder på en sightseeingtur med det bästa Washington har att erbjuda. Vi beger oss till Arlingtonkyrkogården där vi bland annat besöker John F. Kennedys gravplats med den eviga elden. Härifrån beger vi oss till Lincoln Memorial, ett marmortempel som bärs upp av 36 marmorpelare som motsvarar antalet amerikanska stater på Lincolns tid. Vid Vietnammuren ser vi namnen på de över 58 000 soldater som fick sätta livet till under Vietnamkriget. Samtliga namn finns inristade i svart granit.

Vi fortsätter till the Washington Monument som år 1884 restes till minne av USAs första president, George Washington. Utflykten avslutas i ett av de populära Smithsonianmuseerna Air & Space Museum. Här finns luftfartshistorien samlad, från Charles Lindberghs Spirit of St. Louis till Apollos 11:e kommandoenhet samt föremål från den historiska månfärden 1969. Den som vill besöka fler museer kan göra detta på egen hand. Kvällen tillbringas på egen hand.

Dag 8
Washington D.C. – Philadelphia med stadsrundtur – New York och hemresa
Liberty Bell, Philadelphia
Vi lämnar Washington och kör den korta sträckan till Philadephia. Staden är en av USAs äldsta och har varit en av landets mest betydelsefulla historiskt sett. Vi passerar Liberty Bell Center där den amerikanska självständighetsförklaringen undertecknades den 4 juli 1776. Vi går runt i stadens centrala del som omvandlats till en historisk park och stiftar bekantskap med både amerikansk historia och Philadelphia. Efter lunch kör vi till flygplatsen och påbörjar vår hemresa.
Dag 9
Hemkomst
Vi landar i Stockholm.

Prisinformation

Tillägg för enkelrum
6 498:-
Priset inkluderar
 • Svensk reseledare
 • Flyg Stockholm – New York t/r med SAS
 • Utflykter enligt program
 • Övernattning på bra hotell i delat dubbelrum
 • Frukost dag 4-6
 • Skatter och avgifter
Priset inkluderar inte
 • Avbeställningsskydd vid sjukdom, 6% av resans pris
 • Gouda reseförsäkring/komplement till hemförsäkringen
 • Dricks (beräkna ca 40 USD per resedeltagare till lokalguider, chauförer etc.)
 • Avgift för inreseregistrering i USA (ESTA, ca. 14 USD)
 • Eventuella extra arrangemang
 • Personliga förnödenheter
 • Tillägg för enkelrum
 • Administrationsavgift 150 kr per faktura (bortfaller vid online-bokning)
 • Allt som inte nämns under “Priset inkluderar”
Tillägg för frukost

Frukost dag 2-3 i New York samt dag 7-8 i Washington. Pris: 748:-/person

Inför din resa

Resan omfattas av Albatros Travels resevillkor, som deltagarna förutsätts ha tagit del av.

Information om resan

Bagage

Om du vill låsa din resväska ska du använda ett TSA-lås. Bagaget kontrolleras av The Transportation Security Administration på flyget från och till USA. De har en huvudnyckel som kan öppna alla TSA-lås. Om du har låst väskan med ett annat lås förbehåller de sig rätten att bryta upp låset. Detta gäller även inbyggda lås i väskan. TSA-lås kan köpas i de flesta väskbutiker och finns både som hänglås och väskrem.

Det är en bra idé att ta med en mindre ryggsäck eller väska till dagsutflykter och resedagar då man inte ser sitt bagage förrän på kvällen igen. Du behöver inte ta med egen handduk på resan.

Deltagarantal

Resan genomförs vid ett deltagarantal på minst 15 personer. Om vi inte når detta antal deltagare, förbehåller vi oss rätten att ställa in resan – detta sker i så fall ca 4-6 veckor före planerad avresa. Som också framgår av våra resevillkor punkt 11, samt lagen om paketresor, kan vi som researrangörer inte hållas ansvariga för några förluster som drabbat dig som kund till följd av avbeställningen. Vi är endast skyldiga att återbetala resans pris.

Resa med barn till USA

Om du reser med barn till USA, till exempel ditt barnbarn, med en annan person som är under 18 år, om du reser ensam med ditt barn utan den andre föräldern eller om du och ditt barn inte har samma efternamn, ska du vid avresa kunna visa upp en skriftlig tillåtelse från båda föräldrarna på engelska med följande formulering:

 "I acknowledge that my wife/husband/etc. is traveling out of the country with my son/daughter etc. He/She/They has/have my permission to do so."

Detta ska undertecknas av båda föräldrarna. Dessutom ska du ta med barnets personbevis på engelska (kan beställas hos Skatteverket).

För säkerhets skull är det en god idé att kontakta den amerikanska ambassaden i Stockholm för att säkra dig att det inte har tillkommit några ändringar: http://sweden.usembassy.gov/

Du kan även läsa mer här: https://help.cbp.gov/app/answers/detail/a_id/268/session/L3NpZC9sakRCQnVwbA%3D%3D.

ESTA - inresetillstånd till USA

Senast 72 timmar före avresa ska du ansöka om inresetillstånd till USA.

Det gör du genom att klicka här: https://esta.cbp.dhs.gov

Här får du ett preliminärt inresetillstånd och ett nummer som du ska printa ut eller skriva upp och ha med dig under hela resan, eftersom flygplatsmyndigheterna i Sverige och USA kan kräva att få se det. Det kostar ett mindre belopp, ca. 14 dollar, som du betalar med kreditkort. Inresetillståndet gäller i två år eller till ditt pass utlöper om detta sker inom två år.

Mer om USA

Här kan du läsa mer om USA:

www.albatros-travel.se/resmal/nordamerika/usa

Läs bland annat om klimat och väder, tidsskillnad, dricks och se om du behöver visum.

Elektronisk utrustning/mobila enheter

Viktig information om din flygresa

Vänligen uppmärksamma att amerikanska myndigheter har infört strängare säkerhetskrav vid flygresor till USA. Alla mobila enheter som man tar med i handbagaget på flyget (mobiltelefoner, surfplattor, Ipad, bärbar dator etc.) ska ha fullt uppladdat batteri, så att man vid en kontroll i säkerhetskontrollen kan sätta på sin telefon etc.

Om din mobila enhet inte är uppladdad eller kan sättas på är det inte tillåtet att ta med den på flyget, utan man måste lämna den i säkerhetskontrollen och man är heller inte garanterad en plats på flyget längre.

Vi hänvisar till British Airways hemsida för mer information:
http://www.britishairways.com/travel/flightops/public/en_no?p_faqid=5047&source=hp_disruption_banner

Handen på hjärtat

Information

Turistbussarna i USA är vanligtvis bekväma. Däremot finns det oftast endast en ingång längst fram i bussen. Dessutom finns varken mugghållare eller förvaringsfack på stolsryggarna. Ta gärna med en bra ryggsäck för personliga ägodelar vid utflykter och under bussresan.

Den amerikanska frukostkulturen är förhållandevis enkel jämfört med den skandinaviska. Frukosten på de flesta standardhotell i USA består av Continental breakfast vilket brukar innebära kaffe/te, juice och toast med smör och marmelad. Det är inte heller ovanligt att frukosten serveras på papperstallrikar, eftersom det är många som gärna tar med sig frukosten och äter den på språng.

Den amerikanska drickskulturen kan framför allt av oss skandinaver ses som ett irritationsmoment. För att du som resenär ska besväras så lite som möjligt brukar reseledaren ofta erbjuda sig att samla in dricks från hela gruppen, fördelad över de olika programpunkterna på resan. Du kan läsa mer om dricks och hur Albatros förhåller sig till det här: www.albatros.se/praktisk/ingar-dricks-i-resans-pris 

Allmän information

Hälsokrav för att kunna delta på resan

Som huvudregel gäller att du ska kunna ta dig fram på egen hand utan hjälpmedel (t.ex. rullator eller rullstol). Generellt sett är våra resor inte lämpade för rörelsehindrade. Oavsett om det är en rundresa med tåg, buss eller en kryssning så ska man kunna gå till och från sevärdheter på egen hand. På de flesta av våra resor motsvarar en dags besök till sevärdheter och dylikt mer än 5 kilometer till fots.

Reseförsäkring

Eftersom sjukförsäkringen i Sverige inte täcker kostnader för hemtransport och läkarbehandling i vissa länder är det viktigt att du har tecknat en reseförsäkring som täcker både kostnader för behandling av sjukdom, samt hemtransport. Dessutom rekommenderar vi att försäkringen täcker skadat eller förlorat bagage.

Gouda Reseförsäkring

Albatros Travel har ingått ett samarbete med Gouda Reseförsäkring som säkrar att hjälpen alltid är i närheten när du behöver den. Med Gouda i ryggen är du säkrad extra trygghet på resan. 

Goudas egen larmcentral är bemannad dygnet runt där kompetenta skandinavisktalande medarbetare sitter redo för att hjälpa just dig. Med Goudas reseförsäkring får du både snabb hjälp på plats och bra täckningar, bl.a. obegränsad sjukdoms- och olycksfallsförsäkring, reseavbrott, tillkallande av anhörig, ersättningsgaranti (kompensation för sjukdom under resan) och resegodstäckning. 

Om du är försäkrad hos ett annat bolag gäller möjligtvis andra regler – kontakta ditt försäkringsbolag för mer information. Det är resenärens eget ansvar att försäkringen omfattar den nödvändiga täckningen.

Albatros Travels reseledare och guider

Albatros gruppresor leds av en svensk reseledare, som antingen möter gruppen på flygplatsen före avresa, eller vid ankomst till destinationen. På våra bussresor möter ni reseledaren senast vid den sista påstigningsplatsen. Chauffören hjälper till med bagage, informerar om placering i bussen och ser till att ni kommer säkert fram.
 
På Albatros individuella resor möts ni av en engelsktalande lokalguide på destinationen. Även utflykter som ingår i resan leds av engelsktalande lokalguider.
 
På expeditionsresor med Albatros Expeditions möts du av en engelsktalande expeditionsguide på destinationen, precis som det blir det engelsktalande expeditionsteamet som leder utflykterna och håller de informationsmöten som ingår i resan. Vi påpekar att en svensk reseledare inte kan förväntas ombord.
 
Ett fåtal av våra resor är utan lokalguide. Det framgår i sådana fall tydligt av programmet. Alla våra guider och reseledare är erfarna, välutbildade och noggrant utvalda av Albatros.

Dricks

På våra resor kommer du i kontakt med vardagslivet och dess seder. Det kan förekomma förhållanden du inte tycker om eller inte är van vid, som t ex. seden med dricks. I många länder är drickssystemet mera organiserat än vad vi som svenskar är vana vid och det finns en förväntan om att lokalguider och chaufförer, under resans gång, mottar en viss summa dricks. Vi anger ett belopp i vårt reseprogram, så att man hemifrån kan ta förbehåll för detta. Resans pris inkluderar inte personlig dricks eftersom det är ett individuellt åliggande och drickssystemet är en del av den kultur man väljer att besöka och som man därför bör följa och respektera. Albatros Travel ger lön till lokalguider och chaufförer men i många kulturer är lönen i servicebranschen anpassad efter att man dessutom mottar dricks. Vi vill betona att dricks naturligtvis är individuellt och frivilligt.

Tillägg för enkelrum och –hytt

Priserna på våra resor baseras på två personer som reser tillsammans och delar rum eller hytt. För de resenärer som reser ensamma tillkommer ett tillägg för enkelrum eller –hytt. Tillägget speglar den prisnivå som vi som researrangör möts av när vi bokar rum och hytter hos våra underleverantörer. Ett enkelrum kostar mer per person än ett dubbelrum. Detta är något som har varit gällande i resebranschen i många år och kan betraktas som standard.
Tillägget framgår av vårt material på respektive resa. 

Pass

Tänk på att ditt pass ska vara giltigt i minst 6 månader efter hemkomsten från destinationen. Detta gäller för alla våra resor, oavsett om enstaka länder kräver en kortare giltighet. Som researrangör ställer vi det här kravet för att undvika situationer, där ett kortare giltighetskrav ändras från och med den tidpunkt då resan bokas till och med avresan, vilket i så fall skulle bli ett problem för de kunder som har ett pass med kortare giltighetstid än sex månader.

Resa med barn/minderåriga

Om du reser med barn, till exempel ditt barnbarn, med en annan person som är under 18 år, om du reser ensam med ditt barn utan den andre föräldern eller om du och ditt barn inte har samma efternamn, kan det hända att några länder inte tillåter inresa.  Det kan därför vara nödvändigt att ta med ett personbevis på engelska samt under undertecknad förklaring som tillåter barnet att resa tillsammans med den vuxne.
USA är ett av de länder som har ovanstående krav, men det finns inte någon slutgiltig lista över vilka andra länder som kräver detta. Därför rekommenderar vi dig att kontakta närmaste ambassad eller konsulat för det land som du ska resa till för att säkra dig vad som gäller i just din situation.

Placering ombord på flyget

Vi vill göra dig uppmärksam på att det är flygbolaget som är ensamt ansvarigt för fördelningen av sittplatserna ombord.

Placering i bussen

På Albatros resor med flyg sker ofta transporten på destinationen med buss. Här kan man inte reservera en specifik plats i bussen och man kan heller inte betala extra för att få en speciell plats. Däremot kan man under resans gång komma överens om att flytta runt så att alla får sitta både fram och bak i bussen.

På Albatros bussresor, där hela resan sker med buss, kan du reservera en specifik plats i bussen mot en extra avgift. De platser som inte är reserverade fördelas enligt först-till-kvarn. Våra bussresor är markerade med ”BUSSRESOR” på hemsidan.

Service ombord på flyget

När du reser med Albatros Travel föregår resan oftast med reguljärflyg. På resorna inom Europa har man normalt sett möjlighet att köpa drycker och smörgåsar. Vissa bolag serverar fortfarande vatten, juice, kaffe eller te utan kostnad. På de långa, interkontinentala flygningarna är maten inkluderad och hos några enstaka bolag även drycker.
Önskar man vin, öl och sprit ska man oftast själv betala för detta. Nivån på servicen ombord kan inte garanteras eller upplysas hemifrån eftersom den varierar från bolag till bolag och dessa ofta ändrar på sina rutiner.

Önskemål om specialkost

På flygresor ska specialkost som exempelvis diabetes- eller vegetarisk mat beställas senast 45 dagar före avresa. På bussresor kan vi tyvärr inte erbjuda specialkost.

Vänligen observera att vissa flygbolag tar extra betalt för specialkost. Vi vidarebefordrar alltid våra gästers önskemål om specialkost på flygresan till flygbolagen, men vi kan inte garantera vad som serveras ombord.

Som utgångspunkt har vi inte möjlighet att erbjuda specialmat på våra rundresor. Dels för att det på många av våra resor ingår gemensamma måltider där menyn är beställd i förväg. Dels för att specialmat såsom glutenfri och laktosfri kost kan vara svårt att hitta i några av dem länder som vi reser till. Du får därför räkna med att äta samma mat som övriga deltagare på resan. Vi tar gärna emot och vidarebefordrar önskemål om specialkost och allergier, men vi har inte möjlighet att garantera att speciella måltider kan serveras under resans gång eller att det är möjligt att ta hänsyn till allergier.

Förbehåll/ändringar

Förbehåll för ändringar i programmet. Albatros Travel och våra lokala samarbetspartners strävar alltid efter att ta fram resan i förhållande till programmet, men av hänsyn till sevärdheternas öppettider eller praktiska omständigheter kan det bli nödvändigt att genomföra rutten i en annan ordning än den som anges. Dessutom kan vissa programpunkter utgå på grund av force majeure-situationer som väderförhållanden eller försenade flygavgångar. 
Slutligen vill vi uppmärksamma att alla resor regelbundet revideras och förbättras mot bakgrund av den feedback vi får efter varje resa. En revidering av resan kan medföra att det uppstår ändringar i programmet mellan bokningen av resan och avresedatum. Före avresa kommer samtliga deltagare att få det senast uppdaterade programmet som alltid har för avsikt att tjäna kundernas bästa och se till att de får en smidig resa.
Resan säljs som paketresa, och det går inte att få pengar tillbaka för de delar av resan som eventuellt inte nyttjas.

Vänligen uppmärksamma att tillköpta extrautflykter endast genomförs vid ett tillräckligt stort antal deltagare. Beroende av när utflykten ställs in, kommer priset för utflykten att betalas tillbaka till de anmälda deltagarna före eller efter hemkomst från resan.

Rated 4 out of 5 by from Upplevelserik resa Intressanta besöksmål dock långa busstransporter vissa dagar. Trevlig och kunnig reseledare.
Date published: 2023-09-23
Rated 3 out of 5 by from En lång resa med mycket bussittande men med många nya upplevelser. Många spännande platser.
Date published: 2023-09-18
Rated 4 out of 5 by from En spännande resa Det var en spännande och lärorik resa och ganska intensiv. Jag skulle vilja gärna ha mer tid i Boston.
Date published: 2022-09-23
Rated 4 out of 5 by from En inspirerande fin resa En resa som belyser de olika delstater och sevärdheter. Jag har nu fått inspiration att besöka vissa platser på egen hand. Mycket bra och kunnig reseledare.
Date published: 2022-09-22
Rated 3 out of 5 by from Mycket buss, för mycket buss Trevlig resa med lagom stor grupp. Dock mycket, mycket tid i bussen och alltför lite tid på egen hand. Detta löste vi delvis genom att göra NY helt på egen hand. För få sevärdheter på en så lång resa. Amishfolket?? Bara ett besök i ett kulturhus, inte mera. Vi hade velat uppleva folkets dagliga liv. Bra hotell överlag. Hyfsat i NY.
Date published: 2022-09-20
Rated 4 out of 5 by from Mkt intressant resa! Det var en spännande och mkt intressant resa.
Date published: 2022-09-20
Rated 4 out of 5 by from En meget bra og interessant reise. En flott reise i historiske omgivelser med bra program. Jimmy var en meget dyktig, kunnskapsrik og ikke minst trivelig reiseleder.
Date published: 2022-09-20
Rated 4 out of 5 by from Nöjda De lokala guiderna var väldigt bra. Vår reseledare var reserv och var ok
Date published: 2019-10-02
 • y_2023, m_9, d_29, h_4
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_3.0.35
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_1, tr_82
 • loc_sv_SE, sid_USRTR17, prod, sort_[SortEntry(order=SUBMISSION_TIME, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Liknande resor