Kanada och Klippiga bergen

group-tour
Gruppresa med Albatros reseledare

Från Calgary till Vancouver med Kanadas vackraste nationalparker, glaciärer, sjöar och bergsbyar

Det här är Kanadaresan för den sanne naturälskaren! Nu ingår tips dricks lokala guider och förare. Vi reser bekvämt med buss från Calgary till Vancouver och upplever två bergskedjor, två nationalparker och magiskt vacker natur.

I Klippiga bergen ser vi den smaragdgröna Lake Louise och svävar i gondol upp till Sulphur Mountains och Banff nationalpark. Resan fortsätter längs Kanadas vackraste väg, Icefields Parkway till världsarvet Jasper nationalpark med glaciärer, vattenfall och Mount Robson – Klippiga bergens högsta höjdpunkt!

På vägen övernattar vi i mysiga små bergsorter och besöker den berömda skidorten Whistler, som har mycket att bjuda på även under sommarhalvåret.

Resan avrundas med två dagar i den vackert belägna kuststaden Vancouver.

Klicka på kartan för att se den i större format
 • Typ Rundresor

 • Reseledare Svensk

 • Visum Ja

 • Vaccination Nej

 • Valuta Kanadensisk dollar

Dagsprogram 10 dagar
Dag 1
Stockholm – Calgary. Vidare till Canmore
Dag 2
Banff nationalpark med Sulphur Mountain Gondola
Dag 3
Canmore – Lake Louise – Icefield Parkways – Columbia Icefield – vattenfall – Jasper. Möjlighet för glaciärtur
Dag 4
Rundtur i Jasper nationalpark, Maligne Canyon och möjlighet för båttur på Maligne Lake
Dag 5
Jasper – Mount Robson – Kamloops
Dag 6
Kamloops – guldgrävarstaden Cache Creek – Coast Mountains – Whistler
Dag 7
Whistler – Vancouver. Orienterande stadsvandring
Dag 8
Vancouver. Dag på egen hand
Dag 9
Hemresa
Dag 10
Ankomst till Stockholm

Bilder

Klicka på bilderna för att förstora dem

Avresedatum

Avresa Resans längd Pris Avresa från OBS:
44 998:–
Stockholm, Köpenhamn, Göteborg
Avresa från Göteborg/Köpenhamn: tillägg från 998:–
Klicka på ett datum för att se tillhörande program

Dagsprogram

Hämta hela programmet OBS. Några av våra resor finns i flera olika versioner. Det är viktigt att du väljer rätt datum innan du skriver ut.

Dag 1
Stockholm – Calgary. Vidare till Canmore

Vi landar i Calgary. Härifrån åker vi vidare med buss drygt 120 km genom Kananaskis-regionen till Canmore, den pittoreska lilla friluftsstaden där majestätiska Rocky Mountains sveper in den mysiga stadskärnan full av små mysiga butiker och underbara restauranger. Efter ankomst checkar vi in på hotell och kan vila efter den långa resan.

 

Dag 2
Banff nationalpark med Sulphur Mountain Gondola

Banff nationalpark var landets första nationalpark och utgör centrum för såväl sommar- som vinteraktiviteterna i The Rocky Mountains. Parken, som är 6 621 km2 stor, är genomskuren av ett nät av stigar som vi också får möjlighet att använda oss av. På dagens program står en heldagstur i parken där höjdpunkterna inkluderar Banff stad, Bow-vattenfallet och Tunnel Mountain Drive. Vi avrundar förmiddagen med en gondoltur till toppen av Sulphur Mountain med en vidunderlig utsikt över Klippiga bergens snötäckta toppar, gröna dalar och blå sjöar.

Dag 3
Canmore – Lake Louise – Icefield Parkways – Columbia Icefield – vattenfall – Jasper. Möjlighet för glaciärtur
Athabasca-glaciären

Vi kör norrut till till Lake Louise, en smaragdgrön sjö omringad av gröna skogar, berg med snötäckta toppar och Victoria-glaciären. Sedan fortsätter vi mot pittoreska Icefields Parkway som är en av Kanadas mest kända och natursköna bergsvägar, uppkallad efter de enorma isbelagda områden som präglar The Rockies. Vi stannar givetvis längs vägen för att njuta av den enastående utsikten – inte minst över Columbia Icefields, en av de största issamlingarna söder om polcirkeln. Här är det möjligt att köpa till en utflykt med Ice Explorer, ett specialbyggt glaciärfordon som tar dig med ut på glaciären som på vissa ställen är så tjock som Eiffeltornet är högt (!) Har du inte lust att följa med ut på glaciären kan du ta det lugnt och njuta en kopp kaffe på det lilla caféet som ligger här.

På vår väg vidare mot Jasper ser vi de mäktiga Athabasca- och Sunwapta-vattenfallen vars vatten kommer från respektive Columbia- och Athabasca-glaciärerna.

(Utflykten med Ice Explorer ingår inte i resans pris utan bokas separat.)

Dag 4
Rundtur i Jasper nationalpark, Maligne Canyon och möjlighet för båttur på Maligne Lake
Jasper nationalpark

Vi ger oss ut i de väldiga naturområden som omger Jasper stad och som utgör nationalparken. Den 10 878 km2 stora parken etablerades 1907 och finns med på listan över UNESCO:s världsnaturarv. Denna del av Klippiga bergen är särdeles vacker med vidsträckta dalar, karga bergstoppar, glaciärer, skog, floder, sjöar och vattenfall. Här lever också ett brett urval av Nordamerikas däggdjur som t.ex. älgar, renar, hjortar, bergsgetter, björnar, prärievargar och pumor.

Under dagens utflykt passerar vi några av nationalparkens vackra sjöar – Patricia Lake, Medicine Lake och Pyramid Lake – samt Maligne Canyon som floden Maligne River gröpt ut ur klippan. Klyftan är upp till 50 meter djup och bara ett par meter på bredden. Vi stannar till vid Maligne Lake, Klippiga bergens största glaciärsjö, som ligger vid foten av Pyramid Mountain. Här finns det möjlighet att köpa till en båtutflykt på sjön. Stannar du hellre på torra land finns det fina möjligheter att promenera och njuta av den härliga naturen längs strandkanten. Sent på eftermiddagen åker vi tillbaka till Jasper och har tid att utforska den lilla staden som från början var en pälshandelsstation och som idag har cirka 4000 invånare.

(Båtutflykten på Maligne Lake ingår inte i resans pris utan bokas separat.)

Dag 5
Jasper – Mount Robson – Kamloops
Ljuvliga Jasper

Vi lämnar Jasper och Alberta-provinsen och fortsätter till British Columbia. På vägen passerar vi Mount Robson som med sina 3 954 är det högsta berget i den kanadensiska delen av Rocky Mountains. Dagens resrutt fortsätter längs Yellowhead Highway genom städerna Clearwater, Bule River och Valemount som alla utvecklades till viktiga handelscentrum vid tiden kring sekelskiftet då pionjärerna intog bergen.

Under eftermiddagen kommer vi fram till Kamloops, där vi checkar in på vårt hotell. Om vi har tur ser vi björnar som under våren mumsar i sig maskrosor och under hösten avnjuter en utsökt blåbärsmåltid.

Dag 6
Kamloops – guldgrävarstaden Cache Creek – Coast Mountains – Whistler

Vår resa fortsätter västerut till staden Cache Creek, en av de många städer som växte fram under guldfebern. Vi stannar till här och fortsätter sedan på Duffy Lake Road som går genom de öde bergsområdena i bergskedjan Coast Mountains. Vårt mål, Whistler, är framförallt känd som exklusiv skidort, men på sommaren drar staden till sig många besökare som ger sig ut på vandringar, utflykter på mountainbike, riverraftar eller spelar golf.

Efter ett kort stopp på vårt hotell kan vi tillbringa resten av dagen på egen hand, kanske till att utforska stadskärnan där det inte saknas möjligheter för att shoppa eller äta.

Dag 7
Whistler – Vancouver. Orienterande stadsvandring
Vackert belägna Vancouver

Den sista biten till Vancouver kör vi längs floden Howe Sound. På vägen passerar vi vattenfallet Shannon Falls och Stawamus Chief som med sina 700 meter är världens näst största granitmonolit – och ett populärt klättringsområde.

Vancouver är den nordamerikanska kontinentens vackrast belägna stad, och ligger inkilad mellan de höga bergen och Stilla havet. Precis som San Francisco ligger Vancouver i ett kuperat landskap. Staden och de många broarna bjuder på en vacker utsikt över havet, små vikar och själva staden.

Vancouver förenar storstadsmetropol och natur på bästa sätt och få andra kanadensiska städer har samma utbud av sevärdheter och attraktioner. Under vår stadsrundtur ser vi bland annat Stanley Park som täcker ungefär hälften av downtown och är en av världens största stadsparker. Förutom en nästan tio kilometer lång kustlinje, vackra badstränder, lekplatser och nyfikna invånare som ekorrar och tvättbjörnar stoltserar Stanley Park även med det enorma, prisbelönta Vancouver Aquarium. I utkanten av Stanley Park ligger dessutom English Bay och West End med ett pärlband av vackra, viktorianska hus.

Vi besöker även Nordamerikas näststörsta Chinatown – en färgsprakande samlingspunkt för stadens stora kinesiska befolkning – och Gastown med sitt myller av kullerstensgator, gaslampor och trevliga matställen.

Vi checkar in på vårt hotell och har resten av dagen på egen hand.

Dag 8
Vancouver. Dag på egen hand
Gastown, Vancouver

Idag tillbringas dagen i Vancouver. Kanske blev du sugen på att besöka Vancouver Aquarium? Här kan man beskåda 8 000 Stilla havsdjur – bl.a. bläckfisk, havsutter, arktiska valar och färgsprakande blötdjur.

Eller ta en tur i Chinatown som bjuder på många trevliga och billiga asiatiska restauranger, färgsprakande marknader och exotiska butiker där det går att köpa allt från kitschiga draksouvenirer till kinesisk örtmedicin. De första kinesiska immigranterna slog sig ned här under guldfebern på 1850-talet. Under det senaste årtiondet har ett väldigt stort antal Hongkong-kineser invandrat till Vancouver vilket har lett till att det största språket i Kanadas gröna storstad idag är kinesiska.

Vancouver bjuder också på finfina shoppingmöjligheter – här finns allt från stora gallerior till designerbutiker, second hand- och vintagebutiker, marknader och sport- och fritidsbutiker.

Det finns även möjlighet att åka på valsafari i farvattnen utanför Vancouver. Fråga gärna reseledaren om du vill veta mer.

Dag 9
Hemresa
Vi åker ut till flygplatsen och påbörjar vår hemresa.
Dag 10
Ankomst till Stockholm

Upplev ännu mer!

Glaciärutflykt med Ice Explorer
Ice Explorer är ett specialbyggt glaciärfordon som tar oss med ut på Columbia Icefield, som på vissa ställen är lika tjock som Eiffeltornet är högt. Utflykterna måste bokas hemifrån senast 45 dagar före avresa:
Pris: från 748:– kr per person

Båtutflykt på Maligne Lake
Maligne Lake är den största glaciärsjön i Jasper nationalpark och är en av de vackraste platserna på den kanadensiska sidan av Klippiga bergen, med utsikt över de snöklädda bergstopparna.
Pris: från 748:– kr per person
(Denna utflykt kan inte tillköpas i april och maj, eftersom sjön är frusen.)

Prisinformation

Resans pris

Från 44 998:– kr per person i delat dubbelrum.
Se priser för alla avresedatum

Tillägg för enkelrum
14 998:–
Priset inkluderar
 •  Svensk reseledare
 •  Flyg Stockholm – Calgary och Vancouver – Stockholm*
 •  Dricks till lokala guider och förare
 •  Utflykter och transport enl. program
 •  Boende på bra hotell i delat dubbelrum
 •  Frukost dagligen
 •  Skatter och avgifter

*Möjligt att resa från Göteborg och Köpenhamn i mån av lediga platser på flyget, mot en extra avgift från 948 kr

Priset inkluderar inte
 • Avbeställningsskydd vid sjukdom från 7 % av resans pris
 • Gouda Reseförsäkring/komplement till hemförsäkringen
 • Eventuella extra arrangemang
 • Personliga förnödenheter
 • Avgift för inreseregistrering i Kanada (eTA, 7 CAD)
 • Tillägg för enkelrum
 • Administrationsavgift 150 kr per faktura (bortfaller vid online-bokning)
 • Allt som inte nämns under “Priset inkluderar”

Inför din resa

Resan omfattas av Albatros Travels resevillkor, som deltagarna förutsätts ha tagit del av.

Information om resan

Bagage

Det är en bra idé att ta med en mindre ryggsäck eller väska till dagsutflykter och resedagar då man inte ser sitt bagage förrän på kvällen igen. Du behöver inte ta med egen handduk på resan.

Deltagarantal

Resan genomförs vid ett deltagarantal på minst 20 personer. Om vi inte når detta antal deltagare, förbehåller vi oss rätten att ställa in resan – detta sker i så fall ca 4-6 veckor före planerad avresa. Som också framgår av våra resevillkor punkt 6.3.1., samt lagen om paketresor, kan vi som researrangörer inte hållas ansvariga för några förluster som drabbat dig som kund till följd av avbeställningen. Vi är endast skyldiga att återbetala resans pris.

Mer om Kanada

Här kan du läsa mer om Kanada:

www.albatros-travel.se/resmal/nordamerika/kanada

Läs bland annat om klimat och väder, tidsskillnad, dricks och se om du behöver visum.

Pass och visum

Från 15 mars 2016 måste alla som reser till Kanada ha ett så kallad eTA-godkännande för inresa till Kanada. Du fyller i din ansökan på internet och kostar 7 kanadiska dollar. Läs om hur du får eTA-godkännande här:

www.albatros-travel.se/resmal/nordamerika/kanada/visum

 

Handen på hjärtat

Information

Kanada är som alla vet ett stort land, vilket innebär en hel del tid i buss när man tar sig från A till Ö. Vi stannar naturligtvis till och tar pauser under resans gång, och bussturen genom det fantastiska landskapet är en upplevelse i sig självt. De hotell vi har valt att bo på är bra mellanklasshotell som ligger centralt eller i utkanten av centrum, så att det är lätt att sig vidare när man ska igång med nästa dags reseprogram.

Bussarna som används i Kanada och USA har en helt annan design och layout än vi är vana vid från Europa, vilket de flesta känner igen från film och tv. Designen gör att bussarna ser ut som något vi hade för 20 år sedan. Alla bussar vi använder är givetvis funktionella, godkända, besiktigade och intakta. Bussarna har ofta bara en ingång längst fram i bussen och ingen bakdörr, som vi känner det hemifrån. Dessutom finns det ofta ingen mugghållare och nät i framsätet. Det är därför bra att ta med en bra ryggsäck, som kan användas till personliga tillhörigheter under utflykter och på bussen.

Frukost

Den nordamerikanska frukostkulturen är ganska enkel, om man jämför med den skandinaviska. Frukosten på de flesta standardhotell i Kanada och USA är så kallad ”continental breakfast”, vilket vanligtvis betyder kaffe/te, juice och rostat bröd med smör och marmelad. Det är inte ovanligt att man på hotell i Kanada och USA endast har hämtfrukost (i låda), eftersom många tar med sig frukost från hotellet.

Allmän information

Hälsokrav för att kunna delta på resan

Som huvudregel gäller att du ska kunna ta dig fram på egen hand utan hjälpmedel (t.ex. rullator eller rullstol). Generellt sett är våra resor inte lämpade för rörelsehindrade. Oavsett om det är en rundresa med tåg, buss eller en kryssning så ska man kunna gå till och från sevärdheter på egen hand. På de flesta av våra resor motsvarar en dags besök till sevärdheter och dylikt mer än 5 kilometer till fots.

Reseförsäkring

Eftersom sjukförsäkringen i Sverige inte täcker kostnader för hemtransport och läkarbehandling i vissa länder är det viktigt att du har tecknat en reseförsäkring som täcker både kostnader för behandling av sjukdom, samt hemtransport. Dessutom rekommenderar vi att försäkringen täcker skadat eller förlorat bagage.

Gouda Reseförsäkring

Albatros Travel har ingått ett samarbete med Gouda Reseförsäkring som säkrar att hjälpen alltid är i närheten när du behöver den. Med Gouda i ryggen är du säkrad extra trygghet på resan. 

Goudas egen larmcentral är bemannad dygnet runt där kompetenta skandinavisktalande medarbetare sitter redo för att hjälpa just dig. Med Goudas reseförsäkring får du både snabb hjälp på plats och bra täckningar, bl.a. obegränsad sjukdoms- och olycksfallsförsäkring, reseavbrott, tillkallande av anhörig, ersättningsgaranti (kompensation för sjukdom under resan) och resegodstäckning. 

Om du är försäkrad hos ett annat bolag gäller möjligtvis andra regler – kontakta ditt försäkringsbolag för mer information. Det är resenärens eget ansvar att försäkringen omfattar den nödvändiga täckningen.

Albatros Travels reseledare och guider

Albatros gruppresor leds av en svensk reseledare, som antingen möter gruppen på flygplatsen före avresa, eller vid ankomst till destinationen. På våra bussresor möter ni reseledaren senast vid den sista påstigningsplatsen. Chauffören hjälper till med bagage, informerar om placering i bussen och ser till att ni kommer säkert fram.
 
På Albatros individuella resor möts ni av en engelsktalande lokalguide på destinationen. Även utflykter som ingår i resan leds av engelsktalande lokalguider.
 
På expeditionsresor med Albatros Expeditions möts du av en engelsktalande expeditionsguide på destinationen, precis som det blir det engelsktalande expeditionsteamet som leder utflykterna och håller de informationsmöten som ingår i resan. Vi påpekar att en svensk reseledare inte kan förväntas ombord.
 
Ett fåtal av våra resor är utan lokalguide. Det framgår i sådana fall tydligt av programmet. Alla våra guider och reseledare är erfarna, välutbildade och noggrant utvalda av Albatros.

Dricks

På våra resor kommer du i kontakt med vardagslivet och dess seder. Det kan förekomma förhållanden du inte tycker om eller inte är van vid, som t ex. seden med dricks. I många länder är drickssystemet mera organiserat än vad vi som svenskar är vana vid och det finns en förväntan om att lokalguider och chaufförer, under resans gång, mottar en viss summa dricks. Vi anger ett belopp i vårt reseprogram, så att man hemifrån kan ta förbehåll för detta. Resans pris inkluderar inte personlig dricks eftersom det är ett individuellt åliggande och drickssystemet är en del av den kultur man väljer att besöka och som man därför bör följa och respektera. Albatros Travel ger lön till lokalguider och chaufförer men i många kulturer är lönen i servicebranschen anpassad efter att man dessutom mottar dricks. Vi vill betona att dricks naturligtvis är individuellt och frivilligt.

Tillägg för enkelrum och –hytt

Priserna på våra resor baseras på två personer som reser tillsammans och delar rum eller hytt. För de resenärer som reser ensamma tillkommer ett tillägg för enkelrum eller –hytt. Tillägget speglar den prisnivå som vi som researrangör möts av när vi bokar rum och hytter hos våra underleverantörer. Ett enkelrum kostar mer per person än ett dubbelrum. Detta är något som har varit gällande i resebranschen i många år och kan betraktas som standard.
Tillägget framgår av vårt material på respektive resa. 

Pass

Tänk på att ditt pass ska vara giltigt i minst 6 månader efter hemkomsten från destinationen. Detta gäller för alla våra resor, oavsett om enstaka länder kräver en kortare giltighet. Som researrangör ställer vi det här kravet för att undvika situationer, där ett kortare giltighetskrav ändras från och med den tidpunkt då resan bokas till och med avresan, vilket i så fall skulle bli ett problem för de kunder som har ett pass med kortare giltighetstid än sex månader.

Resa med barn/minderåriga

Om du reser med barn, till exempel ditt barnbarn, med en annan person som är under 18 år, om du reser ensam med ditt barn utan den andre föräldern eller om du och ditt barn inte har samma efternamn, kan det hända att några länder inte tillåter inresa.  Det kan därför vara nödvändigt att ta med ett personbevis på engelska samt under undertecknad förklaring som tillåter barnet att resa tillsammans med den vuxne.
USA är ett av de länder som har ovanstående krav, men det finns inte någon slutgiltig lista över vilka andra länder som kräver detta. Därför rekommenderar vi dig att kontakta närmaste ambassad eller konsulat för det land som du ska resa till för att säkra dig vad som gäller i just din situation.

Placering ombord på flyget

Vi vill göra dig uppmärksam på att det är flygbolaget som är ensamt ansvarigt för fördelningen av sittplatserna ombord.

Placering i bussen

På Albatros resor med flyg sker ofta transporten på destinationen med buss. Här kan man inte reservera en specifik plats i bussen och man kan heller inte betala extra för att få en speciell plats. Däremot kan man under resans gång komma överens om att flytta runt så att alla får sitta både fram och bak i bussen.

På Albatros bussresor, där hela resan sker med buss, kan du reservera en specifik plats i bussen mot en extra avgift. De platser som inte är reserverade fördelas enligt först-till-kvarn. Våra bussresor är markerade med ”BUSSRESOR” på hemsidan.

Service ombord på flyget

När du reser med Albatros Travel föregår resan oftast med reguljärflyg. På resorna inom Europa har man normalt sett möjlighet att köpa drycker och smörgåsar. Vissa bolag serverar fortfarande vatten, juice, kaffe eller te utan kostnad. På de långa, interkontinentala flygningarna är maten inkluderad och hos några enstaka bolag även drycker.
Önskar man vin, öl och sprit ska man oftast själv betala för detta. Nivån på servicen ombord kan inte garanteras eller upplysas hemifrån eftersom den varierar från bolag till bolag och dessa ofta ändrar på sina rutiner.

Önskemål om specialkost

På flygresor ska specialkost som exempelvis diabetes- eller vegetarisk mat beställas senast 45 dagar före avresa. På bussresor kan vi tyvärr inte erbjuda specialkost.

Vänligen observera att vissa flygbolag tar extra betalt för specialkost. Vi vidarebefordrar alltid våra gästers önskemål om specialkost på flygresan till flygbolagen, men vi kan inte garantera vad som serveras ombord.

Som utgångspunkt har vi inte möjlighet att erbjuda specialmat på våra rundresor. Dels för att det på många av våra resor ingår gemensamma måltider där menyn är beställd i förväg. Dels för att specialmat såsom glutenfri och laktosfri kost kan vara svårt att hitta i några av dem länder som vi reser till. Du får därför räkna med att äta samma mat som övriga deltagare på resan. Vi tar gärna emot och vidarebefordrar önskemål om specialkost och allergier, men vi har inte möjlighet att garantera att speciella måltider kan serveras under resans gång eller att det är möjligt att ta hänsyn till allergier.

Förbehåll/ändringar

Förbehåll för ändringar i programmet. Albatros Travel och våra lokala samarbetspartners strävar alltid efter att ta fram resan i förhållande till programmet, men av hänsyn till sevärdheternas öppettider eller praktiska omständigheter kan det bli nödvändigt att genomföra rutten i en annan ordning än den som anges. Dessutom kan vissa programpunkter utgå på grund av force majeure-situationer som väderförhållanden eller försenade flygavgångar. 
Slutligen vill vi uppmärksamma att alla resor regelbundet revideras och förbättras mot bakgrund av den feedback vi får efter varje resa. En revidering av resan kan medföra att det uppstår ändringar i programmet mellan bokningen av resan och avresedatum. Före avresa kommer samtliga deltagare att få det senast uppdaterade programmet som alltid har för avsikt att tjäna kundernas bästa och se till att de får en smidig resa.
Resan säljs som paketresa, och det går inte att få pengar tillbaka för de delar av resan som eventuellt inte nyttjas.

Vänligen uppmärksamma att tillköpta extrautflykter endast genomförs vid ett tillräckligt stort antal deltagare. Beroende av när utflykten ställs in, kommer priset för utflykten att betalas tillbaka till de anmälda deltagarna före eller efter hemkomst från resan.

Rated 4 out of 5 by from En naturupplevelse En minnesvärd resa med många intryck av en fantastisk natur. Höjdpunkten var båtresan över Maligne Lake och vyn över Spirit.Island.
Date published: 2019-10-11
Rated 4 out of 5 by from En resa med ögongodis. Såå vackra landskap Reseledaren var ett fullblodsproffs, mycket kunnig, pedagogisk och omtänksam med härlig humor.
Date published: 2019-10-02
Rated 4 out of 5 by from Härlig resa i skön miljö Kanada och Klippiga bergen var en fin naturupplevelse. Turen från Calgary till Vancouver, med alla de natursköna stoppen i härliga samhällen/städer var fantastisk. Banff, Jasper och Whistler mfl. Glaciärbesöket är ett måste på resan, även båtturen som man kunde köpa till var mycket fin. Tråkigt att inte några måltider ingick, för det ger en bra gemenskap för gruppen. Förklarar man i texten att det är dyrt att gå ut och äta på egenhand, så tror jag många valt att få med några gemensamma middagar i priset, även om det då givetvis blivit lite högre. Reseledaren Lena Ericsson, var kunnig och trevlig. Hade något intressant att berätta hela tiden.
Date published: 2019-10-02
Rated 4 out of 5 by from Albatros uppfyllde alla våra förväntningar på vår sjätte resa med er. Lena var vår reseledare. Mycket kunnig och hon delade med sig av sin kunskap under de långa bussresorna. Vi trivdes och fick se mycket av klippiga bergens natur. De sista dagarna i Vancouver var en höjdare.
Date published: 2019-10-01
Rated 5 out of 5 by from Fantastisk resa i vacker natur. Enastående vyer bland bergen, vackra landskap! Reseledaren Lena Ericsson var proffsig och trevlig. En gemensam middag första dagen kunde gärna ha ingått och likaså någon utflykt. En av de 2 bussarna på resan var trång och saknade säkerhetsbälten, vilket inte är ok. Resan blev totalt avsevärt mycket dyrare än själva avgiften till Albatros genom att inga måltider eller utflykter ingick, förutom frukostarna och en gondoltur vid Banff. Ett av hotellen hade frukost med enbart engångsartiklar i plast och papper. Där borde Albatros kunna påverka eller välja ett annat hotell.
Date published: 2019-10-01
Rated 5 out of 5 by from Otrolig natur i trevligt land Resan i Juli. Kanada bjöd på fantastiskt natur och otroliga vyer och en del djur. Hotellen var ok men frukostarna av blandad karaktär. Dagsprogrammen var bra vilket fick bussresorna emellan att inte kännas så långa.
Date published: 2019-09-01
Rated 4 out of 5 by from En upplevelserik resa. En resa inramad av fina upplevelser och fantastisk natur. Tur med vädret och vi fick se några svartbjörnar utmed vägen. Vår reseledare Lena var toppen, så även chuffören. Frukosten i Vancover var urusel. Hemresan blev ganska lång då vi fick vänta många timmar i London för att flyga hem till Arlanda.
Date published: 2019-08-19
Rated 4 out of 5 by from Fantastisk natur och sköna Vancouver Fantastisk natur, lagom lugnt program, mycket positiv guide, lugn och säker chaufför och trevlig grupp. Bra hotell, rummen och läget, dock frukostar av blandad kvalitet
Date published: 2019-07-30
 • y_2023, m_9, d_29, h_4
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_3.0.35
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_3, tr_72
 • loc_sv_SE, sid_CARTR03, prod, sort_[SortEntry(order=SUBMISSION_TIME, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Liknande resor