Thailand & Kambodja

group-tour
Gruppresa med Albatros reseledare

Upplev det bästa av Thailand och Kambodja - till sensationellt pris!

På den här rundresan får du det bästa av två av Sydostasiens mest spännande länder: Thailand och Kambodja.
Resan inleds i Thailands huvudstad Bangkok, och därifrån kryssar vi tillbaka i tiden till den tidigare huvudstaden Ayutthaya. Därifrån reser vi vidare med buss , genom små byar med trähus byggda på styltor, och förbi risfält mot den historiska ”Dödens Järnväg” vid floden Kwai.

Med flyg tar vi oss till Kambodjas huvudstad Phnom Penh, där forntidens storslagna tempel och den grymma regimen under Röda khmererna fortfarande är närvarande. Resan slutar i Siem Reap och berömda Angkor Wat, där världens största religiösa byggnad väntar.

Du kan välja att förlänga resan med 4 dagars avslappnande badsemester på ett härligt 4-stjärnigt hotell i Hua Hin.
 

Klicka på kartan för att se den i större format
 • Typ Rundresor

 • Reseledare Svensk

 • Visum Ja

 • Vaccination Nej

 • Valuta THB, USD

Dagsprogram
Dag 1 Stockholm – Bangkok
Dag 2 Ankomst till Bangkok. Välkomstmiddag
Dag 3 Bangkok. Båttur, Wat Po, Chinatown med Wat Traimit-templet och blommarknad
Dag 4 Bangkok med båt och lunch ombord till Ayutthayas tempelruiner
Dag 5 Ayutthaya till floden Kwai. Bron och floden Kwai och tågtur på ”Dödens Järnväg”
Dag 6 Floden Kwai. Erawan Nationalpark och Hellfire Pass
Dag 7 Floden Kwai – Maeklong tågmarknad och flyg till Phnom Penh, Kambodja
Dag 8 Phnom Penh. Stadsrundtur med Royal Palace, Tuol Sleng-museet och Killing Fields
Dag 9 Phnom Penh - Siem Reap via Spiderville och Tonle Sap-sjön.
Dag 10 Siem Reap. Angkor Thom och Angkor Wat
Dag 11 Siem Reap. Fritid och hemresa
Dag 12 Ankomst till Sverige

Bilder

Klicka på bilderna för att förstora dem

Dagsprogram

Hämta hela programmet OBS. Några av våra resor finns i flera olika versioner. Det är viktigt att du väljer rätt datum innan du skriver ut.

Dag 1
Stockholm – Bangkok

Avresa från Stockholm mot Bangkok.

Dag 2
Ankomst till Bangkok. Välkomstmiddag
Njut av den goda thailändska maten!

Vid ankomsten till Änglarnas stad, som Bangkok också kallas, kör vi direkt till vårt hotell där du har möjlighet att vila lite efter flygresan. Senare på dagen kommer reseledaren hålla ett välkomstmöte på hotellet där du får en presentation av resan. Härefter går vi till en lokal restaurang där vi äter välkomstmiddag tillsammans.

Dag 3
Bangkok. Båttur, Wat Po, Chinatown med Wat Traimit-templet och blommarknad
Den liggande Buddhan i Wat Pho

På morgonen spatserar vi ner till den närliggande Sky-Train-stationen och tar Sky-Train till Chao Phraya-floden, som delar Bangkok i två delar. Här stiger vi ombord på en så kallad ”Long Tail Boat” och åker på segeltur längs floden. Det är mysigt att se vardagen utspela sig längs med floden, och genom att segla kan vi njuta av staden utan att sitta fast i trafikköer. Under resans gång passerar vi bland annat Wat Arun, Gryningstemplet, vars prakt bäst åtnjuts från floden. Det porslinsklädda templet är ganska hänförande, och taket har den imponerande höjden 79 meter, så vi kan se det på långt avstånd.

Iland igen besöker vi templet Wat Pho. Här befinner sig en stor staty av en liggande Buddha, som är en bild av Buddhas resa till Nirvana. Den stora Buddha har kolossala dimensioner: Den är 46 meter lång och 15 meter hög, och den är byggd i gips och mursten klätt med bladguld och pärlemor. Templet, som är det äldsta i Bangkok, blev grundlagt på 1500-talet av tidigare monarker, precis vid sidan av kungapalatset. Wat Pho är det största templet i Bangkok och det är mycket välställt, då det mottager offentliga donationer. Alla byggnader är rikt dekorerade och utstrålar en fulländad harmoni och skönhet. Templet är alltid omgivet av ett myller av turister samt buddhistiska munkar och elever, som använder templet till religiösa ceremonier. Templet rymmer också den högt ansedda Wat Pho-skolan för traditionell massage och innehåller Thailands största samling av naturmedicin. Vårt besök i Wat Pho är en bra anledning av lära sig lite mer om buddhismen och betydelsen av denna för thailändsk kultur och livsstil. Vi märker att många thailändare betraktar ett tempelbesök som en ovärderlig vardagsrutin.

Man har inte varit i Bangkok om man inte åkt tuk-tuk, som är en motorcykel med tre hjul och säte med litet tak, som både lokala invånare och turister använder sig av för att komma från A till B i Bangkoks trafikmyller. Vårt nästa stopp börjar dock med C. Med vinden i håret kör vi nämligen mot Bangkoks mest färgglada stadsdel, Chinatown. Även om området är det minsta av Bangkoks 50 distrikt, så är befolkningstätheten den högsta i staden. Ångande gatukök, myllrande mopeder och livliga butiker trängs på huvudgatan, Yaowarat Road, som vi går längs med. Där hittar vi även Wat Traimit, ett buddhistiskt tempel som rymmer världens högsta sittande Buddha. Statyn är tillverkad i massivt guld, har en vikt på 5,5 ton och värderas till att vara värd nära 3 miljarder kronor.

Buddhans tillkomst är mystisk, men man vet att den blev hittad 1954 inpackad i gips, antagligen för att skydda den från invaderande arméer från Burma. Av en olyckshändelse föll statyn i marken och då gipset sprack och föll av hittade man skatten inuti- tur i oturen kan man lätt säga. Vi går på upptäcktsfärd i Chinatown, där vi också äter lunch. Vi besöker dessutom en lokal blommarknad och tar därefter en flodbuss och Sky-Train tillbaka till hotellet.

Dag 4
Bangkok med båt och lunch ombord till Ayutthayas tempelruiner
Buddhastatyer i Ayutthaya

Tidigt på morgonen checkar vi ut från hotellet och stiger ombord på The Grand Pearl Cruise Liner, en flodfärja som tar oss norrut på Chao Praya-floden mot den gamla huvudstaden Ayutthaya. Vi får serverat kaffe och te och äter en läcker lunch ombord, medan vi njuter av utsikten från båten. Vid middagstid går vi i land i Nontaburi och kör det sista stycket till Ayutthaya, som var huvudstad i Siam perioden 1350-1767. På den tiden var Ayutthaya en av Asiens största och mest storslagna städer med ett blomstrande handels- och kulturliv. De många palatsen och templen i den en gång så storslagna huvudstaden står idag kvar som ruiner.

Vi kommer runt i staden till fots och ser bland annat ruinerna av det gamla kungapalatset som var förebilden till Grand Palace i Bangkok, som vi såg dagen innan. Här mellan resterna av de historiska byggnaderna får man en god idé om vilken prakt och skönhet som omgav de få europeiska besökande som på den tiden fick komma på audiens hos den thailändska kungafamiljen. Turen runt i Ayutthaya tar oss också förbi templen Wat Phra Si Sanphet och Wihaan Mongkhon Bophit med en av Thailands största Buddha-figurer, en sittande bronsbuddha. Efter detta kör vi till hotellet och checkar in.

Dag 5
Ayutthaya till floden Kwai. Bron och floden Kwai och tågtur på ”Dödens Järnväg”
Bron över floden Kwai

Turen fortsätter västerut mot staden Kanchanaburi vid floden Kwai. Vi ser närmare på den berömda bron som blev förevigad i Pierre Boulles roman ”Bron över floden Kwai” och den senare filmatiseringen. Den ursprungliga bron blev bombad av de allierade 1945 och står inte riktigt på samma ställe som den nuvarande. Bron som vi ser på står som ett minnesmärke för de fruktansvärda händelser som skedde här. Att uppföra ”Dödens Järnväg” under andra världskriget kostade 16 000 människor livet- därav det makabra namnet. Vi äter lunch på en lokal restaurang innan vi stiger ombord på tåget som tar oss till Nam Tok. Tågturen går genom den bildsköna naturen längs Kwai-floden, och vi åker bland annat över en lång och till synes skröplig träviadukt. Efter tågturen kör vi till hotellet, där vi checkar in. 

Resten av dagen är på egen hand. 

Dag 6
Floden Kwai. Erawan Nationalpark och Hellfire Pass
Det vackra vattenfallet i Erawan nationalpark

Lite utanför Kanchaburi ligger Erawan Nationalpark, som är ett populärt utflyktsmål för både lokala invånare och turister. Nationalparkens huvudattraktion är vattenfallet med hela sju nivåer, och många menar att nationalparkens namn kommer från vattenfallets översta nivå, som ska likna den trehövdade elefantguden Erawan från hinduismen. Du får möjlighet att själv bedöma hur likt det är, när vi besöker vattenfallet som är omgivet av frodig regnskog och vilda orkidéer. Om du vill njuta av utsikten från toppen av vattenfallet finns det en stig du kan följa upp till sjätte nivån, men för att komma helt upp till den sjunde och översta nivån behöver du krypa det sista stycket upp för klippan. Om eftermiddagen fortsätter vi till det legendariska Hellfire Pass, där de asiatiska och allierade krigsfångar som la ”Dödens järnväg” var tvungna att under fruktansvärda förhållanden tvingades lägga järnvägen rakt genom en nästan oframkomlig klippa för att förbinda Thailand och Burma. Det tog bara sex veckor att skära genom klippan, men i gengäld var arbetarna tvungna att arbeta 18 timmar om dygnet och flera hundra miste livet. Arbetet föregick främst om natten vid det svaga ljuset från brinnande facklor- därav namnet. Vi besöker också det tillhörande museet, som illustrerar områdets historia med bilder, kartor och modeller.

Dag 7
Floden Kwai – Maeklong tågmarknad och flyg till Phnom Penh, Kambodja
Tuol Sleng Museum

Idag har det blivit tid att lämna floden Kwai och Thailand. Vi beger oss mot flygplatsen i Bangkok men på vägen dit ska vi besöka en helt unik marknad, som är placerad längs en järnväg. När tåget närmar sig plockas varorna snabbt bort, och när tåget kört förbi är varorna direkt tillbaka på sin ursprungliga plats. Härefter kör vi till flygplatsen och flyger till Kambodjas huvudstad, Phnom Penh.

De tidigare franska kolonialherrarna har satt en tydlig prägel på Phnom Penhs arkitektur, och staden med sina breda boulevarder har tidigare ansetts vara den vackraste staden i Indokina. Emellertid har de historiska händelserna och landets bristande resurser medfört att endast ett fåtal av de gamla franska kolonialbyggnaderna har bevarats, och Phnom Penh framstår i dag som en modern storstad.

Vid ankomsten till Phnom Penh kör vi till vårt hotell och checkar in.

Dag 8
Phnom Penh. Stadsrundtur med Royal Palace, Tuol Sleng-museet och Killing Fields
Royal Palace i Phnom Penh

I dag besöker vi det imponerande kungapalatset från 1866, som är Kambodjas svar på Grand Palace i Bangkok. Eftersom kungen fortfarande bor här, är inte hela palatset öppet för allmänheten. Vid palatset ligger Silverpagoden, som har fått sitt namn efter de 5 000 tunga silverplattorna som täcker pagodens golv. Här finns också en spännande samling av Buddhafigurer i guld, silver, brons och kristall.

Senare dyker vi ner i Kambodjas grymma historia under Pol Pots styre. Vi besöker Tuol Svay Prey High School, som 1975 omvandlades till ett fängelse av Röda khmererna och fick namnet S-21 (Security Prison 21). Under perioden 1975-1978 fungerade fängelset som tortyrkammare, och för fler än 17 000 människor blev vistelsen i S-21 den sista anhalten, innan de transporterades vidare till förintelselägren i Choeung Ek (i dag kända som The Killing Fields).

I dag är S-21 omgjort till muséet Tuol Sleng till minne av de grymheter som ägde rum där under Röda khmererna. Alla fångar som var inspärrade här blev fotograferade. Porträtten sitter upphängda på väggarna, och desperationen lyser i deras ansikten. Det är mycket känslosamt att besöka den här platsen, som påminner oss om människans mörkaste sidor.

Vi åker till The Killing Fields vid Choeung Ek cirka 15 kilometer från Phnom Penhs centrum. I dag är platsen mycket fridfull, men på dessa marker blev tusentals personer misshandlade och avrättade på bestialiska sätt under Röda khmererna. Offrens lidande och historia har fått ett minnesmärke på platsen i form av ett högt torn med kranier från endast några av de människor som på ett fruktansvärt sätt slutade sina dagar i massgravarna. 

Dag 9
Phnom Penh - Siem Reap via Spiderville och Tonle Sap-sjön.
Sjön Tonle Sap

Vi lämnar Phnom Penh och fortsätter vår resa mot Siem Reap. På väg dit gör vi ett stopp i staden Skuon – även kallad Spiderville. Här är den lokala specialiteten friterade spindlar i ansenlig storlek. Du kan nöja dig med att ”njuta” av den exotiska måltiden med ögonen, såvida du inte vill smaka den på riktigt.

Nästa stopp blir Tonle Sap-sjön, som är den största sötvattensjön i Sydostasien och en del av Mekongs flodsystem. Floden är den enda i världen vars ström ändrar riktning två gånger om året, och sommarens monsunregn får sjön att fyrdubbla sin storlek.

Vi besöker en by med ca 6 000 invånare, som bokstavligt talat lever på vattnet. Alla husen från bostäder och restauranger till butiker och skolor är antingen husbåtar eller är byggda på pålar. Invånarna lever primärt av fiske, och under regnperioden omvandlas byns gator till kanaler och små båtar måste användas för att man ska kunna ta sig runt.

Efter bybesöket fortsätter vi mot till Siem Reap och tillbringar eftermiddagen på egen hand, kanske med en promenad i staden.

Dag 10
Siem Reap. Angkor Thom och Angkor Wat
Munkar vid Angkor Wat

I dag ska vi besöka Angkor Thom, den sista huvudstaden i khmerriket, som uppfördes på 1200-talet under kung Jayavarman VII. Ruinstaden på nio kvadratkilometer är omgärdad av en kvadratisk, åtta meter hög mur. När vi har passerat entréporten som är flankerad av imponerande elefanter beger vi oss in till Bayon-templet, som ligger precis mitt i staden. Templet har 54 torn med utskurna, gåtfulla ansikten, som symboliserar de 54 provinserna i det stora Khmerriket. Vackra reliefer ska vi också se på Elefanternas terrass och den Spetälske Kungens terrass.

Vi tar oss även förbi det minnesvärda och pittoreska Ta Prohm-templet som har bevarats som det en gång återfanns – i ruiner och överväxt av djungelns träd och plantor. Det är helt fantastiskt att se hur naturen långsamt har tagit platsen tillbaka.

Vid middagstid åker vi tillbaka vårt hotell och tar en lång lunchpaus, där det också blir tid till att slappa vid hotellets pool med en bra bok.

På eftermiddagen byter vi ut bussen mot tuk-tuks och åker vi till den fantastiska tempelstaden Angkor Wat. Hela tempelkomplexet täcker 20 x 50 kilometer och var på 800–1300-talet huvudstad för det mäktiga Khmerriket, vars makt och kulturella inflytande nådde långt in i de omliggande länderna. Själva Angkor Wat är bara det största av många tempel, även om det har gett namn till hela området. Angkor Wat är en av de byggnader som förbluffar sina besökare och det råder inga tvivel om Khmerrikets historiska storhetstid. 

Om vädret tillåter så njuter vi av solnedgången över risfälten från det vackra tempelområdet innan vi återvänder till hotellet.

Dag 11
Siem Reap. Fritid och hemresa
Får man fresta med en friterad spindel...?

Om du inte har hunnit köpa de sista presenterna eller souvenirerna, är det dags nu. Annars är dagen fri att spendera hur man vill, innan vi på eftermiddagen åker mot flygplatsen och senare mot Stockholm.

Dag 12
Ankomst till Sverige

Prisinformation

Priset inkluderar
 • Svensk reseledare
 • Flyg Stockholm – Bangkok t/r.
 • Flyg Bangkok – Phnom Penh och Siem Reap – Bangkok.
 • Utflykter enligt program
 • Boende i delat dubbelrum på bra hotell i turistklass
 • Frukost varje dag
 • Lunch dag 3-6 och 8-10
 • Välkomstmiddag dag 2
 • Skatter och avgifter
Priset inkluderar inte
 • Avbeställningsskydd på grund av sjukdom, 6 % av resans pris
 • Gouda reseförsäkring/komplement till hemförsäkring
 • Eventuella extra arrangemang
 • Tillägg för enkelrum
 • Övriga måltider än de ovan nämnda (räkna med ca. 150-200 kr per dag)
 • Dryck
 • Visum till Kambodja (30 USD). Utfärdas vid inresan – kom ihåg att ta med kontanter och ett passfoto
 • Dricks till lokala guider och chaufförer (räkna med ca. 50 USD)
 • Personliga förnödenheter
 • Administrationsavgift 150 kr per faktura (bortfaller vid online-bokning)
 • Allt som inte nämns under “Priset inkluderar”

Inför din resa

Resan omfattas av Albatros Travels resevillkor, som deltagarna förutsätts ha tagit del av.

Information om resan

Deltagarantal

Resan genomförs vid ett deltagarantal på minst 15 personer. Om vi inte når detta antal deltagare, förbehåller vi oss rätten att ställa in resan – detta sker i så fall ca 4-6 veckor före planerad avresa. Som också framgår av våra resevillkor punkt 6.3.1., samt lagen om paketresor, kan vi som researrangörer inte hållas ansvariga för några förluster som drabbat dig som kund till följd av avbeställningen. Vi är endast skyldiga att återbetala resans pris.

Bagage

Det är en bra idé att ta med en mindre ryggsäck eller väska till dagsutflykter och resdagar då man inte ser sitt bagage förrän på kvällen igen. Du behöver inte ta med egen handduk på resan.

Mer om dina resmål

Här kan du läsa mer om tidsskillnad, visum och mycket mer:

Thailand: http://www.albatros.se/resmal/asien/thailand

Kambodja: http://www.albatros.se/resmal/asien/kambodja

Allmän information

En trygg reseupplevelse

Vi vill så gärna att du ska känna dig trygg som Albatrosresenär, både när du bokar din resa och när du iväg på din resa med Albatros – även i värld med coronavirus. Därför har vi tagit fram en rad åtgärder för att minska risken för smitta samtidigt som du kan ge dig ut i världen. Våra åtgärder omfattar bland annat följande:

 • Alla reseledare är certifierade i WHO:s riktlinjer för begränsning av smitta
 • Extra höga krav till våra samarbetspartner när det gäller rengöring
 • Vi informerar alla våra resedeltagare om reseförsäkring och minimering av smitta

Läs om alla våra åtgärder här

Hälsokrav för att kunna delta på resan

Som huvudregel gäller att du ska kunna ta dig fram på egen hand utan hjälpmedel (t.ex. rullator eller rullstol). Generellt sett är våra resor inte lämpade för rörelsehindrade. Oavsett om det är en rundresa med tåg, buss eller en kryssning så ska man kunna gå till och från sevärdheter på egen hand. På de flesta av våra resor motsvarar en dags besök till sevärdheter och dylikt mer än 5 kilometer till fots.

Reseförsäkring

Eftersom sjukförsäkringen i Sverige inte täcker kostnader för hemtransport och läkarbehandling i vissa länder är det viktigt att du har tecknat en reseförsäkring som täcker både kostnader för behandling av sjukdom, samt hemtransport. Dessutom rekommenderar vi att försäkringen täcker skadat eller förlorat bagage.

Gouda Reseförsäkring

Albatros Travel har ingått ett samarbete med Gouda Reseförsäkring som säkrar att hjälpen alltid är i närheten när du behöver den. Med Gouda i ryggen är du säkrad extra trygghet på resan. 

Goudas egen larmcentral är bemannad dygnet runt där kompetenta skandinavisktalande medarbetare sitter redo för att hjälpa just dig. Med Goudas reseförsäkring får du både snabb hjälp på plats och bra täckningar, bl.a. obegränsad sjukdoms- och olycksfallsförsäkring, reseavbrott, tillkallande av anhörig, ersättningsgaranti (kompensation för sjukdom under resan) och resegodstäckning. 

Om du är försäkrad hos ett annat bolag gäller möjligtvis andra regler – kontakta ditt försäkringsbolag för mer information. Det är resenärens eget ansvar att försäkringen omfattar den nödvändiga täckningen.

Albatros Travels reseledare och guider

Albatros gruppresor leds av en svensk reseledare, som antingen möter gruppen på flygplatsen före avresa, eller vid ankomst till destinationen. På våra bussresor möter ni reseledaren senast vid den sista påstigningsplatsen. Chauffören hjälper till med bagage, informerar om placering i bussen och ser till att ni kommer säkert fram.
 
På Albatros individuella resor möts ni av en engelsktalande lokalguide på destinationen. Även utflykter som ingår i resan leds av engelsktalande lokalguider.
 
Ett fåtal av våra resor är utan lokalguide. Det framgår i sådana fall tydligt av programmet. Alla våra guider och reseledare är erfarna, välutbildade och noggrant utvalda av Albatros.

Dricks

På våra resor kommer du i kontakt med vardagslivet och dess seder. Det kan förekomma förhållanden du inte tycker om eller inte är van vid, som t ex. seden med dricks. I många länder är drickssystemet mera organiserat än vad vi som svenskar är vana vid och det finns en förväntan om att lokalguider och chaufförer, under resans gång, mottar en viss summa dricks. Vi anger ett belopp i vårt reseprogram, så att man hemifrån kan ta förbehåll för detta. Resans pris inkluderar inte personlig dricks eftersom det är ett individuellt åliggande och drickssystemet är en del av den kultur man väljer att besöka och som man därför bör följa och respektera. Albatros Travel ger lön till lokalguider och chaufförer men i många kulturer är lönen i servicebranschen anpassad efter att man dessutom mottar dricks. Vi vill betona att dricks naturligtvis är individuellt och frivilligt.

Tillägg för enkelrum och –hytt

Priserna på våra resor baseras på två personer som reser tillsammans och delar rum eller hytt. För de resenärer som reser ensamma tillkommer ett tillägg för enkelrum eller –hytt. Tillägget speglar den prisnivå som vi som researrangör möts av när vi bokar rum och hytter hos våra underleverantörer. Ett enkelrum kostar mer per person än ett dubbelrum. Detta är något som har varit gällande i resebranschen i många år och kan betraktas som standard.
Tillägget framgår av vårt material på respektive resa. 

Pass

Tänk på att ditt pass ska vara giltigt i minst 6 månader efter hemkomsten från destinationen. Detta gäller för alla våra resor, oavsett om enstaka länder kräver en kortare giltighet. Som researrangör ställer vi det här kravet för att undvika situationer, där ett kortare giltighetskrav ändras från och med den tidpunkt då resan bokas till och med avresan, vilket i så fall skulle bli ett problem för de kunder som har ett pass med kortare giltighetstid än sex månader.

Resa med barn/minderåriga

Om du reser med barn, till exempel ditt barnbarn, med en annan person som är under 18 år, om du reser ensam med ditt barn utan den andre föräldern eller om du och ditt barn inte har samma efternamn, kan det hända att några länder inte tillåter inresa.  Det kan därför vara nödvändigt att ta med ett personbevis på engelska samt under undertecknad förklaring som tillåter barnet att resa tillsammans med den vuxne.
USA är ett av de länder som har ovanstående krav, men det finns inte någon slutgiltig lista över vilka andra länder som kräver detta. Därför rekommenderar vi dig att kontakta närmaste ambassad eller konsulat för det land som du ska resa till för att säkra dig vad som gäller i just din situation.

Placering ombord på flyget

Vi vill göra dig uppmärksam på att det är flygbolaget som är ensamt ansvarigt för fördelningen av sittplatserna ombord.

Placering i bussen

På Albatros resor med flyg sker ofta transporten på destinationen med buss. Här kan man inte reservera en specifik plats i bussen och man kan heller inte betala extra för att få en speciell plats. Däremot kan man under resans gång komma överens om att flytta runt så att alla får sitta både fram och bak i bussen.

På Albatros bussresor, där hela resan sker med buss, kan du reservera en specifik plats i bussen mot en extra avgift. De platser som inte är reserverade fördelas enligt först-till-kvarn. Våra bussresor är markerade med ”BUSSRESOR” på hemsidan.

Service ombord på flyget

När du reser med Albatros Travel föregår resan oftast med reguljärflyg. På resorna inom Europa har man normalt sett möjlighet att köpa drycker och smörgåsar. Vissa bolag serverar fortfarande vatten, juice, kaffe eller te utan kostnad. På de långa, interkontinentala flygningarna är maten inkluderad och hos några enstaka bolag även drycker.
Önskar man vin, öl och sprit ska man oftast själv betala för detta. Nivån på servicen ombord kan inte garanteras eller upplysas hemifrån eftersom den varierar från bolag till bolag och dessa ofta ändrar på sina rutiner.

Önskemål om specialkost

På flygresor ska specialkost som exempelvis diabetes- eller vegetarisk mat beställas senast 45 dagar före avresa. På bussresor kan vi tyvärr inte erbjuda specialkost.

Vänligen observera att vissa flygbolag tar extra betalt för specialkost. Vi vidarebefordrar alltid våra gästers önskemål om specialkost på flygresan till flygbolagen, men vi kan inte garantera vad som serveras ombord.

Som utgångspunkt har vi inte möjlighet att erbjuda specialmat på våra rundresor. Dels för att det på många av våra resor ingår gemensamma måltider där menyn är beställd i förväg. Dels för att specialmat såsom glutenfri och laktosfri kost kan vara svårt att hitta i några av dem länder som vi reser till. Du får därför räkna med att äta samma mat som övriga deltagare på resan. Vi tar gärna emot och vidarebefordrar önskemål om specialkost och allergier, men vi har inte möjlighet att garantera att speciella måltider kan serveras under resans gång eller att det är möjligt att ta hänsyn till allergier.

Förbehåll/ändringar

Förbehåll för ändringar i programmet. Albatros Travel och våra lokala samarbetspartners strävar alltid efter att ta fram resan i förhållande till programmet, men av hänsyn till sevärdheternas öppettider eller praktiska omständigheter kan det bli nödvändigt att genomföra rutten i en annan ordning än den som anges. Dessutom kan vissa programpunkter utgå på grund av force majeure-situationer som väderförhållanden eller försenade flygavgångar. 
Slutligen vill vi uppmärksamma att alla resor regelbundet revideras och förbättras mot bakgrund av den feedback vi får efter varje resa. En revidering av resan kan medföra att det uppstår ändringar i programmet mellan bokningen av resan och avresedatum. Före avresa kommer samtliga deltagare att få det senast uppdaterade programmet som alltid har för avsikt att tjäna kundernas bästa och se till att de får en smidig resa.
Resan säljs som paketresa, och det går inte att få pengar tillbaka för de delar av resan som eventuellt inte nyttjas.

Vänligen uppmärksamma att tillköpta extrautflykter endast genomförs vid ett tillräckligt stort antal deltagare. Beroende av när utflykten ställs in, kommer priset för utflykten att betalas tillbaka till de anmälda deltagarna före eller efter hemkomst från resan.

Liknande resor

THRTR18ASE