Imperiets juvel

group-tour
Gruppresa med Albatros reseledare

Rajasthan, Delhi, tigersafari i Ranthambore och Taj Mahal – följ med på äventyret!

Vill du uppleva det bästa norra Indien har att bjuda på? Följ med på denna spektakulära resa och låt dig förtrollas av Taj Mahals svindlande skönhet, de sjudande basarerna i Delhi och Rajasthans palats i skymningsljus.

Vi tar dig med på en oförglömlig resa till Indien, landet där meditation och mångmiljonstäder möts. Kontrasternas land. Kvinnorna med sina juvelfärgade sarier och heliga kor som i sakta mak korsar de trafikerade vägarna. Vi kommer till spökstaden Fatehpur Sikri, upplever det exotiska djur- och naturlivet på tigersafari i Ranthambore nationalpark – och tar oss fram med både lokaltåg och cykelrickshaw!

Mer än du kan drömma om – och till ett verkligt drömpris!

Vill du stanna ännu längre? Då kan du avrunda med sol och bad vid Goas sköna strander, avkoppling i Kerala med övernattning på husbåt eller frisk bergsluft och vandring i Kathmandudalen.

Klicka på kartan för att se den i större format
 • Typ Rundresor, Safari

 • Reseledare Svensk

 • Visum Ja

 • Vaccination Ja

 • Valuta Rupie

Dagsprogram 10 dagar
Dag 1
Avresa till Delhi
Dag 2
Ankomst till Delhi. India Gate och på upptäcktsfärd i Old Delhi
Dag 3
Delhi – Jaipur. City Palace
Dag 4
Jaipur. Vindarnas palats, Amber Fort och basar
Dag 5
Jaipur – Ranthambore
Dag 6
Ranthambore tigerreservat. Morgon- och eftermiddagssafari
Dag 7
Ranthambore – Agra. Med tåg till Bharatpur. Spökstaden Fatehpur Sikri och vidare till Agra
Dag 8
Agra. Taj Mahal och Agra Fort
Dag 9
Agra – Delhi. Avskedsmiddag
Dag 10
Hemresa

Bilder

Avresedatum

Avresa Resans längd Pris Avresa från OBS:
16 998:–
Stockholm, Köpenhamn, Göteborg
Fullbokad
15 998:–
Stockholm, Köpenhamn, Göteborg
Fullbokad
20 998:–
Stockholm, Köpenhamn, Göteborg
Avresa från Göteborg/Köpenhamn: tillägg från 998:–
20 998:–
Stockholm, Köpenhamn, Göteborg
Avresa från Göteborg/Köpenhamn: tillägg från 998:–
20 998:–
Stockholm, Köpenhamn, Göteborg
Avresa från Göteborg/Köpenhamn: tillägg från 998:–
20 998:–
Stockholm, Köpenhamn, Göteborg
Avresa från Göteborg/Köpenhamn: tillägg från 998:–
20 998:–
Stockholm, Köpenhamn, Göteborg
Avresa från Göteborg/Köpenhamn: tillägg från 998:–
19 998:–
Stockholm, Köpenhamn, Göteborg
Avresa från Göteborg/Köpenhamn: tillägg från 998:–
Klicka på ett datum för att se tillhörande program

Dagsprogram

Hämta hela programmet OBS. Några av våra resor finns i flera olika versioner. Det är viktigt att du väljer rätt datum innan du skriver ut.

Dag 1
Avresa till Delhi
Vi sätter oss på flyget som tar oss till Indiens huvudstad Delhi. Vi landar nästa dag. 
Dag 2
Ankomst till Delhi. India Gate och på upptäcktsfärd i Old Delhi
India Gate

Med sin mer än 3000-åriga historia har Delhi haft ett unikt inflytande på den indiska kulturhistorien. Medan Indiens stora kuststäder fortfarande endast var rena sumpmarkerna var Delhi redan en sjudande huvudstad för ett urgammalt rike. Få städer har byggts, försvarats, erövrats, plundrats, bränts, övergivits och återuppbyggts så många gånger som Delhi. Härskare har kommit och gått och inte mindre än två drottningar och 70 kungar har regerat här sedan 1193. Alla har lämnat spår efter sig på gott och ont och just därför är Delhi fortfarande en riktig storstad som spänner från dåtid till nutid. Mer bestämt är Delhi idag som två städer i en – ”Old Delhi” med fortet, moskéer och de många basarerna och ”New Delhi” byggt och invigt av britterna 1931; en elegant metropol av breda boulevarder, mäktiga byggnader och trädgårdar anlagda av skickliga landskapsarkitekter.

Ett gemensamt drag mellan moderna indiska städer är hur stor skillnad det är mellan det gamla och det nya, det fattiga och det rika - men ingenstans är det så påtagligt som i Delhi. Den gamla fattiga stadsdelen lever som alltid sitt eget liv, medan den rika och politiska eliten sitter tillbakalutad bakom stängda dörrar i sofistikerade diplomatiska enklaver och debatterar den uppenbara fattigdomen. Delhi är en spegel av landet som helhet.

Vi börjar med att besöka det vackra Lakhsmi Narayan-templet, som är ett av huvudstadens största och mest imponerande hinduiska tempel. Härifrån fortsätter vi mot India Gate och gamla stan, där vi fortsätter med cykelrickshaw genom det spännande basarkvarteret. Mellan basarens stånd som erbjuder alla sorters exotiska frukter och väldoftande kryddor finns små ödmjuka butiker där skräddare, barberare och hantverkare alltid är upptagna. Vi passerar även den magnifika Jama-moskén, som är bland de största och finaste i Indien. Grundstenen lades 1650 och det tog mer än 5 000 arbetare sex år att färdigställa denna enorma byggnad.

Dag 3
Delhi – Jaipur. City Palace
Indiens heliga kor strövar fritt

I dag lämnar vi huvudstaden och fortsätter till Jaipur i buss. Färden går genom ett typiskt indiskt landskap med åkrar och små byar utmed vägen. 

Jaipur är Rajasthans sjudande huvudstad, även känd som “rosa staden”. Staden grundades 1727 och här hittar man förnäma palats, färgstrålande basarer och här i närheten ligger även Amber Fort. Jaipur har inte alltid varit huvudstad i området. Fram till 1727 var det staden Amber som var huvudstad. Det blev dock för lite plats i Amber och 1727 flyttade man söderut till det nuvarande Jaipur.

Vi är framme i Jaipur under eftermiddagen. Här besöker vi palatskomplexet City Palace i centrala Jaipur som i princip är att betrakta som en stad inne i staden. Sent på eftermiddagen åker vi till vårt hotell.

Dag 4
Jaipur. Vindarnas palats, Amber Fort och basar
Amber Fort

Dagens program börjar med Hawa Mahal eller Vindarnas palats. Härifrån kunde maharadjans harem studera det färgsprakande gatulivet utan att själva bli sedda. I närliggande Amber hittar vi Amber Fort, som tronar högt och dramatiskt på en kulle, omgivet av vakttorn. Härifrån har vi en enastående utsikt över Moatasjön och det omgivande landskapet.

När vi har kommit tillbaka till Jaipur har det blivit dags att handla i stadens spännande basar och uppleva det hektiska livet i en av Indiens mest levande städer.

Dag 5
Jaipur – Ranthambore
I Ranthambore ska vi ut på safari

På morgonen lämnar vi Jaipur och sätter kurs mot Ranthambore. Resan, som tar lite tid, går genom ett landskap med imponerande berg och pittoreska byar. Vi besöker en liten by på landsbygden där vi lär oss mer om hur invånarnas levnadsvillkor och vardagsliv ser ut. 

Vi är framme i Ranthambore under eftermiddagen och checkar in på vårt hotell. 

Ranthambore är ett naturreservat där vi hittar det ena av Rajasthans två tigerreservat. Det ligger i närheten av staden Sawai Madhopur.  Skogarna omkring Sawai Madhopur var tidigare privat jaktområde för maharadjorna i Jaipur och man kan fortfarande se många av de gamla ”jakthyddorna” som idag är omvandlade till mindre hotell. Med sina vidsträckta skogar och öppna grässlätter täcker parken en areal på mer än 400 kvadratkilometer. Förutom leoparder, schakaler, sambarhjortar, vildsvin, läppbjörnar och krokodiler sägs det att det finns 60-70 tigrar i reservatet. Ranthambore är berömt för sina tigrar och man goda möjligheter att se tigrarna i reservatet. Trots att djurtätheten är stor ska man fortfarande komma ihåg att man ska ha tur för att se tigrarna och vi ger inga garantier.

Dag 6
Ranthambore tigerreservat. Morgon- och eftermiddagssafari
På tigersafari i Ranthambore nationalpark

Tidigt på morgonen kör vi in i parken. Parkens många torra och öppna områden gör det lätt att se djuren, och vid de otaliga konstgjorda och naturliga sjöarna, dit djuren söker sig för att dricka och svalka sig, kan man också uppleva djurlivet.

Parken är en av de många parker i Indien som hör till det s.k. “Project Tiger”. Här gör man ett stort arbete för att bevara den indiska tigern. Tigern är världens största katt och en vuxen hane kan väga över 250 kg. Det är verkligen en spännande upplevelse att helt plötsligt se det stolta kattdjuret komma spankulerande ut från busken, eller se den ligga i gräset och lapa solsken.

Efter morgonsafarin åker vi tillbaka till hotellet för att äta lunch och koppla av innan vi igen på eftermiddagen beger oss iväg på dagens andra safari.

Dag 7
Ranthambore – Agra. Med tåg till Bharatpur. Spökstaden Fatehpur Sikri och vidare till Agra
Fatehpur Sikri

På morgonen tar vi bussen till den närliggande staden Sawai Madhopur, där vi stiger på tåget. . Precis som med all annan transport i Indien kan det mycket väl uppstå förseningar, men under tiden kan vi uppleva all liv och rörelse som omger indiska tågstationer. Indiska tågresor är en upplevelse i sig själv och vi kommer nära vardagslivet i Indien. Tidigare innebar en tågresa i Indien fallfärdiga vagnar som var fyllda till bristningsgränsen med resenärer. Idag är de indiska järnvägarna välfungerande, även om de inte är bland världens snabbaste och mest punktliga.

Men expresstågen är snabba och vi reser i en bekväm klass med egna platser till staden Bharatpur och härifrån med buss till Agra, där vi checkar in på vårt hotell.

Under resans gång besöker vi spökstaden Fatehpur Sikri. Under härskaren Akbars välde hann staden med att vara huvudstad i Stormogulriket under 14 år, innan den plötsligt övergavs 1585.  Staden byggdes till ära för ”sufimystikern” Shaikh Salim Chisti. Han förutspådde att hela tre manliga arvingar till Stormogulens rike skulle födas. Denna historia är vacker men kanske skulle Akbar övervägt placeringen av staden lite bättre, för det visade sig att området hade stor vattenbrist. Därför gick det inte många år efter hans död förrän staden stod tom och övergiven. Akbar hann dock bygga både palats, moskéer och monumentala gravplatser. I dag står staden kvar, tyst och spöklik, som ett välbevarat minne av stormogulernas välde.

Dag 8
Agra. Taj Mahal och Agra Fort
Taj Mahal

Man känner endast till en liten del av Agras tidiga historia och det var faktiskt först i början av 1500-talet som staden blev utnämnd till huvudstad i stormogulens rike och Agra på allvar blev ett maktcentrum på den indiska subkontinenten. Stormogulerna var en muslimsk stam från det afghansk-persiska området, som invaderade stora delar av norra Indien. Med en regeringstid som sträckte sig från 1500 till 1700 anses stormogulerna vara de mest betydelsefulla av alla invandrade härskare.


Dagens höjdpunkt blir utan tvivel besöket vid Taj Mahal. Shah Jahan byggde Taj Mahal som mausoleum till sin favorithustru, Mumtaz Mahal, som dog i barnsäng under tragiska omständigheter. Mausoleet ligger på en fyra meter hög sockel och byggdes 1631 i persisk stil och omges av fyra smala minareter. Det är byggt i gnistrande, vit marmor och är dekorerat med miljoner halvädelstenar. Hela byggnaden utstrålar en unik ro och harmoni och det kan vara mycket svårt att slita sig från denna pärla.


Sedan besöker vi Agra Fort, som byggdes röd sandsten av härskaren Akbar under åren 1565-73. Fortet är ett imponerande och välbevarat byggnadsverk som dock tydligt bär prägel av tidernas skiftande härskare, helt från Akbars röda sandsten till Shah Jahans silkesvita ädelstensprydda marmorytor.  Utsikten vid Yamunafloden till Taj Mahal är fantastisk.


När stormogulen Shah Jahans maktgalne son Aurangzeb övertog makten efter sin far, dödade sin yngre bror och satte även sin egen far, Shah Jahan, som fånge i Röda fortet. Härifrån kunde Shah Jahan njuta av synen av Taj Mahal från en vackert snidad marmorbalkong fram till sin död, år 1666.

(Vänligen notera, att på avgångar då vi anländer till Agra på fredagar så besöker vi Taj Mahal följande dag, eftersom Taj Mahal är stängt på fredagar.)

Dag 9
Agra – Delhi. Avskedsmiddag
Vackra tempel i Delhi

Förr i tiden tog det lång tid att köra den här sträckan, men nu går det snabbt via den relativt nya Yamuna Expressway. Väl framme i Delhi checkar vi in på vårt hotell.  Vi avrundar vår upplevelserika resa med en god avskedsmiddag innan det är dags att resa hemåt igen. 

Dag 10
Hemresa

Vi återvänder hem igen med många spännande upplevelser i bagaget.

Prisinformation

Resans pris

Från 19 998:– kr per person i delat dubbelrum.
Se priser för alla avresedatum

Tillägg för enkelrum
4 498:–
Priset inkluderar
 • Svensk reseledare
 • Flyg Stockholm* – Delhi t/r med mellanlandning
 • Utflykter enligt program
 • Boende på bra hotell i delat dubbelrum
 • Helpension
 • Skatter och avgifter

*Möjligt att resa från Göteborg och Köpenhamn i mån av lediga platser på flyget, mot en extra avgift från 998 kr

Priset inkluderar inte
 • Avbeställningsskydd vid sjukdom 7% av priset
 • Gouda reseförsäkring/komplement till hemförsäkring
 • Eventuella extra arrangemang
 • Tillägg för enkelrum
 • Det krävs visum för inresa till Indien. Beräkna ca 25 USD (läs mer her)
 • Drycker
 • Dricks till guider, chaufförer och assistenter (beräkna ca 30 USD)
 • Administrationsavgift 150 kr per faktura (bortfaller vid online-bokning)
 • Personliga förnödenheter
 • Allt som inte nämns under ”Priset inkluderar”

Inför din resa

Resan omfattas av Albatros Travels resevillkor, som deltagarna förutsätts ha tagit del av.

Information om resan

Visum till Indien

Albatros rekommenderar att du själv söker e-visum till Indien.
Du kan tidigast söka e-visum 120 dagar före avresa och senast 10 dagar före avresa.
Det kan gå upp till 72 timmar för att få godkänt e-visum.
Du kan läsa Albatros vägledning här

Bagage

Det är en bra idé att ta med en mindre ryggsäck eller väska till dagsutflykter och resdagar då man inte ser sitt bagage förrän på kvällen igen. Du behöver inte ta med egen handduk på resan.

Observera att på flyget till och från förlängningarna får maximalt 15 kg bagage per person tas med till incheckningen. Dessutom är det tillåtet att ta med 7 kg handbagage per person.

Indiskt hantverk

Under resans gång har vi lagt in besök hos lokala företag och kooperativ som tillverkar det hantverk Indien är berömt för: t.ex. tyger, marmor och juveler. Det kommer naturligtvis att finnas möjlighet att göra inköp i samband med dessa besök.

Klimat i Indien

Indien har tre klimatperioder: pre-monsun, monsun och post-monsun. Monsunen, som egentligen betyder  ”väder”, är regnperioden. Pre-monsunen, eller ”före regnperioden”, är perioden från januari till mitten av maj. Från januari till mitten av april är det torrt och temperaturerna är behagliga, med dagstemperaturer mellan 12-32 grader och nattemperaturer ner till ca 0 grader. Under de här månaderna kan det vara skönt att ha en vindjacka eller en fleece till de svalare kvällstimmarna. Från mitten av april och fram till slutet av september regnar det våldsamt i vissa perioder och det blir dessutom väldigt varmt, särskilt i maj och juni, och därför är det här säsongen inte särskilt lämplig för resor till speciellt Rajasthan. Från slutet av september till december (post-monsunen) är regntiden slut, och temperaturerna ligger på samma nivåer som under pre-monunen -  20-32 grader. Kort sagt är det vad gäller vädret bäst att resa i Rajasthan från oktober till mitten av april.

Deltagarantal

Resan genomförs vid ett deltagarantal på minst 20 personer. Om vi inte når detta antal deltagare, förbehåller vi oss rätten att ställa in resan – detta sker i så fall ca 4-6 veckor före planerad avresa. Som också framgår av våra resevillkor punkt 6.3.1., samt lagen om paketresor, kan vi som researrangörer inte hållas ansvariga för några förluster som drabbat dig som kund till följd av avbeställningen. Vi är endast skyldiga att återbetala resans pris.

Läs mer om Indien

Här kan du läsa mer om vaccinationer, tidsskillnad och mycket annat:

www.albatros.se/resmal/asien/indien

Allmän information

Hälsokrav för att kunna delta på resan

Som huvudregel gäller att du ska kunna ta dig fram på egen hand utan hjälpmedel (t.ex. rullator eller rullstol). Generellt sett är våra resor inte lämpade för rörelsehindrade. Oavsett om det är en rundresa med tåg, buss eller en kryssning så ska man kunna gå till och från sevärdheter på egen hand. På de flesta av våra resor motsvarar en dags besök till sevärdheter och dylikt mer än 5 kilometer till fots.

Reseförsäkring

Eftersom sjukförsäkringen i Sverige inte täcker kostnader för hemtransport och läkarbehandling i vissa länder är det viktigt att du har tecknat en reseförsäkring som täcker både kostnader för behandling av sjukdom, samt hemtransport. Dessutom rekommenderar vi att försäkringen täcker skadat eller förlorat bagage.

Gouda Reseförsäkring

Albatros Travel har ingått ett samarbete med Gouda Reseförsäkring som säkrar att hjälpen alltid är i närheten när du behöver den. Med Gouda i ryggen är du säkrad extra trygghet på resan. 

Goudas egen larmcentral är bemannad dygnet runt där kompetenta skandinavisktalande medarbetare sitter redo för att hjälpa just dig. Med Goudas reseförsäkring får du både snabb hjälp på plats och bra täckningar, bl.a. obegränsad sjukdoms- och olycksfallsförsäkring, reseavbrott, tillkallande av anhörig, ersättningsgaranti (kompensation för sjukdom under resan) och resegodstäckning. 

Om du är försäkrad hos ett annat bolag gäller möjligtvis andra regler – kontakta ditt försäkringsbolag för mer information. Det är resenärens eget ansvar att försäkringen omfattar den nödvändiga täckningen.

Albatros Travels reseledare och guider

Albatros gruppresor leds av en svensk reseledare, som antingen möter gruppen på flygplatsen före avresa, eller vid ankomst till destinationen. På våra bussresor möter ni reseledaren senast vid den sista påstigningsplatsen. Chauffören hjälper till med bagage, informerar om placering i bussen och ser till att ni kommer säkert fram.
 
På Albatros individuella resor möts ni av en engelsktalande lokalguide på destinationen. Även utflykter som ingår i resan leds av engelsktalande lokalguider.
 
På expeditionsresor med Albatros Expeditions möts du av en engelsktalande expeditionsguide på destinationen, precis som det blir det engelsktalande expeditionsteamet som leder utflykterna och håller de informationsmöten som ingår i resan. Vi påpekar att en svensk reseledare inte kan förväntas ombord.
 
Ett fåtal av våra resor är utan lokalguide. Det framgår i sådana fall tydligt av programmet. Alla våra guider och reseledare är erfarna, välutbildade och noggrant utvalda av Albatros.

Dricks

På våra resor kommer du i kontakt med vardagslivet och dess seder. Det kan förekomma förhållanden du inte tycker om eller inte är van vid, som t ex. seden med dricks. I många länder är drickssystemet mera organiserat än vad vi som svenskar är vana vid och det finns en förväntan om att lokalguider och chaufförer, under resans gång, mottar en viss summa dricks. Vi anger ett belopp i vårt reseprogram, så att man hemifrån kan ta förbehåll för detta. Resans pris inkluderar inte personlig dricks eftersom det är ett individuellt åliggande och drickssystemet är en del av den kultur man väljer att besöka och som man därför bör följa och respektera. Albatros Travel ger lön till lokalguider och chaufförer men i många kulturer är lönen i servicebranschen anpassad efter att man dessutom mottar dricks. Vi vill betona att dricks naturligtvis är individuellt och frivilligt.

Tillägg för enkelrum och –hytt

Priserna på våra resor baseras på två personer som reser tillsammans och delar rum eller hytt. För de resenärer som reser ensamma tillkommer ett tillägg för enkelrum eller –hytt. Tillägget speglar den prisnivå som vi som researrangör möts av när vi bokar rum och hytter hos våra underleverantörer. Ett enkelrum kostar mer per person än ett dubbelrum. Detta är något som har varit gällande i resebranschen i många år och kan betraktas som standard.
Tillägget framgår av vårt material på respektive resa. 

Pass

Tänk på att ditt pass ska vara giltigt i minst 6 månader efter hemkomsten från destinationen. Detta gäller för alla våra resor, oavsett om enstaka länder kräver en kortare giltighet. Som researrangör ställer vi det här kravet för att undvika situationer, där ett kortare giltighetskrav ändras från och med den tidpunkt då resan bokas till och med avresan, vilket i så fall skulle bli ett problem för de kunder som har ett pass med kortare giltighetstid än sex månader.

Resa med barn/minderåriga

Om du reser med barn, till exempel ditt barnbarn, med en annan person som är under 18 år, om du reser ensam med ditt barn utan den andre föräldern eller om du och ditt barn inte har samma efternamn, kan det hända att några länder inte tillåter inresa.  Det kan därför vara nödvändigt att ta med ett personbevis på engelska samt under undertecknad förklaring som tillåter barnet att resa tillsammans med den vuxne.
USA är ett av de länder som har ovanstående krav, men det finns inte någon slutgiltig lista över vilka andra länder som kräver detta. Därför rekommenderar vi dig att kontakta närmaste ambassad eller konsulat för det land som du ska resa till för att säkra dig vad som gäller i just din situation.

Placering ombord på flyget

Vi vill göra dig uppmärksam på att det är flygbolaget som är ensamt ansvarigt för fördelningen av sittplatserna ombord.

Placering i bussen

På Albatros resor med flyg sker ofta transporten på destinationen med buss. Här kan man inte reservera en specifik plats i bussen och man kan heller inte betala extra för att få en speciell plats. Däremot kan man under resans gång komma överens om att flytta runt så att alla får sitta både fram och bak i bussen.

På Albatros bussresor, där hela resan sker med buss, kan du reservera en specifik plats i bussen mot en extra avgift. De platser som inte är reserverade fördelas enligt först-till-kvarn. Våra bussresor är markerade med ”BUSSRESOR” på hemsidan.

Service ombord på flyget

När du reser med Albatros Travel föregår resan oftast med reguljärflyg. På resorna inom Europa har man normalt sett möjlighet att köpa drycker och smörgåsar. Vissa bolag serverar fortfarande vatten, juice, kaffe eller te utan kostnad. På de långa, interkontinentala flygningarna är maten inkluderad och hos några enstaka bolag även drycker.
Önskar man vin, öl och sprit ska man oftast själv betala för detta. Nivån på servicen ombord kan inte garanteras eller upplysas hemifrån eftersom den varierar från bolag till bolag och dessa ofta ändrar på sina rutiner.

Önskemål om specialkost

På flygresor ska specialkost som exempelvis diabetes- eller vegetarisk mat beställas senast 45 dagar före avresa. På bussresor kan vi tyvärr inte erbjuda specialkost.

Vänligen observera att vissa flygbolag tar extra betalt för specialkost. Vi vidarebefordrar alltid våra gästers önskemål om specialkost på flygresan till flygbolagen, men vi kan inte garantera vad som serveras ombord.

Som utgångspunkt har vi inte möjlighet att erbjuda specialmat på våra rundresor. Dels för att det på många av våra resor ingår gemensamma måltider där menyn är beställd i förväg. Dels för att specialmat såsom glutenfri och laktosfri kost kan vara svårt att hitta i några av dem länder som vi reser till. Du får därför räkna med att äta samma mat som övriga deltagare på resan. Vi tar gärna emot och vidarebefordrar önskemål om specialkost och allergier, men vi har inte möjlighet att garantera att speciella måltider kan serveras under resans gång eller att det är möjligt att ta hänsyn till allergier.

Förbehåll/ändringar

Förbehåll för ändringar i programmet. Albatros Travel och våra lokala samarbetspartners strävar alltid efter att ta fram resan i förhållande till programmet, men av hänsyn till sevärdheternas öppettider eller praktiska omständigheter kan det bli nödvändigt att genomföra rutten i en annan ordning än den som anges. Dessutom kan vissa programpunkter utgå på grund av force majeure-situationer som väderförhållanden eller försenade flygavgångar. 
Slutligen vill vi uppmärksamma att alla resor regelbundet revideras och förbättras mot bakgrund av den feedback vi får efter varje resa. En revidering av resan kan medföra att det uppstår ändringar i programmet mellan bokningen av resan och avresedatum. Före avresa kommer samtliga deltagare att få det senast uppdaterade programmet som alltid har för avsikt att tjäna kundernas bästa och se till att de får en smidig resa.
Resan säljs som paketresa, och det går inte att få pengar tillbaka för de delar av resan som eventuellt inte nyttjas.

Vänligen uppmärksamma att tillköpta extrautflykter endast genomförs vid ett tillräckligt stort antal deltagare. Beroende av när utflykten ställs in, kommer priset för utflykten att betalas tillbaka till de anmälda deltagarna före eller efter hemkomst från resan.

Förläng din resa

Sol och bad i Goa - 6 dagar

Typ Reseförlängning
Längd 6 dagar
Pris Från 12 998:–
Sol och bad på läcker spa-resort
Sodra Goa har många vackra kuststräckor och trevliga små byar, där vi kan koppla av och skämma bort oss själva på ett fint hotell, långt från världens stoj och larm.
Bilder
Klicka på bilderna för att förstora dem
Hotell

Holiday Inn Resort 5*, Cavelossim

Det 5-stjärniga Holiday Inn Resort ligger ved Mobor Beach, Cavelossim endast några få minuters promenad från den kritvita stranden och den kristallklara Arabiska sjön.

Hotellet omges av vackra och välskötta trädgårdar, samt en trevlig utomhuspool. Det finns en fin och riktigt bra restaurang på hotellet, som erbjuder en mängd olika kulinariska frestelser.

På hotellet finns givetvis också en spa-avdelning med behandlingar i den 5.000 år gamla Aurveda-traditionen. Behandlingarna kostar extra och betalas på plats.

Hotellet har 205 rum. Hotellet har flera olika rumstyper och vi bor i Garden View-rum med utsikt mot hotellets fina trädgård.

Alla rum har antingen terrass eller balkong, eget bad och egen toalett, luftkonditionering, tv, hårtork och minibar. Det finns te- och kaffefaciliteter på rummet samt Wi-Fi och säkerhetsbox finns också tillgängligt.

Läs mer på hotellet hemsida: https://www.ihg.com/holidayinnresorts/hotels/us/en/goa/goiin/hoteldetail

Pris för Plaza Garden View

12 998:- kr per person i delat dubbelrum; Plaza Garden View
24 996:- kr per person i enkelrum; Plaza Garden View

Pris för Plaza Pool View
13 898:- kr per person i delat dubbelrum; Plaza Pool View
26 796:- kr per person i enkelrum; Plaza Pool View

Pris för Premium
14 798 kr:- per person i delat dubbelrum; Premium
28 596 kr:- per person i enkelrum; Premium

Priset inkluderar
 • Flyg Delhi – Goa t/r 
 • All transport mellan flygplatsen och hotellet i Delhi och Goa
 • 5 nätter på Holiday Inn Resort i delat dubbelrum i kategorin Garden View Suite
 • 1 natt på hotell i Delhi i delat dubbelrum i samband med hemresan  
 • Frukost alla dagar och middag på hotellet dag 6
Bokning

Reseförlängningen ska bokas tillsammans med bokning av själva resan, eller senast 75 dagar före avresa.
Vi rekommenderar att du bokar i så god tid som möjligt, eftersom vi inte kan garantera lediga platser på hotell, flyg osv. på samtliga avresedatum. Priset på förlängningen kan variera beroende på utbud och efterfrågan.

Avkoppling i södra Indien med övernattning på husbåt

Typ Reseförlängning
Längd 6 dagar
Pris Från 13 998:–
6 dagars semester och upplevelser på södra Indiens Malabarkust

Vi flyger från Delhi till delstatshuvudstaden Trivandrum och befinner oss snart vid den vackraste kusträckan i södra Indien. Vi inkvarterar oss på vårt fina hotell för att de följande dagarna koppla av och njuta av livet. Kovalam-området är med sin 17 kilometer långa kust och tre fantastiska huvudstränder ett badparadis utan like. Översatt betyder Kovalam ungefär ”kokospalmlund vid havet” – mer idylliskt blir det nog inte! Och låt inte sandens delvis svarta färg avskräcka dig – det är inte på grund av förorening utan det är den svart glänsande mineralen ilmenit som färgar sanden.

Dag 5 beger vi oss mot staden Alleppey. Alleppeys bakgård utgörs av Keralas så kallade ’backwaters’ – ett enormt område, där havet tagit sig in över land och skapat ett helt system av sjöar, laguner och små vikar. Här står vackra kokospalmer sida vid sida vid kanalerna, och det finns långt fler kanaler än gator. Här både sover, lever och förflyttar man sig på vattnet. Riktigt många invånare i Alleppey bor på husbåtar och det ska

vi också prova! Vi reser ut med båt och upplever några av de 900 kilometer slingrande vattenvägarna som utgör de så kallade ’backwaters’.

Ombord på vår husbåt, som är täckt med ett tak av kokosfiber, glider vi stilfullt fram längs de palmkantade floderna mellan arbetande fiskare och små byar som ligger inklämda på smala landremsor, bara några få meter breda. Varje husbåt har från tre till sex hytter med egen kapten, kock och besättning. Under natten ligger båtarna vid kajen.

Följande morgon beger vi oss tillbaka och tar flyget till Delhi, där vi har en övernattning före hemresa.

OBS: Denna förlängning till södra Indien erbjuds EJ på resor efter 1 april 2024, då hänvisar vi till vår nya tur till södra Indien.

Praktisk information om husbåtarna I Kerala

Bilder
Klicka på bilderna för att förstora dem
Hotell

Det 4-stjärniga hotellet Uday Samudra lockar inte bara med ett fantastiskt läge, utan bjuder också på ett välbefinnande av bästa sort. På hotellet kan du skämma bort dig själv med en behandling i den 5000 år gamla ayurveda-traditionen, som framför allt upprätthålls i Kerala. Syftet med ayurveda är att skapa balans mellan de tre livsenergierna – eld, vatten och luft – och behandlingarna består bland annat av massage, ångbad, kost och användande av eteriska oljor.
Från hotellet är det bara några få minuters gångväg till den kritvita stranden och det kristallklara Arabiska Havet. 
Vi bor i Atrium Rooms med eget bad/toalett, och alla rum har altan, tv och kaffe/te-faciliteter. Det är möjligt att uppgradera till Ocean View Balcony-rum. Detta måste tillfrågas vid resans köp och kan inte garanteras i förväg.

Läs mer om resorten på: https://www.udshotels.com/uday-samudra-leisure-beach-hotel-spa/

 

Pris pr. person i ett delat dubbelrum
kr. 13.998,-

Tillägg för enkelrum
kr. 5.998,-

Tillägg för uppgradering av hotellrum
Ocean View Balcony - delat dubbelrum: kr. 2.498,- pr. person
Ocean View Balcony - enkelrum: kr. 4.998,-

Priset inkluderar
 • Flyg Delhi – Trivandrum t/r 
 • All transport mellan flygplats och hotell i Delhi och Trivandrum
 • 4 nätter på Hotel Uday Samudra i delat dubbelrum i kategorin Atrium Rooms
 • 1 natt på traditionell husbåt inkl. måltider
 • 1 natt på hotell i Delhi i delat dubbelrum i samband med hemresan inkl. middag
 • Frukost dagligen

Avslappning i Kathmandudalen 6 dagar

Typ Reseförlängning
Längd 6 dagar
Pris Från 16 998:–
Avkoppling i Nepals huvudstad Kathmandu

Kathmandu är utan tvekan en av Asiens mest exotiska och fascinerande huvudstäder med en spännande kultur och befolkning.

Bilder
Klicka på bilderna för att förstora dem
Hotell

Vi bor på det trevliga Chhahari Lodge, som ligger bara en halvtimmes färd från den pulserande stadens centrum. I fridfyllda omgivningar och med kanske Kathmandudalens vackraste natur precis utanför fönstret, kan du verkligen koppla av och njuta av den höga bergsluften i Kathmandu. Området bjuder på många spännande vandringsmöjligheter och man kan ge sig ut på utflykter till Patan, Bhaktapur, Thamel eller några av de andra intressanta områdena i och omkring Kathmandu.

Läs mer om lodgen på www.chhahari-retreat.com

Pris per person
16 998 kr

Tillägg för enkelrum
6 498 kr

Priset inkluderar
 • Flyg Delhi – Kathmandu t/r
 • Transport från flygplatset till hotellet t/r
 • 5 nätter på Chhahari Lodge i delat dubbelrum
 • Frukost dagligen
 • 1 natt i Delhi i delat dubbelrum
Priset inkluderar inte

Vid köp av detta tillägg är det viktigt att du ansöker om ett visum med dubbel inresa till Indien (eftersom du reser in i Indien två gånger). Du måste också ha ett visum för Nepal, som kan fås vid ankomst. Fyll i en ansökningsblankett tidigast 14 dagar före ankomst, skriv ut den och ta med den på resan. Priset är cirka 30 USD för 15 dagar och betalas vid ankomst. Det går att ansöka om det här

Bokning

Reseförlängningen ska bokas tillsammans med bokning av själva resan, eller senast 75 dagar före avresa. Vi kan tyvärr inte garantera lediga platser på hotell, flyg osv. på samtliga avresedatum.

Rated 4 out of 5 by from En spännande resa men lite för pressat schema Spännande resa med många inressanta aktiviteter, bl annat tågresan. Mycket duktig guide. Dock saknades egen tid för lite vila och egna aktiviteter. Blev lite för mycket tid att stå stilla och lyssna för oss äldre.
Date published: 2024-02-20
Rated 5 out of 5 by from Indien - ett fascinerade och samtidigt kaotiskt jätteland. En i alla stycken fantastisk reseupplevelse. Vår enastående guide, Helena, med sin mångåriga erfarenhet av Indien. Hennes enorma kunnande om alla platser vi besökte och inte minst hennes alltid glada och positiva sätt, lyfte resan till en mäktig upplevelse. Att kombinera resan ,Imperiets juvel, med en vecka i Kerala blev en fullträff. Upplägget och organisationen under resan fungerade klanderfritt.
Date published: 2024-02-18
Rated 4 out of 5 by from En intensiv resa med många fina och spännande upplevelser. Vår reseledare var otroligt bra och kunnig. Gjorde verkligen vår resa till en fin upplevelse.
Date published: 2024-02-16
Rated 5 out of 5 by from Omtumlande och lärorik resa i Indien Äventyrsresa med utmärkt guide.
Date published: 2024-02-16
Rated 5 out of 5 by from Komprimerad resa med många varierade upplevelser. Mycket upplevelserik resa med upplevelser av både kultur, hantverk, mat och folkliv.
Date published: 2024-02-14
Rated 5 out of 5 by from En väldigt innehållsrik och intressant resa till ett mycket bra pris. En mycket spännande och innehållsrik resa som vi inte hade kunnat organisera på egen hand med samma upplevelser, tid och pengar. Vår guide var helt otroligt kunnig, påläst och cool. Vi kände oss omhändertagna från första minuten.
Date published: 2024-02-14
Rated 5 out of 5 by from Spännande resa Spännande land med fantastika upplevelser och mycket god mat och vår guid Sofia en fantastisk guid med så stor kundskap,service inrikt, lyhörd och omtänksamm.
Date published: 2024-02-12
Rated 5 out of 5 by from En intensiv och intressant resa med många fina upplevelser Högt tempo, bra upplägg, fantastisk reseledare,som var väldigt kunnig och också hjälpte till och fixade allt.
Date published: 2024-02-12
 • y_2024, m_2, d_22, h_11
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_3.0.38
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_40, tr_1065
 • loc_sv_SE, sid_INRTR01, prod, sort_[SortEntry(order=SUBMISSION_TIME, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Liknande resor