På upptäcktsfärd i Cascadia – Pacific Northwest

group-tour
Gruppresa med Albatros reseledare

En bildskön resa i nordvästra Nordamerika - från Seattle till Vancouver och Vancouver Island med fantastiska kustlandskap som resesällskap.

Cascadia, som många kanske känner till som ”Pacific Northwest” skapar en vykortsvacker inramning för detta fantastiska kustäventyr.

Det mäktiga Stilla Havet är vår följeslagare från det att vi inleder vårt äventyr i Seattle, som ligger mot en bakgrund av vatten, berg och frodiga vintergröna skogar, till det att vi rundar av i Vancouver med sina totempålar och charmiga storstadsliv.

Förutom våra upplevelser i de två storstäderna vid havet tar vi färjan över Georgia- och Harosunden till det idylliska Victoria på mäktiga Vancouver Island. Längs vägen gäller det att hålla ögonen öppna, för det går ofta valar genom sunden och det är inte ovanligt att man upptäcker späckhuggare, men även knölvalar och gråvalar passerar med jämna mellanrum. Om valarna inte är på humör att visa upp sig kan du hålla utkik efter tumlare och kaliforniska sjölejon.

På Vancouver Island besöker vi bland annat British Columbias trevliga provinshuvudstad Victoria och ser staden Duncans imponerande samling av 40 totempålar i världsklass. Vår resa tar oss också till underbara Parksville, en vacker semesterstad i björnrikt land, och vi håller utkik efter stora svartbjörnar.

Tillbaka på det kanadensiska fastlandet besöker vi den berömda skidorten Whistler i Coast Mountains, som har mycket att erbjuda besökare också på sommaren.

Resan slutar som sagt i den vackert belägna kuststaden Vancouver som kombinerar metropol och natur på vackraste vis.

Klicka på kartan för att se den i större format
 • Typ Rundresor

 • Reseledare Svensk

 • Visum Ja

 • Vaccination Ja

 • Valuta USD, CAD

Dagsprogram 10 dagar
Dag 1
Stockholm – Seattle. Övernattning på hotell.
Dag 2
Seattle, Washington. Stadsrundtur med bland annat Pike Place Market och fantastiska utsiktsplatser.
Dag 3
Seattle-Victoria, Vancouver Island. Över gränsen, bildskön båttur över Georgia- och Harosunden samt stadsrundtur i Victoria.
Dag 4
Victoria. Besök i blomsterparken Butchart Gardens. Späckhuggarsafari (tillköp)
Dag 5
Victoria – Parksville. Besök i Duncan med sina 40 totempålar och konstnärsstaden Chemainus
Dag 6
Parksville – Nanaimo – Whistler. På spaning efter valar och på ’Sea-to-Sky Highway’ till vattenfallet Shannon Falls.
Dag 7
Whistler – Vancouver. Vacker körtur till Vancouver och Kanadas längsta hängbro
Dag 8
Vancouver. Stadsrundtur med Granville Island, Canada Place med sina vita segel och Stanley Park
Dag 9
Vancouver och hemresa
Dag 10
Ankomst till Stockholm

Bilder

Klicka på bilderna för att förstora dem

Avresedatum

Klicka på "Boka" för att se lediga rum
Avresa Resans längd Pris Avresa från OBS:
37 498:–
Stockholm
Klicka på ett datum för att se tillhörande program
Klicka på "Boka" för att se lediga rum

Dagsprogram

Hämta hela programmet OBS. Några av våra resor finns i flera olika versioner. Det är viktigt att du väljer rätt datum innan du skriver ut.

Dag 1
Stockholm – Seattle. Övernattning på hotell.

Vi lyfter från Stockholm och landar samma dag i Seattle. Här blir vi hämtade i buss och körs till vårt hotell där vi kan koppla av och vila ut efter flygresan.

Övernattning i Seattle.

Dag 2
Seattle, Washington. Stadsrundtur med bland annat Pike Place Market och fantastiska utsiktsplatser.

Seattle ligger mellan Puget Sound och Lake Washington ut mot nordvästra Stilla havet. Det är en vacker och levande stad som kan skryta med att vara hem för företagsjättar som Microsoft, Amazon.com, Starbucks och Boeing. Staden är också känd för sitt regnväder och sina kaféer och har smeknamnet "Smaragdstaden". Om man ser sig omkring kan man ana det smaragdgröna skenet från bergen i bakgrunden och havet.

Idag ska vi på en orienterande stadsrundtur, och givetvis passerar vi Seattles landmärke, den ikoniska Space Needle, som vissa kanske minns från introt till komediserien "Frasier". Vi välkomnas också av Pioneer Square, som påstår sig vara stadens "första kvarter" med ett flertal historiska byggnader. Längs vägen ska vi också ta en tur till Pike Place Market, som varit en ikon i Seattle i mer än ett sekel. Marknaden från 1907, som av många anses vara "Seattles själ", har en underbar blandning av både lokalbefolkning och turister. Den största attraktionen är den stora fiskmarknaden i hörnet, där fiskhandlarna slänger stora fiskar till varandra till stor glädje för besökarna. Det finns gott om möjligheter att köpa ett mellanmål eller en liten godsak – oavsett om du föredrar sött, surt, salt, bittert eller umami.

Efter stadsrundturen kan du välja att ta en tur upp på Space Needle på egen hand och njuta av utsikten över hela staden och Puget Sound. Ett annat alternativ är att ta en tur till det fantastiska Chihuly Glass Museum, där enorma och färgglada blommor och växter i glas skapar en drömvärld av ljus och form (entréer ingår ej).

Övernattning i Seattle.

Dag 3
Seattle-Victoria, Vancouver Island. Över gränsen, bildskön båttur över Georgia- och Harosunden samt stadsrundtur i Victoria.

På morgonen sätter vi kurs mot den amerikansk-kanadensiska gränsen som ligger några timmars bilresa norr om Seattle. När vi når gränsen utrustar vi oss med tålamod och väntar på att de seriösa och noggranna amerikanska gränsvakterna ska låta oss fortsätta mot Kanada, där kanadensarna ger oss en minst lika grundlig inspektion. Vi fortsätter sedan till den lilla staden Tsawwassen, där färjan till Vancouver Island väntar.

Själva båtfärden över Georgia- och Harosunden tar ca. 1,5 timme, och vi rekommenderar att du håller ögonen öppna, för det är långt ifrån ovanligt att se späckhuggare på dessa breddgrader. Det är mer sällsynt, men inte omöjligt att man kan få syn på en knölval eller gråval. Och om valarna inte är på humör att visa upp sig kan du hålla utkik efter mindre vitsidiga tumlare eller kaliforniska sjölejon. Oavsett om du har tur eller inte så är det en riktigt vacker färd mellan små öar och holmar innan vi kommer fram till färjeläget vid Swartz Bay och kör de sista ca. 25 km till Victoria.

Vid en första anblick är Victoria en vacker, lugn, prydlig och välordnad plats, med pittoreska och charmiga historiska hus och lummiga trädgårdar, som väcker tydliga associationer till brittisk kultur. Men Victoria är också mycket mer än så. För det första gör dess läge på den klippiga södra spetsen av Vancouver Island att det inte bara är en spektakulärt vacker stad, den har också en egen spännande och särpräglade kultur som går långt utöver traditioner med tweed, high tea och pubmat.

Victoria är inte bara provinshuvudstad, utan också en av de äldsta städerna i British Columbia – mer än 20 år äldre än Vancouver. Till skillnad från Vancouver, som haft en tradition av att anamma allt nytt och glömma det förflutna, har Victoria hållit fast vid sina vackra gamla byggnader och omhuldade traditioner.

På 1800-talet var Victoria främst en handelsstad, som försörjde besättningarna på fartygen som seglade i det här hörnet av Stilla havet, men också äventyrare som lockats hit av guldrushen på väg till Fraser Canyon och Klondike. Redan då var det en plats som tog sin roll som utpost för drottning Victorias imperium på allvar. Staden har också alltid haft en överraskande, och till och med skandalös, sida. Victoria var en stor både importör och producent av opium, och på den tiden var Barbary Coast-distriktet hem för spelhålor, opiumhålor och bordeller.

Victoria är fortfarande en livlig hamn, även om den största industrin i området nuförtiden är avancerad teknik, följt av provinsregeringens verksamhet och turism. Besökarna, liksom vi själva, lockas av den vackra riksdagsbyggnaden och det nostalgiska Empress Hotel.

Efter ankomst åker vi på en stadsrundtur innan vi kommer fram till vårt hotell och checkar in.

Övernattning i Victoria.

Dag 4
Victoria. Besök i blomsterparken Butchart Gardens. Späckhuggarsafari (tillköp)

Morgonen ägnas åt ett besök i den spektakulära trädgården Butchart Gardens, en av världens mest imponerande blomsterträdgårdar, som till exempel Keukenhof i Nederländerna. Trädgårdens historia började med Jennie Butcharts vision av en trädgård i ett tidigare kalkstensbrott. Jennie Butcharts familj kom hit från Ontario och byggde en cementfabrik. När cementtillverkningen hade uttömt kalkstenslagren 1912 såg Jennie för sig en magnifik trädgård och lät föra hit jord med häst och vagn. Lite i taget blommade stenbrottet och utvecklades till dagens magnifika trädgård, numera en nationell historisk plats i Kanada.

Väl tillbaka i British Columbias provinshuvudstad kan du välja om du vill besöka Royal BC Museum på egen hand. "Provincial museum" kan låta litet, men British Columbias museum är så mycket mer. Det grundades 1886 och rymmer en stor naturhistorisk samling och en unik samling om ursprungsbefolkningen på dessa breddgrader, samt information om det nutida British Columbia (inträde ingår ej).

På eftermiddagen finns det möjlighet att åka på späckhuggarsafari. Det finns goda chanser att se späckhuggare året runt i vattnen runt Vancouver Island. Ett permanent antal späckhuggare cirkulerar i området mellan delstaten Washington och British Columbia. Vi har stor chans att se hur dessa vackra djur kretsar runt fiskstimmen och kastar sig upp ur vattnet - kanske för att förlama bytet, kanske för skojs skull. Vi kan inte veta säkert vad vi kommer att se, men möjligheterna och chanserna är många, för det finns som sagt även sälar, andra valar, sjölejon och havsuttrar i dessa vatten, samt amerikanska örnar och en mängd sjöfåglar. Späckhuggarsafarin ingår inte i resans pris utan måste köpas hemifrån senast 45 dagar innan avresa. Se mer under 'Priset inkluderar ej'.

Övernattning i Victoria.

Dag 5
Victoria – Parksville. Besök i Duncan med sina 40 totempålar och konstnärsstaden Chemainus

Idag beger vi oss norrut, vidare in i vildmarken på Vancouver Island. Det är här på Vancouver Island som ett antal av säsongerna av den amerikanska versionen av "Ensam i vildmarken" äger rum och på goda grunder! För det första så finns det en hög koncentration av framför allt svartbjörnar här, som är ännu större och svartare än björnarna på fastlandet. Dessutom är stora delar av ön en vidsträckt vildmark av ogenomtränglig tempererad regnskog. Vi håller oss dock ganska nära civilisationen och börjar dagen med att besöka staden Duncan, känd för sina 40 totempålar gjorda av den lokala Cowichan-stammen.

Längre norrut hittar vi den trevliga konstnärsstaden Chemainus - en intressant blandning av hantverksbutiker och väggmålningar. Vi går på en färgsprakande promenad och därefter är det dags att få en smak av det vilda när vi beger oss ut till Cathedral Groove, en magisk plats med 1000 år gamla jätteträd.

Övernattning i Parksville.

Dag 6
Parksville – Nanaimo – Whistler. På spaning efter valar och på ’Sea-to-Sky Highway’ till vattenfallet Shannon Falls.

En vacker resdag väntar oss med intressanta och natursköna upplevelser längs vägen. Först kör vi ca. 40 km söderut till staden Nanaimo, där vi får en ny chans att upptäcka valar och sälar när vi ska på en ca. 1,5 timmes båtresa tillbaka till fastlandet – denna gång till Horseshoe Bay, som ligger norr om Vancouver.

Vi sätter kurs mot norr och Whistler, och även om stadens namn minner om vinter-OS 2010, så var det inte skidåkningen som gjorde Whistler populär från början. Det fantastiska djurlivet och de vackra omgivningarna – tillsammans med läget i bergen nära Vancouver – gjorde platsen till ett favoritutflyktsmål för de engelska pionjärerna.

Redan 1877 anlades en väg från Vancouver till bergen – en väg som idag kallas ’Sea-to-Sky Highway’,

och 1914 fanns även en järnvägsförbindelse. Vi kör längs den natursköna ’Sea-to-Sky Highway’ mot Whistler genom Squamish Valley med höga berg på ena sidan och den djupa ravinen mot Halkett Bay på den andra. Längs vägen stannar vi till vid vackra Shannon Falls innan vi når Whistler, där vi kan njuta av bergslandskapet och atmosfären som skapas i en liten stad så nära naturen.

Övernattning i Whistler.

Dag 7
Whistler – Vancouver. Vacker körtur till Vancouver och Kanadas längsta hängbro

Det har blivit dags att besöka en av de absolut trevligaste och vackrast belägna storstäderna på den nordamerikanska västkusten, Vancouver. Vi lämnar Whistler på morgonen och kör söderut mot metropolen. Innan vi anländer till staden gör vi dock ett stopp vid hängbron Capilano Suspension Bridge. Här kommer vi att uppleva en värld av fantastisk naturlig skönhet när vi korsar den legendariska hängbron och går genom den tempererade regnskogen.

Efter denna adrenalinkick fortsätter vi till vårt centralt belägna hotell i Vancouver och resten av eftermiddagen är på egen hand. Du kan också välja att ta en promenad med reseledaren för att lära känna omgivningarna.

Övernattning i Vancouver.

Dag 8
Vancouver. Stadsrundtur med Granville Island, Canada Place med sina vita segel och Stanley Park

Vancouver är en av den amerikanska kontinentens vackrast belägna städer och vid ankomsten kör vi runt och bekantar oss med den. Vancouver ligger liksom San Francisco i kuperad terräng som tillsammans med de många broarna ger en fin utsikt över havet, små vikar och själva staden. Vancouver kombinerar metropol och natur på vackraste vis, och få andra kanadensiska städer har ett jämförbart utbud av sevärdheter och attraktioner. På vår resa genom staden ser vi bland annat Stanley Park, som täcker ungefär hälften av centrum och är Nordamerikas, och en av världens, största stadsparker. Förutom en nästan 10 kilometer lång kustlinje, ett par fina badstränder, lekplatser, ekorrar och tvättbjörnar, rymmer Stanley Park även det enorma, prisbelönta Vancouver Aquarium. I utkanten av Stanley Park ligger också English Bay och West End med en rad vackra viktorianska hus.

I Vancouver hittar du också det karakteristiska Canada Place, stadens landmärke, vars tak, som ser ut som ett stort vitt skeppssegel, reser sig mot himlen.

Vi ser också Nordamerikas näst största Chinatown – en färgstark samlingspunkt för stadens stora kinesiska befolkning – och Gastown, som är fullproppad med kullerstensgator, gaslampor, mysiga matställen och en genialisk klocka som vid hela klockslag släpper ut ånga från fem olika små skorstenar. 

Naturligtvis tar vi också vägen förbi Granville Island, där hantverkare, jonglörer, matförsäljare, lokalbefolkning och turister möts för att koppla av mot en bakgrund av Vancouvers skyline.

Övernattning i Vancouver.

Dag 9
Vancouver och hemresa

Förmiddagen är på egen hand innan det är dags att köra mot flygplatsen där vårt flyg hemåt väntar på oss.

Dag 10
Ankomst till Stockholm

Späckhuggarsafari

Till den här resan kan du köpa till en späckhuggarsafari. Denna utflykt måste beställas hemifrån senast 45 dagar innan avresa:

Späckhuggarsafari i Victoria, Vancouver Island

Pris:  798 kr

Prisinformation

Resans pris

Från 37 498:– kr per person i delat dubbelrum.
Se priser för alla avresedatum

Tillägg för enkelrum
13 998:–
Priset inkluderar
 • Svensk reseledare
 • Flyg Stockholm-Seattle och Vancouver-Stockholm med mellanlandning
 • Dricks till lokalguider och chaufförer
 • Utflykter och transporter enl. program
 • Inkvartering på bra hotell i delat dubbelrum
 • Frukost dagligen
 • Skatter och avgifter
Prisen inkluderar ej
 • Avgift för inreseregistrering till USA (ESTA, ca. 21 USD)
 • Avbeställningsskydd, 6 % av resans pris
 • Gouda reseförsäkring /komplement till hemförsäkring
 • Eventuella extra arrangemang
 • Enkelrumstillägg
 • Personliga förnödenheter
 • Administrationsavgift 130 kr per faktura (bortfaller vid beställning online)
 • Allt som inte nämns under ”Priset inkluderar”

Inför din resa

Resan omfattas av Albatros Travels resevillkor, som deltagarna förutsätts ha tagit del av.

Upplysningar om resan

Bagage

Det är en bra idé att ha med en mindre ryggsäck eller väska för de dagsturer/utflykter och resdagar då du oftast inte ser ditt stora bagage igen förrän på kvällen. Det är inte nödvändigt att ta med handduk.

Ta gärna med

I Rocky Mountains kan det, oavsett årstid, vara kyligt, så det är en bra idé att ha med varma kläder för dagarna i bergen. Ta också med bra skor som du kan vandra i.

Deltagarantal

Resan genomförs vid ett deltagarantal på minst 20 personer. Om vi inte når detta antal deltagare, förbehåller vi oss rätten att ställa in resan – detta sker i så fall ca 4–6 veckor före planerad avresa. Som också framgår av våra resevillkor punkt 11, samt lagen om paketresor, kan vi som researrangör inte hållas ansvariga för några förluster som drabbat dig som kund till följd av avbeställningen. Vi är endast skyldiga att återbetala resans pris.

Mer om Kanada

Här kan du läsa mer om Kanada: https://www.albatros.se/resmal/nordamerika/kanada

Här finns information om bland annat klimat och väder, tidsskillnad, dricks och om du behöver visum eller ska vaccineras.

Allmän information

Hälsokrav för att kunna delta på resan

Som huvudregel gäller att du ska kunna ta dig fram på egen hand utan hjälpmedel (t.ex. rullator eller rullstol). Generellt sett är våra resor inte lämpade för rörelsehindrade. Oavsett om det är en rundresa med tåg, buss eller en kryssning så ska man kunna gå till och från sevärdheter på egen hand. På de flesta av våra resor motsvarar en dags besök till sevärdheter och dylikt mer än 5 kilometer till fots.

Reseförsäkring

Eftersom sjukförsäkringen i Sverige inte täcker kostnader för hemtransport och läkarbehandling i vissa länder är det viktigt att du har tecknat en reseförsäkring som täcker både kostnader för behandling av sjukdom, samt hemtransport. Dessutom rekommenderar vi att försäkringen täcker skadat eller förlorat bagage.

Gouda Reseförsäkring

Albatros Travel har ingått ett samarbete med Gouda Reseförsäkring som säkrar att hjälpen alltid är i närheten när du behöver den. Med Gouda i ryggen är du säkrad extra trygghet på resan. 

Goudas egen larmcentral är bemannad dygnet runt där kompetenta skandinavisktalande medarbetare sitter redo för att hjälpa just dig. Med Goudas reseförsäkring får du både snabb hjälp på plats och bra täckningar, bl.a. obegränsad sjukdoms- och olycksfallsförsäkring, reseavbrott, tillkallande av anhörig, ersättningsgaranti (kompensation för sjukdom under resan) och resegodstäckning. 

Om du är försäkrad hos ett annat bolag gäller möjligtvis andra regler – kontakta ditt försäkringsbolag för mer information. Det är resenärens eget ansvar att försäkringen omfattar den nödvändiga täckningen.

Albatros Travels reseledare och guider

Albatros gruppresor leds av en svensk reseledare, som antingen möter gruppen på flygplatsen före avresa, eller vid ankomst till destinationen. På våra bussresor möter ni reseledaren senast vid den sista påstigningsplatsen. Chauffören hjälper till med bagage, informerar om placering i bussen och ser till att ni kommer säkert fram.
 
På Albatros individuella resor möts ni av en engelsktalande lokalguide på destinationen. Även utflykter som ingår i resan leds av engelsktalande lokalguider.
 
På expeditionsresor med Albatros Expeditions möts du av en engelsktalande expeditionsguide på destinationen, precis som det blir det engelsktalande expeditionsteamet som leder utflykterna och håller de informationsmöten som ingår i resan. Vi påpekar att en svensk reseledare inte kan förväntas ombord.
 
Ett fåtal av våra resor är utan lokalguide. Det framgår i sådana fall tydligt av programmet. Alla våra guider och reseledare är erfarna, välutbildade och noggrant utvalda av Albatros.

Dricks

På våra resor kommer du i kontakt med vardagslivet och dess seder. Det kan förekomma förhållanden du inte tycker om eller inte är van vid, som t ex. seden med dricks. I många länder är drickssystemet mera organiserat än vad vi som svenskar är vana vid och det finns en förväntan om att lokalguider och chaufförer, under resans gång, mottar en viss summa dricks. Vi anger ett belopp i vårt reseprogram, så att man hemifrån kan ta förbehåll för detta. Resans pris inkluderar inte personlig dricks eftersom det är ett individuellt åliggande och drickssystemet är en del av den kultur man väljer att besöka och som man därför bör följa och respektera. Albatros Travel ger lön till lokalguider och chaufförer men i många kulturer är lönen i servicebranschen anpassad efter att man dessutom mottar dricks. Vi vill betona att dricks naturligtvis är individuellt och frivilligt.

Tillägg för enkelrum och –hytt

Priserna på våra resor baseras på två personer som reser tillsammans och delar rum eller hytt. För de resenärer som reser ensamma tillkommer ett tillägg för enkelrum eller –hytt. Tillägget speglar den prisnivå som vi som researrangör möts av när vi bokar rum och hytter hos våra underleverantörer. Ett enkelrum kostar mer per person än ett dubbelrum. Detta är något som har varit gällande i resebranschen i många år och kan betraktas som standard.
Tillägget framgår av vårt material på respektive resa. 

Pass

Tänk på att ditt pass ska vara giltigt i minst 6 månader efter hemkomsten från destinationen. Detta gäller för alla våra resor, oavsett om enstaka länder kräver en kortare giltighet. Som researrangör ställer vi det här kravet för att undvika situationer, där ett kortare giltighetskrav ändras från och med den tidpunkt då resan bokas till och med avresan, vilket i så fall skulle bli ett problem för de kunder som har ett pass med kortare giltighetstid än sex månader.

Resa med barn/minderåriga

Om du reser med barn, till exempel ditt barnbarn, med en annan person som är under 18 år, om du reser ensam med ditt barn utan den andre föräldern eller om du och ditt barn inte har samma efternamn, kan det hända att några länder inte tillåter inresa.  Det kan därför vara nödvändigt att ta med ett personbevis på engelska samt under undertecknad förklaring som tillåter barnet att resa tillsammans med den vuxne.
USA är ett av de länder som har ovanstående krav, men det finns inte någon slutgiltig lista över vilka andra länder som kräver detta. Därför rekommenderar vi dig att kontakta närmaste ambassad eller konsulat för det land som du ska resa till för att säkra dig vad som gäller i just din situation.

Placering ombord på flyget

Vi vill göra dig uppmärksam på att det är flygbolaget som är ensamt ansvarigt för fördelningen av sittplatserna ombord.

Placering i bussen

På Albatros resor med flyg sker ofta transporten på destinationen med buss. Här kan man inte reservera en specifik plats i bussen och man kan heller inte betala extra för att få en speciell plats. Däremot kan man under resans gång komma överens om att flytta runt så att alla får sitta både fram och bak i bussen.

På Albatros bussresor, där hela resan sker med buss, kan du reservera en specifik plats i bussen mot en extra avgift. De platser som inte är reserverade fördelas enligt först-till-kvarn. Våra bussresor är markerade med ”BUSSRESOR” på hemsidan.

Service ombord på flyget

När du reser med Albatros Travel föregår resan oftast med reguljärflyg. På resorna inom Europa har man normalt sett möjlighet att köpa drycker och smörgåsar. Vissa bolag serverar fortfarande vatten, juice, kaffe eller te utan kostnad. På de långa, interkontinentala flygningarna är maten inkluderad och hos några enstaka bolag även drycker.
Önskar man vin, öl och sprit ska man oftast själv betala för detta. Nivån på servicen ombord kan inte garanteras eller upplysas hemifrån eftersom den varierar från bolag till bolag och dessa ofta ändrar på sina rutiner.

Önskemål om specialkost

På flygresor ska specialkost som exempelvis diabetes- eller vegetarisk mat beställas senast 45 dagar före avresa. På bussresor kan vi tyvärr inte erbjuda specialkost.

Vänligen observera att vissa flygbolag tar extra betalt för specialkost. Vi vidarebefordrar alltid våra gästers önskemål om specialkost på flygresan till flygbolagen, men vi kan inte garantera vad som serveras ombord.

Som utgångspunkt har vi inte möjlighet att erbjuda specialmat på våra rundresor. Dels för att det på många av våra resor ingår gemensamma måltider där menyn är beställd i förväg. Dels för att specialmat såsom glutenfri och laktosfri kost kan vara svårt att hitta i några av dem länder som vi reser till. Du får därför räkna med att äta samma mat som övriga deltagare på resan. Vi tar gärna emot och vidarebefordrar önskemål om specialkost och allergier, men vi har inte möjlighet att garantera att speciella måltider kan serveras under resans gång eller att det är möjligt att ta hänsyn till allergier.

Förbehåll/ändringar

Förbehåll för ändringar i programmet. Albatros Travel och våra lokala samarbetspartners strävar alltid efter att ta fram resan i förhållande till programmet, men av hänsyn till sevärdheternas öppettider eller praktiska omständigheter kan det bli nödvändigt att genomföra rutten i en annan ordning än den som anges. Dessutom kan vissa programpunkter utgå på grund av force majeure-situationer som väderförhållanden eller försenade flygavgångar. 
Slutligen vill vi uppmärksamma att alla resor regelbundet revideras och förbättras mot bakgrund av den feedback vi får efter varje resa. En revidering av resan kan medföra att det uppstår ändringar i programmet mellan bokningen av resan och avresedatum. Före avresa kommer samtliga deltagare att få det senast uppdaterade programmet som alltid har för avsikt att tjäna kundernas bästa och se till att de får en smidig resa.
Resan säljs som paketresa, och det går inte att få pengar tillbaka för de delar av resan som eventuellt inte nyttjas.

Vänligen uppmärksamma att tillköpta extrautflykter endast genomförs vid ett tillräckligt stort antal deltagare. Beroende av när utflykten ställs in, kommer priset för utflykten att betalas tillbaka till de anmälda deltagarna före eller efter hemkomst från resan.

Liknande resor