Storsafari i Tanzania på Honeyguide Tarangire Camp

group-tour
Gruppresa med Albatros reseledare

Albatros nybyggda camp i Tarangire bjuder in till fängslande safariupplevelser. Med Ngorongoro-kratern och Serengeti nationalpark

Max 12 deltagare!

Upplev Afrikas fantastiska natur och kultur - Albatros nya Honeyguide Camp i Tarangire nationalpark står redo för att välkomna dig! Campen ligger mitt på den öppna savannen och erbjuder ett smakprov på det riktiga safarilivet. 

Följ med på spännande safariturer tidigt om morgonen och upplev elefanter och lejon i sin naturliga miljö - inte minst den fantastiska naturen med ståtliga akacieträd och svindlande vackra, kilometerlånga vidder. 

Under resans gång besöker vi också en massaj-by för att lära oss mer om livet här. Vi tar oss ner i Ngorongoro-kratern som föga överraskande finns med på Unesco:s lista över världsarv. Vi åker även över Serengeti öppna slätter som i sig är en alldeles speciell upplevelse - vi kan garantera att det är inte mycket som slår det nervkittlande ruset när man plötsligt får syn på ett ståtligt djur i det vilda. 

Följ med Albatros på safari!

Klicka på kartan för att se den i större format
 • Typ Rundresor, Safari

 • Reseledare Svensk

 • Visum Ja

 • Vaccination Ja

 • Valuta TZS, USD

Dagsprogram
Dag 1 Stockholm– Kilimanjaro, Tanzania
Dag 2 Arusha – Karatu. Besök i skola
Dag 3 Ngorongoro-kratern
Dag 4 Karatu – Serengeti. Besök hos massaj-folket
Dag 5 Serengeti nationalpark
Dag 6 Serengeti – Honeyguide Tarangire Camp
Dag 7 Honeyguide Tarangire Camp
Dag 8 Honeyguide Tarangire Camp
Dag 9 Honeyguide Tarangire Camp
Dag 10 Honeyguide Tarangire Camp – Arusha. Hemresa
Dag 11 Ankomst

Hotell

Honeyguide Tarangire Camp

Honeyguide Tarangire Camp ligger mitt på den öppna savannen. Campen är inte inhägnad och vi får därför chansen att uppleva djurlivet på nära håll – speciellt när elefanterna kommer på besök.


Campen ägs av Albatros och består av 10 privata tält byggda i kanvas där man bor bekvämt med badrum och en så kallad ”Bucket Shower”. Rummen är klassiskt inredda med dubbelsäng eller två enkelsängar (standardrum), stol och skrivbord, skåp och safaristolar på terrassen. Vår camp har även panoramautsikt över den afrikanska savannen och är möblerad i autentisk design, som fångar känslan av en safari som den var på 80-talet. I bibliotekstältet kan du njuta av en bra bok och en god drink medan djuren omgiver dig utanför på den öppna savannen. 


Vi har gjort vårt bästa för att skapa en riktigt härlig och bekväm safariatmosfär utan onödig lyx och istället med djur- och naturlivet i fokus. 
 

Bilder

Avresedatum

Avresa Resans längd Pris Avresa från OBS:
49 998:–
Stockholm
Klicka på ett datum för att se tillhörande program

Dagsprogram

Hämta hela programmet OBS. Några av våra resor finns i flera olika versioner. Det är viktigt att du väljer rätt datum innan du skriver ut.

Dag 1
Stockholm– Kilimanjaro, Tanzania

Vi flyger från Stockholm till Tanzania med mellanlandning.

Dag 2
Arusha – Karatu. Besök i skola
Tanzania bjuder på spännande kultur

Om morgonen lämnar vi Arusha och kör västerut medan vi njuter av den vackra utsikten som vi lämnar bakom oss. 

Idag ska vi besöka Kilimatembo-skolan utanför Karatu och byn Mto wa Mbu ”Mygg Flod By”. Här får vi en god inblick i lokalinvånarnas, som består av olika folkgrupper, vardag. Det råder alltid en livlig aktivitet i byn som huvudsakligen livnär sig på bananproduktion (här växer över 30 olika bananarter). 

Lokalinvånarna visar oss runt och berättar om livet på landet, innan vi äter lunch i Mto Wa Mbu. 

Härefter kör vi till vår lodge, Bougainvillea Safari Lodge. Lodgens 24 bungalower med eget badrum och terrass är belägna runt trädgårdens pool. Bougainvillea Safari Lodge ligger mitt mellan Ngorongoro-kratern och Manyara-sjön och vi har endast en kort körning till de stora safariupplevelserna.

Dag 3
Ngorongoro-kratern
Ngorongoro-kratern erbjuder makalösa upplevelser

Idag ska vi till den berömda Ngorongoro-kratern som föga överraskande har gjort sig förtjänt av att figurera på unesco:s lista över världens naturarv. Körturen till ingången tar 30–45 minuter beroende på om vi stannar längs vägen och tittar närmare på naturen vi passerar. Snart är vi framme vid kraterkanten och fortsätter ner till den sammanstörtade kratern som även kallas för en caldera. Ngorongoro-vulkanen uppnådde förmodligen en höjd på cirka 6 000 meter motsvarande Kilimanjaros aktuella höjd innan den översta delen kollapsade och bildade dagens caldera på 260 km2. På botten finns små träsk samt en sjö, och hela området är generellt mer regnfyllt och fruktbart än de flesta andra platser i Tanzania. Det innebär att den stora kratern är ytterst populär bland djuren, samtidigt som de branta kraterväggarna håller vilddjuren fångade härinne. Djuren har däremot inga större problem att vandra ut och in genom kratern, det är bara något mer krångligt för dem än att röra sig runt på de flacka savannerna. Viltbeståndet varierar väldigt mycket under året. Vi har goda möjligheter att få syn på noshörning, hyenor, elefanter, bufflar, eland och många andra antilopsorter under vår safari nere på vulkankraterns botten.

Dag 4
Karatu – Serengeti. Besök hos massaj-folket
Geparden, världens snabbaste djur på land...

Efter frukost kör vi idag mot de världsberömda Serengetislätterna. Vi tar med oss lunch och när tiden är inne så hittar vi ett akacieträd och stannar till för en god lunch i skuggan med en fantastisk utsikt över de stora vidderna. Efter det kikar vi efter en massaj-by eller ”enkang” som de själva kallar dem för att höra lite mer om detta spännande folk. När turen efter detta fortsätter, kommer vi upp över Östafrikanska riftsystemets västra höjdrygg genom Ngorongoro Conservation. Bara några få timmar efter att vi gav oss ut ser vi nu Serengetis öppna savann med mängder av vilda djur.

Serengeti nationalpark är Tanzanias äldsta och mest populära nationalpark. Namnet betyder oändliga slätter på massajspråket. Det är härifrån som massiva flockar av gnuer, zebror och andra djur inleder sin årliga förflyttning i sitt sökande efter nya betesmarker. Detta är ett av de mest spektakulära naturfenomenen i världen.

Framåt eftermiddagen kör vi mot vår camp.

Dag 5
Serengeti nationalpark
Gnuer och zebror i Serengeti Nationalpark

Det finns många beskrivningar av Serengetis årscykel med migrerande djur, men man kan ändå aldrig vara helt säker. Det avgörande här är först och främst var och när regnet kommer. Den viktigaste av de vandrande arterna är den vitskäggiga gnun, med ett bestånd som periodvis ligger på en och en halv miljon. Andra viktiga arter är zebra och thomsongasell, även om de inte kommer upp i lika höga nivåer. Att så många djur vandrar i en årscykel har naturligtvis stor betydelse för hela ekosystemet.

Regnet i södra Serengeti kommer i första hand under perioden november–april. Den kommer normalt som korta, kraftiga byar utspridda över en lång period. Regnet och det gröna gräset får det migrerande djurbeståndet att samlas och kalva här. Merparten av kalvarna föds under loppet av några få veckor i februari. Det är en fantastisk syn när dessa enorma mängder gnuer och zebror samlas, och varje dag kommer tusentals nya små kalvar till världen. Det här är också härliga tider för alla former av köttätare – särskilt lejon, gepard, hyena och sjakal – som kommer till området från när och fjärran.

Överallt i Serengeti finns det fasta (residenta) bestånd av vilda djur som inte påverkas nämnvärt av den stora vandringscykeln, bortsett från konkurrensen om födan. Dessa bestånd har en tendens att koncentreras till vattenhålen. Under de torraste perioderna lockar områden med ständig vattentillförsel till sig en extra hög koncentration av vilda djur som buffel, giraff, topi, bofast gnu och elefant.

Dag 6
Serengeti – Honeyguide Tarangire Camp
Honeyguide Tarangire Camp har djuren som grannar på den öppna savannen

På morgonen beger vi oss mot Albatros egna camp i Tarangire. Här ska vi under de kommande dagarna utforska djurlivet i nationalparken. 

Honeyguide Tarangire Camp är en helt nybyggd camp som ligger mitt på den öppna savannen. Campen är inte inhägnad och vi får därför en helt speciell upplevelse riktigt tätt på natur- och djurlivet, speciellt när elefanterna kommer på besök..! Precis som Albatros övriga Honeyguide camps är Honeyguide Tarangire byggd i traditionell afrikansk kanvasstil och om kvällarna somnar vi till savannens alla ljud runt omkring oss.

Dag 7
Honeyguide Tarangire Camp
I Tarangire Nationalpark finns det många djur att se

Idag ska vi på vår första safari i Tarangire nationalpark som efter Serengeti har den högsta koncentrationen av vilddjur i Tanzania. Vi tar med oss lunch, och äter den som picknick för att utnyttja dagen optimalt. 

Tarangire nationalpark har fått sitt namn efter floden som går genom området och kännetecknas av de uråldriga baobabträden vars väldiga, imponerande silhuetter avtecknas mot den blå himlen. Under torrperioden lockar flodens livgivande vattenmängder av djur. Det är framför allt elefanter som kommer vandrande till parken och stillar sin törst i floden eller från baobabträdens mjuka, vätskefyllda blad. I baobabträden kan vi ofta se tydliga spår av elefanternas framfart, men genom årtusendena har träden i just denna park utvecklat en fantastisk förmåga att överleva de hårda angreppen.

Utöver elefanter finns de många andra djur att se, men den här nationalparken är annorlunda gentemot tillexempelvis Manyara då den är starkt präglad av årscykeln med migrerande djur. Därför kan man stöta på alla tänkbara arter i området, som varierar beroende på när man besöker nationalparken. Det skapar en oförutsägbar dynamik som ger parken en alldeles särskild spänning.

Dag 8
Honeyguide Tarangire Camp

Vi stiger upp tidigt för att åka på safari innan frukost. Detta är den klassiska bilden av Afrika med fladdrande grenar från akacieträden, gamla baobabträd, massajer och elefanter. Det är inte mycket som kan mäta sig med den speciella glöden som sprider sig över savannen tidigt på morgonen, innan dagen har börjat och allt kommer till liv. Det är lite kyligt och det råder en särskild stillhet präglad av lugn och ro, nu när nattens jakt och tumult är överstökat. Vi stöter på djuren vid vattenhålen där de stillar sin törst.

Dag 9
Honeyguide Tarangire Camp
På safari!

Erfarenhetsmässigt så får vi se ett stort antal djur som typiskt är förknippade med Afrikas savanner. Det handlar främst om lejon, gnuer, elefanter, kuduer, vårtsvin, giraffer och antiloper som vi kan ha turen att se. Det finns ingen garanti för vad vi kommer att se, när eller var och den ovissheten i sig är en del av naturens charm som gör safarin till en annorlunda och spännande upplevelse. 

Det är vår sista dag på Tarangire nationalpark. Kvällen spenderas troligtvis med att gå igenom alla de många upplevelser vi upplevt under resans gång medan vi njuter av en avskedsmiddag i vårt Honeyguide Tarangire Camp.

Dag 10
Honeyguide Tarangire Camp – Arusha. Hemresa

Vårt afrikanska äventyr närmar sig sitt slut och vi åker idag tillbaka till Arusha för att åka hem. Det finns dock möjlighet för att förlänga resan och njuta av några dagars avslappning på Zanzibar. Där kan man i lugn och ro smälta alla nya intryck och upplevelser medan man lapar sol och slappnar av vid poolen eller stranden. 

Om resan inte ska förlängas väntar nu hemfärd. Vi flyger hem med en eller två mellanlandningar.

Dag 11
Ankomst

Prisinformation

Resans pris

Från 49 998:– kr per person i delat dubbelrum.
Se priser för alla avresedatum

Tillägg för enkelrum
2 998:–
Børnepris

34.998 (2-11 år)

Prisen inkluderer
 • Svensk reseledare 
 • Flyg Stockholm – Tanzania t/r med mellanlandning 
 • Safari och utflykter enligt program 
 • Frukost dag 2–11 (Dag 11 ingår frukost på flyget)
 • Middag dag 2–10 (Dag 1 och dag 10 ingår middag på flyget)
 • Lunch dag 2–10
 • 9 nätter på hotell/lodge/camp i delat dubbelrum 
 • All Inclusive under vistelsen på Honeyguide Tarangire Camp 
 • Entréer till nationalparkerna 
 • Skatter och avgifter
Prisen inkluderer ikke
 • Avbeställningsskydd på grund av sjukdom, 6 % av resans pris
 • Gouda reseförsäkring/komplement till hemförsäkring
 • Eventuella extra arrangemang
 • Visum till Tanzania 
 • Tillägg för enkelrum 
 • Drycker som inte nämns under ”Priset inkluderar” 
 • Dricks till chaufförer och lokalguider (beräkna 180 USD per person)
 • Personliga förnödenheter 
 • Administrationsavgift 150 kr per faktura (bortfaller vid online-bokning)
 • Allt som inte nämns under "Priset inkluderar"

Inför din resa

Resan omfattas av Albatros Travels resevillkor, som deltagarna förutsätts ha tagit del av.

Information om resan

OBS

Våra safariguider kommer att göra allt för att vi ska se så många djur som möjligt under våra game drives. Eftersom det handlar om vilda djur finns det däremot inga garantier för att vi ser dem.

Deltagarantal

Resan genomförs vid ett deltagarantal på minst 10 personer. Om vi inte når detta antal deltagare, förbehåller vi oss rätten att ställa in resan – detta sker i så fall ca 4–6 veckor före planerad avresa. Som också framgår av våra resevillkor punkt 6.3.1., samt lagen om paketresor, kan vi som researrangörer inte hållas ansvariga för några förluster som drabbat dig som kund till följd av avbeställningen. Vi är endast skyldiga att återbetala resans pris.

Plastpåsar

Vi vill göra er uppmärksamma på att myndigheterna i Tanzania och Kenya nyligen har antagit en lag som förbjuder införsel och användning av plastpåsar. I och med detta får man inte ta med plastpåsar till landet, och detta gäller även de vanliga tax-free plastpåsarna som man får vid köp på flygplatser. Vi rekommenderar därför att man tar med en tygpåse eller liknande om man planerar att köpa något på flygplatsen.

När vi ankommer till flygplatsen i Tanzania eller Kenya ska man lämna tax-free plastpåsen – det finns stora containrar där man gör detta – och lägga över era taxi-free varor i den medhavda tygpåsen. 
Eftersom lagen förbjuder införsel och användning av plastpåsar är det inte heller tillåtet att ta med plastpåsar i sitt bagage. Detta gäller ALL användning av plastpåsar, och man riskerar stora böter om man bryter mot denna lag.

Transport

Man ska vara medveten om att vissa vägar är i mycket dåligt skick.

Klimatet i Tanzania

Många blir överraskade över klimatet i Tanzania. Landet ligger söder om ekvatorn men ändå så är temperaturen mild och behaglig och ändrar sig endast marginellt under löpet av årets gång. Detta beror på att safariområdena ligger mellan 900–2400 meter över havet. Serengeti tillexempelvis ligger 1600–1800 meter över havet vilket betyder att dagstemperaturen ligger på ca 25 grader med låg luftfuktighet. Nätterna och morgnarna kan vara kyliga- speciellt under torrperioden – så det är en bra idé att ta med en vindjacka till morgonsafarierna.

Läs mer om Tanzania

Här kan du läsa mer om Tanzania, bland annat tidsskillnad, visum och vaccinationer:
www.albatros.se/resmal/afrika/tanzania

Allmän information

En trygg reseupplevelse

Vi vill så gärna att du ska känna dig trygg som Albatrosresenär, både när du bokar din resa och när du iväg på din resa med Albatros – även i värld med coronavirus. Därför har vi tagit fram en rad åtgärder för att minska risken för smitta samtidigt som du kan ge dig ut i världen. Våra åtgärder omfattar bland annat följande:

 • Alla reseledare är certifierade i WHO:s riktlinjer för begränsning av smitta
 • Extra höga krav till våra samarbetspartner när det gäller rengöring
 • Vi informerar alla våra resedeltagare om reseförsäkring och minimering av smitta

Läs om alla våra åtgärder här

Hälsokrav för att kunna delta på resan

Som huvudregel gäller att du ska kunna ta dig fram på egen hand utan hjälpmedel (t.ex. rullator eller rullstol). Generellt sett är våra resor inte lämpade för rörelsehindrade. Oavsett om det är en rundresa med tåg, buss eller en kryssning så ska man kunna gå till och från sevärdheter på egen hand. På de flesta av våra resor motsvarar en dags besök till sevärdheter och dylikt mer än 5 kilometer till fots.

Reseförsäkring

Eftersom sjukförsäkringen i Sverige inte täcker kostnader för hemtransport och läkarbehandling i vissa länder är det viktigt att du har tecknat en reseförsäkring som täcker både kostnader för behandling av sjukdom, samt hemtransport. Dessutom rekommenderar vi att försäkringen täcker skadat eller förlorat bagage.

Gouda Reseförsäkring

Albatros Travel har ingått ett samarbete med Gouda Reseförsäkring som säkrar att hjälpen alltid är i närheten när du behöver den. Med Gouda i ryggen är du säkrad extra trygghet på resan. 

Goudas egen larmcentral är bemannad dygnet runt där kompetenta skandinavisktalande medarbetare sitter redo för att hjälpa just dig. Med Goudas reseförsäkring får du både snabb hjälp på plats och bra täckningar, bl.a. obegränsad sjukdoms- och olycksfallsförsäkring, reseavbrott, tillkallande av anhörig, ersättningsgaranti (kompensation för sjukdom under resan) och resegodstäckning. 

Om du är försäkrad hos ett annat bolag gäller möjligtvis andra regler – kontakta ditt försäkringsbolag för mer information. Det är resenärens eget ansvar att försäkringen omfattar den nödvändiga täckningen.

Albatros Travels reseledare och guider

Albatros gruppresor leds av en svensk reseledare, som antingen möter gruppen på flygplatsen före avresa, eller vid ankomst till destinationen. På våra bussresor möter ni reseledaren senast vid den sista påstigningsplatsen. Chauffören hjälper till med bagage, informerar om placering i bussen och ser till att ni kommer säkert fram.
 
På Albatros individuella resor möts ni av en engelsktalande lokalguide på destinationen. Även utflykter som ingår i resan leds av engelsktalande lokalguider.
 
Ett fåtal av våra resor är utan lokalguide. Det framgår i sådana fall tydligt av programmet. Alla våra guider och reseledare är erfarna, välutbildade och noggrant utvalda av Albatros.

Dricks

På våra resor kommer du i kontakt med vardagslivet och dess seder. Det kan förekomma förhållanden du inte tycker om eller inte är van vid, som t ex. seden med dricks. I många länder är drickssystemet mera organiserat än vad vi som svenskar är vana vid och det finns en förväntan om att lokalguider och chaufförer, under resans gång, mottar en viss summa dricks. Vi anger ett belopp i vårt reseprogram, så att man hemifrån kan ta förbehåll för detta. Resans pris inkluderar inte personlig dricks eftersom det är ett individuellt åliggande och drickssystemet är en del av den kultur man väljer att besöka och som man därför bör följa och respektera. Albatros Travel ger lön till lokalguider och chaufförer men i många kulturer är lönen i servicebranschen anpassad efter att man dessutom mottar dricks. Vi vill betona att dricks naturligtvis är individuellt och frivilligt.

Tillägg för enkelrum och –hytt

Priserna på våra resor baseras på två personer som reser tillsammans och delar rum eller hytt. För de resenärer som reser ensamma tillkommer ett tillägg för enkelrum eller –hytt. Tillägget speglar den prisnivå som vi som researrangör möts av när vi bokar rum och hytter hos våra underleverantörer. Ett enkelrum kostar mer per person än ett dubbelrum. Detta är något som har varit gällande i resebranschen i många år och kan betraktas som standard.
Tillägget framgår av vårt material på respektive resa. 

Pass

Tänk på att ditt pass ska vara giltigt i minst 6 månader efter hemkomsten från destinationen. Detta gäller för alla våra resor, oavsett om enstaka länder kräver en kortare giltighet. Som researrangör ställer vi det här kravet för att undvika situationer, där ett kortare giltighetskrav ändras från och med den tidpunkt då resan bokas till och med avresan, vilket i så fall skulle bli ett problem för de kunder som har ett pass med kortare giltighetstid än sex månader.

Resa med barn/minderåriga

Om du reser med barn, till exempel ditt barnbarn, med en annan person som är under 18 år, om du reser ensam med ditt barn utan den andre föräldern eller om du och ditt barn inte har samma efternamn, kan det hända att några länder inte tillåter inresa.  Det kan därför vara nödvändigt att ta med ett personbevis på engelska samt under undertecknad förklaring som tillåter barnet att resa tillsammans med den vuxne.
USA är ett av de länder som har ovanstående krav, men det finns inte någon slutgiltig lista över vilka andra länder som kräver detta. Därför rekommenderar vi dig att kontakta närmaste ambassad eller konsulat för det land som du ska resa till för att säkra dig vad som gäller i just din situation.

Placering ombord på flyget

Vi vill göra dig uppmärksam på att det är flygbolaget som är ensamt ansvarigt för fördelningen av sittplatserna ombord.

Placering i bussen

På Albatros resor med flyg sker ofta transporten på destinationen med buss. Här kan man inte reservera en specifik plats i bussen och man kan heller inte betala extra för att få en speciell plats. Däremot kan man under resans gång komma överens om att flytta runt så att alla får sitta både fram och bak i bussen.

På Albatros bussresor, där hela resan sker med buss, kan du reservera en specifik plats i bussen mot en extra avgift. De platser som inte är reserverade fördelas enligt först-till-kvarn. Våra bussresor är markerade med ”BUSSRESOR” på hemsidan.

Service ombord på flyget

När du reser med Albatros Travel föregår resan oftast med reguljärflyg. På resorna inom Europa har man normalt sett möjlighet att köpa drycker och smörgåsar. Vissa bolag serverar fortfarande vatten, juice, kaffe eller te utan kostnad. På de långa, interkontinentala flygningarna är maten inkluderad och hos några enstaka bolag även drycker.
Önskar man vin, öl och sprit ska man oftast själv betala för detta. Nivån på servicen ombord kan inte garanteras eller upplysas hemifrån eftersom den varierar från bolag till bolag och dessa ofta ändrar på sina rutiner.

Önskemål om specialkost

På flygresor ska specialkost som exempelvis diabetes- eller vegetarisk mat beställas senast 45 dagar före avresa. På bussresor kan vi tyvärr inte erbjuda specialkost.

Vänligen observera att vissa flygbolag tar extra betalt för specialkost. Vi vidarebefordrar alltid våra gästers önskemål om specialkost på flygresan till flygbolagen, men vi kan inte garantera vad som serveras ombord.

Som utgångspunkt har vi inte möjlighet att erbjuda specialmat på våra rundresor. Dels för att det på många av våra resor ingår gemensamma måltider där menyn är beställd i förväg. Dels för att specialmat såsom glutenfri och laktosfri kost kan vara svårt att hitta i några av dem länder som vi reser till. Du får därför räkna med att äta samma mat som övriga deltagare på resan. Vi tar gärna emot och vidarebefordrar önskemål om specialkost och allergier, men vi har inte möjlighet att garantera att speciella måltider kan serveras under resans gång eller att det är möjligt att ta hänsyn till allergier.

Förbehåll/ändringar

Förbehåll för ändringar i programmet. Albatros Travel och våra lokala samarbetspartners strävar alltid efter att ta fram resan i förhållande till programmet, men av hänsyn till sevärdheternas öppettider eller praktiska omständigheter kan det bli nödvändigt att genomföra rutten i en annan ordning än den som anges. Dessutom kan vissa programpunkter utgå på grund av force majeure-situationer som väderförhållanden eller försenade flygavgångar. 
Slutligen vill vi uppmärksamma att alla resor regelbundet revideras och förbättras mot bakgrund av den feedback vi får efter varje resa. En revidering av resan kan medföra att det uppstår ändringar i programmet mellan bokningen av resan och avresedatum. Före avresa kommer samtliga deltagare att få det senast uppdaterade programmet som alltid har för avsikt att tjäna kundernas bästa och se till att de får en smidig resa.
Resan säljs som paketresa, och det går inte att få pengar tillbaka för de delar av resan som eventuellt inte nyttjas.

Vänligen uppmärksamma att tillköpta extrautflykter endast genomförs vid ett tillräckligt stort antal deltagare. Beroende av när utflykten ställs in, kommer priset för utflykten att betalas tillbaka till de anmälda deltagarna före eller efter hemkomst från resan.

Förläng din resa

Förläng din resa till Zanzibar

Typ Reseförlängning
Längd 6 dagar
Pris 11 500:–
Lyxig badsemester vid Indiska oceanen på Zanzibar

Förläng din Afrikaresa på det läckra Blue Bay Resort på Zanzibar. Förutom de långa palmkantade sandstränderna finns här en mängd utflykts- och aktivitetsmöjligheter. Varför inte boka en kryddutflykt, besöka Stone Town eller njuta av solnedgången ombord på en dhow med Indiska oceanen i kulissen.

Bilder
Klicka på bilderna för att förstora dem
Hotell

På Blue Bay Resort finns flera swimmingpooler i det stora parkområdet. Resorten har ett sportscenter, där man spela tennis, styrketräna, dyka, windsurfa, fiska och mycket mer. Dessutom finns här ett stort spa och gym.

Läs mer om resorten på http://bluebayzanzibar.com

Pris för Garden-rum
11 500:– per person i delat dubbelrum
14 000:– per person i enkelrum
Barnpris: 5 500 kr (2-11 år)

Priset inkluderar
 • Flyg Arush/Kilimanjaro – Zanzibar t/r
 • Transport melland flygplats och resort
 • Boende i delat dubbelrum (Garden-rum) på Blue Bay Resort
 • Halvpension (frukost/middag)
Bokning

Reseförlängningen ska bokas i samband med bokning av själva resan eller senast 75 dagar före avresa och är endast möjlig på vissa avgångar.

Liknande resor