Sydamerikas hjärta

group-tour
Gruppresa med Albatros reseledare

Storslagna upplevelser i Sydamerika - Argentina, Paraguay och Brasilien

Max. 24 deltagare

Upplev det bästa av Sydamerika – kulturella Argentina, livliga Brasilien och kulturella Paraguay. Rio de Janeiro - bara namnet  för tankarna till soliga dagar på Copacabana, den berömda Kristusstatyn och rytmisk samba. Men innan vi kommer dit börjar resan i Buenos Aires och stadens vackra Colón-teater, breda avenyer och rosa presidenthus.

Mellan våra hisnande storstadsupplevelser väntar storslagen natur när vi gör nedslag vid de mäktiga Iguazúfallen och vi känner historiens vingslag när vi besöker världsarvet Trinidad, en tidigare missionsstad i Paraguay.

Du bestämmer själv om du vill ha tid på egen hand eller boka våra utflyktspaket tillsammans med reseledaren.

Klicka på kartan för att se den i större format
 • Typ Rundresor

 • Reseledare Svensk

 • Visum Nej

 • Vaccination Ja

 • Valuta Argentinsk peso, brasilianska real, guarani (PYG)

Dagsprogram
Dag 1 Avresa till Buenos Aires
Dag 2 Ankomst till Buenos Aires. Stadsvandring och operahuset Colon
Dag 3 Buenos Aires. Stadsrundtur, vinprovning och tangoshow med middag (tillköp)
Dag 4 Buenos Aires. Pampas, gauchos och ranchlunch (tillköp)
Dag 5 Buenos Aires – Posadas – Encarnación, Paraguay. Utflykt till UNESCO-bevarade jesuitmissionsstad
Dag 6 Encarnación – Iguazú, Brasilien. Rundvisning vid Itaipú-dammen    
Dag 7 Iguazúfallen, den argentinska sidan 
Dag 8 Iguazú. Iguazúfallen, den brasilianska sidan - Rio de Janeiro
Dag 9 Rio de Janeiro. Corcovadoberget, Kristusstatyn och stadsrundvandring
Dag 10 Rio de Janeiro. Båttur i Guanabara-bukten och besök på sambaskola (tillköp)
Dag 11 Rio. Tid för egna äventyr 
Dag 12 Rio de Janeiro. Sockertoppen. Hemresa
Dag 13 Ankomst till Stockholm

Hotell

Våra hotell

Här kan du se de hotell som våra gäster på resan bor på. Vänligen uppmärksamma att hotelländringar kan förekomma. I så fall kommer hotellet hålla samma eller högre standard.

Broadway Hotel - Buenos Aires

 • 110 rum
 • 0 km till centrum
 • 24-timmars reception
 • Restaurang
 • Bar
 • Hiss Liten pool (öppen december – mars)
 • Wi-Fi (gratis överallt på hotellet)
 • Gym

Hotell
Modernt hotell inrett i minimalistisk art deco-stil som ligger med gångavstånd till Colón-teatern och presidentpalatset, samt många andra av Buenos Aires vackra sevärdheter. Hotellet har restaurang, bar, gym och en solterrass på taket med solstolar samt en liten pool (notera: poolen är endast öppen från december till mars). Det är gratis wi-fi överallt på hotellet. 

Rum 
Stora och ljusa rum med en dubbelsäng eller två enkelsängar. Alla rum har TV, luftkonditionering, säkerhetsbox, kylskåp, strykjärn, strykbräda och hårtork. Gratis wi-fi.  

Du kan läsa mer om hotellet här:

http://www.broadway-suites.com.ar/

Hotel De La Costa

 • 100 rum
 • 0 km till centrum
 • 24-timmars öppen reception
 • Restaurang
 • Bar
 • Hiss
 • Pool
 • Wi-fi (gratis)
 • Gym

Hotell 
Trevligt hotell med ett bra, centralt läge i Encarnación – nära till vattnet, restauranger och barer. Hotellet har en restaurang, bar och ett litet gym. I hotellets trädgård finns det ett mindre poolområde med solstolar. Det är gratis wi-fi överallt på hotellet. 

Rum 
Ljusa rum med en dubbelsäng eller två enkelsängar. Alla rum har luftkonditionering, TV och minibar (mot extra betalning). Wi-fi är gratis på rummet. 

Du kan läsa mer om hotellet här:

https://delacostahotel.com.py/

 

Bourbon Foz Business

 • 220 rum
 • 24-timmars öppen reception
 • Restaurang
 • Kaffebar och bar
 • Hiss
 • Pool
 • Wi-fi (gratis)
 • Gym

Hotell 
Modernt hotell med minimalistisk inredning. Hotellet har restaurang, kaffebar och bar. Det finns även ett mindre poolområde och gym. Det är gratis wi-fi överallt på hotellet.  

Rum 
Ljusa rum med en dubbelsäng eller två enkelsängar. Alla rum har TV, säkerhetsbox och luftkonditionering. Det är gratis wi-fi på rummet.  

Du kan läsa mer om hotellet här:  

https://www.bourbon.com.br 

Americas Copacabana

 • 205 rum
 • 10 minuters promenad till Copacabana-stranden
 • Liten pool
 • Gratis WiFi
 • Restaurang
 • Dygnsöpben reception

Americas Copacabana  är ett av de nyare hotellen i Rio och ligger endast tre gator från Copacabana. Det är även tre gator till närmaste tunnelbanestation så att man enkelt kan komma runt i Rio. Hotellet är inrett i modern stil och har bra faciliteter. Det finns ett litet pool-område på taket, med fri tillgång till liggstolar, där man även har en fin utsikt över Copacabana-området.Hotellet har även restaurang, poolbar, lobbybar och ett litet gym. Gratis Wi-fi finns på hela hotellet. 

Läs mer om hotellet här:
http://www.americascopacabanahotel.com.br/ 

Rum
Moderna och bekväma rum med två enkelsängar eller en dubbelsäng. Alla rum har A/C, säkerhetsbox, TV, hårfön samt Wi-Fi.

Bilder

Avresedatum

Avresa Resans längd Pris Avresa från OBS:
33 998:–
Stockholm
34 998:–
Stockholm
36 998:–
Stockholm
Klicka på ett datum för att se tillhörande program

Dagsprogram

Hämta hela programmet OBS. Några av våra resor finns i flera olika versioner. Det är viktigt att du väljer rätt datum innan du skriver ut.

Dag 1
Avresa till Buenos Aires

Vi reser från Stockholm till Argentina och Buenos Aires. 

Dag 2
Ankomst till Buenos Aires. Stadsvandring och operahuset Colon
La Casa Rosada

Vi kommer fram till Buenos Aires på morgonen och vi checkar in på hotellet innan det är dags för en stadsvandring.

Buenos Aires är känt som Sydamerikas Paris och det stämmer att arkitekturen och de breda alléerna kan sända tankarna till Frankrikes huvudstad. Buenos Aires är en stad med en fascinerande historia och vi börjar stadsvandringen vid operahuset Colon som byggdes 1908 och är essensen av det välmående Buenos Aires. Vi går på en rundtur i byggnaden och ser den stora salen med scenen, där de klassiska styckena fortfarande spelas. 

Sedan fortsätter vandringen på stadens breda alléer till Plaza de Mayo (Majtorget), där man verkligen känner historiens vingslag. Vid den ena sidan av torget tronar presidentpalatset, som inte utan anledning kallas Casa Rosada, “rosa huset”, eftersom fasaden har en markant rosa färg. Det var från balkongen i presidentpalatset som Eva Perón – i folkmun känd som Evita – höll tal till sina trofasta anhängare bland landets många fattiga.  Och det var också på Plaza de Mayo, som “Las Madres de Plaza de Mayo” – en grupp mammor till barn som försvann under den argentinska militärjuntan under åren 1977-2006 möttes en gång i veckan och demonstrerade för att få fram sanningen om deras försvunna barn.

Vi fortsätter rundvandringen på shoppingstråket Calle Florida. Vi äter lunch på en av Buenos Aires berömda restauranger, ett så kallat ”steakhouse”, där vi kan njuta av förstklassigt kött.

Övernattning i Buenos Aires

Dag 3
Buenos Aires. Stadsrundtur, vinprovning och tangoshow med middag (tillköp)
Får man bjuda upp till dans?

Idag ska vi se lite mer av Buenos Aires, och vi besöker stadens färgglada och gamla stadsdel La Boca. Det är ett av stadens äldsta kvarter som på 1800-talet blev hemvist för tusentals italienska och spanska immigranter som sökte lyckan i den argentinska huvudstaden.  Gatan “El Caminito” är känd för sina färgstarka hus och det är även här i arbetarkvarteret La Boca som sportklubben Boca Juniors håller hus. Även om en lång rad kända argentinska fotbollsspelare har spelat för klubben genom åren så är det framförallt Diego Maradona som har gjort klubben världskänd.

I stadsdelen Palermo – stadens gröna andningshål – njuter vi av de vackra, storslagna parkanläggningarna och minnesmärkena som ger oss en inblick i landets brokiga historia. Vi åker vidare till stadsdelen Recoleta, som är ett av stadens mest fashionabla villakvarter med eleganta, franskinspirerade hus. Det är också i Recoleta som vi hittar en pompös kyrkogård med gravar för alla stadens förnäma familjer, även Evita Peron, som ligger i familjegraven under namnet Duarte. Dessutom är La Recoleta hemvist för de superrika, som normalt sett lämnar sina bostäder i Buenos Aires under de varma somrarna. På vintern kan man se de fina damerna släntra upp och ner längs stadens förnäma stråk iförda päls och konstfulla frisyrer, kanske på väg till en tesalong för att träffa sina vänner.

Kvällens program börjar med en vinprovning av de härliga argentinska vinerna tillsammans med en sommelier som delar med sig av sina erfarenheter. Sedan väntar en elegant tangoshow medan vi intar vår middag. Kan man tänka sig bättre omgivningar för en afton i tangons tecken än just här i tangons hemstad? Dansen – med sin raffinerade blandning av nostalgi, drama, elegans och sensualitet – har sitt ursprung 1800-talets immigrantmiljöer i stadsdelen San Telmo och även om tangon i början betraktades som allt annat än rumsren, tog det inte lång tid innan även societeten tog tangon till sig.

Notera att aktiviteterna idag ska köpas till. Se mer information om detta under ”Buenos Aires utflyktspaket”. 

Övernattning i Buenos Aires

Dag 4
Buenos Aires. Pampas, gauchos och ranchlunch (tillköp)
Stadsdelen La Boca i Buenos Aires


Det argentinska slättlandet ”La Pampa” sträcker sig i en radie av nästan 1000 kilometer från Buenos Aires. Den stora slätten har igenom många århundraden varit hemvist för ”los gauchos”, de legendariska argentinska boskapsskötarna. Och med den bördiga jordbruksjorden och pampas-korna som ofta slutar sina dagar som några av världens möraste köttbitar utgör Pampas nerven i den argentinska ekonomin.

På dagens utflykt går vi i gauchornas fotspår och sätter kurs mot Pampas där vi ska besöka en så kallad ”estancia” – en stor, argentinsk ranch. Här äter vi en traditionell asado-lunch med läckert, grillat kött och empanadas – små halvmåneformade, fyllda “brödpaket”, som introducerades av spanjorerna och som finns i en mängd olika varianter i hela Latinamerika.  På estancian njuter vi av en vacker folkloreshow med traditionell argentinsk musik och dans och vi ser gauchornas imponerande talang för allt som har med hästar att göra. Efter en spännande dag på gården är vi tillbaka i Buenos Aires senare på eftermiddagen.

Notera att aktiviteterna idag ska köpas till. Se mer information om detta under ”Buenos Aires utflyktspaket”. 

Övernattning i Buenos Aires.

Dag 5
Buenos Aires – Posadas – Encarnación, Paraguay. Utflykt till UNESCO-bevarade jesuitmissionsstad
Besök på Pampas

Tidigt på morgonen flyger vi till  Posadas vid gränsen till Paraguay. Formaliteterna vid gränsen kan vara ganska tidskrävande, men när vi har kommit igenom beger vi oss till gränsorten Encarnación i Paraguay.

På eftermiddagen beger vi oss på utflykt till den jesuitiska missionsstaden Trinidad, som är på UNESCO:s lista över världskulturarv. Trinidad är en av de 30 städer som etablerades av jesuiterna på 18- och 1900-talet. Syftet var att missionera och sprida kunskapen till kristenfommen hos de infödda. Även om orten idag kvarstår som ruiner, kan vi tydligt se att kyrkan var den centrala punkten och att den har haft stor betydelse för områdets utveckling. 

Övernattning i Encarnación.

Dag 6
Encarnación – Iguazú, Brasilien. Rundvisning vid Itaipú-dammen    

Vi fortsätter vår resa till Ciudad del Este, en av Paraguays största städer. Staden anlades 1957 och växte när Iguazú-dammen började byggas. Det kan kännas lite märkligt att tänka på att här inte fanns någonting alls för 50 år sedan. I staden finns idag ett myller av små butiker.

Vi besöker den ingenjörsmässiga bedriften Itaipúdammen, som ligger på floden Paraná på gränsen mellan Brasilien och Paraguay. Bägge länder har del i produktionen och det är världens största hydroelektriska anläggning om man mäter produktionen av energi. Här produceras så mycket ström att det täcker 75% av Paraguays och 17% av Brasiliens totala energiförbrukning. Vi får en rundvisning på området som ger oss inblick i konstruktionen av dammen och hur den fungerar.

Vi fortsätter till den lilla staden Iguazú, känt för sina fantastiska vattenfall – Cataratas de Iguazú på spanska och Foz do Iguaçu på portugisiska – som faller från Iguazúfloden på gränsen mellan Brasilien och Argentina. Iguazú är världens längsta vattenfall och sträcker sig i form av en hästsko över en yta på tre kilometer. Sammanlagt består den av 275 mindre vattenfall, som välter ut över Paranáplatån och nästan 100 meter ner i djupet. Kaskader av det forsande, grumliga vattnet faller i en oändlighet ner från hundratals vattenfall och förvandlas till miljoner små pärlor av vattenånga som mjukt lägger sig som ett täcke över den gröna regnskogen. Iguazú är definitivt en av resans absoluta höjdpunkter.

Övernattning i Iguazú

Dag 7
Iguazúfallen, den argentinska sidan 
Iguazúfallen

I dag ska vi besöka den argentinska sidan av vattenfallen.  Vi kör över gränsen och börjar resan vid det nya besökscentret. Härifrån åker vi med ett litet tåg nästan hela vägen ut till det största fallet, Garganta del Diablo – ”Djävulens gap”. Från slutstationen går vi på gångbroar ut till den delen av vattenfallen som är mest imponerande. Vi fortsätter på stigar och broar på den över tre kilometer långa och storslagna promenaden runt vattenfallen.

Skogarna vid vattenfallet har ett enastående växt- och djurliv med sällsynta orkidéer, talrika fågelarter och stora ödlor. Senare fortsätter vår utflykt på fina stigar och leder där de imponerande vattenfallen kan betraktas från olika håll.

Övernattning i Iguazú.

Dag 8
Iguazú. Iguazúfallen, den brasilianska sidan - Rio de Janeiro
De fantastiska Iguazúfallen

Vi upplever den brasilianska sidan av vattenfallen med utsikt över floden.  Vi går ut på en gångbro som för oss ut i mitten av vattenfallet med en fantastisk utsikt över ”Djävulens gap”. Här bildas så mycket vattenånga att man behöver ha regnkläder på sig. Längre fram har vi förhoppningsvis tur och ser en av de små busiga näsbjörnarna som håller till i området medan vi njuter av utsikten över de ofattligt vackra vattenfallen på den argentinska sidan.

Sedan åker vi ut till flygplatsen och flyger till Rio de Janeiro. I Brasilien påstår man hårdnackat att Gud använde hela två av sina sex dagar på att skapa Rio som ligger så vackert med sin enorma naturhamn, omgärdat av gröna klippor, det stora havet och de långa stränderna. Rio är en av de mest populära städerna i världen; solen, samban, de vackra omgivningarna och en livsglad befolkning garanterar dig en enastående upplevelse.

Övernattning i Rio de Janeiro.

Dag 9
Rio de Janeiro. Corcovadoberget, Kristusstatyn och stadsrundvandring

Efter frukost åker vi på utflykt till stadens landmärke, det grönskande Corcovadoberget med den imponerande Kristusstatyn på toppen. Berget ligger nästan 700 meter över havet och ger en imponerande utsikt över staden. Förutom att njuta av den fantastiska utsikten över hela Rio de Janeiro kan vi också se fram emot att stå vid ett av världens sju nya underverk, som den fantastiska 30 meter höga Kristusstatyn tillhör. 

På eftermiddagen ska vi lära känna staden Rio lite bättre och vi ger oss iväg på en stadsrundvandring till fots och med metron. När de var de olympiska spelen fick Rio en vacker byggnad ritad av den spanska arkitekten Santiago Calatrava. Det ligger fint ut mot Rios Guanabara-bukt och huserar ”Museu do Amahã”, vilket är ett museum för vetenskap och en hållbar framtid. 

Vi ser den vackra byggnaden utifrån och i närheten ligger Mauátorget, där vi hittar världens största graffitimålning som är gjort av den brasilianska konstnären Eduardo Kobra. Målningen är 15 meter hög och 170 meter bred med temat ”etniska grupper”, och består av vackra och färgglada porträtt av etniska minoriteter. Senare på eftermiddagen återvänder vi till Copacabana och vårt hotell. 

Övernattning i Rio de Janeiro. 

Dag 10
Rio de Janeiro. Båttur i Guanabara-bukten och besök på sambaskola (tillköp)
Kristusstatyn i Rio

Rio har ett fantastiskt läge vid Guanabara-bukten, som är 31 kilometer lång och 28 kilometer bred. Denna morgonen åker vi ut från Glória-hamnen på båten som ska ta oss med på en två timmars båttur i Brasiliens näst största bukt. I Guanabarabukten finns mer än 130 öar och en 13 kilometer lång bro går från Rio till staden Niteroí som varje dag används av pendlare. Vår färd går längs med kusten förbi vackra stränder, den berömda Sockertoppen och flera av de fort som portugiserna byggde för att skydda området mot pirater. Vi tar oss till den andra sidan av bukten till staden Niterói, och här har man en fantastisk utsikt till Rio. Innan vi åker tillbaka till Glória-hamnen i Rio åker vi under Niterói-bron och förbi en av buktens öar, ”Ilha Fiscal”, där det kulturhistoriska museet finns. 

I Rio finns mer än 80 sambaskolor med fler än 100 000 dansare. Vi besöker en av de största sambaskolorna i Rio, Acadêmicos da Grande Rio, där barn i åldern 5 till 18 år lär sig dansa samba. Skolan ligger inne i en stor hall där man även gör kostymer till karnevalen. Några av dansarna tar emot oss och ger oss en inblick i sambans historia. Vi ser även se de vackra kostymerna och får möjlighet att själva prova på några danssteg.

Notera att aktiviteterna idag ska köpas till. Se mer information om detta under ”Rio de Janeiro utflyktspaket”. 

Dag 11
Rio. Tid för egna äventyr 

Idag har vi en dag på egen hand, och nu kan du passa på att upptäcka några av Rios många sevärdheter. Det finns även många shoppingmöjligheter, och om du bara vill ta det lugnt och njuta av det härliga vädret kan du göra detta på stranden. 

Övernattning i Rio de Janeiro.

Dag 12
Rio de Janeiro. Sockertoppen. Hemresa
Med linbana upp till Sockertoppen

På förmiddagen ska vi se mer av Rio och vi ger oss in till den berömda Maracanastadion. Vi åker även förbi Sambadrome, där den världsberömda karnevalen går av stapeln och på väg till linbanan som ska ta oss till Sockertoppen passerar vi den moderna katedralen och teatern. Det är en vacker tur i linbanan upp till Sockertoppen, en stor granitklippa, som tronar över den stora Guanabarabukten, som mynnar ut i Atlanten.  Härifrån njuter vi av den fantastiska utsikten över stadens skyline, de långa stränderna och de grönklädda bergen med vattenfall och regnskog. Här uppifrån blir det tydligt varför Rio anses vara en av världens vackraste städer.

Senare på dagen är det dags att flyga hem.

Dag 13
Ankomst till Stockholm

Vi landar i Stockholm med väskan fylld av härliga minnen från Sydamerika. 
 

Buenos Aires utflyktspaket

Om du bokar utflyktspaketet får du alla de aktiviteter som anges i rundresans program på dag 3 och 4:

 • Buenos Aires stadsrundtur i stadsdelarna La Boca och Palermo
 • Vinprovning, middag och tangoshow
 • Heldagsutflykt till Pampas med besök på en ranch och traditionell argentinsk lunch


Utflyktspaketet ska bokas hemifrån samtidigt som rundresan bokas och genomförs med minst 10 deltagare. Reseledaren leder alla utflykterna.

Rio de Janeiro utflyktspaket

Om du bokar utflyktspaketet får du alla de aktiviteter som anges i rundresans programpå dag 10:

 • Båttur i Guanabara-bukten – se vackra Rio från en helt annan sida
 • Besök på sambaskola – färgstarka kostumer och sambadans


Utflyktspaketet ska bokas hemifrån samtidigt som rundresan bokas och genomförs med minst 10 deltagare. Reseledaren leder alla utflykterna. 

Prisinformation

Resans pris

Från 33 998:– kr per person i delat dubbelrum.
Se priser för alla avresedatum

Tillägg för enkelrum

2022 - 4 998 kr

2023 - 5 398 kr

Priset inkluderar
 • Svensk reseledare
 • Flyg Stockholm – Buenos Aires och Rio de Janeiro – Stockholm med mellanlandning 
 • Inrikesflyg Buenos Aires och Posadas
 • Inrikesflyg Iguazú och Rio de Janeiro
 • Utflykter enligt program 
 • Boende på bra hotell i delat dubbelrum 
 •  Frukost dagligen och lunch dag 2 
 • Skatter och avgifter
Priset inkluderar inte
 • Avbeställningsskydd vid sjukdom, 7%
 • Gouda reseförsäkring/komplement till hemförsäkringen
 • Tillägg för enkelrum
 • Utflyktspaket i Buenos Aires och i Rio de Janeiro
 • Övriga måltider
 • Drycker
 • Dricks till lokalguider och chaufförer (totalt ca 100 USD)
 • Personliga förnödenheter
 • Administrationsavgift 150 kr per faktura (bortfaller vid online-bokning)
 • Allt som inte nämns under “Priset inkluderar”

Inför din resa

Resan omfattas av Albatros Travels resevillkor, som deltagarna förutsätts ha tagit del av.

Information om resan

Bagage

Det är en bra idé att ta med en mindre ryggsäck eller väska till dagsutflykter och resdagar då man inte ser sitt bagage förrän på kvällen igen. Du behöver inte ta med egen handduk på resan.

Valuta

Vi rekommenderar att du tar med USD, eftersom det kan vara problematiskt både att använda kreditkort och ta ut pengar i bankomater.

Deltagarantal

Resan genomförs vid ett deltagarantal på minst 15 personer. Om vi inte når detta antal deltagare, förbehåller vi oss rätten att ställa in resan – detta sker i så fall ca 4-6 veckor före planerad avresa. Som också framgår av våra resevillkor punkt 6.3.1., samt lagen om paketresor, kan vi som researrangörer inte hållas ansvariga för några förluster som drabbat dig som kund till följd av avbeställningen. Vi är endast skyldiga att återbetala resans pris.

Mer om dina resmål

Vill du veta mer om klimat och väder, tidsskillnad, dricks och se om du behöver visum, så hittar du mer information nedanför.

Argentina: www.albatros.se/resmal/sydamerika/argentina 
Brasilien:
www.albatros.se/resmal/sydamerika/brasilien 

Handen på hjärtat

Information

I Buenos Aires är hotellstandarden något lägre än på resten av resan. Vi använder oss av det 3-stjärniga hotellet Imperial Park som ligger centralt nära sevärdheter och shopping.

Allmän information

En trygg reseupplevelse

Vi vill så gärna att du ska känna dig trygg som Albatrosresenär, både när du bokar din resa och när du iväg på din resa med Albatros – även i värld med coronavirus. Därför har vi tagit fram en rad åtgärder för att minska risken för smitta samtidigt som du kan ge dig ut i världen. Våra åtgärder omfattar bland annat följande:

 • Alla reseledare är certifierade i WHO:s riktlinjer för begränsning av smitta
 • Extra höga krav till våra samarbetspartner när det gäller rengöring
 • Vi informerar alla våra resedeltagare om reseförsäkring och minimering av smitta

Läs om alla våra åtgärder här

Hälsokrav för att kunna delta på resan

Som huvudregel gäller att du ska kunna ta dig fram på egen hand utan hjälpmedel (t.ex. rullator eller rullstol). Generellt sett är våra resor inte lämpade för rörelsehindrade. Oavsett om det är en rundresa med tåg, buss eller en kryssning så ska man kunna gå till och från sevärdheter på egen hand. På de flesta av våra resor motsvarar en dags besök till sevärdheter och dylikt mer än 5 kilometer till fots.

Reseförsäkring

Eftersom sjukförsäkringen i Sverige inte täcker kostnader för hemtransport och läkarbehandling i vissa länder är det viktigt att du har tecknat en reseförsäkring som täcker både kostnader för behandling av sjukdom, samt hemtransport. Dessutom rekommenderar vi att försäkringen täcker skadat eller förlorat bagage.

Gouda Reseförsäkring

Albatros Travel har ingått ett samarbete med Gouda Reseförsäkring som säkrar att hjälpen alltid är i närheten när du behöver den. Med Gouda i ryggen är du säkrad extra trygghet på resan. 

Goudas egen larmcentral är bemannad dygnet runt där kompetenta skandinavisktalande medarbetare sitter redo för att hjälpa just dig. Med Goudas reseförsäkring får du både snabb hjälp på plats och bra täckningar, bl.a. obegränsad sjukdoms- och olycksfallsförsäkring, reseavbrott, tillkallande av anhörig, ersättningsgaranti (kompensation för sjukdom under resan) och resegodstäckning. 

Om du är försäkrad hos ett annat bolag gäller möjligtvis andra regler – kontakta ditt försäkringsbolag för mer information. Det är resenärens eget ansvar att försäkringen omfattar den nödvändiga täckningen.

Albatros Travels reseledare och guider

Albatros gruppresor leds av en svensk reseledare, som antingen möter gruppen på flygplatsen före avresa, eller vid ankomst till destinationen. På våra bussresor möter ni reseledaren senast vid den sista påstigningsplatsen. Chauffören hjälper till med bagage, informerar om placering i bussen och ser till att ni kommer säkert fram.
 
På Albatros individuella resor möts ni av en engelsktalande lokalguide på destinationen. Även utflykter som ingår i resan leds av engelsktalande lokalguider.
 
Ett fåtal av våra resor är utan lokalguide. Det framgår i sådana fall tydligt av programmet. Alla våra guider och reseledare är erfarna, välutbildade och noggrant utvalda av Albatros.

Dricks

På våra resor kommer du i kontakt med vardagslivet och dess seder. Det kan förekomma förhållanden du inte tycker om eller inte är van vid, som t ex. seden med dricks. I många länder är drickssystemet mera organiserat än vad vi som svenskar är vana vid och det finns en förväntan om att lokalguider och chaufförer, under resans gång, mottar en viss summa dricks. Vi anger ett belopp i vårt reseprogram, så att man hemifrån kan ta förbehåll för detta. Resans pris inkluderar inte personlig dricks eftersom det är ett individuellt åliggande och drickssystemet är en del av den kultur man väljer att besöka och som man därför bör följa och respektera. Albatros Travel ger lön till lokalguider och chaufförer men i många kulturer är lönen i servicebranschen anpassad efter att man dessutom mottar dricks. Vi vill betona att dricks naturligtvis är individuellt och frivilligt.

Tillägg för enkelrum och –hytt

Priserna på våra resor baseras på två personer som reser tillsammans och delar rum eller hytt. För de resenärer som reser ensamma tillkommer ett tillägg för enkelrum eller –hytt. Tillägget speglar den prisnivå som vi som researrangör möts av när vi bokar rum och hytter hos våra underleverantörer. Ett enkelrum kostar mer per person än ett dubbelrum. Detta är något som har varit gällande i resebranschen i många år och kan betraktas som standard.
Tillägget framgår av vårt material på respektive resa. 

Pass

Tänk på att ditt pass ska vara giltigt i minst 6 månader efter hemkomsten från destinationen. Detta gäller för alla våra resor, oavsett om enstaka länder kräver en kortare giltighet. Som researrangör ställer vi det här kravet för att undvika situationer, där ett kortare giltighetskrav ändras från och med den tidpunkt då resan bokas till och med avresan, vilket i så fall skulle bli ett problem för de kunder som har ett pass med kortare giltighetstid än sex månader.

Resa med barn/minderåriga

Om du reser med barn, till exempel ditt barnbarn, med en annan person som är under 18 år, om du reser ensam med ditt barn utan den andre föräldern eller om du och ditt barn inte har samma efternamn, kan det hända att några länder inte tillåter inresa.  Det kan därför vara nödvändigt att ta med ett personbevis på engelska samt under undertecknad förklaring som tillåter barnet att resa tillsammans med den vuxne.
USA är ett av de länder som har ovanstående krav, men det finns inte någon slutgiltig lista över vilka andra länder som kräver detta. Därför rekommenderar vi dig att kontakta närmaste ambassad eller konsulat för det land som du ska resa till för att säkra dig vad som gäller i just din situation.

Placering ombord på flyget

Vi vill göra dig uppmärksam på att det är flygbolaget som är ensamt ansvarigt för fördelningen av sittplatserna ombord.

Placering i bussen

På Albatros resor med flyg sker ofta transporten på destinationen med buss. Här kan man inte reservera en specifik plats i bussen och man kan heller inte betala extra för att få en speciell plats. Däremot kan man under resans gång komma överens om att flytta runt så att alla får sitta både fram och bak i bussen.

På Albatros bussresor, där hela resan sker med buss, kan du reservera en specifik plats i bussen mot en extra avgift. De platser som inte är reserverade fördelas enligt först-till-kvarn. Våra bussresor är markerade med ”BUSSRESOR” på hemsidan.

Service ombord på flyget

När du reser med Albatros Travel föregår resan oftast med reguljärflyg. På resorna inom Europa har man normalt sett möjlighet att köpa drycker och smörgåsar. Vissa bolag serverar fortfarande vatten, juice, kaffe eller te utan kostnad. På de långa, interkontinentala flygningarna är maten inkluderad och hos några enstaka bolag även drycker.
Önskar man vin, öl och sprit ska man oftast själv betala för detta. Nivån på servicen ombord kan inte garanteras eller upplysas hemifrån eftersom den varierar från bolag till bolag och dessa ofta ändrar på sina rutiner.

Önskemål om specialkost

På flygresor ska specialkost som exempelvis diabetes- eller vegetarisk mat beställas senast 45 dagar före avresa. På bussresor kan vi tyvärr inte erbjuda specialkost.

Vänligen observera att vissa flygbolag tar extra betalt för specialkost. Vi vidarebefordrar alltid våra gästers önskemål om specialkost på flygresan till flygbolagen, men vi kan inte garantera vad som serveras ombord.

Som utgångspunkt har vi inte möjlighet att erbjuda specialmat på våra rundresor. Dels för att det på många av våra resor ingår gemensamma måltider där menyn är beställd i förväg. Dels för att specialmat såsom glutenfri och laktosfri kost kan vara svårt att hitta i några av dem länder som vi reser till. Du får därför räkna med att äta samma mat som övriga deltagare på resan. Vi tar gärna emot och vidarebefordrar önskemål om specialkost och allergier, men vi har inte möjlighet att garantera att speciella måltider kan serveras under resans gång eller att det är möjligt att ta hänsyn till allergier.

Förbehåll/ändringar

Förbehåll för ändringar i programmet. Albatros Travel och våra lokala samarbetspartners strävar alltid efter att ta fram resan i förhållande till programmet, men av hänsyn till sevärdheternas öppettider eller praktiska omständigheter kan det bli nödvändigt att genomföra rutten i en annan ordning än den som anges. Dessutom kan vissa programpunkter utgå på grund av force majeure-situationer som väderförhållanden eller försenade flygavgångar. 
Slutligen vill vi uppmärksamma att alla resor regelbundet revideras och förbättras mot bakgrund av den feedback vi får efter varje resa. En revidering av resan kan medföra att det uppstår ändringar i programmet mellan bokningen av resan och avresedatum. Före avresa kommer samtliga deltagare att få det senast uppdaterade programmet som alltid har för avsikt att tjäna kundernas bästa och se till att de får en smidig resa.
Resan säljs som paketresa, och det går inte att få pengar tillbaka för de delar av resan som eventuellt inte nyttjas.

Vänligen uppmärksamma att tillköpta extrautflykter endast genomförs vid ett tillräckligt stort antal deltagare. Beroende av när utflykten ställs in, kommer priset för utflykten att betalas tillbaka till de anmälda deltagarna före eller efter hemkomst från resan.

Rated 2 out of 5 by from Rundresa östra sydamerika Bra resa som kunde varit mycket bättre om programmet varit mer komplett. Dagarna utnyttjades dåligt och flera gånger bara i realiteten halva dager med resten som egen tid. Det är inte OK om det inte anges i programmet och med tanke på det relativt höga priset. Tex dag 3 var rundturen i Buenos Aires bara 4 timmar + lunch men i programmet såg det som en heldag. Detsamma dag 8 vid Iguazufallen där vi startade först kl 10. Där hade man tex kunnat erbjuda båtfärd på floden. Även dag 12 där startade vi först kl 13. Hela förmiddagen var egen tid. Det som vi dessutom saknades i Rio i stadsrundturen var ett besök vid en Favela som borde varit självklart.
Date published: 2020-02-22
Rated 4 out of 5 by from En fantastisk resa Resan som helhet var mycket bra men - att hantera dricks i tre olika valutor som inte går att växla in i Sverige är ett problem som bör hanteras av reseledaren och ingå i priset även för tilläggsutflykter - vinprovningen i Buenos Aires - dåliga viner och en oinspirerad sommelier - endast en middag ingick i priset. På väldigt många ställen i de späckade programmet var man hänvisad till den restaurant reseledaren föreslog. Alltid buffé. Flera måltider borde ingå i priset. Löser även problemet med dricks. Och man ser vad resan verkligen kostar.
Date published: 2019-12-10
Rated 1 out of 5 by from Fina resmål men ändå vår sämsta Albatros-resa Resan dåligt organiserad. Ständiga programändringar och delvis riktigt usla hotell.
Date published: 2017-02-22
Rated 4 out of 5 by from Berikande resa, men guiderna brast i kunskap och objektivitet Guidernas information saknade djup och var ofta politiskt vinklad. Det mest flagranta exemplet på detta var när den lokala guiden med berömmande ord berättade om den självständiga och korruptionsbefriade styrningen av Itaipu-dammen mellan Paraguay och Brasilien. Detta översattes rakt av, utan kommentarer, av den svenska guiden. Den som vill veta hur det verkligen förhåller sig kan läsa den svenska versionen av Wikipedia och får där veta att den stiftelse som äger dammen är kantad av omfattande korruption. Om du har lite resvana, så skippa de extra utflykterna. Här kommer lite konkreta tips till den som är intresserad av kultur i vid mening. Gå (eller ta en taxi) till den otroligt vackra bokhandeln El Ateneo (Av. Santa Fe 1860), som ursprungligen är en gammal teater. Gå vidare till kyrkogården De la Recoleta med mängder av överdådiga mausoleer (bl.a. Eva Perone). Ta sedan taxi genom hela stan ner till La Boca. Det är ca 6 km och kostar 35kr. I La Boca kan man beundra den roliga arkitekturen, gå på konstgalleriet Fundación Proa (fika gärna högst upp) och se Boca Juniors (Maradonas klubb) blågula arena La bombonera stadium. Gå sedan till trivsamma San Telmo. Besök den fina inomhusmarknaden Mercado de san Telmo och den oändligt långa utomhusmarknaden på Defensa (bara söndagar) med hög kvalitet på hantverken. Ät på Bar el Federal (Carlos Calvo 599) eller El Desnivel (Defensa 855). Åk gärna över till Uruguay med färja (tar drygt en timme) och besök staden Colonia. Om du skall åka under en helg behöver du boka i god tid innan via Boquebus hemsida. Vill du se en opera i en av världen finaste operahus Teatro Colón, så behöver du boka i god tid hemifrån via Teatro Colons hemsida. När du tar ut pengar via ATM så tänk på att det ofta är mycket höga uttagsavgifter och uttagsbegränsningar. Bäst är att ta ut på Banco de la Nation. De har en ATM till höger när man kommer ut i ankomsthallen på flygplatsen. I Rio kan du ta tunnelbanan (enkelt och billigt) från hotellet till Maracanastadion där Sverige tog brons 1950. Det finns guidade visningar varje timme. Tag taxi därifrån till vackra och bohemiska Santa Teresa, där du kan hitta fint genuint hantverk. Åk gärna en bit med den gamla spårvagnen. Ta sedan taxi hem eller om det är söndag åk till hippimarknaden vid Praça General Osôrio, där det finns fin konst och mycket konsthantverk, taxin kostar ca 120kr. Bra genuina restauranger i Rio, som ligger ganska nära hotellet: Adega Perola (Sigueira Campos 138) ät gärna blandad skaldjurstallrik, El Born (Bolivar 17) eller Santa Satisfacao (Santa Clara 36C). En genuin musikupplevelse får du på Bip Bip (Almirante Goncalves 50). Vill du köpa den inhemska sockerrörsspriten cachaca, så har man ett hyfsat utbud på Zona Sul (Av. Mossa Sra de Copacabana 936). På Rios flygplats är all sprit dyr. Det räcker om du tar med dig ca 400$, om du skall åka båt in i Iguazufallen (rekommenderas, kostar 75$ per person, men tänk på att byta om till badkläder innan). Annars räcker det med 200$ för två personer. Det är främst i Paraguay som man har användning av dollar. Som helhet innehåller resan fina besöksmål, med Iguazufallen som resans höjdpunkt. Paraguaydelen skulle med fördel kunna ersättas av ett besök i Uruguay. Lästips: Lonely planets böcker om Buenos Aires och Rio de Janeiro. Kapitel att ladda ner från Lonely planet (billigt): det om Paraguay i South America, det om Uruguay i Argentina och det om Iguazú Falls & the Nordheast i Argentina. Dag Retsö har skrivet en omfattande och bra bok, Brasilens historia, som numera finns som pocket. Läs gärna också i Wikipedia om Trippelallianskriget, för att få en nyanserad bild av Paraguays roll i kriget.
Date published: 2019-12-06
Rated 4 out of 5 by from Full fart genom Latinamerika Full fart, vår reseledare Christer var kanon. Lagom tempo, lite varm denna tid på året , Februari. Våra lokalguider var bra, förutom guiden i Rio. Han försökte få oss att äta mat, på ställen, där vi skulle betala honom, och inte restaurangen, man kan ju misstänka att han tänkte skära emellan. Han sa dessutom en massa saker som var direkt fel, som tur är finns ju Google. Annars fick vi se det vi räknat med, hade varit kul att få gå in och tittat i Itaipu dammen, men det hanns inte med.
Date published: 2020-02-21
Rated 3 out of 5 by from Upplevelserna var många i resa Sydamerikas Hjärta. Resan var mer en godkänd, men drogs ner att hotellen Buenos Aires och Éncarnaclon inte höll den utlovade standarden.
Date published: 2017-02-19
Rated 5 out of 5 by from En fantastisk resa med ett varierat program av upplevelser. Jag vill verkligen ge en eloge till vår duktiga guide Christian, för hans kunskap om sydamerika. Stor fördel att han bott och arbetat i flera av de länder vi besökte. Hans framförhållning för att underlätta för oss resenärer. Tillgänglig 24 timmar/dygn. En duktig/påläst guide ger resan ett stort mervärde. Mycket nöjda.
Date published: 2020-02-22
Rated 5 out of 5 by from Många fina upplevelser. Bra reseledare. Christian Mycket spännande och rolig resa. Mycket bra reseledare Christian som bjöd på sig själv. Mycket dålig guida i Brasilien, han såg till att känna pengar på vår bekostnad. Skulle bla ha betalt för maten som han rekommenderade. Prata illa om sitt folk. M.m övriga guider var jättebra och kunniga.
Date published: 2020-03-01
 • y_2022, m_7, d_3, h_21
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_3.0.32
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_2, tr_20
 • loc_sv_SE, sid_ARRTR07, prod, sort_[SortEntry(order=RELEVANCE, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Liknande resor