Rese­försäkring

Alla deltagare på Albatros Travels resor ska teckna en reseförsäkring som täcker utgifter till sjukdomsbehandling och hemtransport.

Det är en förutsättning för att delta på Albatros resor att du ska teckna en reseförsäkring som täcker både kostnader för behandling av sjukdom samt hemtransport. Dessutom rekommenderar vi att försäkringen täcker bagage, om det skulle gå sönder eller gå förlorat.

Alla reseförsäkringar utgår från genomsnittsresenären och täckningen omfattar därför en rad undantag.  Det kan till exempel handla om begränsningar beroende på ålder, sjukdom vid avresa, kroniska sjukdomar, resor till särskilda riskområden eller annat. Därför är det viktigt att du läser igenom försäkringsvillkoren ordentligt.

När du reser i Europa
Kom ihåg att ta med EU-kortet, eftersom du annars inte har täckning från Försäkringskassan när du reser. EU-kortet är gratis och kan beställas hos Försäkringskassan:

www.forsakringskassan.se

 

Med EU‑kortet kan du få ersättning för nödvändig vård om du blir sjuk eller råkar ut för en olycka när du reser inom EU/EES och Schweiz. Visa upp kortet tillsammans med din ID-handling för läkare och vårdpersonal.

EU‑kortet ger dig rätt till nödvändig vård vid sjukhus och läkarmottagningar som är anslutna till landets allmänna sjukvårdssystem. Du betalar de patientavgifter som landets egna invånare betalar. I vissa länder måste du först betala hela vårdkostnaden själv och sedan begära ersättning hos landets motsvarighet till Försäkringskassan.

EU‑kortet ger dig inte rätt till privat vård. Det ger dig heller inte rätt till planerad vård, det vill säga om själva syftet med resan är att söka vård. Kortet ger inte rätt till ersättning för hemresor med till exempel ambulansflyg. För att få ersättning för sådana kostnader måste du ha en privat reseförsäkring, till exempel en reseförsäkring från Gouda.

Om du är pensionär och reser till Spanien behöver du ett särskilt pensionärsintyg som komplement till EU‑kortet. Intyget visar att du har pension från Sverige och gör att du kan köpa läkemedel till reducerat pris i samband med nödvändig vård. Beställ intyget från Försäkringskassan. Du kan läsa mer här: www.forsakringskassan.se/privatpers/resa_arbeta_studera_eller_fa_vard_utomlands/resa_utomlands

När du reser utanför Europa
Försäkringskassan och EU-kortet gäller inte vid resor utanför Europa och därför behöver man en reseförsäkring som täcker hela världen.

Om du reser med Albatros Travel är en reseförsäkring obligatorisk. Om du väljer att teckna en reseförsäkring på egen hand är det viktigt att är försäkrad med hänsyn till följande:

 • Sjukdom och hemtransport
  Huvudregeln är att utan reseförsäkring får du ingen behandling eller hemtransport innan du har delbetalat den. I vissa länder, t.ex. USA, kan priset för behandling bli mer än en halv miljon kronor och detsamma gäller för hemtransport. När du väljer försäkring bör du därför kontrollera försäkringsbeloppets storlek och allmänna villkor (ålder, kroniska sjukdomar o.s.v.).
 • Bagage
  Många hemförsäkringar täcker om bagaget har blivit försenat, har kommit bort eller gått sönder. Men ofta är täckningen begränsad till ett visst belopp och värdefulla enskilda föremål kan vara undantagna. Därför är det en god idé att teckna en speciell reseförsäkring som omfattar bagage.

Gouda reseförsäkring
Vi kan hjälpa dig att teckna en försäkring genom Gouda reseförsäkring som passar till just dig och din resa.  Lider du av en kronisk sjukdom bör du kontakta försäkringsbolaget för att utreda täckningsgraden vid eventuell sjukdom. För att teckna en svensk reseförsäkring krävs att du har ett svenskt personnummer.

Om du är försäkrad hos ett annat bolag bör du ta reda på vilka villkor som gäller för just dig. Det är resenärens eget ansvar att teckna en försäkring som har en tillräckligt omfattande täckning.

Välj rätt försäkring hos Gouda
När du ska ge dig iväg på en resa är det viktigt att du är rätt försäkrad, om olyckan skulle vara framme. Med Goudas reseförsäkring är du täckt om du blir sjuk, skadad eller om du drabbas av en olycka. Försäkringen innehåller också ett olycksfallsskydd med rätt till invaliditetsersättning samt mycket mer.

Du kan själv bestämma hur ditt försäkringsskydd ska se ut. Försäkringen är flexibel och kan tecknas som heltäckande försäkring eller som ett komplement till din hemförsäkring.

Läs mer här: www.gouda-rf.se/privat/reseforsakring/reseforsakring/vuxen

Gouda seniorreseförsäkring
Den här försäkringen är tilltänkt resenärer över 70 år och är tillgrunden samma försäkring som den ordinarie reseförsäkringen med några få undantag.

Du kan läsa mer här: www.gouda-rf.se/privat/reseforsakring/reseforsakring/senior

Avbeställningsförsäkring
Du kan även välja att köpa ett avbeställningsskydd som täcker om du skulle bli tvungen att avboka din resa, t.ex. p.g.a. sjukdom. Däremot täcker inte avbeställningsförsäkringen för att du har ändrat dina resplaner eller bara har ångrat dig. Hos Albatros har vi tillsammans med Gouda valt att erbjuda Albatros resenärer en avbeställningsförsäkring till 7 % av resans pris (Grundtäckning plus resans syfte) som ska tecknas senast när du betalar in anmälningsavgiften för resan.

Tänk på: försäkringen gäller inte vid avbeställning som beror på ett medicinskt tillstånd som visat symptom, varit föremål för läkarvård eller ändrad medicinering/behandling senare än 6 månader innan försäkringen tecknades, även om diagnos ställts efter att försäkringen tecknades.

Läs mer här: www.gouda-rf.se/privat/reseforsakring/avbestallningsforsakring

Komplement till hemförsäkring
Har du en hemförsäkring som innehåller ett reseskydd, kan du teckna Goudas komplement till hemförsäkringen. Vi kompletterar då din hemförsäkrings reseskydd under resans första 45 dagar och ersätter bland annat självrisken i hemförsäkringen, samt att du får ytterligare moment som olycksfallsskydd, extra egendomsskydd och mycket mer.

Du kan läsa mer om Gouda på deras hemsida: www.gouda-rf.se eller www.gouda-rf.se/ipid/goudase/SEPSITR


Albatros får provision vid försäljning av produkter via Gouda så som rese- och avbeställningsförsäkring.

Var uppmärksam på att du redan kan vara täck av en rese- eller avbeställningsförsäkring via din hemförsäkring, kreditkort eller liknande. Var dock uppmärksam på, att det kan vara skillnad i täckningsgrad.

Utvalda resor

 • UTAN SINGELTILLÄGG

  Färöarna - res ensam tillsammans med andra

  Med charmiga Torshamn, de dramatiska Vestmannabergen och Färöarnas näst största ö, Eysturoy

  4,6
  • 2 avgångar
  • 5 dagar
  • Från 17 998:–
  från Stockholm
 • Big Five-safari i Krugerparken

  På tu man hand med elefanter, lejon och bufflar - med en heldagsutflykt på Panoramarutten

  4,8
  • 5 avgångar
  • 10 dagar
  • Från 28 998:–
  Flera flygplatser
 • Japan - Solens rike

  Det nya och det gamla Japan – från moderna Tokyo till historiska Kyoto

  4,6
  • 2 avgångar
  • 10 dagar
  • Från 29 998:–
  från Stockholm
 • Jordanien – från Petra till Döda Havet

  Upplev det bästa av Jordanien. Petra, en av världens främsta människoskapade sevärdheter. Huvudstaden Amman, unika ökenlandskap och avkoppling vid Döda Havet.

  4,5
  • 4 avgångar
  • 8 dagar
  • Från 17 998:–
  från Stockholm