Vackra södra Indien – rundresa och strandsemester

group-tour
Gruppresa med Albatros reseledare

Kulturresa i Vasco da Gamas fotspår med husbåt i Indiens Venedig och 4 dagars strandsemester

Flera tusen år innan våra förfäder bosatte sig i Europa, vandrade de längs Indiens kuster på väg mot Asien och Australien. Några slog sig ner på denna varma, tropiska kust med stabilt väder, och skapade ett av världens första jordbrukssamhällen, som redan för 5000 år sedan idkade handel med babylonier, assyrier, egyptier och senare fenicier och araber. Kryddor från Malabarkusten har rest jorden runt och är grunden för de högt stående, rika kulturer som fortfarande präglar denna vackra plats på jorden.

I södra Indiens charmiga delstat Kerala besöker vi Kochi, där Vasco da Gama tillbringade sina sista dagar. Staden är vår utgångspunkt under våra första dagar i Indien, med bland annat stadsvandring och besök i Mattancherry-palatset. Vi ska också upp i bergen till staden Munnar, där vi ska besöka en teplantage och ta en fin vandring i de vackra omgivningarna. En natt ska vi bo på husbåt i Keralas så kallade ’back-waters’, ett stort våtområde med laguner, sjöar och laguner, som inte utan grund kallas för Indiens Venedig.

Resan avslutas med 4 dagar i kuststaden Kovalam, där de lokala specialiteterna är avkoppling, ayurveda och allt gott från havet.

Klicka på kartan för att se den i större format
 • Typ Rundresor

 • Reseledare Svensk

 • Visum Ja

 • Vaccination Ja

 • Valuta Indiske rupier

Dagsprogram 11 dagar
Dag 1
Avresa från Sverige
Dag 2
Ankomst till Kochi. Stadsvandring i den gamla stadsdelen inkl. tvättkollektiv och de berömda fiskenäten
Dag 3
Kochi. Mattancherry-palatset, den judiska synagogan och kathakali-dans
Dag 4
Kochi – Munnar. Teplantager och stora naturupplevelser
Dag 5
Munnar. Enkel vandring, vattenfall och vilda elefanter
Dag 6
Munnar – Alleppey. Kerala Backwaters och inkvartering på husbåt
Dag 7
Alleppey – Kovalam. Avsked till backwaters och inkvartering på strandhotell
Dag 8–10
Kovalam. Avkoppling och strandliv
Dag 11
Kovalam - Trivandrum – Stockholm

Hotell

Uday Samudra Hotel

 • 227 rum
 • 5 restauranger
 • Wifi på hela resortet
 • Värdeförvaringsskåp på rummet
 • 3 swimmingpooler
 • Luftkonditionering på rummet

Kovalam-området är med sin 17 kilometer långa kuststräcka och tre fantastiska huvudstränder ett badparadis utan dess like. Översatt betyder Kovalam ungefär ’kokospalmlund nära havet’ – mer idylliskt blir det inte! Och låt inte sandens ibland nästan svarta färg avskräcka dig – det är iinte smuts, utan bara den svarta mineral ilmenit som färgar sanden.

Uday Samudra Hotel ligger i kustorten Kovalam på Malabarkusten i södra Indien. Längs strandpromenaden mot Arabiska sjön ligger barer och restauranger som pärlor på rad och erbjuder färsk fisk, hummer och stora räkor – eller kanske en drink i solnedgången kan fresta? Delstatens huvudstad, Trivandrum, ligger endast 15 kilometer bort. Staden (vars officiella namn är Thiruvananthapuram) är omgiven av frodiga gröna backra och självaste  Mahatma Gandhi kallade den för Indiens evigt gröna stad.

Uday Samudra Hotel är officiellt ett 5-stjärnigt hotell. Vi har dock valt att kalla det 4-stjärnigt för att inte göra någon besviken. Hotellet består av 227 rum på 4 våningar. Hotellet har sex rumstyper och vi bor i dubbelrum i kategorin "Deluxe room" med utsikt mot trädgården och poolen. Alla rum har terrass eller balkong, badrum, luftkonditionering, tv, hårtork och minibar. Det finns te- och kaffekokare på rummet, samt Wi-Fi och  värdeförvaringsskåp.

Läs mer på hotellets hemsida: http://www.uds.co.in

Avresedatum

Avresa Resans längd Pris Avresa från OBS:
29 998:–
Stockholm
30 998:–
Stockholm
30 998:–
Stockholm
Klicka på ett datum för att se tillhörande program

Dagsprogram

Hämta hela programmet OBS. Några av våra resor finns i flera olika versioner. Det är viktigt att du väljer rätt datum innan du skriver ut.

Dag 1
Avresa från Sverige

Vi lämnar Sverige och styr kosan mot den indiska delstaten Kerala och staden Kochi.

Dag 2
Ankomst till Kochi. Stadsvandring i den gamla stadsdelen inkl. tvättkollektiv och de berömda fiskenäten
Fisknätet i Kochis hamn

Vi anländer på morgonen och beger oss strax till vårt hotell. Om det går checkar vi in på hotellet, men om vi inte kan få våra rum, finns det möjlighet att fräscha upp sig litegrann på ett urval tillfälliga rum.

I delstaten Kerala kan hela 90% av befolkningen läsa och skriva, och den höga utbildningsnivån har bland annat medfört att barnadödligheten är den lägsta i hela Indien, och delstaten har de bäst utvecklade sociala förhållandena. Kochi består av en ny och en gammal stadsdel beläget omkring en vik, och små färjor pendlar dagen lång tvärs över viken. Staden har varit koloniserad flera gånger. Först av portugiserna, därefter holländarna och sedan av engelsmännen, innan staden åter hamnade i indiska händer vid självständigheten 1947. Varje kolonialmakt har satt sin prägel på staden.

Vi inleder dagen program med att kika förbi Kochis gamla stadsdel. Vi går en tur genom de gamla, smala gatorna, där vi ser många tecken på att den en gång var en stor handelsstad. Något speciellt är att kristendomen har stor utbredning i detta område, bland annat ligger Indiens äldsta kyrka här.

Vi stannar också till vid ett lite märkligt ställe, nämligen ett utomhus tvättkollektiv, där de lokala ”dhobi wallas” (tvättarna), tvättar, bankar, torkar och stryker stadens tvätt. Ett sinnrikt system ser till att alla får tillbaka sin korrekta tvätt. Efter besöket förstår man varför varje indisk person alltid är ren och med nystrukna kläder.

Vid infarten till hamnen fiskas det med de berömda kinesiska fiskenäten, som hänger som stora spindlar över sina nät, och här kan vi njuta av den underbara, exotiska stämningen med utsikt mot det Arabiska Havet.

På kvällen äter vi en god middag på vårt hotell.

Dag 3
Kochi. Mattancherry-palatset, den judiska synagogan och kathakali-dans
Kathakali-dans, Kochi

Vi sover länge och att efter en god frukost är det dags att ge sig ut i dagens program. Vi inleder med ett besök vid det imponerande Mattancherry-palatset, som uppfördes av portugiserna år 1557. Palatset är byggt i traditionell kerala-stil och har ett ganska speciellt tempel på gårdsplanen ägnat åt guden Bhagavati. De vackra fresco-målningarna på templets väggar skildrar det hinduiska eposet Ramayana, som handlar om prins Rama, den sjunde inkarnationen av Vishnu.

Vi går också förbi den enda synagogan på subkontinenten och besöker en av stadens många butiker som säljer mattor, i århundraden en viktig exportvara från detta område. I slutet av dagen är det dags för ett besök på ett av Kochis berömda centra för Kathakali-dans. Kathakali-dansen är unikt för Kerala och den färgglada och temperamentsfulla dansen tar ofta sin utgångspunkt i berättelser från gamla hinduiska skrifter.

OSB: Mattancherry-palatset är stängt på fredagar och den judiska synagogan varje fredag och lördag. Vi försöker flytta om i programmet, om det är möjligt, de gånger vi är i Kochi fredag och lördag.

Dag 4
Kochi – Munnar. Teplantager och stora naturupplevelser Körsträcka ca. 130km / 4 - 5 timmar

Vi äter frukost på hotellet och kör därefter mot Munnar. Munnar ligger 2000 meter över havet och är en av de vackraste platserna i landet. Här är det kaffe- och teplantager så långt ögat räcker, med avbrott för färgglada köksträdgårdar.

Området var britternas favoritsemestermål under kolonialtiden, och när man ser de vackra dalarna och bergen, den färgrika floran och faunan, förstår man varför!

Vi besöker ett lokalt te-museum för att höra mer om områdets fascinerande historia, innan vi sent på eftermiddagen anländer till Munnar som ligger alldeles intill den uppdämda Mattupetty-sjön. Munnar ligger cirka 1600 meter över havet och är en del av den västra bergskedjan Ghats. Munnar kallas också ”Kashmir i södra Indien” och har varit ett populärt utflyktsmål i decennier.

Efter att vi inkvarterat oss på vårt trevliga hotell, äter vi en god middag tillsammans.

Dag 5
Munnar. Enkel vandring, vattenfall och vilda elefanter Körsträcka ca. 30km / 2 – 3 timmar

Vi äter frukost och framför oss väntar en upplevelserik dag. Vi ska nämligen besöka området Kollukmalai. Här finns några av de mest imponerande utsikterna över gränsområdet mellan Kerala och Tamil Nadu. Inte utan grund kallas detta område också för mini-Schweiz.

Vi har lagt in en liten vandring på ca. 4 km i det vackra landskapet. Läs mer om vandringen under praktiska upplysningar.

Efter vandringen återvänder vi till vårt hotell och efter en lokal lunch är det dags för nya äventyr. Vi byter ut bussen mot jeepar och ska på små vägar köra upp till den lilla idylliska byn Anakulam, som är mest känd för sina vilda elefanter som håller till i området.
Vi stannar vid det så kallade “elephant arrival point” – en stor glänta med ett enda träd i mitten. Gläntan är täckt av stigar gjorda av elefanter och de stora djuren kommer ofta hit.

Vi fortsätter sedan genom jättestora te-plantager och stannar vid ett av områdets imponerande vattenfall, innan vi mätta på upplevelser beger oss tillbaka till Munnar.

Vi avslutar dagen med en gemensam middag, innan vi trötta och fulla av upplevelser går till sängs.

Dag 6
Munnar – Alleppey. Kerala Backwaters och inkvartering på husbåt Körsträcka ca. 170km / 5 – 6 timmar
Vid Keralas bakvatten

Vi kör söderut till staden Alleppey, dit vi anländer vid middagstid. Om klichén ”Indiens Venedig” är berättigad någonstans så är det i detta område. Alleppeys bakgård utgörs av Keralas så kallade ’backwaters’ – ett enormt området där havet tagit sig in på land och skapat ett system av sjöar, laguner och vikar. Här står vackra kokospalmer sida vid sida med kanalerna som i antal överstiger antalet gator. Här sover, lever och transporterar man sig på vatten. Riktigt många invånare i Alleppey bor på husbåtar, och det ska vi också göra!

Vi ger oss ut och upplever några av de 900 kilometerna slingrande vattenvägar, som utgör backwaters. Detta vattenrika område har i århundraden använts som södra Indiens motorvägssystem, och områdets invånare fraktar både sig själva och sina varor runt i båt. Ombord på vår husbåt, som är täckt av ett tak av kokosfiber, glider vi stilenligt fram längs de palmkantade kanalerna bland arbetande fiskare och små byar på landremsor bara några få meter breda. Varje båt har tre till sex hytter med egen kapten, kock och servispersonal. På natten ligger båtarna vid kaj.

Dag 7
Alleppey – Kovalam. Avsked till backwaters och inkvartering på strandhotell Körsträcka ca. 175km / 4 – 5 timmar
Kovalam

Vi återvänder till Alleppey, kliver av husbåten och kör vidare till kuststaden Kovalam, där vi checkar in på ett strandhotell.

Kovalam-området är med sin 17 kilometer långa kuststräcka och tre fantastiska huvudstränder ett badparadis av rang. Översatt betyder Kovalam ungefär ’kokospalmlund vid havet’ – och mer idylliskt blir det inte! Bli inte förskräckt av sandens ibland svarta färg – det är inte förorening, utan bara den svarta mineralen ilmenit som färgar sanden.

Dag 8–10
Kovalam. Avkoppling och strandliv
Slappna av och njut av livet!

Du har hela fyra dagar för att njuta av livet här på södra Indiens Malabarkust. Längs strandpromenaden till det Arabiska Havet ligger barer och restauranger som ett pärlband och erbjuder färsk fisk, hummer och stora räkor – och en drink i solnedgången om det lockar!

Du kan också skämma bort dig själv med en behandling i den 5000 år gamla ayurvedatraditionen, som i hög grad hålls levande i Kerala. Syftet med ayurveda är att skapa balans mellan tre livsenergier – eld, vatten och luft – och behandlingarna består bland annat av massage, ångbad, dieter och användande av eteriska oljor. Ayurveda-traditionen finns på många platser i Indien, men i Kerala är man särskilt noga med att följa de gamla föreskrifterna till punkt och pricka. En del restauranger i Kovalam har specialiserat sig på att laga mat enligt ayurvediska recept. Vårt hotell erbjuder olika behandlingar, bland annat massage, annars kan reseledaren rekommendera andra platser för behandling i staden, om det är av intresse. (Ayurvediska behandlingar ingår inte i resans pris.)

Har du lust på lite stadsliv, ligger delstatens huvudstad, Trivandrum, bara cirka 15 kilometer bort. Staden (vars officiella namn är Thiruvananthapuram) ligger omgiven av gröna kullar och kallades av Mahatma Gandhi för Indiens evigt gröna stad. Trivandrum är en utbildningsstad full av skolor, teknologiska institut och University of Kerala, och staden står för 80% av delstatens export av it-mjukvara. I staden finns också en zoologisk trädgård, museer och gallerier.

Dag 11
Kovalam - Trivandrum – Stockholm Kørsel 15km / 30 – 45 min

Mycket tidigt på morgonen kör vi till flygplatsen i Trivandrum för att påbörja vår hemresa. Vi anländer till Stockholm först på eftermiddagen.

Prisinformation

Resans pris

Från 29 998:– kr per person i delat dubbelrum.
Se priser för alla avresedatum

Tillägg för enkelrum
6 998:–
Priset inkluderar
 • Svensk reseledare
 • Flyg Stockholm – Kochi och Trivandrum – Stockholm med mellanlandning
 • Utflykter enl. program.
 • 8 nätter på bra hotell i delat dubbelrum
 • 1 natt på 3-stjärnig husbåt
 • Frukost varje dag
 • Lunch dag 1 – 7
 • Middag dag 1 – 6
 • Skatter och avgifter
Priset inkluderar inte
 • Avbeställningsskydd vid sjukdom, 6 %
 • Gouda reseförsäkring / komplement till hemförsäkring
 • Eventuella extra arrangemang
 • Enkelrumstillägg
 • Visum till Indien (läs mer här)
 • Drycker
 • Dricks i Indien till guide, chaufför och assistent (räkna med ca. USD 50)
 • Personliga förnödenheter
 • Administrationsavgift 130 kr per faktura
 • Allt som inte nämns under “Priset inkluderar”

Inför din resa

Resan omfattas av Albatros Travels resevillkor, som deltagarna förutsätts ha tagit del av.

Information om resan

Bagage

Det är en bra idé att ha med en mindre ryggsäck eller väska till dagsturer/utflykter och resdagar, då du oftast inte ser ditt stora bagage igen förrän på kvällen. Det är inte nödvändigt att ta med egen handduk.

Deltagarantal

Resan kräver ett deltagarantal på minst 15 personer. Om vi inte når detta antal deltagare, förbehåller vi oss rätten att ställa in resan – detta sker i så fall ca 4–6 veckor före planerad avresa. Som också framgår av våra resevillkor punkt 11, samt lagen om paketresor, kan vi som researrangör inte hållas ansvariga för några förluster som drabbat dig som kund till följd av avbeställningen. Vi är endast skyldiga att återbetala resans pris.

Hantverksbesök

Under resan har vi lagt in besök på små verksamheter och kooperativ, som producerar några av de saker som kännetecknar Indien: textilier, marmor och smycken. Det är givetvis möjligt att handla under dessa besök.

Husbåt

Varje båt har tre till sex hytter med egen kapten, kock och servispersonal. Under natten ligger båtarna vid kaj. Följande morgon reser vi tillbaka och fortsätter vår tur till Kovalam.

Läs mer här: https://documents.albatros-travel.com/dk/Kerala%20extension%20practical%20information%202023%20-%20DK.pdf

Vandring i Munnar

Vår vandring är upplagd så att den kan genomföras av alla som har normal kondition och rörlighet. Det går att stanna i bussen under vandringen, om man inte önskar delta eller om reseledaren rekommenderar att man inte bör delta.

Läs mer om Indien

Här kan du läsa mer om vaccinationer, tidsskillnad och mycket annat: www.albatros.se/resmal/asien/indien

Allmän information

Hälsokrav för att kunna delta på resan

Som huvudregel gäller att du ska kunna ta dig fram på egen hand utan hjälpmedel (t.ex. rullator eller rullstol). Generellt sett är våra resor inte lämpade för rörelsehindrade. Oavsett om det är en rundresa med tåg, buss eller en kryssning så ska man kunna gå till och från sevärdheter på egen hand. På de flesta av våra resor motsvarar en dags besök till sevärdheter och dylikt mer än 5 kilometer till fots.

Reseförsäkring

Eftersom sjukförsäkringen i Sverige inte täcker kostnader för hemtransport och läkarbehandling i vissa länder är det viktigt att du har tecknat en reseförsäkring som täcker både kostnader för behandling av sjukdom, samt hemtransport. Dessutom rekommenderar vi att försäkringen täcker skadat eller förlorat bagage.

Gouda Reseförsäkring

Albatros Travel har ingått ett samarbete med Gouda Reseförsäkring som säkrar att hjälpen alltid är i närheten när du behöver den. Med Gouda i ryggen är du säkrad extra trygghet på resan. 

Goudas egen larmcentral är bemannad dygnet runt där kompetenta skandinavisktalande medarbetare sitter redo för att hjälpa just dig. Med Goudas reseförsäkring får du både snabb hjälp på plats och bra täckningar, bl.a. obegränsad sjukdoms- och olycksfallsförsäkring, reseavbrott, tillkallande av anhörig, ersättningsgaranti (kompensation för sjukdom under resan) och resegodstäckning. 

Om du är försäkrad hos ett annat bolag gäller möjligtvis andra regler – kontakta ditt försäkringsbolag för mer information. Det är resenärens eget ansvar att försäkringen omfattar den nödvändiga täckningen.

Albatros Travels reseledare och guider

Albatros gruppresor leds av en svensk reseledare, som antingen möter gruppen på flygplatsen före avresa, eller vid ankomst till destinationen. På våra bussresor möter ni reseledaren senast vid den sista påstigningsplatsen. Chauffören hjälper till med bagage, informerar om placering i bussen och ser till att ni kommer säkert fram.
 
På Albatros individuella resor möts ni av en engelsktalande lokalguide på destinationen. Även utflykter som ingår i resan leds av engelsktalande lokalguider.
 
På expeditionsresor med Albatros Expeditions möts du av en engelsktalande expeditionsguide på destinationen, precis som det blir det engelsktalande expeditionsteamet som leder utflykterna och håller de informationsmöten som ingår i resan. Vi påpekar att en svensk reseledare inte kan förväntas ombord.
 
Ett fåtal av våra resor är utan lokalguide. Det framgår i sådana fall tydligt av programmet. Alla våra guider och reseledare är erfarna, välutbildade och noggrant utvalda av Albatros.

Dricks

På våra resor kommer du i kontakt med vardagslivet och dess seder. Det kan förekomma förhållanden du inte tycker om eller inte är van vid, som t ex. seden med dricks. I många länder är drickssystemet mera organiserat än vad vi som svenskar är vana vid och det finns en förväntan om att lokalguider och chaufförer, under resans gång, mottar en viss summa dricks. Vi anger ett belopp i vårt reseprogram, så att man hemifrån kan ta förbehåll för detta. Resans pris inkluderar inte personlig dricks eftersom det är ett individuellt åliggande och drickssystemet är en del av den kultur man väljer att besöka och som man därför bör följa och respektera. Albatros Travel ger lön till lokalguider och chaufförer men i många kulturer är lönen i servicebranschen anpassad efter att man dessutom mottar dricks. Vi vill betona att dricks naturligtvis är individuellt och frivilligt.

Tillägg för enkelrum och –hytt

Priserna på våra resor baseras på två personer som reser tillsammans och delar rum eller hytt. För de resenärer som reser ensamma tillkommer ett tillägg för enkelrum eller –hytt. Tillägget speglar den prisnivå som vi som researrangör möts av när vi bokar rum och hytter hos våra underleverantörer. Ett enkelrum kostar mer per person än ett dubbelrum. Detta är något som har varit gällande i resebranschen i många år och kan betraktas som standard.
Tillägget framgår av vårt material på respektive resa. 

Pass

Tänk på att ditt pass ska vara giltigt i minst 6 månader efter hemkomsten från destinationen. Detta gäller för alla våra resor, oavsett om enstaka länder kräver en kortare giltighet. Som researrangör ställer vi det här kravet för att undvika situationer, där ett kortare giltighetskrav ändras från och med den tidpunkt då resan bokas till och med avresan, vilket i så fall skulle bli ett problem för de kunder som har ett pass med kortare giltighetstid än sex månader.

Resa med barn/minderåriga

Om du reser med barn, till exempel ditt barnbarn, med en annan person som är under 18 år, om du reser ensam med ditt barn utan den andre föräldern eller om du och ditt barn inte har samma efternamn, kan det hända att några länder inte tillåter inresa.  Det kan därför vara nödvändigt att ta med ett personbevis på engelska samt under undertecknad förklaring som tillåter barnet att resa tillsammans med den vuxne.
USA är ett av de länder som har ovanstående krav, men det finns inte någon slutgiltig lista över vilka andra länder som kräver detta. Därför rekommenderar vi dig att kontakta närmaste ambassad eller konsulat för det land som du ska resa till för att säkra dig vad som gäller i just din situation.

Placering ombord på flyget

Vi vill göra dig uppmärksam på att det är flygbolaget som är ensamt ansvarigt för fördelningen av sittplatserna ombord.

Placering i bussen

På Albatros resor med flyg sker ofta transporten på destinationen med buss. Här kan man inte reservera en specifik plats i bussen och man kan heller inte betala extra för att få en speciell plats. Däremot kan man under resans gång komma överens om att flytta runt så att alla får sitta både fram och bak i bussen.

På Albatros bussresor, där hela resan sker med buss, kan du reservera en specifik plats i bussen mot en extra avgift. De platser som inte är reserverade fördelas enligt först-till-kvarn. Våra bussresor är markerade med ”BUSSRESOR” på hemsidan.

Service ombord på flyget

När du reser med Albatros Travel föregår resan oftast med reguljärflyg. På resorna inom Europa har man normalt sett möjlighet att köpa drycker och smörgåsar. Vissa bolag serverar fortfarande vatten, juice, kaffe eller te utan kostnad. På de långa, interkontinentala flygningarna är maten inkluderad och hos några enstaka bolag även drycker.
Önskar man vin, öl och sprit ska man oftast själv betala för detta. Nivån på servicen ombord kan inte garanteras eller upplysas hemifrån eftersom den varierar från bolag till bolag och dessa ofta ändrar på sina rutiner.

Önskemål om specialkost

På flygresor ska specialkost som exempelvis diabetes- eller vegetarisk mat beställas senast 45 dagar före avresa. På bussresor kan vi tyvärr inte erbjuda specialkost.

Vänligen observera att vissa flygbolag tar extra betalt för specialkost. Vi vidarebefordrar alltid våra gästers önskemål om specialkost på flygresan till flygbolagen, men vi kan inte garantera vad som serveras ombord.

Som utgångspunkt har vi inte möjlighet att erbjuda specialmat på våra rundresor. Dels för att det på många av våra resor ingår gemensamma måltider där menyn är beställd i förväg. Dels för att specialmat såsom glutenfri och laktosfri kost kan vara svårt att hitta i några av dem länder som vi reser till. Du får därför räkna med att äta samma mat som övriga deltagare på resan. Vi tar gärna emot och vidarebefordrar önskemål om specialkost och allergier, men vi har inte möjlighet att garantera att speciella måltider kan serveras under resans gång eller att det är möjligt att ta hänsyn till allergier.

Förbehåll/ändringar

Förbehåll för ändringar i programmet. Albatros Travel och våra lokala samarbetspartners strävar alltid efter att ta fram resan i förhållande till programmet, men av hänsyn till sevärdheternas öppettider eller praktiska omständigheter kan det bli nödvändigt att genomföra rutten i en annan ordning än den som anges. Dessutom kan vissa programpunkter utgå på grund av force majeure-situationer som väderförhållanden eller försenade flygavgångar. 
Slutligen vill vi uppmärksamma att alla resor regelbundet revideras och förbättras mot bakgrund av den feedback vi får efter varje resa. En revidering av resan kan medföra att det uppstår ändringar i programmet mellan bokningen av resan och avresedatum. Före avresa kommer samtliga deltagare att få det senast uppdaterade programmet som alltid har för avsikt att tjäna kundernas bästa och se till att de får en smidig resa.
Resan säljs som paketresa, och det går inte att få pengar tillbaka för de delar av resan som eventuellt inte nyttjas.

Vänligen uppmärksamma att tillköpta extrautflykter endast genomförs vid ett tillräckligt stort antal deltagare. Beroende av när utflykten ställs in, kommer priset för utflykten att betalas tillbaka till de anmälda deltagarna före eller efter hemkomst från resan.

Liknande resor