Sydamerikas hjärta

group-tour
Gruppresa med Albatros reseledare

Storslagna upplevelser i Sydamerika - Argentina, Paraguay och Brasilien

Max. 24 deltagare

Rio de Janeiro - bara namnet  för tankarna till soliga dagar på Copacabana, den berömda Kristusstatyn och rytmisk samba. Men innan vi kommer dit börjar resan i Buenos Aires med vinprovning, tangoshow och lunch på en argentinsk ranch på Pampas. Mellan våra hisnande storstadsupplevelser väntar storslagen natur när vi gör nedslag vid de mäktiga Iguazúfallen och vi känner historiens vingslag när vi besöker världsarvet Trinidad, en tidigare missionsstad i Paraguay. Du bestämmer själv om du vill ha tid på egen hand i Rio och Buenos Aires eller om du vill boka våra spännande utflyktspaket.

Vill du passa på att njuta av sol och bad när du ändå har rest så långt?

Då kan du förlänga din resa med 4 dagar i Brasiliens charmiga badort Búzios. Här lockar 23 himmelska stränder med avkoppling efter en upplevelserik rundresa. 

Klicka på kartan för att se den i större format
 • Typ Rundresa

 • Reseledare Svensk

 • Visum

 • Vaccination Ja

 • Valuta Argentinsk peso, brasilianska real, guarani (PYG)

Dagsprogram
Dag 1 Avresa till Buenos Aires
Dag 2 Ankomst till Buenos Aires. Stadsvandring och operahuset Colon
Dag 3 Buenos Aires. Stadsrundtur, vinprovning och tangoshow med middag (utflyktspaket)
Dag 4 Buenos Aires. Tid till upplevelser på egen hand
Dag 5 Buenos Aires. Besök på Pampas med lunch på ranch (utflyktspaket)
Dag 6 Buenos Aires – Posadas – Encarnación, Paraguay. Utflykt till jesuitmissionsstad
Dag 7 Encarnación – Iguazú, Brasilien. Rundvisning vid Itaipú-dammen
Dag 8 Iguazúfallen, den argentinska sidan
Dag 9 Iguazú. Iguazúfallen, den brasilianska sidan - Rio de Janeiro
Dag 10 Rio de Janeiro. Corcovadoberget, Kristusstatyn och stadsrundtur
Dag 11 Rio de Janeiro. Guanabara-bukten och besök på sambaskola (utflyktspaket)
Dag 12 Rio de Janeiro. Botanisk trädgård och Sockertoppen. Hemresa. Möjlighet för förlängning vid strand i Búzios
Dag 13 Hemkomst

Bilder

Avresedatum

Avresa Resans längd Pris Avreseflygplats OBS:
31 998:–
Stockholm
Klicka på ett datum för att se tillhörande program

Dagsprogram

Hämta hela programmet OBS. Några av våra resor finns i flera olika versioner. Det är viktigt att du väljer rätt datum innan du skriver ut.

Dag 1
Avresa till Buenos Aires
Avresa till Buenos Aires med ankomst nästa dag.
Dag 2
Ankomst till Buenos Aires. Stadsvandring och operahuset Colon
La Casa Rosada

Vi kommer fram till Buenos Aires på morgonen och vi checkar in på hotellet innan det är dags för en stadsvandring.

Buenos Aires är känt som Sydamerikas Paris och det stämmer att arkitekturen och de breda alléerna kan sända tankarna till Frankrikes huvudstad. Buenos Aires är en stad med en fascinerande historia och vi börjar stadsvandringen vid operahuset Colon som byggdes 1908 och är essensen av det välmående Buenos Aires. Vi går på en rundtur i byggnaden och ser den stora salen med scenen, där de klassiska styckena fortfarande spelas. Sedan fortsätter vandringen på stadens breda alléer till Plaza de Mayo (Majtorget), där man verkligen känner historiens vingslag. Vid den ena sidan av torget tronar presidentpalatset, som inte utan anledning kallas Casa Rosada, “rosa huset”, eftersom fasaden har en markant rosa färg. Det var från balkongen i presidentpalatset som Eva Perón – i folkmun känd som Evita – höll tal till sina trofasta anhängare bland landets många fattiga.  Och det var också på Plaza de Mayo, som “Las Madres de Plaza de Mayo” – en grupp mammor till barn som försvann under den argentinska militärjuntan under åren 1977-2006 möttes en gång i veckan och demonstrerade för att få fram sanningen om deras försvunna barn.

Vi fortsätter rundvandringen på shoppingstråket Calle Florida. Vi äter lunch på en av Buenos Aires berömda restauranger, ett så kallat ”steakhouse”, där vi kan njuta av förstklassigt kött.

Övernattning i Buenos Aires.

Dag 3
Buenos Aires. Stadsrundtur, vinprovning och tangoshow med middag (utflyktspaket)
Får man bjuda upp till dans?

Idag ska vi se lite mer av Buenos Aires, bland annat står stadsdelen La Boca på programmet. Det är ett av stadens äldsta kvarter som på 1800-talet blev hemvist för tusentals italienska och spanska immigranter som sökte lyckan i den argentinska huvudstaden.  Gatan “El Caminito” är känd för sina färgstarka hus och det är även här i arbetarkvarteret La Boca som sportklubben Boca Juniors håller hus. Även om en lång rad kända argentinska fotbollsspelare har spelat för klubben genom åren så är det framförallt Diego Maradona som har gjort klubben världskänd.

I stadsdelen Palermo – stadens gröna andningshål – njuter vi av de vackra, storslagna parkanläggningarna och minnesmärkena som ger oss en inblick i landets brokiga historia. Vi åker vidare till stadsdelen Recoleta, som är ett av stadens mest fashionabla villakvarter med eleganta, franskinspirerade hus. Det är också i Recoleta som vi hittar en pompös kyrkogård med gravar för alla stadens förnäma familjer, även Evita Peron, som ligger i familjegraven under namnet Duarte. Dessutom är La Recoleta hemvist för de superrika, som normalt sett lämnar sina bostäder i Buenos Aires under de varma somrarna. På vintern kan man se de fina damerna släntra upp och ner längs stadens förnäma stråk iförda päls och konstfulla frisyrer, kanske på väg till en tesalong för att träffa sina vänner.

Kvällens program börjar med en vinprovning av de härliga argentinska vinerna tillsammans med en sommelier som delar med sig av sina erfarenheter. Sedan väntar en elegant tangoshow medan vi intar vår middag. Kan man tänka sig bättre omgivningar för en afton i tangons tecken än just här i tangons hemstad? Dansen – med sin raffinerade blandning av nostalgi, drama, elegans och sensualitet – har sitt ursprung 1800-talets immigrantmiljöer i stadsdelen San Telmo och även om tangon i början betraktades som allt annat än rumsren, tog det inte lång tid innan även societeten tog tangon till sig.
Vänligen observera att utflykterna den här dagen är en del av vårt utflyktspaket i Buenos Aires. Du kan läsa mer längre ner i programmet.

Övernattning i Buenos Aires.

Dag 4
Buenos Aires. Tid till upplevelser på egen hand
Stadsdelen La Boca i Buenos Aires

Den här dagen har du tid på egen hand och du kan passa på att se något av det som du inte har haft tid till hittills.  Reseledaren hjälper gärna till med tips och förslag. Flanera runt på Buenos Aires gator och torg och njut av stämningen som även inspirerade Evert Taube till många ljuva strofer. Varför inte göra som Buenos Aires-borna, ”los porteños”, och bara njuta av en kopp kaffe av bästa kvalitet medan du insuper stadens stämning? Kanske efterföljt av ett besök på ett av stadens många museer eller i några av de mysiga shoppingstråken? Gågatan Calle Florida eller den flera kilometer långa shoppinggatan Santa Fe är bara några av de många möjligheterna som finns och du kan även gå på upptäcktsfärd i den mysiga stadsdelen San Telmo, där det finns en uppsjö av gallerier, antikvitetsaffärer och andra specialbutiker.

Övernattning i Buenos Aires.

Dag 5
Buenos Aires. Besök på Pampas med lunch på ranch (utflyktspaket)
Besök på Pampas

Det argentinska slättlandet ”La Pampa” sträcker sig i en radie av nästan 1000 kilometer från Buenos Aires. Den stora slätten har igenom många århundraden varit hemvist för ”los gauchos”, de legendariska argentinska boskapsskötarna. Och med den bördiga jordbruksjorden och pampas-korna som ofta slutar sina dagar som några av världens möraste köttbitar utgör Pampas nerven i den argentinska ekonomin.

På dagens utflykt går vi i gauchornas fotspår och sätter kurs mot Pampas där vi ska besöka en så kallad ”estancia” – en stor, argentinsk ranch. Här äter vi en traditionell asado-lunch med läckert, grillat kött och empanadas – små halvmåneformade, fyllda “brödpaket”, som introducerades av spanjorerna och som finns i en mängd olika varianter i hela Latinamerika.  På estancian njuter vi av en vacker folkloreshow med traditionell argentinsk musik och dans och vi ser gauchornas imponerande talang för allt som har med hästar att göra. Efter en spännande dag på gården är vi tillbaka i Buenos Aires senare på eftermiddagen.

Vänligen observera att dagens utflykter är en del av vårt utflyktspaket i Buenos Aires. Du kan läsa mer längre ner i programmet.

Övernattning i Buenos Aires.

Dag 6
Buenos Aires – Posadas – Encarnación, Paraguay. Utflykt till jesuitmissionsstad

Tidigt på morgonen flyger vi till  Posadas vid gränsen till Paraguay. Formaliteterna vid gränsen kan vara ganska tidskrävande, men när vi har kommit igenom beger vi oss till gränsorten Encarnación i Paraguay.

På en promenad till det centrala torget, Plaza de Armas, ser vi en del av det lokala vardagslivet, innan vi checkar in på hotellet.

På eftermiddagen beger vi oss på utflykt till den jesuitiska missionsstaden Trinidad, som är på UNESCO:s lista över världskulturarv. Trinidad är en av de 30 städer som etablerades av jesuiterna på 18- och 1900-talet. Syftet var att missionera och sprida kunskapen till kristenfommen hos de infödda. Även om orten idag kvarstår som ruiner, kan vi tydligt se att kyrkan var den centrala punkten och att den har haft stor betydelse för områdets utveckling. 

Övernattning i Encarnación.

Dag 7
Encarnación – Iguazú, Brasilien. Rundvisning vid Itaipú-dammen
Iguazúfallen

Vi fortsätter vår resa till Ciudad del Este, en av Paraguays största städer. Staden anlades 1957 och växte när itaipú-dammen började byggas. Det kan kännas lite märkligt att tänka på att här inte fanns någonting alls för 50 år sedan. I staden finns idag ett myller av små butiker.

Vi besöker den ingenjörsmässiga bedriften Itaipúdammen, som ligger på floden Paraná på gränsen mellan Brasilien och Paraguay. Bägge länder har del i produktionen och det är världens största hydroelektriska anläggning om man mäter produktionen av energi. Här produceras så mycket ström att det täcker 75% av Paraguays och 17% av Brasiliens totala energiförbrukning. Vi får en rundvisning på området som ger oss inblick i konstruktionen av dammen och hur den fungerar.

Vi fortsätter till den lilla staden Foz do Iguaçú, känt för sina fantastiska vattenfall – Cataratas del Iguazú på spanska och Cataratas do Iguaçú på portugisiska – som faller från Iguazúfloden på gränsen mellan Brasilien och Argentina. Iguazú är världens längsta vattenfall och sträcker sig i form av en hästsko över en yta på tre kilometer.

Sammanlagt består den av 275 mindre vattenfall, som välter ut över Paranáplatån och nästan 100 meter ner i djupet. Kaskader av det forsande, grumliga vattnet faller i en oändlighet ner från hundratals vattenfall och förvandlas till miljoner små pärlor av vattenånga som mjukt lägger sig som ett täcke över den gröna regnskogen. Iguazú är definitivt en av resans absoluta höjdpunkter.

Övernattning i Foz do Iguaçú.

Dag 8
Iguazúfallen, den argentinska sidan
De fantastiska Iguazúfallen

I dag ska vi besöka den argentinska sidan av vattenfallen.  Vi kör över gränsen och börjar resan vid det nya besökscentret. Härifrån åker vi med ett litet tåg nästan hela vägen ut till det största fallet, Garganta del Diablo – ”Djävulens gap”. Från slutstationen går vi på gångbroar ut till den delen av vattenfallen som är mest imponerande. Vi fortsätter på stigar och broar på den över tre kilometer långa och storslagna promenaden runt vattenfallen.

Skogarna vid vattenfallet har ett enastående växt- och djurliv med sällsynta orkidéer, talrika fågelarter och stora ödlor. Senare fortsätter vår utflykt på fina stigar och leder där de imponerande vattenfallen kan betraktas från olika håll.

I mån av tid kan reseledaren arrangera en båtutflykt på floden (ingår inte i resans pris), där man kommer så nära vattenfallen som säkerheten tillåter och man verkligen känner den enorma kraften som är i vattnet.

Övernattning i Foz do Iguaçú.

Dag 9
Iguazú. Iguazúfallen, den brasilianska sidan - Rio de Janeiro

Vi upplever den brasilianska sidan av vattenfallen med utsikt över floden.  Vi går ut på en gångbro som för oss ut i mitten av vattenfallet med en fantastisk utsikt över ”Djävulens gap”. Här bildas så mycket vattenånga att man behöver ha regnkläder på sig.

Längre fram har vi förhoppningsvis tur och ser en av de små busiga näsbjörnarna som håller till i området medan vi njuter av utsikten över de ofattligt vackra vattenfallen på den argentinska sidan.

Sedan åker vi ut till flygplatsen och flyger till Rio de Janeiro. I Brasilien påstår man hårdnackat att Gud använde hela två av sina sex dagar på att skapa Rio som ligger så vackert med sin enorma naturhamn, omgärdat av gröna klippor, det stora havet och de långa stränderna. Rio är en av de mest populära städerna i världen; solen, samban, de vackra omgivningarna och en livsglad befolkning garanterar dig en enastående upplevelse.

Övernattning i Rio de Janeiro.

Dag 10
Rio de Janeiro. Corcovadoberget, Kristusstatyn och stadsrundtur
Kristusstatyn i Rio

Efter frukost åker vi på utflykt till stadens landmärke, det grönskande Corcovadoberget med den imponerande Kristusstatyn på toppen. Berget ligger nästan 700 meter över havet och ger en imponerande utsikt över staden. Förutom att njuta av den fantastiska utsikten över hela Rio de Janeiro kan vi också se fram emot att stå vid ett av världens sju nya underverk, som den fantastiska Kristusstatyn tillhör.

Under eftermiddagen ska vi bekanta oss med Rio till fots och med tunnelbana.  I samband med OS fick Rio ett nytt byggnadsverk som stammar från den spanske arkitekten Santiago Calatrava. Det tronar vackert ut mot  Guanabarabukten och rymmer ”Museu do Amahã”,  ett museum för vetenskap och hållbar utveckling. Vi ser den vackra byggnaden utifrån. I området ligger även Mauátorget, där vi hittar världens största  graffiti-målning av den brasilianske konstnären Eduardo Kobra. Målningen är 15 meter hög och 170 meter bred. Temat är ”etniska grupper” och består av färgstarka porträtt av etniska minoriteter. Sedan återvänder vi till Copacabana och vårt hotell. 

Övernattning i Rio.

Dag 11
Rio de Janeiro. Guanabara-bukten och besök på sambaskola (utflyktspaket)
Rio är känt för karneval och samba

Rio har en enastående placering vid Guanabara-bukten, som är 31 km lång och 28 km bred. Vi stävar ut från  Glória-marinan på skonaren som ska ta oss på en 2-timmars båttur i Brasiliens andra största bukt. Guanabara-bukten ligger mer än 130 små öar och en 13 km lång bro går ut från Rio till staden Niteroí och används varje dag många pendlare. Rutten går längs med kusten förbi vackra stränder, den berömda Sockertoppen och olika förorter som byggdes av portugiserna för att skydda området mot pirater. Vi kommer helt över på den andra sidan av bukten till staden Niterói och här har man en fantastisk utsikt över Rio. Innan vi återvänder till Glória-marinan i Rio, åker vi under Niterói-bron och förbi en av buktens öar ”Ilha Fiscal”, som rymmer det kulturhistoriska museet.

Under eftermiddagen ger vi oss in i sambans värld. I Rio finns mer än 80 sambaskolor med fler än 100 000 dansare. Vi besöker en av de största sambaskolorna i Rio, Acadêmicos da Grande Rio, där barn i åldern 5 till 18 år lär sig dansa samba. Skolan ligger inne i en stor hall där man även gör kostymer till karnevalen. Några av dansarna tar emot oss och ger oss en inblick i sambans historia. Vi ser även se de vackra kostymerna och får möjlighet att själva prova på några danssteg.

Under eftermiddagen besöker vi en av de största och viktigaste sambaskolorna i Rio. Den håller till i en stor hall där man även tillverkar kostymer och vagnar till karnevalen. Några av dansarna tar emot oss och ger oss en inblick i sambans historia. Vi får även se de vackra kostymerna och själva prova några danssteg.

Vänligen observera att utflykterna den här dagen är en del vårt utflyktspaket. Du kan läsa mer längre ner i programmet.

Dag 12
Rio de Janeiro. Botanisk trädgård och Sockertoppen. Hemresa. Möjlighet för förlängning vid strand i Búzios
Med linbana upp till Sockertoppen

Vid foten av Corcovadoberget ligger en 140 hektar stor park med Rios botaniska trädgård. Här hittar vi mer än 6000 olika tropiska och subtropiska växter och träd, bland annat 900 olika slags palmer. Vi ger oss ut på upptäcktsfärd i trädgården och njuter av den prunkande växtligheten. Om vi har tur får vi även syn på någon av de 140 fågelarter som finns här.

Senare under dagen får vi ännu fler upplevelser i Rio när vi ger oss in till centrum i Rio och passerar det berömda Maracanastadion. Vi kommer även förbi Sambadrome, där finalen i karnevalen går av stapeln och på väg till linbanan som ska ta oss till Sockertoppen passerar vi den moderna katedralen och teatern. Det är en vacker tur i linbanan upp till Sockertoppen, en stor granitklippa, som tronar över den stora Guanabarabukten, som mynnar ut i Atlanten.  Härifrån njuter vi av den fantastiska utsikten över stadens skyline, de långa stränderna och de grönklädda bergen med vattenfall och regnskog. Här uppifrån blir det tydligt varför Rio anses vara en av världens vackraste städer.

Senare under dagen åker vi till flygplatsen för att flyga hem.

Om du har valt att förlänga din resa med sol och bad i Búzios, går bussen från Rio de Janeiro under eftermiddagen. Bussturen till Búzios varar cirka fyra timmar beroende på trafiken.

Dag 13
Hemkomst

Buenos Aires utflyktspaket

Om du bokar utflyktspaketet får du alla de aktiviteter som anges i rundresans program på dag 3 och 5:

 • Buenos Aires stadsrundtur i stadsdelarna La Boca och Palermo
 • Vinprovning, middag och tangoshow
 • Heldagsutflykt till Pampas med besök på en ranch och traditionell argentinsk lunch


Utflyktspaketet ska bokas hemifrån samtidigt som rundresan bokas och genomförs med minst 10 deltagare. Reseledaren leder alla utflykterna.  

Pris per person: 3 998 kr.

Rio de Janeiro utflyktspaket

Om du bokar utflyktspaketet får du alla de aktiviteter som anges i rundresans programpå dag 11:

 • Båttur i Guanabara-bukten – se vackra Rio från en helt annan sida
 • Besök på sambaskola – färgstarka kostumer och sambadans


Utflyktspaketet ska bokas hemifrån samtidigt som rundresan bokas och genomförs med minst 10 deltagare. Reseledaren leder alla utflykterna.  


Pris per person: 1 498 kr.

Prisinformation

Resans pris

Från 31 998:– kr per person i delat dubbelrum.
Se priser för alla avresedatum

Tillägg för enkelrum
5 998 kr
Priset inkluderar
 • Svensk reseledare
 • Utflykter enligt program
 • Flyg Stockholm – Buenos Aires och Rio de Janeiro – Stockholm
 • Flyg Buenos Aires – Posadas
 • Flyg  Iguazú – Rio de Janeiro
 • Boende på 3- och 4-stjärniga hotell i delat dubbelrum 
 • Frukost dagligen och lunch dag 2
 • Skatter och avgifter
Priset inkluderar inte
 • Avbeställningsskydd vid sjukdom, 6%
 • Gouda reseförsäkring/komplement till hemförsäkringen
 • Eventuella extra arrangemang
 • Tillägg för enkelrum
 • Utflyktspaket i Buenos Aires och Rio de Janeiro
 • Övriga måltider
 • Drycker
 • Dricks till lokalguider och chaufförer (totalt ca 100 USD)
 • Personliga förnödenheter
 • Administrationsavgift 150 kr per faktura (bortfaller vid online-bokning)
 • Allt som inte nämns under “Priset inkluderar”

Inför din resa

Resan omfattas av Albatros Travels resevillkor, som deltagarna förutsätts ha tagit del av.

Information om resan

Packlista

 • Mindre ryggsäck eller väska till utflykter
 • Sommarkläder
 • Badkläder (handdukar behövs inte)
 • Tröja eller lätt jacka
 • Regnkläder
 • Praktiska skor (sportskor och sandaler)
 • Solkräm, solhatt och/eller solglasögon
 • Myggsprej
 • Ficklampa
 • Kikare
 • Handsprit

 

Bagage

Det är en bra idé att ta med en mindre ryggsäck eller väska till dagsutflykter och resdagar då man inte ser sitt bagage förrän på kvällen igen. Du behöver inte ta med egen handduk på resan.

Valuta

Vi rekommenderar att du tar med USD, eftersom det kan vara problematiskt både att använda kreditkort och ta ut pengar i bankomater.

Deltagarantal

Resan genomförs vid ett deltagarantal på minst 15 personer. Om vi inte når detta antal deltagare, förbehåller vi oss rätten att ställa in resan – detta sker i så fall ca 4-6 veckor före planerad avresa. Som också framgår av våra resevillkor punkt 11, samt lagen om paketresor, kan vi som researrangörer inte hållas ansvariga för några förluster som drabbat dig som kund till följd av avbeställningen. Vi är endast skyldiga att återbetala resans pris.

Pass

Vi vill passa på att informera om att du behöver minst 7 lediga sidor i ditt pass vid avresan, detta då vi korsar gränsen så många gånger under denna resa.

Hälsa och gula-febern-vaccination

Den här resan förutsätter att du är i god fysisk form och kan hantera att det kan bli relativt varmt i de länder vi reser.

Myndigheterna i Paraguay kan kräva att man kan visa upp ett vaccinationsintyg på gula febern när man reser in från Argentina. Så glöm inte att vaccinera dig senast 10 dagar före inresa i landet och ta med ditt vaccinationsintyg på resan.

Om din läkare avråder dig från att ta gula febern-vaccinationen, kan du be din läkare om att skriva på vaccinations-intyget, eller i ett separat brev, att du av medicinska skäl inte kan få vaccinationen (texten ska vara på engelska). Detta kommer i så fall att accepteras av myndigheterna i Paraguay.

Mer om dina resmål

Vill du veta mer om klimat och väder, tidsskillnad, dricks och se om du behöver visum, så hittar du mer information nedanför.

Argentina: www.albatros.se/resmal/sydamerika/argentina 
Brasilien:
www.albatros.se/resmal/sydamerika/brasilien 

Handen på hjärtat

I Buenos Aires är hotellstandarden något lägre än på resten av resan. Vi använder oss av det 3-stjärniga hotellet Imperial Park som ligger centralt nära sevärdheter och shopping.

Allmän information

Hälsokrav för att kunna delta på resan

Som huvudregel gäller att du ska kunna ta dig fram på egen hand utan hjälpmedel (t.ex. rullator eller rullstol). Generellt sett är våra resor inte lämpade för rörelsehindrade. Oavsett om det är en rundresa med tåg, buss eller en kryssning så ska man kunna gå till och från sevärdheter på egen hand. På de flesta av våra resor motsvarar en dags besök till sevärdheter och dylikt mer än 5 kilometer till fots.

Reseförsäkring

Eftersom sjukförsäkringen i Sverige inte täcker kostnader för hemtransport och läkarbehandling i vissa länder är det viktigt att du har tecknat en reseförsäkring som täcker både kostnader för behandling av sjukdom, samt hemtransport. Dessutom rekommenderar vi att försäkringen täcker skadat eller förlorat bagage.

Gouda reseförsäkring

Albatros Travel har ingått ett samarbete med Gouda Reseförsäkring som säkrar att hjälpen alltid är i närheten när du behöver den. Med Gouda i ryggen är du säkrad extra trygghet på resan.

Goudas egen larmcentral är bemannad dygnet runt där kompetenta skandinavisktalande medarbetare sitter redo för att hjälpa just dig. Med Goudas reseförsäkring får du både snabb hjälp på plats och bra täckningar, bl.a. obegränsad sjukdoms- och olycksfallsförsäkring, reseavbrott, tillkallande av anhörig, ersättningsgaranti (kompensation för sjukdom under resan) och resegodstäckning.

Om du är försäkrad hos ett annat bolag gäller möjligtvis andra regler – kontakta ditt försäkringsbolag för mer information. Det är resenärens eget ansvar att försäkringen omfattar den nödvändiga täckningen.

Albatros Travels reseledare och guider

Albatros gruppresor leds av en svensk reseledare, som antingen möter gruppen på flygplatsen innan avresa, eller vid ankomst till destination. På avreseinformationen framgår det vad som gäller för din specifika resa.

På Albatros individuella resor möts ni av en engelsktalande lokalguide på destinationen. Även utflykter som ingår i resan leds av engelsktalande lokalguider.

Ett fåtal av våra resor är utan lokalguide. Det framgår i sådana fall tydligt av programmet.

Alla våra guider och reseledare är erfarna, välutbildade och noggrant utvalda av Albatros.

Dricks

På våra resor kommer du i kontakt med vardagslivet och dess seder. Det kan förekomma förhållanden du inte tycker om eller inte är van vid, som t ex. seden med dricks. I många länder är drickssystemet mera organiserat än vad vi som svenskar är vana vid och det finns en förväntan om att lokalguider och chaufförer, under resans gång, mottar en viss summa dricks. Vi anger ett belopp i vårt reseprogram, så att man hemifrån kan ta förbehåll för detta. Resans pris inkluderar inte personlig dricks eftersom det är ett individuellt åliggande och drickssystemet är en del av den kultur man väljer att besöka och som man därför bör följa och respektera. Albatros Travel ger lön till lokalguider och chaufförer men i många kulturer är lönen i servicebranschen anpassad efter att man dessutom mottar dricks. Vi vill betona att dricks naturligtvis är individuellt och frivilligt.

Tillägg för enkelrum och –hytt

Priserna på våra resor baseras på två personer som reser tillsammans och delar rum eller hytt. För de resenärer som reser ensamma tillkommer ett tillägg för enkelrum eller –hytt. Tillägget speglar den prisnivå som vi som researrangör möts av när vi bokar rum och hytter hos våra underleverantörer. Ett enkelrum kostar mer per person än ett dubbelrum. Detta är något som har varit gällande i resebranschen i många år och kan betraktas som standard.

Tillägget framgår av vårt material på respektive resa.

Pass

Tänk på att ditt pass ska vara giltigt i minst 6 månader efter hemkomsten från destinationen. Detta gäller för alla våra resor, oavsett om enstaka länder kräver en kortare giltighet. Som researrangör ställer vi det här kravet för att undvika situationer, där ett kortare giltighetskrav ändras från och med den tidpunkt då resan bokas till och med avresan, vilket i så fall skulle bli ett problem för de kunder som har ett pass med kortare giltighetstid än sex månader.

Resa med barn/minderåriga

Om du reser med barn, till exempel ditt barnbarn, med en annan person som är under 18 år, om du reser ensam med ditt barn utan den andre föräldern eller om du och ditt barn inte har samma efternamn, kan det hända att några länder inte tillåter inresa.  Det kan därför vara nödvändigt att ta med ett personbevis på engelska samt under undertecknad förklaring som tillåter barnet att resa tillsammans med den vuxne.

USA är ett av de länder som har ovanstående krav, men det finns inte någon slutgiltig lista över vilka andra länder som kräver detta. Därför rekommenderar vi dig att kontakta närmaste ambassad eller konsulat för det land som du ska resa till för att säkra dig vad som gäller i just din situation.

Anslutning med inrikesflyg

Om du bokar anslutningstransport, rekommenderar vi att du har minst 2,5 timmar mellan byte av anslutning och flygresan med oss. Boka gärna en ombokningsbar biljett, så att du kan boka om vid en eventuell tidtabelländring/flygförsening.

Placering ombord på flyget

Vi vill göra dig uppmärksam på att det är flygbolaget som är ensamt ansvarigt för fördelningen av sittplatserna ombord.

Service ombord på flyget

När du reser med Albatros Travel föregår resan oftast med reguljärflyg. På resorna inom Europa har man normalt sett möjlighet att köpa drycker och smörgåsar. Vissa bolag serverar fortfarande vatten, juice, kaffe eller te utan kostnad. På de långa, interkontinentala flygningarna är maten inkluderad och hos några enstaka bolag även drycker.

Önskar man vin, öl och sprit ska man oftast själv betala för detta. Nivån på servicen ombord kan inte garanteras eller upplysas hemifrån eftersom den varierar från bolag till bolag och dessa ofta ändrar på sina rutiner.

Önskemål om specialkost

På flygresor ska specialkost som exempelvis diabetes- eller vegetarisk mat beställas senast 45 dagar före avresa. Vänligen observera att vissa flygbolag tar extra betalt för detta. Vi vidarebefordrar alltid våra gästers önskemål om specialkost på flygresan till flygbolagen, men vi kan inte garantera vad som serveras ombord.

Som utgångspunkt har vi inte möjlighet att erbjuda specialmat på våra rundresor. Dels för att det på många av våra resor ingår gemensamma måltider där menyn är beställd i förväg. Dels för att specialmat såsom glutenfri och laktosfri kost kan vara svårt att hitta i några av dem länder som vi reser till. Du får därför räkna med att äta samma mat som övriga deltagare på resan. Vi tar gärna emot och vidarebefordrar önskemål om specialkost och allergier, men vi har inte möjlighet att garantera att speciella måltider kan serveras under resans gång eller att det är möjligt att ta hänsyn till allergier.

Placering i bussen

Albatros erbjuder inte fasta platser på bussen, och det går därför inte att köpa en viss plats före avresa. Genom att inte erbjuda köp av bestämda platser riskerar man inte att tidpunkten för köpet av resan avgör vilken plats på bussen man får tillgång till. Däremot kan man under resans gång kommer överens om att göra rockader så att alla får sitta både fram och bak i bussen.

Förbehåll/ändringar

Förbehåll för ändringar i programmet. Albatros Travel och våra lokala samarbetspartners strävar alltid efter att ta fram resan i förhållande till programmet, men av hänsyn till sevärdheternas öppettider eller praktiska omständigheter kan det bli nödvändigt att genomföra rutten i en annan ordning än den som anges. Dessutom kan vissa programpunkter utgå på grund av force majeure-situationer som väderförhållanden eller försenade flygavgångar.

Slutligen vill vi uppmärksamma att alla resor regelbundet revideras och förbättras mot bakgrund av den feedback vi får efter varje resa. En revidering av resan kan medföra att det uppstår ändringar i programmet mellan bokningen av resan och avresedatum. Före avresa kommer samtliga deltagare att få det senast uppdaterade programmet som alltid har för avsikt att tjäna kundernas bästa och se till att de får en smidig resa.

Resan säljs som paketresa, och det går inte att få pengar tillbaka för de delar av resan som eventuellt inte nyttjas.

Förläng din resa

Förläng din resa - sol och bad i Buzios

Typ Reseförlängning
Längd 3 dagar
Pris 6 998:–
3 dagar i den charmiga strandorten Búzios

Armação dos Búzios – eller bara Búzios – är Brasiliens svar på St Tropez på franska Rivieran. Den pittoreska fiskebyn blev världsberömd på 60-talet som den franska filmdivan Brigitte Bardots favoritsemesterort. I dag är det många andra som har upptäckt den charmerande halvön med de 20 vackra stränderna. Du bor nära vattnet på en brasiliansk pousada – ett guesthouse i ett historiskt hus i vackra omgivningar.

Du kan gå på upptäcktsfärd i de mysiga gränderna med restauranger, gallerier och butiker, som frestar med lokalt konsthantverk, handgjorda smycken och internationella designer. På strandpromenaden kan du se konstnären Christina Mottas skulpturer av kända personligheter, bland annat Brigitte Bardot och Juscelino Kubitscek, Brasiliens tidigare president.

Varför inte njuta av en god middag på huvudgatan, Rua das Pedras, och svalka dig med en drink i värmen, medan du njuter av den sköna stämningen. Även om Buzios i dag är en populär semesterort, är stadens autentiska charm intakt, tack vare de byggrestriktioner som har förhindrat hotell på mer än två våningar. Det mysiga området vid Praia dos Ossos bär tydliga spår från kolonialtiden och i marinan kan du flanera bland de eleganta yachterna och segelbåtarna. Om du önskar en lite mer aktiv semester kan du inte bara snorkla, utan även hyra en cykel och uppleva ön på två hjul.

Vistelsen i Búzios er på egen hand, men reseledaren kommer att finnas på plats vid avresan från Rio de Janeiro.

Dagsprogram

Dag 12 (sista dagen på rundresan) Rio de Janeiro. Botanisk trädgård och Sockertoppen. Vidare till Buzios
Vid foten av Corcovadoberget ligger en 140 hektar stor park med Rios botaniska trädgård. Här hittar vi mer än 6000 olika tropiska och subtropiska växter och träd, bland annat 900 olika slags palmer. Vi ger oss ut på upptäcktsfärd i trädgården och njuter av den prunkande växtligheten. Om vi har tur får vi även syn på någon av de 140 fågelarter som finns här.

Senare under dagen får vi ännu fler upplevelser i Rio när vi ger oss in till centrum i Rio och passerar det berömda Maracanastadion. Vi kommer även förbi Sambadrome, där finalen i karnevalen går av stapeln och på väg till linbanan som ska ta oss till Sockertoppen passerar vi den moderna katedralen och teatern. Det är en vacker tur i linbanan upp till Sockertoppen, en stor granitklippa, som tronar över den stora Guanabarabukten, som mynnar ut i Atlanten.  Härifrån njuter vi av den fantastiska utsikten över stadens skyline, de långa stränderna och de grönklädda bergen med vattenfall och regnskog. Här uppifrån blir det tydligt varför Rio anses vara en av världens vackraste städer.
Sent under eftermiddagen tar vi bussen från Rio de Janeiro till Buzios. Bussturen till Búzios varar cirka fyra timmar beroende av trafiken.

Dag 13-14 Avkoppling i Buzios

Njut av livet på egen hand i Buzios. Gå på upptäcktsfärd i de mysiga gränderna eller beställ en nyfångad fisk på en av stadens restauranger. Inne i centrum är det liv och rörelse, och en mysig stämning med butiker, barer och restauranger - här finns något för alla. Du kan naturligtvis även smälta rundresans många intryck på en av de många stränderna i området. t

Dag 15 Hemresa

Du har förmiddagen på egen hand innan det är dags att åka ut till flygplatsen i Rio och flyga hemåt igen.

Dag 16 Hemkomst

 

Bilder
Klicka på bilderna för att förstora dem
Hotell

Vi bor på trestjärniga Pousada Corsário.
Det här är ett charmerende ”guest house” som kan stoltsera med Buzios bästa läge vid den berömda Ossos-stranden och det är endast fem minuter till fots till Rua das Pedras, där alla butiker, restauranger och barer ligger. Du får därmed bästa tänkbara läge med lugn och ro, samtidigt som att du är nära centrum. 

Pousada Corsário har en trevlig tropisk trädgård och ett litet poolområde utomhus med utsikt över havet. Det är finns även en uppvärmd pool inomhus, bastu och spa, samt en restaurang där frukosten serveras.

Rummen
Rummen är trevligt inredda med utsikt över den tropiska trädgården. Alla har luftkonditionering,  värdeförvaringsskåp, TV, hårtork, telefon och minibar.

Pris per person
6 998 kr

Tillägg för enkelrum
1 998 kr

Priset inkluderar
 • 3 nätter på Pousada Corsário i delat superior dubbelrum (tillägg för enkelrum).
 • Transport Rio de Janeiro – Búzios t/r.
 • Frukost dagligen
Bokning
Reseförlängningen ska bokas i samband med bokning av själva resan eller senast 75 dagar före avresa och är endast möjlig på vissa avgångar.
Rated 1 out of 5 by from Fina resmål men ändå vår sämsta Albatros-resa Resan dåligt organiserad. Ständiga programändringar och delvis riktigt usla hotell.
Date published: 2017-02-22
Rated 3 out of 5 by from Upplevelserna var många i resa Sydamerikas Hjärta. Resan var mer en godkänd, men drogs ner att hotellen Buenos Aires och Éncarnaclon inte höll den utlovade standarden.
Date published: 2017-02-19
Rated 4 out of 5 by from Många fina upplevelser med trevliga medresenärer Det var en spännande resa med ett utmärkt program där man fick uppleva några av sydamerikas främsta sevärdheter. Många minnesvärda stunder. Gruppen var lagom stor så man fick tillfälle att lära känna varandra.
Date published: 2017-02-22
Rated 4 out of 5 by from Motsvarade högt ställda förväntningar Givande resa med många oförglömliga minnen, som vi kan rekommendera.
Date published: 2017-02-21
 • y_2018, m_2, d_18, h_2
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_2.0.7
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_0, tr_4
 • loc_sv_SE, sid_ARRTR07, prod, sort_[SortEntry(order=RELEVANCE, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Omdöme av resan

Här kan du se omdömen från andra gäster som har varit på resan. Vi hoppas att du kan använda dig av vad de har skrivit; bra förslag, ris och ros, och att du kan skapa dig en bild av vad som väntar dig på resan – så att du kan välja den resa som känns rätt för dig. Alla omdömen hanteras av ett externt företag som är din garant för omdömenas trovärdighet. Läs mer här 

Tänk på att flygbolag, flygrutt, hotell, reseledare och/eller resrutten kan variera från avgång till avgång och därmed kan en och samma resa skilja sig lite åt när det gäller ovanstående. 

Du kan även ställa frågor som handlar om själva resan eller läsa vad andra har frågat om.  De andra gästernas omdömen kommer efter avsnittet med frågor och svar.

Liknande resor

18ARRTR07BSE2402