Gästfria Georgien

group-tour
Gruppresa med Albatros reseledare

Upplev Georgiens tusenåriga historia, fantastiska natur, Stalins barndomsstad, rustika mat- och vintraditioner och den charmiga storstaden Tbilisi

I Georgien – vinets vagga - är gäster en gåva från Gud. Och precis så känns det att besöka vackra, outforskade Georgien. Befolkningen är nyfiken och vänlig. Maten och vinet i världsklass. Naturen en rullande dröm i grönt.

Huvudstaden Tbilisi charmar sina besökare med vindlande gränder och arkitektur lika snirklig som det georgiska alfabetet.

På den här resan bor vi i Tbilisi och ger oss ut på utflykter till de spännande omgivningarna: Vi besöker det imponerande klosterkomplexet, David Gareja som ligger i ökenområdet mot Azerbajdzjan. Vi besöker museet för landets mest beryktade personlighet, Josef Stalin, och kikar förbi den nästan 3 000 år gamla staden Uplistsiche, innan vi beger oss upp i bergen och upplever vinlandet, Khaketi. Här besöker vi ett av Georgiens bästa vinhus och äter lunch hos en familj på landet.

Lilla Georgien dukar upp till ett reseäventyr av sällan skådat slag. Åk hit innan alla andra gör det!

Klicka på kartan för att se den i större format
 • Typ Rundresor

 • Reseledare Svensk

 • Visum Nej

 • Vaccination Ja

 • Valuta Lari

Dagsprogram 7 dagar
Dag 1
Flyg från Stockholm
Dag 2
Ankomst Tbilisi, Georgien. Stadsrundtur med den gamla stadsdelen, badhus, Narikalafortet och Rustavelistråket
Dag 3
Tbilisi. Klippklostren David Gareja och gränsen till Azerbajdzjan
Dag 4
Tbilisi. Stalinmuseet i Gori, urtidsstaden Uplistsiche och UNESCO-bevarade Jvari-klostret och Svetitskhoveli-katedralen
Dag 5
Tbilisi. Gremifästningen, vinprovning och livet på landet
Dag 6
Tbilisi. Tid på egen hand och avskedsmiddag
Dag 7
Hemresa

Bilder

Klicka på bilderna för att förstora dem

Dagsprogram

Hämta hela programmet OBS. Några av våra resor finns i flera olika versioner. Det är viktigt att du väljer rätt datum innan du skriver ut.

Dag 1
Flyg från Stockholm

Vi reser från Stockholm med mellanlandning i Riga.

Dag 2
Ankomst Tbilisi, Georgien. Stadsrundtur med den gamla stadsdelen, badhus, Narikalafortet och Rustavelistråket
Vi strosar genom gamla stan i Tbilisi

Vi landar i Tbilisi tidigt på morgonen, och efter ankomst kör vi till vårt hotell för att vila några timmar. Efter frukost på hotellet har vi tid att titta närmare på staden som klamrar sig fast längs klippväggarna på båda sidor om floden Mtkvari. Tbilisi är en gammal stad med en historik som sträcker sig hela vägen tillbaka till 300 f.Kr. Staden har flera gånger under historiens gång i princip jämnats med marken av angripande invasionsstyrkor, senast 1795 då Persiens Aga Mohammed Khan nästan brände ner staden till grunden.

Vi promenerar genom den gamla (äldsta) stadsdelen som med sina slingrande gator och sneda balkonger för tankarna till forna tiders Kaukasien. Vi inleder vår tur vid Metekhikyrkan som uppfördes i slutet av 1200-talet och som har byggts upp massor av gånger sedan dess. Redan på 400-talet låg det en kyrka här som byggts av kung Vakhtang Gorgasali (enligt legenden var det han som grundade Tbilisi). Här hittar vi en gravplats över den kvinnliga martyren Sankt Shushanik som torterades till döds av sin man år 544 på grund av att hon inte ville ge upp sin tro.

Vi ger oss upp till ett av stadens gamla badhus som är byggt direkt ovanpå en av de varma källor som strömmar upp från underjorden på många platser i Tbilisi. Tbilisi betyder faktiskt varm, och vattnet håller en temperatur på 38-40 grader. Trots doften från det svavelhaltiga vattnet är badhusen fortfarande populära, och många kommer hit för att lindra hudåkommor, gikt, få massage eller för en avkopplande stund.

Turen går upp till toppen av Sololakikullen där Narikalafortet tronar som taget ur en sagoliknande riddarroman. Det här är stadens äldsta fort, med rötter som går hela vägen tillbaka till 200-talet, men som allt annat i Tbilisi har det förstörts och återuppbyggts flera gånger. Utsikten häruppifrån är däremot helt oförändrad, och ger en bra överblick över den gamla stadsdelen. Vi fortsätter till stadens största synagoga samt Sionikatedralen och stadens äldsta bevarade kyrka, Anchiskhati, som byggdes på 500-talet.

Vi avrundar dagen med en promenad längs Rustaveligatan, huvudgatan i Tbilisi, där parlamentet och flera stora museer ligger.

Dag 3
Tbilisi. Klippklostren David Gareja och gränsen till Azerbajdzjan
Klippklostret David Gareja

Efter frukost kör vi österut. På gränsen mellan Georgien och Azerbajdzjan ligger ett av de viktigaste monumenten över den georgiska kristendomen, nämligen klosterkomplexet David Gareja. Det första klostret byggdes på 500-talet av Sankt David Garejeli, som kom från Mellanöstern för att sprida kristendomens lära i Georgien. Man byggde klostret i det för övrigt väldigt folktomma området fram till mitten av 1400-talet då mongolerna förstörde klostren på sin väg västerut.

Det finns totalt 15 kloster i hela området, och flera hundra munkceller inhuggna i klipporna. Vi besöker det äldsta av klostren, det fortfarande aktiva Lavraklostret. Därefter går vi uppför klippan och tittar på en av de fresksmyckade grottorna och den storslagna utsikten mot Azerbajdzjan. OBS: Vägen upp till de fresksmyckade grottorna är brant och ojämn. Vandringen kan därför endast rekommenderas till resenärer i god form och med full rörlighet.

På vägen tillbaka mot Tbilisi stannar vi till den närliggande orten Udabno, som ligger som en liten oas i ökenområdet. Udabno hade sin storhetstid på 1980-talet, då befolkningen låg på runt 2500 invånare.  Den största delen av befolkningen hade flyttat hit från det bergiga Svaneti i nordvästra Georgien och i staden fanns flera butiker, skolor och offentliga byggnader. I dag lever endast 400 invånare kvar i Udabnosom huvudsakligen lever på jordbruk. Här finns även några få pensionat och vi äter lunch på ett av dem och lär oss mer om det här lite udda området.

Väl hemma i huvudstaden igen äter vi middag på en restaurang i närheten av vårt hotell.

Dag 4
Tbilisi. Stalinmuseet i Gori, urtidsstaden Uplistsiche och UNESCO-bevarade Jvari-klostret och Svetitskhoveli-katedralen
Uplistsiche har byggts direkt i klipporna

Idag bär det av västerut mot Stalins födelseort Gori. Det timida huset där Stalin, född Ioseb Besarionis dze Jugashvili, tillbringade sina första fyra levnadsår är övertäckt av en paviljong i grekisk-romersk stil. Museet ligger bredvid huset, och när det byggdes 1957 var det i en hyllning till den då nyligen avlidne USSR-ledaren. Efter Georgiens självständighetsförklaring har dock den skönmålade bilden av honom fått nya nyanser, och utställningen tar även upp utrensningarna och den politiska förföljelsen, Gulag och pakten med Hitler 1939. Ett viktigt kapitel i världshistorien sett genom en nyckelpersons livshistoria.

Turen fortsätter till den gamla staden Uplistsiche som är uthuggen direkt ur klippan. Från 500-talet f. Kr och fram till 100 e.Kr var staden ett förkristligt religiöst centrum där solgudinnan dyrkades. Efter den arabiska invasionen i området år 645 blev Uplistsiche residens för de kristna konungar som övertog de hedniska templen och gjorde om dem till kyrkor. Här fick staden sin storhetstid och var under en period hemvist åt hela 20 000 personer. Det vi ser idag är mindre än hälften av den ursprungliga staden. Den blev nämligen helt förstörd av mongolerna år 1240, och nu finns bara resterna av den innersta stadskärnan kvar. Vi kan fortfarande beundra det arbete som har legat till grund för grottrummen för över 2 500 år sedan.

Efter lunch beger vi oss till en av de viktigaste platserna för den georgisk-ortodoxa kyrkan. Kristendomen blev statsreligion i Georgien år 317, 14 år efter Armenien. I den gamla huvudstaden Mtskheta finns några av Georgiens äldsta och viktigaste kyrkor, som dessutom finns upptagna på UNESCOs världsarvslista.

Det gäller exempelvis Jvariklostret, som ligger uppe på en kulle med vacker utsikt över staden, och floden Mtkvari, som forsar fram nedanför. Det lilla klostret byggdes tidigt 600-tal på en helig plats där antingen Sankt Nino (en kvinnlig evangelist) eller kung Mirian, som hon omvände till kristendomen, satte ett stort träkors. Byggnaden är strikt symmetrisk och är byggd som ett kors med extra utrymme mellan ”armarna”, så att hela grunden är åttkantig.

Inne i Mtskheta stad hittar vi Svetitskhovelikatedralen som är Georgiens näststörsta kyrka tillika en av de viktigaste. Här har ärkebiskopen av Mtskheta och Tbilisi sitt säte, och självaste Jesu klädnad sägs ligga nergrävd under kyrkan. Den ursprungliga träkyrkan från 300-talet ersattes efter cirka 100 år av en stenkyrka av vilken man fortfarande kan se resterna i den nuvarande konstruktionen, även den från 1000-talet. Katedralen var enorm för sin tid, och den är smyckad med vackra sniderier både utvändigt och invändigt.

Sent på eftermiddagen återvänder vi till Tbilisi där vi intar vår middag en trevlig, lokal restaurang.

Dag 5
Tbilisi. Gremifästningen, vinprovning och livet på landet
Fästningen i Gremi står som en symbol på stadens storhetstid

Georgien har producerat vin i 7 000 år, och framför allt i Kakhetiregionen präglas landskapet av vinodlingar. Den traditionella metoden fungerar som så att man låter druvsaften jäsa i lerkrus som är nedsänkta i marken, men under senare år har både druvsorter och produktionsmetoder från Europa vunnit mark i landet, utan att för den skull konkurrera ut de gamla metoderna.

Idag lämnar vi storstaden och beger oss upp mot bergen i landets östra del. Första stopp är Gremi. På 1500-talet- och 1600-talet var Gremi huvudstad i Kakhetikungariket och var även en handelsort längs sidenvägen. År 1615 jämnades Gremi med marken och huvudstaden flyttades till Telavi. Kvar idag finns ärkeängelkyrkan och delar av den gamla fästningen varifrån utsikten över Alazanidalen är väldigt vacker.

Efter förmiddagens upplevelser stannar vi i staden Kvareli där vi besöker ett av Georgiens bästa vinhus, Khareba. Namnet betyder tunnel och refererar till de många grottorna i området, som har fungerat som förvaringslokaler åt det lokala vinet. Vi introduceras för den unika framställningsmetoden och får naturligtvis även möjlighet att smaka på den lokala druvan.

Vi förstår Kharebas särställning när vi ger oss ner under marken och tittar närmare på vinhusets imponerande tunnelsystem som är hela 7,5 kilometer långt!

Efter vårt besök vid Khareba behöver vi en riktigt god lunch, och då finns det knappast något bättre än en härlig lantlunch hos en familj. Här får vi dessutom ett bra intryck av livet på landet och lär oss mer om georgiska traditioner.

Sent på eftermiddagen beger vi oss tillbaka till Tbilisi.

Dag 6
Tbilisi. Tid på egen hand och avskedsmiddag
Traditionell georgisk mat

Dagen är öronmärkt till upplevelser på egen hand i den georgiska huvudstaden och möjligheterna är många.

Om du vill besöka ett eller flera muséer finns Nationalmuseet som restaurerades för några år sedan, och som har en väldigt spännande gammal samling. Inte så långt därifrån finns Nationalgalleriet som ställer ut det bästa inom georgisk konst, bland annat en del målningar av Niko Pirosmani.

Om vädret är upplagt för utomhusaktiviteter kan du besöka stadens botaniska trädgård i de gamla kungliga trädgårdarna, eller friluftsmuseet, som ligger strax utanför centrum. Om du vill besöka ett av stadens badhus är du i gott sällskap. Stora personligheter som Pusjkin och Alexandre Dumas har också gjort det, och det sägs att Pusjkin påstod att det var det bästa bad han någonsin fått. Man kan också välja att bara gå runt i staden, som har både kaféer och matställen att erbjuda. Och förr eller senare bör du smaka på Georgiens främsta nationalrätt, khachapuri som är en slags ostkaka som finns i många olika varianter. Den innehåller en hel del kalorier och är bra som snabbmat på vägen.

På kvällen samlas vi igen för att säga farväl till det härliga landet och dess utmärkta kök, som även den här kvällen kommer att ge oss några härliga upplevelser.

Dag 7
Hemresa

Flyget avgår mitt i natten och vi landar inte i Sverige förrän på morgonen.

Prisinformation

Priset inkluderar
 • Svensk reseledare
 • Flyg Stockholm - Tbilisi t/r med mellanlandning
 • Utflykter enligt program
 • Boende på bra hotell i delat dubbelrum
 • Helpension (förutom lunch dag 6)
 • Skatter och avgifter
Priset inkluderar inte
 •  Avbeställningsförsäkring, 6 % av resans pris
 • Gouda reseförsäkring/komplement till hemförsäkring
 • Eventuella extraarrangemang
 • Tillägg för enkelrum
 • Drycker
 • Dricks till lokalguider och chaufförer (räkna med cirka 40 USD)
 • Personliga förnödenheter
 • Administrationsavgift per faktura utgår med 150 kronor (bortfaller vid onlinebokning)
 • Allt som inte nämns under ”Priset inkluderar”

Inför din resa

Resan omfattas av Albatros Travels resevillkor, som deltagarna förutsätts ha tagit del av.

Information om resan

Flyg

Vi flyger med flygbolaget Air Baltic, som likt alla andra europeiska flygbolag har nattflygningar till Tbilisi. För att nattflygningen ska gå så smidigt som möjligt har vi därför bokat hotell i samband med både ankomst och avresa.

Bagage

Det är en bra idé att ta med en mindre ryggsäck eller väska till dagsutflykter och resedagar då man inte ser sitt bagage förrän på kvällen igen. Du behöver inte ta med egen handduk på resan.

Deltagarantal

Resan genomförs vid ett deltagarantal på minst 20 personer. Om vi inte når detta antal deltagare, förbehåller vi oss rätten att ställa in resan – detta sker i så fall ca 4-6 veckor före planerad avresa. Som också framgår av våra resevillkor punkt 11, samt lagen om paketresor, kan vi som researrangörer inte hållas ansvariga för några förluster som drabbat dig som kund till följd av avbeställningen. Vi är endast skyldiga att återbetala resans pris.

Hotell

Vi bor på hotell med vanliga bekvämligheter. Våra hotell i Georgien är valda efter sin belägenhet och trevliga atmosfär.  Servicenivå och standard kan skilja sig något från det vi är vana vid i vår del av Europa. Oavsett standard har du alltid egen dusch och toalett på rummet. Slutgiltig hotellista skickas med avresebrevet sju dagar före avresa.

Lämpar sig inte för personer med rörelsehinder

Eftersom många av utflykterna företas till fots behöver resdeltagarna vara fullt rörliga och förmögna att röra sig utan hjälp.

Läs mer om Georgien

Här kan du läsa mer om tidsskillnad, vaccinationer, klimat och mycket annat:

www.albatros.se/resmal/europa/georgien

Allmän information

Hälsokrav för att kunna delta på resan

Som huvudregel gäller att du ska kunna ta dig fram på egen hand utan hjälpmedel (t.ex. rullator eller rullstol). Generellt sett är våra resor inte lämpade för rörelsehindrade. Oavsett om det är en rundresa med tåg, buss eller en kryssning så ska man kunna gå till och från sevärdheter på egen hand. På de flesta av våra resor motsvarar en dags besök till sevärdheter och dylikt mer än 5 kilometer till fots.

Reseförsäkring

Eftersom sjukförsäkringen i Sverige inte täcker kostnader för hemtransport och läkarbehandling i vissa länder är det viktigt att du har tecknat en reseförsäkring som täcker både kostnader för behandling av sjukdom, samt hemtransport. Dessutom rekommenderar vi att försäkringen täcker skadat eller förlorat bagage.

Gouda Reseförsäkring

Albatros Travel har ingått ett samarbete med Gouda Reseförsäkring som säkrar att hjälpen alltid är i närheten när du behöver den. Med Gouda i ryggen är du säkrad extra trygghet på resan. 

Goudas egen larmcentral är bemannad dygnet runt där kompetenta skandinavisktalande medarbetare sitter redo för att hjälpa just dig. Med Goudas reseförsäkring får du både snabb hjälp på plats och bra täckningar, bl.a. obegränsad sjukdoms- och olycksfallsförsäkring, reseavbrott, tillkallande av anhörig, ersättningsgaranti (kompensation för sjukdom under resan) och resegodstäckning. 

Om du är försäkrad hos ett annat bolag gäller möjligtvis andra regler – kontakta ditt försäkringsbolag för mer information. Det är resenärens eget ansvar att försäkringen omfattar den nödvändiga täckningen.

Albatros Travels reseledare och guider

Albatros gruppresor leds av en svensk reseledare, som antingen möter gruppen på flygplatsen före avresa, eller vid ankomst till destinationen. På våra bussresor möter ni reseledaren senast vid den sista påstigningsplatsen. Chauffören hjälper till med bagage, informerar om placering i bussen och ser till att ni kommer säkert fram.
 
På Albatros individuella resor möts ni av en engelsktalande lokalguide på destinationen. Även utflykter som ingår i resan leds av engelsktalande lokalguider.
 
På expeditionsresor med Albatros Expeditions möts du av en engelsktalande expeditionsguide på destinationen, precis som det blir det engelsktalande expeditionsteamet som leder utflykterna och håller de informationsmöten som ingår i resan. Vi påpekar att en svensk reseledare inte kan förväntas ombord.
 
Ett fåtal av våra resor är utan lokalguide. Det framgår i sådana fall tydligt av programmet. Alla våra guider och reseledare är erfarna, välutbildade och noggrant utvalda av Albatros.

Dricks

På våra resor kommer du i kontakt med vardagslivet och dess seder. Det kan förekomma förhållanden du inte tycker om eller inte är van vid, som t ex. seden med dricks. I många länder är drickssystemet mera organiserat än vad vi som svenskar är vana vid och det finns en förväntan om att lokalguider och chaufförer, under resans gång, mottar en viss summa dricks. Vi anger ett belopp i vårt reseprogram, så att man hemifrån kan ta förbehåll för detta. Resans pris inkluderar inte personlig dricks eftersom det är ett individuellt åliggande och drickssystemet är en del av den kultur man väljer att besöka och som man därför bör följa och respektera. Albatros Travel ger lön till lokalguider och chaufförer men i många kulturer är lönen i servicebranschen anpassad efter att man dessutom mottar dricks. Vi vill betona att dricks naturligtvis är individuellt och frivilligt.

Tillägg för enkelrum och –hytt

Priserna på våra resor baseras på två personer som reser tillsammans och delar rum eller hytt. För de resenärer som reser ensamma tillkommer ett tillägg för enkelrum eller –hytt. Tillägget speglar den prisnivå som vi som researrangör möts av när vi bokar rum och hytter hos våra underleverantörer. Ett enkelrum kostar mer per person än ett dubbelrum. Detta är något som har varit gällande i resebranschen i många år och kan betraktas som standard.
Tillägget framgår av vårt material på respektive resa. 

Pass

Tänk på att ditt pass ska vara giltigt i minst 6 månader efter hemkomsten från destinationen. Detta gäller för alla våra resor, oavsett om enstaka länder kräver en kortare giltighet. Som researrangör ställer vi det här kravet för att undvika situationer, där ett kortare giltighetskrav ändras från och med den tidpunkt då resan bokas till och med avresan, vilket i så fall skulle bli ett problem för de kunder som har ett pass med kortare giltighetstid än sex månader.

Resa med barn/minderåriga

Om du reser med barn, till exempel ditt barnbarn, med en annan person som är under 18 år, om du reser ensam med ditt barn utan den andre föräldern eller om du och ditt barn inte har samma efternamn, kan det hända att några länder inte tillåter inresa.  Det kan därför vara nödvändigt att ta med ett personbevis på engelska samt under undertecknad förklaring som tillåter barnet att resa tillsammans med den vuxne.
USA är ett av de länder som har ovanstående krav, men det finns inte någon slutgiltig lista över vilka andra länder som kräver detta. Därför rekommenderar vi dig att kontakta närmaste ambassad eller konsulat för det land som du ska resa till för att säkra dig vad som gäller i just din situation.

Placering ombord på flyget

Vi vill göra dig uppmärksam på att det är flygbolaget som är ensamt ansvarigt för fördelningen av sittplatserna ombord.

Placering i bussen

På Albatros resor med flyg sker ofta transporten på destinationen med buss. Här kan man inte reservera en specifik plats i bussen och man kan heller inte betala extra för att få en speciell plats. Däremot kan man under resans gång komma överens om att flytta runt så att alla får sitta både fram och bak i bussen.

På Albatros bussresor, där hela resan sker med buss, kan du reservera en specifik plats i bussen mot en extra avgift. De platser som inte är reserverade fördelas enligt först-till-kvarn. Våra bussresor är markerade med ”BUSSRESOR” på hemsidan.

Service ombord på flyget

När du reser med Albatros Travel föregår resan oftast med reguljärflyg. På resorna inom Europa har man normalt sett möjlighet att köpa drycker och smörgåsar. Vissa bolag serverar fortfarande vatten, juice, kaffe eller te utan kostnad. På de långa, interkontinentala flygningarna är maten inkluderad och hos några enstaka bolag även drycker.
Önskar man vin, öl och sprit ska man oftast själv betala för detta. Nivån på servicen ombord kan inte garanteras eller upplysas hemifrån eftersom den varierar från bolag till bolag och dessa ofta ändrar på sina rutiner.

Önskemål om specialkost

På flygresor ska specialkost som exempelvis diabetes- eller vegetarisk mat beställas senast 45 dagar före avresa. På bussresor kan vi tyvärr inte erbjuda specialkost.

Vänligen observera att vissa flygbolag tar extra betalt för specialkost. Vi vidarebefordrar alltid våra gästers önskemål om specialkost på flygresan till flygbolagen, men vi kan inte garantera vad som serveras ombord.

Som utgångspunkt har vi inte möjlighet att erbjuda specialmat på våra rundresor. Dels för att det på många av våra resor ingår gemensamma måltider där menyn är beställd i förväg. Dels för att specialmat såsom glutenfri och laktosfri kost kan vara svårt att hitta i några av dem länder som vi reser till. Du får därför räkna med att äta samma mat som övriga deltagare på resan. Vi tar gärna emot och vidarebefordrar önskemål om specialkost och allergier, men vi har inte möjlighet att garantera att speciella måltider kan serveras under resans gång eller att det är möjligt att ta hänsyn till allergier.

Förbehåll/ändringar

Förbehåll för ändringar i programmet. Albatros Travel och våra lokala samarbetspartners strävar alltid efter att ta fram resan i förhållande till programmet, men av hänsyn till sevärdheternas öppettider eller praktiska omständigheter kan det bli nödvändigt att genomföra rutten i en annan ordning än den som anges. Dessutom kan vissa programpunkter utgå på grund av force majeure-situationer som väderförhållanden eller försenade flygavgångar. 
Slutligen vill vi uppmärksamma att alla resor regelbundet revideras och förbättras mot bakgrund av den feedback vi får efter varje resa. En revidering av resan kan medföra att det uppstår ändringar i programmet mellan bokningen av resan och avresedatum. Före avresa kommer samtliga deltagare att få det senast uppdaterade programmet som alltid har för avsikt att tjäna kundernas bästa och se till att de får en smidig resa.
Resan säljs som paketresa, och det går inte att få pengar tillbaka för de delar av resan som eventuellt inte nyttjas.

Vänligen uppmärksamma att tillköpta extrautflykter endast genomförs vid ett tillräckligt stort antal deltagare. Beroende av när utflykten ställs in, kommer priset för utflykten att betalas tillbaka till de anmälda deltagarna före eller efter hemkomst från resan.

Rated 4 out of 5 by from Kulturresa i ett spännande land Varför kalla detta en 7 dagars resa när dag 1 o 7 består av endast flygresor nattetid. Stor behållning att reseledaren på vår önskan lyckades få in besök hos en tillverkare av kvevri krus. Vinbussen i Tibilisi utanför programmet var en höjdpunkt Hotellet var ok, centralt i Tibilisi med bra frukost. Men varför Albatros, detta system med kollektiv insamling av "sk. frivillig dricks".På varje resa vi varit på har detta skapat diskussioner. I detta fallet var det nästan 10% av resans pris som skulle betalas på plats och motsvarar 1 vad en pensionär i landet får varje månad. Var inte rädda för konkurrensen utan baka in detta med ett högre pris på resan istället.
Date published: 2019-05-24
Rated 5 out of 5 by from Res gärna till Georgien! Vår guide, Johnny, var påläst och visste hela tiden vad han pratade om. Högst betyg på honom! Vi har ätit mycket och gott hela veckan. En riktig matresa! Bäst var att besöka familjerna i byarna och äta lunch hos dem. Den lilla vingården var även intressantare än den stora "turistvingården". Det är bra att vara lite påläst innan resan om historia, politik och kultur i området så blir det ännu intressantare att ta del av det man ser och hör. Det har så klart sina fördelar att bo på samma ställe hela tiden, man kan välja avstå från en dagstur tex, men det gör många långa bussresor fram och tillbaka. Nåväl, är mycket nöjd med resan och åker mer än gärna på liknande resa!
Date published: 2018-04-08
Rated 3 out of 5 by from Motsvarade inte förväntningarna Flygresan fram och tillbaka var ansträngande med flygtider och byten mitt i natten. Hotellet var på gränsen till påvert, ingen fungerande wifi eller engelsktalande kanaler på TV:n. Bussresorna var långa för att komma till sevärdheterna. Naturen var trist och enahanda. Tbilisi är en stad med omfattande biltrafik och luftföroreningar där man kan se resterna från Sovjetunionen tydligt. Maten var god. Snålt att dryck inte ingick. Albatros måste tjäna mycket pengar på dessa resor. Incheckningen på Arlanda "skulle ha gjorts i förväg på nätet" sade kvinnan vid incheckningen och ville ha 300:-/person för att checka in oss vid disken. Om detta stod ingenting i Albatros information.
Date published: 2018-11-04
Rated 4 out of 5 by from Intresant Resan var mycket trevlig med trevliga medresande och kunniga guider. Det som var fel i upplägget var resan i buss två gånger till östra delen av Georgien (2,5 t i varje riktning). Vi kunde ha övernattat en natt. Andra dagens besök till grott klostret var intressant, men det var bara hälften av deltagarna som orkade fällklättringen. Den Gregorianske guiden var mycket trevlig och kunnig, alla detaljerade beskrivningar av vägg-relev var tröttsamma. Jag hade önskad mer om vinerna och den speciella produktionen. Maten var god, men att äta nästan samma mat till lunch och middag i en hel vecka var för mycket.
Date published: 2018-10-09
Rated 4 out of 5 by from Intensiv men givande resa Inget fel på själva resan och utflyktsmålen men i sanningens namn blev de utlovade 7 dagarna endast 5; de båda resdagarna dit resp hem hade inte så mycket med Georgien att göra. Generös tilldelning av vattenflaskor: 1 flaska per person/dag! Hotellets wifi fungerade perfekt och snabbt och var dessutom gratis. Hotellrummet var mycket bra om än litet mörkt. En natt underhölls vi intensivt av någon fläkt och en massa basmusik men hotellet låg utmärkt centralt så det får man ta. Den svensktalande guiden Malgo var trevlig, hjälpsam, noga med tider och värnade om oss alla. Den lokale engelsktalande guiden var mycket kunnig och pratade fritt ut hjärtat. De båda trivdes dessutom tillsammans, vilket smittar av sig på stämningen.
Date published: 2018-10-09
Rated 3 out of 5 by from Intressant resa till Georgien Medelmåttligt .Reseledare mycket bra och guiden kunnig. Chauffören säker och bra. Tycker dock att Albatross skall släppa pekpinnen om dricks och förslagsvis betala både guide och chaufför anständiga löner. Albatross bör även kolla upp hur hotellens funktioner är. Själv bodde jag i ett rum som stank avlopp. åtgärd från hotellet, en sprayflaska. Bad om väckning men telefonen var ur funktion. Klagar inte på dess standard utan Albtross egna kontroll.
Date published: 2018-11-05
Rated 4 out of 5 by from Vackert land med god mat och dryck! Spännande att besöka ett land som ännu inte exploaterats av turismen. Väl värt att besöka och över förväntan när det gäller service (även om en del återstår, ex när det gäller taxiförarnas kunskaper om sin egen stad och främmande språk). Lite jobbigt med alla backar och trappor, skulle underlätta om ni kunde hitta hotell som är åtkomligt med buss så man åtminstone slapp gå den sträckan två gånger per dag. Lägg in dricksen till lokalguiden i priset - bussföraren är man väl van att ge dricks, men inte till lokalguiden, det blev lite väl häftigt! Hotellet bra!
Date published: 2019-05-03
Rated 5 out of 5 by from En härlig kulturresa i ortodox kultur Bra arrangerad resa med mycket innehållsrikt program, långa, kränade vandringar i bergstrakter, samt mycket lokal mat, både i stads- och lantliga miljöer.
Date published: 2018-10-13
 • y_2023, m_2, d_6, h_22
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_3.0.34
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_5, tr_95
 • loc_sv_SE, sid_GERTR05, prod, sort_[SortEntry(order=RELEVANCE, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Liknande resor