Sydamerikas hjärta

group-tour
Gruppresa med Albatros reseledare

Storslagna upplevelser i Sydamerika - Argentina, Paraguay och Brasilien

Rio de Janeiro - bara namnet  för tankarna till soliga dagar på Copacabana, den berömda Kristusstatyn och rytmisk samba. Men innan vi kommer dit börjar resan i Buenos Aires med vinprovning, tangoshow och lunch på en argentinsk ranch på Pampas. Mellan våra hisnande storstadsupplevelser väntar storslagen natur när vi gör nedslag vid de mäktiga Iguazúfallen och vi känner historiens vingslag när vi besöker världsarvet Trinidad, en tidigare missionsstad i Paraguay.

Vill du passa på att njuta av sol och bad när du ändå har rest så långt?

Då kan du förlänga din resa med 4 dagar i Brasiliens charmiga badort Búzios. Här lockar 23 himmelska stränder med avkoppling efter en upplevelserik rundresa. 

Klicka på kartan för att se den i större format
 • Typ Rundresor

 • Reseledare Svensk

 • Visum Nej

 • Vaccination Ja

 • Valuta Argentinsk peso, brasilianske real, Guarani (PYG)

Dagsprogram 13 dagar
Dag 1
Avresa till Buenos Aires
Dag 2
Ankomst till Buenos Aires. Stadsvandring och operahuset Colon
Dag 3
Buenos Aires. Stadsrundtur, vinprovning och tangoshow
Dag 4
Buenos Aires. Tid till upplevelser på egen hand
Dag 5
Buenos Aires. Pampas och gauchos
Dag 6
Buenos Aires – Posadas – Encarnación, Paraguay. Utflykt till jesuitmissionsstad
Dag 7
Encarnación – Iguazú, Brasilien. Rundvisning vid Itaipú-dammen
Dag 8
Iguazúfallen, den argentinska sidan
Dag 9
Iguazú. Iguazúfallen, den brasilianska sidan - Rio de Janeiro
Dag 10
Rio de Janeiro. Corcovadoberget och Kristusstatyn. Botanisk trädgård
Dag 11
Rio de Janeiro. Favela och besök på sambaskola
Dag 12
Rio de Janeiro. Sockertoppen. Hemresa. Möjlighet för förlängning vid strand i Búzios
Dag 13
Hemkomst

Bilder

Dagsprogram

Hämta hela programmet OBS. Några av våra resor finns i flera olika versioner. Det är viktigt att du väljer rätt datum innan du skriver ut.

Dag 1
Avresa till Buenos Aires
Avresa till Buenos Aires med ankomst nästa dag.
Dag 2
Ankomst till Buenos Aires. Stadsvandring och operahuset Colon
La Casa Rosada

Vi kommer fram till Buenos Aires på morgonen och vi checkar in på hotellet innan det är dags för en stadsvandring.

Buenos Aires är känt som Sydamerikas Paris och det stämmer att arkitekturen och de breda alléerna kan sända tankarna till Frankrikes huvudstad. Buenos Aires är en stad med en fascinerande historia och vi börjar stadsvandringen vid operahuset Colon som byggdes 1908 och är essensen av det välmående Buenos Aires. Vi går på en rundtur i byggnaden och ser den stora salen med scenen, där de klassiska styckena fortfarande spelas. Sedan fortsätter vandringen på stadens breda alléer till Plaza de Mayo (Majtorget), där man verkligen känner historiens vingslag. Vid den ena sidan av torget tronar presidentpalatset, som inte utan anledning kallas Casa Rosada, “rosa huset”, eftersom fasaden har en markant rosa färg. Det var från balkongen i presidentpalatset som Eva Perón – i folkmun känd som Evita – höll tal till sina trofasta anhängare bland landets många fattiga.  Och det var också på Plaza de Mayo, som “Las Madres de Plaza de Mayo” – en grupp mammor till barn som försvann under den argentinska militärjuntan under åren 1977-2006 möttes en gång i veckan och demonstrerade för att få fram sanningen om deras försvunna barn.

Vi fortsätter rundvandringen på shoppingstråket Calle Florida. Vi äter lunch på en av Buenos Aires berömda restauranger, ett så kallat ”steakhouse”, där vi kan njuta av förstklassigt kött.

Övernattning i Buenos Aires.

Dag 3
Buenos Aires. Stadsrundtur, vinprovning och tangoshow
Får man bjuda upp till dans?

Idag ska vi se lite mer av Buenos Aires, bland annat står stadsdelen La Boca på programmet. Det är ett av stadens äldsta kvarter som på 1800-talet blev hemvist för tusentals italienska och spanska immigranter som sökte lyckan i den argentinska huvudstaden.  Gatan “El Caminito” är känd för sina färgstarka hus och det är även här i arbetarkvarteret La Boca som sportklubben Boca Juniors håller hus. Även om en lång rad kända argentinska fotbollsspelare har spelat för klubben genom åren så är det framförallt Diego Maradona som har gjort klubben världskänd.

I stadsdelen Palermo – stadens gröna andningshål – njuter vi av de vackra, storslagna parkanläggningarna och minnesmärkena som ger oss en inblick i landets brokiga historia. Vi åker vidare till stadsdelen Recoleta, som är ett av stadens mest fashionabla villakvarter med eleganta, franskinspirerade hus. Det är också i Recoleta som vi hittar en pompös kyrkogård med gravar för alla stadens förnäma familjer, även Evita Peron, som ligger i familjegraven under namnet Duarte. Dessutom är La Recoleta hemvist för de superrika, som normalt sett lämnar sina bostäder i Buenos Aires under de varma somrarna. På vintern kan man se de fina damerna släntra upp och ner längs stadens förnäma stråk iförda päls och konstfulla frisyrer, kanske på väg till en tesalong för att träffa sina vänner.

Kvällens program börjar med en vinprovning av de härliga argentinska vinerna tillsammans med en sommelier som delar med sig av sina erfarenheter. Sedan väntar en elegant tangoshow medan vi intar vår middag. Kan man tänka sig bättre omgivningar för en afton i tangons tecken än just här i tangons hemstad? Dansen – med sin raffinerade blandning av nostalgi, drama, elegans och sensualitet – har sitt ursprung 1800-talets immigrantmiljöer i stadsdelen San Telmo och även om tangon i början betraktades som allt annat än rumsren, tog det inte lång tid innan även societeten tog tangon till sig.

Övernattning i Buenos Aires.

Dag 4
Buenos Aires. Tid till upplevelser på egen hand
Stadsdelen La Boca i Buenos Aires

Den här dagen har du tid på egen hand och du kan passa på att se något av det som du inte har haft tid till hittills.  Reseledaren hjälper gärna till med tips och förslag. Flanera runt på Buenos Aires gator och torg och njut av stämningen som även inspirerade Evert Taube till många ljuva strofer. Varför inte göra som Buenos Aires-borna, ”los porteños”, och bara njuta av en kopp kaffe av bästa kvalitet medan du insuper stadens stämning? Kanske efterföljt av ett besök på ett av stadens många museer eller i några av de mysiga shoppingstråken? Gågatan Calle Florida eller den flera kilometer långa shoppinggatan Santa Fe är bara några av de många möjligheterna som finns och du kan även gå på upptäcktsfärd i den mysiga stadsdelen San Telmo, där det finns en uppsjö av gallerier, antikvitetsaffärer och andra specialbutiker.

Övernattning i Buenos Aires.

Dag 5
Buenos Aires. Pampas och gauchos
Besök på pampas

Det argentinska slättlandet ”La Pampa” sträcker sig i en radie av nästan 1000 kilometer från Buenos Aires. Den stora slätten har igenom många århundraden varit hemvist för ”los gauchos”, de legendariska argentinska boskapsskötarna. Och med den bördiga jordbruksjorden och pampas-korna som ofta slutar sina dagar som några av världens möraste köttbitar utgör Pampas nerven i den argentinska ekonomin.

På dagens utflykt går vi i gauchornas fotspår och sätter kurs mot Pampas där vi ska besöka en så kallad ”estancia” – en stor, argentinsk ranch. Här äter vi en traditionell asado-lunch med läckert, grillat kött och empanadas – små halvmåneformade, fyllda “brödpaket”, som introducerades av spanjorerna och som finns i en mängd olika varianter i hela Latinamerika.  På estancian njuter vi av en vacker folkloreshow med traditionell argentinsk musik och dans och vi ser gauchornas imponerande talang för allt som har med hästar att göra. Efter en spännande dag på gården är vi tillbaka i Buenos Aires senare på eftermiddagen.

Övernattning i Buenos Aires.

Dag 6
Buenos Aires – Posadas – Encarnación, Paraguay. Utflykt till jesuitmissionsstad

Tidigt på morgonen flyger vi till  Posadas vid gränsen till Paraguay. Formaliteterna vid gränsen kan vara ganska tidskrävande, men när vi har kommit igenom beger vi oss till gränsorten Encarnación i Paraguay.

På en promenad till det centrala torget, Plaza de Armas, ser vi en del av det lokala vardagslivet, innan vi checkar in på hotellet.

På eftermiddagen beger vi oss på utflykt till den jesuitiska missionsstaden Trinidad, som är på UNESCO:s lista över världskulturarv. Trinidad är en av de 30 städer som etablerades av jesuiterna på 18- och 1900-talet. Syftet var att missionera och sprida kunskapen till kristenfommen hos de infödda. Även om orten idag kvarstår som ruiner, kan vi tydligt se att kyrkan var den centrala punkten och att den har haft stor betydelse för områdets utveckling. 

Övernattning i Encarnación.

Dag 7
Encarnación – Iguazú, Brasilien. Rundvisning vid Itaipú-dammen
Iguazúfallen

Vi fortsätter vår resa till Ciudad del Este, en av Paraguays största städer. Staden anlades 1957 och växte när Iguazú-dammen började byggas. Det kan kännas lite märkligt att tänka på att här inte fanns någonting alls för 50 år sedan. I staden finns idag ett myller av små butiker.

Vi besöker den ingenjörsmässiga bedriften Itaipúdammen, som ligger på floden Paraná på gränsen mellan Brasilien och Paraguay. Bägge länder har del i produktionen och det är världens största hydroelektriska anläggning om man mäter produktionen av energi. Här produceras så mycket ström att det täcker 75% av Paraguays och 17% av Brasiliens totala energiförbrukning. Vi får en rundvisning på området som ger oss inblick i konstruktionen av dammen och hur den fungerar.

Vi fortsätter till den lilla staden Iguazú, känt för sina fantastiska vattenfall – Cataratas de Iguazú på spanska och Foz do Iguaçu på portugisiska – som faller från Iguazúfloden på gränsen mellan Brasilien och Argentina. Iguazú är världens längsta vattenfall och sträcker sig i form av en hästsko över en yta på tre kilometer.

Sammanlagt består den av 275 mindre vattenfall, som välter ut över Paranáplatån och nästan 100 meter ner i djupet. Kaskader av det forsande, grumliga vattnet faller i en oändlighet ner från hundratals vattenfall och förvandlas till miljoner små pärlor av vattenånga som mjukt lägger sig som ett täcke över den gröna regnskogen. Iguazú är definitivt en av resans absoluta höjdpunkter.

Övernattning i Iguazú.

Dag 8
Iguazúfallen, den argentinska sidan
De fantastiska Iguazúfallen

I dag ska vi besöka den argentinska sidan av vattenfallen.  Vi kör över gränsen och börjar resan vid det nya besökscentret. Härifrån åker vi med ett litet tåg nästan hela vägen ut till det största fallet, Garganta del Diablo – ”Djävulens gap”. Från slutstationen går vi på gångbroar ut till den delen av vattenfallen som är mest imponerande. Vi fortsätter på stigar och broar på den över tre kilometer långa och storslagna promenaden runt vattenfallen.

Skogarna vid vattenfallet har ett enastående växt- och djurliv med sällsynta orkidéer, talrika fågelarter och stora ödlor. Senare fortsätter vår utflykt på fina stigar och leder där de imponerande vattenfallen kan betraktas från olika håll.

I mån av tid kan reseledaren arrangera en båtutflykt på floden (ingår inte i resans pris), där man kommer så nära vattenfallen som säkerheten tillåter och man verkligen känner den enorma kraften som är i vattnet.

Övernattning i Iguazú.

Dag 9
Iguazú. Iguazúfallen, den brasilianska sidan - Rio de Janeiro

Vi upplever den brasilianska sidan av vattenfallen med utsikt över floden.  Vi går ut på en gångbro som för oss ut i mitten av vattenfallet med en fantastisk utsikt över ”Djävulens gap”. Här bildas så mycket vattenånga att man behöver ha regnkläder på sig.

Längre fram har vi förhoppningsvis tur och ser en av de små busiga näsbjörnarna som håller till i området medan vi njuter av utsikten över de ofattligt vackra vattenfallen på den argentinska sidan.

Sedan åker vi ut till flygplatsen och flyger till Rio de Janeiro. I Brasilien påstår man hårdnackat att Gud använde hela två av sina sex dagar på att skapa Rio som ligger så vackert med sin enorma naturhamn, omgärdat av gröna klippor, det stora havet och de långa stränderna. Rio är en av de mest populära städerna i världen; solen, samban, de vackra omgivningarna och en livsglad befolkning garanterar dig en enastående upplevelse.

Övernattning i Rio de Janeiro.

Dag 10
Rio de Janeiro. Corcovadoberget och Kristusstatyn. Botanisk trädgård
Kristusstatyn i Rio

Efter frukost åker vi på utflykt till stadens landmärke, det grönskande Corcovadoberget med den imponerande Kristusstatyn på toppen. Berget ligger nästan 700 meter över havet och ger en imponerande utsikt över staden. Förutom att njuta av den fantastiska utsikten över hela Rio de Janeiro kan vi också se fram emot att stå vid ett av världens sju nya underverk, som den fantastiska Kristusstatyn tillhör.

Vid foten av Corcovadoberget ligger en 140 hektar stor park med Rios botaniska trädgård. Här hittar vi mer än 6000 olika tropiska och subtropiska växter och träd, bland annat 900 olika slags palmer. Vi ger oss ut på upptäcktsfärd i trädgården och njuter av den prunkande växtligheten. Om vi har tur får vi även syn på någon av de 140 fågelarter som finns här.

Övernattning i Rio.

Dag 11
Rio de Janeiro. Favela och besök på sambaskola
Rio är känt för karneval och samba

Brasiliens favelor (fattiga kvarter) har existerat sedan slutet av 1800-talet, då hemlösa soldater etablerade sig i utkanten av storstäderna. De moderna favelorna skapades på 1970-talet, då många människor flyttade in till storstäderna från de mindre byarna och behövde någonstans att bo. 6% av befolkningen bor idag i favelor och under dagen får vi en unik inblick i många brasilianares liv.

Vi besöker en av Brasiliens största favelor och en lokal guide visar oss runt och berättar som hur de sociala och politiska förhållandena i landet och favelan. Man har gått igång med olika tilltag för som ska stärka sammanhållningen och öka livskvaliteten – bland annat hittar vi många av Rios bästa sambaskolor här.

Och apropå samba så ger vi oss under eftermiddagen in i sambans värld. I Rio finns mer än 80 sambaskolor med fler än 100 000 dansare. Vi besöker en av de största sambaskolorna i Rio, Acadêmicos da Grande Rio, där barn i åldern 5 till 18 år lär sig dansa samba. Skolan ligger inne i en stor hall där man även gör kostymer till karnevalen. Några av dansarna tar emot oss och ger oss en inblick i sambans historia. Vi ser även se de vackra kostymerna och får möjlighet att själva prova på några danssteg.

Under eftermiddagen besöker vi en av de största och viktigaste sambaskolorna i Rio. Den håller till i en stor hall där man även tillverkar kostymer och vagnar till karnevalen. Några av dansarna tar emot oss och ger oss en inblick i sambans historia. Vi får även se de vackra kostymerna och själva prova några danssteg.

Dag 12
Rio de Janeiro. Sockertoppen. Hemresa. Möjlighet för förlängning vid strand i Búzios
Med linbana upp till Sockertoppen

Vi ger oss in till centrum i Rio och passerar det berömda Maracanastadion, Brasiliens mest kända arena med nyrenoverade läktare med bekväma sittplatser för 75 000 åskådare! Under augusti 2016 går Sommar-OS av stapeln i Rio och både invignings- och avslutningsceremonin hålls på Maracanastadion.

Vi kommer även förbi Sambadrome, där finalen i karnevalen går av stapeln och på väg till linbanan som ska ta oss till Sockertoppen passerar vi den moderna katedralen och teatern. Det är en vacker tur i linbanan upp till Sockertoppen, en stor granitklippa, som tronar över den stora Guanabarabukten, som mynnar ut i Atlanten.  Härifrån njuter vi av den fantastiska utsikten över stadens skyline, de långa stränderna och de grönklädda bergen med vattenfall och regnskog. Här uppifrån blir det tydligt varför Rio anses vara en av världens vackraste städer.

Senare under eftermiddagen åker vi till flygplatsen för att flyga hem.

Om du har valt att förlänga din resa med sol och bad i Búzios, går bussen från Rio de Janeiro under  eftermiddagen. Bussturen till Búzios varar cirka fyra timmar beroende på trafiken.

Dag 13
Hemkomst

Prisinformation

Tillägg för enkelrum
Från: 4 998 kr
Priset inkluderar
 • Svensk reseledare
 • Utflykter enligt program
 • Flyg Stockholm – Buenos Aires och Rio de Janeiro – Stockholm
 • Flyg Buenos Aires – Iguazú – Rio de Janeiro
 • Boende på bra hotell i delat dubbelrum 
 • Frukost dagligen och lunch dag 2 och 5
 • Skatter och avgifter
Priset inkluderar inte
 • Avbeställningsskydd vid sjukdom, 6%
 • Gouda reseförsäkring/komplement till hemförsäkringen
 • Eventuella extra arrangemang
 • Tillägg för enkelrum
 • Övriga måltider
 • Drycker
 • Dricks till lokalguider och chaufförer (totalt ca 100 USD)
 • Personliga förnödenheter
 • Administrationsavgift 150 kr per faktura (bortfaller vid online-bokning)
 • Allt som inte nämns under “Priset inkluderar”

Inför din resa

Resan omfattas av Albatros Travels resevillkor, som deltagarna förutsätts ha tagit del av.

Information om resan

Packlista

 • Mindre ryggsäck eller väska till utflykter
 • Sommarkläder
 • Badkläder (handdukar behövs inte)
 • Tröja eller lätt jacka
 • Regnkläder
 • Praktiska skor (sportskor och sandaler)
 • Solkräm, solhatt och/eller solglasögon
 • Myggsprej
 • Ficklampa
 • Kikare
 • Handsprit

Bagage

Det är en bra idé att ta med en mindre ryggsäck eller väska till dagsutflykter och resdagar då man inte ser sitt bagage förrän på kvällen igen. Du behöver inte ta med egen handduk på resan.

Valuta

Vi rekommenderar att du tar med USD, eftersom det kan vara problematiskt både att använda kreditkort och ta ut pengar i bankomater.

Deltagarantal

Resan genomförs vid ett deltagarantal på minst 15 personer. Om vi inte når detta antal deltagare, förbehåller vi oss rätten att ställa in resan – detta sker i så fall ca 4-6 veckor före planerad avresa. Som också framgår av våra resevillkor punkt 11, samt lagen om paketresor, kan vi som researrangörer inte hållas ansvariga för några förluster som drabbat dig som kund till följd av avbeställningen. Vi är endast skyldiga att återbetala resans pris.

Pass

Vi vill passa på att informera om att du behöver minst 7 lediga sidor i ditt pass vid avresan, detta då vi korsar gränsen så många gånger under denna resa.

Hälsa

Den här resan förutsätter att du är i god fysisk form och kan hantera att det kan bli relativt varmt i de länder vi reser.

Mer om dina resmål

Vill du veta mer om klimat och väder, tidsskillnad, dricks och se om du behöver visum, så hittar du mer information nedanför.

Argentina: www.albatros.se/resmal/sydamerika/argentina 
Brasilien:
www.albatros.se/resmal/sydamerika/brasilien 

Allmän information

Hälsokrav för att kunna delta på resan

Som huvudregel gäller att du ska kunna ta dig fram på egen hand utan hjälpmedel (t.ex. rullator eller rullstol). Generellt sett är våra resor inte lämpade för rörelsehindrade. Oavsett om det är en rundresa med tåg, buss eller en kryssning så ska man kunna gå till och från sevärdheter på egen hand. På de flesta av våra resor motsvarar en dags besök till sevärdheter och dylikt mer än 5 kilometer till fots.

Reseförsäkring

Eftersom sjukförsäkringen i Sverige inte täcker kostnader för hemtransport och läkarbehandling i vissa länder är det viktigt att du har tecknat en reseförsäkring som täcker både kostnader för behandling av sjukdom, samt hemtransport. Dessutom rekommenderar vi att försäkringen täcker skadat eller förlorat bagage.

Gouda Reseförsäkring

Albatros Travel har ingått ett samarbete med Gouda Reseförsäkring som säkrar att hjälpen alltid är i närheten när du behöver den. Med Gouda i ryggen är du säkrad extra trygghet på resan. 

Goudas egen larmcentral är bemannad dygnet runt där kompetenta skandinavisktalande medarbetare sitter redo för att hjälpa just dig. Med Goudas reseförsäkring får du både snabb hjälp på plats och bra täckningar, bl.a. obegränsad sjukdoms- och olycksfallsförsäkring, reseavbrott, tillkallande av anhörig, ersättningsgaranti (kompensation för sjukdom under resan) och resegodstäckning. 

Om du är försäkrad hos ett annat bolag gäller möjligtvis andra regler – kontakta ditt försäkringsbolag för mer information. Det är resenärens eget ansvar att försäkringen omfattar den nödvändiga täckningen.

Albatros Travels reseledare och guider

Albatros gruppresor leds av en svensk reseledare, som antingen möter gruppen på flygplatsen före avresa, eller vid ankomst till destinationen. På våra bussresor möter ni reseledaren senast vid den sista påstigningsplatsen. Chauffören hjälper till med bagage, informerar om placering i bussen och ser till att ni kommer säkert fram.
 
På Albatros individuella resor möts ni av en engelsktalande lokalguide på destinationen. Även utflykter som ingår i resan leds av engelsktalande lokalguider.
 
På expeditionsresor med Albatros Expeditions möts du av en engelsktalande expeditionsguide på destinationen, precis som det blir det engelsktalande expeditionsteamet som leder utflykterna och håller de informationsmöten som ingår i resan. Vi påpekar att en svensk reseledare inte kan förväntas ombord.
 
Ett fåtal av våra resor är utan lokalguide. Det framgår i sådana fall tydligt av programmet. Alla våra guider och reseledare är erfarna, välutbildade och noggrant utvalda av Albatros.

Dricks

På våra resor kommer du i kontakt med vardagslivet och dess seder. Det kan förekomma förhållanden du inte tycker om eller inte är van vid, som t ex. seden med dricks. I många länder är drickssystemet mera organiserat än vad vi som svenskar är vana vid och det finns en förväntan om att lokalguider och chaufförer, under resans gång, mottar en viss summa dricks. Vi anger ett belopp i vårt reseprogram, så att man hemifrån kan ta förbehåll för detta. Resans pris inkluderar inte personlig dricks eftersom det är ett individuellt åliggande och drickssystemet är en del av den kultur man väljer att besöka och som man därför bör följa och respektera. Albatros Travel ger lön till lokalguider och chaufförer men i många kulturer är lönen i servicebranschen anpassad efter att man dessutom mottar dricks. Vi vill betona att dricks naturligtvis är individuellt och frivilligt.

Tillägg för enkelrum och –hytt

Priserna på våra resor baseras på två personer som reser tillsammans och delar rum eller hytt. För de resenärer som reser ensamma tillkommer ett tillägg för enkelrum eller –hytt. Tillägget speglar den prisnivå som vi som researrangör möts av när vi bokar rum och hytter hos våra underleverantörer. Ett enkelrum kostar mer per person än ett dubbelrum. Detta är något som har varit gällande i resebranschen i många år och kan betraktas som standard.
Tillägget framgår av vårt material på respektive resa. 

Pass

Tänk på att ditt pass ska vara giltigt i minst 6 månader efter hemkomsten från destinationen. Detta gäller för alla våra resor, oavsett om enstaka länder kräver en kortare giltighet. Som researrangör ställer vi det här kravet för att undvika situationer, där ett kortare giltighetskrav ändras från och med den tidpunkt då resan bokas till och med avresan, vilket i så fall skulle bli ett problem för de kunder som har ett pass med kortare giltighetstid än sex månader.

Resa med barn/minderåriga

Om du reser med barn, till exempel ditt barnbarn, med en annan person som är under 18 år, om du reser ensam med ditt barn utan den andre föräldern eller om du och ditt barn inte har samma efternamn, kan det hända att några länder inte tillåter inresa.  Det kan därför vara nödvändigt att ta med ett personbevis på engelska samt under undertecknad förklaring som tillåter barnet att resa tillsammans med den vuxne.
USA är ett av de länder som har ovanstående krav, men det finns inte någon slutgiltig lista över vilka andra länder som kräver detta. Därför rekommenderar vi dig att kontakta närmaste ambassad eller konsulat för det land som du ska resa till för att säkra dig vad som gäller i just din situation.

Placering ombord på flyget

Vi vill göra dig uppmärksam på att det är flygbolaget som är ensamt ansvarigt för fördelningen av sittplatserna ombord.

Placering i bussen

På Albatros resor med flyg sker ofta transporten på destinationen med buss. Här kan man inte reservera en specifik plats i bussen och man kan heller inte betala extra för att få en speciell plats. Däremot kan man under resans gång komma överens om att flytta runt så att alla får sitta både fram och bak i bussen.

På Albatros bussresor, där hela resan sker med buss, kan du reservera en specifik plats i bussen mot en extra avgift. De platser som inte är reserverade fördelas enligt först-till-kvarn. Våra bussresor är markerade med ”BUSSRESOR” på hemsidan.

Service ombord på flyget

När du reser med Albatros Travel föregår resan oftast med reguljärflyg. På resorna inom Europa har man normalt sett möjlighet att köpa drycker och smörgåsar. Vissa bolag serverar fortfarande vatten, juice, kaffe eller te utan kostnad. På de långa, interkontinentala flygningarna är maten inkluderad och hos några enstaka bolag även drycker.
Önskar man vin, öl och sprit ska man oftast själv betala för detta. Nivån på servicen ombord kan inte garanteras eller upplysas hemifrån eftersom den varierar från bolag till bolag och dessa ofta ändrar på sina rutiner.

Önskemål om specialkost

På flygresor ska specialkost som exempelvis diabetes- eller vegetarisk mat beställas senast 45 dagar före avresa. På bussresor kan vi tyvärr inte erbjuda specialkost.

Vänligen observera att vissa flygbolag tar extra betalt för specialkost. Vi vidarebefordrar alltid våra gästers önskemål om specialkost på flygresan till flygbolagen, men vi kan inte garantera vad som serveras ombord.

Som utgångspunkt har vi inte möjlighet att erbjuda specialmat på våra rundresor. Dels för att det på många av våra resor ingår gemensamma måltider där menyn är beställd i förväg. Dels för att specialmat såsom glutenfri och laktosfri kost kan vara svårt att hitta i några av dem länder som vi reser till. Du får därför räkna med att äta samma mat som övriga deltagare på resan. Vi tar gärna emot och vidarebefordrar önskemål om specialkost och allergier, men vi har inte möjlighet att garantera att speciella måltider kan serveras under resans gång eller att det är möjligt att ta hänsyn till allergier.

Förbehåll/ändringar

Förbehåll för ändringar i programmet. Albatros Travel och våra lokala samarbetspartners strävar alltid efter att ta fram resan i förhållande till programmet, men av hänsyn till sevärdheternas öppettider eller praktiska omständigheter kan det bli nödvändigt att genomföra rutten i en annan ordning än den som anges. Dessutom kan vissa programpunkter utgå på grund av force majeure-situationer som väderförhållanden eller försenade flygavgångar. 
Slutligen vill vi uppmärksamma att alla resor regelbundet revideras och förbättras mot bakgrund av den feedback vi får efter varje resa. En revidering av resan kan medföra att det uppstår ändringar i programmet mellan bokningen av resan och avresedatum. Före avresa kommer samtliga deltagare att få det senast uppdaterade programmet som alltid har för avsikt att tjäna kundernas bästa och se till att de får en smidig resa.
Resan säljs som paketresa, och det går inte att få pengar tillbaka för de delar av resan som eventuellt inte nyttjas.

Vänligen uppmärksamma att tillköpta extrautflykter endast genomförs vid ett tillräckligt stort antal deltagare. Beroende av när utflykten ställs in, kommer priset för utflykten att betalas tillbaka till de anmälda deltagarna före eller efter hemkomst från resan.

Förläng din resa

Förläng din resa - sol och bad i Buzios

Typ Reseförlängning
Längd 4 dagar
Pris 8 498:–
4 dagar i den charmiga strandorten Búzios (3 nätter)

Armação dos Búzios – eller bara Búzios – är Brasiliens svar på St Tropez på franska Rivieran. Den pittoreska fiskebyn blev världsberömd på 60-talet som den franska filmdivan Brigitte Bardots favoritsemesterort. I dag är det många andra som har upptäckt den charmerande halvön med de 20 vackra stränderna. Du bor nära vattnet på en brasiliansk pousada – ett guesthouse i ett historiskt hus i vackra omgivningar.

Du kan gå på upptäcktsfärd i de mysiga gränderna med restauranger, gallerier och butiker, som frestar med lokalt konsthantverk, handgjorda smycken och internationella designer. På strandpromenaden kan du se konstnären Christina Mottas skulpturer av kända personligheter, bland annat Brigitte Bardot och Juscelino Kubitscek, Brasiliens tidigare president.

Varför inte njuta av en god middag på huvudgatan, Rua das Pedras, och svalka dig med en drink i värmen, medan du njuter av den sköna stämningen. Även om Buzios i dag är en populär semesterort, är stadens autentiska charm intakt, tack vare de byggrestriktioner som har förhindrat hotell på mer än två våningar. Det mysiga området vid Praia dos Ossos bär tydliga spår från kolonialtiden och i marinan kan du flanera bland de eleganta yachterna och segelbåtarna. Om du önskar en lite mer aktiv semester kan du inte bara snorkla, utan även hyra en cykel och uppleva ön på två hjul.

Vistelsen i Búzios er på egen hand, men reseledaren kommer att finnas på plats vid avresan från Rio de Janeiro.

Tänk på att den nästsista dagen på rundresan också är den första dagen på förlängningen.

Bilder
Klicka på bilderna för att förstora dem
Hotell

Vi bor på trestjärniga Pousada Corsário. Det är ett charmerende ”guest house” som kan stoltsera med Buzios bästa läge vid den berömda Ossos-stranden och det är endast fem minuter till fots till Rua das Pedras, där alla butiker, restauranger och barer ligger. Du får därmed bästa tänkbara läge med lugn och ro, samtidigt som att du är nära centrum.

Pousada Corsário har en trevlig tropisk trädgård och ett litet poolområde utomhus med utsikt över havet. Det är finns även en uppvärmd pool inomhus, bastu och spa, samt en restaurang där frukosten serveras.

Rummen
Rummen är trevligt inredda med utsikt över den tropiska trädgården. Alla har luftkonditionering,  värdeförvaringsskåp, TV, hårtork, telefon och minibar.

Pris
8 498:– per person i delat dubbelrum
10 996:– per person i enkelrum

Priset inkluderar
 • 3 nätter på Pousada Corsário i delat superior dubbelrum (tillägg för enkelrum).
 • Transport Rio de Janeiro – Búzios t/r.
 • Frukost dagligen
Bokning

Reseförlängningen ska bokas i samband med bokning av själva resan eller senast 75 dagar före avresa och är endast möjlig på vissa avgångar.

Rated 4 out of 5 by from En innehållsrik rik resa i lagom tempo. Bra med egen tid. En spännande resa med intressanta nedslag i en ny värld.
Date published: 2024-04-04
Rated 3 out of 5 by from Good trip with interesting sites visited Good trip with interesting sites visited
Date published: 2024-03-15
Rated 3 out of 5 by from Sydamerika Fantastiska länder
Date published: 2024-02-26
Rated 4 out of 5 by from Mycket lärorik och minnesvärd resa Resan fick ett bra betyg eftersom den i "original" var intressant och blev mycket minnesvärd. Till detta kommer reseledarens olika förslag till aktiviteter på kvällarna. Många bra idéer som passade mycket bra i respektive land och gav oss en bra insikt i det lokala livet.
Date published: 2023-11-29
Rated 3 out of 5 by from Bra resa till 3 länder Argentina och Brasilien är två fantastiska nationer som är väl värda ett besök. Tilläggsutflykterna i Argentina borde kunna delas upp i två separata utflykter. Höjdpunkterna var Igiazufallen, Itaipúdammen och Kristusstatyn. Lokalguiderna var av varierande kvalitet. Killen i Paraguay talade med mycket brytning och därmed svårt att höra vad han sa. Guiden i Rio fixade med bla fotbollsmatch på Maracanãstadion och besök i en Favela.
Date published: 2023-11-29
Rated 4 out of 5 by from det är bra resa, men det finns inte får välja på men no1 (Besök på Pampas-Buenos Aires. Pampas, gauchos och ranchlunch (tillköp) vad är denna ställe ser hemsidan bilderna var fint ,men det finns inte verklighet när åker dit bara besöker en familjen driver Bondgård hästar och andra djur, ,och Buenos Aires. Stadsrundtur och Rio de Janeiro. Båttur i Guanabara-bukten och besök på sambaskola jag är väldigt besviken den här gånger både flygresan hem och den är bra på lokala guide skulle tjäna pengar(tillköp) det inte blev spännande dag och det är inte värt att betala men allt annat är bra, den är bra på åka den båt turen barn familjen. alla lokala guider lägger till 5% att resenärer att betala, vi köper vår resan väldigt mycket , osv
Date published: 2023-11-21
Rated 2 out of 5 by from En härlig resplan men en dåligt arrangerad resa Skrivit detta i senare sänt dokument
Date published: 2023-11-16
Rated 4 out of 5 by from Bra sammansatt resa! En fantastisk resa med fina upplevelser. Som bonus fick vi uppleva karnevalen i Rio!
Date published: 2023-02-21
 • y_2024, m_7, d_20, h_7
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_3.0.42
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_2, tr_31
 • loc_sv_SE, sid_ARRTR07, prod, sort_[SortEntry(order=SUBMISSION_TIME, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Liknande resor