En vintersaga – med Glaciärexpressen genom Alperna

group-tour
Gruppresa med Albatros reseledare

Upplev Montreux, Genevesjön och Lugano – med Glaciärexpressen och Bernina Express

Glaciärexpressen - en legendarisk tågresa – inte minst om vintern! Glaciärexpressen bjuder på hisnande vackra vinterlandskap med höga bergstoppar på över 2000 meter till djupa dalsänkor. 

Här väntar upplevelser av hög klass: Vid den glittrande Genévesjön ligger vykortsvackra Montreux och mysiga Lugano kombinerar schweizisk perfektionism med italiensk charm. 

Som om inte det vore nog färdas vi med Bernina Express genom den italienska alpvärlden över 2250 meter över havet och vi bor på hotell som speglar stämningen i de städer vi bor: 

I Montreux kan du se fram emot Royal Plaza Hotel vid Genevésjöns strand och de mäktiga Alperna. I priset ingår entré till hotellets spa med inomhuspool, jacuzzi, bastu och hammam.  I gemytliga Chur bor vi på Swiss Quality Hotel och sist men inte minst avrundar vi vår resa på mysiga Hotel de la Paix vid Luganosjön. 

Klicka på kartan för att se den i större format
 • Typ Rundresor, Tågresor

 • Reseledare Svensk

 • Visum Nej

 • Vaccination Nej

 • Valuta CHF, EUR,

Dagsprogram 6 dagar
Dag 1
Flyg till Zürich. Därefter tåg till Montreux vid Genevesjön. Välkomstmiddag.
Dag 2
Montreux. Stadspromenad i glamorösa Montreux. Möjlighet till egna utflykter vid Genévesjön
Dag 3
Montreux – Brig – Andermatt - Chur. Med Glaciärexpressen från Brig via Andermatt till Chur
Dag 4
Chur - St Moritz – Tirano – Lugano. Med Bernina Express till Tirano i Italien. Vidare med Bernina Expressens egen buss via Comosjön till Lugano
Dag 5
Lugano. Stadspromenad i charmiga Lugano. Njut av den sydländska stämningen eller shoppa loss bland märkesvaror. Avskedsmiddag
Dag 6
Lugano – Zürich med tåg. Flyg hem från Zürich.

Hotell

Hotel Royal Plaza

Fantastiskt fyrstjärnigt hotell vid Genevésjöns strand på ena sidan och de mäktiga Alperna på andra sidan. Gratis tillgång till wifi i hela hotellet och wellnessområdet med fitnessutrustning och inomhuspool kostar inget extra. De 154 rummen är stilrent och individuellt inredda och det finns luftkonditionering och moderna tv-apparater. Alla barer och restauranger har imponerande utsikt över sjön. Frukosten är riklig och hotellet är uppskattat för god service. Till centrum och järnvägsstationen är det 800 meters promenad. 

www.royalplaza.ch/en/

ABC Swiss Quality Hotel

Detta moderna och välrenommerade fyrstjärniga hotell ligger 100 meter från järnvägsstationen mitt inne i centrum av Chur. Det är bara några hundra meters promenad till den historiska stadskärnan med vackra tidstypiska byggnader och många mysiga kaféer och restauranger. Rummen är moderna med alla tänkbara bekvämligheter och servicen får goda vitsord som så ofta i Schweiz. Gratis wifi både i rum och i allmänna utrymmen samt gratis tillgång till sauna. 

https://www.hotelabc.ch/en

Hotel de la Paix, Lugano

Trevligt och välskött fyrstjärnigt hotell med två restauranger, Neptune och Al Barilotto, baren La Cupole och utomhuspool. Gratis wifi finns att tillgå i hotellets allmänna utrymmen. Hotellet är rökfritt och de 130 rummen har air condition och är ljudisolerade med te- och kaffekokare samt platt-tv och värdebox. Hotellet ligger i stadsdelen Paradiso med fem minuters promenad till Luganosjön och 20 minuters promenad till centrum av Lugano. LAC Lugano Arte e Cultura konstcenter, som öppnades i september 2016, ligger bara 10 minuters promenad bort.

https://www.delapaix.ch/eng/

Bilder

Klicka på bilderna för att förstora dem

Avresedatum

Avresa Resans längd Pris Avresa från OBS:
22 498:–
Stockholm
Fullbokad
Klicka på ett datum för att se tillhörande program

Dagsprogram

Hämta hela programmet OBS. Några av våra resor finns i flera olika versioner. Det är viktigt att du väljer rätt datum innan du skriver ut.

Dag 1
Flyg till Zürich. Därefter tåg till Montreux vid Genevesjön. Välkomstmiddag.
Välkommen till Schweiz i vinterskrud!

Vi landar på Zürichs flygplats Kloten som har en egen järnvägsstation, varifrån ett modernt fjärrtåg avgår söderut i riktning mot Montreux. Bagaget fraktas till hotellet och senare under resan även mellan hotellen så det behöver vi inte bekymra oss om. Norr om Alperna ligger den schweiziska högslätten där bokskogar och vetefält böljar över det lätt kuperade landskapet. Här i norr bor större delen av befolkningen och här ligger de större städerna.

Vi passerar den schweiziska huvudstaden Bern som är en ganska liten stad med enbart ca 130 000 invånare, men ändå den fjärde största staden i landet efter Zürich, Genéve och Basel. Snart passerar vi också den lilla medeltida staden Fribourg med många hus i gotisk stil och monument av allehanda slag. De fantastiska vyerna imponerar redan under resans första dag då det bär iväg ut på den schweiziska landsbygden med ett välskött tåg.  

Schweiz är ett av världens rikaste länder, men rikedomen gäller även den gudomligt vackra naturen. Det är stundtals så vackert så det känns som om man befinner sig mitt i ett vykort. Snart är vi framme vid den underbart glimrande Genévesjön där vi ska bo på ett välrenommerat fyrstjärnigt topphotell precis vid sjön som bjuder oss på en första schweizisk middag. 

Dag 2
Montreux. Stadspromenad i glamorösa Montreux. Möjlighet till egna utflykter vid Genévesjön

Dagen inleds som sig bör med en riklig frukost. Sedan är det dags att utforska den schweiziska Rivierans pärla som den lilla exklusiva staden Montreux i kantonen Vaud brukar kallas. Staden ligger inklämd i en liten bukt mellan den glittrande sjön och de höga bergen och omgärdas av vinodlingar som kontrasterar effektfullt mot de bakomliggande snöklädda alptopparna. 

Jazzfestivalen i Montreux är lika världsberömd som de hisnande omgivningarna. Många av de musikaliska storheter som har uppträtt i Montreux står staty i stadens park. Reseledaren inleder med en liten stadspromenad i en miljö och med en arkitektur som minner om La Belle Epoque och sedan är dagen fri för egna upplevelser. 

Vid incheckningen på hotellet får du ett ”Montreux Riviera Card” som ger fri tillgång till lokaltrafiken och rabatt på många olika attraktioner. Ta en promenad längs med sjön till närbelägna Château de Chillon, som stolt har stått på en undervattensklippa ända sedan 1100-talet och ser ut att sväva på Genévesjön. Det är ett formidabelt slott som har inspirerat såväl Jean-Jacques Rousseau som Lord Byron. Eller ta det bara lugnt och njut av ett glas inhemskt vin med utsikt över sjön. Vindistriktet väster om Montreux heter Lavaux och i sydost ligger Chablais och här odlades vin redan innan romarna kom.

Dag 3
Montreux – Brig – Andermatt - Chur. Med Glaciärexpressen från Brig via Andermatt till Chur
Ett vinterrike utan dess like

Efter frukost tar vi ett regionaltåg från Montreux till Brig i kantonen Valais, där vi kliver ombord på Glaciärexpressen och inleder en tågresa som kommer att ta ungefär fyra timmar. I nutida marknadsföring brukar Glaciärexpressen hyllas som ”världens långsammaste expresståg”. Om det är sant eller ej vet vi inte, men helt klart är att det är ett tåg som passar den som vill njuta av det vackra alplandskapet utanför panoramafönstren snarare än för den som vill åka så snabbt som möjligt. Vid resans högsta punkt, passet Oberalp vid gränsen mellan kantonerna Uri och Graubünden på 2 044 meters höjd över havet, kopplas kugghjul på och tåget masar sig sakta uppåt, en behaglig kontrast till västvärldens uppskruvade tempo. 

Mitt på dagen bjuds det på en trerätters lunch som serveras ombord. Stämningen bland passagerarna blir snabbt familjär och vi skämtar om att schweiziska tåg aldrig är försenade. Genom panoramafönstren beundrar vi alla de kyrkor, historiska fästningar och bråddjupa dalgångar som vi passerar i ett vinterlandskap som saknar motstycke.

Få länder skulle i dag överväga en sådan kostsam satsning som den som här gjordes på 1930-talet, men idag är vi tacksamma över att man trots allt byggde den här andlöst vackra banan. 
Framåt kvällen är vi framme i Chur där ett välskött och fyrstjärnigt hotell väntar på oss med sköna sängar. Chur är huvudstad i den schweiziska kantonen Graubünden och ligger där floden Plessur mynnar ut i Rhen.

Dag 4
Chur - St Moritz – Tirano – Lugano. Med Bernina Express till Tirano i Italien. Vidare med Bernina Expressens egen buss via Comosjön till Lugano
Mysiga Chur

Dags att resa vidare! Idag väntar oss nya fantastiska upplevelser av naturens skönhet. Färden går nu med Bernina Express söderut mot Italien och utsikten från tåget med sina stora panoramafönster är fullkomligt enastående då vi åker över berg och genom snötäckta dalar, över broar och genom tunnlar. Vi passerar snart St. Moritz och kommer in i Berninadalen. Tåget rör sig nu gradvis nedåt för att nå fram till Berninapasset, men efter passet går det uppåt igen.  

När Bernina Express rullar in på järnvägsstationen i Ospizio Bernina befinner vi oss hela 2 253 meter över havet, resans högsta punkt. Sedan bär det nedåt igen genom ett stort antal hisnande serpentinkurvor. Gränsen till Italien passeras sedan och vi är strax framme vid ändstationen i Tirano i italienska Lombardiet, drygt fyra timmar efter att vi lämnade staden Chur. 

I charmiga Tirano ges tillfälle till lunch och en liten promenad. Sedan åker vi med Bernina Expressens egen buss till Lugano, eftersom det inte finns någon järnväg, men detta blir också en skönhetsupplevelse utöver det vanliga. Delar av resan går längs med Comosjöns stränder där lyxiga villor i nyklassicistisk stil radar upp sig, byggda av den förmögna 1700-talsadel som gärna bytte vardagen i Milano mot rekreation runt Comosjön. Vägen kantas av små romanska kyrkor och vackra vyer och plötsligt känns inte vintern så närvarande i det milda klimat som här råder. Comosjön avlöses av den grönglittrande Luganosjön och snart är vi framme vid vårt fina hotell i Lugano där vi ska bo i två nätter, endast ett par minuter till fots från sjön. 

Dag 5
Lugano. Stadspromenad i charmiga Lugano. Njut av den sydländska stämningen eller shoppa loss bland märkesvaror. Avskedsmiddag
Båtar vid Luganosjön

Lugano i den sydligaste och italiensktalande schweiziska regionen Ticino betraktas av många som paradiset här på jorden, med sitt idealiska läge på Alpernas sydsida som sommartid bjuder på medelhavsklimat men med frisk alpluft och vintrarna här är milda.  Den kulturella blandningen mellan schweizisk perfektionism och italiensk charm hjälper också till att skapa en välkomnande och trivsam atmosfär, det var kanske därför som man här på 1950-talet arrangerade den allra första Eurovisionsschlagerfinalen. 

Dagen inleds med att reseledaren tar med oss på en liten orienterande stadspromenad. I bakgrunden har vi de alltid närvarande snöklädda alptopparna och landskapet är storslaget åt vilket håll man än tittar. I de vindlande gränderna är det inte lika trångt som på somrarna och på trottoarkaféerna på Piazza della Riforma serveras rykande espresso och trendig grappa, en uppskattad kombination som värmer. Butikerna på exklusiva Via Nassa lockar med dyra klockor och märkeskläder men också med butiker som säljer ost och vin. 

Här har vi varsin Ticino Ticket som ger gratis resor med lokaltrafiken i regionen samt rabatter till exempel på båtarna som går på sjön. Njut av tillvaron vad du än väljer att göra. Här är det gudagott att vara! På kvällen serveras en sista gemensam avskedsmiddag på vårt hotell precis vid Luganosjön.

Dag 6
Lugano – Zürich med tåg. Flyg hem från Zürich.
Med Bernina Express till Italien

Dags att lämna paradiset i Lugano och ta plats på fjärrtåget mot Zürich, genom hela Schweiz från söder till norr men det är inget stort land så resan tar bara ett par timmar. Landet Schweiz historia brukar räknas från 1291, då kantonerna Uri, Schwyz och Unterwalden slöt ett förbund. Schweiz var då en del av tysk-romerska riket, men blev självständigt 1499. Denna självständighet erkändes internationellt 1648 i samband med Westfaliska freden som avslutade det trettioåriga kriget. Schweiz var neutralt i första och andra världskriget och har en lång tradition av politisk och militär neutralitet, men även av indirekt internationellt samarbete då många internationella organisationer har sitt säte i Schweiz. 

Vi borde kanske vid det här laget vara trötta på vackra vyer över Alperna, men av naturens skönhet kan man inte få för mycket. Ibland går färden högt uppe i bergen och ibland djupt nere i dalarna. Tunnlar och höga broar avlöser varandra och vi passerar den stora Vierwaldstättersee och ett stort antal alpbyar med kyrkor med spetsiga torn och välskötta bondgårdar. Snart är vi framme på flygplatsen i Zürich och det är dags att åka hem igen och begrunda allt som vi har sett. Sällan får man se och uppleva så mycket på en och samma resa och det utan att stressa!

Prisinformation

Tillägg för enkelrum
4 300:–
Priset inkluderar
 • Svensk reseledare
 • Flyg Stockholm - Zürich t/r 
 • Tågrundresa enligt program i andra klass
 • Glaciärexpressen i andra klass från Brig till Chur
 • Bernina Express i andra klass från Chur till Tirano
 • Platsreservering där det är möjligt (ej på regionaltåg)
 • Bussresa mellan Tirano och Lugano (Bernina Express)
 • Bagagetransfer mellan flygplatsen och de olika hotellen
 • Fem nätter i delat dubbelrum (enkelrum mot tillägg)
 • Fem frukostar
 • Lunch på Glaciärexpressen (dag 3)
 • Två middagar (dag 1 och 5)
 • Riviera Card till lokaltrafiken med mera i Montreux med omnejd
 • Ticino Ticket till lokaltrafiken med mera i Lugano med omnejd
 • Skatter och avgifter
Priset inkluderar inte
 • Avbeställningsskydd, 7% av resans pris
 • Gouda reseförsäkring/Komplement till hemförsäkring
 • Eventuella extraarrangemang
 • Tillägg för enkelrum
 • Drycker
 • Personliga förnödenheter
 • Administrationsavgift per faktura utgår med 150 kr (bortfaller vid onlinebokning)
 • Allt som inte nämns under priset inkluderar

Inför din resa

Resan omfattas av Albatros Travels resevillkor, som deltagarna förutsätts ha tagit del av.

Information om resan

För din valfrihet

På hotellen i Montreux och Lugano får du i samband med incheckningen ett kort som berättigar till fria resor med lokaltrafiken nästföljande dag och ger rabatter på olika attraktioner som museer, slott, båtturer och turer med linbana med mera. Med detta kort kan du sätta din egen prägel på tågrundresan.

Läs mer på:
www.montreuxriviera.com/en/Z4845/montreux-riviera-card
www.ticino.ch/en/ticket.html​

Hotell och bagage

Två av de tre hotellen ligger på bekvämt gångavstånd från järnvägsstationerna. I Lugano ingår transfer mellan hotellet och järnvägsstationen. Bagagetransfer mellan flygplatsen och de olika hotellen ingår i resans pris. Det är en bra idé att ta med en mindre ryggsäck eller väska till dagsutflykterna och särskilt till resdagarna då man inte ser sitt bagage förrän på kvällen igen. 

Deltagarantal

Resan genomförs vid ett deltagarantal på minst 15 personer. Om vi inte når detta antal deltagare, förbehåller vi oss rätten att ställa in resan – detta sker i så fall ca 4-6 veckor före planerad avresa. Som också framgår av våra resevillkor punkt 6.3.1., samt lagen om paketresor, kan vi som researrangörer inte hållas ansvariga för några förluster som drabbat dig som kund till följd av avbeställningen. Vi är endast skyldiga att återbetala resans pris.

Resans ordning

När vi bokar tågresor i Schweiz planerar vi datum långt över ett år i förväg. Tågoperatörerna utfärdar tyvärr inte den slutliga bekräftelsen förrän ca. 3 månader innan avresa. Därför kan vi riskera att behöva ändra ordningen på programmet. Vi kommer dock att se och uppleva det samma, men kanske i en lite annan ordning. Det har ännu inte hänt att vi har behövt ändra programmet. Men vi väljer att nämna det för protokollet.

Mer om dina resmål

Här kan du läsa mer dina spännande destinationer: 
Schweiz: www.albatros.se/resmal/europa/schweiz
Italien: www.albatros.se/resmal/europa/italien

Allmän information

Hälsokrav för att kunna delta på resan

Som huvudregel gäller att du ska kunna ta dig fram på egen hand utan hjälpmedel (t.ex. rullator eller rullstol). Generellt sett är våra resor inte lämpade för rörelsehindrade. Oavsett om det är en rundresa med tåg, buss eller en kryssning så ska man kunna gå till och från sevärdheter på egen hand. På de flesta av våra resor motsvarar en dags besök till sevärdheter och dylikt mer än 5 kilometer till fots.

Reseförsäkring

Eftersom sjukförsäkringen i Sverige inte täcker kostnader för hemtransport och läkarbehandling i vissa länder är det viktigt att du har tecknat en reseförsäkring som täcker både kostnader för behandling av sjukdom, samt hemtransport. Dessutom rekommenderar vi att försäkringen täcker skadat eller förlorat bagage.

Gouda Reseförsäkring

Albatros Travel har ingått ett samarbete med Gouda Reseförsäkring som säkrar att hjälpen alltid är i närheten när du behöver den. Med Gouda i ryggen är du säkrad extra trygghet på resan. 

Goudas egen larmcentral är bemannad dygnet runt där kompetenta skandinavisktalande medarbetare sitter redo för att hjälpa just dig. Med Goudas reseförsäkring får du både snabb hjälp på plats och bra täckningar, bl.a. obegränsad sjukdoms- och olycksfallsförsäkring, reseavbrott, tillkallande av anhörig, ersättningsgaranti (kompensation för sjukdom under resan) och resegodstäckning. 

Om du är försäkrad hos ett annat bolag gäller möjligtvis andra regler – kontakta ditt försäkringsbolag för mer information. Det är resenärens eget ansvar att försäkringen omfattar den nödvändiga täckningen.

Albatros Travels reseledare och guider

Albatros gruppresor leds av en svensk reseledare, som antingen möter gruppen på flygplatsen före avresa, eller vid ankomst till destinationen. På våra bussresor möter ni reseledaren senast vid den sista påstigningsplatsen. Chauffören hjälper till med bagage, informerar om placering i bussen och ser till att ni kommer säkert fram.
 
På Albatros individuella resor möts ni av en engelsktalande lokalguide på destinationen. Även utflykter som ingår i resan leds av engelsktalande lokalguider.
 
På expeditionsresor med Albatros Expeditions möts du av en engelsktalande expeditionsguide på destinationen, precis som det blir det engelsktalande expeditionsteamet som leder utflykterna och håller de informationsmöten som ingår i resan. Vi påpekar att en svensk reseledare inte kan förväntas ombord.
 
Ett fåtal av våra resor är utan lokalguide. Det framgår i sådana fall tydligt av programmet. Alla våra guider och reseledare är erfarna, välutbildade och noggrant utvalda av Albatros.

Dricks

På våra resor kommer du i kontakt med vardagslivet och dess seder. Det kan förekomma förhållanden du inte tycker om eller inte är van vid, som t ex. seden med dricks. I många länder är drickssystemet mera organiserat än vad vi som svenskar är vana vid och det finns en förväntan om att lokalguider och chaufförer, under resans gång, mottar en viss summa dricks. Vi anger ett belopp i vårt reseprogram, så att man hemifrån kan ta förbehåll för detta. Resans pris inkluderar inte personlig dricks eftersom det är ett individuellt åliggande och drickssystemet är en del av den kultur man väljer att besöka och som man därför bör följa och respektera. Albatros Travel ger lön till lokalguider och chaufförer men i många kulturer är lönen i servicebranschen anpassad efter att man dessutom mottar dricks. Vi vill betona att dricks naturligtvis är individuellt och frivilligt.

Tillägg för enkelrum och –hytt

Priserna på våra resor baseras på två personer som reser tillsammans och delar rum eller hytt. För de resenärer som reser ensamma tillkommer ett tillägg för enkelrum eller –hytt. Tillägget speglar den prisnivå som vi som researrangör möts av när vi bokar rum och hytter hos våra underleverantörer. Ett enkelrum kostar mer per person än ett dubbelrum. Detta är något som har varit gällande i resebranschen i många år och kan betraktas som standard.
Tillägget framgår av vårt material på respektive resa. 

Pass

Tänk på att ditt pass ska vara giltigt i minst 6 månader efter hemkomsten från destinationen. Detta gäller för alla våra resor, oavsett om enstaka länder kräver en kortare giltighet. Som researrangör ställer vi det här kravet för att undvika situationer, där ett kortare giltighetskrav ändras från och med den tidpunkt då resan bokas till och med avresan, vilket i så fall skulle bli ett problem för de kunder som har ett pass med kortare giltighetstid än sex månader.

Resa med barn/minderåriga

Om du reser med barn, till exempel ditt barnbarn, med en annan person som är under 18 år, om du reser ensam med ditt barn utan den andre föräldern eller om du och ditt barn inte har samma efternamn, kan det hända att några länder inte tillåter inresa.  Det kan därför vara nödvändigt att ta med ett personbevis på engelska samt under undertecknad förklaring som tillåter barnet att resa tillsammans med den vuxne.
USA är ett av de länder som har ovanstående krav, men det finns inte någon slutgiltig lista över vilka andra länder som kräver detta. Därför rekommenderar vi dig att kontakta närmaste ambassad eller konsulat för det land som du ska resa till för att säkra dig vad som gäller i just din situation.

Placering ombord på flyget

Vi vill göra dig uppmärksam på att det är flygbolaget som är ensamt ansvarigt för fördelningen av sittplatserna ombord.

Placering i bussen

På Albatros resor med flyg sker ofta transporten på destinationen med buss. Här kan man inte reservera en specifik plats i bussen och man kan heller inte betala extra för att få en speciell plats. Däremot kan man under resans gång komma överens om att flytta runt så att alla får sitta både fram och bak i bussen.

På Albatros bussresor, där hela resan sker med buss, kan du reservera en specifik plats i bussen mot en extra avgift. De platser som inte är reserverade fördelas enligt först-till-kvarn. Våra bussresor är markerade med ”BUSSRESOR” på hemsidan.

Service ombord på flyget

När du reser med Albatros Travel föregår resan oftast med reguljärflyg. På resorna inom Europa har man normalt sett möjlighet att köpa drycker och smörgåsar. Vissa bolag serverar fortfarande vatten, juice, kaffe eller te utan kostnad. På de långa, interkontinentala flygningarna är maten inkluderad och hos några enstaka bolag även drycker.
Önskar man vin, öl och sprit ska man oftast själv betala för detta. Nivån på servicen ombord kan inte garanteras eller upplysas hemifrån eftersom den varierar från bolag till bolag och dessa ofta ändrar på sina rutiner.

Önskemål om specialkost

På flygresor ska specialkost som exempelvis diabetes- eller vegetarisk mat beställas senast 45 dagar före avresa. På bussresor kan vi tyvärr inte erbjuda specialkost.

Vänligen observera att vissa flygbolag tar extra betalt för specialkost. Vi vidarebefordrar alltid våra gästers önskemål om specialkost på flygresan till flygbolagen, men vi kan inte garantera vad som serveras ombord.

Som utgångspunkt har vi inte möjlighet att erbjuda specialmat på våra rundresor. Dels för att det på många av våra resor ingår gemensamma måltider där menyn är beställd i förväg. Dels för att specialmat såsom glutenfri och laktosfri kost kan vara svårt att hitta i några av dem länder som vi reser till. Du får därför räkna med att äta samma mat som övriga deltagare på resan. Vi tar gärna emot och vidarebefordrar önskemål om specialkost och allergier, men vi har inte möjlighet att garantera att speciella måltider kan serveras under resans gång eller att det är möjligt att ta hänsyn till allergier.

Förbehåll/ändringar

Förbehåll för ändringar i programmet. Albatros Travel och våra lokala samarbetspartners strävar alltid efter att ta fram resan i förhållande till programmet, men av hänsyn till sevärdheternas öppettider eller praktiska omständigheter kan det bli nödvändigt att genomföra rutten i en annan ordning än den som anges. Dessutom kan vissa programpunkter utgå på grund av force majeure-situationer som väderförhållanden eller försenade flygavgångar. 
Slutligen vill vi uppmärksamma att alla resor regelbundet revideras och förbättras mot bakgrund av den feedback vi får efter varje resa. En revidering av resan kan medföra att det uppstår ändringar i programmet mellan bokningen av resan och avresedatum. Före avresa kommer samtliga deltagare att få det senast uppdaterade programmet som alltid har för avsikt att tjäna kundernas bästa och se till att de får en smidig resa.
Resan säljs som paketresa, och det går inte att få pengar tillbaka för de delar av resan som eventuellt inte nyttjas.

Vänligen uppmärksamma att tillköpta extrautflykter endast genomförs vid ett tillräckligt stort antal deltagare. Beroende av när utflykten ställs in, kommer priset för utflykten att betalas tillbaka till de anmälda deltagarna före eller efter hemkomst från resan.

Rated 5 out of 5 by from Drömresan Otroligt bra upplägg av hela resan. En helt sagolik resa med fina delmål, bra boende och en mycket kunnig, engagerad och trevlig guide
Date published: 2023-03-19
Rated 5 out of 5 by from Unik resa Utmärkt resa med två undantag. Se nedan
Date published: 2023-03-19
Rated 5 out of 5 by from Häftiga Schweiz! Kunde inte på förhand tro att resan skulle vara SÅÅ intressant! Det var den verkligen med alla vackra vyer från de olika tågfönstren under 6 dagars vistelse med 4 olika tågresor och e bussresa. Från slättland till vintervita vidder på över 2.000 möh där snön låg metertjock högst uppe på alptopparna. Dessutom kunna möta våren i Montreux och Lugano under samma resa - det är inte illa!
Date published: 2023-03-17
Rated 5 out of 5 by from En underbar resa om man älskar Alperna ! Fina hotell, trevlig och positiv reseledare, utresan mindre trevlig med flight 06.55 !
Date published: 2023-03-17
 • y_2024, m_2, d_23, h_7
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_3.0.38
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_1, tr_4
 • loc_sv_SE, sid_CHRTR03, prod, sort_[SortEntry(order=SUBMISSION_TIME, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Liknande resor