Rese­förlängning

Stanna lite längre – förläng din resa

På många av våra resor har du möjlighet att stanna längre. Du kan antingen boka en av våra färdiga reseförlängningar eller välja att resa hem senare på egen hand.  Tänk på att det är viktigt att din reseförsäkring täcker hela reseperioden.

Albatros reseförlängning
Albatros reseförlängning är en förlängning av din resa på ett bestämt antal dagar; ett resepaket som Albatros har tagit fram för att komplettera din resa på bästa möjliga sätt. I priset ingår boende, transport till flygplatsen och transport tur och retur till resmålet, om förlängningen är på en annan destination än där den ursprungliga Albatrosresan slutar. 

Möjligheten för en ev. reseförlängning kommer alltid att framgå av bokningsformuläret när du bokar din resa på Albatros hemsida.

Observera vänligen att den här typen av reseförlängning oftast är utan reseledare.

Individuell ändring av hemresedatum 
Du har möjlighet för att stanna några extra dagar på den slutdestination där din Albatrosresa avslutas. Det antal dagar du kan förlänga beror på den ursprungliga Albatrosresans längd: Av försäkringstekniska skäl gäller en flygbiljett i max. 30 dagar från och med utresedatumet på den ursprungliga Albatrosresan. Det betyder att du kan förlänga din resa med maximalt 22 dagar om din ursprungliga Albatrosresa är 8 dagar, med 6 dagar om din ursprungliga Albatrosresa är 24 dagar osv. 

Ange önskat hemresedatum i kommentarfältet när du bokar din resa på vår hemsida, så återkommer vi med svar på om det är möjligt att förlänga, samt kostnader för detta. Om du är flexibel angående datum kan du t.ex. skriva ”4 – 6 dagar”.

Priset per person är 498 kr. Dessutom tillkommer en avgift från flygbolaget + en eventuell extra kostnad för själva flygbiljetten. Kontakta oss gärna för att få ett slutgiltigt pris.

Innan vi går vidare med din förfrågan om individuell förlängning ska du ha betalat in din anmälningsavgift (se våra resevillkor). Om det inte är möjligt för oss att boka din önskade reseförlängning kan du tillbaka din anmälningsavgift om du har bokat förlängningen tillsammans med din huvudresa. En individuell förlängning är utan reseledare och du ska själv stå för boende, alla övriga utgifter i perioden, samt transport till flygplatsen när du ska hem.

Övrig information
Vi vill uppmärksamma att möjligheten för att ändra hemresan beror på flygbolagets regler samt antal lediga platser. Du kan räkna med att det tar 7-10 dagar innan du får svar från oss. Det är heller inte möjligt att förlänga resor till Grönland eller Svalbard, samt vissa Europaresor.

Våra resor har för det mesta ett minimiantal deltagare för att genomföras. Vi förbehåller oss därför rätten att ställa in en resa som ett resultat av för få bokningar. Detta sker i så fall senast 4 – 6 veckor före avresedatum. Som också framgår av våra resevillkor punkt 13, samt lagen om paketresor, kan vi som researrangörer inte hållas ansvariga för några förluster som drabbat dig som kund till följd av avbeställningen. Vi är endast skyldiga att återbetala resans pris.

Om din resa blir inställd pga. för få bokningar kan Albatros inte hållas ansvariga för utgifter för arrangemang, hotellbokningar etc. som du har gjort på egen hand. Vi rekommenderar att du inte bokar liknande förrän du med säkerhet vet att resan genomförs. Som tumregel kan du utgå ifrån att din resa genomförs om den inte har ställts in senast 4 -6 veckor före avresedatum.

Om du vill veta mer om hur du kan förlänga din resa är du varmt välkommen att kontakta oss på telefon 08 – 52 50 38 68 eller per e-post till info@albatros-travel.se.