Safari i Livingstones och Stanleys fotspår

group-tour
Gruppresa med Albatros reseledare

Exklusiv resa till Afrikas sista vilda naturområden med safari i Chobe och Okavangodeltat, och en dag vid Victoriafallen

Med Jimmy Wallenholt

Djupt inne i Afrikas hjärta, mellan de fyra mäktiga floderna Zambezi, Chobe, Linyanti och Kwando, hittar vi det gamla Afrika. Samma Afrika som Livingstone, Grant och Burton upplevde, och vars upplevelser gjorde dem berömda när de återberättades vid Londons förnäma Royal Geographic Society.

Denna exklusiva safariresa tar oss med till ett av Afrikas vackraste och mest orörda naturområden med det största viltbeståndet utanför Östafrika. Det är en resa för konnässören som vill ha en personlig naturupplevelse i kombination med exklusiva omgivningar. Därför har vi valt att begränsa antalet deltagare på resan till 16.

Vi ger oss ut på safarier i terrängfordon, små safariflyg samt små kanoter i Okavangodeltat. Alla våra exklusiva lodger och camps är fantastiskt belägna vid flodstränder eller på savannen med det rika viltlivet på första parkett.

Den här resan leds av en av Albatros mest erfarna reseledare; Afrikaspecialisten Jimmy Wallenholt.

Klicka på kartan för att se den i större format
 • Typ Rundresor, Safari

 • Reseledare Svensk

 • Visum Ja

 • Vaccination Ja

 • Valuta US dollar, pula

 • OBS: Max 16 deltagare

Dagsprogram 14 dagar
Dag 1
Avresa från Stockholm
Dag 2
Ankomst Victoriafallen, Zimbabwe. Välkomstmiddag på berömda Victoria Falls Hotel
Dag 3
Victoriafallen. Promenad till vattenfallen och kryssning på Zambezifloden i solnedgången
Dag 4
Chobe Safari Lodge/Chobe Bush lodge, Botswana. Safarikryssning
Dag 5
Safarikryssning på Chobefloden
Dag 6–8
Kwando Lebala Lodge, Botswana
Dag 9–11
Kwara Camp i Kwara viltreservat vid Okavangodeltat, Botswana
Dag 12
Via Maun – Johannesburg - Albatros Zebra Nature Reserve. Avskedsmiddag.
Dag 13
Reptilcenter och hemresa
Dag 14
Hemkomst

Hotell

Kwando Lebala Lodge

På Kwando Lebala Lodge finns 8 stora tält som är placerade på upphöjda teak-däck – alla med fantastisk utsikt över landskapet och våtområdet Linyanti. De fina rummen alla privat terrass och eget badrum, och på lodgen kan du njuta av god mat, en fin pool samt ett barområde, och mängder av möjligheter för att vara en del av naturen i området. Läs mer på lodgens hemsida: http://www.kwando.com/lebala.html

Victoria Falls Hotel

Det legendariska, 5-stjärniga Victoria Falls Hotel i Zimbabwe är ett av Afrikas mest berömda – inte minst på grund av sitt vackra läge och sin karaktäristiska atmosfär. Hotellet, som är från 1904 bjuder på engelsk kolonialstil och är omgärdat av vacker natur med det UNESCO-skyddade Victoria-fallen som granne. Hotellet har dessutom en pool, tennisbanor, ett bibliotek och en liten kyrka. Det finns tillgång till trådlöst internet på hela hotellet och samtliga rum är utrustade med luftkonditionering, kassaskåp och digital satellit-tv. Badrummen har både badkar, dusch och hårtork och det finns tillgång till 24 timmars roomservice samt tvättservice.

Om man väljer att äta middag i The Livingstone Room byter man om till finare kläder. För herrarnas del innebär detta finbyxor, långärmad skjorta och hela finskor (inga jeans, safarikläder, shorts, sandaler eller gymnastikskor). För damerna gäller att låta den egna goda smaken råda!

Läs mer om hotellet på www.victoriafallshotel.co

Zebra Nature Reserve

Zebra Nature Reserve består av 3 olika lodger, Mountain Lodge, Zebra Stables och Bush Lodge, som alla erbjuder en autentisk Sydafrika-upplevelse. Varje lodge har sin egen swimmingpool med poolbar, restauranger, barer och naturligtvis den sydafrikanska boman, som helt enkelt är en eldstad under bar himmel, där maten grillas.  

Du kan se fram emot ett varierat kök och restaurangerna erbjuder vällagade internationella rätter med allt från traditionella barbeque-grillkvällar till picknick-korgar med lokala delikatesser.

Vi erbjuder ett stort antal aktiviteter och utflykter. Den som vill kan boka massage, kajak eller fisketurer i de omkringliggande sjöarna. I kulturorten Ndebele kan du lära dig mer om den lokala kulturen. Jeep- och vandringssafarier kan bokas i närområdet och Big Five-safarier i grannområdet Dinokeng. Den som vill kan till och med boka en helikoptertur!

Bush Lodge

Bush Lodge erbjuder bekväma rum i form av 15 rum med halmtäckta bungalows mitt i vegetationen. Lodgen har bland annat en restaurang, boma-område och swimmingpool med bar. Alla rum har kaffe- och tekök, hårtork och takfläkt. 

Mountain Lodge

I frodiga omgivningar hittar vi Mountain Lodge som består av 26 välinredda rum med utsikt över kullarna i fjärran. Vackra växter och blommor, kluckande vattendrag och mysiga stigar skapar en rofylld oas för gästerna.  Rummen är utrustade med moderna faciliteter, bl.a. kaffe- och tekök, hårork samt takfläkt. Lodgen har sin egen swimmingpool och ett tillhörande poolområde med solstolar och parasoller.  Mountain Lodge har restaurang, bar och boma.

Zebra Stables
Zebra Stables Lodge har 20 eleganta suiter och en familjesuite, alla utrustade med moderna faciliteter, inklusive bland annat ett kaffe- och tekök, hårtork samt takfläkt. Lodgen erbjuder en kulinarisk upplevelse i den stora restaurangen, som serverar internationella rätter, och dessutom finns här en bar. Vid swimmingpool finns en bar samt två bomas, där man kan njuta av traditionella barbeques och "bush dinners" under kvällshimlen.

Du kan läsa mer om Zebra Lodge och se bilder av de olka lodgerna här

 

Chobe Safari Lodge

Chobe Safari Lodge är en magnifik och väletablerad lodge som ligger i Kasane, Botswana, på stranden av Chobefloden.  Chobe Safari Lodge består av 46 Luxury Safari Rooms, 22 Luxury River Rooms och 8 Rondavels och familjerum med separata barnrum (våningssängar). Alla lyxiga rum har eget badrum med badkar och dusch, luftkonditionering, satellit-TV, telefon, värdeskåp och fläkt. Alla rum har fantastisk utsikt över floden Chobe. Faciliteten har även sitt egna gym, spa och självklar pool. 

Du kan läsa mer här: https://chobe-safari-lodges.com/chobe-safari-lodge

Bilder

Klicka på bilderna för att förstora dem

Avresedatum

Avresa Resans längd Pris Avresa från OBS:
99 998:–
Stockholm
Fullbokad
Klicka på ett datum för att se tillhörande program

Dagsprogram

Hämta hela programmet OBS. Några av våra resor finns i flera olika versioner. Det är viktigt att du väljer rätt datum innan du skriver ut.

Dag 1
Avresa från Stockholm

Vi flyger från Stockholm på eftermiddagen och kommer fram till Victoriafallen i Zimbabwe nästa dag.

Dag 2
Ankomst Victoriafallen, Zimbabwe. Välkomstmiddag på berömda Victoria Falls Hotel

Från flygplatsen kör vi direkt till 5-stjärniga Victoria Falls Hotel. Hotellet är ett av Afrikas mest berömda, inte minst tack vare dess vackra läge och karismatiska atmosfär. Hotellet går i engelsk kolonialstil och är omgärdat av den vackraste natur du kan tänka dig. På kvällen avnjuter vi en välkomstmiddag på hotellet.

Dag 3
Victoriafallen. Promenad till vattenfallen och kryssning på Zambezifloden i solnedgången
Victoriafallen är en enastående upplevelse

Efter frukost ger vi oss ut på en promenad runt vattenfallen. Vi går genom trädgården på hotellets baksida och fortsätter längs stigarna runt vattenfallen. Det finns många vackra vattenfall i världen, men Victoriafallen kan nästan anses vara världens vackrast belägna och är en sevärdhet i toppklass. Vattenfallen är cirka dubbelt så höga och en och en halv gång så breda som Niagarafallen på gränsen mellan USA och Kanada, och det går i princip inte att se sig mätt på områdets skönhet och meditativa lugn. Förutom naturens egna ljud och läten är det inte mycket som stör friden, och den prunkande regnskogen fulländar bilden.

Vår reseledare berättar om platsens historia medan vi utforskar fågel- och viltlivet runt vattenfallet. Vattenmassorna slår ofta upp i väldiga kaskader runt vattenfallet och därför kan det vara bra att ta med sig ett paraply eller regnkläder. Sent på eftermiddagen ger vi ut på en solnedgångskryssning på Zambezifloden ovanför vattenfallet. Vi avnjuter en svalkande drink på däck medan vi håller utkik efter flodhästar och krokodiler i vattnet från vår trygga plats ombord på båten.

Dag 4
Chobe Safari Lodge/Chobe Bush lodge, Botswana. Safarikryssning
Chobe Safari Lodge

Från Victoriafallen korsar vi gränsen till Botswana och kör till Kasane. Chobe Safari Lodge är en magnifik och väletablerad lodge som ligger i Kasane, Botswana, på stranden av Chobefloden. Chobe Safari Lodge ligger i Kasane, nära där gränserna för fyra afrikanska länder möts – Botswana, Zimbabwe, Namibia och Zambia. Alla rum har fantastisk utsikt över floden Chobe. Vi räknar med att vara framme vid lunchtid. Framåt eftermiddagen anordnas en safarikryssning under vilken vi hoppas på att träffa massor av djur som lever i och vid floden och som kommer dit för att dricka.

På vissa avgångar kommer ni bo på Chobe Bush lodge som ligger endast 200 meter bort från Chobe Safari lodge och ägs av samma företag.

Dag 5
Safarikryssning på Chobefloden
Chobefloden

Vi stannar på Chobe Safari Lodge/chobe Bush Lodge och lever lyxliv nära Chobefloden. Alla gör sitt i sitt eget tempo, kopplar av på lodgen, åker en sväng med båt på floden i solnedgången, besöker en landsort eller följer med på en safariutflykt med båt eller till fots. En av höjdpunkterna är en safarikryssning på Chobefloden. Och just båtturerna bjuder på det rikaste djurlivet. Så fort vi lämnar Chobe Safari Lodge/ Chobe Bush Lodge möts vi av ett unikt fågelliv med flodörn, isfågel, häger, ibis och skarv samt utter, krokodil och flodhäst. Ganska snart går kärret över i flacka öar med antiloper som puku, letjevattenbock och vattenbock samt elefant och buffel.

Längs flodstranden i nationalparken är stora elefantflockar en vanlig syn, och d är en väldigt speciell upplevelse att se viltbeståndet från vattensidan. Djurens reaktioner är lugnare och det går att komma ännu närmare dem. Med tanke på den moderna värld vi lever i, där detta annars är något vi bara läser om eller ser på tv, slår den här upplevelsen det mesta. Vi befinner oss i det riktiga Afrika, precis som vi ser det framför oss i våra drömmar, med stora vidder med ett enormt viltbestånd, öken, savann, akacior och elefantflockar med upp till flera hundra djur. Och mitt i allt det här kan man sända den obehagliga tsetse-flugan en vänlig tanke eftersom den har gjort att det inte går att avla kor på stora delar av kontinenten (idag är inte flugan någon reell fara för människor).

Dag 6–8
Kwando Lebala Lodge, Botswana
Tittut!

Dagen fylls med safariupplevelser. Med ett litet charterplan flyger vi över Linyati Swamps till Kwando Lebala Lodge. Denna lodge har 8 pampiga tältsviter precis vid Kwandofloden, där den utvidgas mot Botswana och Zambia. Här kommer vi att fokusera på game drives (safarikörning) men det finns goda möjligheter till båtsafari i de översvämmade träskområdena. Det före detta brittiska Bechuanaland är 1 ,3 gånger så stort som Sverige men bebos av färre än en miljon invånare. Den för civilisationen så ovänliga naturen har i hög grad bidragit till att befolkningen i Botswana har haft, och fortfarande har, en ganska lugn tillvaro utan krig och stridigheter. Därför kan Botswana beskrivas som ett av de mest stabila och fredliga länderna på den afrikanska kontinenten. De två Kwando-lodgarna som vi bor på under vår resa ligger i privata koncessioner i ödemarken i gränslandet mellan Chobe, Okavango och Caprivi. Båda lodgarna är mer eller mindre otillgängliga och här hittar vi i stort sett alla de kända vilda djuren som elefant, giraff, buffel, kudu, sabelantilop, impala, vildhund, lejon, leopard, gepard, fläckig och brun hyena. En av höjdpunkterna i området är kvälls- och nattsafarin. Efter ett Sundowner-stopp fortsätter safarin efter solnedgången med lyktor där vi med egna ögon kan iaktta det aktiva djurlivet på natten.

Vi har även möjlighet att se afrikansk vildkatt, ökenlo, sibetdjur, jordsvin och honungsgrävling med mera. Albatros vet av erfarenhet att det här är det mest viltrika området. Därför har vi valt att bo här i tre nätter. Vid några avgångar bor vi på Kwando Lagoon Lodge istället för Kwando Lebala. Den här lodgen är identiskt byggd, men Lagoon Lodge ligger i direkt anslutning till en liten lagun, precis som namnet indikerar. De två lodgerna ligger cirka 90 minuters körning mellan varandra, och det finns samma viltbestånd vid båda lodgerna.

Dag 9–11
Kwara Camp i Kwara viltreservat vid Okavangodeltat, Botswana
På safari bland elefanter

Vi flyger till Kwara viltreservat vid Okavangodeltat där Kwara Camp ligger. Vi tillbringar de närmaste dagarna med att utforska själva Okavangodeltat i bil, till fots och med motorbåt eller så kallade mokoros (primitiv träkanot) som vi stagar oss fram i till den berömda Godikwe-lagunen som är en favoritparningsplats för fåglar. Programmet beror på vattenmängden och våra önskemål. I Okavangodeltat hittar vi tusentals storkar och hägrar samt flodhästar, krokodiler och antiloper som springer mellan deltats öar. Vi ska även ge oss ut på några härliga safariutflykter med högst sex gäster i varje bil. Under safariutflykterna finns det goda möjligheter att stöta på lejon, leopard, gepard, vildhund, hyena, elefant, buffel, giraff, sabel- och roanantilop och gnu samt många mindre antiloparter.

Okavangodeltat går hela vägen fram till kända Chobe nationalpark. Tillsammans utgör dessa områden över 25 999 km2 savann, skog, flod och sumpmark vilka utgör en gynnsam miljö för ett rikt djur- och fågelliv. Okavango är ett av naturens många underverk. Ett gigantiskt floddelta som tar sin början i Angolas berg, växer sig stort och mäktigt för att slutligen sjunka ner i Kalahariöknens sandocean. I motsats till andra floder sänker Okavango sig långsamt ner i djupet och lämnar ett myller av grönskande öar och flodbräddar med sandstrand efter sig. Det gröna flodparadiset med omkringliggande skog och savann är som gjort för ett rikt och varierande djurliv. Här samsas många olika biotoper som torr savann, buskstäpp, sumpmark, skog och öken på en ytterst begränsad yta vilket leder till ett väldigt stort antal djurarter. Här hittar vi bland annat över 160 olika däggdjur varav nästan samtliga är typiska för Afrika. Mångfalden bland fåglarna är förmodligen en av de största i världen, framför allt under regnperioden mellan december och mars. Återigen är valmöjligheterna många. Vi tillbringar tre nätter på campen och det finns plats och tid för allehanda upplevelser. Reseledaren försöker tillsammans med de lokala guiderna att sätta ihop det mest spännande programmet enligt gästernas önskemål och lokala förhållanden.

 

Dag 12
Via Maun – Johannesburg - Albatros Zebra Nature Reserve. Avskedsmiddag.

Efter frukost på campen tar vi flyget till Maun och sedan vidare till Johannesburg. Vid ankomsten kör vi nordost till Albatros eget läger Zebra Nature Reserve https://zebranaturereserve.com utanför Pretoria. Här finns en pool, poolbar, restauranger och självklart en sydafrikanska boma Dagen avslutas med en middag.

Dag 13
Reptilcenter och hemresa

Efter frukost tar vi en biltur i den vackra naturen och stannar till på Zebras eget reptilcenter. Här får vi möjlighet att studera både sydafrikanska ormar och andra fascinerande reptiler. Centret fungerar även som tränings- och räddningscentrum för närområdet. Sedan är det dags att ta farväl av Afrika och vi flyger tillbaka till Sverige.

Dag 14
Hemkomst

Prisinformation

Tillägg för enkelrum
39 998:–
Priset inkluderar
 • Svensk/Norsk reseledare
 • Flyg Stockholm – Johannesburg t/r med mellanlandning
 • 3 inrikesflygningar
 • Safarier och utflykter enligt program
 • Boende i delat dubbelrum på exklusiva lodger och -camps samt 5-stjärniga Victoria Falls Hotel
 • Helpension (förutom lunch dag 3 & 12 och middag dag 3)
 • Skatter och avgifter
Priset inkluderar inte
 • Avbeställningsskydd på grund av sjukdom, 6% av resans pris
 • Gouda reseförsäkring eller komplement till hemförsäkringen
 • Eventuella extra arrangemang
 • Tillägg för enkelrum
 • Drycker
 • Visum till Zimbabwe (Kostar just nu 55 USD, betalas vid ankomst)
 • Dricks (räkna med ca 150 USD per person)
 • Personliga förnödenheter
 • Allt som inte nämns under "Priset inkluderar"

Inför din resa

Resan omfattas av Albatros Travels resevillkor, som deltagarna förutsätts ha tagit del av.

Information om resan

Barn under 18 år

Vi vill informera om att de sydafrikanska myndigheterna från och med den 1 juni 2015 kräver att man som resenär med barn under 18 år till/från Sydafrika är skyldig att ta med barnets personbevis i original. Detta är ett försök att stävja de problem som finns i landet med trafficking. Ett personbevis på engelska kan beställas från Skatteverket.

Tänk på att ovanstående krav gäller både vid in- och utresa samt transit i Sydafrika. Om man inte tar med barnets personbevis tillåts man inte att resa in i Sydafrika och flygbolaget kommer heller inte att tillåta incheckning.

OBS: Om du reser ensam med barn krävs ytterligare dokumentation på detta. Det gäller även om du reser med barn som inte är dina biologiska barn. Kontakta den sydafrikanska ambassaden om du vill veta mer om dessa dokumentationskrav.

Om resan

Detta är inte en strapatsrik resa men vi förväntar oss att våra deltagare är aktiva personer som tycker om att vistas i naturen. Trots att det är en kort resa hinner vi få ett bra intryck av det spännande landets stora sevärdheter.

Klimat

Den botswanska vintern infaller mellan juni och augusti, och nätterna är ofta kalla. Detta gäller även maj och september medan oktober till mars är förhållandevis varma, även under natten, utan att det blir tryckande hett. En typisk vinterdag kan jämföras med en härlig vårdag i Sverige med sol och temperaturer som kan leta sig upp emot 20 grader. På nätterna bildas ofta frost på vissa platser. Under resten av året är det förhållandevis varmt och norrut kan temperaturen leta sig upp över 30 grader. Skyfall förekommer året runt varav de flesta i norr under de varma månaderna och i söder under de kalla månaderna. Vädret i Botswana är som regel milt och behagligt året runt. Extrema väderförhållanden är sällsynta men kan ändå förekomma (framför allt de senaste åren).

Bagage

Den här resan innebär bland annat att vi flyger med små plan som endast tar ett begränsat antal bagage. Därför får du högst ta med 20 kilos bagage, och du ska även vara noga med vilken typ av väskor du packar i. På de små planen ska bagaget vara fördelat på cirka 5 kilos handbagage och cirka 10 kilo som packas i mjuka väskor. Ta gärna med en mindre ryggsäck eller väska för dagsutflykter och resdagar, eftersom du oftast inte har tillgång till ditt bagage förrän på kvällen igen. Du behöver inte ta med handduk. Den maximala storleken på väskorna är 62 cm långa och 30 cm breda och 25 cm höga.

Deltagarantal

Resan genomförs vid ett deltagarantal på minst 15 personer. Om vi inte når detta antal deltagare, förbehåller vi oss rätten att ställa in resan – detta sker i så fall ca 4-6 veckor före planerad avresa. Som också framgår av våra resevillkor punkt 6.3.1., samt lagen om paketresor, kan vi som researrangörer inte hållas ansvariga för några förluster som drabbat dig som kund till följd av avbeställningen. Vi är endast skyldiga att återbetala resans pris.

Mer om dina resmål

Här kan du läsa mer om visum, vaccinationer och tidsskillnad:

Botswana: www.albatros.se/resmal/afrika/botswana

Zimbabwe: www.albatros.se/resmal/afrika/zimbabwe

Allmän information

Hälsokrav för att kunna delta på resan

Som huvudregel gäller att du ska kunna ta dig fram på egen hand utan hjälpmedel (t.ex. rullator eller rullstol). Generellt sett är våra resor inte lämpade för rörelsehindrade. Oavsett om det är en rundresa med tåg, buss eller en kryssning så ska man kunna gå till och från sevärdheter på egen hand. På de flesta av våra resor motsvarar en dags besök till sevärdheter och dylikt mer än 5 kilometer till fots.

Reseförsäkring

Eftersom sjukförsäkringen i Sverige inte täcker kostnader för hemtransport och läkarbehandling i vissa länder är det viktigt att du har tecknat en reseförsäkring som täcker både kostnader för behandling av sjukdom, samt hemtransport. Dessutom rekommenderar vi att försäkringen täcker skadat eller förlorat bagage.

Gouda Reseförsäkring

Albatros Travel har ingått ett samarbete med Gouda Reseförsäkring som säkrar att hjälpen alltid är i närheten när du behöver den. Med Gouda i ryggen är du säkrad extra trygghet på resan. 

Goudas egen larmcentral är bemannad dygnet runt där kompetenta skandinavisktalande medarbetare sitter redo för att hjälpa just dig. Med Goudas reseförsäkring får du både snabb hjälp på plats och bra täckningar, bl.a. obegränsad sjukdoms- och olycksfallsförsäkring, reseavbrott, tillkallande av anhörig, ersättningsgaranti (kompensation för sjukdom under resan) och resegodstäckning. 

Om du är försäkrad hos ett annat bolag gäller möjligtvis andra regler – kontakta ditt försäkringsbolag för mer information. Det är resenärens eget ansvar att försäkringen omfattar den nödvändiga täckningen.

Albatros Travels reseledare och guider

Albatros gruppresor leds av en svensk reseledare, som antingen möter gruppen på flygplatsen före avresa, eller vid ankomst till destinationen. På våra bussresor möter ni reseledaren senast vid den sista påstigningsplatsen. Chauffören hjälper till med bagage, informerar om placering i bussen och ser till att ni kommer säkert fram.
 
På Albatros individuella resor möts ni av en engelsktalande lokalguide på destinationen. Även utflykter som ingår i resan leds av engelsktalande lokalguider.
 
På expeditionsresor med Albatros Expeditions möts du av en engelsktalande expeditionsguide på destinationen, precis som det blir det engelsktalande expeditionsteamet som leder utflykterna och håller de informationsmöten som ingår i resan. Vi påpekar att en svensk reseledare inte kan förväntas ombord.
 
Ett fåtal av våra resor är utan lokalguide. Det framgår i sådana fall tydligt av programmet. Alla våra guider och reseledare är erfarna, välutbildade och noggrant utvalda av Albatros.

Dricks

På våra resor kommer du i kontakt med vardagslivet och dess seder. Det kan förekomma förhållanden du inte tycker om eller inte är van vid, som t ex. seden med dricks. I många länder är drickssystemet mera organiserat än vad vi som svenskar är vana vid och det finns en förväntan om att lokalguider och chaufförer, under resans gång, mottar en viss summa dricks. Vi anger ett belopp i vårt reseprogram, så att man hemifrån kan ta förbehåll för detta. Resans pris inkluderar inte personlig dricks eftersom det är ett individuellt åliggande och drickssystemet är en del av den kultur man väljer att besöka och som man därför bör följa och respektera. Albatros Travel ger lön till lokalguider och chaufförer men i många kulturer är lönen i servicebranschen anpassad efter att man dessutom mottar dricks. Vi vill betona att dricks naturligtvis är individuellt och frivilligt.

Tillägg för enkelrum och –hytt

Priserna på våra resor baseras på två personer som reser tillsammans och delar rum eller hytt. För de resenärer som reser ensamma tillkommer ett tillägg för enkelrum eller –hytt. Tillägget speglar den prisnivå som vi som researrangör möts av när vi bokar rum och hytter hos våra underleverantörer. Ett enkelrum kostar mer per person än ett dubbelrum. Detta är något som har varit gällande i resebranschen i många år och kan betraktas som standard.
Tillägget framgår av vårt material på respektive resa. 

Pass

Tänk på att ditt pass ska vara giltigt i minst 6 månader efter hemkomsten från destinationen. Detta gäller för alla våra resor, oavsett om enstaka länder kräver en kortare giltighet. Som researrangör ställer vi det här kravet för att undvika situationer, där ett kortare giltighetskrav ändras från och med den tidpunkt då resan bokas till och med avresan, vilket i så fall skulle bli ett problem för de kunder som har ett pass med kortare giltighetstid än sex månader.

Resa med barn/minderåriga

Om du reser med barn, till exempel ditt barnbarn, med en annan person som är under 18 år, om du reser ensam med ditt barn utan den andre föräldern eller om du och ditt barn inte har samma efternamn, kan det hända att några länder inte tillåter inresa.  Det kan därför vara nödvändigt att ta med ett personbevis på engelska samt under undertecknad förklaring som tillåter barnet att resa tillsammans med den vuxne.
USA är ett av de länder som har ovanstående krav, men det finns inte någon slutgiltig lista över vilka andra länder som kräver detta. Därför rekommenderar vi dig att kontakta närmaste ambassad eller konsulat för det land som du ska resa till för att säkra dig vad som gäller i just din situation.

Placering ombord på flyget

Vi vill göra dig uppmärksam på att det är flygbolaget som är ensamt ansvarigt för fördelningen av sittplatserna ombord.

Placering i bussen

På Albatros resor med flyg sker ofta transporten på destinationen med buss. Här kan man inte reservera en specifik plats i bussen och man kan heller inte betala extra för att få en speciell plats. Däremot kan man under resans gång komma överens om att flytta runt så att alla får sitta både fram och bak i bussen.

På Albatros bussresor, där hela resan sker med buss, kan du reservera en specifik plats i bussen mot en extra avgift. De platser som inte är reserverade fördelas enligt först-till-kvarn. Våra bussresor är markerade med ”BUSSRESOR” på hemsidan.

Service ombord på flyget

När du reser med Albatros Travel föregår resan oftast med reguljärflyg. På resorna inom Europa har man normalt sett möjlighet att köpa drycker och smörgåsar. Vissa bolag serverar fortfarande vatten, juice, kaffe eller te utan kostnad. På de långa, interkontinentala flygningarna är maten inkluderad och hos några enstaka bolag även drycker.
Önskar man vin, öl och sprit ska man oftast själv betala för detta. Nivån på servicen ombord kan inte garanteras eller upplysas hemifrån eftersom den varierar från bolag till bolag och dessa ofta ändrar på sina rutiner.

Önskemål om specialkost

På flygresor ska specialkost som exempelvis diabetes- eller vegetarisk mat beställas senast 45 dagar före avresa. På bussresor kan vi tyvärr inte erbjuda specialkost.

Vänligen observera att vissa flygbolag tar extra betalt för specialkost. Vi vidarebefordrar alltid våra gästers önskemål om specialkost på flygresan till flygbolagen, men vi kan inte garantera vad som serveras ombord.

Som utgångspunkt har vi inte möjlighet att erbjuda specialmat på våra rundresor. Dels för att det på många av våra resor ingår gemensamma måltider där menyn är beställd i förväg. Dels för att specialmat såsom glutenfri och laktosfri kost kan vara svårt att hitta i några av dem länder som vi reser till. Du får därför räkna med att äta samma mat som övriga deltagare på resan. Vi tar gärna emot och vidarebefordrar önskemål om specialkost och allergier, men vi har inte möjlighet att garantera att speciella måltider kan serveras under resans gång eller att det är möjligt att ta hänsyn till allergier.

Förbehåll/ändringar

Förbehåll för ändringar i programmet. Albatros Travel och våra lokala samarbetspartners strävar alltid efter att ta fram resan i förhållande till programmet, men av hänsyn till sevärdheternas öppettider eller praktiska omständigheter kan det bli nödvändigt att genomföra rutten i en annan ordning än den som anges. Dessutom kan vissa programpunkter utgå på grund av force majeure-situationer som väderförhållanden eller försenade flygavgångar. 
Slutligen vill vi uppmärksamma att alla resor regelbundet revideras och förbättras mot bakgrund av den feedback vi får efter varje resa. En revidering av resan kan medföra att det uppstår ändringar i programmet mellan bokningen av resan och avresedatum. Före avresa kommer samtliga deltagare att få det senast uppdaterade programmet som alltid har för avsikt att tjäna kundernas bästa och se till att de får en smidig resa.
Resan säljs som paketresa, och det går inte att få pengar tillbaka för de delar av resan som eventuellt inte nyttjas.

Vänligen uppmärksamma att tillköpta extrautflykter endast genomförs vid ett tillräckligt stort antal deltagare. Beroende av när utflykten ställs in, kommer priset för utflykten att betalas tillbaka till de anmälda deltagarna före eller efter hemkomst från resan.

Förläng din resa

Storstadssemester i Kapstaden

Typ Reseförlängning
Längd 5 dagar
Pris Från 8 998:–
5 dagar med kultur, shopping, gastronomi och vacker natur i Kapstaden

Vacker, kulturell och full av liv. Så enkelt kan man beskriva Kapstaden. Med Atlanten som granne, det 1 000 meter höga Taffelberget och den vackra Kaphalvön vinner Kapstaden över de flesta storstäder när det kommer till skönhet. Utöver detta finns det dessutom massor av historiska sevärdheter, fantastisk shopping, härlig mat, goda viner och storslagna stränder.

Bilder
Klicka på bilderna för att förstora dem
Hotell

Du kan välja mellan två hotell:

Southern Sun Cape Sun
Hotell Cape Sun ligger i hjärtat av Kapstaden, och här är det enkelt att ta sig till stadens många sevärdheter. Hotellet har 368 rum, alla med privat badrum, aircondition och gratis Wi-Fi (500 MB per dag). När du inte besöker någon av Kapstadens många sevärdheter kan du ta ett dopp i inomhuspoolen, besöka träningsrummet eller beställa en behandling på spaavdelningen. Hotellet har en egen restaurang och bar.

Läs mer på https://www.southernsun.com/southern-sun-cape-sun

Pris
8 998:- per person i delat dubbelrum på Southern Sun Cape Sun
14 998:- per person i enkelrum på Southern Sun Cape Sun

The Cullinan
Hotellet ligger en kort promenad från ingången till Waterfront, vilket är centrum för Kapstadens turistcenter. Det fem-stjärniga hotellet erbjuder professionell service och luxuös inredning i ett område som är rikt på kulturarv. Hotellet har naturligtvis de faciliteter man kan förvänta sig av ett Tsogo Sun-hotell, inkl. restaurang, bar och utomhuspool.

Läs mer på https://www.southernsun.com/the-cullinan

Tillägg för uppgradering av hotell
+ 1 500:– per person i delat dubbelrum på The Cullinan
+ 2 500:– per person i enkelrum på The Cullinan

Utflykter
I Kapstaden kan du följa med på en rad olika utflykter. Se beskrivningar och priser här: Utflykter i Kapstaden

Priset inkluderar
 • Transport till och från hotellet vid ankomst och avresa
 • Inrikesflyg
 • 4 nätter på hotell i delat dubbelrum
 • Frukost dagligen
Bokning

Reseförlängning ska beställas i samband med beställning av själva resan eller absolut senast 75 dagar före avresa. Vi rekommenderar att du beställer din förlängning i så god tid som möjligt, då vi inte kan garantera att det finns lediga platser på hotell och flyg på alla avresedatum. Vänligen notera att priset på förlängningen kan variera beroende på utbud och efterfrågan.

Koppla av på Mauritius

Typ Reseförlängning
Längd 6 dagar
Pris 17 998:–
Njut av palmstränder, avkoppling och riktigt god mat mitt i Indiska oceanen.

Här kan du koppla av vid poolen eller stranden under 4 sköna dagar. Om du vill vara lite mer aktiv finns det en mängd möjligheter att utforska ön eller ge sig ut på utflykter.

Dag 1 Övernattning i Johannesburg eller Kapstaden
Dag 2 Johannesburg/Kapstaden – Mauritius, transfer till hotellet
Dag 3-6 Avkoppling på Mauritius
Dag 7 Flyg Mauritius – Johannesburg (på morgonen). Hotellrum finns att tillgå i Johannesburg. Flyg Johannesburg – Skandinavien (på kvällen)

Bilder
Klicka på bilderna för att förstora dem
Hotell

På den här förlängningen kan du välja mellan tre hotell:

Casuarina Hotel
Det 3-stjärniga hotellet ligger på öns nordvästra sida med utsikt över lagunen vid den världsberömda kritvita sandstranden, Trou aux Biches. Det är 5 km till den livliga staden Grand Bay och 18 km till huvudstaden Port Louis. Halvpension ingår i priset för vistelsen.
Läs mer om hotellet på:
http://hotel-casuarina.com/mauritius/

Pris per person
17 998:– per person i delat dubbelrum på Hotel Casuarina
24 996:– per person i enkelrum på Hotel Casuarina

Sofitel Mauritius l'Impérial Resort & Spa
Detta 5-stjärniga lyxhotell som ligger på västkusten erbju0der det lilla extra. Det finns flera restauranger och spa på hotellet, som ligger vid stranden omgivet av en stor tropisk trädgård.
Halvpension ingår i priset för vistelsen.
Läs mer om hotellet på:
https://sofitel.accorhotels.com/gb/hotel-1144-sofitel-mauritius-l-imperial-resort-spa/index.shtml

Tillägg för uppgradering av hotell
+ 3 500:– per person i delat dubbelrum på Sofitel Mauritius l'Impérial Resort & Spa
+ 9 498:– i enkelrum på Sofitel Mauritius l’Imperial Resort & Spa

Priset inkluderar
 • Flyg Johannesburg/Kapstaden – Mauritius t/r
 • Transport mellan flygplats och hotell
 • 1 övernattning på hotell i Johannesburg eller Kapstaden
 • Tillgång till hotellrum i Johannesburg på hemresedagen
 • 5 nätter på Casuarina Hotel/Laguna Beach/Sofitel Mauritius Imperial
Bokning

Reseförlängningen ska bokas tillsammans med din resa eller senast 75 dagar före avresa. Vi rekommenderar att du bokar din reseförlängning i så god tid som möjligt eftersom vi inte kan garantera lediga platser på hotell och flyg på alla avresedatum. Priset på reseförlängningen kan variera beroende på utbud och efterfrågan.

Rated 5 out of 5 by from En spännande resa som levde upp till alla våra förväntningar Trevligt upplägg på resan. Liten grupp, 10 personer. Omväxlande med olika typer av natur och färdsätt. Safari med både båt och jeep. Duktig och trevlig reseledare. Och så härligt att vara ute på savannen och bara ha djur och natur omkring sig. Inga störande moment som TV, mobiler eller uppkopplingar till yttervärlden, numera en nästan unik upplevelse.
Date published: 2022-03-29
Rated 5 out of 5 by from Som att vara med i en naturfilm En resa som jag skulle kunna göra om många gånger. Fullt med upplevelser och överraskningar. Lyxiga lodger och god mat. Kunniga rangers och guider. Vår reseledare var bland de bästa jag har haft. Att vara på den här typen av safari, i jeep och båt, ger upplevelser hela tiden. Man kommer nära djuren.
Date published: 2022-03-25
Rated 5 out of 5 by from Fantastiska upplevelser! En mycket bra resa med mycket duktig och påläst guide. Vi upplevde så många fantastiska möten med vilda djur, att det var svårt att ta till sig. Fina boende och allt fungerade med tider och flyganslutningar.
Date published: 2020-02-19
Rated 5 out of 5 by from En safari-resa som den skall vara!!! Omväxlande resa med flera olika upplevelser, det fantastiska Victoria Falls och stora naturupplevelser, som bara blev bättre och bättre, på de olika lodgerna. En mycket bra komposition!
Date published: 2020-02-18
Rated 5 out of 5 by from En fantasisk resa. Reseledare J ordnade allt på bästa sätt. Fina lodger med trevlig personal och fantastiska rangers som bjöd på spännande safaris ut i terängen.
Date published: 2020-02-16
Rated 5 out of 5 by from Bästa resan för den som vill uppleva riktig safari Bästa resan EVER Vi fick uppleva det verkliga Afrika! Utan massor av människor,kändes som vi var ensamma där ute bland alla vackra djur Mycket proffesionella rangers och trackers. Men bäst av allt var vår mycket kunnige,ödmjuke,omtänksamme reseledare! Han lärde oss mycket om Afrika,om djur och natur
Date published: 2020-02-15
Rated 5 out of 5 by from En innehållsrik safari upplevelse Två underbara safari veckor i Namibia och Botswana med vår mycket kunnige reseledare Jimmy. Två veckor som gav mersmak på nya safari upplevelser!
Date published: 2019-03-13
Rated 5 out of 5 by from Helt igenom hög kvalitet! Vi anmälde oss till resan direkt vi fann den på nätet. Inte kunde vi drömma om att resan skulle överträffa våra högt ställda förväntningar. Reseledaren tillsammans med fantastiska guider var otroligt kunniga. Vi imponerades av deras kunskaper om att finna och berätta om fauna och flora. Det var hela tiden fantastisk stämning mellan resenärer, reseledare, guider och spårare. Vi gladde oss också mycket åt roliga och intressanta överraskningar under resans lopp. Gertrud och Meta fick fantastiska minnen för livet !
Date published: 2019-02-18
 • y_2024, m_2, d_23, h_7
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_3.0.38
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_0, tr_10
 • loc_sv_SE, sid_ZWRTR04, prod, sort_[SortEntry(order=SUBMISSION_TIME, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Liknande resor